[HÍREK] Ukrajnai fegyveres konfliktus

  • Ha nem vagy kibékülve az alapértelmezettnek beállított sötét sablonnal, akkor a korábbi ígéretnek megfelelően bármikor átválthatsz a korábbi világos színekkel dolgozó kinézetre.

    Ehhez görgess a lap aljára és a baloldalon keresd a HTKA Dark feliratú gombot. Kattints rá, majd a megnyíló ablakban válaszd a HTKA Light lehetőséget. Választásod a böngésződ elmenti cookie-ba, így amikor legközelebb érkezel ezt a műveletsort nem kell megismételned.
  • Az elmúlt időszak tapasztalatai alapján házirendet kapott a topic.

    Ezen témában - a fórumon rendhagyó módon - az oldal üzemeltetője saját álláspontja, meggyőződése alapján nem enged bizonyos véleményeket, mivel meglátása szerint az káros a járványhelyzet enyhítését célzó törekvésekre.

    Kérünk, hogy a vírus veszélyességét kétségbe vonó, oltásellenes véleményed más platformon fejtsd ki. Nálunk ennek nincs helye. Az ilyen hozzászólásokért 1 alkalommal figyelmeztetés jár, majd folytatása esetén a témáról letiltás. Arra is kérünk, hogy a fórum más témáiba ne vigyétek át, mert azért viszont már a fórum egészéről letiltás járhat hosszabb-rövidebb időre.

  • Az elmúlt időszak tapasztalatai alapján frissített házirendet kapott a topic.

    --- VÁLTOZÁS A MODERÁLÁSBAN ---

    A források, hírek preferáltak. Azoknak, akik veszik a fáradságot és összegyűjtik ezeket a főként harcokkal, a háború jelenlegi állásával és haditechnika szempontjából érdekes híreket, (mindegy milyen oldali) forrásokkal alátámasztják és bonuszként legalább a címet egy google fordítóba berakják, azoknak ismételten köszönjük az áldozatos munkáját és további kitartást kívánunk nekik!

    Ami nem a topik témájába vág vagy akár csak erősebb hangnemben is kerül megfogalmazásra, az valamilyen formában szankcionálva lesz

    Minden olyan hozzászólásért ami nem hír, vagy szorosan a konfliktushoz kapcsolódó vélemény / elemzés azért instant 3 nap topic letiltás jár. Aki pedig ezzel trükközne és folytatná másik topicban annak 2 hónap fórum ban a jussa.

    Az új szabályzat teljes szövege itt olvasható el.

  • Az elmúlt évek tapasztalatai alapján, és a kialakult helyzet kapcsán szeretnénk elkerülni a (többek között az ukrán topikban is tapasztalható) információs zajt, amit részben a hazai sajtóorgánumok hozzá nem értő cikkei által okozott visszhang gerjeszt. Mivel kizárható, hogy a hazai sajtó, vagy mainstream szakértők többletinformációval rendelkezzenek a fórumhoz képest a Wagner katonai magánvállalat oroszországi műveletével kapcsolatban, így kiegészítő szabály lép érvénybe a topik színvonalának megőrzése, javítása érdekében:

    • a magyar orgánumok, közösségi média oldalak, egyéb felületek hírei és elemzései (beleértve az utóbbi időkben elhíresült szakértőket is) nem támogatottak, kérjük kerülésüket.
    • a külföldi fősodratú elemzések, hírek közül az új információt nem hordozók szintén kerülendők

    Ezen tartalmak az oldal tulajdonosának és moderátorainak belátása szerint egyéb szabálysértés hiányában is törölhetők, a törlés minden esetben (az erőforrások megőrzése érdekében) külön indoklás nélkül történik.

