[HÍREK] Ukrajnai fegyveres konfliktus

  • Ha nem vagy kibékülve az alapértelmezettnek beállított sötét sablonnal, akkor a korábbi ígéretnek megfelelően bármikor átválthatsz a korábbi világos színekkel dolgozó kinézetre.

    Ehhez görgess a lap aljára és a baloldalon keresd a HTKA Dark feliratú gombot. Kattints rá, majd a megnyíló ablakban válaszd a HTKA Light lehetőséget. Választásod a böngésződ elmenti cookie-ba, így amikor legközelebb érkezel ezt a műveletsort nem kell megismételned.
  • Az elmúlt időszak tapasztalatai alapján házirendet kapott a topic.

    Ezen témában - a fórumon rendhagyó módon - az oldal üzemeltetője saját álláspontja, meggyőződése alapján nem enged bizonyos véleményeket, mivel meglátása szerint az káros a járványhelyzet enyhítését célzó törekvésekre.

    Kérünk, hogy a vírus veszélyességét kétségbe vonó, oltásellenes véleményed más platformon fejtsd ki. Nálunk ennek nincs helye. Az ilyen hozzászólásokért 1 alkalommal figyelmeztetés jár, majd folytatása esetén a témáról letiltás. Arra is kérünk, hogy a fórum más témáiba ne vigyétek át, mert azért viszont már a fórum egészéről letiltás járhat hosszabb-rövidebb időre.

  • Az elmúlt időszak tapasztalatai alapján frissített házirendet kapott a topic.

    --- VÁLTOZÁS A MODERÁLÁSBAN ---

    A források, hírek preferáltak. Azoknak, akik veszik a fáradságot és összegyűjtik ezeket a főként harcokkal, a háború jelenlegi állásával és haditechnika szempontjából érdekes híreket, (mindegy milyen oldali) forrásokkal alátámasztják és bonuszként legalább a címet egy google fordítóba berakják, azoknak ismételten köszönjük az áldozatos munkáját és további kitartást kívánunk nekik!

    Ami nem a topik témájába vág vagy akár csak erősebb hangnemben is kerül megfogalmazásra, az valamilyen formában szankcionálva lesz

    Minden olyan hozzászólásért ami nem hír, vagy szorosan a konfliktushoz kapcsolódó vélemény / elemzés azért instant 3 nap topic letiltás jár. Aki pedig ezzel trükközne és folytatná másik topicban annak 2 hónap fórum ban a jussa.

    Az új szabályzat teljes szövege itt olvasható el.

  • Az elmúlt évek tapasztalatai alapján, és a kialakult helyzet kapcsán szeretnénk elkerülni a (többek között az ukrán topikban is tapasztalható) információs zajt, amit részben a hazai sajtóorgánumok hozzá nem értő cikkei által okozott visszhang gerjeszt. Mivel kizárható, hogy a hazai sajtó, vagy mainstream szakértők többletinformációval rendelkezzenek a fórumhoz képest a Wagner katonai magánvállalat oroszországi műveletével kapcsolatban, így kiegészítő szabály lép érvénybe a topik színvonalának megőrzése, javítása érdekében:

    • a magyar orgánumok, közösségi média oldalak, egyéb felületek hírei és elemzései (beleértve az utóbbi időkben elhíresült szakértőket is) nem támogatottak, kérjük kerülésüket.
    • a külföldi fősodratú elemzések, hírek közül az új információt nem hordozók szintén kerülendők

    Ezen tartalmak az oldal tulajdonosának és moderátorainak belátása szerint egyéb szabálysértés hiányában is törölhetők, a törlés minden esetben (az erőforrások megőrzése érdekében) külön indoklás nélkül történik.

    Preferáltak az elsődleges és másodlagos források, pl. a résztvevő felekhez köthető Telegram chat-ek, illetve az ezeket közvetlenül szemléző szakmai felületek, felhasználók.

Renitens

Well-Known Member
2022. február 26.
1 917
16 863
113
Újabb milliárdok Ukrajnának, miközben szétesik Amerika.


