[HÍREK] Ukrajnai fegyveres konfliktus

  • Ha nem vagy kibékülve az alapértelmezettnek beállított sötét sablonnal, akkor a korábbi ígéretnek megfelelően bármikor átválthatsz a korábbi világos színekkel dolgozó kinézetre.

    Ehhez görgess a lap aljára és a baloldalon keresd a HTKA Dark feliratú gombot. Kattints rá, majd a megnyíló ablakban válaszd a HTKA Light lehetőséget. Választásod a böngésződ elmenti cookie-ba, így amikor legközelebb érkezel ezt a műveletsort nem kell megismételned.
  • Az elmúlt időszak tapasztalatai alapján házirendet kapott a topic.

    Ezen témában - a fórumon rendhagyó módon - az oldal üzemeltetője saját álláspontja, meggyőződése alapján nem enged bizonyos véleményeket, mivel meglátása szerint az káros a járványhelyzet enyhítését célzó törekvésekre.

    Kérünk, hogy a vírus veszélyességét kétségbe vonó, oltásellenes véleményed más platformon fejtsd ki. Nálunk ennek nincs helye. Az ilyen hozzászólásokért 1 alkalommal figyelmeztetés jár, majd folytatása esetén a témáról letiltás. Arra is kérünk, hogy a fórum más témáiba ne vigyétek át, mert azért viszont már a fórum egészéről letiltás járhat hosszabb-rövidebb időre.

  • Az elmúlt időszak tapasztalatai alapján frissített házirendet kapott a topic.

    --- VÁLTOZÁS A MODERÁLÁSBAN ---

    A források, hírek preferáltak. Azoknak, akik veszik a fáradságot és összegyűjtik ezeket a főként harcokkal, a háború jelenlegi állásával és haditechnika szempontjából érdekes híreket, (mindegy milyen oldali) forrásokkal alátámasztják és bonuszként legalább a címet egy google fordítóba berakják, azoknak ismételten köszönjük az áldozatos munkáját és további kitartást kívánunk nekik!

    Ami nem a topik témájába vág vagy akár csak erősebb hangnemben is kerül megfogalmazásra, az valamilyen formában szankcionálva lesz

    Minden olyan hozzászólásért ami nem hír, vagy szorosan a konfliktushoz kapcsolódó vélemény / elemzés azért instant 3 nap topic letiltás jár. Aki pedig ezzel trükközne és folytatná másik topicban annak 2 hónap fórum ban a jussa.

    Az új szabályzat teljes szövege itt olvasható el.

  • Az elmúlt évek tapasztalatai alapján, és a kialakult helyzet kapcsán szeretnénk elkerülni a (többek között az ukrán topikban is tapasztalható) információs zajt, amit részben a hazai sajtóorgánumok hozzá nem értő cikkei által okozott visszhang gerjeszt. Mivel kizárható, hogy a hazai sajtó, vagy mainstream szakértők többletinformációval rendelkezzenek a fórumhoz képest a Wagner katonai magánvállalat oroszországi műveletével kapcsolatban, így kiegészítő szabály lép érvénybe a topik színvonalának megőrzése, javítása érdekében:

    • a magyar orgánumok, közösségi média oldalak, egyéb felületek hírei és elemzései (beleértve az utóbbi időkben elhíresült szakértőket is) nem támogatottak, kérjük kerülésüket.
    • a külföldi fősodratú elemzések, hírek közül az új információt nem hordozók szintén kerülendők

    Ezen tartalmak az oldal tulajdonosának és moderátorainak belátása szerint egyéb szabálysértés hiányában is törölhetők, a törlés minden esetben (az erőforrások megőrzése érdekében) külön indoklás nélkül történik.

    Preferáltak az elsődleges és másodlagos források, pl. a résztvevő felekhez köthető Telegram chat-ek, illetve az ezeket közvetlenül szemléző szakmai felületek, felhasználók.

