[HÍREK] Ukrajnai fegyveres konfliktus

  • Ha nem vagy kibékülve az alapértelmezettnek beállított sötét sablonnal, akkor a korábbi ígéretnek megfelelően bármikor átválthatsz a korábbi világos színekkel dolgozó kinézetre.

    Ehhez görgess a lap aljára és a baloldalon keresd a HTKA Dark feliratú gombot. Kattints rá, majd a megnyíló ablakban válaszd a HTKA Light lehetőséget. Választásod a böngésződ elmenti cookie-ba, így amikor legközelebb érkezel ezt a műveletsort nem kell megismételned.
  • Az elmúlt időszak tapasztalatai alapján házirendet kapott a topic.

    Ezen témában - a fórumon rendhagyó módon - az oldal üzemeltetője saját álláspontja, meggyőződése alapján nem enged bizonyos véleményeket, mivel meglátása szerint az káros a járványhelyzet enyhítését célzó törekvésekre.

    Kérünk, hogy a vírus veszélyességét kétségbe vonó, oltásellenes véleményed más platformon fejtsd ki. Nálunk ennek nincs helye. Az ilyen hozzászólásokért 1 alkalommal figyelmeztetés jár, majd folytatása esetén a témáról letiltás. Arra is kérünk, hogy a fórum más témáiba ne vigyétek át, mert azért viszont már a fórum egészéről letiltás járhat hosszabb-rövidebb időre.

  • Az elmúlt időszak tapasztalatai alapján frissített házirendet kapott a topic.

    --- VÁLTOZÁS A MODERÁLÁSBAN ---

    A források, hírek preferáltak. Azoknak, akik veszik a fáradságot és összegyűjtik ezeket a főként harcokkal, a háború jelenlegi állásával és haditechnika szempontjából érdekes híreket, (mindegy milyen oldali) forrásokkal alátámasztják és bonuszként legalább a címet egy google fordítóba berakják, azoknak ismételten köszönjük az áldozatos munkáját és további kitartást kívánunk nekik!

    Ami nem a topik témájába vág vagy akár csak erősebb hangnemben is kerül megfogalmazásra, az valamilyen formában szankcionálva lesz

    Minden olyan hozzászólásért ami nem hír, vagy szorosan a konfliktushoz kapcsolódó vélemény / elemzés azért instant 3 nap topic letiltás jár. Aki pedig ezzel trükközne és folytatná másik topicban annak 2 hónap fórum ban a jussa.

    Az új szabályzat teljes szövege itt olvasható el.

  • Az elmúlt évek tapasztalatai alapján, és a kialakult helyzet kapcsán szeretnénk elkerülni a (többek között az ukrán topikban is tapasztalható) információs zajt, amit részben a hazai sajtóorgánumok hozzá nem értő cikkei által okozott visszhang gerjeszt. Mivel kizárható, hogy a hazai sajtó, vagy mainstream szakértők többletinformációval rendelkezzenek a fórumhoz képest a Wagner katonai magánvállalat oroszországi műveletével kapcsolatban, így kiegészítő szabály lép érvénybe a topik színvonalának megőrzése, javítása érdekében:

    • a magyar orgánumok, közösségi média oldalak, egyéb felületek hírei és elemzései (beleértve az utóbbi időkben elhíresült szakértőket is) nem támogatottak, kérjük kerülésüket.
    • a külföldi fősodratú elemzések, hírek közül az új információt nem hordozók szintén kerülendők

    Ezen tartalmak az oldal tulajdonosának és moderátorainak belátása szerint egyéb szabálysértés hiányában is törölhetők, a törlés minden esetben (az erőforrások megőrzése érdekében) külön indoklás nélkül történik.

    Preferáltak az elsődleges és másodlagos források, pl. a résztvevő felekhez köthető Telegram chat-ek, illetve az ezeket közvetlenül szemléző szakmai felületek, felhasználók.

T

Törölt tag 1711

Guest
Pár éve már kiemelt NATO tagok partnerek, ahogy azt valaki már emlegette itt: közös hadgyakorlatok, külföldön bevethető alakulatok, stb. Abba bőven belefér, hogy van egy kemény mag, aki NATO-kompatibilis kiképzést kapott, rendesen fel van (még) szerelve, és Kijev környékén tartják, vésztartaléknak.

Asszem már jó párszor volt itt téma, hogy NATO kiképzés NATO légierő nélkül sz*rt se ér.
Főleg az 50 éve ellenséges légi fölényben megvívandó háborúra készülő szovjet/orosz doktrína ellen (mint az látszik is).

