[HÍREK] Ukrajnai fegyveres konfliktus

  • Ha nem vagy kibékülve az alapértelmezettnek beállított sötét sablonnal, akkor a korábbi ígéretnek megfelelően bármikor átválthatsz a korábbi világos színekkel dolgozó kinézetre.

    Ehhez görgess a lap aljára és a baloldalon keresd a HTKA Dark feliratú gombot. Kattints rá, majd a megnyíló ablakban válaszd a HTKA Light lehetőséget. Választásod a böngésződ elmenti cookie-ba, így amikor legközelebb érkezel ezt a műveletsort nem kell megismételned.
  • Az elmúlt időszak tapasztalatai alapján házirendet kapott a topic.

    Ezen témában - a fórumon rendhagyó módon - az oldal üzemeltetője saját álláspontja, meggyőződése alapján nem enged bizonyos véleményeket, mivel meglátása szerint az káros a járványhelyzet enyhítését célzó törekvésekre.

    Kérünk, hogy a vírus veszélyességét kétségbe vonó, oltásellenes véleményed más platformon fejtsd ki. Nálunk ennek nincs helye. Az ilyen hozzászólásokért 1 alkalommal figyelmeztetés jár, majd folytatása esetén a témáról letiltás. Arra is kérünk, hogy a fórum más témáiba ne vigyétek át, mert azért viszont már a fórum egészéről letiltás járhat hosszabb-rövidebb időre.

  • Az elmúlt időszak tapasztalatai alapján frissített házirendet kapott a topic.

    --- VÁLTOZÁS A MODERÁLÁSBAN ---

    A források, hírek preferáltak. Azoknak, akik veszik a fáradságot és összegyűjtik ezeket a főként harcokkal, a háború jelenlegi állásával és haditechnika szempontjából érdekes híreket, (mindegy milyen oldali) forrásokkal alátámasztják és bonuszként legalább a címet egy google fordítóba berakják, azoknak ismételten köszönjük az áldozatos munkáját és további kitartást kívánunk nekik!

    Ami nem a topik témájába vág vagy akár csak erősebb hangnemben is kerül megfogalmazásra, az valamilyen formában szankcionálva lesz

    Minden olyan hozzászólásért ami nem hír, vagy szorosan a konfliktushoz kapcsolódó vélemény / elemzés azért instant 3 nap topic letiltás jár. Aki pedig ezzel trükközne és folytatná másik topicban annak 2 hónap fórum ban a jussa.

    Az új szabályzat teljes szövege itt olvasható el.

  • Az elmúlt évek tapasztalatai alapján, és a kialakult helyzet kapcsán szeretnénk elkerülni a (többek között az ukrán topikban is tapasztalható) információs zajt, amit részben a hazai sajtóorgánumok hozzá nem értő cikkei által okozott visszhang gerjeszt. Mivel kizárható, hogy a hazai sajtó, vagy mainstream szakértők többletinformációval rendelkezzenek a fórumhoz képest a Wagner katonai magánvállalat oroszországi műveletével kapcsolatban, így kiegészítő szabály lép érvénybe a topik színvonalának megőrzése, javítása érdekében:

    • a magyar orgánumok, közösségi média oldalak, egyéb felületek hírei és elemzései (beleértve az utóbbi időkben elhíresült szakértőket is) nem támogatottak, kérjük kerülésüket.
    • a külföldi fősodratú elemzések, hírek közül az új információt nem hordozók szintén kerülendők

    Ezen tartalmak az oldal tulajdonosának és moderátorainak belátása szerint egyéb szabálysértés hiányában is törölhetők, a törlés minden esetben (az erőforrások megőrzése érdekében) külön indoklás nélkül történik.

    Preferáltak az elsődleges és másodlagos források, pl. a résztvevő felekhez köthető Telegram chat-ek, illetve az ezeket közvetlenül szemléző szakmai felületek, felhasználók.

antigonosz

Well-Known Member
2013. június 30.
28 845
65 532
113
Ujabb video a hadifogjok barakkjarol:

Ujabb felszabadult telepules:

CNN na, de ha mar ezek is szkeptikusak a nagy hoholisszimusz altal beharangozott tamadasrol...

