[HÍREK] Ukrajnai fegyveres konfliktus

  • Ha nem vagy kibékülve az alapértelmezettnek beállított sötét sablonnal, akkor a korábbi ígéretnek megfelelően bármikor átválthatsz a korábbi világos színekkel dolgozó kinézetre.

    Ehhez görgess a lap aljára és a baloldalon keresd a HTKA Dark feliratú gombot. Kattints rá, majd a megnyíló ablakban válaszd a HTKA Light lehetőséget. Választásod a böngésződ elmenti cookie-ba, így amikor legközelebb érkezel ezt a műveletsort nem kell megismételned.
  • Az elmúlt időszak tapasztalatai alapján házirendet kapott a topic.

    Ezen témában - a fórumon rendhagyó módon - az oldal üzemeltetője saját álláspontja, meggyőződése alapján nem enged bizonyos véleményeket, mivel meglátása szerint az káros a járványhelyzet enyhítését célzó törekvésekre.

    Kérünk, hogy a vírus veszélyességét kétségbe vonó, oltásellenes véleményed más platformon fejtsd ki. Nálunk ennek nincs helye. Az ilyen hozzászólásokért 1 alkalommal figyelmeztetés jár, majd folytatása esetén a témáról letiltás. Arra is kérünk, hogy a fórum más témáiba ne vigyétek át, mert azért viszont már a fórum egészéről letiltás járhat hosszabb-rövidebb időre.

  • Az elmúlt időszak tapasztalatai alapján frissített házirendet kapott a topic.

    --- VÁLTOZÁS A MODERÁLÁSBAN ---

    A források, hírek preferáltak. Azoknak, akik veszik a fáradságot és összegyűjtik ezeket a főként harcokkal, a háború jelenlegi állásával és haditechnika szempontjából érdekes híreket, (mindegy milyen oldali) forrásokkal alátámasztják és bonuszként legalább a címet egy google fordítóba berakják, azoknak ismételten köszönjük az áldozatos munkáját és további kitartást kívánunk nekik!

    Ami nem a topik témájába vág vagy akár csak erősebb hangnemben is kerül megfogalmazásra, az valamilyen formában szankcionálva lesz

    Minden olyan hozzászólásért ami nem hír, vagy szorosan a konfliktushoz kapcsolódó vélemény / elemzés azért instant 3 nap topic letiltás jár. Aki pedig ezzel trükközne és folytatná másik topicban annak 2 hónap fórum ban a jussa.

    Az új szabályzat teljes szövege itt olvasható el.

  • Az elmúlt évek tapasztalatai alapján, és a kialakult helyzet kapcsán szeretnénk elkerülni a (többek között az ukrán topikban is tapasztalható) információs zajt, amit részben a hazai sajtóorgánumok hozzá nem értő cikkei által okozott visszhang gerjeszt. Mivel kizárható, hogy a hazai sajtó, vagy mainstream szakértők többletinformációval rendelkezzenek a fórumhoz képest a Wagner katonai magánvállalat oroszországi műveletével kapcsolatban, így kiegészítő szabály lép érvénybe a topik színvonalának megőrzése, javítása érdekében:

    • a magyar orgánumok, közösségi média oldalak, egyéb felületek hírei és elemzései (beleértve az utóbbi időkben elhíresült szakértőket is) nem támogatottak, kérjük kerülésüket.
    • a külföldi fősodratú elemzések, hírek közül az új információt nem hordozók szintén kerülendők

    Ezen tartalmak az oldal tulajdonosának és moderátorainak belátása szerint egyéb szabálysértés hiányában is törölhetők, a törlés minden esetben (az erőforrások megőrzése érdekében) külön indoklás nélkül történik.

    Preferáltak az elsődleges és másodlagos források, pl. a résztvevő felekhez köthető Telegram chat-ek, illetve az ezeket közvetlenül szemléző szakmai felületek, felhasználók.

tong djagbu

Well-Known Member
2019. november 9.
2 942
19 451
113
Felvétel az ukrán fegyveres erők polgári teherautónak álcázott sorozatvetőjéről, és megsemmisitéről
 
W

Wilson

Guest
Látod, látod.
Ilyen az, amikor nem tudsz érdemben cáfolni, és megbukik a hazugságod, amivel igazolni akartad magad. Rögtön elkezdtek engem hazugnak nevezni.
Ez a ti szintetek. Újabb wilson & co öngól. Ezen gondolkodj, te szerencsétlen
Nem tudlak megcáfolni? Már megcáfoltalak (tudod 444 cikk) a te hathatós közreműködéseddel amit ezúton is megköszönök neked, és csak egyes számban beszélj légy szíves velem kapcsolatban mivel én nem hazugoztalak le téged, Ami pedig a szerencsétlent illeti, tudod kell némi intelligencia ahhoz, hogy az ember felismerje a határait és ne használjon olyan kifejezéseket amelyek jelentésével nincs teljesen tisztában.
 