2022. augusztus 27. 6:37

Ritka, de azért Amerikában is megjelennek írások, amelyek azt szeretnék, hogy az USA inkább az otthoni problémákkal foglalkozzon, ne pedig az ukrajnai, kétes kimenetelű háborúba öntse a pénzt. Ezek közé sorakozott fel Ron Paul, aki háromszor is indult az amerikai elnökválasztáson, és alapítója a Ron Paul Institute for Peace and Prosperity nevű külpolitikai agytrösztnek.

Írása elején utal egy videoklipre, amely azt mutatja, ahogy Biden elnök egy nemrégiben tartott NATO-csúcstalálkozón arról a hétmilliárd dollárról beszél, amelyet akkoriban az amerikai kormány nyújtott Ukrajnának. Ehhez kapcsol egy másik klipet is, amely több amerikai nagyváros, többek között Pennsylvania, Kalifornia és Ohio szörnyű állapotait mutatja be. Az amerikai városokról készült videó megdöbbentő: végtelen mocsok, szemét, hajléktalanság, nyílt tüzek az utcán, drogfüggő zombik. Nem úgy néz ki, mint az az Amerika, amire a legtöbben emlékszünk.

A játék ugyanaz, csak a nevek változnak

Ron Paul szerint mindez dióhéjban jellemzi az amerikai külpolitikát, ahogy

Biden azzal henceg, hogy dollár milliárdokat küld korrupt vezetőknek a tengerentúlra, miközben az amerikai városok úgy néznek ki, mint a lebombázott Irak vagy Líbia.
A washingtoni elit azt mondja a többi amerikainak, hogy „segítenünk kell a demokráciát” egy távoli országban. Bárkit, aki ellenzi ezt, azt az aktuális ellenség szövetségesének tekintik.

Egyszer Szaddám volt az, aztán Aszad és Kadhafi. Most Putyin ez. A játék ugyanaz, csak a nevek változnak.
Ron Paul szerint, azt már ritkán kérdezik meg, hogy mi benne az üzlet azoknak az amerikaiaknak, akik szenvednek, hogy fizessenek ezért az intervenciós külpolitikánkért. Fel is teszi a kérdést, hogy valóban azt hiszik, egy dolgozó amerikai Ohioban vagy Pennsylvaniában jobban jár, vagy nagyobb biztonságban van, mert állítólag megvédjük Ukrajna határait? A legtöbb amerikai azon tűnődne el, hogy miért nem törődnek inkább azzal, hogy megvédjék a saját határaikat.

A jelentések szerint az Egyesült Államokba csak júliusban 200 000 illegális migráns lépett be. Ron Paul úgy véli, gyorsan értesülnek az amerikai kormány által az illegális bevándorlóknak nyújtott ingyen pénzről, és valószínűleg majd szavazókártyát is kapnak.

Múlt pénteken a Pentagon bejelentette, hogy újabb 775 millió dollárt küldenek Ukrajnának. Amint arról az Antiwar.com beszámolt, ez volt a tizennyolcadik fegyvercsomag Ukrajnának hat hónapon belül. Ennek kapcsán Ron Paul számára adódik a kérdés:

Volt-e valaha ennél idiótább amerikai beavatkozás a történelemben?
Válaszában elmondja, hogy e proxy-háború támogatói ünnepelhetik az Ukrajnának nyújtott további támogatást, de a valóság az, hogy mindez semmiképpen sem jelent segítséget Ukrajnának. A rendszer nem így működik. Ez a pénz a Fed által a semmiből kreált és a Kongresszus által előirányzott pénz, amelyet a politikai kapcsolatokkal rendelkező katonai-ipari komplexum támogatására költenek.

Ez egy nagy csekk, amit az amerikaiak írnak ki a Raytheon és a Lockheed Martin cégeket vezető gazdag embereknek.
Az amerikaiak végignézik, ahogy a költségvetésük a végsőkig feszül, miközben a Beltway (Washington DC központja) kövér macskái lazítanak a nadrágszíjon, hogy továbbra is élvezhessék a mártásos tálat.

