[HÍREK] Ukrajnai fegyveres konfliktus

  • Ha nem vagy kibékülve az alapértelmezettnek beállított sötét sablonnal, akkor a korábbi ígéretnek megfelelően bármikor átválthatsz a korábbi világos színekkel dolgozó kinézetre.

    Ehhez görgess a lap aljára és a baloldalon keresd a HTKA Dark feliratú gombot. Kattints rá, majd a megnyíló ablakban válaszd a HTKA Light lehetőséget. Választásod a böngésződ elmenti cookie-ba, így amikor legközelebb érkezel ezt a műveletsort nem kell megismételned.
  • Az elmúlt időszak tapasztalatai alapján házirendet kapott a topic.

    Ezen témában - a fórumon rendhagyó módon - az oldal üzemeltetője saját álláspontja, meggyőződése alapján nem enged bizonyos véleményeket, mivel meglátása szerint az káros a járványhelyzet enyhítését célzó törekvésekre.

    Kérünk, hogy a vírus veszélyességét kétségbe vonó, oltásellenes véleményed más platformon fejtsd ki. Nálunk ennek nincs helye. Az ilyen hozzászólásokért 1 alkalommal figyelmeztetés jár, majd folytatása esetén a témáról letiltás. Arra is kérünk, hogy a fórum más témáiba ne vigyétek át, mert azért viszont már a fórum egészéről letiltás járhat hosszabb-rövidebb időre.

  • Az elmúlt időszak tapasztalatai alapján frissített házirendet kapott a topic.

    --- VÁLTOZÁS A MODERÁLÁSBAN ---

    A források, hírek preferáltak. Azoknak, akik veszik a fáradságot és összegyűjtik ezeket a főként harcokkal, a háború jelenlegi állásával és haditechnika szempontjából érdekes híreket, (mindegy milyen oldali) forrásokkal alátámasztják és bonuszként legalább a címet egy google fordítóba berakják, azoknak ismételten köszönjük az áldozatos munkáját és további kitartást kívánunk nekik!

    Ami nem a topik témájába vág vagy akár csak erősebb hangnemben is kerül megfogalmazásra, az valamilyen formában szankcionálva lesz

    Minden olyan hozzászólásért ami nem hír, vagy szorosan a konfliktushoz kapcsolódó vélemény / elemzés azért instant 3 nap topic letiltás jár. Aki pedig ezzel trükközne és folytatná másik topicban annak 2 hónap fórum ban a jussa.

    Az új szabályzat teljes szövege itt olvasható el.

  • Az elmúlt évek tapasztalatai alapján, és a kialakult helyzet kapcsán szeretnénk elkerülni a (többek között az ukrán topikban is tapasztalható) információs zajt, amit részben a hazai sajtóorgánumok hozzá nem értő cikkei által okozott visszhang gerjeszt. Mivel kizárható, hogy a hazai sajtó, vagy mainstream szakértők többletinformációval rendelkezzenek a fórumhoz képest a Wagner katonai magánvállalat oroszországi műveletével kapcsolatban, így kiegészítő szabály lép érvénybe a topik színvonalának megőrzése, javítása érdekében:

    • a magyar orgánumok, közösségi média oldalak, egyéb felületek hírei és elemzései (beleértve az utóbbi időkben elhíresült szakértőket is) nem támogatottak, kérjük kerülésüket.
    • a külföldi fősodratú elemzések, hírek közül az új információt nem hordozók szintén kerülendők

    Ezen tartalmak az oldal tulajdonosának és moderátorainak belátása szerint egyéb szabálysértés hiányában is törölhetők, a törlés minden esetben (az erőforrások megőrzése érdekében) külön indoklás nélkül történik.

