[HÍREK] Ukrajnai fegyveres konfliktus

  • Ha nem vagy kibékülve az alapértelmezettnek beállított sötét sablonnal, akkor a korábbi ígéretnek megfelelően bármikor átválthatsz a korábbi világos színekkel dolgozó kinézetre.

    Ehhez görgess a lap aljára és a baloldalon keresd a HTKA Dark feliratú gombot. Kattints rá, majd a megnyíló ablakban válaszd a HTKA Light lehetőséget. Választásod a böngésződ elmenti cookie-ba, így amikor legközelebb érkezel ezt a műveletsort nem kell megismételned.
  • Az elmúlt időszak tapasztalatai alapján házirendet kapott a topic.

    Ezen témában - a fórumon rendhagyó módon - az oldal üzemeltetője saját álláspontja, meggyőződése alapján nem enged bizonyos véleményeket, mivel meglátása szerint az káros a járványhelyzet enyhítését célzó törekvésekre.

    Kérünk, hogy a vírus veszélyességét kétségbe vonó, oltásellenes véleményed más platformon fejtsd ki. Nálunk ennek nincs helye. Az ilyen hozzászólásokért 1 alkalommal figyelmeztetés jár, majd folytatása esetén a témáról letiltás. Arra is kérünk, hogy a fórum más témáiba ne vigyétek át, mert azért viszont már a fórum egészéről letiltás járhat hosszabb-rövidebb időre.

  • Az elmúlt időszak tapasztalatai alapján frissített házirendet kapott a topic.

    --- VÁLTOZÁS A MODERÁLÁSBAN ---

    A források, hírek preferáltak. Azoknak, akik veszik a fáradságot és összegyűjtik ezeket a főként harcokkal, a háború jelenlegi állásával és haditechnika szempontjából érdekes híreket, (mindegy milyen oldali) forrásokkal alátámasztják és bonuszként legalább a címet egy google fordítóba berakják, azoknak ismételten köszönjük az áldozatos munkáját és további kitartást kívánunk nekik!

    Ami nem a topik témájába vág vagy akár csak erősebb hangnemben is kerül megfogalmazásra, az valamilyen formában szankcionálva lesz

    Minden olyan hozzászólásért ami nem hír, vagy szorosan a konfliktushoz kapcsolódó vélemény / elemzés azért instant 3 nap topic letiltás jár. Aki pedig ezzel trükközne és folytatná másik topicban annak 2 hónap fórum ban a jussa.

    Az új szabályzat teljes szövege itt olvasható el.

  • Az elmúlt évek tapasztalatai alapján, és a kialakult helyzet kapcsán szeretnénk elkerülni a (többek között az ukrán topikban is tapasztalható) információs zajt, amit részben a hazai sajtóorgánumok hozzá nem értő cikkei által okozott visszhang gerjeszt. Mivel kizárható, hogy a hazai sajtó, vagy mainstream szakértők többletinformációval rendelkezzenek a fórumhoz képest a Wagner katonai magánvállalat oroszországi műveletével kapcsolatban, így kiegészítő szabály lép érvénybe a topik színvonalának megőrzése, javítása érdekében:

    • a magyar orgánumok, közösségi média oldalak, egyéb felületek hírei és elemzései (beleértve az utóbbi időkben elhíresült szakértőket is) nem támogatottak, kérjük kerülésüket.
    • a külföldi fősodratú elemzések, hírek közül az új információt nem hordozók szintén kerülendők

    Ezen tartalmak az oldal tulajdonosának és moderátorainak belátása szerint egyéb szabálysértés hiányában is törölhetők, a törlés minden esetben (az erőforrások megőrzése érdekében) külön indoklás nélkül történik.

    Preferáltak az elsődleges és másodlagos források, pl. a résztvevő felekhez köthető Telegram chat-ek, illetve az ezeket közvetlenül szemléző szakmai felületek, felhasználók.

Robur

Well-Known Member
2018. április 9.
3 257
5 302
113

sidewinder12

Well-Known Member
2016. október 11.
1 635
9 115
113
Gradoznak az oroszok az atomerőmű területéről. Mondom, hogy készül Csernobil 2.
Valami bizonyíték esetleg, hogy tényleg az erőmű területéről indítottak? Csak mert azt pont nem látni. Ügyesen összerakott felvétel, amiről annyi látszik, hogy a semmi közepéről kilőttek pár rakétát. Semmiféle jellegzetes épületet nem látni, ami arra utalna, hogy az indítások az erőmű területéről történtek volna. Az első kép meg egy vicc. Beraktak egy random Wikipedia képet a zaporozzsiai atomerőműről, ami alá beírták az okosat.
 

ladagrant

Well-Known Member
2019. január 30.
2 430
4 540
113

Raszputyin

Well-Known Member
2022. február 20.
1 582
4 821
113
...

Bukik a német kormány​


Boris Johnson után következik a német kancellár. Óriási balhé robbant a mai nap Németországban. Védhetetlen.

