[HUN] Rendőrség, határőrség, belbiztonság

  • Ha nem vagy kibékülve az alapértelmezettnek beállított sötét sablonnal, akkor a korábbi ígéretnek megfelelően bármikor átválthatsz a korábbi világos színekkel dolgozó kinézetre.

    Ehhez görgess a lap aljára és a baloldalon keresd a HTKA Dark feliratú gombot. Kattints rá, majd a megnyíló ablakban válaszd a HTKA Light lehetőséget. Választásod a böngésződ elmenti cookie-ba, így amikor legközelebb érkezel ezt a műveletsort nem kell megismételned.
  • Az elmúlt időszak tapasztalatai alapján házirendet kapott a topic.

    Ezen témában - a fórumon rendhagyó módon - az oldal üzemeltetője saját álláspontja, meggyőződése alapján nem enged bizonyos véleményeket, mivel meglátása szerint az káros a járványhelyzet enyhítését célzó törekvésekre.

    Kérünk, hogy a vírus veszélyességét kétségbe vonó, oltásellenes véleményed más platformon fejtsd ki. Nálunk ennek nincs helye. Az ilyen hozzászólásokért 1 alkalommal figyelmeztetés jár, majd folytatása esetén a témáról letiltás. Arra is kérünk, hogy a fórum más témáiba ne vigyétek át, mert azért viszont már a fórum egészéről letiltás járhat hosszabb-rövidebb időre.

  • Az elmúlt időszak tapasztalatai alapján frissített házirendet kapott a topic.

    --- VÁLTOZÁS A MODERÁLÁSBAN ---

    A források, hírek preferáltak. Azoknak, akik veszik a fáradságot és összegyűjtik ezeket a főként harcokkal, a háború jelenlegi állásával és haditechnika szempontjából érdekes híreket, (mindegy milyen oldali) forrásokkal alátámasztják és bonuszként legalább a címet egy google fordítóba berakják, azoknak ismételten köszönjük az áldozatos munkáját és további kitartást kívánunk nekik!

    Ami nem a topik témájába vág vagy akár csak erősebb hangnemben is kerül megfogalmazásra, az valamilyen formában szankcionálva lesz

    Minden olyan hozzászólásért ami nem hír, vagy szorosan a konfliktushoz kapcsolódó vélemény / elemzés azért instant 3 nap topic letiltás jár. Aki pedig ezzel trükközne és folytatná másik topicban annak 2 hónap fórum ban a jussa.

    Az új szabályzat teljes szövege itt olvasható el.

  • Az elmúlt évek tapasztalatai alapján, és a kialakult helyzet kapcsán szeretnénk elkerülni a (többek között az ukrán topikban is tapasztalható) információs zajt, amit részben a hazai sajtóorgánumok hozzá nem értő cikkei által okozott visszhang gerjeszt. Mivel kizárható, hogy a hazai sajtó, vagy mainstream szakértők többletinformációval rendelkezzenek a fórumhoz képest a Wagner katonai magánvállalat oroszországi műveletével kapcsolatban, így kiegészítő szabály lép érvénybe a topik színvonalának megőrzése, javítása érdekében:

    • a magyar orgánumok, közösségi média oldalak, egyéb felületek hírei és elemzései (beleértve az utóbbi időkben elhíresült szakértőket is) nem támogatottak, kérjük kerülésüket.
    • a külföldi fősodratú elemzések, hírek közül az új információt nem hordozók szintén kerülendők

    Ezen tartalmak az oldal tulajdonosának és moderátorainak belátása szerint egyéb szabálysértés hiányában is törölhetők, a törlés minden esetben (az erőforrások megőrzése érdekében) külön indoklás nélkül történik.

    Preferáltak az elsődleges és másodlagos források, pl. a résztvevő felekhez köthető Telegram chat-ek, illetve az ezeket közvetlenül szemléző szakmai felületek, felhasználók.

phaidros

Well-Known Member
2014. augusztus 9.
11 366
30 870
113
Abból alkalmas pl 1200 ha normálisan csinàlnàk.
Nem fogják. De még mindig jobb, mint 2000-ből 2000 helyet feltölteni. (De meg merem kockáztatni, hogy akkor hamarabb töltik fel a 4000-et is.)
Egyébként milyen arányban van aki alkalmas (pl. honvédnek, tartalékosnak jelentkezők közül) és mennyi az, aki nem alkalmas, de fel lehet hozni. Dúrván 1/4-1/4?
 
