Energiagazdálkodás, energiabiztonság, villamosenergia-termelés

Tudod, azt, aki a vezetek dragabbik vegen van, elsosorban a gazar erdekli. Mondom ezt ugy, hogy 10 eve egyetlen m3 gazt sem hasznaltam el, de nem is fogok...
Az árnál jelenleg az ellátásbiztonság fontosabb. Az árat Mo. csekély mértékben tudja befolyásolni. Sajnos azt is korlátozottan, mennyi érkezik. Ezért növelik a hazai kitermelést.

Másrészt az árban nekem, jelen állás szerint, semmi változás nem lesz.

Az árnál jelenleg az ellátásbiztonság fontosabb. Az árat Mo. csekély mértékben tudja befolyásolni. Sajnos azt is korlátozottan, mennyi érkezik. Ezért növelik a hazai kitermelést.

Másrészt az árban nekem, jelen állás szerint, semmi változás nem lesz.
Sajnos en ezt nem mondhatom el magamrol. Engem a villamos energia ellatas erint, mert 330 m2-t futok, jelenleg egymagamra, igaz hoszivattyuval, mert lusta vagyok/nincs energiam a fa feldolgotasara....

Ez már régebb óta sejthető volt:

• Tetszik
  • Szomorú
Reactions: fip7 and bel

Nem eliras, ez a valosag. Elvaltam, a ket fiam mar felnott, BP-en laknak. Egyebkent holnap jonnek haza, nehany napra...
Nyilvan a telen kulonlegesen kell takarekoskodni, nem fogok nagy hofokot tartani, kb. a haz 3/4-eben kb. 10-12 fokot tervezek tartani.... A maradekban 18 fokot....

Komoly házad lehet...
Mi 6an voltunk 120m2-en, és nem tűnt szűknek. Barátnőmék 4en voltak 50m2-en.
Lehet érdemes lenne eladnod a házad, és kisebbe költöznöd. Vagy akar csak kiadnod, neked meg bérelni egy kisebbet.

Komoly házad lehet...
Mi 6an voltunk 120m2-en, és nem tűnt szűknek. Barátnőmék 4en voltak 50m2-en.
Lehet érdemes lenne eladnod a házad, és kisebbe költöznöd. Vagy akar csak kiadnod, neked meg bérelni egy kisebbet.

Tecnikailag én is akkorában nőttem fel, pincében üzlet meg raktár volt, padlást meg tárolásra használtuk.

2000 kilométeren fog jönni?!
Észak-Afrika (Tunézia) közelebb van, akkor rakjunk inkább oda napelemet, ezt a baromságot.

2000 kilométeren fog jönni?!
Észak-Afrika (Tunézia) közelebb van, akkor rakjunk inkább oda napelemet, ezt a baromságot.
Vajon miből és milyen energiát fognak ekkora távolságra szállítani? Vagy majd a nyuszi tojik hozzá szobahőmérsékletű szupravezetőt?

Maradjunk a realitások talaján, hagyuk az energetikai hurráoptimizmust a gázhiányos G7-ek ópiumának...

811d3dc63cb2c3b507842e9e4d5f6d4e.gif