[HÍREK] Ukrajnai fegyveres konfliktus

  • Ha nem vagy kibékülve az alapértelmezettnek beállított sötét sablonnal, akkor a korábbi ígéretnek megfelelően bármikor átválthatsz a korábbi világos színekkel dolgozó kinézetre.

    Ehhez görgess a lap aljára és a baloldalon keresd a HTKA Dark feliratú gombot. Kattints rá, majd a megnyíló ablakban válaszd a HTKA Light lehetőséget. Választásod a böngésződ elmenti cookie-ba, így amikor legközelebb érkezel ezt a műveletsort nem kell megismételned.
  • Az elmúlt időszak tapasztalatai alapján házirendet kapott a topic.

    Ezen témában - a fórumon rendhagyó módon - az oldal üzemeltetője saját álláspontja, meggyőződése alapján nem enged bizonyos véleményeket, mivel meglátása szerint az káros a járványhelyzet enyhítését célzó törekvésekre.

    Kérünk, hogy a vírus veszélyességét kétségbe vonó, oltásellenes véleményed más platformon fejtsd ki. Nálunk ennek nincs helye. Az ilyen hozzászólásokért 1 alkalommal figyelmeztetés jár, majd folytatása esetén a témáról letiltás. Arra is kérünk, hogy a fórum más témáiba ne vigyétek át, mert azért viszont már a fórum egészéről letiltás járhat hosszabb-rövidebb időre.

  • Az elmúlt időszak tapasztalatai alapján frissített házirendet kapott a topic.

    --- VÁLTOZÁS A MODERÁLÁSBAN ---

    A források, hírek preferáltak. Azoknak, akik veszik a fáradságot és összegyűjtik ezeket a főként harcokkal, a háború jelenlegi állásával és haditechnika szempontjából érdekes híreket, (mindegy milyen oldali) forrásokkal alátámasztják és bonuszként legalább a címet egy google fordítóba berakják, azoknak ismételten köszönjük az áldozatos munkáját és további kitartást kívánunk nekik!

    Ami nem a topik témájába vág vagy akár csak erősebb hangnemben is kerül megfogalmazásra, az valamilyen formában szankcionálva lesz

    Minden olyan hozzászólásért ami nem hír, vagy szorosan a konfliktushoz kapcsolódó vélemény / elemzés azért instant 3 nap topic letiltás jár. Aki pedig ezzel trükközne és folytatná másik topicban annak 2 hónap fórum ban a jussa.

    Az új szabályzat teljes szövege itt olvasható el.

  • Az elmúlt évek tapasztalatai alapján, és a kialakult helyzet kapcsán szeretnénk elkerülni a (többek között az ukrán topikban is tapasztalható) információs zajt, amit részben a hazai sajtóorgánumok hozzá nem értő cikkei által okozott visszhang gerjeszt. Mivel kizárható, hogy a hazai sajtó, vagy mainstream szakértők többletinformációval rendelkezzenek a fórumhoz képest a Wagner katonai magánvállalat oroszországi műveletével kapcsolatban, így kiegészítő szabály lép érvénybe a topik színvonalának megőrzése, javítása érdekében:

    • a magyar orgánumok, közösségi média oldalak, egyéb felületek hírei és elemzései (beleértve az utóbbi időkben elhíresült szakértőket is) nem támogatottak, kérjük kerülésüket.
    • a külföldi fősodratú elemzések, hírek közül az új információt nem hordozók szintén kerülendők

    Ezen tartalmak az oldal tulajdonosának és moderátorainak belátása szerint egyéb szabálysértés hiányában is törölhetők, a törlés minden esetben (az erőforrások megőrzése érdekében) külön indoklás nélkül történik.

    Preferáltak az elsődleges és másodlagos források, pl. a résztvevő felekhez köthető Telegram chat-ek, illetve az ezeket közvetlenül szemléző szakmai felületek, felhasználók.

