[BIZTPOL] Magyarország

  • Ha nem vagy kibékülve az alapértelmezettnek beállított sötét sablonnal, akkor a korábbi ígéretnek megfelelően bármikor átválthatsz a korábbi világos színekkel dolgozó kinézetre.

    Ehhez görgess a lap aljára és a baloldalon keresd a HTKA Dark feliratú gombot. Kattints rá, majd a megnyíló ablakban válaszd a HTKA Light lehetőséget. Választásod a böngésződ elmenti cookie-ba, így amikor legközelebb érkezel ezt a műveletsort nem kell megismételned.
  • Az elmúlt időszak tapasztalatai alapján házirendet kapott a topic.

    Ezen témában - a fórumon rendhagyó módon - az oldal üzemeltetője saját álláspontja, meggyőződése alapján nem enged bizonyos véleményeket, mivel meglátása szerint az káros a járványhelyzet enyhítését célzó törekvésekre.

    Kérünk, hogy a vírus veszélyességét kétségbe vonó, oltásellenes véleményed más platformon fejtsd ki. Nálunk ennek nincs helye. Az ilyen hozzászólásokért 1 alkalommal figyelmeztetés jár, majd folytatása esetén a témáról letiltás. Arra is kérünk, hogy a fórum más témáiba ne vigyétek át, mert azért viszont már a fórum egészéről letiltás járhat hosszabb-rövidebb időre.

  • Az elmúlt időszak tapasztalatai alapján frissített házirendet kapott a topic.

    --- VÁLTOZÁS A MODERÁLÁSBAN ---

    A források, hírek preferáltak. Azoknak, akik veszik a fáradságot és összegyűjtik ezeket a főként harcokkal, a háború jelenlegi állásával és haditechnika szempontjából érdekes híreket, (mindegy milyen oldali) forrásokkal alátámasztják és bonuszként legalább a címet egy google fordítóba berakják, azoknak ismételten köszönjük az áldozatos munkáját és további kitartást kívánunk nekik!

    Ami nem a topik témájába vág vagy akár csak erősebb hangnemben is kerül megfogalmazásra, az valamilyen formában szankcionálva lesz

    Minden olyan hozzászólásért ami nem hír, vagy szorosan a konfliktushoz kapcsolódó vélemény / elemzés azért instant 3 nap topic letiltás jár. Aki pedig ezzel trükközne és folytatná másik topicban annak 2 hónap fórum ban a jussa.

    Az új szabályzat teljes szövege itt olvasható el.

  • Az elmúlt évek tapasztalatai alapján, és a kialakult helyzet kapcsán szeretnénk elkerülni a (többek között az ukrán topikban is tapasztalható) információs zajt, amit részben a hazai sajtóorgánumok hozzá nem értő cikkei által okozott visszhang gerjeszt. Mivel kizárható, hogy a hazai sajtó, vagy mainstream szakértők többletinformációval rendelkezzenek a fórumhoz képest a Wagner katonai magánvállalat oroszországi műveletével kapcsolatban, így kiegészítő szabály lép érvénybe a topik színvonalának megőrzése, javítása érdekében:

    • a magyar orgánumok, közösségi média oldalak, egyéb felületek hírei és elemzései (beleértve az utóbbi időkben elhíresült szakértőket is) nem támogatottak, kérjük kerülésüket.
    • a külföldi fősodratú elemzések, hírek közül az új információt nem hordozók szintén kerülendők

    Ezen tartalmak az oldal tulajdonosának és moderátorainak belátása szerint egyéb szabálysértés hiányában is törölhetők, a törlés minden esetben (az erőforrások megőrzése érdekében) külön indoklás nélkül történik.

    Preferáltak az elsődleges és másodlagos források, pl. a résztvevő felekhez köthető Telegram chat-ek, illetve az ezeket közvetlenül szemléző szakmai felületek, felhasználók.

Laci1970

Well-Known Member
2016. július 23.
1 781
3 235
113
A párizsi díszszemlén vett részt a Magyar Honvédség parancsnoka

Dr. Ruszin-Szendi Romulusz altábornagy a francia függetlenség napja alkalmából rendezett díszszemlén vett részt Párizsban. A Magyar Honvédség parancsnokát Thierry Burkhard vezérezredes, francia vezérkari főnök fogadta. A Keleti Pajzs országainak vezérkarfőnökei és a Szövetséges Hatalmak Európai Legfelsőbb Parancsnoka a találkozón összegezte a NATO madridi csúcstalálkozóján meghozott döntéseket és megbeszélte az azokból eredő feladatokat. Párizsban szó esett az orosz-ukrán háborúról és a magyar-francia közös szerepvállalásról is.

62d00c3e53824602313818.jpg
62d00c3e34a4a803764628.jpg
A felvonulásról, ahol a magyar katonák is láthatóak, valami videó elérhető?
 