Úgy tudom Kijevnél elég nagy szembenállás van, Zselés odavitte a nackók maradékát, hogy védjék a popsiját, mert a hadsereg vezérkara már legszívesebben szabadulna tőle ('44 Németország párhuzam ismét).


A drog rossz é'tem?
KNpaTKI.png



Peking láncos kutyája teszi a dolgát:
e0OIar5.png




Tüzérségi lőszerre robbanásveszélyes bárcát ragasztanak... Látszik, hogy német cucc.


Himars were the last hope of the pro-Ukie shill. There is nothing else for them, there's nothing.
Holhol professional army is dead.
Holhol commanders are either dead or completely neutered by their politicians who don't understand military strategy and just want PR victories, we saw that in Sievierodonetsk.
Holhols lost Luhansk, one of the major goals of the entire operation, it's now gone forever from Ukrainian control.
Holhols are losing man in the hundreds each day,
Around 7million civilians have fled the country, leading to a manpower shortage.
Holhols have lost all production capabilities, they are now completely reliant on outside help for everything from food, ammunition, communications, everything you can think of logistically Ukraine now relys on others for.
Holhols lost the territory where the most valuable resources are located.
Holhols have lost access to the sea, they mined their own port in Odessa.

The more you look into the situation for Ukraine the worse it gets, HIMARS were a last act of desperation, of "Vengeance".
"Vengeance weapon 3" if you will, with the same purpose as those deployed under Hitler and with the exact same outcome on the war, that is to say zero effect.


Ezt neked Putyin!
xsKpHMX.jpg



Ukrán fiatalok nem a legjobb helyen húzták fel a sátraikat amikor a sorozás elől próbáltak elbújni...
wxT3fwX.png




S300 vs idióta:
 

SirHiggins

Well-Known Member
2018. november 13.
14 623
21 321
113

Bukás szélén Boris: Szerdán is folytatódott a lemondási hullám Johnson mögül​


A lemondások kedd este indultak el a brit kormány befolyásos tagjának lemondásával: Sajid Javid és Rishi Sunak távozása után már a Konzervatív Párthoz közeli sajtó nagy része is Boris Johnson lemondását sürgette, szerdán pedig jelezte távozását Will Quince és Robin Walker oktatásért felelős miniszter-helyettesek, Victoria Atkins igazságügyi- és John Glen pénzügyminiszter-helyettesek, valamint Laura Trott és Felicity Buchan minisztériumi megbízottak.

És ennek mi köze a topichoz egyébként?
 

enzo

Well-Known Member
2014. augusztus 4.
12 964
32 251
113
Lopott gabona kifejezés arcátlanság. Hülyeség, nyugati meg ukrán baromság. Honnan veszik ezt.?

Jó kérdés, ha az oroszok elszállítanák először mondjuk Novorosszijszkba a gabonát, akkor ki mondaná meg, hogy "lopott"? Vagy akkor blokád alá vennék az orosz gabonaexportot komplett a törökök? Afrika meg éhezzen csak...
 
  • Tetszik
Reactions: Centquri prime

tong djagbu

Well-Known Member
2019. november 9.
2 942
19 451
113
„Számunkra még Kijev elvesztése sem kritikus, mert a kulcsfontosságú stratégiai döntések meghozatalának központja egy másik államban van” – mondta Arestovich.
 

SenkiFia

Well-Known Member
2022. április 4.
1 443
12 410
113
És ennek mi köze a topichoz egyébként?
Csak annyi, hogy ezt a bukást nagyrészt a háborúnak koszonheti. Meg csak annyi, hogy ha bukik, akkor az egyik legnagyobb patkány eltakarodik, és nem beszél több baromságot a háborurol.
Meg annyi, hogy akkor a zselé barátotok nem fog benszülöttszigetre menni többet.
:D
Amúhy elhiszem, hogy nagyon fáj ez neked. Szar lehet. :D

@Ooorky az nem s-300 vs idióta, hanem s-300 vs egy állat :D :D nekem tetszik, legalább láttunk ilyet is :D
 

Kim Philby

Well-Known Member
2020. december 16.
9 712
30 212
113



 

Sunlight56

Well-Known Member
2022. március 1.
1 783
14 189
113
Boris Johnsonra kilövési engedély jelent meg a 444! hasábjain
Az orosz - ukrán konfliktus első európai politikus vezető áldozata: Boris Johnson lehet - nagy valószínűséggel, hacsak nem jön közbe valami - ahogy Hofi mondaná.

