Az elmúlt időszak tapasztalatai alapján házirendet kapott a topic.
Ezen témában - a fórumon rendhagyó módon - az oldal üzemeltetője saját álláspontja, meggyőződése alapján nem enged bizonyos véleményeket, mivel meglátása szerint az káros a járványhelyzet enyhítését célzó törekvésekre.
Kérünk, hogy a vírus veszélyességét kétségbe vonó, oltásellenes véleményed más platformon fejtsd ki. Nálunk ennek nincs helye. Az ilyen hozzászólásokért 1 alkalommal figyelmeztetés jár, majd folytatása esetén a témáról letiltás. Arra is kérünk, hogy a fórum más témáiba ne vigyétek át, mert azért viszont már a fórum egészéről letiltás járhat hosszabb-rövidebb időre.
Az elmúlt időszak tapasztalatai alapján frissített házirendet kapott a topic.
--- VÁLTOZÁS A MODERÁLÁSBAN ---
A források, hírek preferáltak. Azoknak, akik veszik a fáradságot és összegyűjtik ezeket a főként harcokkal, a háború jelenlegi állásával és haditechnika szempontjából érdekes híreket, (mindegy milyen oldali) forrásokkal alátámasztják és bonuszként legalább a címet egy google fordítóba berakják, azoknak ismételten köszönjük az áldozatos munkáját és további kitartást kívánunk nekik!
Ami nem a topik témájába vág vagy akár csak erősebb hangnemben is kerül megfogalmazásra, az valamilyen formában szankcionálva lesz
Minden olyan hozzászólásért ami nem hír, vagy szorosan a konfliktushoz kapcsolódó vélemény / elemzés azért instant 3 nap topic letiltás jár. Aki pedig ezzel trükközne és folytatná másik topicban annak 2 hónap fórum ban a jussa.
És valaki tudja, h a lakó körzetében vagy a munkahelyen hol a legközelebbi óvóhely? Vagy Mo on nem oktatják általánosban?Apróság: Csepelen ma 16:25-kor légó sziréna próba(?) volt.
Az egyetemen a konditeremben volt (pontosabban az óvóhelyet rakták tele kondigépekkel), kb 1%-át a diákoknak be is tudta volna fogadni. Itthon meg legközelebb lent a betonpincében, csak még épp borral nincs telerakva meg nincs wifi jel, uh nem tudom meddig húznám. Kijelölt óvóhely gondolom a városházán, de minden újépítésű 3-400 négyzetméternél nagyobb épületbe kötelező legyen.És valaki tudja, h a lakó körzetében vagy a munkahelyen hol a legközelebbi óvóhely? Vagy Mo on nem oktatják általánosban?
Hát itt falun ilyen nincs. Sokáig azt hittem van kettő is de kiderült csak elhagyott jégverem. Van a pincém némi borral meg pálinkával.És valaki tudja, h a lakó körzetében vagy a munkahelyen hol a legközelebbi óvóhely? Vagy Mo on nem oktatják általánosban?
És valaki tudja, h a lakó körzetében vagy a munkahelyen hol a legközelebbi óvóhely? Vagy Mo on nem oktatják általánosban?
Ez Sz.u.hely?Az egyetemen a konditeremben volt (pontosabban az óvóhelyet rakták tele kondigépekkel), kb 1%-át a diákoknak be is tudta volna fogadni. Itthon meg legközelebb lent a betonpincében, csak még épp borral nincs telerakva meg nincs wifi jel, uh nem tudom meddig húznám. Kijelölt óvóhely gondolom a városházán, de minden újépítésű 3-400 négyzetméternél nagyobb épületbe kötelező legyen.
Szombatonként déli 12 azzal "ütik el".Ausztriában minden szombaton vagy vasárnap kipróbálják kb 11 körül. Nálunk még sosem hallottam, azt se tudom milyen hangja lehet.
Jártam pár PV.-s létesítményben, vezetési ponton, de pl. a megyénkben nem találkoztam még nagyobb létszám befogadására alkalmas óvóhellyel.És valaki tudja, h a lakó körzetében vagy a munkahelyen hol a legközelebbi óvóhely? Vagy Mo on nem oktatják általánosban?
Az egyetem rész nem, a többi igen.Ez Sz.u.hely?
A napokban a XII. kerületben is volt egy pár perc. Alig tűnt fel annyira dolgoztunkApróság: Csepelen ma 16:25-kor légó sziréna próba(?) volt.
Dr. Ruszin-Szendi Romulusz: növelik a katasztrófavédelmi állomány létszámát
Az elmúlt hetekben tapasztalt természeti katasztrófák arra ösztönöztek bennünket, hogy a katasztrófavédelmi rendszerben kijelölt állandó állomány mellé további erőket állítsunk készenlétbe.
Az altábornagy kifejtette: a személyi állomány jelentős részét, három helyőrségben 250 embert jelöltek ki kézi, műszaki munkák elvégzésére, továbbá több munkacsoportot is felállítottak, amelyek munkagépekkel nehezebb műszaki feladatok ellátására is képesek a természeti katasztrófák esetében. Ezek az erők szükség esetén Magyarország bármely területén bevethetők.
A honvédség logisztikai és egészségügyi biztosításról is gondoskodott, így a katasztrófavédelemben résztvevő katonákon kívül az adott térségben élők ellátását is el tudják végezni mobil orvoscsoportjaik és egészségügyi szolgálatuk révén – fűzte hozzá dr. Ruszin-Szendi Romulusz altábornagy.
Tűzoltáshoz amfíbia kéne.Embraer Millenium, hol kesel...
Tűzoltáshoz amfíbia kéne.
CL415 - inkább valami ilyesmiből kellene nekünk egy géppár, ha így változik tovább a klímánk...Embraer Millenium, hol kesel...
A horvátoknak van canadair, szerintem kölcsön is adnák.CL415 - inkább valami ilyesmiből kellene nekünk egy géppár, ha így változik tovább a klímánk...
Ha épp nem kell, akkor bérmunkában olthatna a Mediterrán térségben.