Miért lenne hiba? Most építik fel őket, lehet akármilyen módon felépíteni. Rengeteg idős tartalékos lesz, akik nem fognak neked üss és fuss taktizázni, ellenben tudják pakolni a lőszert az ágyúba. Figyelembe kellene venni ezt is.
Tök jó, hogy beraktam egy rakás képet amiben 125 mm harckocsiágyúval szerelt változat is van, meg MT-12-vel szerelt is amik nem rúgnak kisebbet, mint mondjuk egy D-20, de azért ennek ellenére megmagyarázod, hogy nem lehet.
Mondjuk hetvenkettes alváz van. A Konstrukta-Currus joint-venture biztos szívesen kendácsolna rá EVA löveget gombokért.
Te Eva-t raknál hetvenkettesre.
@Pogány a hetvenkettes 125-ös ágyúját rakna APC/IFV teknőre (+/bármire ami elbírja, és gyorsan itt tud lenni), joggal.
Megemlíteném, hogy akkor gyorsabb/megfizethetőbb lenne a hetvenkettest pimpelni, modernizálni, "bármicsodálni", +25(+)% csőemelkedésre, és "Taraaaam"...
Amikor --lassan 2 éve-- dúlt a T-72Hu-s modernizálási csata, akkor találtam/voltak megoldások erre is(50-150e$-ig/db), és többet lehet kihozni:
- a már adott, --más önjáró-tüzéres megoldásoknál sokkal jobb védettségű hetvenkettes teknőjével--,
- a meglévő automata töltővel,
- a meglévő 125 mm-es csővel,
- ami valóban gombokért beszerezhető, javítható, minden egyéb is...
- ...és "valami" Hirtenberger nevű cégnek van egész jó digitális (hálózatos ?) tűzvezető-rendszere!

HA, lenne politikai szándék és bátorság, indulhatna "LEGO":
Érvek:
A hetvenkettes "torony-dobálás-veszélye" ebben az alkalmazásban "nem játszik"!
Az alig használható/megbízhatalan stabilizátora SEM.
A harctéri "szinte-semmi-tolatósebesség" sem érdekes.
Lőszer "gombokért" kategória.
Ha lenne saját fejlesztő-bázis --jéé állítólag, vaaan, sok bejelentett (..vagy csak papiron ???)--, akkor kellene/lehetne faragni hozzá póthajtásos lőszert, tizenkilométeres lőtáv OK.
...és van saját lőszergyárunk!!! (...papiron.)
Előnyök, hátrányok súlyozása/összegzése, +költséghatékonysági LMzés.
"Futtasátok le" ti is.
U.I.: Na jó, nem NATO szabványos, mint a sokszoros árú és sok-év múlva --talán a háború végére-- megérkező, sokat ígért technikák.
...vagyis Én lesz@rnám! Mint a zsidók szokják tenni ilyen történelmi helyzetekben. Meg mindenki, aki túlélni akar ilyenkor! ...de lehetünk megint
balekok "korrektek" is!
.