A Bloomberg a nyár elején arról számolt be, hogy az infláció idén több mint 5200 dollárjába kerül majd egy átlagos amerikai háztartásnak. Az infláció a középosztálybeli és szegény amerikaiak adója. A gazdagok - mint például a Raytheon és a Lockheed Martin vezetői - még azelőtt kapják meg az új pénzt, mielőtt az árak emelkednének. Mi többiek pedig azt nézzük, hogy a dollárból egyre kevesebbet lehet vásárolni - írja sommásan Ron Paoul, majd hozzáteszi:

„Miközben Washington az ukrajnai oroszellenes harcokért nyáladzik, Amerika többi része úgy érzi, mintha Zimbabwévá válnánk. Mennyi idő az, amíg egy kenyérért egy trillió dollárt kell majd fizetni? A pénz szállításához adnak majd talicskákat is?”

Van kiút. Úgy hívják, hogy „be nem avatkozás”. Az ukrajnai háborút a 2014-es amerikai beavatkozás és a neokonok ragaszkodása okozta, hogy Ukrajna csatlakozzon a NATO-hoz. A külügyminisztérium és a CIA úgy gondolta, hogy nagy győzelem a választott kormány megdöntése, de közben mi többiek kapjuk meg a számlát. Nincs NATO, és egy fillérrel sem többet Ukrajnának! - zárja sorait a volt elnökjelölt.

Ronald Ernest Paul (1935) amerikai író, aktivista, orvos és nyugdíjas politikus. Texas kongresszusi képviselője volt, három alkalommal indult az Egyesült Államok elnöki posztjáért: 1988-ban a Libertárius Párt jelöltjeként, 2008-ban és 2012-ben pedig a Republikánus Párt jelöltjeként. Nyugdíjas politikusként is aktív háborúellenes aktivista, aki a nem beavatkozó külpolitikát és az amerikai imperializmus felszámolását hirdeti.

 

pöcshuszár

Well-Known Member
2019. március 21.
23 824
47 104
113
Ezért írtam ha igazat mond!Átfesteni a legkevesebb európai álca festésre.Új abramseket kapják meg évek múlva a Lengyelek az "elajándékozott"72-esek pótlására hamarabb mennek a használt harckocsik.Sivatagi álcára magyarázat hogy a 91-es sivatagi vihar után ezres darabszámban helyeztek harcjárműveket tartalékba.Egyszerűen csak "szemléltetni"akartam ha szándék megvan hatalmas mennyiségben képesek ellátni nehéz technikával az Ukránokat az amerikaiak.
Én csak azt nem értem, hogy egy ilyen hülyeséget miért kell előadni egy haditechnikai fórumon.
NINCS, és valószínűleg nem is lesz új M1 az amerikaiaknak. Még a Hidegháború alatt letárolt készleteket forgatják a depókban. Abból fognak a lengyelek is kapni.
Nincs szándék? Na ne röhögtess!
Te nem akartál semmit sem szemléltetni. Te egy régi videót szarul hasznosítottál újra, és full laikusként lelkendezel, hogy majd mennyi nehéztechnikát fognak átdobni!
Ugye azzal sem vagy tisztában, hogy az amerikaiak DU pancélzattal senkinek nem adnak harckocsit. Azok a sivatagi camo-s gépek amelyek a vonaton láthatóak ezért alkalmatlanok ilyen feladatra. Amit át tudnának adni gyorsan, az a még DU előtti letárolt M1A1 lehet. De hidd el, hogy először a FIZETŐ ügyfeleket veszik előre...
 

DTheo

Well-Known Member
2020. augusztus 20.
1 157
3 434
113
Nagyon rossz, feluletes lett. Tobb energiat kellett volna beletenni az anyag elkeszitesebe. Csupan az orosz propaganda elvezoj gondolhatjak jonak ezt a munkadat!!!!! Fejlodnod kellene....
Szerintem küldjön neki olyan adatokat/információkat, melyek releváns létük ellenére nem kerültek be a videóba + hogy hol szükségesek a korrekciók, ezen adatok tükrében.
Néhányat velünk is megoszthat előszóban.

Az, hogy ideológiailag nem eléggé képzett, az nem biztosan jó érv. : D
 
K

Kopi2000

Guest
Hat ezeket a bohocokat sem tudtam vegighallgatni.... Annyira az orosz narrativat toljak, mint Orban. Tegnap, penteken lattam rola az ATV-en egy bejatszast, hogy Horvatorszagvan, borostasan, egy Orosz terkepet megjelenito poloban van. Holnap lehet, hogy Putyin kepes polot vesz fel? Igazandibol ezt netto hazaarulasnak tartom. Az nagy problema, hogy az elso szamu vezetonknek nevezheto ez az amugy is korrupt alak.....

