[HÍREK] Ukrajnai fegyveres konfliktus

  • Ha nem vagy kibékülve az alapértelmezettnek beállított sötét sablonnal, akkor a korábbi ígéretnek megfelelően bármikor átválthatsz a korábbi világos színekkel dolgozó kinézetre.

    Ehhez görgess a lap aljára és a baloldalon keresd a HTKA Dark feliratú gombot. Kattints rá, majd a megnyíló ablakban válaszd a HTKA Light lehetőséget. Választásod a böngésződ elmenti cookie-ba, így amikor legközelebb érkezel ezt a műveletsort nem kell megismételned.
  • Az elmúlt időszak tapasztalatai alapján házirendet kapott a topic.

    Ezen témában - a fórumon rendhagyó módon - az oldal üzemeltetője saját álláspontja, meggyőződése alapján nem enged bizonyos véleményeket, mivel meglátása szerint az káros a járványhelyzet enyhítését célzó törekvésekre.

    Kérünk, hogy a vírus veszélyességét kétségbe vonó, oltásellenes véleményed más platformon fejtsd ki. Nálunk ennek nincs helye. Az ilyen hozzászólásokért 1 alkalommal figyelmeztetés jár, majd folytatása esetén a témáról letiltás. Arra is kérünk, hogy a fórum más témáiba ne vigyétek át, mert azért viszont már a fórum egészéről letiltás járhat hosszabb-rövidebb időre.

  • Az elmúlt időszak tapasztalatai alapján frissített házirendet kapott a topic.

    --- VÁLTOZÁS A MODERÁLÁSBAN ---

    A források, hírek preferáltak. Azoknak, akik veszik a fáradságot és összegyűjtik ezeket a főként harcokkal, a háború jelenlegi állásával és haditechnika szempontjából érdekes híreket, (mindegy milyen oldali) forrásokkal alátámasztják és bonuszként legalább a címet egy google fordítóba berakják, azoknak ismételten köszönjük az áldozatos munkáját és további kitartást kívánunk nekik!

    Ami nem a topik témájába vág vagy akár csak erősebb hangnemben is kerül megfogalmazásra, az valamilyen formában szankcionálva lesz

    Minden olyan hozzászólásért ami nem hír, vagy szorosan a konfliktushoz kapcsolódó vélemény / elemzés azért instant 3 nap topic letiltás jár. Aki pedig ezzel trükközne és folytatná másik topicban annak 2 hónap fórum ban a jussa.

    Az új szabályzat teljes szövege itt olvasható el.

  • Az elmúlt évek tapasztalatai alapján, és a kialakult helyzet kapcsán szeretnénk elkerülni a (többek között az ukrán topikban is tapasztalható) információs zajt, amit részben a hazai sajtóorgánumok hozzá nem értő cikkei által okozott visszhang gerjeszt. Mivel kizárható, hogy a hazai sajtó, vagy mainstream szakértők többletinformációval rendelkezzenek a fórumhoz képest a Wagner katonai magánvállalat oroszországi műveletével kapcsolatban, így kiegészítő szabály lép érvénybe a topik színvonalának megőrzése, javítása érdekében:

    • a magyar orgánumok, közösségi média oldalak, egyéb felületek hírei és elemzései (beleértve az utóbbi időkben elhíresült szakértőket is) nem támogatottak, kérjük kerülésüket.
    • a külföldi fősodratú elemzések, hírek közül az új információt nem hordozók szintén kerülendők

    Ezen tartalmak az oldal tulajdonosának és moderátorainak belátása szerint egyéb szabálysértés hiányában is törölhetők, a törlés minden esetben (az erőforrások megőrzése érdekében) külön indoklás nélkül történik.

    Preferáltak az elsődleges és másodlagos források, pl. a résztvevő felekhez köthető Telegram chat-ek, illetve az ezeket közvetlenül szemléző szakmai felületek, felhasználók.

