[HÍREK] Ukrajnai fegyveres konfliktus

  • Ha nem vagy kibékülve az alapértelmezettnek beállított sötét sablonnal, akkor a korábbi ígéretnek megfelelően bármikor átválthatsz a korábbi világos színekkel dolgozó kinézetre.

    Ehhez görgess a lap aljára és a baloldalon keresd a HTKA Dark feliratú gombot. Kattints rá, majd a megnyíló ablakban válaszd a HTKA Light lehetőséget. Választásod a böngésződ elmenti cookie-ba, így amikor legközelebb érkezel ezt a műveletsort nem kell megismételned.
  • Az elmúlt időszak tapasztalatai alapján házirendet kapott a topic.

    Ezen témában - a fórumon rendhagyó módon - az oldal üzemeltetője saját álláspontja, meggyőződése alapján nem enged bizonyos véleményeket, mivel meglátása szerint az káros a járványhelyzet enyhítését célzó törekvésekre.

    Kérünk, hogy a vírus veszélyességét kétségbe vonó, oltásellenes véleményed más platformon fejtsd ki. Nálunk ennek nincs helye. Az ilyen hozzászólásokért 1 alkalommal figyelmeztetés jár, majd folytatása esetén a témáról letiltás. Arra is kérünk, hogy a fórum más témáiba ne vigyétek át, mert azért viszont már a fórum egészéről letiltás járhat hosszabb-rövidebb időre.

  • Az elmúlt időszak tapasztalatai alapján frissített házirendet kapott a topic.

    --- VÁLTOZÁS A MODERÁLÁSBAN ---

    A források, hírek preferáltak. Azoknak, akik veszik a fáradságot és összegyűjtik ezeket a főként harcokkal, a háború jelenlegi állásával és haditechnika szempontjából érdekes híreket, (mindegy milyen oldali) forrásokkal alátámasztják és bonuszként legalább a címet egy google fordítóba berakják, azoknak ismételten köszönjük az áldozatos munkáját és további kitartást kívánunk nekik!

    Ami nem a topik témájába vág vagy akár csak erősebb hangnemben is kerül megfogalmazásra, az valamilyen formában szankcionálva lesz

    Minden olyan hozzászólásért ami nem hír, vagy szorosan a konfliktushoz kapcsolódó vélemény / elemzés azért instant 3 nap topic letiltás jár. Aki pedig ezzel trükközne és folytatná másik topicban annak 2 hónap fórum ban a jussa.

    Az új szabályzat teljes szövege itt olvasható el.

  • Az elmúlt évek tapasztalatai alapján, és a kialakult helyzet kapcsán szeretnénk elkerülni a (többek között az ukrán topikban is tapasztalható) információs zajt, amit részben a hazai sajtóorgánumok hozzá nem értő cikkei által okozott visszhang gerjeszt. Mivel kizárható, hogy a hazai sajtó, vagy mainstream szakértők többletinformációval rendelkezzenek a fórumhoz képest a Wagner katonai magánvállalat oroszországi műveletével kapcsolatban, így kiegészítő szabály lép érvénybe a topik színvonalának megőrzése, javítása érdekében:

    • a magyar orgánumok, közösségi média oldalak, egyéb felületek hírei és elemzései (beleértve az utóbbi időkben elhíresült szakértőket is) nem támogatottak, kérjük kerülésüket.
    • a külföldi fősodratú elemzések, hírek közül az új információt nem hordozók szintén kerülendők

    Ezen tartalmak az oldal tulajdonosának és moderátorainak belátása szerint egyéb szabálysértés hiányában is törölhetők, a törlés minden esetben (az erőforrások megőrzése érdekében) külön indoklás nélkül történik.

    Preferáltak az elsődleges és másodlagos források, pl. a résztvevő felekhez köthető Telegram chat-ek, illetve az ezeket közvetlenül szemléző szakmai felületek, felhasználók.

zsolti

Well-Known Member
2015. augusztus 8.
16 533
44 984
113
Ezt értem de ettől függetlenül most egyszerübb lenne működésképtelenné tenni őket mint esetleg megvárni amíg több nyugati légvédelmi rendszer érkezik be az Ukránokhoz.
Ahogy leírtam, szerintem ha komolyabb mennyiségű korszerű vadászbombázó még korszerűbb nyugati high end rendszerekkel megjelenik, eszkaláció lesz felfelé. Azt nem vadászgép/légierő - légvédelem vonalon fogják onnantól vívni, maximum lesz TALÁN egy korlátozott taktikai csapás itt ott, és fel lesz kérdezve a nyugat hogy biztos hogy akarják-e folytatni, VAGY ezt is skippelik, és odabasznak egy olyat ami kifér a csövön, mindenkinek aki küldi a fegyvert.