 

Szittya

Well-Known Member
2016. szeptember 22.
21 222
33 680
113
nem kell félni csak (kefélni) az ukrán özvegyek leszülik nyugaton a nyugati kanik gyerekét hogy bebiztosítsák az életüket ha az elhízott öregedő nyugati menyecskékből minden 3. ugrattatja be magát abdullal és az ukrán gyerekek nyugatosítása is meglessz a csorbát a multikulti kiküszübölte... tudják ők hogy bajban vannak...

ezért fontos nyugat europának a háború ukrajnába eezért érdemes erőltetni nekik nem azért mert jujj azoroszok vagy szegényukránok... egyszerűen kellenek a nők az se baj ha gyerekkel sőt... de férfi nélkül...

a történelem jól bevált módszere csak itt most nem kell rabszolgát venni és nem kell érte háborúzni sem... mert megteszik helyettük mások...
 

Sunlight56

Well-Known Member
2022. március 1.
1 800
14 355
113
Nos igen, a nyugat talalt egy kellokeppen aljas embert ott 0 hazaszeretettel annak az orszagnak a vezetesere.
Azert rendben van hogy evekig bevallalja a szerepjatekot penzert valaki, de mikor teritettek a lapokat ezerből hany ember nezte volna vajon a nepe javat? Erre egy szociopata, vagy egy kokemenyen aljas szemely kepes csak amit Z előadott.
Akar egy Capone, Gambino, vagy Escobar.

Kozben meg mindig a turbina korul forog az elet:
A F.O.S média a szolgálatokkal karöltve állandóan keresi - és találja az irányítása alatt álló Európai Cirkusz sátrába az "előadó" művész , elnököket országvezetőket eljátszani képes khmmm "embereket", akik be vannak "drótozva" a cirkusz kupolája alatt rejtőző kezek irányításába, és sokszor nincsenek is pontosan tudatukban hogy mit is követnek el - Európa népei ellen (ehhez pénz mellett egyéb tudatmódosító szereket is kapnak?).
Régi cirkuszi szereplőket, akik már 20 30 éve a szintársulat tagjai, és anno sokkal lazább feltételekkel jutottak hatalomra, azoknak van bizonyos pávatánc megengedve a saját népük kábítására - de semmi több, ha egy jól ismert határt átlépnek, repülnek, mint páva a városház tetejéről.
 

Filter

Well-Known Member
2021. január 7.
2 541
14 306
113

mlace

Well-Known Member
2018. február 16.
1 897
5 204
113
Szomorú, hogy hisztek ebben a rengeteg fegyverben, és a győzelmükben.....bíztatok a szankciókban, hittetek a csodafegyverekben, reménykedtetek az egymillióban.....és ez megy 160 napja......és mi történt?....Az orosz mozgósítás nélkül, 200k emberrel tartja a frontot, ahol kell, ahol meg a kopja hegye van, ott lépésenként megy előre. Mi lesz ha tovább tömik öket, ha egyeltalán lesz kit......higyjétek el, eljön az a pont, amikor a ruszki nem fog szarozni, hanem beveti a legdurvább fegyvereit, és akkor nekünk annyi, a ruszkinyalóknak éppúgy, mint a globalokutyáknak. Igaz a Föld jól fog járni ezzel, őt a felezési idők nem izgatják, jópár kihalási hullámot megért már.
Én személy szerint azon is meglepődtem hogy nem ömlött össze az Ukrán védelem az invázió kezdetén és nem lett vége pár héten belül.Én azt látom ha minden így marad akkor egy hasonlóan elhúzódó véres konfliktus lehet ebből mint a vietnámi háború volt.Nekem az a véleményem hogy az EU most szív,Oroszoknak se hinném hogy jó egy elhúzódó konfliktus Usa-nak meg jól jön ez a konfliktus hogy magához "kösse"Európát.Nekünk itt az lett volna a legjobb ha kiegyezeznek az Ukránok,Oroszok valami kompromisszumban és nem tör ki ez a háború.
 