Pogány

Well-Known Member
2018. április 26.
20 197
66 946
113
64. gépesített lövész dandárt vádolták vele, de valószínűbb hogy az Azov Safari különítménye és az ukrán különleges rendőri erők az elkövetők

@Wilson Egy nemzeti érzelmű ember nem gyalázza Emesét

@Pogány "Gyalázzák ami nekünk szent"
Az a szomorú, hogy mèg mindig nem múlt el itthon ez. Sokmindennek valtoznia kell még. Főleg az emberekben.
 

duckdodgers™

Well-Known Member
2012. március 5.
3 596
19 652
113
Nem részeg, csak a tank acél lánctalpa megcsúszik a vizes, kemény úton a kanyarban. Aquaplaning ... Nem véletlen, hogy az újabb tankok lánctalpában van műanyag betét.
Ezt a humorba kellett volna... A lánc alatt talán hangsebesség környékén lesz aquaplaning. Gumibetétes lánc alatt jóval hamarabb ;)
A gumibetéteket az utak kímélése miatt alkalmazzák.
 

Ember

Well-Known Member
2022. április 21.
945
8 121
93
Gondolom csak megismered ezt a hozzászólást mivel ezt te írtad...


Ennek semmi köze az eredeti hozzászólásomhoz ez egy provokatív kérdés amellyel azt próbálod sugallni, hogy az amerikai kormányzat engedélye a Harpoon rakéták Kercsi híd elleni bevetésére, azt jelenti, hogy ukrán katonákat az amerikai érdekekért áldozzák fel a saját vezetőik, és még véletlenül sem a hazájukat védik az Ukrajnára támadó orosz haderővel szemben.Na miután megvilágítottam számodra ,hogy a hozzászólásaim mire is ragáltak, újfent elmondom neked, hogy egy ilyen irányba általad "elvitt" vitába biztosan nem veszek részt mivel egyrészt mindenki tudja ezzel kapcsolatban mi az álláspontom, és egy újabb erről szóló sokadik teljesen felesleges "felekezeti" vitába nincs értelme részt vennem.
Ami pedig a hisztit illeti azt nem én csináltam, hanem azt "te vezényelted le" vérig sértve,miután a személyeskedő hozzászólásodra hasonló stílusban válaszoltam.


"Ennek semmi köze az eredeti hozzászólásomhoz ez egy provokatív kérdés amellyel azt próbálod sugallni, hogy az amerikai kormányzat engedélye a Harpoon rakéták Kercsi híd elleni bevetésére, azt jelenti, hogy ukrán katonákat az amerikai érdekekért áldozzák fel a saját vezetőik, és még véletlenül sem a hazájukat védik az Ukrajnára támadó orosz haderővel szemben.Na miután megvilágítottam számodra ,hogy a hozzászólásaim mire is ragáltak, újfent elmondom neked, hogy egy ilyen irányba általad "elvitt" vitába biztosan nem veszek részt mivel egyrészt mindenki tudja ezzel kapcsolatban mi az álláspontom, és egy újabb erről szóló sokadik teljesen felesleges "felekezeti" vitába nincs értelme részt vennem."
A profilképen én is elgondolkoznék a helyedben, mert az ugyebár vagy értékrendet közvetít (pl az enyém), vagy poén.
Első esetet gondolom kizárhatjuk mert Smith ügynök a lehető legnegatívabb karakter, a rossz és a jó oldalnak egyaránt ellensége, egy kizárólag önmagáért létező vírus.
Ha pedig poén akkor adhatnál valami magyarázatot rá, mert önmagában nem vicces, esetleg kontextusba helyezhetnéd, mert anélkül csak egy szimplán visszataszító jelenség (így is lett megalkotva a film készítői által), azaz kellemetlen érzéseket kelt mindenkiben, azaz destruktív.
 

SenkiFia

Well-Known Member
2022. április 4.
1 440
12 396
113
"
Bucsát az 51460-es kódszámot viselő orosz egység, a 64-es gépesített lövészzászlóalj foglalta el, amely a Távol-Keletről, Habarovszk térségéből érkezett.


Parancsnoka bizonyos Azatbek Omurbekov Aszanbekovics alezredes – közölte az ukrán felderítés.


Omurbekov – a neve alapján – kirgiz etnikumú lehet, de többet egyelőre nem tudni róla.