  • Tetszik
Reactions: Kim Philby

honved

Well-Known Member
2010. június 2.
9 937
18 424
113
Abból alkalmas pl 1200 ha normálisan csinàlnàk.

Én a Honvédségre leszek kíváncsi az ősszel, megdobják-e a létszámot a felvételihez kapható pontok, illetve az emelt illetmény, bevonz-e a versenyszférában is alkalmas szakmunkás, érettségizett, fiatalokat katonának ?
 
  • Tetszik
Reactions: Kim Philby

LMzek 2.0

Well-Known Member
2020. április 4.
6 977
14 030
113
...esetleg a "maradék" 4.800(+) fizikai és tudás-báziának képzésére és/vagy bővítésére kellene időt és pénzt fordítani, nem a csodát várni --sok más területhez hasonlóan ezen a területen is--, arra várva, hogy a negyen Ny-Eu-s fuzetésért majd mindenki képzi magát!!!

DOLGOZNI kellene a jelenlegi politikai vezető rétegnek és az általuk irányított államszervezetnek, azon,hogy ezt a képzést és annak sikeres elvégzéséhez a motivációt működő rendszerré összerakja végre az elkényelmesedett hazai FIDESZ-bürokrácia.
Nem bővitik a "merítést", nem képzik, nem megteremtik a hazai fejlődés hátterét, hanem belső versenyt gerjesztenek a nem-változó, nem-növekvő képzett, ugyan annyi jól alkalmazható munkaerőért.

A Brüsszel-i pénzen gyarapodott --EU-s/nemzetközi összehasonlításban is nagy méretű-- hazai bürokráciában 1-200-ezres munkaerő tartalék van,abból is lehetne (át-)képezni! "...kanyarban élőzés???" ..."esetleg"???
Kétharmaddal, 100+ milliárd HUF-os médiával SEMMi politikai kockázata nincs!!!
Sokadszor jutok oda --kicsit lerövidítve az LMzést--, hogy A jelenlegi Viktor politikai munkabírásához kontra-produktív az a döntéshozói hatalom-koncentráció ami a kezében van jelenleg. A szükséges "mennyiségű" döntéshozatalra saját maga hibája, egészségi állapota miatt nem képes, hatalmat megosztani pedig nem tud/akar, szintén saját emberi mentalitása miatt.

Ugyanezért kellett --elvárás és teljesítmény számonkérés nélkül-- osztani a választások előtt az 1.000(+) milliárdot, aminek a --szerintem "túlnyerős"-- kétharmad lett az eredménye!

Némi társadalomtudományi háttér bevonásával megkockáztatom azt a gyakorlati példákon alapuló következteést, hogy egy korábban elkezdett(választások előtt jóval !!!), fokozatos, több-lépcsős, és összességében nagyobb fizetés/juttatás emeléssel --+ némi követelmények támasztásával (fizikai/szakmai képzés/szint-emelés)-- sokkal jobb társadalmi és szakmai eredményeket lehetett volna elérni.
...ami itt és sok más helyen sokan, sok éve javasolnak!!!


...de eddig nem kellett a szavazatokhoz!!! Kiábrándító felismerés ez a jelenlegi politikai vezetés elsődleges és valódi szándékáról és céljairól. Nekem.

Ezt szinte csak jobban lehetett volna csinálni!
Remélem, hogy a végre létrejött --kicsit azért halovány-- politika versenytárs és a feléledő politikai versenyhelyzet visszarángatja a jelenlegi veztő-réteget a "Földre" és valódi munkára készteti őket, az eddigi és jelenlegi --többségében-- látszat eredmények helyett!!!

.
 
  • Tetszik
Reactions: Pogány and Szittya

PFZ

Well-Known Member
2022. március 23.
2 080
9 051
113
Nos, a pletykák szerint (nem tudom) úgy számolták ki, hogy aki telefonon érdeklődött az egy, utána személyesen az kettő, ha jelentkezett hivatalosan az 3.
Én szkeptikus vagyok. 8 általánossal valaki felfogja, hogy a 400 az lehet és bruttó? Persze, még mindig több mint a leszakadó megyék fizuja, de aki nem találkozott még agresszív migrikkel, akik nem fogtak még szagot utánuk, akik nem ültek még hosszú órákat egy fa tövében éjjel, jobb esetben egy autóban a napon azoknak sok újdonságot tartogat a meló. Szóval én a 6 k-t 3-al osztom, és abból még a fele alkalmatlan lesz. Ámbátor a hírek szerint nem kaptak fegyver, csak sokkolót :D
 

Shed

Well-Known Member
2016. október 7.
826
4 198
93
Osszátok el a 6000et nyugodtan egy nagyon nagy számmal. Maradjunk ennyiben. De a remény hal meg utoljára, a lepényhal meg először.