T

Törölt tag 1711

Guest
Szépen leírtad magad.
;)
Egyébként honnan ismered a "szaknyelvet"? Hol tanultad?
Milyen szakmáról is beszélsz?
:D

Ja és a legfontosabb:



Ukrainian anon reporting in
What happened in my country last night?

The (((official))) media are telling us that:


Luhanszk katonai vezetése jelenti, hogy az ukránok elhagyják Szeversz külterületét, nem fejtenek ki ellenállást a milíciával szemben, fő csapatok már 2km-re vannak a várostól.
Ezért pörögnek ennyire a shill-ek, ukrán visszavonulásból tényleg általános menekülés lett.
Pedig már legalább egy tucat valami kigyulladt valahol amire ráfogták, hogy orosz lőszerraktár.
Kedvencem a mai, berak egy térképet, hogy Herszon központjában HIMARSSAL (mi mással :p ) kilőttek egy stadiont, tele orosz lőszerrel, majd bizonyítékként feltölt egy videót, hogy egy kibaxot mező közepén ég valami.


ukrán tv-ben nyilatkozott a grúz légió vezetője:
The grouping of Russian troops operating in Ukraine is large enough, but in terms of professionalism it is no better than the troops of Somalia or another nation, which does not focus on its service members.
That’s according to the commander of the Georgian Legion, fighting alongside Ukrainian soldiers, Mamuka Mamulashvili, who spoke with Ukrainian Pravda
"We had a much higher opinion of them (the Russian army - ed.) than they actually turned out to be. This is a completely unprepared grouping of troops, although it is quite large. In terms of professionalism, it is no better than the troops of Somalia or any other country, which specifically don’t particularly pay attention to their army personnel,” the commander said.
“Also, thank God, there’s corruption in the Russian army. It has helped us a lot and I hope it continues to expand. So as a military man, I would say... I prefer to not underestimate the enemy, but professionally they were not even prepared for what they were going to see in Ukraine. And many of them died," Mamulashvili noted.


Már a németeknél is:
OfHDmPZ.png



F4VfnNX.jpg
 
W

Wilson

Guest
Van dátumozva a videó? Ki tudja egyáltalán, hogy mikori? 14-22 között is készülhetett...
Igen készülhetett akkor is ,de mivel pl az Orosz Honvédelmi Minisztérium hivatalos napi jelentései szinte naponta említik az ukrán légi erő vadászgépeit a donbaszi fronton így ugyanannyi esélye van annak,hogy ez a felvétel most készült.
 

jurgenbauer

Well-Known Member
2015. február 1.
24 954
82 759
113
„Vlagyimir Putyin hidegvérrel zsarolni próbálja a világot a gázzal, az élelmiszerrel, és akadnak hasznos idióták, akik engednének neki, ám ezt nem szabad, mert akkor újra beveti a trükköt”, olvasható a bécsi lap vezető írásában."

Mivanmivanmivan? Ki próbál kit zsarolni? He? Melyik párhuzamos valóságból bújt elő a szerző?

Más.

:D

Az a röhögés a videót alatt! :D
 

Sunlight56

Well-Known Member
2022. március 1.
1 797
14 304
113
Jól tette, hogy elment, így személyesen megtapasztalhatta az ukrán fél lelki állapotát.
Egy nyilatkozatból nem lehet megállapítani, hogy valójában a nyilatkozó retteg és kilátástalannak tartja a harcot, de rá van kényszerítve.
Fontosabb célja is volt a körútnak, állítólag találkozott Zselivel is. (Ti mit tudtok?)
Ha igaz akkor arra gondolok, hogy élőszóban kapott elöljárók felöl érkező tájékoztatást és utasításokat a kialakult helyzetre tekintettel. Hiszen látszik hogy a bábszínházban sorozatos cserék kezdődtek, új forgatókönyv kotta szerint fogják a játékot játszani - a polgárok bőrére.. Ezért pihenget a front is, az oroszok is lazítanak kicsit..
Ezek az infók olyan "forróak" hogy egy részüket személyesen csak szóban lehet elmondani.
Zavar támadt az erőben, hogy Nekünk is új kottát osztanak?

