[HÍREK] Ukrajnai fegyveres konfliktus

  • Ha nem vagy kibékülve az alapértelmezettnek beállított sötét sablonnal, akkor a korábbi ígéretnek megfelelően bármikor átválthatsz a korábbi világos színekkel dolgozó kinézetre.

    Ehhez görgess a lap aljára és a baloldalon keresd a HTKA Dark feliratú gombot. Kattints rá, majd a megnyíló ablakban válaszd a HTKA Light lehetőséget. Választásod a böngésződ elmenti cookie-ba, így amikor legközelebb érkezel ezt a műveletsort nem kell megismételned.
  • Az elmúlt időszak tapasztalatai alapján házirendet kapott a topic.

    Ezen témában - a fórumon rendhagyó módon - az oldal üzemeltetője saját álláspontja, meggyőződése alapján nem enged bizonyos véleményeket, mivel meglátása szerint az káros a járványhelyzet enyhítését célzó törekvésekre.

    Kérünk, hogy a vírus veszélyességét kétségbe vonó, oltásellenes véleményed más platformon fejtsd ki. Nálunk ennek nincs helye. Az ilyen hozzászólásokért 1 alkalommal figyelmeztetés jár, majd folytatása esetén a témáról letiltás. Arra is kérünk, hogy a fórum más témáiba ne vigyétek át, mert azért viszont már a fórum egészéről letiltás járhat hosszabb-rövidebb időre.

  • Az elmúlt időszak tapasztalatai alapján frissített házirendet kapott a topic.

    --- VÁLTOZÁS A MODERÁLÁSBAN ---

    A források, hírek preferáltak. Azoknak, akik veszik a fáradságot és összegyűjtik ezeket a főként harcokkal, a háború jelenlegi állásával és haditechnika szempontjából érdekes híreket, (mindegy milyen oldali) forrásokkal alátámasztják és bonuszként legalább a címet egy google fordítóba berakják, azoknak ismételten köszönjük az áldozatos munkáját és további kitartást kívánunk nekik!

    Ami nem a topik témájába vág vagy akár csak erősebb hangnemben is kerül megfogalmazásra, az valamilyen formában szankcionálva lesz

    Minden olyan hozzászólásért ami nem hír, vagy szorosan a konfliktushoz kapcsolódó vélemény / elemzés azért instant 3 nap topic letiltás jár. Aki pedig ezzel trükközne és folytatná másik topicban annak 2 hónap fórum ban a jussa.

    Az új szabályzat teljes szövege itt olvasható el.

  • Az elmúlt évek tapasztalatai alapján, és a kialakult helyzet kapcsán szeretnénk elkerülni a (többek között az ukrán topikban is tapasztalható) információs zajt, amit részben a hazai sajtóorgánumok hozzá nem értő cikkei által okozott visszhang gerjeszt. Mivel kizárható, hogy a hazai sajtó, vagy mainstream szakértők többletinformációval rendelkezzenek a fórumhoz képest a Wagner katonai magánvállalat oroszországi műveletével kapcsolatban, így kiegészítő szabály lép érvénybe a topik színvonalának megőrzése, javítása érdekében:

    • a magyar orgánumok, közösségi média oldalak, egyéb felületek hírei és elemzései (beleértve az utóbbi időkben elhíresült szakértőket is) nem támogatottak, kérjük kerülésüket.
    • a külföldi fősodratú elemzések, hírek közül az új információt nem hordozók szintén kerülendők

    Ezen tartalmak az oldal tulajdonosának és moderátorainak belátása szerint egyéb szabálysértés hiányában is törölhetők, a törlés minden esetben (az erőforrások megőrzése érdekében) külön indoklás nélkül történik.

    Preferáltak az elsődleges és másodlagos források, pl. a résztvevő felekhez köthető Telegram chat-ek, illetve az ezeket közvetlenül szemléző szakmai felületek, felhasználók.

adam.bertok

Well-Known Member
2022. február 26.
358
1 129
93
A britttt titkosszolgálat és a tudósok egybehangzó véleménye, hogy az orkok teljesen kifogytak a hohol mosógépekből és most már kénytelenek vederben mosni.