    Preferáltak az elsődleges és másodlagos források, pl. a résztvevő felekhez köthető Telegram chat-ek, illetve az ezeket közvetlenül szemléző szakmai felületek, felhasználók.

oregbogaras

Well-Known Member
2016. szeptember 1.
1 433
4 785
113
Volt vagy nem (néha úgy pörög a topik hogy nem győzöm követni ( a munkahelyen :D )

Orosz radar robbant a fehéroroszországi katonai légibázison
 

ogretankHU

Well-Known Member
2019. december 21.
7 613
26 009
113
‼‍☠Az ukrán fegyveres erők vezérkarának összefoglalója:

▪ Kramatorszk irányában az orosz hadsereg előrenyomul a területeken
Liszichanszki finomító - Ivano-Daryevka és Nikolaevka - Vyemka. A vitatott - Ivano-Daryevka területén az ellenségeskedés folytatódik;

▪ Artemovszk irányában az orosz csapatok támadóműveleteket hajtottak végre Pokrovskoye-Bakhmut, Vozrozhdeniye-Vershina, Uglegorskaya TPP-Zaitsevo területeken;

▪Avdiivka irányában az ukrán fegyveres erők egységei próbálják megállítani a szövetséges erők offenzíváját Novoselovka Vtoraya - Krasnogorovka és Spartak - Avdiivka területeken. Donyeck-Peski és Novoszelovka-Alexandropol régiókban folytatódnak az ellenségeskedések.
-------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------
Peszkinél:
A barbár oroszok nem lövik lábon, nem lövik fejbe, nem vágják el/le a torkukat , végtagjaikat a lövészárokban rekedt és kimerült ukrán katonáknak. A "civilizált" ukránok ezt megteszik, de senki sem bírálja őket.

https://vk.com/video-104764077_456266343
Ez a videó többet mutat minden jelentésnél ! És most meleg van , jó idő , nincs se sár se hó se fagy ! De közelít !
 

amper

Well-Known Member
2011. december 12.
885
9 992
93
A drive-ról egy HARM azonosítósdi:
És a használata, ukrán kitekintéssel:
 
W

Wilson

Guest
Sztrelkov avagy, hogy is működnek valójában a dolgok a donbaszi fronton...


Стрелков Игорь Иванович

13 Aug, 19:01

"A parancsnokságnak (parancsnoki lánc) történő helyes jelentés receptje, amely garantálja a sikeres előléptetést és a magas morál fenntartását a mély hátvédeknél:

A következő eset: Malye Vyperdyshi falu közelében történt a "kannibál" zászlóalj 18 fős, még élő embere kijött a lövészárkokból, és lefeküdt az ellenséges tűz elől.

A zászlóaljparancsnok hívást kap az ezredparancsnoktól:

- Jelentse a támadás eredményét!

A zászlóalj parancsnoka: (miután benyomult az árokba, és sietve felhúzta a sisakot, amelyet egy közeli robbanás sodort le róla):

-Haladunk előre az ellenség állásai felé! Sikerült 2 lőállást aknavetőkkel elfojtani.

Ezredparancsnok - dandárparancsnoknak::

- A kannibál zászlóalj betört az első lövészárok vonalába! Az ellenség visszavonul!

dandárparancsnok-hadosztályparancsnoknak:

- Közeledünk a második védelmi vonalhoz! Ellenséges tüzelőpontok megsemmisítve. Trófeákat szereztünk!

hadosztályparancsnok - Komkor:

- A falu szélén áttörjük a harmadik védelmi vonalat! A csatatéren 50 ellenséges holttest van.

Főparancsnok:

- Harc az utcán .... (A Yandex-térképet nézve)a 2. vegyesbolt területén! Fogtunk fodrászt és fagylaltost! Több száz ellenséges holttest!

Az egyik alakulat szóvivője:

- Az ukrán nacionalisták 5009. brigádja a hírek szerint elhagyja Malye Vyperdyshi-t, elhagyja a harci felszerelését!

A tévé fődumagépe:

- Csapataink ma már negyedik napja felszabadították Malye Vyperdyshy települést és hamarosan megközelítik Kijevet! Akár 500 nacionalistát is megsemmisítettek.

Eközben a zászlóalj 10-12 túlélő harcosa visszavonul eredeti pozíciójába, és kihúzza sebesültjeit.

