[HÍREK] Ukrajnai fegyveres konfliktus

  • Ha nem vagy kibékülve az alapértelmezettnek beállított sötét sablonnal, akkor a korábbi ígéretnek megfelelően bármikor átválthatsz a korábbi világos színekkel dolgozó kinézetre.

    Ehhez görgess a lap aljára és a baloldalon keresd a HTKA Dark feliratú gombot. Kattints rá, majd a megnyíló ablakban válaszd a HTKA Light lehetőséget. Választásod a böngésződ elmenti cookie-ba, így amikor legközelebb érkezel ezt a műveletsort nem kell megismételned.
  • Az elmúlt időszak tapasztalatai alapján házirendet kapott a topic.

    Ezen témában - a fórumon rendhagyó módon - az oldal üzemeltetője saját álláspontja, meggyőződése alapján nem enged bizonyos véleményeket, mivel meglátása szerint az káros a járványhelyzet enyhítését célzó törekvésekre.

    Kérünk, hogy a vírus veszélyességét kétségbe vonó, oltásellenes véleményed más platformon fejtsd ki. Nálunk ennek nincs helye. Az ilyen hozzászólásokért 1 alkalommal figyelmeztetés jár, majd folytatása esetén a témáról letiltás. Arra is kérünk, hogy a fórum más témáiba ne vigyétek át, mert azért viszont már a fórum egészéről letiltás járhat hosszabb-rövidebb időre.

  • Az elmúlt időszak tapasztalatai alapján frissített házirendet kapott a topic.

    --- VÁLTOZÁS A MODERÁLÁSBAN ---

    A források, hírek preferáltak. Azoknak, akik veszik a fáradságot és összegyűjtik ezeket a főként harcokkal, a háború jelenlegi állásával és haditechnika szempontjából érdekes híreket, (mindegy milyen oldali) forrásokkal alátámasztják és bonuszként legalább a címet egy google fordítóba berakják, azoknak ismételten köszönjük az áldozatos munkáját és további kitartást kívánunk nekik!

    Ami nem a topik témájába vág vagy akár csak erősebb hangnemben is kerül megfogalmazásra, az valamilyen formában szankcionálva lesz

    Minden olyan hozzászólásért ami nem hír, vagy szorosan a konfliktushoz kapcsolódó vélemény / elemzés azért instant 3 nap topic letiltás jár. Aki pedig ezzel trükközne és folytatná másik topicban annak 2 hónap fórum ban a jussa.

    Az új szabályzat teljes szövege itt olvasható el.

  • Az elmúlt évek tapasztalatai alapján, és a kialakult helyzet kapcsán szeretnénk elkerülni a (többek között az ukrán topikban is tapasztalható) információs zajt, amit részben a hazai sajtóorgánumok hozzá nem értő cikkei által okozott visszhang gerjeszt. Mivel kizárható, hogy a hazai sajtó, vagy mainstream szakértők többletinformációval rendelkezzenek a fórumhoz képest a Wagner katonai magánvállalat oroszországi műveletével kapcsolatban, így kiegészítő szabály lép érvénybe a topik színvonalának megőrzése, javítása érdekében:

    • a magyar orgánumok, közösségi média oldalak, egyéb felületek hírei és elemzései (beleértve az utóbbi időkben elhíresült szakértőket is) nem támogatottak, kérjük kerülésüket.
    • a külföldi fősodratú elemzések, hírek közül az új információt nem hordozók szintén kerülendők

    Ezen tartalmak az oldal tulajdonosának és moderátorainak belátása szerint egyéb szabálysértés hiányában is törölhetők, a törlés minden esetben (az erőforrások megőrzése érdekében) külön indoklás nélkül történik.