látom váltás volt az agitprop osztályon, üdvözöljük újra kedves kolléga (wtf??? :confused::confused::confused:)
Bátorkodjon szabad megjegyeznem, hogy azt a napi 40-50 ezer tüzérségi lövedéket legalább 90%-ban NEM lakott településekre lőtték ki.
A lakossággal kapcsolatos okoskodásával szöges ellentétben állnak a korábban itt is tárgyalt Hoholisztánból Mordorba történő civil mozgások, de még az IAEA szakértői csoportjának észrevételei is. Tudniillik Ők IS! arról számoltak be, hogy a kaporföldről Mordorba vezető átkelőnél többórás várakozásra kényszerültek, mivel az európai ̶n̶á̶c̶z̶y̶ közös értékeket védő hohol hősök, megtagadták a soron kívüli átléptetésüket.
Egyéb hírek egyenesen Szauron mindent látó szemétől : Vitéz al és felcsúti kőbányai Orbán Viktor elvtárs megérkezett Mordor fővárosába, hogy részt vegyen Mordor árulójának a pizzaárus Görbecsőnek elhantolásán. A rossznyelvek szerint máris felajánlotta országa minden erőforrását a libsik elleni harcra, némi extra olaj és gázszállításért valamint Kárpátaljáért cserébe. Bölcs vezérünk megfontolja az ajánlatot és egy grozniji tanulmányútra küldené a magyar ̶n̶e̶m̶z̶e̶t̶v̶e̶z̶e̶t̶ő̶t̶ pártfőtitkárt, hogy saját maga tapasztalja meg milyen az, amikor valaki Mordor Urának kedvében jár. Egyúttal tovább mélyülhet a magyar-csecsen testvérnépek közti örök és megbonthatatlan barátság is. Ramzan Ahmatovics (hogy Allah áldja meg MINDENNEL IS!) Csecsenföld vezetője azonnal jelezte, hogy szívesen látott vendég a magyar delegáció és egyben felajánlotta, hogy Magomed Tushayev segítené Magyarországot a következő évi Pride rendezvény lebonyolításában és ezen felül az LGBTQ közösség társadalomba való helyes integrációjában. Joszip Szájer balatoni telkéről üdvözölte a felajánlást.
tok jo hogy igy szurkolsz a demografia szerint nemsokara europa legnagyobb muszlim allamanak.
az a sok kazakh, tatar, uzbeg milyen jo szomszed lesz majd egyszer.
ott nem lesz gond az lmbq izevel, meg a keresztenyekkel sem.
biztos orulsz ennek meg magomednek.

50000 iranyitatlan loszer, a hires orosz precizitassal azt jelentene hogy mar nem lenne ukran eloero.

de ugy tunik meg vannak ukran harcosok, akkor az az 50000 loszer naponta mind buzafoldre megy mi ?
csak hogy kikeruljek a civileket. nevetseges.

komolyan, tok debil hogy ezt ember elhiszi amit itt irkaltok.
 

Sniper

Well-Known Member
2018. április 10.
2 031
23 606
113
gbjg21delUs.jpg

Állítólag megérkeztek...

nincs ebben semmi különös,kb 3 hónapja tudjuk hogy menni fognak ezek is az ukránoknak ..

a kérdés az,hogy fognak-e lőni vele orosz területet és mit ?

szerintem fognak,én legalább is úgy gondolom ha már ott lesz az a technika megpróbálnak vele így is nyomást gyakorolni az orosz közvéleményre,hogy a háború utoléri őket is ..

nekem az orosz válaszlépés lesz erre az érdekes,mert még most sem értem mi a tökömért nem csapkodták meg Kijevet úgy komolyabban az oroszok ?

első körben villany,közművek,internet,hidak,vasútállomás,kormányzati épületek,gyárak,rendőrség,tűzoltóság,metro,bevásárlóközpontok,kórházak lennének nálam napirenden mint prioritást élvező célpontok .. és nem csak Kalibr képes precíziós csapásra az orosz arzenálból ..

nekem kicsit érthetetlen (még ha próbálom megérteni is ezt a kíméljük a lakosságot amíg lehet dolgot) ez az orosz hozzáállás .. még oroszok lakta területen érthető,hogy vigyáznak a véreikre,de többségében ukránok lakta területen ??

azt az illúziót amit itt néhányan táplálnak vagy túl gondolnak,hogy lesz egy oroszbarát Ukrajna Kijev központtal engedjük el szerintem,mivel túl sok vért kívánt már ez a háború ahhoz,hogy ez beteljesüljön,még ha lesz is egy kényszerbéke .. az olyan román -magyar vagy szlovák-magyar "barátság" lesz .. sok sok szabotázzsal,és vérrel írva.