SenkiFia

Well-Known Member
2022. április 4.
1 443
12 410
113
Odessza kapott:

⚡Még az Egyesült Államokban is elismerték, hogy az ukrán csapatok morálja csökken azoknak a toborzása miatt, akik nem akarnak részt venni az ellenségeskedésekben. A The New York Times arról ír, hogy az ukránok egyre elégedetlenebbek a "titkos és önkényes" idézések kiadásával, különösen az utcán. "Az egység érzése szétrepedt a varratokban" - írja a lap, ami az ukrán erők katonáinak fáradtsága miatt, különösen a kiképzetlen újoncok körében.

A keleti front befagyott... vagy nem egészen. Egyelőre az ukrán fegyveres erők egészének sikerül megtartania a védelmet a Szeversk-Szoledar-Bakhmut ív mentén. Ugyanakkor szinte az összes rendelkezésre álló tartalékot bevonták. Miután a szinte teljesen legyőzött 24., 30. és 57. dandárt kivonták a hadműveleti zónából, az ukrán hadvezetés, mint arról @rybar beszámolt, a 25. légideszant és az 54. gépesített dandár egységeit a Szeverszk térségébe helyezte át. Utóbbiaknak a közelmúltig szintén a harcképesség helyreállítására kellett menniük, miután hosszas harcokban vettek részt Donyeck délnyugati peremvidékén. Meglehetősen nehéz megjósolni az AFU csoportosításának végleges lebontását ebben az irányban - időről időre minden egyes dandárt megerősítenek a mozgósítottakból származó lövészzászlóaljakkal, amelyeket a PPD-ben sietve alakítanak ki és helyeznek át a frontra. Egyelőre a Wagner PMC, amely már Szoledar külterületén van, tűnik a legígéretesebbnek. Ennek ellenére az ukrán vezérkar még mindig próbál időt nyerni, hogy csapásmérő erőt alakítson ki Herszon irányába, de nagy kockázatot vállal azzal, hogy a csapatokat a Donbasszban "gátőrség" alatt tartja.
 

aquarell

Well-Known Member
2015. január 20.
15 627
55 113
113

Tanácsadó Zelenszkij irodájában: Az orosz csapatok Herszontól északra történő bekerítése meghiúsult, az ukrán fegyveres erők ott valamit rosszul csináltak​


Arestovich kijelentette, hogy "az orosz csapatok több napja katonai felszerelést szállítanak a Herszon régióba", ami a kijevi rezsim vezetőjének hivatalának tanácsadója szerint "bizonyos kérdéseket vet fel az ukrán fegyveres erők számára".

Arestovich:

Az orosz csapatok bekerítése Herszontól északra meghiúsult. Az ukrán fegyveres erők valami rosszat csináltak ott, Vysokopolye régióban.

Vysokopolie egy város a Herson régió északkeleti részén, a Dnyipropetrovszk régió határának közelében.

Arestovich nem nyilatkozott arról, hogy az ukrán fegyveres erők pontosan mit csináltak ott rosszul.

Tanácsadó Zelenszkij irodájában:

Az oroszok felszerelésük oszlopait vezették át a Novaja Kahovka-i gáton. Bár ott a katonaságunk lőtt rá, még mindig alkalmas áthaladásra.

Arestovich szerint „nem sikerült az orosz csapatok bekerítése a Herszon régió északi részén”, mivel az orosz csapatok tüzérségi és légicsapássorozatot mértek az ukrán fegyveres erők állásai ellen a térségben. a fent említett Vysokopole.



