K
kamm
Guest
Basszus, meg le is irtam, hol es mit irnak, ne hergelj, mert nem fogok aludni, pedig nezni akarjuk az Artemis I inditast...Kamm mint már említettem mind a két általad berakott cikket elolvastam ,de nincs benne ilyen.....
De kamm miért mész szembe azzal a ténnyel, hogy igenis csökkent az idő előrehaladtával az F-35 ára...
Meg1x: Mert nem csokken, mert nem a belepo ar az ar, hanem a lifecycle ar - es a LM azt a szazeves (ideat kozismert) amerikai trukkot hozza, hogy ha nincsenek elore rogzitett szamok, akkor a supporton a gatyadat is lehuzzak. (Lasd regi printer business model: olcso nyomtato, draga tinta.)
Te most trollkodsz?Nem tudom mit láttál, de nem hoztam fel konkrét példaként, a finn tendert a Gripen E jövőbeli kilátásaival kapcsolatban hoztam és nem az esetleges magyarországi megrendeléssel kapcsolatban.
Ok de ez nem mond ellent annak amit írtam, még pedig azt, hogy a két ország kapcsolatának illetve földrajzi elhelyezkedésének köszönhetően olyan ajánlat prezentálásának a lehetősége volt a svédek kezében, amelyet üzemeltetési költségek tekintetében verhetetlen lett volna.
De, konkretan az ellenkezoje volt igaz - nem, nem volt verhetetlen a sved, sot, az amerikaiak olcsobbra araztak (vagy azert, mert kritikus kerdesnek vettek, vagy mert majd 'kesobb behozzuk a supporton' cimszoval. Majd kiderul.)En nem tudom, mi tortent veled, de konkret tenyekre irod az ellenkezojuket sorozatosan.Kamm az egy dolog, hogy te szerinted mikor várható váltás és más a nyilatkozatokból következő lehetőség ugyanis azokban nem csak a 6. gen gépeket említik hanem az 5. generációsakat sem, sőt minden ellenkező híresztelés ellenére Maróth még az F-35-t sem zárta ki.

Maroth et al (ti. ugy remlik, masok is) konkretan kimondtak, hogy nem is gondolkodnak F-35-ben, mert a sixth-gent varjak mar.
Ahogyan fenn is irtam.
A Gripen mindenkeppen niche marad, ami nem feltetlenul hatrany, plane hogy kozben az E sw es network platformja jelenleg a legfejlettebb a piacon.Kamm nem az F-35-l beszéltem az idő nem neki dolgozik kifejezéssel kapcsolatban hanem a Gripen E-l.
Ezert is irtam, hogy ha valakinek nem dolgozik az ido, az az F-35, pont a sixth-gen miatt. Meg kevesbe, mint a joval olcsobb uzemeltetesu Gripen E-nek (ti. ez utobbi, a messze fejlettebb, konnyen fejlesztheto sw platformjaval egyutt esetleg jo sales point lehet meg akkor is, amikor mar a sixth-gen gepek az F-35-ot feleslegesse tettek.)
.
Nagy tisztelője vagyok az ázsiai hadiiparnak. A török (2025 első felszállás) elég elhamarkodott időponttal szemben a koreai nem korai (2028 sorozatgyártás).
Japán meg a Tempestbe fektet be. Az is jó nekünk.