Ooorky

Well-Known Member
2016. szeptember 1.
9 779
44 960
113

:D
Az az ellentámadás valahogy így nézne ki (mint az előző három amiről a hoholfilok gyorsan elfelejtkeztek):


Legújabb ukrán wunderwaffe:


Még lefejezős julian is kétkedik:
EpwZEGO.jpg



WTF (18+++++)
UaWMAR7.jpg


Interjú külföldi önkéntesekkel:
Steel plates [in lieu of armored plates capable of repelling gunfire] were being given to front line troops who had three days’ of training. They were sent out with one rifle between a few guys and given 120 rounds of ammunition. Their commander and I begged the upper command not to ship the guys out, especially with that gear, but they didn’t listen. I’ve trained over 2,000 Ukrainian soldiers, and I’d guess at least half are dead

Absolutely everything—Javelin missiles, other missiles, vehicles, rifles, ammunition, grenades—all of it has been stolen. And it’s happening on both sides of the border. Lots of it is stolen in Poland, but it absolutely happens when it reaches Ukraine, too
 
W

Wilson

Guest

A megszállók további erőket vonultatnak fel Herszon régióba, de az ukrán fegyveres erők a győzelemre törekednek - Danilov..​

2022. JÚLIUS 27., SZERDA, 21:02

Az orosz megszállók további erőket vonzanak Ukrajna déli részébe, különösen a Herszon régióba, de az ukránok célja a megszállt területek felszabadítása.

Forrás : Olekszij Danilov, a Nemzetbiztonsági Tanács titkára a július 27-i hírmaraton adásában

Részletek : Danyilovot felkérték, hogy kommentálja Volodimir Zelenszkij elnöknek az amerikai kongresszusi küldöttséghez intézett beszédében tett megjegyzéseit, miszerint Ukrajnának már csak néhány hete van visszavenni az Oroszország által elfoglalt területeket, mielőtt ez sokkal nehezebbé válik.

Az újságírók azt kérdezték, hogyan értékeli a megszállt területek felszabadításának valószínűségét ebben a 3-6 hétben.

Danilov : "Az ellenség a maximális számú erőt visszavonja (szerk.)... csapataik nagyon erőteljes mozgása kezdődött meg Herson irányába, további erőket vonnak ki. Biztosan tudom, hogy csapataink azt tervezik, hogy mindent megtesznek, ami rajtuk múlik, hogy az elnök által kitűzött határidőket betartsák.

Azt akarom mondani, hogy mindenesetre a miénk lesz a győzelem – egy héttel korábban, egy héttel később. Mindenkit a győzelemmel vádolnak, amelynek célja az ellenség mielőbbi kiűzése országunkból."

Részletek : A Nemzetbiztonsági és Védelmi Tanács titkára azt is megjegyezte, hogy jelenleg "nagyon erőteljes" az ukrajnai fegyverszállítás növekedése, és az Antonivszkij hídon látható, hogy az ukrán védők mennyire tudják, hogyan kell ezeket a fegyvereket finoman használni. Herson.


 

Aurél

Well-Known Member
2022. február 25.
590
4 482
93
Én azt olvastam, hogy az USA-tól kértek gázt!
Ezzel szemben a valóság:
"Magyarország napi 8 millió köbméternyi (nem megszakítható) gázszállítási kapacitást garantál Ukrajna számára, már korábban született megállapodás, amely próbaüzemet egyszer már meghosszabbítottak, most pedig a nem megszakítható kapacitásról szóló megállapodás újabb meghosszabbításáról van szó, ezúttal 2023 március végéig"
Ukrajna nem fizeti a magyar gázszállítást, ezért volt szükség a rezsicsökkentés csökkentésére. Az a rengeteg család, aki a "többletfogyasztást" 750Ft/m3 áron fizeti majd az ukrajnát támogatja. A naftogáz fizetésképtelen!!! Nem véletlen titkosították a szerződéseket. Kakadu 800 millió köbméterért tárgyalt Lavrovval, ez 100 nap ukrajnának.
Lehet faszravenni az embereket, hogy 15%-os csökkentés meg gázszétosztás meg így eu meg úgy...
Lófaszt tisztelt barátaim! Mi fizetjük a napi 8 millió m3 gázt zelóéknak! Számolj utánna! Egyszerű, nem űrutazás ez ! Ötödáron kapott gázt kapsz majd 750-ért az átlag felett... Ez pontosan az ukrán igény---
A kérdés feltehető az árammal is, de nekem a kedvencem a drúzsbából Százhalombattán 75 dollárnak megfelelő Rúbelért előbuggyanó Urals... FRinomítás---kutak... Ugyanez régebben 340Ft/l volt nem 480!!!!!! A 750Ft-ot nem is értem! Hol a lóvé gyerekek?
Gondolatébresztőnek szántam, vitába nem megyek bele, sorry igazam van.
 