L.O.B

Well-Known Member
2020. július 8.
1 963
7 009
113

SilvioD

Well-Known Member
2018. december 23.
25 851
91 321
113
"Szijjártó Péter szerint pontosan ezért érdekünk, hogy mielőbb béke legyen tőlünk keletre, mert akkor el lehet kerülni azokat a veszélyes forgatókönyveket, amelyek ahhoz készültek, hogy mit tehetünk a Kárpátalján élő 150 ezres magyarság kimentésére, megvédésére. Ha a front esetleg közeledik Ukrajna nyugati feléhez, az az eddigieknél jóval nagyobb biztonsági kockázatot jelent esetünkben."

érdekes megfogalmazás mindenesetre.
Ehhez képest az orosz rt mit ír címlapon??

Magyarországnak „katonai tervei” vannak Ukrajnával kapcsolatban – miniszter

CNN 2.0
 
  • Tetszik
Reactions: Bubu bocs

kaktusz

Well-Known Member
2010. december 7.
2 312
8 004
113
Főleg , hogy semmi ilyet nem mondott.
De, mondott. Szóval nem kell semmi orosz fake news okosságokkal ökörködni...
"
Szijjártó Péter szerint pontosan ezért érdekünk, hogy mielőbb béke legyen tőlünk keletre, mert akkor el lehet kerülni azokat a veszélyes forgatókönyveket, amelyek ahhoz készültek, hogy mit tehetünk a Kárpátalján élő 150 ezres magyarság kimentésére, megvédésére. Ha a front esetleg közeledik Ukrajna nyugati feléhez, az az eddigieknél jóval nagyobb biztonsági kockázatot jelent esetünkben.

A külügyminiszter úgy látja, továbbra is olyan politikát folytatunk, hogy minimális esélye legyen annak, hogy belesodródjunk a háborúba. Elmondta, hoztunk már elég szankciós döntést, de most már inkább arra kellene fókuszálni a Nyugatnak, hogy miként lehetne mielőbb tűzszünetet elérni, idővel pedig békét kötni.

Mint minden olyan országnak, amelynek szomszédságában háború folyik, fel kell készülnie arra, hogy szükség esetén megvédje magát.

Nálunk is készültek háborús vészhelyzeti forgatókönyvek, a magyar katonaság kivonása a határvédelemből is részben erről szól.
"
Az indexen...
 

jurgenbauer

Well-Known Member
2015. február 1.
24 888
82 452
113
Ez a ruszki cikk tipikus dezinfo. Semmi ilyet nem nyilatkozott Szijjártó. Főleg nem beszélt katonai beavatkozásról, sőt épp az ellenkezőjéről, maradjunk ki.

Ahogy Ukrajna érdeke minél több allamot bevonni az oroszok elleb, ugyanúgy az oroszok érdeke is minél több államot szembeállítani Ukrajnávak, akár fegyveresen is. Ennek példája ez az orosz faknenews.


A Spike-ról.
"mert akkor el lehet kerülni azokat a veszélyes forgatókönyveket, amelyek ahhoz készültek, hogy mit tehetünk a Kárpátalján élő 150 ezres magyarság kimentésére, megvédésére"

És hogyan véded meg az OTTANI magyarokat ha nem vagy ott? Távmegvédés? Vagy hogyan képzeltük, ha eddig se sikerült? Majd az Ukránok által? Élő pajzsként használnák őket ...
 

LMzek 2.0

Well-Known Member
2020. április 4.
6 921
13 911
113
ezzel kapcsolatban szeretném megkérdezni hogy hol tartanak azok a megrendelt Spike rakéták? tavaly júliusban volt hír hogy Spike LR2-t rendeltünk s azóta semmi hír...márpedig minden ilyen fentebb említett lépéshez elég szükséges lenne.

"Taratégiai nyugalom" van érvényben, tod' meg "gyorsításos" kanyarban-előzés...


:(

.
 
  • Tetszik
Reactions: L.O.B

luperator

Well-Known Member
2012. szeptember 16.
1 061
1 653
113
Amúgy ez megvan???


A honvédelmi miniszter utasítást adott a haderő készenlétének fokozására

Utasítást adott a haderő készenlétének fokozására a honvédelmi miniszter július 13-án, szerdán.

Szalay-Bobrovniczky Kristóf Facebook-oldalán kiemelte: „korábban soha nem tapasztalt biztonsági kihívások érnek most bennünket”, mint például a szűnni nem akaró háború Magyarország közvetlen szomszédságában vagy az ország déli határait „ostromló erőszakos illegális migránsok”. Ezekre Európa-szerte mindenki reagál. Az Egyesült Királyság a haderő mobilizációját jelentette be, Szlovákia rendkívüli állapotot rendelt el, Lengyelország fokozza a készenlétet - sorolta Szalay-Bobrovniczky Kristóf, hozzáfűzve: „nekünk is fel kell vérteznünk magunkat”. Közölte: „békénk megvédése érdekében” arra utasította Ruszin-Szendi Romuluszt, a Magyar Honvédség parancsnokát, hogy készüljenek fel a haderő készenlétének fokozására. Ez azt jelenti, hogy a katonák a következő hetekben, hónapokban többet, intenzívebben, nagyobb kötelékekben fognak gyakorlatozni az ország több pontján. Felgyorsul a kiképzés, több tartalékost hívnak be - mondta a miniszter.

