[HÍREK] Ukrajnai fegyveres konfliktus

  • Ha nem vagy kibékülve az alapértelmezettnek beállított sötét sablonnal, akkor a korábbi ígéretnek megfelelően bármikor átválthatsz a korábbi világos színekkel dolgozó kinézetre.

    Ehhez görgess a lap aljára és a baloldalon keresd a HTKA Dark feliratú gombot. Kattints rá, majd a megnyíló ablakban válaszd a HTKA Light lehetőséget. Választásod a böngésződ elmenti cookie-ba, így amikor legközelebb érkezel ezt a műveletsort nem kell megismételned.
  • Az elmúlt időszak tapasztalatai alapján házirendet kapott a topic.

    Ezen témában - a fórumon rendhagyó módon - az oldal üzemeltetője saját álláspontja, meggyőződése alapján nem enged bizonyos véleményeket, mivel meglátása szerint az káros a járványhelyzet enyhítését célzó törekvésekre.

    Kérünk, hogy a vírus veszélyességét kétségbe vonó, oltásellenes véleményed más platformon fejtsd ki. Nálunk ennek nincs helye. Az ilyen hozzászólásokért 1 alkalommal figyelmeztetés jár, majd folytatása esetén a témáról letiltás. Arra is kérünk, hogy a fórum más témáiba ne vigyétek át, mert azért viszont már a fórum egészéről letiltás járhat hosszabb-rövidebb időre.

  • Az elmúlt időszak tapasztalatai alapján frissített házirendet kapott a topic.

    --- VÁLTOZÁS A MODERÁLÁSBAN ---

    A források, hírek preferáltak. Azoknak, akik veszik a fáradságot és összegyűjtik ezeket a főként harcokkal, a háború jelenlegi állásával és haditechnika szempontjából érdekes híreket, (mindegy milyen oldali) forrásokkal alátámasztják és bonuszként legalább a címet egy google fordítóba berakják, azoknak ismételten köszönjük az áldozatos munkáját és további kitartást kívánunk nekik!

    Ami nem a topik témájába vág vagy akár csak erősebb hangnemben is kerül megfogalmazásra, az valamilyen formában szankcionálva lesz

    Minden olyan hozzászólásért ami nem hír, vagy szorosan a konfliktushoz kapcsolódó vélemény / elemzés azért instant 3 nap topic letiltás jár. Aki pedig ezzel trükközne és folytatná másik topicban annak 2 hónap fórum ban a jussa.

    Az új szabályzat teljes szövege itt olvasható el.

  • Az elmúlt évek tapasztalatai alapján, és a kialakult helyzet kapcsán szeretnénk elkerülni a (többek között az ukrán topikban is tapasztalható) információs zajt, amit részben a hazai sajtóorgánumok hozzá nem értő cikkei által okozott visszhang gerjeszt. Mivel kizárható, hogy a hazai sajtó, vagy mainstream szakértők többletinformációval rendelkezzenek a fórumhoz képest a Wagner katonai magánvállalat oroszországi műveletével kapcsolatban, így kiegészítő szabály lép érvénybe a topik színvonalának megőrzése, javítása érdekében:

    • a magyar orgánumok, közösségi média oldalak, egyéb felületek hírei és elemzései (beleértve az utóbbi időkben elhíresült szakértőket is) nem támogatottak, kérjük kerülésüket.
    • a külföldi fősodratú elemzések, hírek közül az új információt nem hordozók szintén kerülendők

    Ezen tartalmak az oldal tulajdonosának és moderátorainak belátása szerint egyéb szabálysértés hiányában is törölhetők, a törlés minden esetben (az erőforrások megőrzése érdekében) külön indoklás nélkül történik.

    Preferáltak az elsődleges és másodlagos források, pl. a résztvevő felekhez köthető Telegram chat-ek, illetve az ezeket közvetlenül szemléző szakmai felületek, felhasználók.

mindenen kívül

Well-Known Member
2019. szeptember 18.
6 497
18 452
113
Ez a gazdasági háború úgy kezdődött, h az oroszok szankcionálták a Pápát, lefoglalták az európai olig, izé, milliárdos filantrópok vagyonát, Depardieu-t kirakták a grozniji lakásából, szankciós listára tették Vilmos herceg állítólagos szeretőjét. Ja, várj.

Neeem...
De ezt te is tudod.