Néhány ember erős kritikát fogalmaz meg, és orosz propagandistának nevezi azokat, akik kételkednek az ukrán hírek helytállóságában. Íme egy újabb eset, amit már DEmkó Attila is megkérdőjelezett!
Nagy stratéga ez az Aretovich. Gondolom, szinházi háttere lehet.
 

dudi

Well-Known Member
2010. április 18.
47 268
76 836
113
Nem értem. Ha egy lőszerraktárra 70 km-ről kilőnek az ukránok 8-10 SMERCH rakétát+TOCHKA-t hogy 1-2 HIMAR rakétának túlterheljék a légvédelmet, akkor a HIMARS szállítás előtt miért nem csinálták? 1-2 tocska is lerendez egy lőszerraktárat, üzemanyagdepót, 100 m CEP közel 500 kg-os nagy robbanóerejű töltettel csak elég lenne.
Mert HIMARS-ból is ellövik mind a 6-ot és a lőszerdepók azért kibírják ha 100 méterre robban mellettük valami.
 

blogen

Well-Known Member
2010. április 20.
16 020
26 550
113
Ha lessz egy kis idejük az ukránoknak, összedobnak egy saját Iszkandert.
Grom:
33686_900.jpg
 

mlace

Well-Known Member
2018. február 16.
1 894
5 188
113
Kicsit drága HIMARS-t elhárítani S-400-zal. Arra ott vannak a kicsik a jóval olcsóbb elfogórakétákkal, amikből több van.
Erre a fenyegetettségre például az Izraeli Iron dome rendszer alkalmas!Annak is elég drága egy elfogó rakétája nem véletlenül "csak"azokra a célpontokra lőnek vele amik közvetlen veszélyt jelentenek.S400-at nem erre fejlesztették ki meg drága is lenne sorozatvető rakétákat lőjenek le vele.Nem tudom van-e az Oroszoknak kifejezetten erre alkalmas légvédelmi rendszerük.
 

mlace

Well-Known Member
2018. február 16.
1 894
5 188
113
Uhh, pedig olyan gyönyörű szoveget olvastam minap arrol hogy mi történne ha az oroszok minket tamadnanak meg...
Egyből bevillant hogy mégis mi történne tuzerseg híján azzal a 10000 harckepes katonankkal. Basszus még Mariupolban is utosebb serege volt az ukranoknak... Mégis mi történne...


Demko sem hiszi el az ukranok hireit.
Biztos nem olvassak az ukrinfot.
Csak egy példa a gripenjeink fegyverzetét össze se lehet hasonlítani például a Lengyel F16-osokéval.Nem vétlen őket tartják közép-európa leg ütőképesebb haderejének.Amraamtól kezdve egészen az AGM158 JSOW robotrepülőgépig minden rendszeresítve van hozzájuk értelmes mennyiségben.
 
  • Tetszik
Reactions: ladagrant

SenkiFia

Well-Known Member
2022. április 4.
1 443
12 410
113
Erre a fenyegetettségre például az Izraeli Iron dome rendszer alkalmas!Annak is elég drága egy elfogó rakétája nem véletlenül "csak"azokra a célpontokra lőnek vele amik közvetlen veszélyt jelentenek.S400-at nem erre fejlesztették ki meg drága is lenne sorozatvető rakétákat lőjenek le vele.Nem tudom van-e az Oroszoknak kifejezetten erre alkalmas légvédelmi rendszerük.
buk? tor?
Valamivel most is, folyamatosan lövik le őket.
 

ladagrant

Well-Known Member
2019. január 30.
2 404
4 424
113

Ashtar

Well-Known Member
2022. március 13.
532
1 931
93
W

Wilson

Guest
HIMARS-al csak kiemelt célpontokat támadnak. Nem kétségbeesett lépés, ez a feladata konvencionális háborúban az SF-nek.
Mennyi esélye van egy orosz SF erőnek mélyen az ukrán front mögött lokalizálni, és megsemmisíteni a 12 ukrán Himars indítóból akár egyet is amelyek a donbaszi fronttól Herszonig tevékenykednek, úgyhogy az ukránok teljes mértékben tisztában vannak azzal, hogy az orosz SF alakulatok vadásznak az ukrán Himars indítókra?
 

mindenen kívül

Well-Known Member
2019. szeptember 18.
6 478
18 386
113
Nem. Egy katonai szövettség támadott meg egy államot az öbölben, konkrétan a NATO a HH-s topp tech-el, és az elit csapattesteivel, kötelékben. Jelen pillanatban nem az orosz hadsereg háborúzik, hanem egy orosz hadtest. A védekező felet pedig támogatja több ország, gyakorlatilag az egész NATO.