Sniper

Well-Known Member
2018. április 10.
2 010
23 274
113
Atomerőművet támadni azért már egy lépéssel az atomtámadás előtt van. Melyik háborúban támadtak atomreaktorokat?



Hány hidat robbantottak fel diverziós egységek a mostani háborúban például, mélyen ellenséges területen? Nem olyan könnyű az ilyesmi. A NATO annak idején atomlőszert akart használni ilyesmihez (hátizsák-nuki).



PEdig ezt látjuk Ukrajnában is, a civilek arra jók, hogy ha collateral damage-ként civil áldozatok vannak, akkor a propagandának kifejezetten jó muníciót szolgáltat. Ukrajna propagandájának központi eleme, hogy az orosz szerinte szándékosan öl, céloz meg civileket, nőket, gyerekeket, a DNR meg 2014 óta az ukrán támadásokban meghalt civilekkel, gyerekekkel uszítja a harcosait.
Szerbia az 1999-es NATO bombázásokkor ugyanezt tette, gyerekgyilkosozta a NATO-t, Nisben emlékmű áll ma is ott, ahol egy holland F-16-os kazettás bombái civileket öltek meg.
Szóval igen, a civileket nem védeni kell, a halott civil a nemzet és a hadsereg morálja, az ellenség iránti gyűlölet erősítésére kifejezetten hasznos, persze csak kisebb mennyiségben. Ha cinikus akarok lenni, kifejezetten civileket kell a lehetséges célpontokhoz vinni. Potencális katonai célpontokat kiüríteni nem célszerű ilyen szempontból stb.
De a palesztinok ezt pl. évtizedek óta profin használják ki...
Az első részére a kérdésednek nem válaszolhatok (nem azért mert nem tudok, hanem azért nem szabad, de erre utaltam is fentebb miért)

...jelenleg is drónozgatnak pl Zaporizsjében az ukránok atomerőművet, nem az első alkalom, hogy próbálkoznak szerencsére sikertelenül

Nem hátországbeli hidat említett csak hidat, ne tereljük ilyen irányba a dolgot, de a kérdésedre a válasz lett megrongálva vasúti híd az ukránok által talán 2x is ugyanaz a híd , csak hamar kijavitották az oroszok.

A civil pajzs elméletével értem mire gondolsz, még a régi rendszerben volt egy dogma miszerint pont emiatt vitték a szabolcsi, debreceni, meg a borsodi katonát Győrbe,Budapestre meg Zalaegerszegre, azokat meg a keleti végekre, mert polgárháború esetén inkább lövi az idegent mint az ismerőst


viszont ha a te szüleid, gyerekeid meg rokonaid vannak ott az emeli vagy rontja nálad a morált?

Rájuk koncentrálsz inkább vagy a harctérre? Akkor sem számítanak semmit?

de itt szerintem zárjuk le mert ez már nem tartozik a topochoz szervesen.
 

mindenen kívül

Well-Known Member
2019. szeptember 18.
6 484
18 395
113
Zelenszkijt az oroszok felszólították a pár nap alatt elfoglalt területekkel, ész az azt követő leállással - a tisztességes és betartható feltételek tárgyalására. Lehet h Zelenszkij ha az eszére hallgat (annyi csak van neki) akkor azonnak tűzszünetet kér és megadja magát, akkor még méltányos feltételek alapján. Mint az Európai cirkusz stáb tengerentúlról mozgatott oszlopos tagja , határozott utasításba kapta hogy a tárgyalásokat csak színleg lehet kezdeményeznie az időhúzás miatt, az oroszok hülyítésére. Semmilyen megállapodásról nem lehet szó - harcolni kell az utolsó ukrán katonáig. Tehát ne képzeljük azt hogy Neki bármilyen önálló gondolata lehet az Ukrajnába számolatlanul betolt dollár milliárdok miatt. Ő csak annyit tehet, hogy az elétolt kottából lejátszott dallamot kissé bolondos módon kicifrázza.. Erről még Bojo alakításai jutottak az eszembe (cirkuszi bohóc Nobel díj ha volna megkapná) Eddigi, 2010 után előadott "bolondos mutatványaiért" már majd 1 milliárd USD-t keresett (persze szigorúan az USA-ban tárolva..)