A gazdasági háború Európa és Magyarország ellen ott kezdődött, hogy mindent megtettek a gáz és olaj függőség kialakításáért, a kilencvenes évektől kezdve.

Majd mindent megtettek a függőség csökkentésére irányuló próbálkozások el lehetetlenítésére. Nabucco? ;)

A februári katonai támadás előtt már tavaly augusztustól Putyin csökkentette az EU-ba exportált gáz mennyiséget azért, hogy a tél végi készletek a ruszki a támadás idején minél alacsonyabbak legyenek. Nincs is gáz fegyver, igaz?
:D
De van.
Szóval nem kell az álszent vicceskedoőfélremagyarázás: Putyin már régen megkezdték a gazdasági háborút ellenünk.
A szankciók a Krim megszállása miatti érkeztek, tehát ott is az agresszióra adott válasz reakció volt a szankció.

Minden más hamis híresztelés ellenére.
:)
 

boki

Well-Known Member
2012. május 18.
47 871
81 509
113
Az Orosz VKS megváltoztatta az Orion felderítő és csapásmérő UAV-k használatának taktikáját.

Az egyetlen orosz csapásmérő drón (a Forpost-R-t nem számítva) a közelmúltban eltűnt az információs mezőből - nincsenek felvételek csapásokkal, ukrán csapatok páncélozott járműveinek legyőzésével, ukrán állások megsemmisítésével, ami azt a benyomást keltheti, hogy nem használják. Azonban ez nem így van. Az orosz védelmi minisztérium legfrissebb tájékoztatóján az Orion UAV optoelektronikai állomása által felvett videók villognak, de a lövöldözés nagy távolságból történik, maga a drón pedig nem csap le. Ez miről tanúskodik?

Ez arra utalhat, hogy egy egység áprilisi elvesztése után az RF fegyveres erők felülvizsgálták a taktikáját ennek a szűkös drónnak a használatában – most már csapásmérés helyett, mint Mariupolban (ahol egyébként nem volt légvédelem) ), a drón kizárólag felderítő repüléseket hajt végre, észleli az ukrán csapatok állásait, és nagy valószínűséggel tüzérséget irányít rájuk. Ennek az UAV-nak az ECO (optikai-elektronikus állomása) lehetővé teszi az ellenséges erők felderítését anélkül, hogy belépne a légvédelmi zónába.

Az ukrán fél ugyanezt a módszert dolgozta ki a Bayraktarok használatára még márciusban, mivel ennek a drónnak a hatékonysága a felderítő teljesítményben sokkal magasabb volt, mint a csapásmérőben.


 

Flamand

Well-Known Member
2021. augusztus 26.
3 471
16 877
113
Fel is vásárolják világpiaci ár alatt jóval az Oroszoktól akik így elbukják az eddig legjobb árát fizető,legkönnyebben kiszolgálható piacukat és ott "versenyeztetnek"árban az arabokkal.Európa főleg a gázzal "megszívja"Kínai piacról "kiszoruló"olajat valahova el kell adni az araboknak.Usa palagáz-olaj kizermelői is újra teljes gőzzel termelhetnek ilyen árak mellett!És a fegyverlobbi is rommá keresi magát az újra fegyverkező Európában!
Az a világpiaci ár alatt,amiről írsz,per pillanat magasabb,mint a háború előtti. Az USA palagáz termelői egy darabig még beruháznak az infrastruktúrába,mert csak úgy tudják bővíteni a termelést. Ember,szerinted mi a ló cerkától van az orosz költségvetésnek öt hónap alatt több,mint 100 milliárd dolláros többlete?
 

Ramzana

Well-Known Member
2021. október 22.
4 903
27 639
113
Neeem...
De ezt te is tudod.

A gazdasági háború Európa és Magyarország ellen ott kezdődött, hogy mindent megtettek a gáz és olaj függőség kialakításáért, a kilencvenes évektől kezdve.

Majd mindent megtettek a függőség csökkentésére irányuló próbálkozások el lehetetlenítésére. Nabucco? ;)

A februári katonai támadás előtt már tavaly augusztustól Putyin csökkentette az EU-ba exportált gáz mennyiséget azért, hogy a tél végi készletek a ruszki a támadás idején minél alacsonyabbak legyenek. Nincs is gáz fegyver, igaz?
:D
De van.
Szóval nem kell az álszent vicceskedoőfélremagyarázás: Putyin már régen megkezdték a gazdasági háborút ellenünk.
A szankciók a Krim megszállása miatti érkeztek, tehát ott is az agresszióra adott válasz reakció volt a szankció.