Legalább kilenc nőnek adtak randidrogot egy meghívásos rendezvényen, amelyen Olaf Scholz kancellár és parlamenti képviselők vettek részt - közölte szombaton a Szociáldemokrata Párt (SPD), miután a Tagesspiegel című berlini lap megírta az esetet.

https://www.vadhajtasok.hu/2022/07/09/rendkivuli-bukik-a-nemet-kormany

Két nappal korábban:

Medvegyev Johnson lemondásáról: várjuk a híreket Németországból, Lengyelországból és a Baltikumból​


UTÓIRAT: VÁRJUK A HÍREKET NÉMETORSZÁGBÓL, LENGYELORSZÁGBÓL ÉS A BALTIKUMBÓL

2022. JÚLIUS 07.


:D
 

Sunlight56

Well-Known Member
2022. március 1.
1 853
14 810
113
A litvánok valóban felszedik a síneket a kalinyingrádi vonalon? Tud valaki valamit?
Annyi látszik a térségben, hogy nagyságrendekkel nagyobb a légiforgalom, a tenger felöl nagyot kerülve már napok óta. Tavaly Krim esetében ugyanez volt a helyzet, még a fegyveres konfliktusok előtt hónapokkal.
Nem jó ómen
 

SenkiFia

Well-Known Member
2022. április 4.
1 440
12 396
113
Pontosítás, jelenleg is folyik a vizsgálat, a Hágai Nemzetközi Törvényszék, az Ukránok a Franciák,a Britek az USA is részt vesz a vizsgálatban, eddig az oroszok azok akik semmilyen vizsgálatot nem kezdeményeztek, még az ENSZ főtitkára által felvetett vizsgálatot is elutasították.
Csak úgy mellékesen megjegyzem, bár én direkt nem szóltam hozzád, hogy az oroszokat eddig meg sem hallgatják az enszesek. 8 éva folyamatosan irogattak az oroszok az ensznek a donbásszban történtekért, amit simán figyelmen kívül hagytak. Ezt Drábik is szépen megmondta.

Engem ne idézgessél a kommentjeidbe légyszives, mert szánalmas vagy. Köszi.
 

grigorij3

Well-Known Member
2016. szeptember 1.
1 498
19 707
113
A fő célja a műanyagbetétnek a "nagy sebességű" menetstabilitás és nem az út kímélése. Más különben eléggé vízátfolyásos az út! Egyébként a Leclerc tankhoz van alu ötvözetből is lánctalp aminek még jobb a menet stabilitása! Csak jóval drágább mint az acél és nem olyan tartós.
A műanyagbetét a közúton, békeidőben történő közlekedés miatt lett kitalálva, hogy ne marja fel mindenáron az útpályát. Az aquaplanninghoz és a menetstabilitáshoz semmi köze, illeve annyi igen, hogy a menetstabilitást még csökkenti is némileg.
 
W

Wilson

Guest
Csak úgy mellékesen megjegyzem, bár én direkt nem szóltam hozzád, hogy az oroszokat eddig meg sem hallgatják az enszesek. 8 éva folyamatosan irogattak az oroszok az ensznek a donbásszban történtekért, amit simán figyelmen kívül hagytak. Ezt Drábik is szépen megmondta.

Engem ne idézgessél a kommentjeidbe légyszives, mert szánalmas vagy. Köszi.
Ez egy fórum és nem a te külön bejáratú virtuális dühöngőd, tehát itt bárki azt idézget be akit csak akar,így inkább az a szánalmas,hogy te ezt bárkinek meg akarod tiltani,tehát három dolgot tehetsz:

1, Hozzászoksz
2.Ignorálod az illetőt (ebben az esetben engem)
3.Keresel egy másik platformot amelyet csak a neked tetsző véleményű és nézőpontú emberek látogatnak

A jó hír,hogy ezen három lehetőség közül szabadon választhatsz..

A hozzászólásod többi részére reagálva, az ENSZ főtitkára javasolta Oroszországnak egy ENSZ által vezetett vizsgálóbizottság felállítását amit Lavrov visszautasított pedig Oroszországgal baráti viszonyban lévő országok képviselői/szakértői is tagja lettek volna ennek a vizsgálóbizottságnak.De maga Oroszország sem kezdeményezte önállóan egy nemzetközi vizsgálóbizottság felállítását.
 

mindenen kívül

Well-Known Member
2019. szeptember 18.
6 477
18 404
113
Csak úgy mellékesen megjegyzem, bár én direkt nem szóltam hozzád, hogy az oroszokat eddig meg sem hallgatják az enszesek. 8 éva folyamatosan irogattak az oroszok az ensznek a donbásszban történtekért, amit simán figyelmen kívül hagytak. Ezt Drábik is szépen megmondta.

Engem ne idézgessél a kommentjeidbe légyszives, mert szánalmas vagy. Köszi.

Tehát mégis folyik a vizsgálat.
Miért írtad, hogy nem foglalkozik vele senki?
A ruszki szándékosan nem akar együttműködni a kivizsgálás során. Azért, hogy azt mondhassa majd utólag, elfogult volt a bizottság, mert őket nem hallgatták meg.
Elég átlátszó...

Most lenne lehetősége a Donbasszi eseményeket is kivizsgáltatni. Nem akarja...
Így könnyebben hivatkozik rá, mint háborús ok.

Magyarul nem érdeke az igazság, mert akkor nem tud hazudozni, híreket manipulálni és véleményt befolyásolni.
Ez is a háború része, az információs háború.
 
  • Vicces
Reactions: megazez and L.O.B

GI83

Well-Known Member
2022. március 13.
1 514
12 970
113
Wilson avatarját rosszul értelmezitek . :D

Ő Elrondnak , a tündék királyának képzeli magát, a gyűrűk ura trilógiából.
És harcba indul középföldével szövetkezve Mordor és az Orkok!!!!! ellen, hogy legyőzzék Szauront (Putyint).
Szövetségesek Zsákos Biden és Csavardi Zselé.

Az, hogy Hugo Weavignak éppen erről a azerepéről való képét rakta ki, csak a meghasadt személyiségre utal.


Hogy teljes legyen a hozzászólás: