De hát segített neki azzal, hogy azonnal az ukránokat tette felelőssé Dugin. Ha csak annyit mond, hogy Oroszország ellenségei voltak, akkor okot adott volna a híveinek a spekulációra. Ráadasul ha Dugin deaktiválása lett volna a cél, azt az FSZB nem kúrja el hazai terepen.Dugin nagyon okosan annyit mondott: "Győzzenek kérem!"
mert tudja, hogy Putyinnak pontosan ez jelenti a legnehezebb feladatot, győzni a háborúban.
Cinikusabban megfogalmazva ugyanezt, hátha így érthetőbb: rendben van, ezt lépted, akkor én már nem segítek neked, mutatsd meg, mit tudsz egyedül. De aztán győzzél.
Magyarán Dugin most már nem szereti Putyint, de az ország érdekében a győzelmét még kívánja.
Kb. így: téged most már ugyan utállak, de az ország érdeke az első. Nincs hozzád több szavam, nem mondok köszönetet neked lányom kitüntetésért, de kívánom, hogy győzzél.
(Úgy sem tudsz győzni...)
Így a kevésbé valószínű szerintem, hogy Putyinék használták Dugint a háború belső támogatására, de sokkal inkább valószínű, hogy tényleg külsős merénylet volt, de elkúrták.
Biztosak azért nem lehetünk, mert Putyin fejébe nem láthatunk bele, egyszer ezt már kifejtettem, ezeknek a vezetőknek skizofrénnek kell lenni, ha kiszámíthatatlanok akarnak maradni, ugyani minden gesztusukat profik elemzik.
Így nem fog kiderülni, hogy Putyin valóban globalista-e vagy tényleg egy húron pendül Duginnal. Duginról viszont lehet tudni, hogy küldetéstudatos és ő most a nyilatkozatával valóban nyomást helyezett Putyinra de egyben meg is erősítette. A kérdés, csak az, hogy nem éppen ezt akarta-e Putyin. A másik amit sokan nem értenek, hogy ha Putyin hosszú távon szövetségesként tekint az ukrán népre akkor nem indíthat totális háborút etnikailag Ukrán területen. Akkor csak ez a felőrlés működik, és amint bukik az ukrán rezsim, kezdődhet az orosz counter-agymosás, miszerint felszabadították Ukrajnát az oroszok. A totális Ukrán Orosz háború az a nagytőke érdeke, ezért gondolom hogy ugyanazok merényeltek akik a majdanon kavartak.