[HÍREK] Ukrajnai fegyveres konfliktus

  • Ha nem vagy kibékülve az alapértelmezettnek beállított sötét sablonnal, akkor a korábbi ígéretnek megfelelően bármikor átválthatsz a korábbi világos színekkel dolgozó kinézetre.

    Ehhez görgess a lap aljára és a baloldalon keresd a HTKA Dark feliratú gombot. Kattints rá, majd a megnyíló ablakban válaszd a HTKA Light lehetőséget. Választásod a böngésződ elmenti cookie-ba, így amikor legközelebb érkezel ezt a műveletsort nem kell megismételned.
  • Az elmúlt időszak tapasztalatai alapján házirendet kapott a topic.

    Ezen témában - a fórumon rendhagyó módon - az oldal üzemeltetője saját álláspontja, meggyőződése alapján nem enged bizonyos véleményeket, mivel meglátása szerint az káros a járványhelyzet enyhítését célzó törekvésekre.

    Kérünk, hogy a vírus veszélyességét kétségbe vonó, oltásellenes véleményed más platformon fejtsd ki. Nálunk ennek nincs helye. Az ilyen hozzászólásokért 1 alkalommal figyelmeztetés jár, majd folytatása esetén a témáról letiltás. Arra is kérünk, hogy a fórum más témáiba ne vigyétek át, mert azért viszont már a fórum egészéről letiltás járhat hosszabb-rövidebb időre.

  • Az elmúlt időszak tapasztalatai alapján frissített házirendet kapott a topic.

    --- VÁLTOZÁS A MODERÁLÁSBAN ---

    A források, hírek preferáltak. Azoknak, akik veszik a fáradságot és összegyűjtik ezeket a főként harcokkal, a háború jelenlegi állásával és haditechnika szempontjából érdekes híreket, (mindegy milyen oldali) forrásokkal alátámasztják és bonuszként legalább a címet egy google fordítóba berakják, azoknak ismételten köszönjük az áldozatos munkáját és további kitartást kívánunk nekik!

    Ami nem a topik témájába vág vagy akár csak erősebb hangnemben is kerül megfogalmazásra, az valamilyen formában szankcionálva lesz

    Minden olyan hozzászólásért ami nem hír, vagy szorosan a konfliktushoz kapcsolódó vélemény / elemzés azért instant 3 nap topic letiltás jár. Aki pedig ezzel trükközne és folytatná másik topicban annak 2 hónap fórum ban a jussa.

    Az új szabályzat teljes szövege itt olvasható el.

  • Az elmúlt évek tapasztalatai alapján, és a kialakult helyzet kapcsán szeretnénk elkerülni a (többek között az ukrán topikban is tapasztalható) információs zajt, amit részben a hazai sajtóorgánumok hozzá nem értő cikkei által okozott visszhang gerjeszt. Mivel kizárható, hogy a hazai sajtó, vagy mainstream szakértők többletinformációval rendelkezzenek a fórumhoz képest a Wagner katonai magánvállalat oroszországi műveletével kapcsolatban, így kiegészítő szabály lép érvénybe a topik színvonalának megőrzése, javítása érdekében:

    • a magyar orgánumok, közösségi média oldalak, egyéb felületek hírei és elemzései (beleértve az utóbbi időkben elhíresült szakértőket is) nem támogatottak, kérjük kerülésüket.
    • a külföldi fősodratú elemzések, hírek közül az új információt nem hordozók szintén kerülendők

    Ezen tartalmak az oldal tulajdonosának és moderátorainak belátása szerint egyéb szabálysértés hiányában is törölhetők, a törlés minden esetben (az erőforrások megőrzése érdekében) külön indoklás nélkül történik.

    Preferáltak az elsődleges és másodlagos források, pl. a résztvevő felekhez köthető Telegram chat-ek, illetve az ezeket közvetlenül szemléző szakmai felületek, felhasználók.

SirHiggins

Well-Known Member
2018. november 13.
14 623
21 321
113
de hát leírod a válaszodban ..

