[HÍREK] Ukrajnai fegyveres konfliktus

  • Ha nem vagy kibékülve az alapértelmezettnek beállított sötét sablonnal, akkor a korábbi ígéretnek megfelelően bármikor átválthatsz a korábbi világos színekkel dolgozó kinézetre.

    Ehhez görgess a lap aljára és a baloldalon keresd a HTKA Dark feliratú gombot. Kattints rá, majd a megnyíló ablakban válaszd a HTKA Light lehetőséget. Választásod a böngésződ elmenti cookie-ba, így amikor legközelebb érkezel ezt a műveletsort nem kell megismételned.
  • Az elmúlt időszak tapasztalatai alapján házirendet kapott a topic.

    Ezen témában - a fórumon rendhagyó módon - az oldal üzemeltetője saját álláspontja, meggyőződése alapján nem enged bizonyos véleményeket, mivel meglátása szerint az káros a járványhelyzet enyhítését célzó törekvésekre.

    Kérünk, hogy a vírus veszélyességét kétségbe vonó, oltásellenes véleményed más platformon fejtsd ki. Nálunk ennek nincs helye. Az ilyen hozzászólásokért 1 alkalommal figyelmeztetés jár, majd folytatása esetén a témáról letiltás. Arra is kérünk, hogy a fórum más témáiba ne vigyétek át, mert azért viszont már a fórum egészéről letiltás járhat hosszabb-rövidebb időre.

  • Az elmúlt időszak tapasztalatai alapján frissített házirendet kapott a topic.

    --- VÁLTOZÁS A MODERÁLÁSBAN ---

    A források, hírek preferáltak. Azoknak, akik veszik a fáradságot és összegyűjtik ezeket a főként harcokkal, a háború jelenlegi állásával és haditechnika szempontjából érdekes híreket, (mindegy milyen oldali) forrásokkal alátámasztják és bonuszként legalább a címet egy google fordítóba berakják, azoknak ismételten köszönjük az áldozatos munkáját és további kitartást kívánunk nekik!

    Ami nem a topik témájába vág vagy akár csak erősebb hangnemben is kerül megfogalmazásra, az valamilyen formában szankcionálva lesz

    Minden olyan hozzászólásért ami nem hír, vagy szorosan a konfliktushoz kapcsolódó vélemény / elemzés azért instant 3 nap topic letiltás jár. Aki pedig ezzel trükközne és folytatná másik topicban annak 2 hónap fórum ban a jussa.

    Az új szabályzat teljes szövege itt olvasható el.

  • Az elmúlt évek tapasztalatai alapján, és a kialakult helyzet kapcsán szeretnénk elkerülni a (többek között az ukrán topikban is tapasztalható) információs zajt, amit részben a hazai sajtóorgánumok hozzá nem értő cikkei által okozott visszhang gerjeszt. Mivel kizárható, hogy a hazai sajtó, vagy mainstream szakértők többletinformációval rendelkezzenek a fórumhoz képest a Wagner katonai magánvállalat oroszországi műveletével kapcsolatban, így kiegészítő szabály lép érvénybe a topik színvonalának megőrzése, javítása érdekében:

    • a magyar orgánumok, közösségi média oldalak, egyéb felületek hírei és elemzései (beleértve az utóbbi időkben elhíresült szakértőket is) nem támogatottak, kérjük kerülésüket.
    • a külföldi fősodratú elemzések, hírek közül az új információt nem hordozók szintén kerülendők

    Ezen tartalmak az oldal tulajdonosának és moderátorainak belátása szerint egyéb szabálysértés hiányában is törölhetők, a törlés minden esetben (az erőforrások megőrzése érdekében) külön indoklás nélkül történik.

    Preferáltak az elsődleges és másodlagos források, pl. a résztvevő felekhez köthető Telegram chat-ek, illetve az ezeket közvetlenül szemléző szakmai felületek, felhasználók.

Sunlight56

Well-Known Member
2022. március 1.
1 809
14 412
113
A kovetkezokeppen ertekelem a jelenlegi fronthelyzetet. Fenntartva a tevedesem lehetoseget... Szerintem a herszoni offenziva volt a regota belengetett elterelo manover, amire tudatosan, honapokon keresztul fel is hivtak a figyelmet. Tamadtak, az oroszok gondolom oda iranyitottak a tartalekokat, ezutan meginditottak a harkovi offenzivat... Sakk-matt helyzet, egyenlore..... Legalabbis remelem...
Szerintem inkább az atomerőmű visszaszerzése lett volna a titkos fő cél hiszen minden nap kb 40 millió Euró értékű villamoenergiát termel, valóságos arany tojást tojó tyúk...
 

Ember

Well-Known Member
2022. április 21.
975
8 224
93
Toppantsál!
Kettőt.
:D
Ezt a nickedet csak az idióta vigyorgásra és a semmire sem jó kétszavas trollkodásokra hoztad létre, gratulálok a teljesítményedhez. Elég árulkodó, hogy egy árva kulturált hozzászólás nem született innen, bár nem vagy hülye, csak a tartalommal rendelkező szösszenetekre más accot használsz. Így viszont mi értelme ennek? 5000 hozzászólás építő jelleg nélkül...
 

