[HÍREK] Ukrajnai fegyveres konfliktus

• Ha nem vagy kibékülve az alapértelmezettnek beállított sötét sablonnal, akkor a korábbi ígéretnek megfelelően bármikor átválthatsz a korábbi világos színekkel dolgozó kinézetre.

Ehhez görgess a lap aljára és a baloldalon keresd a HTKA Dark feliratú gombot. Kattints rá, majd a megnyíló ablakban válaszd a HTKA Light lehetőséget. Választásod a böngésződ elmenti cookie-ba, így amikor legközelebb érkezel ezt a műveletsort nem kell megismételned.
  • Az elmúlt időszak tapasztalatai alapján házirendet kapott a topic.

Ezen témában - a fórumon rendhagyó módon - az oldal üzemeltetője saját álláspontja, meggyőződése alapján nem enged bizonyos véleményeket, mivel meglátása szerint az káros a járványhelyzet enyhítését célzó törekvésekre.

Kérünk, hogy a vírus veszélyességét kétségbe vonó, oltásellenes véleményed más platformon fejtsd ki. Nálunk ennek nincs helye. Az ilyen hozzászólásokért 1 alkalommal figyelmeztetés jár, majd folytatása esetén a témáról letiltás. Arra is kérünk, hogy a fórum más témáiba ne vigyétek át, mert azért viszont már a fórum egészéről letiltás járhat hosszabb-rövidebb időre.

• Az elmúlt időszak tapasztalatai alapján frissített házirendet kapott a topic.

--- VÁLTOZÁS A MODERÁLÁSBAN ---

A források, hírek preferáltak. Azoknak, akik veszik a fáradságot és összegyűjtik ezeket a főként harcokkal, a háború jelenlegi állásával és haditechnika szempontjából érdekes híreket, (mindegy milyen oldali) forrásokkal alátámasztják és bonuszként legalább a címet egy google fordítóba berakják, azoknak ismételten köszönjük az áldozatos munkáját és további kitartást kívánunk nekik!

Ami nem a topik témájába vág vagy akár csak erősebb hangnemben is kerül megfogalmazásra, az valamilyen formában szankcionálva lesz

Minden olyan hozzászólásért ami nem hír, vagy szorosan a konfliktushoz kapcsolódó vélemény / elemzés azért instant 3 nap topic letiltás jár. Aki pedig ezzel trükközne és folytatná másik topicban annak 2 hónap fórum ban a jussa.

Az új szabályzat teljes szövege itt olvasható el.

W

Wilson

Guest
Az ukrán légierő bemutatta a kelet-ukrajnai frontvonal egy részletét, egy ukrán MIG-29-s vadászgépből....

To view this content we will need your consent to set third party cookies.
For more detailed information, see our cookies page.

Kelet Ukrajnában az Ukrán MiG-29 vadászgépek fedezik a levegőből a légierő csapásmérő repülőgépeinek és a szárazföldi erők egységeinek harci műveleteit.

Dalco Olmo

Well-Known Member
2022. március 21.
320
2 944
93
Patrick youtube csatornáján ezt írták:

White Beauty

White Beauty

14 órával ezelőtt

Dead and burried. More than 3 week ago he was hit by counter artillery. His whole team was killed.

Halott és eltemetve. Több mint 3 hete találta el az ellentüzérség. Az egész csapata meghalt.

R.I.P. :(
Ez így biztos nem igaz, mert az utolsó videója 6 napos és 3 hete még Liszicsanszk sem szabadult fel, márpedig Patrick jelentkezett Liszicsanszkból.

Ami biztos, hogy az ukronácik nagyon örülnének a halálának.

SenkiFia

Well-Known Member
2022. április 4.
1 440
12 396
113
@Wilson
Ezt olvasd el, ÉRTELMEZD (ez nehéz lesz, tudom) és ülj le a sarokba gondolkodni.
Amúgy nekem nincsenek düh kezelési problémáim, egyszerűen a hazugokkal így szoktam beszélni.

@mindenen kívül
Jómadár, tudom hogy az ensz bt-re vonatkozik. Az ensz bt-nek kellett volna fuggetlen bizottságot felállítani, de nem tették meg. Az oroszok rögtöm jeleztek az ensznek, hogy valami nem stimmel. (Mint ahogy 8 éve jeleznek nekik a donbássz miatt)
Olvasd el te is a cikket.