    Preferáltak az elsődleges és másodlagos források, pl. a résztvevő felekhez köthető Telegram chat-ek, illetve az ezeket közvetlenül szemléző szakmai felületek, felhasználók.

jurgenbauer

Well-Known Member
2015. február 1.
24 553
80 892
113
"Az oroszoknak nincs ehhez hasonló fegyverük, mert ezeket a rendszereket az amerikaiak egyfajta mesterlövész-tüzérségként fejlesztették ki, hogy olyan nehéz körülmények között használják, mint az iraki Fallúdzsa, ahol pontosan kellett eltalálni a célt, amelyet civilek vettek körül.”"
LOL
Mégis meghalt 237843.
 

GI83

Well-Known Member
2022. március 13.
1 422
12 037
113
Az eredeti jelet az amcsi műhold küldi az oroszok maximum erősebb jelet tudnak küldeni és itt jön képbe az amcsi GPS műhold által küldött jel kódolása illetve a napi kódolás és a kezelők képzettsége ha eddig nem olvastad el szerintem olvasd el a cikket amit linkeltem.

Sosem értettem, de megvilágosodtam..

Valszeg ugyanez lehetett a III. Birodalom vezérkar álláspontja az enigmáról, mint neked a gps titkosításról.
De talán jól is van ez így.
 

Ooorky

Well-Known Member
2016. szeptember 1.
9 779
44 959
113
Úgy látszik van rosszabb az afrikai menekülteknél:
ukrán menekültek meggyújtottak egy orosz zászlót aminek eredményeképp leégett 32 hektárnyi erdő Spanyolországban...

Lengyelországból is olvastam panaszt, hogy a befogadott családok elvárják, hogy őket eltartsák, mert ők menekültek...
Mondjuk eddig az észt disznó viszi a prímet:


Az ukránoknak felajánlott önjáró lövegek is beleillenek a német felajánlások sorába:
Azonnal megrendelték a gyártótól, de alkatrészek rendelkezésre állása alapján évekig elhúzódhat az átadás.
 

Kim Philby

Well-Known Member
2020. december 16.
9 524
29 717
113
27july2022_Ukraine_map.jpg


 

mindenen kívül

Well-Known Member
2019. szeptember 18.
6 471
18 371
113
Hmm, szóval mégis hol a viharban vannak azok a körbekúrt alternatív mezők?

Vaaaagy Luhanksz végén mondták, hogy pihentetés és rotáció miatt lesz egy kisebb hadműveleti szünet. Ezt persze nem kell elhinni, de hogy fel sem merül mint lehetőség?

Jó hát pártkegyeltként nyilván könnyű volt elvtárs

Az orosz "csak" kb.30 %-al tudja csökkenteni az EU gáz fogyasztását. Ennek kisebb részét pótolják, felét (15 %) próbálják megtakarítani. Ezzel a ruszki zsarolási lehetőség nagyrészt eltűnik.
Ezt a hisztit minden héten megpróbálod eljátszani....
;)

A hadműveleti szünet nyilvánvaló. A HIMARS által megsemmisült lőszer, vezetési pontok ezt csak kitolja.
Illetve, ha ügyes az ukrán, akkor a ruszki elveszti a kezdeményezés lehetőségét (erő és eszköz fölény). A kérdés, a ruszki talál e ellenszert a HIMARS ra, illetve lesz e plusz ereje a veszteségei pótlására.
A gond az idő: ha ez a háború egy évnél tovább tart, akkor az EU tényleg függetlenné válik a ruszkitól.
Na akkor fog igazán megrottyanni az orosz gazdaság.
Lehet végzetesen. Putyin számára.
 

Aurél

Well-Known Member
2022. február 25.
590
4 482
93

"halott hős"​

- Ukrajna most már túljutott szupernépszerűségének csúcsán, amikor Zelenszkij először öltönyben, majd speciálisan válogatott formában - borostásan és fáradtan - jelent meg a képernyőkön, és Európa és az USA összes csarnoka felállva tapsolt neki. Ez most már nem aktuális, mert mindenki a saját problémáival van elfoglalva, amelyek éppen Ukrajna miatt merültek fel. Ezért Zelenszkij úr sürgősen keresi a lehetőségeket, hogy ismét növelje népszerűségét. Közben halkan és észrevétlenül tulajdonképpen felveszi magának a hatalmat.