P.S. Másrészt, minden ugyanaz. Ez egy polgárháború..."
 

Ooorky

Well-Known Member
2016. szeptember 1.
9 779
44 960
113
Érdekességnek berakom, csakhogy lássátok, milyen ötletek is megfogalmazódnak a mainstream nyugati véleményformáló firkászok fejében.
A Bildnél dolgozó germán újságíró javaslata:
5 000 000(!) férfi és nő mobilizálása…

Lefejezős Julian... Na ő egy nagybetűs propagandista, anno a mérsékelt lefejezősök felszopásával kezdte a karrierjét.


The fall of Peski is one of the most important news and greatest advances recently. Not only in that it was a strategic linchpin of the Ukrainian defense wall in the Donetsk area, but it was also heavily fortified and manned with a large garrison, which was equipped extremely well. Imagine fighting through a maze of tranches, concrete bunker, and hiden firing points, all that with a distinct flavor of minefields.

It was done slowly, to save the lives of the troops and thoroughly, to completly defeat UA battle group defending vilage, while in the process also chewing through their reserves. Elimination of such a big and fortified position, not only removed a UA fortress but also a huge choke point, freeing significant number of troops for further operations toward Orlovka and Avdeevka. Take in consideration that defensive line is now cracked. Enormous pressure is put on the rest of the line which was being built for full 8 years. Heroes of DPR did tremendous job, by taking this nut which was so hard to crack all this time. Now, door is open to reach the ultimate prize—Avdeevka, the place where the majority of the shelling of Donetsk was coming from all this time inflicting serious casulties among the civilian population of the city. DPR fighters know what is at stake: Removal of a grave threat to their capital and revenge for all the lives lost due to the criminal shelling of the city by the UA troops. As I often say, the day will come. Now, that day is so much closer.
 

malleusorbis

Well-Known Member
2022. március 21.
770
7 008
93
Jaroslav Nagy szlovák védelmi miniszter megerősítette négy Zuzana 2 önjáró löveg Ukrajnának történő átadását.
Erről az "European Truth" számol be.....


6c5b290-ae9fc88-fuohwpjxwaa2iqk.jpg

A FOTÓ ILLUSZTRÁCIÓ

"Szlovákia segít megvédeni az ártatlan ukránok életét! Örömmel erősítem meg, hogy az első 4 szlovák Zuzana 2 tarack az ukrán fegyveres erők kezében van, és készen állnak az orosz agresszorok elleni védekezésre" - írta Nagy a Twitteren.

Hozzátette: a közeljövőben további négy Zuzana 2-t szállítanak majd Ukrajnába.

Emlékeztetőül: június 2-án Ukrajna és Szlovákia szerződést írt alá nyolc darab Zuzana 2 típusú önjáró löveg szállításáról.
Halottnak a csók...
 

Ramzana

Well-Known Member
2021. október 22.
4 781
26 882
113

Yoda

Well-Known Member
2022. február 28.
1 854
2 188
113

Khersonban az oroszok ellátása két pontonátkelőhelytől függ – a brit hírszerzéstől

Khersonban az oroszok ellátása két pontonátkelőhelytől függ – a brit hírszerzéstől​

2022. 08. 13. 18:44
az orosz megszállóknak csak felületes javításokat sikerült végrehajtaniuk az ukrán erők által megrongálódott hersoni Antoniv-hídon, de ez továbbra sem teszi lehetővé a csapatok alapvető ellátását.

Ez áll a brit titkosszolgálatnak a brit védelmi minisztérium Twitterén közzétett jelentésében – számol be az Ukrinform.

"Az elmúlt napokban Oroszországnak csak felületes javításokat sikerült végrehajtania a megrongálódott Antoniv autópálya-hídon, amely valószínűleg szerkezetileg sérült" - jegyzi meg a jelentés.