    Preferáltak az elsődleges és másodlagos források, pl. a résztvevő felekhez köthető Telegram chat-ek, illetve az ezeket közvetlenül szemléző szakmai felületek, felhasználók.

malleusorbis

Well-Known Member
2022. március 21.
770
7 008
93
nem tudom hogy ez volt e már
Ez lemaradt a végéről:
<div class="tenor-gif-embed" data-postid="15643821" data-share-method="host" data-aspect-ratio="1.77778" data-width="100%"><a href="https://tenor.com/view/directed-by-robert-credits-ending-the-end-gif-15643821">Directed By Robert Credits GIF</a>from <a href="https://tenor.com/search/directed+by+robert-gifs">Directed By Robert GIFs</a></div> <script type="text/javascript" async src="https://tenor.com/embed.js"></script>L]
 

Nber

Well-Known Member
2021. október 15.
1 532
6 604
113
Kijött az IAEA/NAÜ jelentés a zaporozsjei atomerőműről és nem meglepő módon kb adtak vele a szarnak egy pofont. Egy rohadt szó sem volt benne arról, hogy ki lövi az erőművet, megállapították nagy kegyesen cserébe, hogy hmm igen ezek itt becsapódások nyomai és lehet nem egészséges az ilyen egy erőműnél . Többi részében szokásos ENSZ bürokrata bullshit meg hogy demilitarizált zóna kellene (lol), az ukrán személyzetnek alacsony a morálja (tudjuk), zavarja őket a Roszatom jelenléte (lolx2) illetve, hogy orosz katonai teherautók vannak az erőmű területén (ezt írtam is, de megintcsak nem nehézfegyverzet mint amit az ukránok állítanak)
Ebből egyértelmű, hogy nem az oroszok lövik, mert egyébként beleírták volna.
 

Nber

Well-Known Member
2021. október 15.
1 532
6 604
113
Ne csináld Lali ! A háborúban ha számolnod kell a lőszert és lövést akkor már vesztettél ! Hallottad már azt a mondást , hogy lőnek mint az Oroszok ? Na most ha a cél eléréséhez az kell , hogy kilőj napi 1000 lövedéket de te csak 100-at tudsz akkor ne háborúzz ! Ha egy elektromos kézi szerszámmal nem lehet folyamatosan dolgozni azt úgy nevezik HOBBI KATEGÓRIA ! A Profi cuccokkal tolhatod egész nap folyamatosan . Na most azt kel mondjam a Pzh-2000 megmérettetett és hát könnyűnek találtatott ! Nincs ezzel gond csak akkor kisebb árcédulát kell rátenni és odaírni csak kisintezitású háborúban használatos max 100 lövés/nap !
Hobbi célra. :)
 

joker

Well-Known Member
2012. szeptember 16.
20 785
30 559
113
Ebből egyértelmű, hogy nem az oroszok lövik, mert egyébként beleírták volna.
Már abból is egyértelmű volt, hogy orosz kézen van, meg abból is, hogy nem olyan hülyék, mint az ukránok, akiknek semmi sem drága. És abból is lehetett látni, hogy ahelyett, hogy orosz oldalról közelítik meg s akkor nem kell pöcsöljenek meg tüzérségi tűz miatt aggódjanak, ukrán oldalról tették, hogy azok tudjanak nagy okosakat nyilatkozni ahogy szoktak.
 

dragonman

Well-Known Member
2013. április 3.
535
2 470
93
Ajaj, mi lenne ha harcképes eszközöket kapnának?

Összegzem:

1.) Az orosz katonai felszerelés 40%-a, nem harcképes állapotban érkezik meg a frontra
2.) Az oroszoknak mindenük elfogyott, még a harcképtelen eszközök is. Már márciusban, de áprilisban is, meg most is, meg holnap is.
3.) Az oroszoknál 50.000 halott van és kb. 100.000 sebesült.
4.) Az orosznál minden katonai jellegű gyártás leállt a nyugati technológia hiányában.
5.) Az orosz katonák (mármint a megmaradt 30.000) közül sokan dezertálnak, és megadják magukat.
6.) Az oroszok el vannak vágva a Pornhubtól, ezért a lakosság kerge marha módjára rohangál fel-alá.
7.) Putyin már meghalt, de mikor még élt több degeneratív betegségben, elmebajban, és több féle rákban szenvedett. Még gyógyíthatatlan anorákja is volt. A széklete súlyosan fertőző mivolta miatt, még életében egy mobil páncélszekrényben tudták csak szállítani.
8.) Az orosz gazdaság hanyatlik, valójában már összeomlott, és az utolsó kis bevételüket is tönkre tették, mert elzárták a gázt.
9.) Az orosz nem találnak el semmit, vaktában lövöldöznek az orosz/ukrán lakosságra.
10.) Orosz támadják az oroszok által elfoglalt atomerőműveket.

