[HÍREK] Ukrajnai fegyveres konfliktus

  • Ha nem vagy kibékülve az alapértelmezettnek beállított sötét sablonnal, akkor a korábbi ígéretnek megfelelően bármikor átválthatsz a korábbi világos színekkel dolgozó kinézetre.

    Ehhez görgess a lap aljára és a baloldalon keresd a HTKA Dark feliratú gombot. Kattints rá, majd a megnyíló ablakban válaszd a HTKA Light lehetőséget. Választásod a böngésződ elmenti cookie-ba, így amikor legközelebb érkezel ezt a műveletsort nem kell megismételned.
  • Az elmúlt időszak tapasztalatai alapján házirendet kapott a topic.

    Ezen témában - a fórumon rendhagyó módon - az oldal üzemeltetője saját álláspontja, meggyőződése alapján nem enged bizonyos véleményeket, mivel meglátása szerint az káros a járványhelyzet enyhítését célzó törekvésekre.

    Kérünk, hogy a vírus veszélyességét kétségbe vonó, oltásellenes véleményed más platformon fejtsd ki. Nálunk ennek nincs helye. Az ilyen hozzászólásokért 1 alkalommal figyelmeztetés jár, majd folytatása esetén a témáról letiltás. Arra is kérünk, hogy a fórum más témáiba ne vigyétek át, mert azért viszont már a fórum egészéről letiltás járhat hosszabb-rövidebb időre.

  • Az elmúlt időszak tapasztalatai alapján frissített házirendet kapott a topic.

    --- VÁLTOZÁS A MODERÁLÁSBAN ---

    A források, hírek preferáltak. Azoknak, akik veszik a fáradságot és összegyűjtik ezeket a főként harcokkal, a háború jelenlegi állásával és haditechnika szempontjából érdekes híreket, (mindegy milyen oldali) forrásokkal alátámasztják és bonuszként legalább a címet egy google fordítóba berakják, azoknak ismételten köszönjük az áldozatos munkáját és további kitartást kívánunk nekik!

    Ami nem a topik témájába vág vagy akár csak erősebb hangnemben is kerül megfogalmazásra, az valamilyen formában szankcionálva lesz

    Minden olyan hozzászólásért ami nem hír, vagy szorosan a konfliktushoz kapcsolódó vélemény / elemzés azért instant 3 nap topic letiltás jár. Aki pedig ezzel trükközne és folytatná másik topicban annak 2 hónap fórum ban a jussa.

    Az új szabályzat teljes szövege itt olvasható el.

  • Az elmúlt évek tapasztalatai alapján, és a kialakult helyzet kapcsán szeretnénk elkerülni a (többek között az ukrán topikban is tapasztalható) információs zajt, amit részben a hazai sajtóorgánumok hozzá nem értő cikkei által okozott visszhang gerjeszt. Mivel kizárható, hogy a hazai sajtó, vagy mainstream szakértők többletinformációval rendelkezzenek a fórumhoz képest a Wagner katonai magánvállalat oroszországi műveletével kapcsolatban, így kiegészítő szabály lép érvénybe a topik színvonalának megőrzése, javítása érdekében:

    • a magyar orgánumok, közösségi média oldalak, egyéb felületek hírei és elemzései (beleértve az utóbbi időkben elhíresült szakértőket is) nem támogatottak, kérjük kerülésüket.
    • a külföldi fősodratú elemzések, hírek közül az új információt nem hordozók szintén kerülendők

    Ezen tartalmak az oldal tulajdonosának és moderátorainak belátása szerint egyéb szabálysértés hiányában is törölhetők, a törlés minden esetben (az erőforrások megőrzése érdekében) külön indoklás nélkül történik.

    Preferáltak az elsődleges és másodlagos források, pl. a résztvevő felekhez köthető Telegram chat-ek, illetve az ezeket közvetlenül szemléző szakmai felületek, felhasználók.

ladagrant

Well-Known Member
2019. január 30.
2 430
4 545
113

Ursula

Well-Known Member
2022. február 25.
5 476
46 627
113
Van itt penz kerem szepen, Putyin 10000 rubelt ad minden iskolas koru gyereknek a felszabadult teruleteken.
Az olyan 70000ft gyerekenkent, sok EU orszag megirigyelne.

Tovabba iskolakat hoznak letre ugyanezeken a teruleteken. Ott a gyerekek mar nem Banderasrol tanulnak, nem lesz szlava ukrajinyi...

Eu foburokrata szerint az oroszok lovik magukat az eromuben. Szerintem ezekre kar tovabbi remenyt vagy szot vesztegetni, teljesen olyanok mint a jehovasok vagy hit gyulisek, kimostak az agyukat.

Ekozben Donyeckben bevasarlokozpontot lottek az ukranok.

Cipruson ukran asszonysag kessel akart megmerenyelni orosz turistakat.

Felvetel Ivan Shusko es gyerekenek felrobbantasarol az ukran terroristak altal.

Azt azért nem értem, hogy ilyen-olyan szintű vezetők kocsiját miért nem vizsgálják át rendszeresen. Ez reggel történt, éjszakára a garázsban tartott autóra, hogyan teszik fel a bombát?
 

Sniper

Well-Known Member
2018. április 10.
2 033
23 632
113
Vietnámi volt az utolsó ahol nem "csaptak" szét mindent precíziós lézer,GPS bombákkal később drónokkal.Hiába volt hatalmas tüzérségi részben légi fölényük nem tudtak mit kezdeni a "beásott",dzsungelben rejtőzködő vietkongokkal.Első öböl háborúba is rendesen beleálltak.Ez volt az első ahol nagy számban alkalmazta lézer bombákat.