"persze tény, hogy atomerőműre nem illene lövöldözni" "faszé' nem lehet simán békénhagyni"
Persze.
Mindössze reagáltam az eszmefuttatásod logikájára, hogy megkérdőjelezhető.

Te nagyon agyas ! Ha egy kiürített plázából katonai bázist csinálnak akkor az katonai célpont lesz !

De ha egy atomerőműből lőnek rám -csak csendben jelzem nem lőnek hiszen napok óta ott a NAÜ - akkor se lövök vissza mert mind megdöglünk és nincs olyan , hogy de ti jobban ! Nem ! Mind megdöglünk ! Tehát ha egy bolhafingnyi esze is lenne a hoholoknak akkor eltakarodnának onnan hiszen a több mint 1000km-es fronton annyi de annyi helyen tudnának hősök lenni ! De az ő és a te degeneratív angolszász doktrínátokba ez belefér ez good !
Igen, ha rendesen elolvastad volna: írtam, hogy egyik sincs rendben.
Nem most mondom először, hogy igazán meg lehetett volna állapodni abban, hogy ezek tabuk lesznek mindkét oldalnak.
 

Beregszasz

Well-Known Member
2022. február 20.
44
680
83
Kárpátalja visszavételére egyetlen esély az orosz győzelem és Ukrajna felosztása lenne, vagy lett volna.
Az a turbónacionalista, tökig felfegyverkezett Ukrajna, ami a következő évtizedekben lesz (ha nem semmisül meg, hanem nyer, de legalábbis megmarad kevés területi veszteséggel) el fogja üldözni a maradék magyarságot onnét, az sem kizárt, hogy megtámadná Magyarországot egy győztes háború után, illetve Magyarországon át a Szerbeket, ahogy már fenyegetőztek, hogy mennek a szerbek ellen is majd. Nagyon nagy a pofájuk, simán megtámadhatják még a németeket is a lengyelekkel közösen a mostani háború után, ha nagyon erősnek érzik majd magukat. Lehet, hogy ez egyeseknek nevetségesnek hangzik a jelen helyzetben, szerintem nem kizárható még ez sem. Ki fog a hős, szent ukránok ellen a gonosz oroszbérenc magyarok és németek segítségére sietni, NATO ide vagy oda?
Kárpátalját nem lehet és nem szabad visszavenni. A több mint 1 millió lakosból már ma is csak 100-150 ezer körüli magyar lehet. Magyarország nincs felkészülve egymillió nem magyar kissebbség kezelésére, gazdaságilag egyszerűen beleroppanna az ország a régió felzárkóztatásába. Revíziót ráadásul csak háborúval lehet elérni, ez pedig se nekünk, se az ott élő embereknek nem hiányzik.

Én nem azért szurkolok az oroszoknak, mert így visszaszerezhető Kárpátalja (ha addig eljutnak is, miért adnák vissza, az oroszok is reálpolitikát folytatnak, nem alapítványként működik az ország).

A jó megoldás az lett volna, ha Ukrajna EU taggá válik és a határnak megszűnik a jelentősége, de Ukrajna olyan távol van az EU-tól gazdaságilag, kultúrálisan, hogy ez soha nem fog megvalósulni. Az elmult 31 évben a különbség folyamatosan csak nőtt, és igen, a háború miatt aláírt tagjelölti státusz sem több parasztvakításnál.
 

kegyetlen petymeg

Well-Known Member
2020. április 18.
1 376
8 983
113
Persze.
Mindössze reagáltam az eszmefuttatásod logikájára, hogy megkérdőjelezhető.


Igen, ha rendesen elolvastad volna: írtam, hogy egyik sincs rendben.
Nem most mondom először, hogy igazán meg lehetett volna állapodni abban, hogy ezek tabuk lesznek mindkét oldalnak.
Ha lennének tabuk, már rég vége lenne a háborúnak.
 

senkineksenkije

Well-Known Member
2020. november 22.
539
4 892
93
Izrael már nem az az ország...
Most a befektetéseket védik. Hónapok óta szajkózom Ukrael létrejöttét. Kell nekik a bázisország, ahova a mai közel-keleti helyzet elszabadulása után menekülhetnek. Részben ezért tápolják az USÁból, Ny-Európából a hoholokat. Ha megnézed, hogy ki támogatta a háttérből annak idején a kisbajszost, akkor rájöhetsz arra, hogy az ukronácik létrejötte ugyan annak az érdekcsportnak a műve.