Ugyanakkor megjegyzik, hogy a Dnyeper nyugati partján, a Herszon régióban található két fő közúti hidat, amely az oroszok által megszállt területre vezet, „a megszállók által – a szerk. fő katonai ellátás."
Olvassa el még: A fegyveres erők támadása után használhatatlanná vált a Kahovskaya HPP melletti híd
"Oroszország július vége óta a vasúti híd melletti pontonátkelőhelyet használja a hadsereg fő utánpótlási útvonalaként. Még ha Oroszországnak sikerül is megjavítania a hidakat , azok sebezhetőek maradnak. A földi támogatás szinte biztosan csak két pontonon múlik. átkelőhelyeken” – áll a felülvizsgálatban.

Mint az Ukrinform beszámolt róla, az ukrán fegyveres erők újabb támadása után az Antonivszkij hídon megkezdték a városban tartózkodó orosz katonák családjainak kiszállítását Herszonból.
 
  • Vicces
  • Tetszik
Reactions: antigonosz and PPP

Yoda

Well-Known Member
2022. február 28.
1 854
2 188
113
Jaroslav Nagy szlovák védelmi miniszter megerősítette négy Zuzana 2 önjáró löveg Ukrajnának történő átadását.
Erről az "European Truth" számol be.....


6c5b290-ae9fc88-fuohwpjxwaa2iqk.jpg

A FOTÓ ILLUSZTRÁCIÓ

"Szlovákia segít megvédeni az ártatlan ukránok életét! Örömmel erősítem meg, hogy az első 4 szlovák Zuzana 2 tarack az ukrán fegyveres erők kezében van, és készen állnak az orosz agresszorok elleni védekezésre" - írta Nagy a Twitteren.

Hozzátette: a közeljövőben további négy Zuzana 2-t szállítanak majd Ukrajnába.

Emlékeztetőül: június 2-án Ukrajna és Szlovákia szerződést írt alá nyolc darab Zuzana 2 típusú önjáró löveg szállításáról.
Yermak /Ukrán Elnöki Hivatal/ is megosztotta a hírt /szép fotó nyílik a cikkből amint kaminokon van a technika:
https://www-ukrinform-ua.translate....tr_sl=uk&_x_tr_tl=hu&_x_tr_hl=hu&_x_tr_pto=sc
Szlovák tarackok Zuzana 2 - már Ukrajnában
2022. 08. 13. 17:02
A Zuzana 2 önjáró tüzérségi egység érkezett Ukrajnába.

Az elnöki hivatal vezetője, Andrij Yermak ezt a Telegramban jelentette be – írja az Ukrinform.

„A Zuzana 2 önjáró löveg megérkezett Ukrajnába . 155 mm-es kaliber Ukrajna területének megtisztításához a tisztátalan dolgoktól a trikolórral" - jegyezte meg Yermak.
Olvassa el még: Győzelem fegyvere : önjáró fegyver, Zuzana 2

Mint arról beszámoltunk, Jaroslav Nagy, a Szlovák Köztársaság védelmi minisztere június elején közölte, hogy Szlovákia szerződést írt alá az ukrán féllel nyolc darab Zuzana 2 típusú önjáró tarack szállításáról az orosz agresszió ellen.
Fotó: Andriy Yermak / Telegram
 

SilvioD

Well-Known Member
2018. december 23.
25 687
90 781
113
Yermak /Ukrán Elnöki Hivatal/ is megosztotta a hírt /szép fotó nyílik a cikkből amint kaminokon van a technika:
https://www-ukrinform-ua.translate....tr_sl=uk&_x_tr_tl=hu&_x_tr_hl=hu&_x_tr_pto=sc
Szlovák tarackok Zuzana 2 - már Ukrajnában
2022. 08. 13. 17:02
A Zuzana 2 önjáró tüzérségi egység érkezett Ukrajnába.

Az elnöki hivatal vezetője, Andrij Yermak ezt a Telegramban jelentette be – írja az Ukrinform.