Szerintem egy leszakított déli-keleti rész megy az oroszoknak ez biztos a többi meg megmarad Ukrajnának tele soviniszta,komplexusos xenofób emberekkel .. akikkel még lesz rengeteg gondja minden szomszédnak ..

most a nagy angolszász brigád szépen generált egy második Balkánt Európába,és sajnos sosem fog eljöni belátható időn belül egy olyan konzekvens európai vezetés,ami azt ki merné mondani hogy takarodjanak már a francba innen a kontinensről a cowboyok az egész holmijukkal a picsába,húzzanak haza és otthon jampizzanak,van éppen elég tennivaló az USA-ban is,nem kell nekik itt a szart kavarni ,
az angolokat (mivel nem tagja az EU-nak) jól megszívatni mindenféle vámokkal,meg szankciókkal, az USA-t kiebrudalni a kontinensről,létrehozni egy közös európai haderőt (orosz részvétellel is!!) ami fel tudja venni a versenyt akár az USA akár Kínával szemben,és létrehozni egy Lisszabontól - Uelenig tartó Európát és visszaállna a világ rendje.

ez persze utópia , a jelenlegi megvett,értéktelen brüsszelita politikusokkal elképzelhetetlen pedig az egyetlen értelmes válasz lenne/lehetne mind az angolszász mind a kínai dominancia ellen.
 
K

Kopi2000

Guest
Mindenkinek van véleménye, te így látod én amúgy. Az oroszok bele lettek kényszerítve a helyzetbe, ha valaki sarokba szorul, védekezik.
Másként éli meg mindenki a történelmet, valószínüleg minél idősebb vagy, annál több a közvetlen megélés és nem csak mások írásaiból vezeted le a világnézetedet.
Én megengedhetem magamnak, hogy így lássam, sem te, sem mások nem tudnak ennek ellenkezőjéről meggyőzni. Amit látok, olvasok egybevág a szemtanuk beszámolóival. Itt ne azokat értsd, akiket az orosz, vagy az ukrán média mutogat, ők mindnyájan részei a propagandának. Lehet beszélni menekültekkel Magyar országon is, de sok a belső menekült Nyugat-Ukrajnában is. A nagyfokú tüzérségi használat pedig már csak egy következmény. Miután a háború első szakaszában nagyok voltak a veszteségek, most már űrmérettel harcolnak elsősorban, így kimélik a saját csapataikat.

Amúgy meg igen, természetesen az oroszok nagyon elszámolták magukat. Azt gondolták, az ukránok szívesen fogadják majd őket (legalább keleten, ahol elsősorban orosz nyelvűek élnek). De nem ez történt, sajnos, pedig így sokkal kevesebb ember halt volnameg feleslegesen.


Amúgy meg ha tényleg ennyire balfaszok az oroszok, lehet menni önkéntesnek, gyűjteni a tapasztalatokat Én a békére várok, de sajnos az egyre távolodik, köszönhetően a sok harcias oroszellenes gondolkodónak.
Ha konnyen gyoztek volna a ruszkik, akkor csak megnott volna az etvagyuk. Ujabb allamokat szemeltek volna ki maguknak, hogy terjebek meg Putyin caratyuska kebelere... Kb. ugy jartunk volna Putyinnal, mint Hitlerrel a II. VH elejen. Mindent elneztek neki es a vegen a fel vilag langokban allt..... Szoval, a konnyu orosz gyozelem, meg tobb ember szenvedesevel jart volna egyutt....
 

papajoe

Well-Known Member
2016. február 21.
17 027
54 032
113
Elég könnyű levezetni
180.000 orosz katona
1.000.000 ukrán katona (nem én mondtam) de legyen csak 350.000 ukrán katona

40.000.000 lakosságú országot megtámad egy 140.000.000 lakosságú ország a fent nevezett haderővel. Napi 50.000 lövedéket kilőve.

Civil áldozatok száma 180.-ik napon 9.000 fő (ENSZ adat 7890 fő)

Katonai áldozatok száma: mindkét oldalon összegezve "hivatalos" adatok szerint kb. 80-90.000 fő. Természetesen mindenki sejti, hogy ez a szám akár 150- 200 ezer is lehet. (ukrán oldalon már akár 150 ezer fő is lehet)

Miről beszélsz? Talán a világtörténelemben nem volt olyan háború mely tekintve a háború méretét ilyen alacsony civil áldozatokkal járt volna. Ha eddig lábujjhegyen való közlekedésről beszéltek az oroszfanok, akkor jobb ha ha elhiszed.

Vezessük le egy pillanatra, hogy az oroszok úgy viselkednek ahogy mondod, és készakarva pusztítják a lakosságot. Nos a háború méretét tekintve, valamint a katonák számát, és a felhasznált felszereléseket min. többszázezer de akár milliós civil áldozatokról kellene beszélni.



