[HÍREK] Ukrajnai fegyveres konfliktus

  • Ha nem vagy kibékülve az alapértelmezettnek beállított sötét sablonnal, akkor a korábbi ígéretnek megfelelően bármikor átválthatsz a korábbi világos színekkel dolgozó kinézetre.

    Ehhez görgess a lap aljára és a baloldalon keresd a HTKA Dark feliratú gombot. Kattints rá, majd a megnyíló ablakban válaszd a HTKA Light lehetőséget. Választásod a böngésződ elmenti cookie-ba, így amikor legközelebb érkezel ezt a műveletsort nem kell megismételned.
  • Az elmúlt időszak tapasztalatai alapján házirendet kapott a topic.

    Ezen témában - a fórumon rendhagyó módon - az oldal üzemeltetője saját álláspontja, meggyőződése alapján nem enged bizonyos véleményeket, mivel meglátása szerint az káros a járványhelyzet enyhítését célzó törekvésekre.

    Kérünk, hogy a vírus veszélyességét kétségbe vonó, oltásellenes véleményed más platformon fejtsd ki. Nálunk ennek nincs helye. Az ilyen hozzászólásokért 1 alkalommal figyelmeztetés jár, majd folytatása esetén a témáról letiltás. Arra is kérünk, hogy a fórum más témáiba ne vigyétek át, mert azért viszont már a fórum egészéről letiltás járhat hosszabb-rövidebb időre.

  • Az elmúlt időszak tapasztalatai alapján frissített házirendet kapott a topic.

    --- VÁLTOZÁS A MODERÁLÁSBAN ---

    A források, hírek preferáltak. Azoknak, akik veszik a fáradságot és összegyűjtik ezeket a főként harcokkal, a háború jelenlegi állásával és haditechnika szempontjából érdekes híreket, (mindegy milyen oldali) forrásokkal alátámasztják és bonuszként legalább a címet egy google fordítóba berakják, azoknak ismételten köszönjük az áldozatos munkáját és további kitartást kívánunk nekik!

    Ami nem a topik témájába vág vagy akár csak erősebb hangnemben is kerül megfogalmazásra, az valamilyen formában szankcionálva lesz

    Minden olyan hozzászólásért ami nem hír, vagy szorosan a konfliktushoz kapcsolódó vélemény / elemzés azért instant 3 nap topic letiltás jár. Aki pedig ezzel trükközne és folytatná másik topicban annak 2 hónap fórum ban a jussa.

    Az új szabályzat teljes szövege itt olvasható el.

  • Az elmúlt évek tapasztalatai alapján, és a kialakult helyzet kapcsán szeretnénk elkerülni a (többek között az ukrán topikban is tapasztalható) információs zajt, amit részben a hazai sajtóorgánumok hozzá nem értő cikkei által okozott visszhang gerjeszt. Mivel kizárható, hogy a hazai sajtó, vagy mainstream szakértők többletinformációval rendelkezzenek a fórumhoz képest a Wagner katonai magánvállalat oroszországi műveletével kapcsolatban, így kiegészítő szabály lép érvénybe a topik színvonalának megőrzése, javítása érdekében:

    • a magyar orgánumok, közösségi média oldalak, egyéb felületek hírei és elemzései (beleértve az utóbbi időkben elhíresült szakértőket is) nem támogatottak, kérjük kerülésüket.
    • a külföldi fősodratú elemzések, hírek közül az új információt nem hordozók szintén kerülendők

    Ezen tartalmak az oldal tulajdonosának és moderátorainak belátása szerint egyéb szabálysértés hiányában is törölhetők, a törlés minden esetben (az erőforrások megőrzése érdekében) külön indoklás nélkül történik.

    Preferáltak az elsődleges és másodlagos források, pl. a résztvevő felekhez köthető Telegram chat-ek, illetve az ezeket közvetlenül szemléző szakmai felületek, felhasználók.

W

Wilson

Guest
ahhoz képest hogy ennyire összeomlott elég jól mennek előre .. mi lenne ha nem lenne "összeomolva"?

tényleg ennyire el vagytok rugaszkodva a valóságtól vagy ez nálatok valami mazochizmus amire gerjedtek ? :D
világosan el lett itt is többször magyarázva,hogy 8 éven keresztül erre készültek az ukránok,és milyen védelmi rendszerek lettek kiépítve,döntsétek már el végre a jó Isten áldjon meg benneteket,hogy nektek ez a kíméletesebb lassabb haladás lenne a jobb vagy ha lebasznának egy taktikai atomot és rövidre zárnák a történetet ?

annyira gáz amit műveltek ..

ps: ha az oroszok összeomlottak mi a helyzet az ukránokkal ? :D
Ja nagy ötlet lenne az oroszoktól egy taktikai atomtegyver bevetése Ukrajnában.Szerencsére Putyin ennyire még nem borult el.
 

megazez

Well-Known Member
2018. július 22.
7 468
23 995
113
Lebuktak a lopott hűtővel. Milyen nagyhatalom az aminek a katonái erre kényszerülnek?