A videoban szereplo beszelo, de folytonosan hulyesegeket beszelo fejek is csak a kormanyzati fosodratu media orosz hireit tovabbitjak a hallgatosaguknak. Erveik nem kulonboznek azok erveitol, akik itt az orosz propaganda kliseit nyomjak. Eszembe jut itt Boki, aki szeteti magat objektiv technokdarakent bemutatni, de hat nem az, hanem egy ruszki bertollnok. Aztan meg Ursula jut eszembe a bokcseszeti bolcselkedeseivel, de csak az oroszpartj hireket nyomja es lajkolja... Persze van meg itt tobb markans alak, aki oroszparti, de ok faek egyszeruen toljak, amit kell, nem tulsagosan szofisztikaltan. ( Ezt szepen irtam, hogy ne tiktsanak ki .) Tulajdonkeppen Castel meg a hasonlok ervelese negligalhato, mert nem fartalmaz semmi ujdonsagot, ha az ember olvassa rendszeresen ezt a topikot....
 

Pelger

Well-Known Member
2020. október 23.
79
300
53
Hat ezeket a bohocokat sem tudtam vegighallgatni.... Annyira az orosz narrativat toljak, mint Orban. Tegnap, penteken lattam rola az ATV-en egy bejatszast, hogy Horvatorszagvan, borostasan, egy Orosz terkepet megjelenito poloban van. Holnap lehet, hogy Putyin kepes polot vesz fel? Igazandibol ezt netto hazaarulasnak tartom. Az nagy problema, hogy az elso szamu vezetonknek nevezheto ez az amugy is korrupt alak.....

A videoban szereplo beszelo, de folytonosan hulyesegeket beszelo fejek is csak a kormanyzati fosodratu media orosz hireit tovabbitjak a hallgatosaguknak. Erveik nem kulonboznek azok erveitol, akik itt az orosz propaganda kliseit nyomjak. Eszembe jut itt Boki, aki szeteti magat objektiv technokdarakent bemutatni, de hat nem az, hanem egy ruszki bertollnok. Aztan meg Ursula jut eszembe a bokcseszeti bolcselkedeseivel, de csak az oroszpartj hireket nyomja es lajkolja... Persze van meg itt tobb markans alak, aki oroszparti, de ok faek egyszeruen toljak, amit kell, nem tulsagosan szofisztikaltan. ( Ezt szepen irtam, hogy ne tiktsanak ki .) Tulajdonkeppen Castel meg a hasonlok ervelese negligalhato, mert nem fartalmaz semmi ujdonsagot, ha az ember olvassa rendszeresen ezt a topikot....
Másrészt viszont a kormányfőn látható póló miatt,
AMELYEN A LASTOVO-SZIGET KÖRVONALAI RAJZOLÓDNAK KI.
Lastovo egy sziget az Adriai-tengeren, Dubrovnik-Neretva megyéhez tartozik, emellett része a Dél-dalmáciai szigetek csoportjának.

 

meszike91

Well-Known Member
2016. június 3.
1 732
8 968
113
A hagyományos tüzérség sem teljesen pontatlanul és ész nélkül lő!
Milyen pontosságra képesek? Mennyiben függ ez a kezelőktől? Én ez úgy képzelem hogy PL Szeverodonyeck ostrománál lőttek mindent ami ukrán kézen volt válogatás nélkül.
Az a bohóc nem ezt mondta. És ne tegyünk úgy mintha az oroszoknak ne lenne sokkal több precíziós fegyvere.
Mennyi van nekik? Láthatóan nem lövik ezeket ész nélkül.
 
  • Tetszik
Reactions: gacsat

Molon Labe

Well-Known Member
2020. július 26.
2 114
11 271
113
Hat ezeket a bohocokat sem tudtam vegighallgatni.... Annyira az orosz narrativat toljak, mint Orban. Tegnap, penteken lattam rola az ATV-en egy bejatszast, hogy Horvatorszagvan, borostasan, egy Orosz terkepet megjelenito poloban van. Holnap lehet, hogy Putyin kepes polot vesz fel? Igazandibol ezt netto hazaarulasnak tartom. Az nagy problema, hogy az elso szamu vezetonknek nevezheto ez az amugy is korrupt alak.....