Minden más hamis híresztelés ellenére.
:)
Mindent megtettek a függőség kialakításáért, úgy mint építettek csövet és olcsóbban adták mint más? Ez mekkora ármány!
 

ladagrant

Well-Known Member
2019. január 30.
2 424
4 500
113
Orosz katonak bestialis modon kegyetlenkednek elfogott ukran honvedovel. Dobozvago lessel vagdossak a szerencsetlent. Mar elore latom a mentegeto reakciokat.

Ukrajna 1 milliard dollarnyi tulajdont relviralt a megszallo Oroszorszagtol a haboru miatt

Az oroszok kiakadtak mert minden orosznak aki Litvaniaba akar utazni ala kell irnia egy nyilatkozatot hogy nem ert egyet Putyin politikajaval.
 

misinator

Well-Known Member
2011. október 5.
4 378
10 913
113

Hoholok megint óvodákat/iskolákat lőnek. Hol van ilyenkor a csicska ENSZ, meg a többi szar szervezet?
Zelenszkij harcosai lecsaptak Energodarra! Július 27-28-án éjjel Zelenszkij harcosok dróncsapása érte az Energodarban található "Szosznovij Bor" települést, ahol a Zaporizzsjai Atomerőmű dolgozói élnek. A támadás következtében a Prydnestrovska utcai lakóház megrongálódott. Az ukrán terroristák által ledobott akna egy gyerekszobába csapódott. Csodával határos módon nem jelentettek áldozatokat.

Lengyelország támogatta azt a javaslatot, hogy ne adjanak ki több schengeni vízumot az oroszoknak - közölte a kormány Valahogy azonban elkéstek a támogatásukkal: az EB már kifejtette, hogy az uniós szabályok nem teszik lehetővé az oroszok számára a schengeni vízumok teljes betiltását.
--
Lengyel barmok..

Napi "szankciók működnek":
A szankciók működnek. Münchenben kikapcsolják a szökőkutakat, a városháza világítását, valamint a meleg vizet az irodákban és az iskolákban, hogy spóroljanak a gázzal - mondta a polgármester.

A városban a közlekedési lámpák csaknem fele már nem működik, kivéve, ha nagy a forgalom az utakon.

Hannoverben a takarékosság kedvéért kikapcsolják a meleg zuhanyzókat a tornatermekben és az uszodákban. Ugyanakkor magukban a helyiségekben 15 fokra csökkenthetik a hőmérsékletet

@Lengyel_medik erre mi a magyarázatod?
Most értem ide az olvasásban.

Tévedtem. Akkor ez a B terv.
 
W

Wilson

Guest
Poddubnij katonai tudósító megállapítja, hogy az Orosz fegyveres erőkben katasztrofális a hírszerzési eszközök hiánya....


Július 28. - SM-News hírügynökség.

Elmondta, hogy milyen tapasztalatai voltak az iráni drónok szíriai megfigyelésével kapcsolatban.

Poddubny katonai tudósító megjegyezte, hogy az Orosz Föderáció fegyveres erőinek felderítő felszerelésének katasztrofális hiánya van.

Az orosz fegyveres erőknél hiány van hírszerzési eszközökből. Katonai újságíró, dokumentumfilmek és különleges riportok szerzője, Jevgenyij Poddubny elmondta.

"Az orosz erők és az LNR és a DNR szövetséges erői szánalmasan hiányoznak a felderítő felszerelésekből. Lőszer van, és nagy pontosságú fegyverek is. A harci tapasztalatokból látjuk, hogy a nagy pontosságú rakéták sokkal jobban működnek, mint a nyugati országok cirkáló vagy operatív-taktikai rakétái" - magyarázta Poddubny.

Arról is beszámolt, hogy Szíriában megfigyelte az iráni drónokat.

"Megfigyeltem az iráni felderítő UAV-t Szíriában. 2017-2018-ban személy szerint nekem a drónos munka tetszett. A magasságok, a kép. Számos tényező arra utal, hogy munkájuk teljesen normális. Addig nem szabad lemondanunk a használatukról, amíg a hazai UAV-t "be nem juttatjuk" a csapatokba" - hangsúlyozta az elemző.