Ami jövőbeli sorsát illeti, szinte senki sem vonja kétségbe, hogy egyszerűen csak szerepet játszik. Nyilvánvalóan teleprompterről olvas, vagy részt vesz a mindig megrendezett eseményeken. De tény, hogy ennek a szerepnek véget kell érnie. A befejezés pedig személy szerint számára rendkívül kellemetlen lehet. Más szóval: „halott hős”.
A helyzet az, hogy az objektív kép a következő: Ukrajna vereséget szenved a csatatéren. Ezzel párhuzamosan a területek a rajtuk élőkkel együtt, akik Oroszország és szövetségesei irányítása alá kerülnek, Oroszországba integrálódnak. Ott, a földön nincs Oroszország elutasítása. Az ukránok saját országuknak és saját kormányuknak tekintik.

Ukrajna már gyökeresen megváltozik. Ukrajnáról már nincs értelme a régi léptékben beszélni. Ugyanakkor saját gazdasága csak a Nyugat folyamatos injekcióinak köszönhetően létezik. Előtte az ősz és a tél. A kilátások pedig rendkívül kellemetlennek tűnnek.

Ilyen feltételek mellett például az a lehetőség, hogy a kormány a végső vereség után „száműzetésben dolgozni” üzemmódba kapcsol, nem lehet olyan vonzó, mint például a „halott hős” története.
Egyszerűen fogalmazva, lehetséges, hogy a véres előadás rendezői egyszerű befejezést készítettek elő: Zelenszkij tragikusan meghal, ami után a nyugati világ új gazdaságot kap.


Читайте больше на https://www.pravda.ru/world/1730839-zelenskii_riskuet/
 

dudi

Well-Known Member
2010. április 18.
46 786
75 819
113
Az orosz "csak" kb.30 %-al tudja csökkenteni az EU gáz fogyasztását. Ennek kisebb részét pótolják, felét (15 %) próbálják megtakarítani. Ezzel a ruszki zsarolási lehetőség nagyrészt eltűnik.
Ezt a hisztit minden héten megpróbálod eljátszani....
;)

A hadműveleti szünet nyilvánvaló. A HIMARS által megsemmisült lőszer, vezetési pontok ezt csak kitolja.
Illetve, ha ügyes az ukrán, akkor a ruszki elveszti a kezdeményezés lehetőségét (erő és eszköz fölény). A kérdés, a ruszki talál e ellenszert a HIMARS ra, illetve lesz e plusz ereje a veszteségei pótlására.
A gond az idő: ha ez a háború egy évnél tovább tart, akkor az EU tényleg függetlenné válik a ruszkitól.
Na akkor fog igazán megrottyanni az orosz gazdaság.
Lehet végzetesen. Putyin számára.
Feklejtsd el, hogy ennyi HIMA4S bármin is változtat.
 

Kim Philby

Well-Known Member
2020. december 16.
9 524
29 717
113

‼️ Dmitry Medvedev: "The following picture of the bright future of his country arose in the brain of the President of Ukraine, affected by psychotropic substances (Fig. 1).
Western analysts believe that this will actually be the case (Fig. 2)."
t.me/RVvoenkor
 

Aurél

Well-Known Member
2022. február 25.
590
4 482
93

A német kormány jóváhagyta 100 német tarack eladását Ukrajnának​

Kilátás a Brandenburgi kapura Berlinben – RIA Novosti, 1920, 2022.07.27.

