Ha vízpermet lenne, akkor felcsapódna a szélvédőre, amit látnánk, illetve menne az ablaktörlő. De ezeknek semmi nyoma.Én továbbra is tartom a véleményem.
Az elmúlt időszak tapasztalatai alapján házirendet kapott a topic.
Ezen témában - a fórumon rendhagyó módon - az oldal üzemeltetője saját álláspontja, meggyőződése alapján nem enged bizonyos véleményeket, mivel meglátása szerint az káros a járványhelyzet enyhítését célzó törekvésekre.
Kérünk, hogy a vírus veszélyességét kétségbe vonó, oltásellenes véleményed más platformon fejtsd ki. Nálunk ennek nincs helye. Az ilyen hozzászólásokért 1 alkalommal figyelmeztetés jár, majd folytatása esetén a témáról letiltás. Arra is kérünk, hogy a fórum más témáiba ne vigyétek át, mert azért viszont már a fórum egészéről letiltás járhat hosszabb-rövidebb időre.
Az elmúlt időszak tapasztalatai alapján frissített házirendet kapott a topic.
--- VÁLTOZÁS A MODERÁLÁSBAN ---
A források, hírek preferáltak. Azoknak, akik veszik a fáradságot és összegyűjtik ezeket a főként harcokkal, a háború jelenlegi állásával és haditechnika szempontjából érdekes híreket, (mindegy milyen oldali) forrásokkal alátámasztják és bonuszként legalább a címet egy google fordítóba berakják, azoknak ismételten köszönjük az áldozatos munkáját és további kitartást kívánunk nekik!
Ami nem a topik témájába vág vagy akár csak erősebb hangnemben is kerül megfogalmazásra, az valamilyen formában szankcionálva lesz
Minden olyan hozzászólásért ami nem hír, vagy szorosan a konfliktushoz kapcsolódó vélemény / elemzés azért instant 3 nap topic letiltás jár. Aki pedig ezzel trükközne és folytatná másik topicban annak 2 hónap fórum ban a jussa.
Ha vízpermet lenne, akkor felcsapódna a szélvédőre, amit látnánk, illetve menne az ablaktörlő. De ezeknek semmi nyoma.Én továbbra is tartom a véleményem.
Ezek Belorusz Tocskák,most érkeztek az LNR-be.Korábban vita volt a Tocska orosz alkalmazásáról.
Akkor ez eldőlt. Gondolom szakadároknak adtak át.
Tehát használják ők is.
A folyó szabályozás az jó volt ! Az öntöző csatornák beszántása és tönkretétele meg óriási hiba !
Amennyiben ez az új irány szembemegy az oroszokkal, abból megint nagy nemzeti tragédia leszFontosabb célja is volt a körútnak, állítólag találkozott Zselivel is. (Ti mit tudtok?)
Ha igaz akkor arra gondolok, hogy élőszóban kapott elöljárók felöl érkező tájékoztatást és utasításokat a kialakult helyzetre tekintettel. Hiszen látszik hogy a bábszínházban sorozatos cserék kezdődtek, új forgatókönyv kotta szerint fogják a játékot játszani - a polgárok bőrére.. Ezért pihenget a front is, az oroszok is lazítanak kicsit..
Ezek az infók olyan "forróak" hogy egy részüket személyesen csak szóban lehet elmondani.
Zavar támadt az erőben, hogy Nekünk is új kottát osztanak?
Később meglátjuk h merre fog a magyarság "új irányba állni"
Lehet.Ezek Belorusz Tocskák,most érkeztek az LNR-be.
Olvastam róla német cikket, ott azt írják hogy kb egy hét múlva lesz egy tesztlövészet a próbaszériával. Nyilván a NAMMO meg tud oldani egy ilyen bonyolult feladatot, amit a német ipar hónapok óta sem, de azért ez már vicc.Németország megoldotta a problémát a "Gepard" lőszerével, amelyet Ukrajnába szállítanak - média....
2022. július 9., szombat, 17:41
„Gepard” légvédelmi önjáró tüzérségi tartó, fotó: Getty Images
Németország megoldotta a problémát Ukrajnának a „Gepard” légvédelmi önjáró légvédelmi rendszerekhez való lőszerrel ellátásával kapcsolatban.
Erről ír a Spiegel , írja a European Truth .
A kiadvány szerint több hetes erőfeszítések után a német kormányhivatal a norvég védelmi minisztériummal közösen talált olyan gyártót, amely további lőszereket tud gyártani.
Korábban problémásnak számított a Gepard lőszerellátása, hiszen alig 60 000 darab 35 mm-es lövedék állt hozzájuk.
A Gepard percenként akár 1000 lövést is képes leadni. Valós körülmények között azonban rövid sorozatokban lő, a célhoz igazodva.