 

SenkiFia

Well-Known Member
2022. április 4.
1 443
12 410
113
Az Egyesült Államok megkeresést küldött Oroszországnak Lavrov Blinkennel folytatott telefonbeszélgetéséről. Moszkva megerősítette a megkeresés kézhezvételét. A beszélgetés időpontjáról azonban még nem számoltak be

A Blinken és Lavrov közötti beszélgetésből nem lesznek tárgyalások Ukrajnáról és az Oroszország és az Egyesült Államok közötti kapcsolatok normalizálásáról. Az amerikai fél fel kívánja vetni az Oroszországban büntetésüket töltő amerikai állampolgárok témáját. Valamint jelezni akarja az isztambuli megállapodások támogatását az élelmiszerekkel kapcsolatban. Ezenkívül a State Department figyelmeztetni fogja Moszkvát az ukrán területek annektálására. Ezt a State Department hivatalos képviselője, Ned Price jelentette ki. Elmondása szerint a beszélgetés a következő napokban várható.

Az Egyesült Államok 6 darab ötödik generációs F-22 Raptor vadászbombázót helyezett át egy lengyelországi Laska légibázisra. Ez derül ki az amerikai légierő európai parancsnokságának adataiból

⚡️⚡️Ha szükséges, megsemmisítjük a NATO fegyveres erők azon csoportjait, amelyek célja az országunk megszállása Július 28-án Dmitrij Medvegyev találkozót tartott Karéliában, hogy biztosítsa Oroszország északnyugati irányú biztonságát Finnország és Svédország NATO-csatlakozásával összefüggésben. Zárt ülés után újságírókkal beszélgetett az orosz Biztonsági Tanács alelnöke. Medvegyev kijelentette, hogy Oroszország szimmetrikusan fog megtorló lépéseket tenni. Igor Korotcsenko katonai szakértő szerint Oroszország nukleáris fegyverekkel válaszolhat a NATO-nak: - Abban az esetben, ha Finnország és Svédország a Szövetség tagja lesz, a NATO-val közös határunk csaknem megduplázódik. Természetesen ez sok erőfeszítést igényel tőlünk. A pénzügyi költségek minimalizálása érdekében úgy gondolom, hogy mindenekelőtt taktikai nukleáris fegyvereket kell átadni a balti flottának és a nyugati katonai körzet csapatainak a Szövetség elrettentése érdekében. Nincs anyagi forrásunk egyenlő számú csoportosulás létrehozására. Ez túlzás lesz a költségvetésünk számára, hiszen a NATO csaknem négyszer megelőz bennünket fegyveres erők és katonai felszerelések számát tekintve. Ezért ezt az egyenlőtlenséget a taktikai nukleáris fegyverek alapján meg kell szüntetni. A Nyugati Katonai Körzet rakétadandárjaihoz tartozó Iskanderekre a hagyományos robbanófejekkel együtt taktikai nukleáris tölteteket is fel kell szerelni. Ugyanez vonatkozik a balti flotta hajóin lévő Caliber cirkálórakétákra is: némelyiküknek atomfegyverrel kell rendelkeznie. Az orosz katonai doktrína változtatásait is világosan meg kell fogalmazni – hogyan és milyen feltételek mellett leszünk készek taktikai nukleáris fegyverek bevetésére Oroszország elleni agresszió vagy egy ilyen teljes körű agresszió előkészítése esetén. Hogy senkinek ne legyen kétsége afelől, hogy Oroszország biztonságának biztosítása érdekében szükség esetén megsemmisítjük a NATO fegyveres erők azon csoportjait, amelyek célja az országunk megszállása.
 

Ratamahata

Well-Known Member
2018. december 1.
1 216
4 436
113
Neeem...
De ezt te is tudod.

A gazdasági háború Európa és Magyarország ellen ott kezdődött, hogy mindent megtettek a gáz és olaj függőség kialakításáért, a kilencvenes évektől kezdve.

Majd mindent megtettek a függőség csökkentésére irányuló próbálkozások el lehetetlenítésére. Nabucco? ;)

A februári katonai támadás előtt már tavaly augusztustól Putyin csökkentette az EU-ba exportált gáz mennyiséget azért, hogy a tél végi készletek a ruszki a támadás idején minél alacsonyabbak legyenek. Nincs is gáz fegyver, igaz?
:D
De van.
Szóval nem kell az álszent vicceskedoőfélremagyarázás: Putyin már régen megkezdték a gazdasági háborút ellenünk.
A szankciók a Krim megszállása miatti érkeztek, tehát ott is az agresszióra adott válasz reakció volt a szankció.