BERLIN, július 27. – RIA Novosti. A német kormány beleegyezett 100 német gyártmányú tarack Ukrajnának való közvetlen eladásába – írja a Spiegel a Krauss-Maffei Wegmann (KMW) német fegyverkonszern képviselőjére hivatkozva.
Július 11-én a Krauss-Maffei Wegmann (KMW) konszern 100 darab Panzerhaubitze2000 tarack gyártását kérte 1,7 milliárd euró értékben, és alig két nappal később megkapta az engedélyt a német gazdasági minisztériumtól – írja az újság a német fegyvernem képviselőjére hivatkozva. vonatkozik.
" Ukrajna még áprilisban kérte a KMW-től, hogy közvetlenül a gyártótól vásárolhasson tarackokat. A KMW azonnal benyújtotta a megfelelő javaslatot" - mutat rá a Spiegel. A konszern képviselője szerint ez sokszorosan meghaladja az ilyen típusú fegyverek korábbi szállításainak költségeit, és a konszern a lehető leghamarabb megkezdi a gyártást. "Várhatóan az összes tarack gyártása több évig tart, így az ukrán hadsereg hosszú távú megerősítéséről beszélünk" - teszi hozzá a Spiegel.
 
  • Tetszik
Reactions: antigonosz

mindenen kívül

Well-Known Member
2019. szeptember 18.
6 471
18 371
113
A baj az, hogy amíg ki nem építjük addig az emberek megfagynak a gazdaság meg beomlik. És minden alternatíva drágább az orosz gaznál ami rontja a gazdaságunk (EU) versenyképességét ami megintcsak a gazdaság rovására megy.

Nem olvashattál mostanában itt. Az orosz hisztériakeltés áldozata vagy:
  • Az EU gáz fogyasztásának "csak" 30 %-a orosz. Ezért a 70 , vagy nagyobb arányban megmaradnak a források.
  • A kiesés kisebb része pótolható, LNG, Qatar, norvég forrásokból.
  • A 15 %-os fogyasztás csökkentés nagymértékben semlegesíti a ruszki gáz fegyvert Európa ellen.

Tehát:
  • Senki nem fog megfagyni.
  • Növekednek az árak, csökken a gazdasági növekedés, DE SEMMI nem áll le.
  • Lesznek gazdasági veszteségek, tönkre mennek vállalatok.
  • Még akár az EU versenyképessége is csökkenhet. Rövid távon, nem minden területen.

De ha ez az ára annak, hogy Putyintol megszabaduljunk, akkor meg kell hozni.

Ja, nincs más választás:

Ha nem így lesz, Putyin folytatja, hisz bejött.

Meg kell hozni ezt az áldozatot.
Meg fogjuk. Mert Putyin erre kényszeríteni Európát.
 
W

Wilson

Guest
Sosem értettem, de megvilágosodtam..

Valszeg ugyanez lehetett a III. Birodalom vezérkar álláspontja az enigmáról, mint neked a gps titkosításról.
De talán jól is van ez így.
Kis segítség....

Az M-code egy új katonai jel, amelyet az L1 (1575,42 MHz) és az L2 (1227,60 MHz) GPS-sávban használnak. Úgy tervezték, hogy javítsa a GPS segítségével végzett katonai navigáció biztonságát és zavarásgátló tulajdonságait.

Az M-Code számos működési előnyt kínál:

Zavarellenállás: Az
M-kód jelek meghatározott régiókba továbbíthatók a GPS Block III műholdak spot sugárzásának segítségével. A műholdakon található nagy erősítésű irányított antenna az M-kód jelét a Föld egy meghatározott régiójába irányítja, sokkal nagyobb műhold teljesítménnyel ebben a régióban. A továbbított jelek várhatóan körülbelül 20 dB-lel erősebbek lesznek, mint a hagyományos teljes földi lefedettségű sugár.