A kereszténység védelmezése is Ukrajnára hárult:

Hmm az a "szuperhatalom" akinek területén nem folyt a 2.vh tonnaszámra einstandolt mindent amit ért akár az európai akár az ázsiai fronton járt. De ugyan ez elmondható az összes többi háborújáról ahova elment demokráciát exportálni....
 

antigonosz

Well-Known Member
2013. június 30.
28 845
65 547
113
Putyint meg akarjak puccsolni.
Irja a főcím.
A "taskahordozo" meg mar reg nem taskahordozo es amugy is hazi orizetben volt.
Aztan az egészről egy árva mondat van a cikkben, valami ukran vagy brit tudos vagy szakértő állítása szerint.
Ilyen hulye cikkeket irnak egyesek.
Ezert tanulnak 4-5 evet egy egyetemen az adómból...
Lentebb van meg egy fantasy ukranos cikk hogy Putyin komaba esett...
Ahhoz kepest eleg jol teljeseitett Iranban minap.
Komolyan mondom ilyen fake news oldalakat miert nem lehet szankcionalni?
Barmi hulyeseget le lehet mar irni barkinek retorziok nelkul.
Ha en ilyen hulye lennek a munkamhoz ugy kiraknanak mint sicc!
Hol van itt a felelos objektiv tajekoztatas mikor szandekos megtevesztes folyik?
 

hózentróger

Well-Known Member
2022. február 25.
685
2 710
93
ilyen nincs de amikor írtam (többször is) hogy szükségünk lenne katonavonatokra hasonló szerepkörökbe (én még az orvosi ellátást is írtam és hálókocsikat el vóltam mondva mindennek nagyon sok kommentelő által. még a katasztrófahelyzet sem hatott meg senkit)
Nem tudom a honvédség milyen cuccokkal rendelkezik, de Mo-on vannak (szabvány)konténeres vizesblokkok, amiket pl. tűzcsapra lehet kötni és elviszi a vonat is, de leginkább valamilyen teherautó/nyergessel szállítják. Szerintem ez jobb megoldás és olcsóbb is.
 

Littlejohn

Well-Known Member
2010. április 20.
3 515
14 973
113
Azért felettébb érdekes, hogy pont azok sírnak a taktikai nukik bevetésétől, akik arrafelé kényszerítik az oroszokat. Ha nem akarnak taktikai nukit, akkor tessék leállítani a fegyverek szállítását és a "szelektív szankciókat". Sírnak, hogy ég a ház, de azért öntik rá az olajat, hadd égjen! Emberi meg hadijogok..... Kína most kérte, hogy vizsgálják ki az amerikai és brit "cselekményeket" is. Hányás ez a kétarcúság a nyugattól. Valamikor büszke voltam, hogy oda tartozom..... Valamikor....
 

Aurél

Well-Known Member
2022. február 25.
590
4 482
93

Kedmi: augusztusban a lengyel fegyveres erők két dandárja lép be Nyugat-Ukrajnába​

2022.07.20 07:38
Erős szerkezet
A lengyel hírszerző ügynökség (AW) szerint a kijevi rezsim két lengyel dandár belépésére számít Nyugat-Ukrajnába – mondta Yakov Kedmi katonai szakértő .

Kedmi: augusztusban a lengyel fegyveres erők két dandárja lép be Nyugat-Ukrajnába


A 6. és 25. különálló légideszant dandár bevetése a Zapadenschinában az ukrán vezérkar tájékoztatása szerint lehetővé teszi az Ukrán Fegyveres Erők további kiképzett egységeinek felszabadítását, amelyeket Ukrajna keleti részébe küldenek.

Ráadásul Jakov Kedmi az AW adataira hivatkozva tisztázta, a nacionalisták azt a feladatot kapták, hogy egy hónapig tartsák a Szlavjanszk–Kramatorszk–Dzerzsinszk vonalat, mivel a tervek szerint 30 ezer újoncot küldenek, akik a gyorsított program keretében képezték ki a fegyveres erők feltöltését. Ukrajna.

A jelentés készítői azt is megjegyzik, hogy a Pentagon által a kijevi rezsimnek átadott 155 mm-es M-777-es tarackok nem ütős harcot folytatnak a szövetséges tüzérséggel, hanem elsősorban polgári városok ágyúzására szolgálnak.

