[BIZTPOL] Oroszország (a Szovjetunió utódállama)

Soldiers - Katonák (hivatásos, szerződéses, tovább szolgáló),
Officers - Parancsnoki állomány
Military personnel - Állományban lévő katonai személyek

És akkor most tényleg lenne 1,902,758 katona, amelyből állományban van 1,013,628 fő?
Eddig azt hittem, hogy van egy keretlétszám, ez lenne a 1,902,758, amiből ténylegesen 1,013,628 van "feltöltve".
De amit írsz, az alapján ez nem lehet, mert ha a 1,013,628-n felül vannak a hivatásosak, szerződések és a parancsnoki állomány, akkor ők nem lehetnek keretlétszám, ők ténylegesen is "fel vannak töltve".
Akkor viszont most 1,9 milliós a tényleges létrszáma az orosz haderőnek vagy sem? (A wikipedia 900 000 főt ill. 1,000,000 főt ír, attól függ melyik nyelven nézem.)

És akkor most tényleg lenne 1,902,758 katona, amelyből állományban van 1,013,628 fő?
Eddig azt hittem, hogy van egy keretlétszám, ez lenne a 1,902,758, amiből ténylegesen 1,013,628 van "feltöltve".
De amit írsz, az alapján ez nem lehet, mert ha a 1,013,628-n felül vannak a hivatásosak, szerződések és a parancsnoki állomány, akkor ők nem lehetnek keretlétszám, ők ténylegesen is "fel vannak töltve".
Akkor viszont most 1,9 milliós a tényleges létrszáma az orosz haderőnek vagy sem? (A wikipedia 900 000 főt ill. 1,000,000 főt ír, attól függ melyik nyelven nézem.)
1,0 millio katona van, tenylegesen, ami magaba foglalja a katobakat, tuszteket. a 1,9 millio az elmeleti keretszam. Nem azon felul van, hanem magaba foglalja... Legalabbis ez az ertelme a mondatnak..

Szerintem:
Van az állománytábla, ennek a személyi állománya (Parancsnokok (tábornokok, főtisztek), hivatásos, szerződéses, továbbszolgáló, sorozott állomány, polgári állomány) 1.902.758 fő.
Van ebből, a ténylegesen feltöltött létszám, akik a fizetési listán vannak 1.013.628 fő.
Tehát két dolog lehet:
1. Keret alakulatok, amelyek csak részben vannak feltöltve,
2. Hiány van az alakulatoknál, amire van pénz, de nincs állomány hozzá.

Látom sokan nincsenek tisztában a számokkalés kifejezésekkel...
Putyin 137 000-el bővítette az Orosz fegyveres erők számát 1,9 millióról 2,04 millióra. Ezen belül az Orosz Hadsereg létszámát 1 150 628 -ra. Mi is tartozik az Orosz Fegyveres Erők kategóriába? Orosz Hadsereg, Roszgvardija(Orosz Gárda) közel 400 000-es számmal(Ukrajnában is résztvesznek a harcokban), FSZB Határőrség és más erőstruktúrák.

ilyenkor jut eszembe hogy embereknek mennyire nincs képe arról mekkora
Moszkva melyik körgyürüjénél?
60-70 vagy az új
Nekem az "érdekes" egy kicsit hogy nem is sejtették merénylet készül amikor meg megtörtént "hirtelen" még is van ki tette és kik a felelősek.Könnyen lehet soha nem derül ki mi a tényleges igazság.

• Tetszik
Reactions: Lengyel_nem_medik

Navarro Nicholas Stormy, az Egyesült Államok moszkvai nagykövetségének alkalmazottja részegen tántorog vissza a diplomáciai képviseletre.

Az amerikai diplomáciai képviselet egyik alkalmazottja sárral borítva sétált a nagykövetségre, többször elesett az aszfalton, és majdnem elgázolta egy autó.
Az amerikai nagykövetség nem kívánta kommentálni a felvételt.

Hajnali 5-kor nagy nehezen visszatalált a nagykövetségre.

p.s. Milyen jó, hogy Jurij Luzskov egész Moszkvát bekameráztatta mikor még polgármester volt.

Látom sokan nincsenek tisztában a számokkalés kifejezésekkel...
Putyin 137 000-el bővítette az Orosz fegyveres erők számát 1,9 millióról 2,04 millióra. Ezen belül az Orosz Hadsereg létszámát 1 150 628 -ra. Mi is tartozik az Orosz Fegyveres Erők kategóriába? Orosz Hadsereg, Roszgvardija(Orosz Gárda) közel 400 000-es számmal(Ukrajnában is résztvesznek a harcokban), FSZB Határőrség és más erőstruktúrák.
Ha tokkal vonoval, nemzeti fardaval, hatarorseggel ketmillio a jo letszam, akkor az ukrajnai szereplese a voros hadseregnek (amelyik szovjet zaszlokat lobogtatva tort be Ukrajnaba), meg siralnasabb, mint eddig gondoltam....

Roppantul érdekelne a kollégád arca ahogy a toyotából átül a nivába!
Esetleg megoszthatnád velünk a granta/veszta használatával, üzemeltetésével kapcsolatos tapasztalataidat.
Vesta gyártása jelenleg áll.Grantából is szinte csak full "fapad"klíma nélküli verziót tudnak gyártan

• Tetszik
Reactions: Halfdan
Azt is csinâlja évtizedek óta a mai napig. Terjeszkedik, fegyverkezik, de elriad egy valós konfrontációtól, amit nemcsak nem tudna megnyerni, de amit nem élne túl.
Ennyit a büszke natóról. :)
az utolsó két videót amit linkeltem érdemes végignézni, ebben ezeket részletezik.

Ha tokkal vonoval, nemzeti fardaval, hatarorseggel ketmillio a jo letszam, akkor az ukrajnai szereplese a voros hadseregnek (amelyik szovjet zaszlokat lobogtatva tort be Ukrajnaba), meg siralnasabb, mint eddig gondoltam....
ha a cserkészek teljesítményeként nézed úgy izgalmasabb mert a katonák a laktanyákban "pihennek".
Ritter szavaival élve kétszer nyertékmeg eddig a háborút: 1 Ukrajna ellen , 2. a nato szép legatyásításával ezt is. eu gazdasági csődjével egyetemben

ha a cserkészek teljesítményeként nézed úgy izgalmasabb mert a katonák a laktanyákban "pihennek".
Ritter szavaival élve kétszer nyertékmeg eddig a háborút: 1 Ukrajna ellen , 2. a nato szép legatyásításával ezt is. eu gazdasági csődjével egyetemben
Messze meg a nyugat osszeomlasa, nyugodj meg! De egyebkent azt meg nem tudtam megfejteni, hogy miert orulnetek pld. az EU csodjenek? Te is itt elsz, nem? Magadnak is rosszat akarsz?

Messze meg a nyugat osszeomlasa, nyugodj meg! De egyebkent azt meg nem tudtam megfejteni, hogy miert orulnetek pld. az EU csodjenek? Te is itt elsz, nem? Magadnak is rosszat akarsz?
már megszoptuk, nem akarok csak betolták a brét a képembe. szóval üdvözlöm az idiótákat Brüszelben és Berlinben és stb ha lehetőségem lesz análisan törlesztek ennek kicsi esélyt látok addig is jó szopást mindenkinek