A frontra megy nyaralni?
"Most a befektetéseket védik. Hónapok óta szajkózom Ukrael létrejöttét. Kell nekik a bázisország, ahova a mai közel-keleti helyzet elszabadulása után menekülhetnek."

Akkor most hogy is van ez? Izrael egyszerre több területet is el akar foglalni? Már hosszú évek óta "közbeszéd" tárgya, hogy végszükség esetén Mo fogadja be a menekülő zsidókat. Urban legend, hogy Budapesten kerületek vannak részükre lefoglalva.

Mondjuk ezerszer inkább a zsidók, mint az illegálisan bejövő, magyar szempontból teljesen elfogadhatatlan tanulatlan tömegek befogadása. A zsidókkal azonos vagy nagyon közel azonos kultúrkörnyezet, iskolázottság, míg a fene sem tudja honnan jövő még a törzsi kultúrát sem teljesen betartó azonosíthatatlanok.
 

SenkiFia

Well-Known Member
2022. április 4.
1 443
12 410
113
‼️ A Donyecki Népköztársaságban az Ahmat különleges erők, az LNR 2. hadtest és az "O" nagyszabású offenzívát indítottak.

A mieink aktívan nyomulnak Szoledar, Jakovlevka, Szeverszk felé.

"Az utóbbi időben taktikai okokból fenntartott szünet teljes mértékben igazolta magát. Nem árulok el minden titkot, de az általunk kidolgozott tervnek köszönhetően az ellenség mostanra megnyitotta az összes pozícióját" - mondta.
▪️"Összesen mintegy 60 kilométernyi területet kell megtisztítani a náci gazemberektől.
▪️Az ellenség súlyos veszteségeket szenved emberekben és felszerelésben.

A Hersonért folytatott csata: helyzet az Andrejevszkij oldalon
év szeptember 4. 12.00 órától

Az elmúlt este és éjszaka során az ukrán fegyveres erők kifogytak a Bereznyegovatoje felé húzott eszköztartalékokból: a nap végére az Ukrán Fegyveres Erők különálló gyalogoscsoportjait szállították a déli partra.

Az Orosz Légierő, a rakétacsapatok és a tüzérség az éjszaka folyamán károkat okozott a Ternovka-Lozovoe-Kostromka háromszög állásaiban.

A Dry Stavokot egyetlen nagy temetővé alakították át. Kostromát ma reggel takarítják. Ha az ukrán fegyveres erőknek még vannak tartalékai, és a parancsnokság nem hagyta fel a déli hídfő ellen irányuló öngyilkos merénylet terveit, akkor ez a nap végére kiderül.

Ellenkező esetben az ukrán fegyveres erők Andrejevszkij hídfője a közeljövőben teljesen megszűnik.
 

papajoe

Well-Known Member
2016. február 21.
17 011
54 001
113

Európai energiaügyi biztos: Arra kérjük Oroszországot, hogy tartsa be a gázszerződéseket, különben reagálunk​


Paolo Gentiloni (Olaszország volt miniszterelnöke) gazdasági ügyekért felelős európai biztos kijelentette, hogy "az Európai Unió nem fél Putyin döntésétől", ugyanakkor szó szerint hozzátette a következőket:

Arra kérjük Oroszországot, hogy tartsa be a gázszerződéseket.

Gentiloni kifejtette, hogy "Moszkva szélsőségesen manipulálja az Európába irányuló gázellátást", és ezt "elfogadhatatlannak" nevezte.