koppany

Well-Known Member
2010. július 16.
1 589
7 546
113
Nem kell a ruszki propaganda.
Én nem akarom, hogy engem vagy a családom félcédulás elmeháborodottak atommal vagy bármilyen erőszakkal fenyegessék.
Ezért meghozom az áldozatot. Örülök, hogy csak gazdasági, anyagi áldozatot kell hozni ezért, és nem kell harcolni, mint nagyapáinknak.
De ha kell, azt is megteszem. Ha minket is megtamad a ruszki, megvédem a hazámat, fegyverrel. Most a kényelmem feláldozásával fogom.

Te hiába sugallod azt, hogy az önző, csak te, csak neked szemlélet a jó.
Nem!
Ez nem a te kib@szott kényelmedről, nem a te kib@szott lakásod hőmérsékletéről szól!
;)
Lehet, hogy te ilyen egocentrikus személyiség vagy, de ez sokkal inkább a gyerekeid, unokáid jövőjéről szól, mint a te önző problémáidról.
Tehát ha jól értem az nem zavart, hogy a magyar gyűlölő ukránok azt mondták egy nap alatt eljutnának a Balatonig.
A nagyszülök nem Oroszországgal harcoltak, hanem a Szovjetunióval.
 

meszike91

Well-Known Member
2016. június 3.
1 648
8 449
113
A baj az, hogy amíg ki nem építjük addig az emberek megfagynak a gazdaság meg beomlik. És minden alternatíva drágább az orosz gaznál ami rontja a gazdaságunk (EU) versenyképességét ami megintcsak a gazdaság rovására megy.
Annyit tud importálni más forrásból is Európa hogy a lakosságot ellássa annyira hogy ne fagyjanak meg az emberek. Bizonyos szektorokban okozhat problémát a gáz hiánya, de hatalmas összeomlást nem vizionálnék.

Hosszabb távon ezzel a játékkal Oroszország fog többet veszíteni. A háborúra meg érdemi hatása ennek nincs, mert eddig is azok voltak a fő Ukrajna fő támogatói akik nem függnek az orosz gáztól. Egyfajta irracionális bosszúnak látom ezt az oroszok részéről a szankciók miatt.

A hosszútávú versenyképesség az innovációban van és nem az olcsó nyersanyagban. Az orosz gazdaság se megy semmire az olcsó nyersanyaggal, csak eladni tudják.
 

SenkiFia

Well-Known Member
2022. április 4.
1 443
12 410
113
A média/mainstream manipulálásától pár gondolat:

Hugyos Jóska deepfake?
Vagy csak megtuningoltáo ezért a 15sec-ért

Wagnerék:

Ezek a hoholok nagyon kemények:
‼️☠️ "A kéz nem ingadozik": Kijev csapásokkal fenyegetőzik orosz területen

Az Ukrán Fegyveres Erők csapásokat mérhetnek az orosz területen lévő katonai létesítményekre - közölte Alekszej Danilov, az NSDC titkára.

"Ha szükséges, higgye el nekem, senki keze sem fog meginogni, hogy aláírja, amit alá kell írni, hogy a létesítmények, amelyekről önök beszélnek, megsemmisüljenek" - mondta Danilov.

‼️☠️ Majdnem öngyilkos lett egy részeg ukrán fegyveres a fehérorosz határőrökkel való összecsapásban A tero védelem egyik harcosa gránáttal a kezében és "Allahu Akbar" kiáltással úgy döntött, hogy tüzet nyit a fehérorosz határőrökre. Szerencséje volt, hogy nem túlságosan megvert harcostársai még időben megállították.
 

Ursula

Well-Known Member
2022. február 25.
5 292
44 890
113
Nem kell a ruszki propaganda.
Én nem akarom, hogy engem vagy a családom félcédulás elmeháborodottak atommal vagy bármilyen erőszakkal fenyegessék.
Ezért meghozom az áldozatot. Örülök, hogy csak gazdasági, anyagi áldozatot kell hozni ezért, és nem kell harcolni, mint nagyapáinknak.
De ha kell, azt is megteszem. Ha minket is megtamad a ruszki, megvédem a hazámat, fegyverrel. Most a kényelmem feláldozásával fogom.