Az oroszok lassúságának oka, hogy Ukrajnát közel 30 ország támogatja. A bevetett haderő nem erre lett tervezve szerintem.
Ahhoz képest nagyon jól tartják magukat.
A mihez tartást végett:

Ukrajnai támogatások:
65.000 fő kiképzése UK, US, és egyéb területeken
1500+ páncélozott jármű (ebből kb 350 tank, 600 páncélozott csapatszállító és csapattámogató eszköz, és 550 egyéb páncélozott gyorsbevetésű járművek. + Lőszer
1000+ Nehéztüzérségi eszköz + lőszer
1200+ Katonai drón
25.000 civil drón
60-80.000 vállról indítható eszköz
4000+ szállító eszköz (teherautók, kamionok, és egyéb)
350.000 kézifegyver
200.000+ kézi gránát
Kiegészítő felszerelések (sisak, ruházat, éjszakai látóberendezések, stb) kb. 300.000 eszköz

Légi eszközökről kósza információk és csak becslések vannak kb. 60-80 db (helikopter, vadászgép, teherszállító, közreműködő felderítő)

a fegyvertámogatások összértéke júniusig 40 milliárd USD, pénzbeli támogatások 15 milliárd USD, nem pénzbeli támogatások 35 milliárd USD



Össze sem lehet vetni az iraki háborút és a rendelkezésre álló felszereléseket Irakban, az ukrajnai háborúval.
Mennyi is volt a civil áldozatok száma??? WHO 2008. január 9-i jelentése szerint azonban 104 000 és 223 000 között van, a legvalószínűbb becslés 151 000.


Irak GDP-je 2003-ban 21 milliárd USD , ebből katonai költségvetés 3.5 milliárd USD. :)
Ukrajna 2021 GDP: 160 milliárd USD

Az USA tudod mit zúzott le? Barlanglakó papucsosokat, és ezzel nem túloztam.


Hol aktív? Csak nem a kósza 1-2 helikopterről vagy 2 vadászgépről beszélsz, egy közel 65%-os EU méretű területen?

És ismét igazoltad, lábujjhegyen közlekednek Ukrajnában. 9000 civil halott van.

Azért várd ki a végét mielőtt eredmény hirdetsz.
A sok nyugati wunderwaffe romokban hever Ukrajnában. Abból a mennyiségből amit leamortizáltak az oroszok ezekből a fegyverekből, némely EU ország komoly hadsereget építhetett volna magának. Nem túlzás azt mondani, jó pár országnak elég lett volna.

És van egy örök igazság az a jó fegyver ami raktáron van, szó szerint létezik (nem csak megrendelő űrlapon) kézzel fogható, és működik.
Minden más csak wunderwaffe kategória.


A mészárlás valóban zajlik, de nem a civileket mészárolják, hanem a szerencsétlen ukrán katonákat, akiket erőszakkal a frontra küldenek.




Románul írd nekik legközelebb.
 

adam.bertok

Well-Known Member
2022. február 26.
358
1 129
93
Mindenkinek van véleménye, te így látod én amúgy. Az oroszok bele lettek kényszerítve a helyzetbe, ha valaki sarokba szorul, védekezik.
Másként éli meg mindenki a történelmet, valószínüleg minél idősebb vagy, annál több a közvetlen megélés és nem csak mások írásaiból vezeted le a világnézetedet.
Én megengedhetem magamnak, hogy így lássam, sem te, sem mások nem tudnak ennek ellenkezőjéről meggyőzni. Amit látok, olvasok egybevág a szemtanuk beszámolóival. Itt ne azokat értsd, akiket az orosz, vagy az ukrán média mutogat, ők mindnyájan részei a propagandának. Lehet beszélni menekültekkel Magyar országon is, de sok a belső menekült Nyugat-Ukrajnában is. A nagyfokú tüzérségi használat pedig már csak egy következmény. Miután a háború első szakaszában nagyok voltak a veszteségek, most már űrmérettel harcolnak elsősorban, így kimélik a saját csapataikat.

Amúgy meg igen, természetesen az oroszok nagyon elszámolták magukat. Azt gondolták, az ukránok szívesen fogadják majd őket (legalább keleten, ahol elsősorban orosz nyelvűek élnek). De nem ez történt, sajnos, pedig így sokkal kevesebb ember halt volnameg feleslegesen.


Amúgy meg ha tényleg ennyire balfaszok az oroszok, lehet menni önkéntesnek, gyűjteni a tapasztalatokat Én a békére várok, de sajnos az egyre távolodik, köszönhetően a sok harcias oroszellenes gondolkodónak.
menjel harcolni az oroszok oldalan te. nem akarok menni harcolni es neked sem kell kuldened engem.

baromi jo olvasni ,hogy rendesen meg tudod magyarazni, hogy egy atomhatalmat sarokba szoriott egy atom fegyver nelkuli korrupt, zsido es humorista altal vezetett orszag. de durva, maig emlekszik mindenki mikor az agresszor ukrajna megtamadta a seremetyevoi repteret ejtoernyosokkel.. ja nem volt ilyen.


milyen hatalom mar az ami ennyire parazik egy szegeny orszagtol.
ha ukrajna nato tagsaga baj, meg jo hogy a finneke nem az, ja meg a svedeke sem. az nem szamit.
de valamit dormogtek hogy majd lesz valami, kivancsian varja azota is mindenki hogy mi lesz. ja semmi.