Ukrán sajtójelentések szerint a halottak között összekötözött kezű kisgyermekeket is találtak, és az oroszok sok kutyát is agyonlőttek, ami a vérengzés teljesen féktelen, esztelen jellegére utal. irpinyben és dmitrijevkában is találtak kivégzett civileket, nem csak bucsában.

Ezzel szemben Anatolij Antonov, a Washingtonba akkreditált orosz nagykövet mindent tagad."

th




Colonel Azatbek Asanbekovich Omurbekov is the commander of the 64th Separate Motorised Rifle Brigade of the 35th Combined Arms Army of the Russian Federation, which killed, raped and tortured civilians in Bucha, Ukraine. These atrocities constitute crimes against humanity and war crimes. He was leading the actions of his military unit and nicknamed ‘the Butcher of Bucha’ due to his direct responsibility in killings, rapes and torture in Bucha. Therefore, he is responsible for, supporting or implementing actions or polici

Az oroszoknak megvan a lehetősége, hogy bizonyítsák ártatlanságukat....

Nem kívánnak élni a lehetőséggel. Ők inkább a fegyverek erejében bíznak. Így lehet hazudni.

A történethez hozzá tartozik ez is:

destroyed-armored-vehicles-kyiv-ukraine-russia-war.jpg


Primitív bosszú volt a VDV kudarcáért.

Csak ezt most nehéz bevallani Putyinnak...

Ezért hazudik. És ettől még akár az ukrán is trükközhet, mert magas labda volt. Lehet, hogy lecsapták. Igen, bele kell állni a vizsgálatba. Putyinnak is.
Életem, linkelgethetsz nekem képeket kilőtt tankokról, meg egyéb baromságokról, semmit nem bizonyít. Csak kinevetteted magad, ahogy szoktad.

Az, hogy Oburmekovék voltak ott, és ezekszerint az ő csapata vonult vissza (én erről amúgy nem hallottam, de amúgy lényegtelen is. Egyszer wilson apátok kirakta egy srác adatait (lakcím, telszám, stb, mert akkor rá mondtátok, hogy ő volt a parancsnok. Az meg nem így nézett ki, mint akit beraktál. Namind1.), nem bizonyít semmit. Bármennyire is hisztizel érte.
Putyin bele fog állni a vizsgálatba,nyugodj meg. HA lesz bármilyen vizsgálat. Mert jelenleg nincs, és nem is eröltetik. Erről beszélek, hogy nem véletlenül nem eröltetik.
Érted amit mondok? Vagy esetleg rajzoljam le, hogy megértsd?
 
W

Wilson

Guest
A profilképen én is elgondolkoznék a helyedben, mert az ugyebár vagy értékrendet közvetít (pl az enyém), vagy poén.
Első esetet gondolom kizárhatjuk mert Smith ügynök a lehető legnegatívabb karakter, a rossz és a jó oldalnak egyaránt ellensége, egy kizárólag önmagáért létező vírus.
Ha pedig poén akkor adhatnál valami magyarázatot rá, mert önmagában nem vicces, esetleg kontextusba helyezhetnéd, mert anélkül csak egy szimplán visszataszító jelenség (így is lett megalkotva a film készítői által), azaz kellemetlen érzéseket kelt mindenkiben, azaz destruktív.
Köszönöm a válaszodat , de igazán ez nem visz közelebb bennünket a közös nyelv és szövegértéshez.
Amúgy a fórumon ha mindenki ugyanazt fújná, akkor olyan lenne mintha magamban beszélgetek, semmi érdekes.
Itt úgysem váltjuk meg a világot, még nyelvészeti értelemben sem.
A világunk vezetői meg nem ebből a fórumból fogják a következő kottát legyártani, megvan ehhez a magukhoz való eszük...khmmm.
U.I... Tényleg gondolkozz el ezen a képen... ezt jóindulatúan mondom, nem előnyös profil a mai világban..
A profil képhez....

A tegnapi nap után úgy döntöttem, hogy a háború végéig megváltoztatom a profil képemet,hogy mindenki tisztába legyen vele, hogy kik és milyen hatalom áll mögöttem......:):):)
 

boki

Well-Known Member
2012. május 18.
47 896
81 749
113

Kirúgták a budapesti ukrán nagykövetet, Ljubov Nepopot​


Volodimir Zelenszkij elnöki utasítással rendelte haza a nagykövetet.