Címe: Paprikajancsi utolsó órái..
(Hmm ez elég xar főcim, rosszabb, mit a Trumpból Tramplit csináló cikk címek)

 

boki

Well-Known Member
2012. május 18.
47 797
81 001
113
„Számunkra még Kijev elvesztése sem kritikus, mert a kulcsfontosságú stratégiai döntések meghozatalának központja egy másik államban van” – mondta Arestovich.
Ezzel csak elismerte, hogy Ukrajna egy bábállam 2014 óta. Páran ezt hangoztatjuk már 8 éve. :)
 

Dalco Olmo

Well-Known Member
2022. március 21.
321
2 950
93
A lengyel miniszterelnök-helyettes, Mariusz Błaszczak a „Kreml hasznos idiótájának” nevezte Andrij Melniket, Ukrajna tegnap visszahívott németországi nagykövetét. Melniket azután hívták vissza, miután egy interjúban Sztepan Banderát, a kollaboráns tömeggyilkost dicsőítette, mely kijelentésétől az ukrán külügyminisztérium „elhatárolódott”.

Egy apróság rámutat, hogy mit ér a gyakorlatban ez az „elhatárolódás” a nemzeti hősnek nyilvánított, Kijev egyik sugárútjának nevet adó Banderától:

Június 30-án az ukrán posta emlékbélyeget adott ki Roman Suhevics UPA-vezető, háborús bűnös, Bandera társa és 100 ezer volhíniai lengyel lemészárlásának felelőse emlékére.

i


(Megjegyzés: Ukrajnában nem számítanak újdonságnak a nácik a bélyegeken: Suhevicsről még Juscsenko alatt, 2007-ben megemlékezett az ukrán posta, Bandera emlékére pedig 2009-ben bocsátottak ki bélyeget.)
 

krokomach

Well-Known Member
2010. április 27.
10 729
11 461
113
Haladgatnak az egypárt rendszer felé. ( Ha minden kötél szakad- és létezik még "Ukrajna"- így is lehet választást nyerni kb 3 % támogatással, legalábbbis valakinek)

Várom, mikor derül ki a Batykivscsináról hogy oroszbarát párt...
 

ornagy

Well-Known Member
2014. október 24.
2 892
11 247
113
VALAMENNYI pihentetve LEHET, ne ferdíts, most már sokadjára.

Még mindig nagy lesz ide ez az arc apukám, de ha ez a szinted, akkor: ha nem lennél segg fogalmatlan és gyűjtenél magadnak infókat a Buci Maci magazinon kívül is, tudnád, hogy mivel ritkán hordanak a kék-sárga felvarrón kívül mást, nehezen mondod meg OSINT anyagból, hogy hova tartozik az akit látsz (kivéve ha az identitása ismert, vagy olyan technika köthető hozzá, ami limitált darabszámú de ismert az alkalmazó alakulat). Ellenben: felszereltség (minősége, mennyisége, elhasználtság mértéke), esetleg szabadcsapatokra jellemző jelképek és a helyszín látszik. Jól felszerelt pihent alegységeket (főleg könnyű lövészek de hk-sok is akadnak) látni messze a frontoktól, táj alapján a Vinyica-Luck vonaltól mindenképp nyugatra.
Erre az egyszerű gondolatra vered itt a nyálad, hogy StEiNeR PáNCéLoSaI :)


Mert nyilván az ukránok meg az őket vezető amerikaiak annyira nem értenek a hadviseléshez, hogy az utolsó szemig minden katonát, fegyvert és ellátmányt betolnak a legszarabbul védhető területekre, Kijevnél majd kaviccsal fogják dobálni a csecsent a kényszersorozott aggastyánok.


Egyedül te szajkózod mint egy idióta, hogy képzés alatt álló újoncokról beszélek, mikor sehol nem mondtam ilyet, de oda se neki :D

Na mindegy, az a lényeg, hogy az ukránoknak már semmi nem maradt, ellenség gyanánt a csecsenek színészkednek, egy lövést leadnak az egyik oldalról, utána átfutnak a másikra, onnan is lőnek egyet, és így szaladoznak egész nap azért nem haladnak.

777 sincs nekik mert még a vasúton szét lettek kalibrálva vagy eladva vagy nem tudom a legutóbbi verzió mi ezzel kapcsolatban, de nézd milyen szépen rajzolok:
(tegnapi kép amúgy...láss csodát, üzemel.)
vlcsnap-2022-07-06-15h25m15s028.png
Kovesd a forumot, ertsd meg mit irnak, es akkor nem irsz ostobasagokat. De legalabb nem olyan kepet hoztal, ahol fenn van az elektronikai doboz, ezt azert a javadra irom.