A videoban szereplo beszelo, de folytonosan hulyesegeket beszelo fejek is csak a kormanyzati fosodratu media orosz hireit tovabbitjak a hallgatosaguknak. Erveik nem kulonboznek azok erveitol, akik itt az orosz propaganda kliseit nyomjak. Eszembe jut itt Boki, aki szeteti magat objektiv technokdarakent bemutatni, de hat nem az, hanem egy ruszki bertollnok. Aztan meg Ursula jut eszembe a bokcseszeti bolcselkedeseivel, de csak az oroszpartj hireket nyomja es lajkolja... Persze van meg itt tobb markans alak, aki oroszparti, de ok faek egyszeruen toljak, amit kell, nem tulsagosan szofisztikaltan. ( Ezt szepen irtam, hogy ne tiktsanak ki .) Tulajdonkeppen Castel meg a hasonlok ervelese negligalhato, mert nem fartalmaz semmi ujdonsagot, ha az ember olvassa rendszeresen ezt a topikot....
Nekem tetszett,tavaly is néztem a Tranzit Tihanyt,már maga a helyszín is szimpatikus.

Hatalmas az intellektuális különbség a jobb és a baloldal között.
 

PFZ

Well-Known Member
2022. március 23.
2 142
9 242
113
Milyen pontosságra képesek? Mennyiben függ ez a kezelőktől? Én ez úgy képzelem hogy PL Szeverodonyeck ostrománál lőttek mindent ami ukrán kézen volt válogatás nélkül.

Mennyi van nekik? Láthatóan nem lövik ezeket ész nélkül.
Talán azért mert nincs már annyira sok célpont mint az elején. De folyamatosan gyártják.
 
  • Tetszik
Reactions: megazez
W

Wilson

Guest
Tisztelt ukrán partnerek (nem az enyémek) újabb lakomát tartanak - a Nova Kakhovka-i zsilipen átívelő beszakadt hídról készült videó terjed az interneten. A híd közlekedésre való alkalmatlanságát megerősítették számomra - ma délután 1 körül kaptam újabb "találatokat", amit valaki lefilmezett egy kütyüvel (maga a híd sokkal nehezebben rombolható, de már csak gyalogosan lehet átkelni rajta, gondolom). Most mindkét Dnyeper feletti közúti híd - amelyet február vége óta az orosz fegyveres erők tartanak ellenőrzésük alatt - használhatatlan. Igen, meg lehet kísérelni a javításukat, de annak a valószínűsége, hogy a partnerek hagyják ezt megtenni, amíg a hidak a rakétáik hatótávolságán belül vannak, nulla alatt van.

Ez történik, ha túl sokat törődsz a partnerekkel (akiknek a területén keresztül állami vállalataink pumpálják a gázt Európába), hogy ne szenvedjenek és ne rágják a "taknyot" ahelyett, hogy a saját hídjaikat és "döntéshozó központjaikat" ütnék.



Sztrelkov Igor Ivanovics

augusztus 26., 20:19

AZ ÖNFENNTARTÁSI ÖSZTÖNRŐL

Teljesen lerombolták az emeletet: felvételek a sztahanovi szállodáról az AFU HIMARS csapása után...


Этаж снесен полностью: кадры гостиницы в Стаханове после удара ВСУ из HIMARS

10 HIMARS rakéta. A szálloda a romok között van. És vele együtt - egy csomó katona, akik megszokták, hogy "kényelmesen, whiskyvel és lányokkal harcolnak".
Az ukránok ma harmadszor is csapást mértek a csernobajevkai lőszerraktárra.
Ismét eltalálták az Antonov-hidat (néhány találat, egy rakéta bejutott, a híd még áll).

