Én a háború végének szúrkolok, nem akarok harcolni, legalábbis addig nem, míg a háború Ukrajnán belül marad. Látom, mekkora eséllyel hal meg ma valaki, aki a frontot megjárja. Ráadásul nekem az ukránok oldalán kellene beszállnom (legalábbis szerintük), azt meg végkép nem vállalom. Amit írtam, azért írtam, mert a véleményedből azt olvastam ki, hogy szerinted az oroszoknak szar a technikájuk, nem tudnak harcolni, ilyen mentalitással viszont nem értem, mi tart vissza valakit, hogy kiálljon az általa gondolt igazság mellet? Főleg úgy, hogy állítólag egész jó fizetést lehet a zsoldosságért cserébe kialkudni.menjel harcolni az oroszok oldalan te. nem akarok menni harcolni es neked sem kell kuldened engem.
baromi jo olvasni ,hogy rendesen meg tudod magyarazni, hogy egy atomhatalmat sarokba szoriott egy atom fegyver nelkuli korrupt, zsido es humorista altal vezetett orszag. de durva, maig emlekszik mindenki mikor az agresszor ukrajna megtamadta a seremetyevoi repteret ejtoernyosokkel.. ja nem volt ilyen.
milyen hatalom mar az ami ennyire parazik egy szegeny orszagtol.
ha ukrajna nato tagsaga baj, meg jo hogy a finneke nem az, ja meg a svedeke sem. az nem szamit.
de valamit dormogtek hogy majd lesz valami, kivancsian varja azota is mindenki hogy mi lesz. ja semmi.
mennyire gyasz mar, hogy azok a bena ukranok nem akarnak oroszok lenni.
jo hogy nem azt irod, hogy a szekelyek miert nem lesznek mar romanok, mit kell ott ugralni, hogy magyarul akarnak beszelni.
meg tanulna mindenki romanul oszt sokkal jobb lenne nekik is, nem kene hulye iskolakon meg nyelven osszeveszni.
te elolvasod amit leirtal vagy felfogod hogy mit irsz ?
az ukranok mondjanak a le foldjukrol nyelvukrol ? mert ugy neked olcsobb a gaz ?
milyen szar mar he hogy ellen allnak meg mindig oszt szegeny artatlan Putyinnak gyerekeket kell gyilkolnia kijevben meg lvivben.
buta buta ukranok. ha eleg sok gyerek meghal csak megertik.
----
hirek is legyenek :
<blockquote class="twitter-tweet"><p lang="en" dir="ltr">0.<br>With the beginning of the new school year in Russia, many memorial plaques to dead graduates of all ranks were unveiled in schools. They have different levels of workmanship and placement. We will place them one by one in one thread. <a href="https://t.co/4nEG7ZK9yt">pic.twitter.com/4nEG7ZK9yt</a></p>— Russian Officers killed in Ukraine (@KilledInUkraine) <a href=" ">September 3, 2022</a></blockquote> <script async src="https://platform.twitter.com/widgets.js" charset="utf-8"></script>
Mindenesetre elnézést, nem akartalak ezzel megsérteni, lehet, hogy tényleg messzire mentem. Én is távolról szurkolok az oroszoknak, tedd te is ugyanezt az ukránokkal. Mindenkinek jól felfogott érdeke, hogy ne vegyen részt a konfliktusban, sőt az igazi az lenne, ha fegyverszállításokat is befejeznék végre, mert így csak elhúzódik a háború, de a végeredmény nem változik meg.
Még egy pontra had reagáljak, mett az is dühítő, hogy mindenki tudni véli mit akarnak az ukránok, vagy az oroszok. Valójában csak a.kormányzatok szándékait vélelmezzük abból hogy mit tesznek és ezt hogyan kommunikállják. Nincs közvéleménykutatás, vagy ha van, annak az eredményét felülírja a politika és a cenzúra.
Én is, mint mindenki más csak a közvetlen környezetem véleményét látom, abból tudok táplálkozni, ami megint csak nem biztos, hogy egyezik a többség véleményével. De más nincs és nekem ebből úgy tűnik, hogy az Ukrajnában élők többsége számára teljesen mindegy, hogy az országot Ukrajnának, Oroszországnak, vagy bármi másnak hívják, ha végre hagyják az embereket boldogulni, és nem kell a felnőtt férfi lakosság többségének nyugatra járnia és dolgoznia ahhoz, hogy kenyeret tudjon a családja számára biztosítani. Nem véletlen, hogy erőszakkal fogdossák a katonaköteles férfiakat, sokszor éjszaka, rendőrrel kísérve. Aki önként, nacionalista érzelmektől hevítve akart harcolni az országért, még a háború elején elment, nagy részük azóta ott is hagyta a fogát.
Ukrajna a Szovjetunió széthullása óta verseng az Európa legszegényebb országa címért, és még a 2022-es konfliktus kitörése előtt meg is nyerte azt (egy főre eső GDP tekintetében) maga mögé utasítva a most már csak 2. szintén exSzovjet Moldovát. Ha Ukrajnából átlépsz Magyarországra, nagyobb különbséget tapasztalsz, mint amikor Magyarországról Ausztriába mész. Ukrajna egy gazdasági romhalmaz, a mindent átható korrupció eredményeként. Nyugaton is lopnak, ott is van kenőpénz, de mindig csak a torta egy részét veszik el, van maradék, ami lehetővé teszi a növekedést, ezáltal később nagyobb tortából lehet majd lopni. Az ukrán vezető réteg alapelve viszont, hogy amit ma ellophatsz, ne halaszd holnapra!
Ebben a jól teljesítő országban, miután 2014-ben egy szűk kissebség elzavarta a regnáló elnököt, a legfontosabb és legégetőbb feladat az volt, hogy hozzanak egy nyelvtörvényt az orosz kissebség ellen, az ukrán nyelv védelme érdekében.
A szovjetunió széthullásakor az akkor 52 milliós Ukrajna lakosainak több mint 50%-a vallotta magát orosz nemzetiségűnek. Mára, a hivatalos adatok alapján a mintegy 44 milliós országban 18 millió orosz nemzetiségű él. Ennyi orosz + mellette magyar, lengyel, román stb. nem használhatja a nyelvét a saját szülőföldjén. Ezek az emberek között is van, aki Ukrajnában akar élni, de valószínüleg nem véletlen, hogy a fronton készült videókon az ukrán oldalon ritkán lehet oroszt hallani. Ukrajnáért valójában egy nacionalista kissebség harcol önként, akiket elvakított a jelenlegi hatalom által leuralt állami propaganda.
Ez a nacionalizmus sajnos bármi is lesz a háború eredménye, csak növekedni fog, ami Kárpátalja lakossága szempontjából egy valódi tragédia. A kissebbségek mindenhol hátrányt szenvednek, de a helyzet Kárpátalján egyre inkább tarthatatlan.
2014 előtt is fordultak elő itt attrocitások a nemzetiségek ellen, de azóta a hatalom rájátszik ezekre az érzésekre, ezzel palásrolva, hogy gazdasági fronton nem tud mit felmutatni. A háború miatt pedig ezek a folyamatok hihetetlenül felgyorsultak, így a jövő nem sok jót tartogat számunkra.