Nyugodtan lehet tiltani engem, meg moderálni, de a hazugok az én szememben aljas emberek, akikkel nem vagyok hajlandó szépen beszélni.

És én ezzel befejeztem ezt a bucsás dolgot. Meg a veletek való kommunikációt is.

Más:
Szokásos hohol háborúsbűnök elkövetése. Gyerekotthonokat lőnek:

laci74

Well-Known Member
2015. december 26.
1 509
15 025
113

" Az ukránok ellentámadásra készülnek, ezért kérik Herszon és Zaporizsja kiürítését

Az ukrán vezetést arra figyelmeztette az ország déli részén található Herszon és Zaporizsja lakosait, hogy hagyják el otthonaikat, mert a területen hamarosan ellentámadásba lendül az ukrán hadsereg.
„Meg kell keresnie a módot a távozásra, mert fegyveres erőink megszállják ezeket a területeket. Hatalmas csata lesz. Nem akarok senkit megijeszteni, enélkül is mindenki mindent megért” – mondta Irina Verescsuk miniszterelnök-helyettes." Viccesek ezek a kaprok:)

dudi

Well-Known Member
2010. április 18.
51 382
86 466
113
Az ukrán légierő bemutatta a kelet-ukrajnai frontvonal egy részletét, egy ukrán MIG-29-s vadászgépből....

Kelet Ukrajnában az Ukrán MiG-29 vadászgépek fedezik a levegőből a légierő csapásmérő repülőgépeinek és a szárazföldi erők egységeinek harci műveleteit.

Remélem nem ezért a valóban látványos videóért lövetik le a gépeiket.

jurgenbauer

Well-Known Member
2015. február 1.
26 567
89 738
113
Patrick youtube csatornáján ezt írták:

White Beauty

White Beauty

14 órával ezelőtt

Dead and burried. More than 3 week ago he was hit by counter artillery. His whole team was killed.

Halott és eltemetve. Több mint 3 hete találta el az ellentüzérség. Az egész csapata meghalt.

R.I.P. :(
Biztos, hogy ez így, ebben a formában nem igaz. Nézem a ruszki oldalakat, ott sincs semmi. SE DNR, SE LNR oldalról. Onnan azért lenne. Akit linkeltél, egy senki. Annyira mebízható forrás, mint az ukrán tájékoztatási miniszter kutyája.

jurgenbauer

Well-Known Member
2015. február 1.
26 567
89 738
113

" Az ukránok ellentámadásra készülnek, ezért kérik Herszon és Zaporizsja kiürítését

Az ukrán vezetést arra figyelmeztette az ország déli részén található Herszon és Zaporizsja lakosait, hogy hagyják el otthonaikat, mert a területen hamarosan ellentámadásba lendül az ukrán hadsereg.
„Meg kell keresnie a módot a távozásra, mert fegyveres erőink megszállják ezeket a területeket. Hatalmas csata lesz. Nem akarok senkit megijeszteni, enélkül is mindenki mindent megért” – mondta Irina Verescsuk miniszterelnök-helyettes." Viccesek ezek a kaprok:)
Szorgos népünk győzni fog! Grrrrrr!

boki

Well-Known Member
2012. május 18.
48 926
86 468
113
2022.július.1.videó

2022.július 3. videó a legutolsó

Tehát aki azt terjesztette, hogy meghalt és 3 hete jelentkezett utoljára bedőlt a nyugati propagandának. Legerősebb a brit kamu-propaganda. Amit állítanak 90% hazugság.

angelsoul

Well-Known Member
2016. február 13.
2 521
16 957
113

Nem tudom ez hol készült, de érdekes módja a contested airspace-ben történő repülésnek:
  • A sebesség saccra olyan 400+ KIAS, vagyis nem valami túl gyors, nem siet. Talán CAP?
  • A magasság olyan 2000 feet körül van. Ebben a háborúban eddigi tapasztalataim szerint vagy alacsonyan, 300 feet alatt, vagy nagyobb magasságban a MANPADS zóna fölött érdemes csapatni (itt bónuszként a baráti tűz is játszik ugye).
  • Nem is tépi a gépet, megy nyíl egyenesen - mint az a Szu-34, amit Kijev fölött lőttek seggbe nagyjából ugyanilyen repülési paraméterek mellett... nem számít támadásra, vagyis van radar coverage számára.
  • Teljes AA javadalmazás, vagyis ellenséges gépekre vadászik, bár kicsit fura, hogy nem nagy magasságban. Vagy mégsem, ismerve, hogy az orosz Sz-35 meg pont odafent dolgozik előszeretettel.
Szerintem amolyan "meglepetés őrjárat" lehet (ha nem propagandafotózás), alacsonytámadó gépekre vadászhat, a magassága alapján pedig olyan távolságban lehet az A-50, hogy ez még radarhorizont alatt van neki, saját radar lefedettség alatt.