Örök sláger: Bucsa.
Micsoda slágerlista! Kiadhatnák aranylemezen! :D
 

SenkiFia

Well-Known Member
2022. április 4.
1 443
12 410
113
‼️A Balakleja melletti első védelmi vonalat az ellenség a Verbovka felől elfoglalta, több LDNR tartalékos fogságba esett - AFU káderek
Vadászaink szerint a védelem itt gyenge volt, ezért az ellenség a fő csapás irányát választotta.
A Verbovka felől a második védelmi vonalra való visszavonulás közben katonáink felrobbantották a hidat.
 

duckdodgers™

Well-Known Member
2012. március 5.
3 597
19 652
113
Egyben még nem láttam itt!
34:25-től a sufnis jelenet volt az egyik első redditarmy felvétel még hónapokkal ezelőttről.
Emberünk amúgy a kurdokkal is frídomfájterkedett, illetve ex-tengerészgyalogos a lelkem. Kár, hogy nem kalibrálták.
Ez hol volt tengerészgyalogos? :eek::eek::eek:
Úgy mozog az egész brigád, mint a Mókus őrs a zánkai üdülőben... Mozgás közben mindenki csak megy ész nélkül, nincs se figyelő, se biztosítóember, fennakad a hülyegyerek a szögesdróton mint kósza bogár a hűtőrácson, a pincében lezajló haditanács meg hát hogy is mondjam. :D:D:D
Emlékeztek, a zaporozsijei erőmű elleni támadás után volt egy videó (a "karórás") amin állítólag partra sodort ukrán kommandósokat láttunk.
Sokan arra tippeltek, hogy ukrán psyop volt, mivel a videó "látványosan" megrendezett: semmi vér, semmi látható sérülés, makulátlan egyenruhák, stb, de ugye úgy adták el, mintha orosz csatornák terjesztették volna. Kb az ukránok el akarták hitetni, hogy az oroszok csináltak fake videót, igazolva a partraszállási akció meghiúsulását, de mivel nyilvánvalóan hamisítvány a videó, mindenki azt fogja vinnyogni, hogy az oroszok hamis videót terjesztenek, nem is volt partraszállás, így diszkreditálódik a partraszállási kísérlet ténye is, és mindenki elfelejti ezt a kis félresikerült katonai akciót...
Igen, némileg nyakatekert :D

Nos, valóban fake a videó, kikerült a teljes verzió is:
Hát ez van beszipkáztuk, ebben a fosviharban megesik az ilyen. Érdekes, hogy csak így kikerül 2 napon belül a vágatlan, ezek után kíváncsi lennék, hogy ez a "vágatlan verzió" mennyire szerkesztett, van e geotag stb... És a legfontosabb, hogy ki közölte le először a vágottat.
 

Nemerson

Well-Known Member
2018. február 17.
8 838
35 412
113
Oroszország négy ukrán HARM rakétát lő le, 34 HIMARS rakétát fog el
Igor Konasenkov szerint az orosz légvédelem öt drónt is lelőtt
A csodafegyver HIMARS rekettyéket nagyrészt levadásszák az oroszok.
 

joker

Well-Known Member
2012. szeptember 16.
20 785
30 559
113
Oroszország négy ukrán HARM rakétát lő le, 34 HIMARS rakétát fog el
Igor Konasenkov szerint az orosz légvédelem öt drónt is lelőtt
A csodafegyver HIMARS rekettyéket nagyrészt levadásszák az oroszok.
Jó lenne az indító helyszínét is belőjjék (és kilőjjék) ha már az elfogás annyira jól megy. Gondolom van erre radar meg matek nekik is, ami megmondja honnan indítottak.
 