Nézzük meg majd az avatáson hogy hányan teszik le az esküt. Ebben a pillanatban, tehát augusztus 2-án szeptemberig 20 munkanapjuk van felvételiztetni, felvenni, kiképezni és megszervezni ezt a bandát....
 

PFZ

Well-Known Member
2022. március 23.
2 080
9 051
113
Osszátok el a 6000et nyugodtan egy nagyon nagy számmal. Maradjunk ennyiben. De a remény hal meg utoljára, a lepényhal meg először.

Nézzük meg majd az avatáson hogy hányan teszik le az esküt. Ebben a pillanatban, tehát augusztus 2-án szeptemberig 20 munkanapjuk van felvételiztetni, felvenni, kiképezni és megszervezni ezt a bandát....
Mondjuk a lövészet kimarad (a hírek szerint), az már sok nap spórolás :)
 

LMzek 2.0

Well-Known Member
2020. április 4.
6 977
14 030
113
A megoldás, nagyvonalakban, körülbelül, szerintem:
Egy 3-6 hónapos, oktatás során az elért szint után jelentősen nővekvő díjazású képzés(motiváció), jó eredmény után a "garantált" határvadász állást biztosító motiváció nélkül nem látom esélyét annak, hogy ne csak a jelenleg is meglévő alkalmas munkavállalók újra-felosztása történjen.


Ehhez a munkához bizony SZAKEMBEREK kellenek, JÓK! ... és dolgozni is kell vele a VALÓS eredményért!!! ...és még kockázata is van, hogy nem sikerül!
Nem nézem ki ezt a jelenlegi csapatból! Tévedni szeretnék!!!


Annyi munkával és pénzzel, amivel ezt "siker-látszatot" bizonygatják, magát a "humán-képesség-kiépítést"/képzést is el lehetne végezni!

...csak az a jelenlegi államigazgatás és média komfort-zónáján kívül van!
Megint/még mindig döntöen csak a "látszat" produkálását vélem látni/"felfedezni".
...és továbbra sincs rendes számonkérése a kitűzött céloknak!

Nem lesz ez így jó!!!

Rendes munka kell ide, szaktudással, számonkéréssel, és megfizetni... :hadonaszos:
Különben jön szembe az a "csúnya" Valóság!!!

.
 

phaidros

Well-Known Member
2014. augusztus 9.
11 366
30 870
113
Én szkeptikus vagyok. 8 általánossal valaki felfogja
Valószínűleg azért a jelentkezők többsége nem nyócátalánossal rendelkezik. Ez az alsó plafon.
a hírek szerint nem kaptak fegyver, csak sokkolót
Miért már van aki kapott bármit is?

Ennyi idő alatt nagyon fegyverhasználatra szerintem nem lehet kiképezni senkit. Inkább én azt látom benne, hogy aki még a felvételi után is alkalmatlan, az kikopik a rendszerből, aki meg marad, azt lehet továbbképezni ha már bent van. De ha másrészről nézzük, pl. Britanniában sincs minden rendőrnél fegyver, csak sokkoló. Illetve itthon is kérdés, hogy tényleg már csak szélsőséges esetben kerül elő (mer előkerülni). És igaz, hogy vannak hírek 1-1 lövöldözésről, de az a határsértők mekkora aránya ezreléke?
 

PFZ

Well-Known Member
2022. március 23.
2 080
9 051
113
Nálam a felvételi első lépcsője, egy éjszaka az erdőben egyedül :D A 90% venné a kalapját :) Olyan sötét van, hogy 3 méterre nem látsz el, de az erdő körülötted közben vígan él. Csak te vagy nyakig sz@ros. Elképzelem az első hetekben, az éjszaka sötétségét a cikázó villámok szakítják meg amíg a taser kiürül. Lőnek majd sünre, rókára, őzre, sakálra, rosszabb esetben megbotozzák az első fát.
 

phaidros

Well-Known Member
2014. augusztus 9.
11 366
30 870
113
Amúgy azt nem értem, hogy mindig ez a fanyalgás. Ha senki nem jelentkezik katonának, rendőrnek az a baj, ha jelentkezik, akkor meg az, hogy alulképzett nyolcosztályos. De igazából mit vártok? Munkaerőhiány van. Állítólag. Igen, a kiképzés kevés, ez tény. De basszus, legyen ember, sok és most. Ne legyen öreg, ne legyen fogyatékos, ne legyen kövér, ne féljen a sötétben; de lehetőleg legyen sportlövő, extrémsportoló, ex kommandós/légiós/SF, beszéljen hét nyelvet, és még olcsón is vállalja a munkát, lehetőleg holnaptól.
 