Miért adná fel?
Miért könyörgök neki?

72 óránál többet senki nem adott neki a világon.
Ennek ellenére megállította Putyint.
Most a világ támogatja.
Hatalmas veszteségeket okozott a világ harmadik legerősebbnek hitt hadseregének, ami nem tud mit kezdeni vele.

Kinek az érdeke, hogy Ukrajna feladja?

Ez egy kétségbeesett ruszki propaganda...
Bajban van Putyin. Kínlódik.
:)
 

mlace

Well-Known Member
2018. február 16.
1 897
5 204
113
Látom nagykanállal merítesz a mainstream médiából,csak a valóság ennél árnyaltabb.Az amerikai kormányzatnak most az őszi választásokon van a fél szeme,és már csak fél szemmel látják az ukrán helyzetet.Tudod,ha a demokraták bukják,akkor nagy szarban lesznek. A háború előtti személyi állományból nem tudjuk,hogy mennyi maradt,mert fél év alatt igen sokat lehúztak a zsoldlistáról. A gépek karbantartása és üzemeltetése meg nem fog menni gyorstalpalóval. Megint erölteted a pár hónapot. Pár hónap múlva a jelenlegi ukrán haderő nagy része felmorzsolódik,ha jelenlegi veszteségeket számoljuk. Ja,és ne hagyd ki azt az apróságot,hogy azokat a reptereket,amiket eddig az oroszok polgári,és humanitárius okok miatt békén hagytak,azt ezek után szét fogják kúrni. Értem én,hogy lenézed az orosz képességét,csak tudod ezt előtted páran már eljátszották,pedig ők azért komolyabb szakmai tudással,és hozzáértőkkel voltak körülvéve. A korzikaira,és a kis bajszosra gondoltam.
Korábban nem pár hónapot írtam hanem minimum fél-1 év mire ebből lessz valami !Nem nézem le az Oroszokat de én leginkább azon lepődök meg hogy az invázió elején nem tudták megtört az Ukránokat és a Kijev elleni "fiaskó"után reálisabb célokat tűzték ki!Mind az Ukrán ,mind az Orosz "győzelmi"jelentéseket érdemes elosztani kettővel.Nekem ettől még az a véleményem ha "elengedik"az Ukránok kezét akkor pár hónap és buknak mindent.Ha fenntartásáról vagy még fokozzák a fegyverszállításokat akkor egy több évig elhúzódó véres konfliktus lessz itt a "szomszédban"
 

vontod

Well-Known Member
2017. június 14.
748
7 529
93
Én személy szerint azon is meglepődtem hogy nem ömlött össze az Ukrán védelem az invázió kezdetén és nem lett vége pár héten belül.Én azt látom ha minden így marad akkor egy hasonlóan elhúzódó véres konfliktus lehet ebből mint a vietnámi háború volt.Nekem az a véleményem hogy az EU most szív,Oroszoknak se hinném hogy jó egy elhúzódó konfliktus Usa-nak meg jól jön ez a konfliktus hogy magához "kösse"Európát.Nekünk itt az lett volna a legjobb ha kiegyezeznek az Ukránok,Oroszok valami kompromisszumban és nem tör ki ez a háború.
Nekünk szükségünk van Oroszországra. Egyszerűen az iparunknak égetően szükséges az olcsó orosz energia, a szinte kifogyhatatlan ásványkincskészlet. Plusz a harcolni képes és akaró katonákra. Európának végleg ki kellene picsázni az angolszász xarkavarókat Európából. Mondjuk ehhez Franciaországban egy de Gaulle, Nêmetországba meg egy Adenauer kellene ...
 