mennyire gyasz mar, hogy azok a bena ukranok nem akarnak oroszok lenni.

jo hogy nem azt irod, hogy a szekelyek miert nem lesznek mar romanok, mit kell ott ugralni, hogy magyarul akarnak beszelni.
meg tanulna mindenki romanul oszt sokkal jobb lenne nekik is, nem kene hulye iskolakon meg nyelven osszeveszni.

te elolvasod amit leirtal vagy felfogod hogy mit irsz ?

az ukranok mondjanak a le foldjukrol nyelvukrol ? mert ugy neked olcsobb a gaz ?
milyen szar mar he hogy ellen allnak meg mindig oszt szegeny artatlan Putyinnak gyerekeket kell gyilkolnia kijevben meg lvivben.
buta buta ukranok. ha eleg sok gyerek meghal csak megertik.

----
hirek is legyenek :


<blockquote class="twitter-tweet"><p lang="en" dir="ltr">0.<br>With the beginning of the new school year in Russia, many memorial plaques to dead graduates of all ranks were unveiled in schools. They have different levels of workmanship and placement. We will place them one by one in one thread. <a href="https://t.co/4nEG7ZK9yt">pic.twitter.com/4nEG7ZK9yt</a></p>&mdash; Russian Officers killed in Ukraine (@KilledInUkraine) <a href=" ">September 3, 2022</a></blockquote> <script async src="https://platform.twitter.com/widgets.js" charset="utf-8"></script>
 

mindenen kívül

Well-Known Member
2019. szeptember 18.
6 477
18 408
113
Egy ígéret, hogy Ukrajna nem veszíthet!

Ha úgy tűnik veszítesz, akkor jöhet a nehéz technika, támogatás, esetleg erőelvonás egyéb lehetséges.

Elég sok hajmeresztő dolgot csinál Zelenszky… a verbális provokáció már kevés, mert nem ér célt….
Hát feláldoz pár ezer katonát látványosan…. Demonstrálja hogy miért kell a nehéztechnika.

Azt az egyet nem tudja, hogy az igérgetők Afganisztánban ugyanezt mondták, majd a biztonsági szolgálataik nemzetközi személyzetét is hátra hagyták!

Sokkal egyszerűbb lett volna hátrálni zselének:
Az üzenet, hogy fegyverek nélkül nem lehet megvédeni Ukrajnát.

A te logikád erőltetett, irracionális. Azért támad, veszteségek árán, hogy adjanak fegyvert?
A nyugatot nem érdekli az ukrán halottak száma. Ők is a térképet nézik. És Putyin veszteségeit.



Figyelj már! Te egyáltalán nem vagy tisztában az ukrán területek puszta fizikai méreteivel és egyes hagyományos fegyverek romboló erejével... Annyi hülyeséget összesüketeltél már itt, hogy már abba is belefájdul a fejem, ha a nevedet meglátom!

Most jöttél elő a szénakazalból?
Miért nem olvasol, mielőtt írsz?
Nézd már meg mire reagáltam!
Valaki azt mondta, hogy a ruszki félgőzzel harcol, ha akarná lerendezné két hét alatt.
Segítettem neki.
Te meg azt mondod, okosan, hogy Ukrajna túl nagy?!
Hát ezt most tudtátok meg?
Kötekedjél azzal, aki azt mondta, hogy a ruszki félgőzzel harcol, mert okos.
Mint te.
;)

Kadirov lemond?
Barátaim, ma megtudtam, hogy valójában én vagyok a "leghosszabb ideig hivatalban lévő" az Orosz Föderáció alkotóelemeinek ACTing vezetői között.
Én magam is észrevettem, hogy elidőztem. Úgy gondolom, hogy megérdemlem a határozatlan idejű és hosszú szabadságot.

Remélem, hogy támogatni fogtok és megértitek.

Megértjük, persze.
Sőt, támogatjuk is. Több milliárd embernek okoz örömet
Sok volt neki a kokó...,
Putyin majd felbérel másik bohócot iszlám ruszkinak.
 

mlace

Well-Known Member
2018. február 16.
1 912
5 233
113
Jelenlegi Ukrán haderőt,légvédelmet hamar "szétcsapná"az USAF légiereje.Nem hinném hogy gondot okoznak nekik a régi szovjet időkből származó kub,buk,s300 rendszek.El tudnák nyomni ezeket onnantól kezdve meg bőven manpadsal elérhető magasság felett szoktak"operálni"preciziós bombákkal.
És ezt anélkül tudnák megtenni hogy "leradíroznák"a városokat
Igen, a légifölénnyel valószínüleg nem lenne annyi problémájuk, mint az oroszoknak. Persze előbb utóbb el kellene nekik is indulni gyalogosan, és ez nem irak és nem is afganisztán. Ittbizony visszalőnek, olyan csúzlikkal, ami abrams / leo2-nek is fáj.