Te hiába sugallod azt, hogy az önző, csak te, csak neked szemlélet a jó.
Nem!
Ez nem a te kib@szott kényelmedről, nem a te kib@szott lakásod hőmérsékletéről szól!
;)
Lehet, hogy te ilyen egocentrikus személyiség vagy, de ez sokkal inkább a gyerekeid, unokáid jövőjéről szól, mint a te önző problémáidról.
Okulásul és tanulságul számodra:

Az egyenlők és a sokkal, sokkal egyenlőbbek​


Nem telik el nap, hogy ne figyelmeztetne bennünket valamelyik politikus – párthovatartozástól függetlenül –, hogy takarítsunk meg energiát, ne fürödjünk, ne együnk a húst és egzotikus gyümölcsöket, ne vásároljunk magunknak unos-untalan új ruhákat, ne utazzunk se autóval, se repülővel, ne menjünk nyaralni, költözzünk kisebb lakásba – hogy csak néhány példát említsünk az utóbbi hetek szűnni nem akaró agitációjából. A propaganda célja egyértelmű: Szegényedjünk el önként és dalolva a nemes célért, mert csak így menthetjük meg bolygónkat a klímahaláltól, illetve így mutathatjuk meg az oroszoknak, hogy nem hagyjuk magunkat, az ukrán szabadságért szívesen fázunk, és ha kell éhezünk is.

De azért létezik egy világ, amelyre ezek a felhívások nyilvánvalóan nem vonatkoznak. Július 9-én mesébe illő esküvő zajlott a szépek és gazdagok találkozóhelyeként közismert Sylt szigetén: Christian Lindner szabaddemokrata pénzügyminiszter vezette oltárhoz (holott egyikük sem tagja egyetlen egyháznak sem, de hát papot is lehet vásárolni) jövendőbeli hitvesét, a Springer kiadó egyik vezető újságíróját. A látványos lagzin 140 vendég vett részt, ott volt a politika és a média színe-java, többek között kancellár Olaf Scholz, az összes szabaddemokrata kiválóság, valamint a CDU ellenzék vezetője Friedrich Merz is. Utóbbi privát jetjén érkezett, melyet maga vezetett, és amelynek árát a hozzá értők 1,1 millióra becsülik. Az ifjú pár három napi eszem-iszom és különböző programok után egy Porscheban viharzott el nászútjára.
....


Olvasd nyugodtan végig!
 

SenkiFia

Well-Known Member
2022. április 4.
1 443
12 410
113
Koordináták, ahonnan lőnek a hoholok:

 
  • Tetszik
Reactions: Öregtankos

matyiii2

Well-Known Member
2016. november 28.
352
2 101
93
Nem kell a ruszki propaganda.
Én nem akarom, hogy engem vagy a családom félcédulás elmeháborodottak atommal vagy bármilyen erőszakkal fenyegessék.
Ezért meghozom az áldozatot. Örülök, hogy csak gazdasági, anyagi áldozatot kell hozni ezért, és nem kell harcolni, mint nagyapáinknak.
De ha kell, azt is megteszem. Ha minket is megtamad a ruszki, megvédem a hazámat, fegyverrel. Most a kényelmem feláldozásával fogom.

Te hiába sugallod azt, hogy az önző, csak te, csak neked szemlélet a jó.
Nem!
Ez nem a te kib@szott kényelmedről, nem a te kib@szott lakásod hőmérsékletéről szól!
;)
Lehet, hogy te ilyen egocentrikus személyiség vagy, de ez sokkal inkább a gyerekeid, unokáid jövőjéről szól, mint a te önző problémáidról.
Azt tudtad .hogy Európa mindig is függött az Orosztól de mégis mindig ellenségeskedtek mint most, pedig még kötetett házasság is a béke reményében. Amúgy az unokáim jobban féltem az európai értékektől mint az Orosztól. (pl. szakállas nő nyerhet dalfesztivált meg Ukrajna is egy semmitelen produkcióval, Pedofil papok, szeretjük a migránsokat) A fiam nyolc éve Németbe él most szerzi meg a fegyvertartásit mert nem mer este az utcán sétálni. Szép világ.
 

kegyetlen petymeg

Well-Known Member
2020. április 18.
1 367
8 846
113
Ha hiszed, ha nem, ez konkrétan nem Ukrajnáról és rólad szól.!