Nber

Well-Known Member
2021. október 15.
1 532
6 604
113
Érdekes: 1939 Look magazin USA:

f19ff3899ad78b67a0a86087e72917ab.jpg
 

kétkedő

Well-Known Member
2021. január 9.
2 973
17 189
113
Nekünk szükségünk van Oroszországra. Egyszerűen az iparunknak égetően szükséges az olcsó orosz energia, a szinte kifogyhatatlan ásványkincskészlet. Plusz a harcolni képes és akaró katonákra. Európának végleg ki kellene picsázni az angolszász xarkavarókat Európából. Mondjuk ehhez Franciaországban egy de Gaulle, Nêmetországba meg egy Adenauer kellene ...
Ki is iktatták mindkettőt.
Az USA mindennél jobban figyel arra, hogy Európa véletlenül se önállósodjon. Nem véletlen, hogy fél évszázadánál több mindent megtesz, hogy saját maga által nevelt politikusok vezessék az öreg kontinenst. Egy esély lenne. Ha az orosz nekimenne nyugat-eunak, az ottani népek pedig átállnának és együttes erővel kicsesznék az USA-t innen. De sajnos ez sci-fi kategória.
 
W

Wilson

Guest
Észak-Macedónia védelmi minisztériuma megerősítette a
T-72-es harckocsik Ukrajnának való átadását.


Erről az rts.rs című kiadvány számolt be .


Azt nem határozták meg, hogy pontosan hány db T-72-t szállítottak át.

A kiadvány megjegyezte, hogy 31 ilyen típusú harckocsi állt szolgálatban Észak-Macedónia hadseregében. A szkopjei hatóságok ezeket a tankokat 2000-ben kapták meg az Orosz Föderációtól a macedón hatóságok és az albán lázadók közötti fegyveres konfliktus során.

A macedóniai harckocsik Ukrajnának való átadásáról szóló döntést azzal magyarázták, hogy néhány éven belül ez a
uarceszköz "versenyképtelenné válik", és kicserélik.
 

empontipont

Well-Known Member
2015. augusztus 17.
717
2 607
93
Azon gondolkodtam, hogy ha az amcsik adnak az ukránoknak Abramsokat a letárolt készletekből, hogy látják el őket harc közben üzával? Marmonkannával viszik Lengyelországból?
Ha kapnak F16-ot. Mennyibe fog kerülni az a sok modern rakéta ami a légvédelemtől biztos távolságból tudja aprítani a ruszkikat?
Tehát a támogatás következő lépcsője, megint sokkal drágább lesz mint az előző.
Még mindig az a kérdés, ki mennyit köthet erre a háborúra?
 
W

Wilson

Guest
Íme az amerikai Yale egyetem tanulmánya, alul a linkre kattintva bárki le tudja tölteni a 118 oldalas tanulmányt...

Az üzleti kivonulások és a szankciók megbénítják az orosz gazdaságot​


118 oldal

Feltöltés dátuma: 2022. július 20

Utolsó módosítás: 2022. július 27

"Amint az oroszok Ukrajna elleni inváziója az ötödik hónapjába lép, egy közös narratíva alakult ki, miszerint a világ egysége az Oroszországgal szembeni kiállásban valahogy „a gazdasági elsorvasztás háborújává fajult, amely nyugaton szedi áldozatait”. az orosz gazdaság feltételezett „rugalmasságát”, sőt „jólétét”. Ez egyszerűen nem igaz – és a széles körben elterjedt, de tényszerűen helytelen félreértések tükröződése arról, hogy az orosz gazdaság valójában hogyan tartja magát a több mint 1000 globális vállalat elvándorlása és a nemzetközi szankciók közepette.