De tök mindegy, ez teoretikus, USA nen támadja meg Ukrajnát, csak azt jeleztem, nincs jó viszonyítási alap, amihez mérni lehetne az oroszok / ukránok teljesítményét.

Látom, hogy sokak szemében orosz = szar, usa = qva jó, vagy másként usa = modern, orosz = régi szar, de a háborút nem eszközök, hanem emberek vívják, és mint írtam, az oroszoknak óvatosan, ésszel kell eljárniuk, hiszen ezt a területet sajátként akarják megtartani (USA irakban is afganisztánban is saját "báb" kormányt állított fel, ami nem ugyanez a műfaj).
Afganisztánban nem sok szerepe volt a harckocsiknak.Hasonlóan elégtelen légi,gyalogos támogatással vetették volna be az abramsaket azok is hasonlóan nagy veszteséget szereztek volna Irakban.Annak ellenére hogy a "városi"harc nem éppen kedvező nekik városi harcokban is alacsony veszteséget szenvedtek velük.
 
  • Vicces
Reactions: ghostrider

duckdodgers™

Well-Known Member
2012. március 5.
3 596
19 652
113
És ezt ki mondta, hogy ennyire voltak képesek?

Már 17 országban használják.
A lehetséges további vevők listája:
  • Albania
  • Bulgaria
  • Finland
  • Latvia
  • Lithuania
  • Slovakia
  • Hungary
  • United Kingdom
  • Iraq
  • Kazakhstan
  • Oman
  • Indonesia
  • Angola
  • Nigeria
Ez a líbiai, azeri és ukrán bevetések eredménye. Jó lenne, ha mi is tudnánk ilyen piacképtelen termékeket gyártani.

A propagandát és a valóságot ez esetben nagyon könnyű elválasztani, mivel a fenti adatok is beszédesek.
Egyébként az oroszok is szívesen gyártanák...
A legenda egy dolog, a valóság pedig egy másik.
Már Líbiában is akadtak gondok a Bayraktarokkal, Szíriában meg lesöpörte őket az égről az orosz PVO&EW...
Ami bebizonyosodott ezekről a hohol sztyeppék felett az nem más, mint hogy épkézláb légvédelmi és EW rendszerrel rendelkező ellenfél ellen nem sokat érnek.
 

aquarell

Well-Known Member
2015. január 20.
15 623
55 409
113
Még ott van az a lehetőség is hogy jelentősen csökkentheti Európa a gázfogyasztását a nélkül hogy ez érdemben befolyásoljon bármit is. Sok olyan felhasználási területe van a gáznak ahol kiváltható rövid távon is. Gáz fog jönni télen is alternatív forrásból. Oroszország többet veszít ezzel a játékkal, egy gazdasági háborút nem nyerhetnek meg az oroszok, ez már a SZU-nak se ment, pedig az még tényező volt, Oroszország már nem az.

A valóság az hogy az oroszoknak nincs infrastruktúrájuk hogy más piacra szállítsanak és a technológiájuk sincs meg hogy ezt az infrastruktúrát kiépítsék.
"gáz fog jönni télen is alternativ forrásból"
Ez az olvasói aranyköpésekhez való!
 

DTheo

Well-Known Member
2020. augusztus 20.
1 157
3 434
113
Még ott van az a lehetőség is hogy jelentősen csökkentheti Európa a gázfogyasztását a nélkül hogy ez érdemben befolyásoljon bármit is. Sok olyan felhasználási területe van a gáznak ahol kiváltható rövid távon is. Gáz fog jönni télen is alternatív forrásból. Oroszország többet veszít ezzel a játékkal, egy gazdasági háborút nem nyerhetnek meg az oroszok, ez már a SZU-nak se ment, pedig az még tényező volt, Oroszország már nem az.
Ez amit írt a gázzal kapcsolatosan az egy mese. Az a baj, hogy ezt nyugaton jelenleg még sokan elhiszik; itthon ezt csak egy kisebbségnek lehet eladni.
 