Minden más hamis híresztelés ellenére.
:)
Sötétséged lassan fizikai fájdalmat okoz, gratulálok... :)
Egyrészt nem volt oroszbarát kormány Ukrajnában, másrészt a területek megszerzése biztosítása tekintetében a általában a 100%-ban biztos megoldást részesítik előnyben a Putyin súlycsoportú vezetők, ugyanis tökéletesen tisztában vannak azzal, hogy a politikai helyzet nagyon gyorsan meg tud változni.
Mutass még egy Putyin súlycsoportú vezetőt.... akinek valljuk be annyi töke van ami összesen nincs az europaiaknak sem.... hibázott?? Lehet. Volt más lehetősége?? Nem nagyon. Na halljam ki az a masik vezető aki ilyen fajsúlyos döntéseket képes vegigvinni.... már várom, biztos hosszú lesz a lista... :)
 

malleusorbis

Well-Known Member
2022. március 21.
773
7 050
93
Szia ladagrant,

nekem is tetszenek ezek az ukri veszteségek. De miért állítod be ruszkiként? Sokkal hitelesebb lenne, ha hiteles lenne. (Ja, a St.Javelin már gáz, per.pill. a St.Himars-nál tartunk.) Amúgy egy gyilkológép szentté avatása az valami hohol nekromanta vérmágia?

Üdv.
 

amper

Well-Known Member
2011. december 12.
915
10 410
93
Putyin az ukránok már az aláírásuk pillanátában tisztában voltak azzal, hogy a Minszki egyezményeket nem fogja egyik fél sem betartani , így ezzel kapcsolatban Putyin nem kockaztatott semmit.
Azért hagyta Nyugaton az orosz devizatartalék felét mert meg volt győzödve arról, hogy a Nyugat és az USA nem fog olyan súlyos szankciókat bevállalni mint amilyet meghoztak február 24-t követően, úgy hitte, hogy akárcsak 2014-ben fontosabb lesz a Nyugatnak elsősorban az EU-nak az Oroszországgal folytatott gyümölcsöző gazdasági együttműködés mint az Ukrajna melletti kiállás.Csak emlékeztetőül Németország 2014-ben pont a Krím Oroszországi annektálása idején írta alá az Északi Áramlat 2 megépítéséről szóló szerződést.
Ez mind olyan feltételezés, amit semmi infó nem támaszt alá. Ezt hitte Putyin, azt hitte Putyin... A nyugati mainstream szerint. Mert ők Putyin fejébe ültettek egy gondolatolvasót. Ami hogy-hogynem, pont olyan infókat küld ami alátámasztja azt amit láttatni szeretnének.

Tetszik neked vagy nem Oroszország támogatasával kiáltották ki a szaki köztársaságokat és hajtották végre Mariupol elfoglalását célzó akciót, és védték meg magukat katonailag a szaki köztársaságok.

Ami pedig a választási kérdést és példát illeti Poroshenkot a választást követően hivatalosan Ukrajna elnökeként beiktatták a hivatalába? A válasz igen, ő volt hivatalosan Ukrajna elnöke akit nemzetközileg is elismertek köztük Oroszországgal a válasz igen, akkor mint mondtam ebből.a szempontból teljesen mintegy ,hogy te vagy bárki más szerint nem legitim módon választották meg.

Nem mondtam hogy nem támogatták. Azt mondtam, hogy az ukránok kezdték a katonai csapásokat, akkor amikor még Oroszország nem volt jelen katonai erővel .

Namost ha azért volt legitim Porosenko mert Oroszország elismerte, akkor gondolom nincs több kérdésed a DNR és az LNR legitimitásáról sem :D
 

Ursula

Well-Known Member
2022. február 25.
5 419
46 172
113

bigos

Well-Known Member
2022. február 26.
126
771
93
Tor-M2 menetben
7p_pravo_b5b.jpg

Készültségben
1801379548_0:102:3115:1854_1920x0_80_0_0_32bb8f6a20175dfc57789f28121ab585.jpg

37.jpg

Kabin belülről
pm-tor-m2km-4.jpg

Harci munka
1019017833.jpg
El nem hiszem,hogy ezek mostani képek.Vagy ennyire hatékonyan működik ezekben a gépekben a klimatizáció?
 