mindenen kívül

Well-Known Member
2019. szeptember 18.
6 574
18 990
113
@Wilson
Ezt olvasd el, ÉRTELMEZD (ez nehéz lesz, tudom) és ülj le a sarokba gondolkodni.
Amúgy nekem nincsenek düh kezelési problémáim, egyszerűen a hazugokkal így szoktam beszélni.

@mindenen kívül
Jómadár, tudom hogy az ensz bt-re vonatkozik. Az ensz bt-nek kellett volna fuggetlen bizottságot felállítani, de nem tették meg. Az oroszok rögtöm jeleztek az ensznek, hogy valami nem stimmel. (Mint ahogy 8 éve jeleznek nekik a donbássz miatt)
Olvasd el te is a cikket.

Nyugodtan lehet tiltani engem, meg moderálni, de a hazugok az én szememben aljas emberek, akikkel nem vagyok hajlandó szépen beszélni.

És én ezzel befejeztem ezt a bucsás dolgot. Meg a veletek való kommunikációt is.

Más:
Szokásos hohol háborúsbűnök elkövetése. Gyerekotthonokat lőnek:

Hazudtál.
Lebuktál.
Mint a többi.
:D
Csá!

W

Wilson

Guest
Remélem nem ezért a valóban látványos videóért lövetik le a gépeiket.
Szerintem biztosan nem csinál ilyen hülyeséget az ukrán hadvezetés

Nem tudom ez hol készült, de érdekes módja a contested airspace-ben történő repülésnek:
  • A sebesség saccra olyan 400+ KIAS, vagyis nem valami túl gyors, nem siet. Talán CAP?
  • A magasság olyan 2000 feet körül van. Ebben a háborúban eddigi tapasztalataim szerint vagy alacsonyan, 300 feet alatt, vagy nagyobb magasságban a MANPADS zóna fölött érdemes csapatni (itt bónuszként a baráti tűz is játszik ugye).
  • Nem is tépi a gépet, megy nyíl egyenesen - mint az a Szu-34, amit Kijev fölött lőttek seggbe nagyjából ugyanilyen repülési paraméterek mellett... nem számít támadásra, vagyis van radar coverage számára.
  • Teljes AA javadalmazás, vagyis ellenséges gépekre vadászik, bár kicsit fura, hogy nem nagy magasságban. Vagy mégsem, ismerve, hogy az orosz Sz-35 meg pont odafent dolgozik előszeretettel.
Szerintem amolyan "meglepetés őrjárat" lehet (ha nem propagandafotózás), alacsonytámadó gépekre vadászhat, a magassága alapján pedig olyan távolságban lehet az A-50, hogy ez még radarhorizont alatt van neki, saját radar lefedettség alatt.
Mivel pl az orosz Szu-35 minden tekintetben fölényben vannak az ukrán Mig-29-l szemben, így az ilyen repüléseket a donyecki fronton csak az amerikai realtime légtérfigyelés segítségével lehet a siker esélyével végrehajtani.Amúgy ez az ukrán katonai sajtóban nyilt titok...

• Tetszik
Reactions: PPP

gergo55

Well-Known Member
2014. július 16.
4 455
11 732
113
2022.július.1.videó

2022.július 3. videó a legutolsó

Tehát aki azt terjesztette, hogy meghalt és 3 hete jelentkezett utoljára bedőlt a nyugati propagandának. Legerősebb a brit kamu-propaganda. Amit állítanak 90% hazugság.
Én örülnék a legjobban, ha előkerülne, épen egészségesen!

Flamand

Well-Known Member
2021. augusztus 26.
4 643
22 062
113

Németország megoldotta a problémát a "Gepard" lőszerével, amelyet Ukrajnába szállítanak - média....​

2022. július 9., szombat, 17:41

„Gepard” légvédelmi önjáró tüzérségi tartó, fotó: Getty Images

Németország megoldotta a problémát Ukrajnának a „Gepard” légvédelmi önjáró légvédelmi rendszerekhez való lőszerrel ellátásával kapcsolatban.

Erről ír a Spiegel , írja a European Truth .