Az ütegeket külföldi zsoldosok vezetik, mivel az ukrán katonai személyzet bebizonyította, hogy képtelen az összetett rendszerek önálló karbantartására.

Csatlakozzon a Pravdy.Ru távirati csatornához , hogy kifejezze saját véleményé

Читайте больше на https://military.pravda.ru/news/1728692-poljaki_na_ukraine/
 

Aurél

Well-Known Member
2022. február 25.
590
4 482
93

Pelger

Well-Known Member
2020. október 23.
79
300
53
Patrick Lancaster
Halálhírével ellentétben, életben van és a családjával nyaral.

,,Hi all, thanks for the concern or our followers. The team and I are fine. Been spending team with my family off grid as there has been many attempts to put us in danger buy doxing us. Soon more updates, photos, and reports to come. Sorry to let the haters down:)"

 

GI83

Well-Known Member
2022. március 13.
1 495
12 674
113
Putyint meg akarjak puccsolni.
Irja a főcím.
A "taskahordozo" meg mar reg nem taskahordozo es amugy is hazi orizetben volt.
Aztan az egészről egy árva mondat van a cikkben, valami ukran vagy brit tudos vagy szakértő állítása szerint.
Ilyen hulye cikkeket irnak egyesek.
Ezert tanulnak 4-5 evet egy egyetemen az adómból...
Lentebb van meg egy fantasy ukranos cikk hogy Putyin komaba esett...
Ahhoz kepest eleg jol teljeseitett Iranban minap.
Komolyan mondom ilyen fake news oldalakat miert nem lehet szankcionalni?
Barmi hulyeseget le lehet mar irni barkinek retorziok nelkul.
Ha en ilyen hulye lennek a munkamhoz ugy kiraknanak mint sicc!
Hol van itt a felelos objektiv tajekoztatas mikor szandekos megtevesztes folyik?


Passz. Pedig van rá btk paragrafus. Szóval törvényileg is elirthatta volna az ellenzéket akár a kormány. De gondolom a felsőbb utasitás nem engedi vagy ez így jó nekik. Végülis ilyen ellenzék és ellenzéki sajtó mellett nekik borítékolt a kormányon maradás.

Az ilyeb politikai iskolákban szerintem a mi időnkben nem volt állami finanszírozás.. aztán kitudja, még az is lehet hogy még támogatták. Max nem az állam, hanem valami ösztöndíjként aposztrófált ngo pénz. Meg még egy tanulmányi ösztöndíj az usaba, szintén valami ngo politikai osztály szépelnevezésű támogatásaként.
 

eszena

Well-Known Member
2021. április 3.
899
3 231
93
Az orosz hadsereg össze omlott ! Már se t-72B3m és t-80BVM tankokat sem látni ! A légerő kudarcot vallott mert kiderült hogy a 4 gen gépkeket sem lehet felderítő csapásmérésre küldeni ! Se TGP ami biztonságos távolból felderítés lenne mjad akkor ott pontosan lecsapni ! Se kamikaze drónok sem ch-5 szintű drón sincs. Igazából az egészből az lett hogy két csóró fejletlen lövi egymást és egyik sem tud a másik fölé kerekedni pontosan emiatt tarthat a bohóckodás évekig pl az irkai iráni háború ahol 5 évig gradozták egymást .
Aludtál eddig? Már márciusban...
 

yrkon

Well-Known Member
2012. február 24.
775
1 977
93
Néhány hír Twitterről:

1.: HIMARS rakéták megsemmisítettek egy radarállomást Kherszonban. (forrás: ukrán hadsereg)
2.: Az ukrán bombázás több fontos hidat megsemmisített Kherszon régiójában. (orosz forrás+ The Telegraph)
3.: Szíria a viszonosság elvének megfelelően bejelenti diplomáciai kapcsolatainak megszakítását Ukrajnával.

Orosz ellentámadás Kherszon megyében (elvileg):
 

yrkon

Well-Known Member
2012. február 24.
775
1 977
93
Orosz hídról vannak már képek is:


Orosz helikopter tábori reptéren:

PzH2000 pihenő:
https://twitter.com/Osinttechnical/status/1549569189647720449

Orosz gép lezuhanása:
https://twitter.com/Osinttechnical/status/1549465609896923137

Ugyan azt írják, hogy csak egy ejtőernyőt láttak, de nekem 15 mp-nél - miközben visszarántja a kamerát - úgy tűnik, hogy van még egy.
https://twitter.com/i/status/1549473838525825026