„Mindezt családjaink, otthonaink védelme érdekében tesszük. Magyarország védelme a Magyar Honvédség feladata” - közölte. „Egy korszerű, a kihívásokra azonnal és hatékonyan reagáló honvédség biztosítja, hogy nyugodtak legyenek a nappalaink, békések az éjszakáink” - fogalmazott Szalay-Bobrovniczky Kristóf, kiemelve: „nekünk Magyarország biztonsága az első!”.


Amikor a médiában hallottam, jót mosolyogtam rajta. Magabiztosan beszélnek, de mindenki tudja hogy saccper nincs mire.
Sokszor át lett beszélve, mindenki örül a dolgoknak, én is, csak baszhatja a jónép, ha nem 2026. után lesz valami és akkor is odébb lesz még az ütőképes Honvédség. Nekem a mostani állapot egyenlő a Don-kanyar előtti menettel, legalábbis ami a felkészültséget illeti. A hazaárulást amit elkövettek ezek is a Honvédséggel szemben, arról kellene magabiztosan beszélni. Mert minap hallottam, valamelyik taknyosorrú azért most is hazavisz x milliót hogy rugdossa a labdát. (bele se kezdjünk, elmehet a f@szba az összes a stadionjával együtt most meg kapkodnak honnan legyen meg miből legyen kifizetve a Hm feltöltése)
 

SilvioD

Well-Known Member
2018. december 23.
25 851
91 321
113
De, mondott. Szóval nem kell semmi orosz fake news okosságokkal ökörködni...
"
Szijjártó Péter szerint pontosan ezért érdekünk, hogy mielőbb béke legyen tőlünk keletre, mert akkor el lehet kerülni azokat a veszélyes forgatókönyveket, amelyek ahhoz készültek, hogy mit tehetünk a Kárpátalján élő 150 ezres magyarság kimentésére, megvédésére. Ha a front esetleg közeledik Ukrajna nyugati feléhez, az az eddigieknél jóval nagyobb biztonsági kockázatot jelent esetünkben.

A külügyminiszter úgy látja, továbbra is olyan politikát folytatunk, hogy minimális esélye legyen annak, hogy belesodródjunk a háborúba. Elmondta, hoztunk már elég szankciós döntést, de most már inkább arra kellene fókuszálni a Nyugatnak, hogy miként lehetne mielőbb tűzszünetet elérni, idővel pedig békét kötni.

Mint minden olyan országnak, amelynek szomszédságában háború folyik, fel kell készülnie arra, hogy szükség esetén megvédje magát.


"
Az indexen...
Index

továbbra is olyan politikát folytatunk, hogy minimális esélye legyen annak, hogy belesodródjunk a háborúba.

el lehet kerülni azokat a veszélyes forgatókönyveket, amelyek ahhoz készültek, hogy mit tehetünk a Kárpátalján élő 150 ezres magyarság kimentésére, megvédésére


Ruszki propi pedig ez

Magyarországnak „katonai tervei” vannak Ukrajnával kapcsolatban

És a cikk tendenciózusan sugall. Mikor Szijjártó interjújának lényege nem az volt, hogy katonai műveletre keszülünk Ukrajnában, hanem pont az ellenkezője.
 

SilvioD

Well-Known Member
2018. december 23.
25 851
91 321
113
"mert akkor el lehet kerülni azokat a veszélyes forgatókönyveket, amelyek ahhoz készültek, hogy mit tehetünk a Kárpátalján élő 150 ezres magyarság kimentésére, megvédésére"

És hogyan véded meg az OTTANI magyarokat ha nem vagy ott? Távmegvédés? Vagy hogyan képzeltük, ha eddig se sikerült? Majd az Ukránok által? Élő pajzsként használnák őket ...
Az a helyzet, hogy amikor Putyin elindította februárban az Iszkandereket a kárpátaljai magyarság helyzete ukrán szempontból megoldódott. Aki fiatal férfi és volt magyar útlevele az azonnal átjött a határon. A többiek többsége a zöldhatáron. Kevesen akarnak Ukrajnáért Donyeckben meghalni.

Mivel a háború elhúzódik és az ukrán gazdasági csőd elkerülhetetlen, nem is fognak már visszamenni, sőt elmegy a család is.

Csak az öregek maradnak. 10-20 év és 10.000 magyar sem marad, Kárpátalja kiürül.
 

fip7

Well-Known Member
2011. november 9.
18 315
54 788
113
Nekem a mostani állapot egyenlő a Don-kanyar előtti menettel, legalábbis ami a felkészültséget illeti. A hazaárulást amit elkövettek ezek is a Honvédséggel szemben, arról kellene magabiztosan beszélni.

Pontosan, a történelem ismétli önmagát. De csak azért mert kellően hülyék vagyunk a múlt hibáinak a megismétléséhez. :(
 

enzo

Well-Known Member
2014. augusztus 4.
12 967
32 258
113