A német kormány először Dél-Amerikában találta meg a lőszert, de azok Ukrajnába történő szállítását a gyártó ország Svájc nem hagyta jóvá . Néhány nappal ezelőtt Norvégiában sikeresebbek voltak a keresések
Egy helyi gyártó speciális, 35 mm-es lövedékeket tud gyártani – közölték kormánytisztviselők a múlt hét végén. Már a jövő héten tesztelni kell őket a putlosi (Schleswig-Holstein) Bundeswehr lőterén.
Ami magát a Gepárd szállítását illeti, semmi sem akadályozhatja meg 30 darab Gepard Ukrajnába való átadását. A gyártó már Németországban képezi ki az ukrán katonákat az Ukrajnában a városok és más kritikus infrastruktúra védelmére használt légvédelmi fegyverek használatára.
Ha minden a tervek szerint halad, az első rendszereket júliusban kell kiszállítani Ukrajnába.
![]()
ÐеÑÐ¼Ð°Ð½Ð¸Ñ ÑеÑила пÑÐ¾Ð±Ð»ÐµÐ¼Ñ Ñ Ð±Ð¾ÐµÐ¿ÑипаÑами Ð´Ð»Ñ âGepardâ, коÑоÑÑе пеÑедадÑÑ Ð£ÐºÑаине - СÐÐ
ÐеÑÐ¼Ð°Ð½Ð¸Ñ Ð¸ ÐоÑÐ²ÐµÐ³Ð¸Ñ Ð½Ð°Ñли пÑоизводиÑелÑ, ÑÑÐ¾Ð±Ñ Ð¸Ð·Ð³Ð¾ÑовиÑÑ Ð´Ð¾Ð¿Ð¾Ð»Ð½Ð¸ÑелÑнÑе боепÑипаÑÑ. Ðогда бÑдÑÑ Ð´Ð¾ÑÑÐ°Ð²Ð»ÐµÐ½Ñ Ð¿ÐµÑвÑе ÑиÑÑÐµÐ¼Ñ Gepard?www.pravda.com.ua
Végig olvastam ... hát az újságíró sík hülye az egészhez. De hát az újságírók MINDENHEZ IS értenek.![]()
A sivatagosítás megállítása nem hiúsági, hanem patrióta kérdés – Válasz a vízügynek - PestiSrácok
Kurta, ám meglehetősen sértett hangnemben reagált az Országos Vízügyi Főigazgatóság (OVF) az egy héttel ezelőtti cikkemre, amely az országra telepedett súlyos aszály és az évszázados rossz vízgazdálkodási gyakorlat közti összefüggésről szólt. Az írásom állításait nagyrészt nem is próbálták...pestisracok.hu
A déli területek felett szokták lelőni az ukrán gépeket.Szerintem biztosan nem csinál ilyen hülyeséget az ukrán hadvezetés
Mivel pl az orosz Szu-35 minden tekintetben fölényben vannak az ukrán Mig-29-l szemben, így az ilyen repüléseket a donyecki fronton csak az amerikai realtime légtérfigyelés segítségével lehet a siker esélyével végrehajtani.Amúgy ez az ukrán katonai sajtóban nyilt titok...
Én napi szinten figyelem az orosz honvédelmi minisztérium tájékoztatóit és durván három naponta az oroszok szerint lelőnek egy ukrán harci gépet a keleti front felett.A déli területek felett szokták lelőni az ukrán gépeket.
A NAMMO gyárt mindent, hisz lőszergyár. Az RM lőszerrészlege meg csak azt gyártja ami az RM portfóliójában aktívan van.Olvastam róla német cikket, ott azt írják hogy kb egy hét múlva lesz egy tesztlövészet a próbaszériával. Nyilván a NAMMO meg tud oldani egy ilyen bonyolult feladatot, amit a német ipar hónapok óta sem, de azért ez már vicc.
Mert igen, elég siralmasnak tartom, hogy az EU vezető ipari hatalma a norvégoknál kell kuncsorogjon, fosom gépágyúlőszer gyártása ügyében... Ide vezet a globalizáció B+, alapvető dolgokat nem gyártanak már országon belül, inkább százezer tonnányi nehézolajat égetve hozatnak mindent IS a világ másik feléről (ezt most nem a NAMMO-ra értem természetesen), aztán ha gebasz van akkor meg pislognak mint hal a szatyorban.
Meggyőzően érvelsz...ja nem.Az éghajlatváltozás topikba is beraktam.Ott bővebben is kifejtheted.Végig olvastam ... hát az újságíró sík hülye az egészhez. De hát az újságírók MINDENHEZ IS értenek.
Mostanában elég sótlan hozzászólásokat irkálsz a videókhoz,nem is tudok rajtuk röhögni.Harkiv megyében orosz katonai járműveket semmisített meg az ukrán tüzérség
Ukrán tüzérség lövi a megszállókat
Ukrán tüzérség dolgozik itt is
A működés biztosítása érdekében a fórum alapvető, illetve opcionális sütiket használ..