Nem meglepő, hogy ezek a félreértések továbbra is fennállnak. Az invázió óta a Kreml gazdasági kiadásai egyre inkább "cseresznyeszeműek_, szelektíven dobják ki a kedvezőtlen mutatókat, miközben csak a kedvezőbbeket adják ki. Ezeket a Putyin által kiválasztott statisztikákat aztán hanyagul kürtölik a médiában, és jó szándékú, de hanyag szakértők seregei használják fel a Kreml számára túlzottan, irreálisan kedvező előrejelzések kidolgozására.

Szakértői csapatunk privát orosz nyelvű és nem szokványos adatforrásokat használva, beleértve a nagyfrekvenciás fogyasztói adatokat, a csatornák közötti ellenőrzéseket, az orosz nemzetközi kereskedelmi partnerek kiadásait és az összetett szállítási adatok adatbányászatát, kiadta az egyik első átfogó gazdasági elemzést, amely az orosz méri. a jelenlegi gazdasági tevékenység öt hónapját az invázió után, és értékeli Oroszország gazdasági kilátásait.

Elemzésünkből világossá válik: az üzleti kivonulások és a szankciók katasztrofálisan megbénítják az orosz gazdaságot. A gyakori félreértések széles skálájával foglalkozunk – és rávilágítunk arra, hogy valójában mi is történik Oroszországon belül, többek között:

- Oroszország nyersanyagexportőrként betöltött stratégiai pozíciója visszafordíthatatlanul romlott, mivel most gyenge pozícióból kezeli korábbi fő piacainak elvesztését, és meredek kihívásokkal kell szembenéznie, amikor nem helyettesíthető exporttal, például vezetékes gázzal „Ázsia felé fordul”

- Némi elhúzódó kiszivárgás ellenére az orosz import nagyrészt összeomlott, és az országnak komoly kihívásokkal kell szembenéznie, hogy kulcsfontosságú inputokat, alkatrészeket és technológiát biztosítson a tétova kereskedelmi partnerektől, ami széles körű ellátási hiányokhoz vezet a hazai gazdaságon belül.

- Putyin önellátással és importhelyettesítéssel kapcsolatos téveszméi ellenére az orosz hazai termelés teljesen leállt, és nincs kapacitása az elveszett vállalkozások, termékek és tehetségek pótlására; Oroszország hazai innovációs és termelési bázisának kiürítése a szárnyaló az árakhoz és a fogyasztói szorongáshoz vezet.

- Az üzleti kivonulások eredményeként Oroszország elveszítette a GDP-jének ~40%-át kitevő vállalatokat, ami megfordította a három évtizedes külföldi befektetések szinte mindegyikét. és megtámasztja a példátlan egyidejű tőke- és lakosság menekülést Oroszország gazdasági bázisának tömeges kivándorlása során.

- Putyin nyilvánvalóan fenntarthatatlan, drámai fiskális és monetáris beavatkozáshoz folyamodik, hogy elsimítsa ezeket a strukturális gazdasági gyengeségeket, amelyek már évek óta először deficitessé tették államháztartását, és még a magas energiaárak és a Kreml pénzügyei mellett is kimerítették devizatartalékait. sokkal, de sokkal súlyosabb helyzetben vannak, mint ahogyan azt hagyományosan értelmezzük

- Az orosz belföldi pénzpiacok a jelenlegi helyzet és a jövőbeli kilátások mutatójaként a szigorú tőkeszabályozás ellenére a világ legrosszabbul teljesítő piacai idén, és a gazdaságon belüli tartós, tartós gyengeséget árazták be a likviditás és a hitel "összehúzódás" révén. amellett, hogy Oroszországot érdemben elzárják a nemzetközi pénzügyi piacoktól, ami korlátozza annak lehetőségét, hogy a megnyomorított gazdasága felélesztéséhez szükséges tőkeforrásokhoz nyúljon

. egységes az Oroszországgal szembeni szankciós nyomás fenntartásában és fokozásában, és a Kijevi Közgazdaságtudományi Iskola és a McFaul-Yermak munkacsoport élen járt a további szankciós intézkedések javaslatában.