Én személy szerint kíváncsi vagyok, hogy vannak-e még a védelmi minisztériumban (és más biztonsági szerveknél is) olyan emberek, akik ha nem is nagy szellemi képességekkel, de legalább túlélési ösztönnel rendelkeznek? Vagy a "visszavágás" már olyan messzire ment, hogy - a részeg hajléktalanokhoz és a függőkhöz hasonlóan - ezek az emberek elvesztették a következő estén túli tervezés képességét? Végül is, az ukránok tanítják és tanítják őket - de nincs hatás - újra és újra, újra és újra ... Talán azért, mert nagyon kevés olyan ember van, aki egy újabb támadás után arról tud beszélni, hogy mit tanult a hasznos tapasztalatokból? És csak nem tudnak tanulni valaki más tapasztalataiból?
 

mindenen kívül

Well-Known Member
2019. szeptember 18.
6 480
18 428
113
Ezért írtam ha igazat mond!Átfesteni a legkevesebb európai álca festésre.Új abramseket kapják meg évek múlva a Lengyelek az "elajándékozott"72-esek pótlására hamarabb mennek a használt harckocsik.Sivatagi álcára magyarázat hogy a 91-es sivatagi vihar után ezres darabszámban helyeztek harcjárműveket tartalékba.Egyszerűen csak "szemléltetni"akartam ha szándék megvan hatalmas mennyiségben képesek ellátni nehéz technikával az Ukránokat az amerikaiak.


Jó hogy tudod, ebben a proxiháborúban kinek mi a célja, és milyen kották vannak szétosztva a továbbiakra.
Légyszi oszd meg velünk ezt a tudást, mert sötétben tapogatódzunk..

Ne szopjad már be ezt a hülyeséget!
Az illusztrálni betett videónak semmi köze az ukrán háborúhoz!
Vagy azt gondolod, hogy sivatagi álcafestéssel küldik az ukranoknak a nehéztechnikát? o_O
Eddig hány Bradleyt, vagy M1-est adtak az ukránoknak?
Igen, az amerikaiak előszeretettel használnak baromi hosszú szerelvényeket az országon belüli hadianyag mozgatásra. Ebben semmi rendkívüli sincsen. Gyakran komplett dandárok technikai hátterét cserélik ki egyszerre.
A depóban előkészítik a kitárolt, felújított, modernizált technikát, majd az egészet egyben szállítják az alakulathoz. Miközben a leharcolt technikát meg ugyan így egyben küldik vissza.
Hogy mennyi relevanciája van ennek a vonatnak az ukrán háborúhoz, azt jól mutatja, hogy a lengyelek 250 megrendelt, és lelkesen KIFIZETETT M1-esét valami 3-4 év alatt fogják leszállítani.

A videó valószínűleg nem Ukrajnába szánt eszközöket mutat.
De illusztrálja azt, ha az USA akar, százasával küldhet páncélos tekkknikát az ukránnak.
Ahogy ment M109, HIMARS, Javelin, NASAMS, bármi.
Nem sejtette fél éve senki, hogy ilyen cuccok lesznek az ukránnak.
Így azt sem tudjuk mi lesz náluk fél év múlva.
Akár Abrams, Bradley is lehet, ha így döntenek.
 
W

Wilson

Guest
Talán azért mert nincs már annyira sok célpont mint az elején. De folyamatosan gyártják.
Ebben én nem vagyok olyan biztos jól láthatóan még a Krasznopollal is spórolnak, szerintem az Orosz hadvezetés úgy gondolkodik, hogy a legolcsóbb megoldást preferálja, így szépen az évtizedek alatt felhalmozott 152 mm lőszer készleteiket lövöldözik el Ukrajnában...

Hozzáteszem teljesen logikus döntés a részükről...
 
  • Tetszik
Reactions: Kopi2000

GI83

Well-Known Member
2022. március 13.
1 549
13 144
113
Ebben én nem vagyok olyan biztos jól láthatóan még a Krasznopollal is spórolnak, szerintem az Orosz hadvezetés úgy gondolkodik, hogy a legolcsóbb megoldást preferálja, így szépen az évtizedek alatt felhalmozott 152 mm lőszer készleteiket lövöldözik el Ukrajnában...

Hozzáteszem teljesen logikus döntés a részükről...