mlace

Well-Known Member
2018. február 16.
1 903
5 210
113
Az a világpiaci ár alatt,amiről írsz,per pillanat magasabb,mint a háború előtti. Az USA palagáz termelői egy darabig még beruháznak az infrastruktúrába,mert csak úgy tudják bővíteni a termelést. Ember,szerinted mi a ló cerkától van az orosz költségvetésnek öt hónap alatt több,mint 100 milliárd dolláros többlete?
Magasabb de az energiaárak a covid "hiszti"után a lezárások megszűnésével,gazdaság felpörgésével amúgy is egekben lettek volna annak is köszönhetően hogy 2020-as olaj ár bezuhanásnak(20 dollár alatt is volt)köszönhetően vissza volt fogva a termelés és befektetések se voltak az olaj iparban.Többlet annak is köszönhető hog az import is bezuhant!Az hogy nincs meki,coca Cola, Nike stb annyira nem is nagy gond az oroszoknak.Viszont sok termék ,technológia is szankciók alatt van ami hosszú távon gondot okozhat nekik!Élelmiszer,nyersanyag van nekik de csak egy példa hogy a légi közlekedést hogy fogják megoldani ha az ezres darabszámban üzemelő Airbus,Boeing gépekhez nem kapnak alkatrészt?
 

malleusorbis

Well-Known Member
2022. március 21.
773
7 050
93
Orosz katonak bestialis modon kegyetlenkednek elfogott ukran honvedovel. Dobozvago lessel vagdossak a szerencsetlent. Mar elore latom a mentegeto reakciokat.

Ukrajna 1 milliard dollarnyi tulajdont relviralt a megszallo Oroszorszagtol a haboru miatt

Az oroszok kiakadtak mert minden orosznak aki Litvaniaba akar utazni ala kell irnia egy nyilatkozatot hogy nem ert egyet Putyin politikajaval.
Figyu,

ennyi erővel azt is írhattad volna, hogy kék gumikesztyűvel szőnyegbombázzák szegény ukrán csecsemőket. Egy javaslat: Kevesebb szintetikus drog, több realitás.

Peace.
 

Flamand

Well-Known Member
2021. augusztus 26.
3 471
16 877
113
Magasabb de az energiaárak a covid "hiszti"után a lezárások megszűnésével,gazdaság felpörgésével amúgy is egekben lettek volna annak is köszönhetően hogy 2020-as olaj ár bezuhanásnak(20 dollár alatt is volt)köszönhetően vissza volt fogva a termelés és befektetések se voltak az olaj iparban.Többlet annak is köszönhető hog az import is bezuhant!Az hogy nincs meki,coca Cola, Nike stb annyira nem is nagy gond az oroszoknak.Viszont sok termék ,technológia is szankciók alatt van ami hosszú távon gondot okozhat nekik!Élelmiszer,nyersanyag van nekik de csak egy példa hogy a légi közlekedést hogy fogják megoldani ha az ezres darabszámban üzemelő Airbus,Boeing gépekhez nem kapnak alkatrészt?
Belföldi járatra maradt gép,és a jelenlegi kölcsönös légtér zárlat miatt nem is igazán mennek sehová. A szankciókat eddig is kikerülte mindenki,akinek szüksége volt,és van bármire az oroszoktól,és a jelenlegi felállásban inkább a nyugatnak van szüksége szinte mindenre. Amúgy Nike meg Adidas,és minden más márka ugyanúgy van,csak a kifejezett márkaboltok zártak be. Ezt a bulit csúnyán bukja az okos nyugati politika.
 
W

Wilson

Guest
Ez mind olyan feltételezés, amit semmi infó nem támaszt alá. Ezt hitte Putyin, azt hitte Putyin... A nyugati mainstream szerint. Mert ők Putyin fejébe ültettek egy gondolatolvasót. Ami hogy-hogynem, pont olyan infókat küld ami alátámasztja azt amit láttatni szeretnének.



Nem mondtam hogy nem támogatták. Azt mondtam, hogy az ukránok kezdték a katonai csapásokat, akkor amikor még Oroszország nem volt jelen katonai erővel .

Namost ha azért volt legitim Porosenko mert Oroszország elismerte, akkor gondolom nincs több kérdésed a DNR és az LNR legitimitásáról sem :D
Nem feltételezés mivel az elmúlt nyolc év bebizonyította ,hogy egyik fél sem tett még kísérletet sem arra, hogy betartsa a minszki megállapodásokat.

Porosenko legitimitásával kapcsolatban arról beszéltem, hogy azt egy nemzetközileg többek között Oroszország által, is elismert választás útján jutott hatalomra.