Július 9-én Volodimir Zelenszkij rendeletben rúgta ki Ljubov Vaszilivna Nepopot Ukrajna magyarországi rendkívüli és meghatalmazott nagykövetének tisztségéből.


Az Izvesztyija értesülései szerint valóságos tisztogatási hullám vette kezdetét az ukrán diplomáciában: Nepopon kívül visszahívták Andrij Melnyik németországi, Vjacseszlav Jacjuk norvégiai és Jevgenyija Perebijnosza csehországi nagykövetet is.

A számos vezető német politikust megsértő Andrij Melnyik visszahívásáról már napokkal ezelőtt felröppentek sejtetések a német médiában, más nagykövetek visszahívásáról azonban akkor még nem volt szó.



(Mandiner)
A legnagyobb banderista imádókat hívta vissza, mert Melnyik interjúja a német tv-ben nagyon gáz volt Zelenszkij számára, aki zsidó.Ha nem kerül nyilvánosságra minden marad a régiben...
 

sidewinder12

Well-Known Member
2016. október 11.
1 635
9 113
113
Nem részeg, csak a tank acél lánctalpa megcsúszik a vizes, kemény úton a kanyarban. Aquaplaning ... Nem véletlen, hogy az újabb tankok lánctalpában van műanyag betét.
Mintha magyarokat hallanék :D szép végtelen hosszúságú káromkodással kommentálták az autóban utazók az ukri tank manőverezését.
 

Juvi

Well-Known Member
2022. március 28.
160
1 814
93
Ezt a humorba kellett volna... A lánc alatt talán hangsebesség környékén lesz aquaplaning. Gumibetétes lánc alatt jóval hamarabb ;)
A gumibetéteket az utak kímélése miatt alkalmazzák.
A fő célja a műanyagbetétnek a "nagy sebességű" menetstabilitás és nem az út kímélése. Más különben eléggé vízátfolyásos az út! Egyébként a Leclerc tankhoz van alu ötvözetből is lánctalp aminek még jobb a menet stabilitása! Csak jóval drágább mint az acél és nem olyan tartós.
 

aquarell

Well-Known Member
2015. január 20.
15 617
55 365
113
A fő célja a műanyagbetétnek a "nagy sebességű" menetstabilitás és nem az út kímélése. Más különben eléggé vízátfolyásos az út! Egyébként a Leclerc tankhoz van alu ötvözetből is lánctalp aminek még jobb a menet stabilitása! Csak jóval drágább mint az acél és nem olyan tartós.
Vannak alternativ valóságok?
 

boki

Well-Known Member
2012. május 18.
47 896
81 749
113
"
Bucsát az 51460-es kódszámot viselő orosz egység, a 64-es gépesített lövészzászlóalj foglalta el, amely a Távol-Keletről, Habarovszk térségéből érkezett.


Parancsnoka bizonyos Azatbek Omurbekov Aszanbekovics alezredes – közölte az ukrán felderítés.


Omurbekov – a neve alapján – kirgiz etnikumú lehet, de többet egyelőre nem tudni róla.

Ukrán sajtójelentések szerint a halottak között összekötözött kezű kisgyermekeket is találtak, és az oroszok sok kutyát is agyonlőttek, ami a vérengzés teljesen féktelen, esztelen jellegére utal. irpinyben és dmitrijevkában is találtak kivégzett civileket, nem csak bucsában.

Ezzel szemben Anatolij Antonov, a Washingtonba akkreditált orosz nagykövet mindent tagad."

th




Colonel Azatbek Asanbekovich Omurbekov is the commander of the 64th Separate Motorised Rifle Brigade of the 35th Combined Arms Army of the Russian Federation, which killed, raped and tortured civilians in Bucha, Ukraine. These atrocities constitute crimes against humanity and war crimes. He was leading the actions of his military unit and nicknamed ‘the Butcher of Bucha’ due to his direct responsibility in killings, rapes and torture in Bucha. Therefore, he is responsible for, supporting or implementing actions or polici

Az oroszoknak megvan a lehetősége, hogy bizonyítsák ártatlanságukat....