A Blue Force Electronic Attack kompatibilitása: A Blue Force Tracking helyinformációkat biztosít az amerikai hadsereg számára a baráti erőkről. Az M-kód jel modulációs típusa miatt lehetővé teszi a kereskedelmi GPS L1 C/A jel (C/A kód) szelektív zavarását és az M-kód jelek fogadását a barátságos katonai erőktől. Ezt a gyakorlatot „kék erőzavarásnak” vagy „kék a kéken zavarásnak” nevezik.

Anti-Spoof: Az M-Code jelek titkosítottak, és vevőik képesek észlelni és elutasítani a hamis jeleket.

1562404884839_636980016842587761.png


Az M-kód jel ugyanazokat a sávokat osztja meg a meglévő GPS-jelekkel, amelyek a P(Y) kódot és a C/A kódot használják, mind az L1, mind az L2 sávon. Azonban nem zavarja a régebbi kódokat, mivel bináris eltolásos vivő (BOC) modulációt használ, amely nagyon különbözik a régi C/A és P(Y) jelekhez használt bináris fáziseltoló kulcstól (BPSK). Az M-Code jelmoduláció bináris eltolású vivőjelje 10,23 MHz alvivőfrekvenciájú és 5,115 M szórási bit/s szórási kódsebességgel, BOC-ként (10,23, 5,115) jelölve (rövidítve: BOC (10,5)). ) moduláció.

Az M-kód autonóm, azaz a katonai vevő csak az M-kóddal tudja meghatározni a pozícióját, míg a P(Y) kódnál a vevőnek először a C/A kódot kell megszereznie. Az M-Code jelét a modernizált Navstar biztonsági algoritmus (MNSA) titkosítja, hogy biztosítsa a rendszer biztonságát.


Te szajkózod, hogy az egy szem híd elpusztítása az alapja az ukrán ellentámadásnak. De ez nyilvánvaló marhaság. Ha holnapra elpárologna az összes híd akkor se lenne az ukránoknak ereje az ellentámadáshoz.

Azt meg már bocs de nem hiszem el, hogy annak ellenére beszélsz 2 napja a híd jelentőségéről és az elpusztításáról, hogy tisztában vagy vele hogy marhaság. Az ukrán ellentámadás is dettó.
Elősször is nem szajkóztam semmit egy a híddal kapcsolatos kérdésre ismertettem az ukrán hivatalos álláspontot.

És tiszteletben tartva azt a véleményedet ,hogy szerinted ez valamint az ukri ellentámadás marhaság mivel ehhez nincs elég erejük az ukránoknak, a saját ismereteim alapján én ezt nem tudom így kijelenteni ezért mondtam neked, hogy szerintem ezekre a dolgokra majd az idő választ ad.
 

L.O.B

Well-Known Member
2020. július 8.
1 926
6 889
113

‼️ Dmitry Medvedev: "The following picture of the bright future of his country arose in the brain of the President of Ukraine, affected by psychotropic substances (Fig. 1).
Western analysts believe that this will actually be the case (Fig. 2)."
t.me/RVvoenkor
Az lenne a helyes
 

L.O.B

Well-Known Member
2020. július 8.
1 926
6 889
113

‼️ Dmitry Medvedev: "The following picture of the bright future of his country arose in the brain of the President of Ukraine, affected by psychotropic substances (Fig. 1).
Western analysts believe that this will actually be the case (Fig. 2)."
t.me/RVvoenkor
na várjunk csak: (google translate)

A pszichotróp anyagoktól érintett ukrán elnök agyában a következő kép rajzolódott ki országa fényes jövőjéről (1. ábra).
Nyugati elemzők úgy vélik, hogy ez valóban így lesz (2. ábra).
 

Centquri prime

Well-Known Member
2021. december 22.
4 915
24 603
113
Meg kell hozni ezt az áldozatot
Jó, kezd magaddal. Mivel te ennyire lelkes vagy, ne fogyassz semmit amihez gázt, olajat, szenet és egyéb vegyipari alapanyagot használunk fel.
Ne aggódj, hősies önfeláldozásod nem marad jutalom nélkül. Aláírásgyüjtésbe kezdek, hogy megkapd a posztumusz Magyarország Hőse érdemrendet.
 