„A Zuzana 2 önjáró löveg megérkezett Ukrajnába . 155 mm-es kaliber Ukrajna területének megtisztításához a tisztátalan dolgoktól a trikolórral" - jegyezte meg Yermak.
Olvassa el még: Győzelem fegyvere : önjáró fegyver, Zuzana 2

Mint arról beszámoltunk, Jaroslav Nagy, a Szlovák Köztársaság védelmi minisztere június elején közölte, hogy Szlovákia szerződést írt alá az ukrán féllel nyolc darab Zuzana 2 típusú önjáró tarack szállításáról az orosz agresszió ellen.
Fotó: Andriy Yermak / Telegram
Lassan gatyára vetkőztetik Amerika szlovák helyteaetói a Felvidéket. Ez a Nagy gyerek a szlovakiai Linder Béla.:D

Mondjuk róla később kiderült szerb ügynök volt.
 

boki

Well-Known Member
2012. május 18.
47 729
80 540
113
Nebenzja – az ENSZ Biztonsági Tanácsának a Zaporizzsja Atomerőműről tartott ülésén: Ismét egyetlen nyugati kollégánk sem merte a dolgokat a néven nevezni, nevezetesen, hogy az ukrán fegyveres erők meggondolatlanul ágyúztak egy atomerőművet. Kiderült, hogy egyedül mi okoztuk a kockázatokat. Vagyis egy atomerőmű ágyúzása Ukrajna fegyveres erői által – ez válasz ezekre a kockázatokra? Az Oroszország által okozott kockázatokról? Szürreális és hibás logika, de már ,megszoktuk.
Fél éve nem csupán egy ellenünk kirobbantott dezinformációs háborút figyelünk, hanem egy hazugságháborút. Nyugati kollégáink régóta azt a taktikát választották, amely szerintük mindenki nyer, amikor Ukrajnával kapcsolatos kérdéseket tárgyalnak – koordináltan áthárítják a felelősséget mindazért, ami Oroszországgal történik. Kijev minden, akár hipotetikus bűnösségét eleve félresöprik. Így volt ez a provokációkkal Buchában, Irpinben, Kramatorszkban. Egyébként miért tűnt el teljesen a radarról a kramatorszki esemény? Igen, mert ukrán rakéták voltak, és ezt lehetetlen megcáfolni.

 

rappali_

Well-Known Member
2016. szeptember 18.
3 510
15 706
113
Ez a videó többet mutat minden jelentésnél ! És most meleg van , jó idő , nincs se sár se hó se fagy ! De közelít !
Tartsd jól a hadifoglyot és az ellenség várni fogja, h letehesse a fegyvert. De ha kegyetlenkedsz, azzal a végsőkig kitartásra sarkallod. Úgy látszik az ukránoknál nem kötelező Sun Ce műve.
 

bigos

Well-Known Member
2022. február 26.
126
771
93
Jaroslav Nagy szlovák védelmi miniszter megerősítette négy Zuzana 2 önjáró löveg Ukrajnának történő átadását.
Erről az "European Truth" számol be.....


6c5b290-ae9fc88-fuohwpjxwaa2iqk.jpg

A FOTÓ ILLUSZTRÁCIÓ

"Szlovákia segít megvédeni az ártatlan ukránok életét! Örömmel erősítem meg, hogy az első 4 szlovák Zuzana 2 tarack az ukrán fegyveres erők kezében van, és készen állnak az orosz agresszorok elleni védekezésre" - írta Nagy a Twitteren.

Hozzátette: a közeljövőben további négy Zuzana 2-t szállítanak majd Ukrajnába.

Emlékeztetőül: június 2-án Ukrajna és Szlovákia szerződést írt alá nyolc darab Zuzana 2 típusú önjáró löveg szállításáról.
Ezzel még nincs vége,mert már felröppentek a hírek a szlovák vadászgépek átadásáról is amelyeket augusztus végén terveznek kivonni. Sztem Nagy még ezt szeretné meglépni,de érzi már a kolbász bűzt és tervezi a lemondását .
 
  • Tetszik
Reactions: Tumpek and vontod