Tudnád számszerűsíteni, hogy honnan lehet tudni a Krasznopol spórolást?
Mekkora a készlet és milyen a felhasználás gyorsasága? És spórolás nélkül mennyi lenne, mekkora gyártókapacitásuk van?
Esetleg valami amerikai wifis chip kell bele?
 

duckdodgers™

Well-Known Member
2012. március 5.
3 596
19 653
113
Korábban már megosztottam!Európának lehet korlátozottak a készletei de a fő "szponzor" USA ha úgy kívánja az "érdeke"korlátlanul elláthatja fegyverrel az Ukránokat.Ha igazat.mond napi 1-2 szerelvényt indítanak útta az USA legnagyobb hadianyag raktárából(Sierra army depot).Nem feltétlenül nyilvános minden amit később az Ukránoknak "szánnak"
És Te ezt elhiszed… Elképesztő, hogy egy HT fórumon ezt bárki komolyan gondolja! Azon a szerelvényen levő technika felújítása és átadása ÉVEK kérdése még az USA ipari hátterével is. Arról nem beszélve hogy sivatagi színben biztosan nem a hoholoknak szánják. Felejtsétek már el az autóskártya mentalitást basszus, ez nem így működik és főleg nem a mai globalizált világban. Mit mondtak a polákoknak? 3 évet kb? Na akkor gondolkozz! Az kb annyit jelent, hogy IDEÁLIS esetben kb 80 db hk-t újítanak fel évente. (megsúgom. nem fogják tartani a határidőt ) Gondolkozzatok el kicsit azon, hogy GB már a saját tankjait is a németekkel akarja felújíttatni vagy hogy az egész EU kb havi 5 db harckocsit képes gyártani jelenleg ( bár ebben sem vagyok biztos), felújításra sincs nagyobb kapacitás. A helyzet az hogy ez az egész támogatósdi azért is fullad be, mert már NINCS fölös cucc egész Európában (és lassan az akarat is elfogy majd)
Precíziós és nem precíziós fegyverek. Az orosz tüzérség ész nélkül lő a teljesen pontatlan tüzérséggel, sose lesz ez olyan hatékony mint a nyugati felderítést és nyugati precíziós fegyvereket használó ukrán tüzérség. Ezért nem releváns hogy az oroszoknak mennyivel több tüzérségi eszköze van és mennyivel több lőszere, nem tudnak annyival több célpontot megsemmisíteni.
megkérem már @Tcat-et tegyen egy bohócsipkát a neved mellé, mert félelmetes amit előadsz. Halkan megjegyzem, hogy a ruszkik precíziós lőszerből IS többszörös mennyiséget lőttek el mint a hoholok. A különbség az, hogy nekik van miből, miközben a hoholok már az ezeréves flechette-eket vagy éppen a vállalt kötelezettségeik NEM teljesítése miatt még készleten levő PFM-1eseket szórják ész nélkül.
 
K

Kopi2000

Guest
És Te ezt elhiszed… Elképesztő, hogy egy HT fórumon ezt bárki komolyan gondolja! Azon a szerelvényen levő technika felújítása és átadása ÉVEK kérdése még az USA ipari hátterével is. Arról nem beszélve hogy sivatagi színben biztosan nem a hoholoknak szánják. Felejtsétek már el az autóskártya mentalitást basszus, ez nem így működik és főleg nem a mai globalizált világban. Mit mondtak a polákoknak? 3 évet kb? Na akkor gondolkozz! Az kb annyit jelent, hogy IDEÁLIS esetben kb 80 db hk-t újítanak fel évente. (megsúgom. nem fogják tartani a határidőt ) Gondolkozzatok el kicsit azon, hogy GB már a saját tankjait is a németekkel akarja felújíttatni vagy hogy az egész EU kb havi 5 db harckocsit képes gyártani jelenleg ( bár ebben sem vagyok biztos), felújításra sincs nagyobb kapacitás. A helyzet az hogy ez az egész támogatósdi azért is fullad be, mert már NINCS fölös cucc egész Európában (és lassan az akarat is elfogy majd)

megkérem már @Tcat-et tegyen egy bohócsipkát a neved mellé, mert félelmetes amit előadsz. Halkan megjegyzem, hogy a ruszkik precíziós lőszerből IS többszörös mennyiséget lőttek el mint a hoholok. A különbség az, hogy nekik van miből, miközben a hoholok már az ezeréves flechette-eket vagy éppen a vállalt kötelezettségeik NEM teljesítése miatt még készleten levő PFM-1eseket szórják ész nélkül.
Szerinted miert van az az erzesem, hogy meg fel ev mulva is nyomni fogod az oroszbarat es a hohol meg EU, USA ellenes propit, mert meg mindig fog tartani az ukran-orosz haboru? Tudom, az oroszok minden hetfon gyoznek, de szanalmas ez a reszedrol a haboru 26 hete utan is....