Nem kívánnak élni a lehetőséggel. Ők inkább a fegyverek erejében bíznak. Így lehet hazudni.

A történethez hozzá tartozik ez is:

destroyed-armored-vehicles-kyiv-ukraine-russia-war.jpg


Primitív bosszú volt a VDV kudarcáért.

Csak ezt most nehéz bevallani Putyinnak...

Ezért hazudik. És ettől még akár az ukrán is trükközhet, mert magas labda volt. Lehet, hogy lecsapták. Igen, bele kell állni a vizsgálatba. Putyinnak is.
Kb 1 hónapja volt egy riport, amit egy orosz újságíró készített egy ukránnal.

Kérdezi tőle - Látta Bucsában akilőtt orosz haditechnikát

-Igen.
-Kik lőtték ki az orosz haditechnikát?
-Az ukránok mondja.
-Akkor ki lőtte Bucsát?
-Az oroszok!
Megismételte ugyanazokat a kérdéseket 3x.
Mindig az ukránok lőtték az oroszokat Bucsa városában, de a várost az oroszok lőtték. Ez is muttaja az ukránok szellemi szintjét. :)
 

Ember

Well-Known Member
2022. április 21.
945
8 121
93
A profil képhez....
Oké ez így jó, mert Smith ügynök mögött senki nem állt, és szerintem is magadtól csinálod, bár nehéz felfogni ezt a rengeteg energiát amit beleölsz, de végül is mindenki azzal tölti a szabadidejét amit szeret vagy hasznosnak tart, szóval csak azt kívánom neked mint Smith ügynöknek kívánnék, hogy találd meg a helyed a világban vagy ha már megvan akkor legyél boldog vele.
 

Sunlight56

Well-Known Member
2022. március 1.
1 850
14 804
113
A profil képhez....
Köszönöm az őszinte, feltáró válaszod.

Smith ügynök egy software volt, amelynek feladata a hírszerzés és ügynöki munka volt.
Ez a software a Mátrix hatalmas számítási képességét használta, ez adta az erejét de egyben a korlátait is.

Egy MI-vel nehéz vitatkozni, erre már hamarabb is rájöhettem volna.

Smith ügynöknek is sziklaszilárd megdönthetetlen álláspontjai voltak.

Most meg vissza kell mennem az Orákulumhoz és lebaszom hogy a múltkor erről miért nem beszélt, mikor itt a fórumtársak már kezdtek gyanakodni.
 

ladagrant

Well-Known Member
2019. január 30.
2 430
4 538
113

duckdodgers™

Well-Known Member
2012. március 5.
3 596
19 652
113
A fő célja a műanyagbetétnek a "nagy sebességű" menetstabilitás és nem az út kímélése. Más különben eléggé vízátfolyásos az út! Egyébként a Leclerc tankhoz van alu ötvözetből is lánctalp aminek még jobb a menet stabilitása! Csak jóval drágább mint az acél és nem olyan tartós.
Nem tudom honnan veszel ilyeneket, én még hasonlót sem hallottam. Most tényleg az aquaplaningot magyarázod egy harckocsinál? :D Tisztában vagy vele hogy mekkora sebesség kellene ahhoz hogy egy lánctalp alól ne szoruljon ki a víz, hanem megmaradjon a lánc és a felület közt? LEHETETLENSÉG ;)
"The rubber squares are there to reduce wear on the surfaces it travels on. Especially in Europe, tanks will often drive on roads during exercises and transit between bases. NATO ordinances and local laws require the use of rubber pads, and since it’s expensive and time consuming to swap out steel and rubber for combat and shuttling usage, NATO tanks stick with rubber."
A Leclerc első szériáin ugyan valóban volt Aluötvözet lánctalp, annak szerintem leginkább a tömegcsökkentési okai lehettek, de ezügyben inkább @Filter-t kérdezném meg, hátha tudja mi volt a pontos ok. Egyébként már rég áttértek az acélláncra, mert az aluötvözet tartóssága nem volt kielégítő.