Ez Európa függetlenségéről szól.
Lényegtelen, hogy Ukrajna, Moldavia, Grúzia a megtámadott ország.

Mivel Putyin elcseszte februárban, most már valami eredményt produkálnia kell.
A gyors győzelemmel nem tudott volna mit kezdeni a világ. De úgy néz ki beletorik a bicskája az ukránokba.
A nyugati világ kihasználja a helyzetet, lecsapják a magas labdát.
Persze, hogy nagy árat fizettek vele minden négyzetkilométert:
-Hogy eszébe ne jusson mégegyszer háborúzni.
  • Hogy gazdaságilag tartósan meggyengüljön.
  • Hogy ha már szívni kell, legyen értelme: szabadulhunk meg a kiszolgáltatottsagtól.

Ja, hogy te ebből csak az ukránokat látod?
Nem baj.

Amúgy a gázt Putyin zárja el, tavaly augusztus óta szándékosan csökkentve a szállításokat.
;)
Nem az ukránok...
Ha sikerül megszabadulni az olcsó és megbízhatóan szállított orosz olajtól és gáztól, akkor Európa már csak az usa-tól, Kínától és az illegális migrációtól fog függeni?
 

aamen

Well-Known Member
2015. november 28.
1 414
6 896
113
Az összes erőművet, gázelosztót, töltőállomást, vasúti hidat, internetes csomópontot ki kellene lőniük
két vélemény ismeretes az ügyben
az egyik szerint nem képesek mindezekre
a másik szerint hiányzik erre a szándék és a döntés
az a körülmény hogy enerhodarból a mai napig az ukrán hálózatba termeli az áramot az atomerőmű orosz ellenőrzés alatt, azt valószínűsíti hogy a szándék és a döntés biztosan hiányzik
 

mindenen kívül

Well-Known Member
2019. szeptember 18.
6 471
18 371
113
Azt tudtad .hogy Európa mindig is függött az Orosztól de mégis mindig ellenségeskedtek mint most, pedig még kötetett házasság is a béke reményében. Amúgy az unokáim jobban féltem az európai értékektől mint az Orosztól. (pl. szakállas nő nyerhet dalfesztivált meg Ukrajna is egy semmitelen produkcióval, Pedofil papok, szeretjük a migránsokat) A fiam nyolc éve Németbe él most szerzi meg a fegyvertartásit mert nem mer este az utcán sétálni. Szép világ.

A fiad miért nem Oroszországban él?!
Németországba ment, ahelyett, hogy a virágzó kelet , szilárd erkölcsű példa államàba telepedett volna lle?

Nem érzed, milyen védhetetlen, amit magyarázni próbálsz?
:)

Medvegyev masszívan trollkodik mióta szabadjára engedték, mint ukrajna jövőbeni elnökét (ha tippelnem kell a balhé végén Putyin visszavonul).

Putyin visszavonul?
:D
Aha. Mert az a fajta....

Ennek semmi köze Európa függetlenségéhez, tekintve hogy nem vagyunk függetlenek, mivel függünk az amerikai atomarzenáltól.

Nem mindegy, hogy kettő vagy csak egy ellenségünk van.
Most a ruszkitól tudunk megszabadulni, ez a háború erre ad lehetőséget.
Reméljük lesz majd, amikor az USA -tol lehet megszabadulni. Akkor, majd azt a szekeret toljuk.
Ez igaz az ukrán relációban is. Ukrajna az ellenségünk, de február vége óta arra van esély, hogy a ruszki befolyás csökkenjen, nem arra, hogy a ruszki nekünk adja Kárpátalját...
Lehet agyalni, kinek az oldalán járunk jobban...

Tehát ha jól értem az nem zavart, hogy a magyar gyűlölő ukránok azt mondták egy nap alatt eljutnának a Balatonig.
A nagyszülök nem Oroszországgal harcoltak, hanem a Szovjetunióval.

Ettől azért bölcsebben illene gondolkodni:
  • Nem mondtam, hogy az ukránt kedvelem.
  • Nem mondtam, hogy az ukrán ellen nem harcolnék. Most a ruszki támadott, ő fenyegetőzik.

Ne légy demagóg: most a ruszki kezeli magát szovjetnek.
 

papajoe

Well-Known Member
2016. február 21.
16 933
53 501
113
Mennyi esélye van egy orosz SF erőnek mélyen az ukrán front mögött lokalizálni, és megsemmisíteni a 12 ukrán Himars indítóból akár egyet is amelyek a donbaszi fronttól Herszonig tevékenykednek, úgyhogy az ukránok teljes mértékben tisztában vannak azzal, hogy az orosz SF alakulatok vadásznak az ukrán Himars indítókra?



99%.
 

ghullaire

Well-Known Member
2019. május 4.
210
1 717
93
Mennyi esélye van egy orosz SF erőnek mélyen az ukrán front mögött lokalizálni, és megsemmisíteni a 12 ukrán Himars indítóból akár egyet is amelyek a donbaszi fronttól Herszonig tevékenykednek, úgyhogy az ukránok teljes mértékben tisztában vannak azzal, hogy az orosz SF alakulatok vadásznak az ukrán Himars indítókra?
100%
 
  • Tetszik
Reactions: gergo55 and Aurél

dudi

Well-Known Member
2010. április 18.
46 787
75 825
113
A fiad miért nem Oroszországban él?!
Németországba ment, ahelyett, hogy a virágzó kelet , szilárd erkölcsű példa államàba telepedett volna lle?

Nem érzed, milyen védhetetlen, amit magyarázni próbálsz?
:)



Putyin visszavonul?
:D
Aha. Mert az a fajta....



Nem mindegy, hogy kettő vagy csak egy ellenségünk van.
Most a ruszkitól tudunk megszabadulni, ez a háború erre ad lehetőséget.
Reméljük lesz majd, amikor az USA -tol lehet megszabadulni. Akkor, majd azt a szekeret toljuk.
Ez igaz az ukrán relációban is. Ukrajna az ellenségünk, de február vége óta arra van esély, hogy a ruszki befolyás csökkenjen, nem arra, hogy a ruszki nekünk adja Kárpátalját...
Lehet agyalni, kinek az oldalán járunk jobban...



Ettől azért bölcsebben illene gondolkodni:
  • Nem mondtam, hogy az ukránt kedvelem.
  • Nem mondtam, hogy az ukrán ellen nem harcolnék. Most a ruszki támadott, ő fenyegetőzik.

Ne légy demagóg: most a ruszki kezeli magát szovjetnek.
Ezt hború nélkül is meg tudtuk volna tenni átgondoltan, kiszámítva de nem tettük mert nem akartuk.
 

gigabiga

Well-Known Member
2011. március 9.
1 104
1 975
113
Mennyi esélye van egy orosz SF erőnek mélyen az ukrán front mögött lokalizálni, és megsemmisíteni a 12 ukrán Himars indítóból akár egyet is amelyek a donbaszi fronttól Herszonig tevékenykednek, úgyhogy az ukránok teljes mértékben tisztában vannak azzal, hogy az orosz SF alakulatok vadásznak az ukrán Himars indítókra?
Eddig 0%
 

Ursula

Well-Known Member
2022. február 25.
5 292
44 890
113

Miért fél a Nyugat Ukrajna vereségétől?​


„Nem lehet megengedni, hogy Oroszország legyőzze Ukrajnát!” Ez a mondat az utóbbi időben egyre gyakrabban hangzik el a nyugati politikusok szájából. Legutóbb Olaf Scholz német kancellár jelentette ezt ki. De miért tart ennyire a Nyugat Ukrajna vereségétől? Aligha azért, mert az oroszok utána lerohannák Európát.​


....

 

boki

Well-Known Member
2012. május 18.
47 729
80 540
113
Jevgenyij Poddubnij riportja: Hogyan foglalták el a Wagnerosok az Uglegorszki hőerőmüvet


 

matyiii2

Well-Known Member
2016. november 28.
352
2 101
93
A fiad miért nem Oroszországban él?!
Németországba ment, ahelyett, hogy a virágzó kelet , szilárd erkölcsű példa államàba telepedett volna lle?

Nem érzed, milyen védhetetlen, amit magyarázni próbálsz?
:)
Nem magyarázok semmit tudod egyszerű szövegértés, állt. iskolába tanítják, csak tényeket írtam. Fuss neki még egyszer.