Vagyis megengedett az oroszországi gáz árának úgynevezett "plafonjának" bevezetése, annak kinyilvánítása, hogy „Európa hamarosan feladja az orosz gázt” megengedhető, és amint a gázvezeték javításra áll a banális oka, hogy az oroszellenes szankciók miatt nincs lehetőség a turbina javítására, azonnal „elfogadhatatlan”

Gentiloni :

Ha az oroszok nem tartják be a gázszállítási szerződéseket, akkor erre reagálunk.
Egyelőre az "előzetes reakció" a következő: az EU energiaügyi miniszterei a jövő héten találkoznak, hogy megvitassák a gázszállítással kapcsolatos "konszenzus" keresését. A fő kérdés "az Oroszország által kirobbantott gázháború". Ez a mai brüsszeli események értelmezése. A szakértők ugyanakkor megjegyzik, hogy ilyen konszenzus nem biztos, hogy létrejön, mivel a különböző országokat eltérő módon látják el gázzal. Például Magyarország további mennyiségű gázt rendelt Oroszországból a Török Áramlaton keresztül, és ezért ennek az EU-államnak nem lesz gondja a téli időszak áthaladásával - szilárd szerződés van egy orosz szállítóval, és rubelben fizetik. .




Ja,éz mit fog tenni a biztos úr,ha az Oroszok úri hóbirtjukban elzárják a gázt,dühösen toppant 2x a lábával,vagy csúnyán néz majd Moszkva felé?
 

Ursula

Well-Known Member
2022. február 25.
5 372
45 710
113

Kigyulladt a kompátkelő: rakétatámadás a hersoni híd ellen (VIDEO)​


Ma, szeptember 4-én ukrán fegyveresek rakétatámadást indítottak a hersoni Antonovszkij-híd ellen.

A helyi lakosok szerint ég egy kompátkelő, amelyet a híd megrongálása után kizárólag civilek használnak.

A kijevi rezsim továbbra is terrortámadásokat hajt végre azok ellen, akiket állampolgárainak nevez.


Источник: https://rusvesna.su/news/1662285887
 

Hunter77

Well-Known Member
2022. február 28.
170
1 586
93
Ha már eljönnek Vereckéig, miért állnának meg Csap előtt?
Miért adnák egy NATO országnak azt a stratégiailag fontos területet, amit 45 után a szövetségesüknek sem adtak oda? ;)

A ruszki nem ad nekünk SEMMIT.
Mert nem érdeke.
Innentől fogva jobb nekünk egy gyengébb ellenség, aki ellen van esélyünk. A ruszki ellen nincs.
Minden más csak ruszki propaganda a magyar jobboldal álmodozásra hajlamos rétegének.

A szerbeket, nyilván csak a balatoni fürdőzés után támadnák meg.... :)

A realitásoknál maradva:
  • Ha a ruszki nyer, megőrzi befolyását a térségben. Érdeke a destabilizáció, így továbbra is ellenünk hangolja az ukránt, ahogy eddig is tette. A menekült ukránok tényleg elitnek a Kárpátaljai magyarokat, Senki nem vedenémeg őket.
  • Ha a ruszki veszít, elveszti befolyását Ukrajnában és a térségben is. Ekkor már csak az ukrán lenne az ellenségünk. Ekkor sem segítene senki, de akadályozni sem tudna a ruszki. Sőt, ekkor érné meg neki igazán a Mi támogatásunk Ukrajna ellenében.
Biztos sokan megköveznek, de per pillanat nem tartom nagyobb ellenségnek az oroszokat az amerikaiaknál. Az USA és az őt fegyverként használó globalista vagyonbirtokosok csakis saját érdekeik és stratégiájuk szerint manipulálják a világot és játszanak százmilliók életével. Nato, Eu....látszatszövetségek....akárki akármit mond. A trianoni mesterhúzás óta megosztott közép-európai országok között labilis, gyenge lábakon álló, törékeny status quo áll fenn. Ez egy erőcentrum által magukhoz láncolt, másodrangúként kezelt országok közössége, ahol látszatdemokráciák útján uralják a népet. Minden további nélkül beleszólnak a belpolitikába, manipulálnak beavatkoznak végtelen anyagi és titkosszolgálati lehetőségeik felhasználásával. A Maidannál az jól látszott, de nálunk is világosan látható.....Ha a ruszki veszít, akkor Mi magyarok biztosan veszítünk stratégiailag.........ha nyer, akkor is szopunk, de lesz lehetőségünk kovácsolni tőkét abból, hogy nem köteleződtünk el teljesen az oroszgyűlölet és kelet- utálat mellett...
 