Sokan totálisan nyugodtak vagytok, én meg marhára nem vágom hogy miért, ennek már a fele sem tréfa!
 

Aurél

Well-Known Member
2022. február 25.
590
4 482
93
A gyártó HIMARS nem állította helyre az adatokat, mondták a hackerek

Orosz hackerek szerint a Lockheed Martin visszaállította az oldalt, de az adatokat nem​

Számítógép – RIA Novosti, 1920, 2022.10.08

© Fotolia / Gzorgz
Egy számítógép. Archív fotó
Olvassa el a ria.ru oldalt
MOSZKVA, augusztus 10. – RIA Novosztyi. A Killnet orosz hackercsoport arról számolt be , hogy a Lockheed Martin amerikai hadiipari vállalat helyreállította webhelyének és rendszerének működését, de az adatokat nem.
Néhány órával ezelőtt a Killnet bejelentette a Lockheed Martin webhely feltörését , amely különösen a HIMARS MLRS-t gyártja. Feltörték a Lockheed Martin alkalmazottainak belső engedélyezési rendszerét, letöltötték a vállalat összes munkára jelentkezőjének adatait – jegyezte meg a „Killnet, Legion, Russian Cyber Army orosz hacktivisták közösségének” alapítója.
Amerikai MLRS HIMARS – RIA Novosti, 1920, 2022.08.10.

11:57
A Killnet hackerei bejelentették az MLRS HIMARS-t gyártó vállalat webhelyének feltörését
"Ennyi - a Lockheed Martin rendszereket helyreállították, de nincsenek adatok. A vége" - mondja a csoport Telegram csatornája.

Az M142 HIMARS (High Mobility Artillery Rocket System) többszörös kilövésű rakétarendszert a BAE Systems és a Lockheed Martin fejlesztette ki az USA -ban 1996-2000-ben, és 2003 óta gyártják.
Az amerikai hadsereg FMTV háromtengelyes kerekes alváza alapján készült, hat rakétát vagy egy ATACMS hadműveleti-taktikai ballisztikus rakétát tud szállítani, bizonyos típusú lövedékek effektív lőtávolsága akár 80 kilométer is lehet.
Idén június vége óta, négy hónappal az orosz hadművelet megkezdése után Ukrajnában , a HIMARS MLRS-t használták az ukrán csapatok az orosz fegyveres erők ellen .
 

Ashtar

Well-Known Member
2022. március 13.
535
1 941
93
Az orkok aláaknázták a zaporozzsjai erőművet. Készítik Csernobil 2-t.
Hát ezt nem hiszem el! Aláaknázták az atomerőművet az oroszok, hogy ha az övék nem lesz akkor ne legyen senkié! Ez biztos hogy kamu, ilyen parancsot nem ad ki épelméjű ember. Melyik részét aknázták alá?
 

tomippo

Well-Known Member
2016. május 16.
3 305
10 214
113
A krími légicsapás baleset után menekülnek az oroszok a Krímről. Az ukrán háború első óráiban láttunk ilyen jeleneteket amikor Kijevet hagyták el az ott lakók.
Júliusi kép. Ilyen nyomorult propagandát még senki se látott.

 
Last edited by a moderator:

Sunlight56

Well-Known Member
2022. március 1.
1 790
14 258
113
Az orkok aláaknázták a zaporozzsjai erőművet. Készítik Csernobil 2-t.
Még hétfőn írtam:
F.O.S média degenerátoros cikkek.. Portfolió, már te is fiam Brutus..

Látom akkor nagyon finom voltam, a világegyetem és az emberi hülyeség, a dezinformáció végtelen

Valamiért ellustult a nyugati "pógár" , unja már hogy különböző indokkal a saját zsebe tartalmát Ukrajnába kell küldeni, most ismét valamivel hisztiztetni kell.. És látom ebben Magyarországon a F.O.S médiás cikkek közlésében a Portfólióé lett a gyanúsan dicsőséges 1. helyezés.
 

