K
kamm
Guest
Basszus, meg le is irtam, hol es mit irnak, ne hergelj, mert nem fogok aludni, pedig nezni akarjuk az Artemis I inditast...Kamm mint már említettem mind a két általad berakott cikket elolvastam ,de nincs benne ilyen.....
De kamm miért mész szembe azzal a ténnyel, hogy igenis csökkent az idő előrehaladtával az F-35 ára...
Meg1x: Mert nem csokken, mert nem a belepo ar az ar, hanem a lifecycle ar - es a LM azt a szazeves (ideat kozismert) amerikai trukkot hozza, hogy ha nincsenek elore rogzitett szamok, akkor a supporton a gatyadat is lehuzzak. (Lasd regi printer business model: olcso nyomtato, draga tinta.)
Te most trollkodsz?Nem tudom mit láttál, de nem hoztam fel konkrét példaként, a finn tendert a Gripen E jövőbeli kilátásaival kapcsolatban hoztam és nem az esetleges magyarországi megrendeléssel kapcsolatban.
Ok de ez nem mond ellent annak amit írtam, még pedig azt, hogy a két ország kapcsolatának illetve földrajzi elhelyezkedésének köszönhetően olyan ajánlat prezentálásának a lehetősége volt a svédek kezében, amelyet üzemeltetési költségek tekintetében verhetetlen lett volna.

En nem tudom, mi tortent veled, de konkret tenyekre irod az ellenkezojuket sorozatosan.Kamm az egy dolog, hogy te szerinted mikor várható váltás és más a nyilatkozatokból következő lehetőség ugyanis azokban nem csak a 6. gen gépeket említik hanem az 5. generációsakat sem, sőt minden ellenkező híresztelés ellenére Maróth még az F-35-t sem zárta ki.

Maroth et al (ti. ugy remlik, masok is) konkretan kimondtak, hogy nem is gondolkodnak F-35-ben, mert a sixth-gent varjak mar.
Ahogyan fenn is irtam.
A Gripen mindenkeppen niche marad, ami nem feltetlenul hatrany, plane hogy kozben az E sw es network platformja jelenleg a legfejlettebb a piacon.Kamm nem az F-35-l beszéltem az idő nem neki dolgozik kifejezéssel kapcsolatban hanem a Gripen E-l.
Ezert is irtam, hogy ha valakinek nem dolgozik az ido, az az F-35, pont a sixth-gen miatt. Meg kevesbe, mint a joval olcsobb uzemeltetesu Gripen E-nek (ti. ez utobbi, a messze fejlettebb, konnyen fejlesztheto sw platformjaval egyutt esetleg jo sales point lehet meg akkor is, amikor mar a sixth-gen gepek az F-35-ot feleslegesse tettek.)