DTheo

Well-Known Member
2020. augusztus 20.
1 157
3 434
113
A legenda egy dolog, a valóság pedig egy másik.
Már Líbiában is akadtak gondok a Bayraktarokkal, Szíriában meg lesöpörte őket az égről az orosz PVO&EW...
Ami bebizonyosodott ezekről a hohol sztyeppék felett az nem más, mint hogy épkézláb légvédelmi és EW rendszerrel rendelkező ellenfél ellen nem sokat érnek.
Líbiában konkrétan ez az oka annak, hogy nem Haftar irányítja Líbiát. Az azeri&örmény háborút lényegében a TB2-k+az izraeli kamikaze drónok döntötték el.
Fejlődik az EW, ez tény, csak éppen hatás->ellenhatás:

"Bayraktar TB2S


In October 2020, Baykar CTO Selçuk Bayraktar showed the new, improved version of TB2, named TB2S. In Selçuk Bayraktar's Twitter post, the TB2S has a protrusion on its body and an antenna on its nose for satellite communication (SATCOM).[154][155] In the basic model of TB2, communication between the aircraft and the control station was via ground-based antenna. Communication via the TÜRKSAT satellite provides a much bigger control range than the 150–300 km range of the basic model. The satellite communication will also make the TB2S more resistant to the jamming of communication by the enemy.[156] The SATCOM-integrated TB2S made its maiden flight on 4 December 2020."
 

gerimaster

Well-Known Member
2022. február 24.
701
8 484
93
Még ott van az a lehetőség is hogy jelentősen csökkentheti Európa a gázfogyasztását a nélkül hogy ez érdemben befolyásoljon bármit is. Sok olyan felhasználási területe van a gáznak ahol kiváltható rövid távon is. Gáz fog jönni télen is alternatív forrásból. Oroszország többet veszít ezzel a játékkal, egy gazdasági háborút nem nyerhetnek meg az oroszok, ez már a SZU-nak se ment, pedig az még tényező volt, Oroszország már nem az.
Látod ha egy picit is tájékozódnál, rájönnél mekkora sületlenségeket hordasz össze.
Az EU gázfogyasztása évről évre nő, és nem csökken, a 2022-es év 15%-al meghaladja az előző éveket!
Értelemszerűen nem fejlődhet egy gazdaság energiahordozó igény növekedése nélkül. Évente minimum a szokásos GDP növekedés rátájával megegyező Energiaigény növekedés duplája a helyes matek!

A valóság az hogy az oroszoknak nincs infrastruktúrájuk hogy más piacra szállítsanak és a technológiájuk sincs meg hogy ezt az infrastruktúrát kiépítsék.
A valóság a fordítottja, az EU-nak nincs infrastruktúrája, hogy más országokból importáljon energiahordozókat.
Tetszik vagy nem, hiányzik pár száz darab olajtanker, és LNG szállító a cél megvalósításához. (Az ismert terminál hiányokról ne is beszéljünk.) Nincs kiépített vezetékrendszer az EU területén, se olaj se gázhoz ami a tengerparti szállítmányok elosztását szorgalmazná.
Ezek megépítése 10 év! Több tízezer kilométernyi vezetékekről beszélünk. Értelemszerűen a meglévők rossz irányba mennek :)

Jelenleg az EU tározókban feltöltött gázmennyiségek közel 50%-a orosz származású.

Mindenközben az orosz olajtankerek tartalmát töltik/címkézik át a görög partoknál STS eljárással tucatszámra. Mindezt EU segítséggel
közbenjárással. Szerinted kinek nincs infrastruktúrája, ha titokban állami intézkedések keretében, hozzuk továbbra is az orosz olajat az EU-ba? Közben a narratívát nyomják a 100-ik szankcióról, hogy Te és társaid terjeszthessétek az igét!
Kicsit nézz már a színfalak mögé, fárasztó a narratívod.
 

Beregszasz

Well-Known Member
2022. február 20.
44
680
83
Ha konnyen gyoztek volna a ruszkik, akkor csak megnott volna az etvagyuk. Ujabb allamokat szemeltek volna ki maguknak, hogy terjebek meg Putyin caratyuska kebelere... Kb. ugy jartunk volna Putyinnal, mint Hitlerrel a II. VH elejen. Mindent elneztek neki es a vegen a fel vilag langokban allt..... Szoval, a konnyu orosz gyozelem, meg tobb ember szenvedesevel jart volna egyutt....
Igen, ez reális veszély, és szerintem ez motiválja Nyugat-Európát is. Viszont én tényleg úgy látom, hogy Putyint alapvetően a Szovjetunió szláv magterületeinek szétszakítása miatti revans vezérli, valójában inkább a cári Oroszországot és nem egy új Római Birodalmat akar felépíteni.

Hitler ráadásul már a Mein Kampf-ban, a 20-as években előre leírta mit akar, Putyin a kezdetektől csak a Máltai egyezmény (amit persze nem foglaltak soha írásba) tiszteletben tartását kéri számon tőlünk, a Nyugattól. Ráadásul legkésőbb 2008-tól mindenkinek tudnia kellett volna, ezen a téren meddig hajlandó elmenni...
 

boki

Well-Known Member
2012. május 18.
47 896
81 754
113
A győzelem katonája és az örök láng visszatért Saur-Mogilába

A legendás Saur-Mogila halmon befejeződött a katona alakjának felújítása és felszerelése a felállított sztélén.