PFZ

Well-Known Member
2022. március 23.
2 080
9 051
113
Valószínűleg azért a jelentkezők többsége nem nyócátalánossal rendelkezik. Ez az alsó plafon.

Miért már van aki kapott bármit is?

Ennyi idő alatt nagyon fegyverhasználatra szerintem nem lehet kiképezni senkit. Inkább én azt látom benne, hogy aki még a felvételi után is alkalmatlan, az kikopik a rendszerből, aki meg marad, azt lehet továbbképezni ha már bent van. De ha másrészről nézzük, pl. Britanniában sincs minden rendőrnél fegyver, csak sokkoló. Illetve itthon is kérdés, hogy tényleg már csak szélsőséges esetben kerül elő (mer előkerülni). És igaz, hogy vannak hírek 1-1 lövöldözésről, de az a határsértők mekkora aránya ezreléke?
Hát, 17-ben az FBŐ-s képzésemet lezavarták 3 hét alatt :D És volt lövészet, jog, önvédelem.
 

PFZ

Well-Known Member
2022. március 23.
2 080
9 051
113
Amúgy azt nem értem, hogy mindig ez a fanyalgás. Ha senki nem jelentkezik katonának, rendőrnek az a baj, ha jelentkezik, akkor meg az, hogy alulképzett nyolcosztályos. De igazából mit vártok? Munkaerőhiány van. Állítólag. Igen, a kiképzés kevés, ez tény. De basszus, legyen ember, sok és most. Ne legyen öreg, ne legyen fogyatékos, ne legyen kövér, ne féljen a sötétben; de lehetőleg legyen sportlövő, extrémsportoló, ex kommandós/légiós/SF, beszéljen hét nyelvet, és még olcsón is vállalja a munkát, lehetőleg holnaptól.
Nem fanyalgás, egyszerűen értelem nélküli amit csinálnak. Persze, valamit kezdeni kell a helyzettel, nyilván sok mindenkinek jobb kondíciót kínálnak mint amiben eddig él, de. Speciel az elvárható, hogy ne féljen a sötétben :)
Amit én gondolok erről az, hogy KAPKODÁS.
 

tonyo

Well-Known Member
2017. június 23.
5 376
7 860
113
Osszátok el a 6000et nyugodtan egy nagyon nagy számmal. Maradjunk ennyiben. De a remény hal meg utoljára, a lepényhal meg először.

Nézzük meg majd az avatáson hogy hányan teszik le az esküt. Ebben a pillanatban, tehát augusztus 2-án szeptemberig 20 munkanapjuk van felvételiztetni, felvenni, kiképezni és megszervezni ezt a bandát....
A várható és a jelenlegi gazdasági környezetben plusz a mellveregetést is beleszámolva a kormányzat kommunikáció részéről nagyjábból 1000-1500 fő lesz akire úgy ahogy tudnak majd építeni.
 

phaidros

Well-Known Member
2014. augusztus 9.
11 366
30 870
113
Nem fanyalgás, egyszerűen értelem nélküli amit csinálnak. Persze, valamit kezdeni kell a helyzettel, nyilván sok mindenkinek jobb kondíciót kínálnak mint amiben eddig él, de. Speciel az elvárható, hogy ne féljen a sötétben :)
Amit én gondolok erről az, hogy KAPKODÁS.
Én úgy vagyok vele, hogy ha kikopik sok a rendszerből az nem baj, addig is a rendőr, a katona mehetett a dolgára. Aki bent marad, azt meg lehet valószínűleg lehet továbbképezni. Ha 500 fő, akkor 500 olyan fő, aki lehet, hogy amúgy nem ment volna ilyen irányba. Ez a képzés nem sok, de inkább legyen kevés képzéssel, de hamarabb, mert ezzel valamennyi embert mégiscsak kiváltanak.
 