Az orosz gazdaság fellendüléséről szóló, vereségre törekvő szalagcímek egyszerűen nem tényszerűek – a tények az, hogy az orosz gazdaság bármilyen mérőszám szerint és bármilyen szinten megbillent, és most nincs itt az ideje a fékre lépni."


 

boki

Well-Known Member
2012. május 18.
47 825
81 201
113
Novoluganszkoje ostroma és megtisztítása – Andrej Filatov riportja.

A település az Uglegorszki Hőerőműtől délre található. A nemzeti zászlóaljak gyakorlatilag ellenállás nélkül vonultak ki innen, időszakonként messziről lőtték a polgári lakosságot Gradokkal. A lakók udvaraikon ukrán fegyveres csoportok által hagyott, fel nem robbant töltényeket találnak. A szövetséges erők segítenek az aknamentesítésben.



„Nincs veszteségünk – sem „kétszázas”, sem „háromszázas”. Óvatosan beléptünk, gondosan kidolgoztuk, gondosan bevettük” – számol be Andrej Filatov katonai parancsnokunk.

 

Ursula

Well-Known Member
2022. február 25.
5 376
45 754
113

Lengyel szakértők elemzik az ukrán hadsereg Herszonért vívott "döntő csatájának" kilátásait​



Egy hozzászóló:

Annyi szó esik az ellenséges sajtóban a Herszon elleni támadásról, hogy nem lennék meglepve, ha az ukrán fegyveres erők ellentámadást indítanak Izyum közelében.

Valahogy nekem is sok a Herszon elleni katonai offenzíváról szóló hírdömping. Ez annyireagyanús, mint a NATO nem vesz részt az ukrán-orosz konfliktusban.
 

Kulso_54

Well-Known Member
2010. június 14.
2 962
5 899
113

plushun

Well-Known Member
2014. augusztus 26.
6 465
17 806
113
Szóval ha valaki azt mondja, hogy öntik a tankokat hónapok óta ukjranába amikre mindig minden körülmény között van jól képzett harckocsizó, akkor az vagy hazudik vagy ne mond igazat.

Ha ez így megy, hogy pikk pakk beleülnek a legények a tankokba és 100% combat ready képességekkel mennek csatába, akkor a Magyar harckocsizók képzése teljesen felesleges.
Tök mindegy, mert ezek a vasak kb arra jók, hogy 1 óra harctéri bevetés után vihetik is a MÉH-be eladni ócskavasnak. T72A az kb semmire nem jó.
 

Flamand

Well-Known Member
2021. augusztus 26.
3 442
16 747
113
Korábban nem pár hónapot írtam hanem minimum fél-1 év mire ebből lessz valami !Nem nézem le az Oroszokat de én leginkább azon lepődök meg hogy az invázió elején nem tudták megtört az Ukránokat és a Kijev elleni "fiaskó"után reálisabb célokat tűzték ki!Mind az Ukrán ,mind az Orosz "győzelmi"jelentéseket érdemes elosztani kettővel.Nekem ettől még az a véleményem ha "elengedik"az Ukránok kezét akkor pár hónap és buknak mindent.Ha fenntartásáról vagy még fokozzák a fegyverszállításokat akkor egy több évig elhúzódó véres konfliktus lessz itt a "szomszédban"
Ez a Kijev elleni fiaskó is egy baromság. Lekötöttek egy rakás jól képzett ukrán katonát,és annyival kevesebb jutott Donbasszba. A média így akarta eladni a világnak azt ukrán győzelemként. Értsd meg,hogy Ukrajnát nem fogják tudni se katonailag,de főképp gazdaságilag fenntartani. Az EU már nagyjából levegő után kapkod mert képtelenek anyagilag finanszírozni Ukrajna működését. Óriási tévhit,hogy csak nyomtatjuk a pénzt,és abból majd adunk az ukránoknak. Ez csak a laikusoknak beadható mese. Szerinted mennyire lehetnek lelkesek az emberek,ha az utcán kell összefogdosni őket,hogy pár nap képzés után már ki is dobják a frontra? Kifogy az ember anyag.