SenkiFia

Well-Known Member
2022. április 4.
1 443
12 410
113
️ A G7-országok külügyminiszterei felszólították Oroszországot, hogy "haladéktalanul adja át" a zaporizzsjai atomerőművet Ukrajna ellenőrzése alá. Korábban Karine Jean-Pierre, a Fehér Ház sajtószóvivője azt mondta, hogy az Egyesült Államok felszólítja Oroszországot, hogy adja vissza a zaporozsjei atomerőmű feletti teljes ellenőrzést az ukrán hatóságoknak.
--
Ezek mit reggeliztek?
 

mindenen kívül

Well-Known Member
2019. szeptember 18.
6 484
18 394
113
Ebed elott akinek kenyes a gyomra ne nezze meg!
Amugy ezek az ukranok vajon hivatalosan halottak vagy meg szolgalatban vannak?


Gulyapol

Lehet megint gyujteni. Volt Bajraktar nincs Bajraktar.

Tobb felvetel a legibazisrol.


Múltkor valakik azt kérték, hogy halott orosz katonákat ne posztoljatok ...
Nem emlékszem ki volt az a két tag.
;)
 

mindenen kívül

Well-Known Member
2019. szeptember 18.
6 484
18 394
113
⚡️⚡️További kilencezer harcos készen áll Ukrajnába küldésre – mondta Kadirov Jelenleg további 9000 jól képzett harcos készen áll a Csecsen Köztársaságból való kiküldésre. További 10 ezer katona van tartalékban, és a szárnyakban várakozik. Készek bármilyen munkát elvégezni a nácik ukrajnai teljes vereségéig. Még egyszer emlékeztetem az ukrán hadsereget, hogy még mindig van lehetőségük megmenteni az életüket és visszatérni családjukhoz. Ne hagyd, hogy a Nyugat elpusztítsa az országodat. Hajtsák el Banderát és a drogfüggő elnököt. Vedd a saját kezedbe a dolgokat. Ne engedd be a nácikat a városaidba. Az a feladatuk, hogy minden nap békés emberek vérét ontsák, és ez a káosz a végtelenségig tartott. Pontosan ez a Nyugat terve, amely bőségesen látja el a bűnözőket különféle típusú fegyverekkel. Ennek eredményeként ez helyrehozhatatlan károkat okoz az ukrán népnek, városoknak és falvaknak. A banderiták nem harcolnak nyílt terepen, fegyvereket használnak, kizárólag a civileket teszik ki halálos veszélynek. Oroszország mindennek ellenére továbbra is segít Önnek. Az energiaellátás továbbra is zajlik. Ha értékeli államát, újjá akarja éleszteni, és ha Oroszország támogatására van szüksége, ne hagyja ki az utolsó esélyt. Nem lesz más. Hajtsd el a köcsögöket. Mondd el a véleményedet – írta Kadirov

Eléggé kétségbe esett propaganda...
Elakadt a támadás, próbálják bomlasztani a védőket.
Ha tényleg van 19 ezer katonája, miért nem veti be?
:D
 

kegyetlen petymeg

Well-Known Member
2020. április 18.
1 376
8 982
113
️ A G7-országok külügyminiszterei felszólították Oroszországot, hogy "haladéktalanul adja át" a zaporizzsjai atomerőművet Ukrajna ellenőrzése alá. Korábban Karine Jean-Pierre, a Fehér Ház sajtószóvivője azt mondta, hogy az Egyesült Államok felszólítja Oroszországot, hogy adja vissza a zaporozsjei atomerőmű feletti teljes ellenőrzést az ukrán hatóságoknak.
--
Ezek mit reggeliztek?
A nagy Z küldött nekik kicsi kóstolót a sajátjából.
 

ornagy

Well-Known Member
2014. október 24.
2 893
11 267
113
Az orkok aláaknázták a zaporozzsjai erőművet. Készítik Csernobil 2-t.
Pontosabban, a hohol azt mondja, hogy az ork azt mondta.. csak a brittt tudosok, meg az amcsik CIA elemzok hianyoznak a hirbol, hogy teljes kerek, egesz legyen.
 