"Pillanatok"alatt megszerezné a légi fölényt Venezuela fölött az usaf.Innentől kezdve még a "legutolsó"pickupot is precíziós bombával,drónnal csapnák szét.Nem véletlen voltak alacsonyak a veszteségeik irakban-afganisztámban.Az más kérdés hogy a demokrácia exportjuk ezekben az országokban megbukott.
érvek mennek pro és kontra ..
beszállnék két kérdés erejéig ..

mivel mindig az USAF kimagasló légi főlénye kerül szóba .. Afganisztánban volt-e légi fölénye az USAF-nak ?

Sikerült megnyerniük azt a háborút ? (számtalan egyéb példát lehetne felhozni ugyanerre a témára)


szóval egy dolog a légi fölény,de azzal nem lehet háborút nyerni !!

@SirHiggins

lehet abban a pronyó közegben megfőne pár nyugati technika .. :D

egyébként én speciel sajnálom,hogy nincs egy ilyen verseny ahol egy akadálypályán megmérettetne az Abrams, a T-90, a K2, a Leo,a Merkava.Leclerc stb .. biztos sokakat érdekelne.
egyébként tudnék linkelni hasonló balfaszkodást bármelyik hadseregtől .. britektől is németektől is angoloktól is .. csak semmi értelme,nem reprezentativ.
 

cirqle

Well-Known Member
2021. december 5.
8 761
48 022
113
Mindig felmerül bennem a kérdés az ilyen drónról-gránátot-dobálós videók kapcsán, hogy nem lehet ezeket hallani, ahogy zümmögnek az ember feje felett??? Ezek nem ilyen fisz-fasz drónocskák, egy ilyen gránát azért nem különösebben könnyű.
Visszaszámoltam a repülési (/zuhanási) időből, milyen magasan lehettek:
1. kb 5s - 122m
2. kb 3,5s - 58m
3. kb 2,8s - 37m
4. kb 2,7s - 35m
5. - nem számoltam, mert az indítás pillanata korábban történt -

Namost, 35 méterről egy ilyen drón elég hallhatóan zümmög, de szerintem 58 méterről is. Lehet, hogy már halláskárosultak ezek a szerencsétlenek?
 

Centquri prime

Well-Known Member
2021. december 22.
4 834
24 235
113
Első öböl háborúba is rendesen beleálltak.Ez volt az első ahol nagy számban alkalmazta lézer bombákat.
Még a vietnámi háborúra is igaz, hogy egy jól képzett hadsereg harcolt ázsiai parasztokkal. De azok képezhetőek voltak, csak konkrétan kb semmi tapasztalatuk nem volt gépesített harcászatban.
Minden ahol, az egyik fél arab, vagy mohamedán, semmilyen értelemben nem releváns példa.
 

dragonman

Well-Known Member
2013. április 3.
537
2 498
93
Drága és egyetlen fórumtársak. Az ünnepi hétvégén és annak környékén nem akartam foglalkozni a háborúval (Családi összejövetel, meg ilyenek.) Történt-e a hétvégén valami fontos esemény a fronton, amire visszaolvassak? Vagy más érdekes/sokkoló audio és vizuális tartalom tartalom, amit érdemes lementeni? (A Moszkvai merényletről nagyjából tudok.)
Wilsonok kíméljenek! :p
 

ogretankHU

Well-Known Member
2019. december 21.
7 540
25 770
113
Ez ugye vicc? A ukrán háborúba kilott tankok mutogatasa (tankbiatlon győztesek)t72b3m meg t80bvm után a raktárból elovett múzeumi t62 meg t80 megdobja a morált mi?meg a hatékonyság? Úgy csinálnak mint ha legalább 50 db t90m lenne a fronton közbe meg azt a pár darabot is már a gyár a frontra küldte a múltkor. Meg propaganda btr80 nyomják a szovjet himnuszt! Bohócok !!
Mosd gondold el azokkal az ócskavasakkal buzira verik a teljes nyugat által 8 éve hypolt hoholokat ! Mi lenne ha még modern cuccokat is bevetnének ?

És ezt azért ne felejtsd el öcsi !

 

nyugger

Well-Known Member
2012. szeptember 30.
6 708
28 232
113
Őt ismerve kiélvezi még a nyár végét :cool:
Szegény Zala megye alkoholkészlete érkezésemet megtudva egészségesen felsírt a hétvégén, de azóta dolgozok a következő kiadáson. Kissé sok napot kell majd benne összesűrítsek, de igazán érdemi nem történt. Nyikolajevet is kifejtem majd, de röviden átfogó orosz támadás egyelőre nem lesz. Egyúttal a mai Rybar mindjárt kikerül, jövő héten meg majd egy meglepetéssel is készülünk :rolleyes:
 
W

Wilson

Guest
Szegény Zala megye alkoholkészlete érkezésemet megtudva egészségesen felsírt a hétvégén, de azóta dolgozok a következő kiadáson. Kissé sok napot kell majd benne összesűrítsek, de igazán érdemi nem történt. Nyikolajevet is kifejtem majd, de röviden átfogó orosz támadás egyelőre nem lesz. Egyúttal a mai Rybar mindjárt kikerül, jövő héten meg majd egy meglepetéssel is készülünk :rolleyes:
Milyen meglepetéssel? Nehogy azt mond, hogy most már te is ki adsz minden évben egy naptárat.....:)