UI.: fogadjunk, hogy igazam lesz.. Fel tudok tetkent ajanlani feltucat, nagyon finom osztrak nyalokat....
 

pöcshuszár

Well-Known Member
2019. március 21.
23 824
47 104
113
Eljön az a pont, mikor már annyit ruházták be az alternatív energia és nyersanyag források megszerzésébe,hogy megszűnik a függés (ezzel együtt a zsarolhatoság) .
Mióta folyik az Energiewende (én jó ötletnek tartom különben)? 1990 óta? Épp most torpant meg az egész. Jó lenne, ha néha benéznél az energiatermelős topicba! A fosszilis források diverzifikálása pedig se nem elég gyors, se nem lesz olcsó. És itt jön majd a gazdasági hatás...
Pont az idő az, mi nincs.
Te úgy látod, hogy az oroszok pánikolnak? Mer' én pont az ellenkezőjét látom. Rendelnél tüzifát mostanában?
A gazdasági lassulás az energia és nyersanyag igény (import) csökkenését eredményezi.
Ez a gazdasági lassulás - szerinted - hogyan fogja az EU tagországokat éri teni?
A megugró energiaárak szintén gyorsitják az orosz függés megszűnését.
A megugró energiaárak először bedöntik a német gazdaságot!
Jelenleg is már több gyár áll, amikor a téli gázfelhasználás még sehol nincsen...
Szerintem, ha már augusztus végén súlyos gázválságról beszélnek, akkor november-december magasságában tényleg az lesz a legfontosabb dolga az EU-s vezetőknek, hogy "Ukrajnának hogyan küldjünk fegyvert, meg pénzt?"
Csak szólok, hogy a téli energiaigény csak a tározókkal bekkelhető ki, még folyamatos szállítás mellett is.
Te most látod a folyamatos szállítás ígéretét? o_O
Nem megy a Jamal. Töredéken megy a NS1. Más európai források kitermelése nem növelhető gyorsan. LNG terminál kapacitás rövidtávon ilyen ütemben nem bővíthető!
Az idő, pont hogy az EU ellen van.
El fog jönni - és még jövő év eleje előtt -, hogy a német kancellár térden állva fog könyörögni mindkét Nord Stream elindításáért. Ha mégis kihúzzák a telet, akkor a következő évben fog beütni a mutra....csak akkor már sokkal rosszabb állapotban...
Én javaslom, hogy tanulmányozd az ópiumháborúk elindulásának gazdasági okait (status quo)!
Szerinted miért indította meg pont most a háborút Putyin?
 

jurgenbauer

Well-Known Member
2015. február 1.
25 473
85 321
113
Elemzés és Kalibr szaGértelem, az oroszok "kifogytak mindenből":

"A légierő, amely az előző két fegyvernem gyengeségeit kiválthatta volna, szintén nem tudott döntő szerepet vállalni.
A kis mennyiségű precíziós fegyverkészleteiket elaprózták az oroszok. Ma már úgy tűnik, hogy nem is rendelkeznek ilyen készletekkel:
a Kalibr cirkálórakéták szerepe annyira redukálódott, hogy néhány hetente egy-egy négyes raj megindul a Fekete-tengeren állomásozó hajókról Ukrajna belseje felé, egy-egy talál, a többit lelövik. A nem precíziós bombák és rakéták bevetése pedig mélységesen kockázatos az egyre javuló ukrán légvédelem miatt. Az ukrán légierő sem szűnt meg teljesen, és most is folyamatos fenyegetést jelent. Az orosz légierő nem lenne képes olyan szint alatt tartani a veszteségeit, hogy megérje bevetni repülőcsoportjait tömeges támadásokban."