  • Tetszik
Reactions: Kim Philby

duckdodgers™

Well-Known Member
2012. március 5.
3 597
19 652
113
Lublin.jpg

Az AWACS témához : a belső kör 500km a külső 650km. Papíron az AWACS a kisebb körben mindent lát, a nagyobb körben pedig a közepes és nagy magasságú légicélokat észleli. A kör középpontja Lublin, arrafelé sokat repülnek az AWACS-ek, sőt néha szinte a határsávon is. Szóval gyakorlatilag a komplett fehérorosz légteret látják és nyugat-hoholisztánt kb Kijevig. A lényeg, hogy időben le tudják adni a drótot, azért is tudnak időnként Kalibrokat is lelőni.
276982844_4653051174823648_7327184830172605944_n.jpg
 

Avtomat

Well-Known Member
2018. október 30.
1 552
4 345
113
Oroszország négy ukrán HARM rakétát lő le, 34 HIMARS rakétát fog el
Igor Konasenkov szerint az orosz légvédelem öt drónt is lelőtt
A csodafegyver HIMARS rekettyéket nagyrészt levadásszák az oroszok.
Az összes +1 himars rakétát meg HARM-ot lelőtték, erre mégis beszakad az összes híd a dnyepperen, felrobbannak a lőszerraktárak, lérakok...
Mese habbal, de a hülyéknek kell valami gumicsont. :rolleyes:
 

Ursula

Well-Known Member
2022. február 25.
5 375
45 752
113

Az orosz légierő és a tüzérség hatalmas csapásokat mért az ukrán fegyveres erőkre Herson közelében (VIDEO)​


Az orosz légiközlekedési erők és tüzérség hatalmas csapásokat mér az ukrán fegyveres erőkre, amelyek Herson ellen próbálnak előrenyomulni.

Aktívan dolgoznak a vadászbombázók és a támadóhelikopterek, amint arról korábban beszámoltunk .

Andrejevszkij frontszakasz:

„Rég nem láttam ilyen sűrű repülési munkát. Egymás után adták le az ütéseket, a tüzérség ugyanaz - folyamatosan működik.

A harcok folytatódnak, ejtőernyősök, tüzérek, DeNeR-ek visszatartják az ellenséget, aki egy hét alatt észrevehetően kifulladt.
A legtöbb támadó, ahogy itt mondják, már „a partraszálláson napoz” – mondja Mihail Andronik katonai parancsnok.


Источник: https://rusvesna.su/news/1662489268
 

Ursula

Well-Known Member
2022. február 25.
5 375
45 752
113

Közeleg a segítség: Az orosz hadsereg hatalmas erőit szállítják át a frontokra​


Közel a segítség: az orosz hadsereg hatalmas erőit szállítják át a frontokra.

Erről az "orosz tavasz" katonai tudósítóinak új jelentésében a különleges műveleti övezetből.

A felvételek a határ közelében készültek – nem mondjuk meg, hogy mikor és hol.

Ám ezalatt az Egyesült Államoknak már 10 alkalommal sikerült műholdképet mutatnia ukrán rabszolgáinak.


Источник: https://rusvesna.su/news/1662494048
 

orosz_macska_bad

Well-Known Member
2022. március 3.
594
6 309
93
Jó lenne az indító helyszínét is belőjjék (és kilőjjék) ha már az elfogás annyira jól megy. Gondolom van erre radar meg matek nekik is, ami megmondja honnan indítottak.
Biztos, csak mi ér oda 80 km-re, mire lelépnek az indítók. Csalódott vagyok, hogy az oroszok nem tudják nyomon követni ezeket a rendszereket akár műholdról vagy drónról.
 

embersarkany

Well-Known Member
2014. augusztus 22.
749
4 014
93
a SouthFront gyorselemzése

azt írja az ukránok az alapvető céljaikat (lehetséges céljaikat) elérték: további pénzt szerezni, illetve megakadályozni a közelgő népszavazásokat.