Ursula

Well-Known Member
2022. február 25.
5 372
45 710
113

Morawiecki bejelentette: a lengyelek visszatérnek Magyarországhoz és a V4-hez​


Mateusz Morawiecki végre megértette, hogy hiába vették elő a magyarellenes retorikát Brüsszel kedvéért, ugyan az lesz a jutalmuk, ami a mi büntetésül, és az EU továbbra is zsarolni fogja őket a nekik járó kifizetések visszatartásával. A lengyel kormányfő legutóbbi interjújában kijelentette, hogy országa vissza akar térni a V4-ekkel való szoros együttműködéshez.- írja a pestisracok.hu.
Orbán Balázs számolt be arról, hogy Mateusz Morawiecki lengyel miniszterelnök a lengyel Siecicímű lapnak elmondta, hogy a V4-együttműködés erősíti az országainkat, esetükben „az 1+1+1+1 nem négy, hanem hét vagy nyolc”.
Lengyelország ezért vissza akar térni a V4-ekkel és a Magyarországgal való szoros együttműködéshez azokon a területeken, ahol közösek az értékeink és érdekeink.
A magyar-lengyel kapcsolatokra külön kitérve hangsúlyozta, hogy a két országot összekötik azok a kérdések, amelyekben eddig is szolidaritást, megértést és támogatást mutattak egymás felé, ezért Magyarország és Lengyelország szoros kapcsolata ezután is fennmarad.

https://www.facebook.com/jobboldaliak
 

antigonosz

Well-Known Member
2013. június 30.
28 842
65 494
113
Kicsit is pixeles vagy távolról készült képen a világon senki sem fogja megmondani, hogy az a szétpukkant szenes roncs T-72, 80, vagy 64. Nézz rá az oldalra és az azonosítatlan hk képekre, meglátjuk mennyit ismersz fel.

Ruszkik megint hallucinálnak. Szokásuk.
Hat Harm is csak lett megis... Pedig nem hittem el az elejen nekik...
Az a baj hajlamosak ilyen hireket terjeszteni amik nem igazak, a hatas kedveert, vagy hogy pl megakadalyozzanak vele egy tenyleges megvalosulast a kozvelemeny manipulalasaval. Csak aztan neha meg baxki tenyleg igazuk van. En innet nem tudom igy eldonteni mit lattak, majd ha lesz roncsrol kep. Leorol amugy volt mar korabban is hir hogy lattak arra, csak aztan nem lett megsem igaz. Amugy siman elkepzelheto hogy igaz, pzh is csak lett nekik.
Adnak a lengyelek vagy mas, teljes a ketsegbeeses a nyugati oldalon, minden elfogy, leolvad amit odakuldenek. Ez nem egy olyan haboru amit a nyugat szokott vivni, nem szoktak ezt meg. Se legifoleny, se kecskepasztorok.

No ne már! :D
Egyrészt, hol van arrafelé akkora erdo :rolleyes: , másrészt pedig azok nem is 2A4-esek :cool: , hanem minumum 2A6-osok (gondolom németországi fotó).

Netán kevésnek bizonyúlt az energodari Overlord 2.0? :D


Fogalmazzunk úgy, hogy ha most a Nemzeti Gárda élére álna (mint ahogyan csipelik a verebek), akkor egy 300-ezres fegyveres testulettel a háta mogott nagyobb esélyel futna neki majd a Putyin utódlásáert folyt harcba, mint egy néhány tízezres sereggel bíró peremvidéki vezér.
Azert ugy Esztergomtol eszakra a skandinav mutymuruttyfalvaig nem lennek tul jo alvo ha Ramzan elnök lenne.
 

vata

Well-Known Member
2015. december 5.
598
2 558
93
Ma délelőtt néztem a hír tévén Respergert , teljesen felmondta az ukrán propagandát .
" óriási ukrán áttörés, a himars wunderwafféval az ukrik minden orosz lőszerraktárat és utánpótlást megsemmisítettek, hatalmas orosz veszteség,
a neten megjelenő ukri veszteség csak orosz propaganda stb"
Elég hányinger keltő volt.
 

mindenen kívül

Well-Known Member
2019. szeptember 18.
6 484
18 395
113
És hol a Z jel róla? A szu-kon, tankokon mindig ott volt a sértetlen Z jel. Most már erre sem figyelnek, csak simán bemondják hogy orosz xD én meg azt mondok, hogy a hoholoké volt ez is. Na? Érzed, hogy mennyire értelmetlen ilyen képeket posztolni?

Te nagyon műveletlen, a Pantsir alapból ruszki, mert viszonylag új.
Ha zsákmányolt ukránként végezte be pályafutását, akkor sem dicsőség a hódítóknak....
;)

Persze ez csúsztatas megint... ezerszer kitárgyalva, nem kezdek bele újra, de az orosz nem jókedvéből támadott. Neki pont a nyugodt gazdasági folyamatok voltak igazán jövedelmezőek. (Pont ebbe akarnak belekavarni nyugatról, ha nem állt volna össze)

Ami tény a másik oldalról... adott egy ország Ukrajna, ellenséges Mo.val, és a magyarsággal... semmit nem ad vagy ajánl, hanem követel és fenyeget.

És adott egy ország - Oroszország - akivel a múltban volt bajunk (velük együtt az ukránokkal is = szovjetek, és ez a múlt), de most katonailag, gazdaságilag sokkal erősebb mint Ukrajna, nem ellenséges Mo.val, azonos csónakban ülünk vele kisebbségi ügyben, és ő képes ellátni gázzal, olajjal, szénnel, kobalttal, fémmel, stb...

Mond te kit választanál?

  • A ruszki kifejezetten ellenséges a magyarokkal, amikor felfgyújtattja a KMKSZ székházát.
  • Kifejezetten ellenséges, amikor ukrán fasisztakat ellenünk uszít, amikor a magyar jobboldali politikában lefizet embereket, hogy elősegítsék propagandáját.
  • Kifejezetten ellenséges, amikor akadályozza az energiafuggesünk csökkentésére irányuló probálkozásaink.
  • Ellenséges, amikor pénzeli a romákat, hogy menjenek Kanadába rosszhiru két kelteni a NATO csatlakozás akadályozása érdekében.
  • Kifejezetten ellenséges, amikor drágán adja a gázt, stb., stb.

Kit is kellene választanunk?
;)
 

GI83

Well-Known Member
2022. március 13.
1 495
12 670
113
Kárpátalját nem lehet és nem szabad visszavenni. A több mint 1 millió lakosból már ma is csak 100-150 ezer körüli magyar lehet. Magyarország nincs felkészülve egymillió nem magyar kissebbség kezelésére, gazdaságilag egyszerűen beleroppanna az ország a régió felzárkóztatásába. Revíziót ráadásul csak háborúval lehet elérni, ez pedig se nekünk, se az ott élő embereknek nem hiányzik.

Én nem azért szurkolok az oroszoknak, mert így visszaszerezhető Kárpátalja (ha addig eljutnak is, miért adnák vissza, az oroszok is reálpolitikát folytatnak, nem alapítványként működik az ország).

A jó megoldás az lett volna, ha Ukrajna EU taggá válik és a határnak megszűnik a jelentősége, de Ukrajna olyan távol van az EU-tól gazdaságilag, kultúrálisan, hogy ez soha nem fog megvalósulni. Az elmult 31 évben a különbség folyamatosan csak nőtt, és igen, a háború miatt aláírt tagjelölti státusz sem több parasztvakításnál.

Szerintem meg nem 20 30 év távlaraoban kell gondolkozni.
Ez bocs, de kicsit magyar balos politikai hozzáállás, hogy csak a jelen aktuális állapota számít...
Ezer évben gondolkozz. Kell a saját területünk.

Ha a dzsipók elfoglalják a házadat se hagynsd csal azért mert népességarányosan dzsipóké lett a többség vagy mert leélték és eltüzelték a parkettát.
Ezek... szóval elég szar indokok...
És szerintem elfogadhatatlanok.