PFZ

Well-Known Member
2022. március 23.
2 080
9 051
113
Én úgy vagyok vele, hogy ha kikopik sok a rendszerből az nem baj, addig is a rendőr, a katona mehetett a dolgára. Aki bent marad, azt meg lehet valószínűleg lehet továbbképezni. Ha 500 fő, akkor 500 olyan fő, aki lehet, hogy amúgy nem ment volna ilyen irányba. Ez a képzés nem sok, de inkább legyen kevés képzéssel, de hamarabb, mert ezzel valamennyi embert mégiscsak kiváltanak.
Persze, egyértelmű, hogy kiégnek sorban a rendőrök és a katonák. Halkan hozzáteszem, hogy a sokat próbált brigád 5-6 év alatt kiégett, akkor mi lesz a null klóméteres brigáddal? Legyünk reálisak. Fizetés nem jó, de nem is tragikus, kaja jó (sokat ettem anno), a meló stresszes, a parancsnoki tömeg 40 éves doktrínát követ. Nem tudom mi lesz az FBŐ-s sereggel, ők már sokat próbált profik (a maguk területén). A felszereléssel és a munkakörülményekkel lehetne valamit segíteni. De nem így szokott lenni. Papíron legyen minden rendben, a számokat hozni kell, a valóság pedig le van tojva.
 

PFZ

Well-Known Member
2022. március 23.
2 080
9 051
113
XY határvadász foglalja el a kijelölt megfigyelő pontot!
Én ugyan nem!
Foglalja el a kijelölt pontot!!!
Ott az avarban valami mocorog!
Mókus az!
Mókus a fenéket, akkora foga van mint a karom!
Mókus az, ha mondom, minden este itt vicsorog, no lóduljon...
Móóóókus....móóóókuci
 

jOkA

Well-Known Member
2017. november 7.
403
636
93
Persze, egyértelmű, hogy kiégnek sorban a rendőrök és a katonák. Halkan hozzáteszem, hogy a sokat próbált brigád 5-6 év alatt kiégett, akkor mi lesz a null klóméteres brigáddal? Legyünk reálisak. Fizetés nem jó, de nem is tragikus, kaja jó (sokat ettem anno), a meló stresszes, a parancsnoki tömeg 40 éves doktrínát követ. Nem tudom mi lesz az FBŐ-s sereggel, ők már sokat próbált profik (a maguk területén). A felszereléssel és a munkakörülményekkel lehetne valamit segíteni. De nem így szokott lenni. Papíron legyen minden rendben, a számokat hozni kell, a valóság pedig le van tojva.
7 év alatt nem tudták megoldani a normális étkeztetést. 40 km-ről hozzák a hideg csomagot, nappal nem tudnak főtt kaját adni pedig helyben tábori konyhát nem lenne nehéz össze hozni. Ráadás az, hogy a 2 bagettet egy gyümölcsöt és egy csokit egy kis üditöt és egy sütit tartalmazó reggeli illetve ebéd csomag 4900 forint/ csomag. Öt ezer forintból 2 napig jól laknék ha nekem adnák.
 

PFZ

Well-Known Member
2022. március 23.
2 080
9 051
113
7 év alatt nem tudták megoldani a normális étkeztetést. 40 km-ről hozzák a hideg csomagot, nappal nem tudnak főtt kaját adni pedig helyben tábori konyhát nem lenne nehéz össze hozni. Ráadás az, hogy a 2 bagettet egy gyümölcsöt és egy csokit egy kis üditöt és egy sütit tartalmazó reggeli illetve ebéd csomag 4900 forint/ csomag. Öt ezer forintból 2 napig jól laknék ha nekem adnák.
Én az FBŐ-s kajára gondoltam. Az hideg volt. A begettek kifejezetten finomak voltak. 5000 Ft-ból nehezen ezekkel az árakkal. A tranzitban annak idején a bv-ből hozták. Abban se volt köszönet :D
 

SilvioD

Well-Known Member
2018. december 23.
25 868
91 381
113
Szerdáig 7776-an érdeklődtek a toborzó irodákban, a legtöbben Szabolcs-Szatmár-Bereg vármegyéből

Kezdődhet az első 1200 határvadászvadász kiképzése

Az államtitkár elmondta, a határvadász kiképzés körülbelül négy hétig tart, 160 órás képzésen kell részt venni. Ennek négy szakasza van: az első a rendészeti szakismeretekről, a második jogi ismeretekről, a harmadik lövészeti és taktikai ismeretek elsajátításáról, a negyedik pedig határforgalom ellenőrzési ismeretekről szól. A jelentkezőknek fizikai alkalmassági vizsgálaton is át kell esni. A kiképzések öt helyszínen zajlanak majd: Nyírbátorban, Debrecenben, Szegeden, Orosházán és Kiskunhalason