Három hónap alatt 4 történelmi domborművet alkottak újra, 3 újat Donbass modern védőinek szenteltek, egy 36 méteres sztélét és egy 9 méteres Győzelem Katonájának alakját;

Itt három műszakban 268 szakember dolgozott. A teljes épület területe 50500 m2 volt.

A komplexum koncepciója változatlan maradt. A Köztársaság fő emlékműve ugyanaz maradt, mint fél évszázaddal ezelőtt.

Az emlékmű ünnepélyes megnyitását a következő napokban tervezik.
Gtj96BjsxpQ.jpg

UbDPOI7zZ8s.jpg

akMKWBB5ep8.jpg

dSjYwnM_hYw.jpg


HkGutx_6Ij4.jpg
 

mindenen kívül

Well-Known Member
2019. szeptember 18.
6 477
18 408
113
Mindenkinek van véleménye, te így látod én amúgy. Az oroszok bele lettek kényszerítve a helyzetbe, ha valaki sarokba szorul, védekezik.
Másként éli meg mindenki a történelmet, valószínüleg minél idősebb vagy, annál több a közvetlen megélés és nem csak mások írásaiból vezeted le a világnézetedet.
Én megengedhetem magamnak, hogy így lássam, sem te, sem mások nem tudnak ennek ellenkezőjéről meggyőzni. Amit látok, olvasok egybevág a szemtanuk beszámolóival. Itt ne azokat értsd, akiket az orosz, vagy az ukrán média mutogat, ők mindnyájan részei a propagandának. Lehet beszélni menekültekkel Magyar országon is, de sok a belső menekült Nyugat-Ukrajnában is. A nagyfokú tüzérségi használat pedig már csak egy következmény. Miután a háború első szakaszában nagyok voltak a veszteségek, most már űrmérettel harcolnak elsősorban, így kimélik a saját csapataikat.

Amúgy meg igen, természetesen az oroszok nagyon elszámolták magukat. Azt gondolták, az ukránok szívesen fogadják majd őket (legalább keleten, ahol elsősorban orosz nyelvűek élnek). De nem ez történt, sajnos, pedig így sokkal kevesebb ember halt volnameg feleslegesen.


Amúgy meg ha tényleg ennyire balfaszok az oroszok, lehet menni önkéntesnek, gyűjteni a tapasztalatokat Én a békére várok, de sajnos az egyre távolodik, köszönhetően a sok harcias oroszellenes gondolkodónak.

A ruszki nincs belekényszerítve semmibe. Ezt a februári kudarc miatt kénytelen hazudni. Ha akkor nyer, elfoglalja Kijevet, putyinféle bábkormány alakul, a vezetés átáll az ő oldalára, akkor most nem kellene azt hazudni, hogy jajj, ez a sok felesleges áldozat valójában a gonosz nyugat miatt van. Ők a sátáni háttérhatalom, akik titokban az oroszok kiírtására törekedtek és Putyin a kelet-ukrajnában élő oroszok miatt volt kénytelen beavatkozni.
Akkor nem kellene magyarázni az okot, a motívációt. Ez egyszerű felelősség hárítás. Putyin az orosz birodalmi álmok bűvöletében él, szeretne megdicsőülve bevonulni az orosz történelembe. Ez a háború inkább az ő becsvágyáról szól, mint a szerencsétlen Kelet-ukrajnai oroszok sorsáról.
Majd az utókór megítéli tetteit.
Nekünk, magyaroknak az orosz befolyás nem jó, így érdekünk, hogy veszítsen. Ha ehhez Ukrajna győzelme kell, akkor úgy. A meggyengült ukránnal egyszerűbb lesz rendezni Kárpátalja sorsát, mint a győztes orosszal, aki akár atommal is fenyegethet minket. Ukrajna soha sem lesz olyan erős, mint az orosz volt. Már az atom miatt sem. Az ukrántól vissza tudjuk venni Kárpátalját, a ruszkitól nem. Ezt itt sokan, magukat jobboldalinak vallók nem akarják érteni. Valamiért....:rolleyes:

Ha békére vágysz, akkor ne az oroszokhoz menj önkéntes katonának. Valahogy mindig úgy alakul, hogy muszáj valakit megtámadniuk, lerohanniuk. o_O
Mindig nácik ellen harcolnak, természetesen.... ;)
Meg biolaborok ellen is. Vagy az amerikai karvajtőke ellen. Meg a gyíkemberek ellen. Őket mindig bántják. Tehát mindig van, lesz ellenségük.
Ha mégis jelentkeznél hozzájuk, akkor a toborzó iroda telefonszáma:
56-68-79 :cool: