Sosem értettem, de megvilágosodtam..
Valszeg ugyanez lehetett a III. Birodalom vezérkar álláspontja az enigmáról, mint neked a gps titkosításról.
De talán jól is van ez így.
Kis segítség....
Az M-code egy új katonai jel, amelyet az L1 (1575,42 MHz) és az L2 (1227,60 MHz) GPS-sávban használnak. Úgy tervezték, hogy javítsa a GPS segítségével végzett katonai navigáció biztonságát és zavarásgátló tulajdonságait.
Az M-Code számos működési előnyt kínál:
Zavarellenállás: Az M-kód jelek meghatározott régiókba továbbíthatók a GPS Block III műholdak spot sugárzásának segítségével. A műholdakon található nagy erősítésű irányított antenna az M-kód jelét a Föld egy meghatározott régiójába irányítja, sokkal nagyobb műhold teljesítménnyel ebben a régióban. A továbbított jelek várhatóan körülbelül 20 dB-lel erősebbek lesznek, mint a hagyományos teljes földi lefedettségű sugár.
A Blue Force Electronic Attack kompatibilitása: A Blue Force Tracking helyinformációkat biztosít az amerikai hadsereg számára a baráti erőkről. Az M-kód jel modulációs típusa miatt lehetővé teszi a kereskedelmi GPS L1 C/A jel (C/A kód) szelektív zavarását és az M-kód jelek fogadását a barátságos katonai erőktől. Ezt a gyakorlatot „kék erőzavarásnak” vagy „kék a kéken zavarásnak” nevezik.
Anti-Spoof: Az M-Code jelek titkosítottak, és vevőik képesek észlelni és elutasítani a hamis jeleket.
Az
M-kód jel ugyanazokat a sávokat osztja meg a meglévő GPS-jelekkel, amelyek a P(Y) kódot és a C/A kódot használják, mind az L1, mind az L2 sávon. Azonban nem zavarja a régebbi kódokat, mivel bináris eltolásos vivő (BOC) modulációt használ, amely nagyon különbözik a régi C/A és P(Y) jelekhez használt bináris fáziseltoló kulcstól (BPSK). Az M-Code jelmoduláció bináris eltolású vivőjelje 10,23 MHz alvivőfrekvenciájú és 5,115 M szórási bit/s szórási kódsebességgel, BOC-ként (10,23, 5,115) jelölve (rövidítve: BOC (10,5)). ) moduláció.
Az M-kód autonóm, azaz a katonai vevő csak az M-kóddal tudja meghatározni a pozícióját, míg a P(Y) kódnál a vevőnek először a C/A kódot kell megszereznie. Az M-Code jelét a modernizált Navstar biztonsági algoritmus (MNSA) titkosítja, hogy biztosítsa a rendszer biztonságát.
M-code is a new military signal used in the L1 (1575.42 MHz) and L2 (1227.60 MHz) GPS bands. It is designed to improve security and anti-jamming properties of military na
www.everythingrf.com
Te szajkózod, hogy az egy szem híd elpusztítása az alapja az ukrán ellentámadásnak. De ez nyilvánvaló marhaság. Ha holnapra elpárologna az összes híd akkor se lenne az ukránoknak ereje az ellentámadáshoz.
Azt meg már bocs de nem hiszem el, hogy annak ellenére beszélsz 2 napja a híd jelentőségéről és az elpusztításáról, hogy tisztában vagy vele hogy marhaság. Az ukrán ellentámadás is dettó.
Elősször is nem szajkóztam semmit egy a híddal kapcsolatos kérdésre ismertettem az ukrán hivatalos álláspontot.
És tiszteletben tartva azt a véleményedet ,hogy szerinted ez valamint az ukri ellentámadás marhaság mivel ehhez nincs elég erejük az ukránoknak, a saját ismereteim alapján én ezt nem tudom így kijelenteni ezért mondtam neked, hogy szerintem ezekre a dolgokra majd az idő választ ad.