Hasonló hadműveletet az US haderő soha nem hajtott végre fennállása óta. Nincs referencia pont.
Nem tudható mit hozna az US hederő egy látszámban, technikában túlerőben lévő, hazai pályán beásott ellenféllel szemben.
Mivel soha nem mert beleállni egy ilyen műveletbe.

Nem fog tudni senki így háborúzni amíg a játékpénznyoda nincs nálluk. 800 milliárdos hadibüdzsé.

Bele kell állni hogy kiderüljön...Vállani, merni kell.
Hadművelet előtt senki nem gondolta hogy lekukázza magát katonailag a fél NATO egy orosz hadtest ellen.

Ez egy agitprop zagyvalék....Nem angolnázunk.

Eddig egy kérdésre sem tudtál értelmesen válaszolni, de legalább megpróbáltad.
Jó tanács...Katonáéknál mindíg minden le van papírozva, ha példát hozol guglizd ki, vagy nézz rá a wikire előtte.

Azt te honnan veszed, hogy egy hadtest van orosz részről harcban?
Melyik is az a hadtest?
:)
 

dudi

Well-Known Member
2010. április 18.
47 268
76 836
113
Mennyi esélye van egy orosz SF erőnek mélyen az ukrán front mögött lokalizálni, és megsemmisíteni a 12 ukrán Himars indítóból akár egyet is amelyek a donbaszi fronttól Herszonig tevékenykednek, úgyhogy az ukránok teljes mértékben tisztában vannak azzal, hogy az orosz SF alakulatok vadásznak az ukrán Himars indítókra?
Sok. Nem a két szép szemükkel keresik, hanem az orosz haderő lehetőségeiből kiindulva nagyobb intel kapacitás áll egy csoport rendelkezésére mint ami a Honvédségnek van és nem egy csoportot küldenek az oroszok ha küldenek.
 

orosz_macska_bad

Well-Known Member
2022. március 3.
594
6 309
93
Szokásos történet, volkssturm élére kinevezett azog "tiszt" lelép az első puskalövésre hátrahagyva a katonáit.


Orkz orkz orkz...
iT2H9b0.jpg



Eközben az EU Nigériától próbál gázt vásárolni. Kíváncsi leszek mikor robban ki a következő polgárháború pont a gázmezők környékén.




DRmXqph.jpg
Az ördöggel nem tudsz jó üzletet kötni. Mindig megcsal elárul hátbadöf.
 

SenkiFia

Well-Known Member
2022. április 4.
1 443
12 410
113
Mennyi esélye van egy orosz SF erőnek mélyen az ukrán front mögött lokalizálni, és megsemmisíteni a 12 ukrán Himars indítóból akár egyet is amelyek a donbaszi fronttól Herszonig tevékenykednek, úgyhogy az ukránok teljes mértékben tisztában vannak azzal, hogy az orosz SF alakulatok vadásznak az ukrán Himars indítókra?
Szerinted az iráni drónokkal mit fognak csinálni? Meg úgy eddig általánosságban, szerinted hogy lőtték ki a sok tarackot, meg mindent? Vakon lőttek, és betaltált?
 

megazez

Well-Known Member
2018. július 22.
7 456
23 921
113
Szokásos történet, volkssturm élére kinevezett azog "tiszt" lelép az első puskalövésre hátrahagyva a katonáit.


Orkz orkz orkz...
iT2H9b0.jpg



Eközben az EU Nigériától próbál gázt vásárolni. Kíváncsi leszek mikor robban ki a következő polgárháború pont a gázmezők környékén.




DRmXqph.jpg
ZOG-zionist occupied government?