Abból alkalmas pl 1200 ha normálisan csinàlnàk.Pedig mennyien mondták, hogy senki nem fog jelentkezni. Legalább lehet válogatni.
Az elmúlt időszak tapasztalatai alapján házirendet kapott a topic.
Ezen témában - a fórumon rendhagyó módon - az oldal üzemeltetője saját álláspontja, meggyőződése alapján nem enged bizonyos véleményeket, mivel meglátása szerint az káros a járványhelyzet enyhítését célzó törekvésekre.
Kérünk, hogy a vírus veszélyességét kétségbe vonó, oltásellenes véleményed más platformon fejtsd ki. Nálunk ennek nincs helye. Az ilyen hozzászólásokért 1 alkalommal figyelmeztetés jár, majd folytatása esetén a témáról letiltás. Arra is kérünk, hogy a fórum más témáiba ne vigyétek át, mert azért viszont már a fórum egészéről letiltás járhat hosszabb-rövidebb időre.
Az elmúlt időszak tapasztalatai alapján frissített házirendet kapott a topic.
--- VÁLTOZÁS A MODERÁLÁSBAN ---
A források, hírek preferáltak. Azoknak, akik veszik a fáradságot és összegyűjtik ezeket a főként harcokkal, a háború jelenlegi állásával és haditechnika szempontjából érdekes híreket, (mindegy milyen oldali) forrásokkal alátámasztják és bonuszként legalább a címet egy google fordítóba berakják, azoknak ismételten köszönjük az áldozatos munkáját és további kitartást kívánunk nekik!
Ami nem a topik témájába vág vagy akár csak erősebb hangnemben is kerül megfogalmazásra, az valamilyen formában szankcionálva lesz
Minden olyan hozzászólásért ami nem hír, vagy szorosan a konfliktushoz kapcsolódó vélemény / elemzés azért instant 3 nap topic letiltás jár. Aki pedig ezzel trükközne és folytatná másik topicban annak 2 hónap fórum ban a jussa.
Abból alkalmas pl 1200 ha normálisan csinàlnàk.Pedig mennyien mondták, hogy senki nem fog jelentkezni. Legalább lehet válogatni.
Nem fogják. De még mindig jobb, mint 2000-ből 2000 helyet feltölteni. (De meg merem kockáztatni, hogy akkor hamarabb töltik fel a 4000-et is.)Abból alkalmas pl 1200 ha normálisan csinàlnàk.
Abból alkalmas pl 1200 ha normálisan csinàlnàk.
Mondjuk a lövészet kimarad (a hírek szerint), az már sok nap spórolásOsszátok el a 6000et nyugodtan egy nagyon nagy számmal. Maradjunk ennyiben. De a remény hal meg utoljára, a lepényhal meg először.
Nézzük meg majd az avatáson hogy hányan teszik le az esküt. Ebben a pillanatban, tehát augusztus 2-án szeptemberig 20 munkanapjuk van felvételiztetni, felvenni, kiképezni és megszervezni ezt a bandát....
Valószínűleg azért a jelentkezők többsége nem nyócátalánossal rendelkezik. Ez az alsó plafon.Én szkeptikus vagyok. 8 általánossal valaki felfogja
Miért már van aki kapott bármit is?a hírek szerint nem kaptak fegyver, csak sokkolót
Hát, 17-ben az FBŐ-s képzésemet lezavarták 3 hét alatt És volt lövészet, jog, önvédelem.Valószínűleg azért a jelentkezők többsége nem nyócátalánossal rendelkezik. Ez az alsó plafon.
Miért már van aki kapott bármit is?
Ennyi idő alatt nagyon fegyverhasználatra szerintem nem lehet kiképezni senkit. Inkább én azt látom benne, hogy aki még a felvételi után is alkalmatlan, az kikopik a rendszerből, aki meg marad, azt lehet továbbképezni ha már bent van. De ha másrészről nézzük, pl. Britanniában sincs minden rendőrnél fegyver, csak sokkoló. Illetve itthon is kérdés, hogy tényleg már csak szélsőséges esetben kerül elő (mer előkerülni). És igaz, hogy vannak hírek 1-1 lövöldözésről, de az a határsértők mekkora aránya ezreléke?
Nem fanyalgás, egyszerűen értelem nélküli amit csinálnak. Persze, valamit kezdeni kell a helyzettel, nyilván sok mindenkinek jobb kondíciót kínálnak mint amiben eddig él, de. Speciel az elvárható, hogy ne féljen a sötétbenAmúgy azt nem értem, hogy mindig ez a fanyalgás. Ha senki nem jelentkezik katonának, rendőrnek az a baj, ha jelentkezik, akkor meg az, hogy alulképzett nyolcosztályos. De igazából mit vártok? Munkaerőhiány van. Állítólag. Igen, a kiképzés kevés, ez tény. De basszus, legyen ember, sok és most. Ne legyen öreg, ne legyen fogyatékos, ne legyen kövér, ne féljen a sötétben; de lehetőleg legyen sportlövő, extrémsportoló, ex kommandós/légiós/SF, beszéljen hét nyelvet, és még olcsón is vállalja a munkát, lehetőleg holnaptól.
