A Magyar Honvédség szerepe katasztrófahelyzetekben

Ez a Heliforce-os Mi-2 ez magán, vagy katasztrófavédelmis vagy mi?

Magáncég, együttműködési szerződése van az OKF-el.

http://heliforce.hu/szolgaltatasaink/katasztrofavedelmi-tevekenyseg/

Képek kintről:
https://www.facebook.com/media/set/?set=a.641336522618045.1073741844.471095539642145&type=1

Ausztriában minden szombaton vagy vasárnap kipróbálják kb 11 körül. Nálunk még sosem hallottam, azt se tudom milyen hangja lehet.

És valaki tudja, h a lakó körzetében vagy a munkahelyen hol a legközelebbi óvóhely? Vagy Mo on nem oktatják általánosban?
Az egyetemen a konditeremben volt (pontosabban az óvóhelyet rakták tele kondigépekkel), kb 1%-át a diákoknak be is tudta volna fogadni. Itthon meg legközelebb lent a betonpincében, csak még épp borral nincs telerakva meg nincs wifi jel, uh nem tudom meddig húznám. Kijelölt óvóhely gondolom a városházán, de minden újépítésű 3-400 négyzetméternél nagyobb épületbe kötelező legyen.

• Tetszik
Reactions: karpatalja
És valaki tudja, h a lakó körzetében vagy a munkahelyen hol a legközelebbi óvóhely? Vagy Mo on nem oktatják általánosban?

Dehogy tanítják. Óvóhelyek sincsenek.
Ma mire lenne jó egy ilyen óvóhely?
Az egyetemen a konditeremben volt (pontosabban az óvóhelyet rakták tele kondigépekkel), kb 1%-át a diákoknak be is tudta volna fogadni. Itthon meg legközelebb lent a betonpincében, csak még épp borral nincs telerakva meg nincs wifi jel, uh nem tudom meddig húznám. Kijelölt óvóhely gondolom a városházán, de minden újépítésű 3-400 négyzetméternél nagyobb épületbe kötelező legyen.
Ez Sz.u.hely?

• Tetszik
Reactions: karpatalja
Jártam pár PV.-s létesítményben, vezetési ponton, de pl. a megyénkben nem találkoztam még nagyobb létszám befogadására alkalmas óvóhellyel.

Dr. Ruszin-Szendi Romulusz: növelik a katasztrófavédelmi állomány létszámát

Az elmúlt hetekben tapasztalt természeti katasztrófák arra ösztönöztek bennünket, hogy a katasztrófavédelmi rendszerben kijelölt állandó állomány mellé további erőket állítsunk készenlétbe.

Az altábornagy kifejtette: a személyi állomány jelentős részét, három helyőrségben 250 embert jelöltek ki kézi, műszaki munkák elvégzésére, továbbá több munkacsoportot is felállítottak, amelyek munkagépekkel nehezebb műszaki feladatok ellátására is képesek a természeti katasztrófák esetében. Ezek az erők szükség esetén Magyarország bármely területén bevethetők.

A honvédség logisztikai és egészségügyi biztosításról is gondoskodott, így a katasztrófavédelemben résztvevő katonákon kívül az adott térségben élők ellátását is el tudják végezni mobil orvoscsoportjaik és egészségügyi szolgálatuk révén – fűzte hozzá dr. Ruszin-Szendi Romulusz altábornagy.

Dr. Ruszin-Szendi Romulusz: növelik a katasztrófavédelmi állomány létszámát

Az elmúlt hetekben tapasztalt természeti katasztrófák arra ösztönöztek bennünket, hogy a katasztrófavédelmi rendszerben kijelölt állandó állomány mellé további erőket állítsunk készenlétbe.

Az altábornagy kifejtette: a személyi állomány jelentős részét, három helyőrségben 250 embert jelöltek ki kézi, műszaki munkák elvégzésére, továbbá több munkacsoportot is felállítottak, amelyek munkagépekkel nehezebb műszaki feladatok ellátására is képesek a természeti katasztrófák esetében. Ezek az erők szükség esetén Magyarország bármely területén bevethetők.

A honvédség logisztikai és egészségügyi biztosításról is gondoskodott, így a katasztrófavédelemben résztvevő katonákon kívül az adott térségben élők ellátását is el tudják végezni mobil orvoscsoportjaik és egészségügyi szolgálatuk révén – fűzte hozzá dr. Ruszin-Szendi Romulusz altábornagy.

Az a gond, hogy ők többnyire tényleg a katasztrófát védik, nehogy valaki elhárítsa.

• Tetszik
Reactions: migfun
Embraer Millenium, hol kesel...
CL415 - inkább valami ilyesmiből kellene nekünk egy géppár, ha így változik tovább a klímánk...
Ha épp nem kell, akkor bérmunkában olthatna a Mediterrán térségben.

I-DPCN-at-work-03-cropped.jpg

• Tetszik
Reactions: Katica and Lokkancs
CL415 - inkább valami ilyesmiből kellene nekünk egy géppár, ha így változik tovább a klímánk...
Ha épp nem kell, akkor bérmunkában olthatna a Mediterrán térségben.

I-DPCN-at-work-03-cropped.jpg
A horvátoknak van canadair, szerintem kölcsön is adnák.

Az a kérdés hol töltenéd meg. A balcsiból? Vagy idáig cipelnéd a vizet az Adriáról?