Később meglátjuk h merre fog a magyarság "új irányba állni"
 

Ursula

Well-Known Member
2022. február 25.
5 370
45 694
113

Amerika és az ukrajnai háború​

Már jó ideje észrevehetők bizonyos hasonlóságok az I. világháborút megelőző időszak, és napjaink eseményei között, de csak az utóbbi időben vált sokak számára nyilvánvalóvá. Az első és legfontosabb párhuzam, hogy most is egy világhatalmi átrendeződés zajlik, vagyis most dől el, ki lesz a világ ura az elkövetkező néhány évtizedben. Hogy nem az Egyesült Államok, abban a politikában jártasak közül kevesen kételkednek. Az is világos, hogy a legesélyesebb trónkövetelő Kína. Azt azonban még kevesen akarják, vagy inkább merészelik megjósolni, mikor és hogyan fog ez az „őrségváltás” végbemenni, pedig a világtörténelem erre számos példával szolgál. Egy világbirodalom se tartott örökké, ráadásul a ciklus idők közben rövidültek. Egy hasonló filmet tehát már láttunk, vajon ugyanaz lesz a vége?​



 

gerimaster

Well-Known Member
2022. február 24.
701
8 484
93
Az pedig, hogy ki a hazug egyedül te döntöd el, és láttuk az előző "performanszod" során ,hogy milyen "hatékony is vagy" ebben a tekintetben is.Én a helyedben ezen erősen elgondolkodnék.

Ami pedig a düh kezelési problémákat illeti, látszik a kommentjeiden,hogy sokszor indulatokkal "fűtve" dühből kommentelsz a veled egyet nem értőkkel szemben.

Az pedig, hogy beraksz ide egy cikket ,hogy az orosz nyomozó bizottság vizsgálatot indított a buchai mészárlás ügyében, semmit sem bizonyít.Mert abszolút nem lehet pártatlan független vizsgálatnak tekinteni.
"...az idézet vége. Ismételje meg a sort!” :)
 

duckdodgers™

Well-Known Member
2012. március 5.
3 597
19 652
113
Felvétel az ukrán fegyveres erők polgári teherautónak álcázott sorozatvetőjéről, és megsemmisitéről
Az ott nem egy Brimstone indító? Nekem SZ-5/8hoz képest túl vaskos a raksi a hosszhoz képest. Grad eleve kizárt nem csak az arányok miatt, de azért is mert a 3 méteres raksi nem fér fel keresztben még kamionplatóra sem.
 

ogretankHU

Well-Known Member
2019. december 21.
7 613
26 010
113
Széchenyit inkább hagyjuk; a hitellel az addig szinte teljesen önellátó parasztságra mértek csapást, a folyószabályozással meg lassan félsivatag az alföld (szikesedés, talajvízszint csökkenés, stb.).
A folyó szabályozás az jó volt ! Az öntöző csatornák beszántása és tönkretétele meg óriási hiba !
 

Vontolla

Well-Known Member
2022. március 15.
340
2 258
93
A folyó szabályozás az jó volt ! Az öntöző csatornák beszántása és tönkretétele meg óriási hiba !
 

Nemerson

Well-Known Member
2018. február 17.
8 834
35 402
113
Fontosabb célja is volt a körútnak, állítólag találkozott Zselivel is. (Ti mit tudtok?)
Ha igaz akkor arra gondolok, hogy élőszóban kapott elöljárók felöl érkező tájékoztatást és utasításokat a kialakult helyzetre tekintettel. Hiszen látszik hogy a bábszínházban sorozatos cserék kezdődtek, új forgatókönyv kotta szerint fogják a játékot játszani - a polgárok bőrére.. Ezért pihenget a front is, az oroszok is lazítanak kicsit..
Ezek az infók olyan "forróak" hogy egy részüket személyesen csak szóban lehet elmondani.
Zavar támadt az erőben, hogy Nekünk is új kottát osztanak?

Később meglátjuk h merre fog a magyarság "új irányba állni"
Amennyiben ez az új irány szembemegy az oroszokkal, abból megint nagy nemzeti tragédia lesz