Sunlight56

Well-Known Member
2022. március 1.
1 790
14 258
113
️ A G7-országok külügyminiszterei felszólították Oroszországot, hogy "haladéktalanul adja át" a zaporizzsjai atomerőművet Ukrajna ellenőrzése alá. Korábban Karine Jean-Pierre, a Fehér Ház sajtószóvivője azt mondta, hogy az Egyesült Államok felszólítja Oroszországot, hogy adja vissza a zaporozsjei atomerőmű feletti teljes ellenőrzést az ukrán hatóságoknak.
--
Ezek mit reggeliztek?
Ja így már egyértelmű, hogy ezért kellett a polgárokat először az erőmű orosz aknázásával hülyíteni. Úgy látszik a napi hírek, hogy az oroszok saját magukat lövik (valójában az ukránok löttek) az erőműben, kevés volt.
 

antigonosz

Well-Known Member
2013. június 30.
28 821
65 364
113
Még hétfőn írtam:
F.O.S média degenerátoros cikkek.. Portfolió, már te is fiam Brutus..

Látom akkor nagyon finom voltam, a világegyetem és az emberi hülyeség, a dezinformáció végtelen

Valamiért ellustult a nyugati "pógár" , unja már hogy különböző indokkal a saját zsebe tartalmát Ukrajnába kell küldeni, most ismét valamivel hisztiztetni kell.. És látom ebben Magyarországon a F.O.S médiás cikkek közlésében a Portfólióé lett a gyanúsan dicsőséges 1. helyezés.
Mar ez is tolja az oroszok menekulnek temat.

Ukran nyersanyagok orosz teruleten.

Zsakmanyolt MG3, vajon mirol eshetett le?

Keszulnek a targyalasra Mariupolban.
 

Sniper

Well-Known Member
2018. április 10.
2 005
23 179
113
Ugye, hogy csak politikai akarat kérdése volt...^^
"A Mol kifizette az oroszok helyett az ukránoknak a tranzitdíjat..."
válaszul "politikai akaratból" ,megtiltanám az ukrán nemzetiségű, ukrán allampolgároknak a tankolást Magyarországon illetve minden kintre irányuló segélyszállítmányt azonnal leállítanék, az üzemanyag és áramhiányra hivatkozva (így kiesne a vasút is), amiért az ukrán kormányt tenném felelőssé.
 

gigabiga

Well-Known Member
2011. március 9.
1 107
1 990
113
Mit? Nincs értékelhető Ukrán légierő. Semmi... Az hogy néha összekaparnak 2-4 db valami Szu-25-öt ilyen É-Macedóniától, amit aztán le is lőnek az orosz légvédelmisek pár napon belül, azt ne nevezzük már Ukrán légierőnek.

Teljesen más kategória ez az ukrán légierőlködés, meg az is más lenne ha elkezdenének F-15 el sweepelni mondjuk HARM-al meg JASSM/SDB-vel megrakott F-16 előtt, gyanúsan külföldi repterekről bevetve NEM ukrán pilóták által ukrán felségjelzés alatt.

Már a HARM roncsok amiket bemutattak a ruszkik pár napja is NAGYON meleg pite, engem konkrétan aggaszt, de hogy az ukránok most le is kommunikálták hogy kaptak F-16-ost, toltak hozzá fantázia rajzos ukrán digit camo-s falcon képet, ez über gáz.

Ki fogják valahogy kényszeríteni - ha ez amit fentebb vázoltam igaz - azt hogy elguruljon az oroszok gyógyszere, és tényleg full dózerbe váltanak. Én nem szeretném azt látni, mikor taktikai atomcsapást mérnek egy ilyen bázisra, kezdésnek.

Hidd el, TE sem...
Már megint ez a rettegés a nyugati fegyverektől.
A hanyatló nyugat fegyverei nem lehetnek pariban az orosz technikával :)

A taktikai nukiról: Atom fegyver bevetése csak az oroszok gyengeségét mutatná, hogy másképp nem boldogulnak. A sok tényező mellett ezért sem használnák.
 

kw3v865

Well-Known Member
2022. április 11.
269
821
93

zsolti

Well-Known Member
2015. augusztus 8.
16 533
44 984
113
Már megint ez a rettegés a nyugati fegyverektől.
A hanyatló nyugat fegyverei nem lehetnek pariban az orosz technikával :)

A taktikai nukiról: Atom fegyver bevetése csak az oroszok gyengeségét mutatná, hogy másképp nem boldogulnak. A sok tényező mellett ezért sem használnák.
Igen, ez így van, az beismerése lenne hogy máshogy nem bírnak a nyugattal. Örülünk akkor ha így lesz Vincent? Ha igen meddig tart majd az örömünk?! Előbb utóbb ha így halad, valakinek eldurran ott a töke, és a gyengeségük jeleként szétkúrnak mindenkit!