A kiadvány szerint több hetes erőfeszítések után a német kormányhivatal a norvég védelmi minisztériummal közösen talált olyan gyártót, amely további lőszereket tud gyártani.

Korábban problémásnak számított a Gepard lőszerellátása, hiszen alig 60 000 darab 35 mm-es lövedék állt hozzájuk.

A Gepard percenként akár 1000 lövést is képes leadni. Valós körülmények között azonban rövid sorozatokban lő, a célhoz igazodva.

A német kormány először Dél-Amerikában találta meg a lőszert, de azok Ukrajnába történő szállítását a gyártó ország Svájc nem hagyta jóvá . Néhány nappal ezelőtt Norvégiában sikeresebbek voltak a keresések

Egy helyi gyártó speciális, 35 mm-es lövedékeket tud gyártani – közölték kormánytisztviselők a múlt hét végén. Már a jövő héten tesztelni kell őket a putlosi (Schleswig-Holstein) Bundeswehr lőterén.

Ami magát a Gepárd szállítását illeti, semmi sem akadályozhatja meg 30 darab Gepard Ukrajnába való átadását. A gyártó már Németországban képezi ki az ukrán katonákat az Ukrajnában a városok és más kritikus infrastruktúra védelmére használt légvédelmi fegyverek használatára.

Ha minden a tervek szerint halad, az első rendszereket júliusban kell kiszállítani Ukrajnába.

Mekkora ötlet a németektől. Csak gratulálni tudok hozzá. Viszont a tél lehet,hogy hideg lesz.

Ember

Well-Known Member
2022. április 21.
945
8 121
93
Profi az elemzésed. Nekem laikusként furcsa a 2 másodperces videó. Az is, hogy a kamera mozgásban van a géphez képest, és a felvétel végén bemozdul az egész gép.
Szerintem ilyen nyúlfarknyi terjedelemben nem nagy ügy egy drónfelvételre ráhamisítani a repülőt.

T

Törölt tag

Guest

99%, hogy a búzamezőket gyújtogató helikopterekre vadászik, azok pár (tíz) méter magasan repkednek.

grigorij3

Well-Known Member
2016. szeptember 1.
1 648
23 383
113
Igen az összes hozzászólónak fizikából egyes.
Vazze, ezt hogy érted? :D Én csak annyit írtam, hogy semmi köze az aquaplanninghoz... :D (mert semmi köze, egyébként is lánctalp esetén aquaplqnning...??? :D )
Ez olyan, mintha a suliban Pistike 2+2=5 válaszára Móricka bekiabálja, hogy az nem annyi, mire a tanár mindkettőnek egyest ad! Antiszemita vagy! :D :D :D

cinikus

Well-Known Member
2010. május 7.
2 340
5 040
113
Profi az elemzésed. Nekem laikusként furcsa a 2 másodperces videó. Az is, hogy a kamera mozgásban van a géphez képest, és a felvétel végén bemozdul az egész gép.
Szerintem ilyen nyúlfarknyi terjedelemben nem nagy ügy egy drónfelvételre ráhamisítani a repülőt.
Szerintem ótvar kamu a videó a már említett okokon túl azért is, mert az oroszoknak van földi légvédelme a frontvonalnál, tehát ép elmével senki nem áll le sétarepülni ott, mert azonnal p*csánlövik.

malleusorbis

Well-Known Member
2022. március 21.
1 071
8 860
113
  • Dühítő
Reactions: Miskolci Ogre
W

Wilson

Guest
@Wilson
Az pedig, hogy ki a hazug egyedül te döntöd el, és láttuk az előző "performanszod" során ,hogy milyen "hatékony is vagy" ebben a tekintetben is.Én a helyedben ezen erősen elgondolkodnék.

Ami pedig a düh kezelési problémákat illeti, látszik a kommentjeiden,hogy sokszor indulatokkal "fűtve" dühből kommentelsz a veled egyet nem értőkkel szemben.

Az pedig, hogy beraksz ide egy cikket ,hogy az orosz nyomozó bizottság vizsgálatot indított a buchai mészárlás ügyében, semmit sem bizonyít.Mert abszolút nem lehet pártatlan független vizsgálatnak tekinteni.

JonatánJoe

Well-Known Member
2016. december 29.
184
1 265
93

Van dátumozva a videó? Ki tudja egyáltalán, hogy mikori? 14-22 között is készülhetett...

• Tetszik
Reactions: laci74