PFZ

Well-Known Member
2022. március 23.
2 063
9 000
113

GI83

Well-Known Member
2022. március 13.
1 422
12 037
113
Kis segítség....

Az M-code egy új katonai jel, amelyet az L1 (1575,42 MHz) és az L2 (1227,60 MHz) GPS-sávban használnak. Úgy tervezték, hogy javítsa a GPS segítségével végzett katonai navigáció biztonságát és zavarásgátló tulajdonságait.

Az M-Code számos működési előnyt kínál:

Zavarellenállás: Az
M-kód jelek meghatározott régiókba továbbíthatók a GPS Block III műholdak spot sugárzásának segítségével. A műholdakon található nagy erősítésű irányított antenna az M-kód jelét a Föld egy meghatározott régiójába irányítja, sokkal nagyobb műhold teljesítménnyel ebben a régióban. A továbbított jelek várhatóan körülbelül 20 dB-lel erősebbek lesznek, mint a hagyományos teljes földi lefedettségű sugár.

A Blue Force Electronic Attack kompatibilitása: A Blue Force Tracking helyinformációkat biztosít az amerikai hadsereg számára a baráti erőkről. Az M-kód jel modulációs típusa miatt lehetővé teszi a kereskedelmi GPS L1 C/A jel (C/A kód) szelektív zavarását és az M-kód jelek fogadását a barátságos katonai erőktől. Ezt a gyakorlatot „kék erőzavarásnak” vagy „kék a kéken zavarásnak” nevezik.

Anti-Spoof: Az M-Code jelek titkosítottak, és vevőik képesek észlelni és elutasítani a hamis jeleket.

1562404884839_636980016842587761.png


Az M-kód jel ugyanazokat a sávokat osztja meg a meglévő GPS-jelekkel, amelyek a P(Y) kódot és a C/A kódot használják, mind az L1, mind az L2 sávon. Azonban nem zavarja a régebbi kódokat, mivel bináris eltolásos vivő (BOC) modulációt használ, amely nagyon különbözik a régi C/A és P(Y) jelekhez használt bináris fáziseltoló kulcstól (BPSK). Az M-Code jelmoduláció bináris eltolású vivőjelje 10,23 MHz alvivőfrekvenciájú és 5,115 M szórási bit/s szórási kódsebességgel, BOC-ként (10,23, 5,115) jelölve (rövidítve: BOC (10,5)). ) moduláció.

Az M-kód autonóm, azaz a katonai vevő csak az M-kóddal tudja meghatározni a pozícióját, míg a P(Y) kódnál a vevőnek először a C/A kódot kell megszereznie. Az M-Code jelét a modernizált Navstar biztonsági algoritmus (MNSA) titkosítja, hogy biztosítsa a rendszer biztonságát.



Elősször is nem szajkóztam semmit egy a híddal kapcsolatos kérdésre ismertettem az ukrán hivatalos álláspontot.

És tiszteletben tartva azt a véleményedet ,hogy szerinted ez valamint az ukri ellentámadás marhaság mivel ehhez nincs elég erejük az ukránoknak, a saját ismereteim alapján én ezt nem tudom így kijelenteni ezért mondtam neked, hogy szerintem ezekre a dolgokra majd az idő választ ad.

Hiába linkeled be, ha nem tudod vagy nem is akarod értelmezni, amit írtam.
Mint a 3. Birodalom az enigma kapcsán. Tisztara.


De mégegyszer, talán megérted.

"Anti-Spoof: Az M-Code jelek titkosítottak, és vevőik képesek észlelni és elutasítani a hamis jeleket."

Ismered (megtörted) a titkosítást és tudsz valid jelet küldeni, akkor a hajadra kenheted az egészet.