A várható és a jelenlegi gazdasági környezetben plusz a mellveregetést is beleszámolva a kormányzat kommunikáció részéről nagyjábból 1000-1500 fő lesz akire úgy ahogy tudnak majd építeni.Osszátok el a 6000et nyugodtan egy nagyon nagy számmal. Maradjunk ennyiben. De a remény hal meg utoljára, a lepényhal meg először.
Nézzük meg majd az avatáson hogy hányan teszik le az esküt. Ebben a pillanatban, tehát augusztus 2-án szeptemberig 20 munkanapjuk van felvételiztetni, felvenni, kiképezni és megszervezni ezt a bandát....
Én úgy vagyok vele, hogy ha kikopik sok a rendszerből az nem baj, addig is a rendőr, a katona mehetett a dolgára. Aki bent marad, azt meg lehet valószínűleg lehet továbbképezni. Ha 500 fő, akkor 500 olyan fő, aki lehet, hogy amúgy nem ment volna ilyen irányba. Ez a képzés nem sok, de inkább legyen kevés képzéssel, de hamarabb, mert ezzel valamennyi embert mégiscsak kiváltanak.Nem fanyalgás, egyszerűen értelem nélküli amit csinálnak. Persze, valamit kezdeni kell a helyzettel, nyilván sok mindenkinek jobb kondíciót kínálnak mint amiben eddig él, de. Speciel az elvárható, hogy ne féljen a sötétben
Amit én gondolok erről az, hogy KAPKODÁS.
Persze, egyértelmű, hogy kiégnek sorban a rendőrök és a katonák. Halkan hozzáteszem, hogy a sokat próbált brigád 5-6 év alatt kiégett, akkor mi lesz a null klóméteres brigáddal? Legyünk reálisak. Fizetés nem jó, de nem is tragikus, kaja jó (sokat ettem anno), a meló stresszes, a parancsnoki tömeg 40 éves doktrínát követ. Nem tudom mi lesz az FBŐ-s sereggel, ők már sokat próbált profik (a maguk területén). A felszereléssel és a munkakörülményekkel lehetne valamit segíteni. De nem így szokott lenni. Papíron legyen minden rendben, a számokat hozni kell, a valóság pedig le van tojva.Én úgy vagyok vele, hogy ha kikopik sok a rendszerből az nem baj, addig is a rendőr, a katona mehetett a dolgára. Aki bent marad, azt meg lehet valószínűleg lehet továbbképezni. Ha 500 fő, akkor 500 olyan fő, aki lehet, hogy amúgy nem ment volna ilyen irányba. Ez a képzés nem sok, de inkább legyen kevés képzéssel, de hamarabb, mert ezzel valamennyi embert mégiscsak kiváltanak.
7 év alatt nem tudták megoldani a normális étkeztetést. 40 km-ről hozzák a hideg csomagot, nappal nem tudnak főtt kaját adni pedig helyben tábori konyhát nem lenne nehéz össze hozni. Ráadás az, hogy a 2 bagettet egy gyümölcsöt és egy csokit egy kis üditöt és egy sütit tartalmazó reggeli illetve ebéd csomag 4900 forint/ csomag. Öt ezer forintból 2 napig jól laknék ha nekem adnák.Persze, egyértelmű, hogy kiégnek sorban a rendőrök és a katonák. Halkan hozzáteszem, hogy a sokat próbált brigád 5-6 év alatt kiégett, akkor mi lesz a null klóméteres brigáddal? Legyünk reálisak. Fizetés nem jó, de nem is tragikus, kaja jó (sokat ettem anno), a meló stresszes, a parancsnoki tömeg 40 éves doktrínát követ. Nem tudom mi lesz az FBŐ-s sereggel, ők már sokat próbált profik (a maguk területén). A felszereléssel és a munkakörülményekkel lehetne valamit segíteni. De nem így szokott lenni. Papíron legyen minden rendben, a számokat hozni kell, a valóság pedig le van tojva.
Én az FBŐ-s kajára gondoltam. Az hideg volt. A begettek kifejezetten finomak voltak. 5000 Ft-ból nehezen ezekkel az árakkal. A tranzitban annak idején a bv-ből hozták. Abban se volt köszönet7 év alatt nem tudták megoldani a normális étkeztetést. 40 km-ről hozzák a hideg csomagot, nappal nem tudnak főtt kaját adni pedig helyben tábori konyhát nem lenne nehéz össze hozni. Ráadás az, hogy a 2 bagettet egy gyümölcsöt és egy csokit egy kis üditöt és egy sütit tartalmazó reggeli illetve ebéd csomag 4900 forint/ csomag. Öt ezer forintból 2 napig jól laknék ha nekem adnák.