PFZ

Well-Known Member
2022. március 23.
2 097
9 084
113
Harcászathoz értő kommentelők! Az ukránok taktikát váltottak? Nekem úgy tűnik, hogy nem egy tömbben támadnak, hanem kisebb egységek rohamozzák a nem jól védett településeket. Mozgékonyabbak lettek. Lehet, hogy tévedek, de hol ennél a településnél tűnnek fel, hol annál. Csak így tudom elképzelni, hogy egy-két nap alatt 50 km-t haladtak. Ahogy nézem Herszon megye térképét, rengeteg település van ott.
Dzsihádmobilon tolják, azért gyorsak, csak ne kerüljenek szembe ellenséggel mert akkor ihaj van.
 

misinator

Well-Known Member
2011. október 5.
4 358
10 778
113
Igy van ezek a helyi csatározások elvonják az emberek figyelmét, a csikebélből római módra nagyobb biztonsággal lehet megjósolni a jövendőt.. Egy dolog látszik, hogy jelenleg a Nagy forgatókönyvíró kottájából játszik mindenki, kisebb nagyobb kilengésekkel. Ahogy odaátról közölték a katonai segélyezés vagy 3 évig folyamatosan megy tehát eddig biztos eltart majd az " Elefánt a porcelánboltba" hadművelet , kár a menetén lassuságan töprengeni, előre el van döntve szinte minden
Én nem gondolom, hogy előre el lenne döntve minden, meg Nagy Forgatókönyv író.
Putyin is aláírta a Hároméves Tervet?
Ezt a tudomásodra hozták?
Akkor mire fel ez a nagy felhajtás?
Meg minek? A jámbor tömeget ámítani? Annak elég az X-faktor is!
Túl sokszereplős, -tényezős, -faktoros a világ ambiciózus, meg kétbalkezes emberekkel, meg előre nem látható tetteikkel, meg eseményekkel.
Ki látta előre Csernobilt? Majd annak gazdasági hatásait?
S Belenko szökését?
Az FB megjelenését, hatását?
A Szmolenszki Tu-154 tragédiát, annak következményeit?
Direkt úgy futott az intervenció, hogy a Szovjetunió akkor ne bukjon meg? Azt ne mondja nekem senki, hogy direkt így volt 70 évig, s senkinek nem hiányzott nyugaton az imperialista kontroll hiánya?
Még az időjárást sem tudjuk előre megjósolni rendesen, akkor emberek fognak kottából játszani X év múlva?
S miért követne a változó világban szolgaian 100 éves kottát egy titkos társaság újabb generációja?

Az más, hogy a különböző agytrösztök célokat, megvalósíthatósági terveket tűznek ki. Variációkat futtatnak le a gondolt verziókban. S reagálnak, cselekednek.
De annyi a még nem létező, nem ismert változó, hogy évekre, évtizedekre képtelenség előre tervezni.
Célokat kitűzni lehet, sőt kell. Az eseményekre reagálni kell.
De ez nem egy mindenre kiterjedő előre gondosan megírt kotta.
Maximum vázlat.

...az egyik rokoni ágban gyakran előfordultak khm. alkohol befolyásoltsága alatt balesetek, haláleset is, illetve életmód miatt betegségek.
Az "eredmény" után pedig jött a következtetés:
- Ennek így kellett lennie!
S persze mindenki egyetértően bólogatott, aztán ittak tovább.

Ez nem más, mint a felelősség hárítása, a tettekkel, illetve nem tettek következményeivel való szembesülés, s a konzekvenciák kerülése.
Kár bármit is más hogy tenni, mert úgy is megvan minden írva.

"Ennek így kellett lennie!"

Én pedig azt szoktam válaszolni:
Ez történt.
Az okokat meg nem sejtelmes kifogásokkal kell helyettesíteni.
 
W

Wilson

Guest



A ruszkikat Harkovnál rendesen meglepték. Tele a twitter elhagyott, kilőtt orosz vasakkal.

Talán már rendezték a sorokat. Majd holnap kiderül.


Sztrelkov Igor Ivanovics


szeptember 8., 16:08




Ami a Balakleysko-Izyum irányú helyzetet illeti, még nincsenek saját információim.
A nyílt források elemzése lehetővé teszi, hogy viszonylag magabiztosan vonjuk le a következő következtetéseket:

1. Az ellenség hadműveleti sikert ért el a fő támadásirányban, és offenzívát dolgoz ki Volokhov Yar városától délre. Jelenleg a harcok Vesyoloye és Kunye településektől északra folynak, ami azt jelenti, hogy az ukrán fegyveres erők a legfontosabb útkereszteződés elfoglalására törekednek (hogy Balakliya és a csapataink alkotta teljes „belet” továbbra is elfoglalva tartsák az RF fegyveres erők által) közúti csomópont. Az offenzíva a Chuguev-Izyum főúton halad, amely lehetővé teszi az előrenyomuló csoport közvetlen ellátását és közvetlen hadműveleti vonal mentén történő felépítését. Abban az esetben, ha az ellenség elfoglalja a jelzett útkereszteződést (Chuguev-Izyum és Balakleya-Chistovodovka) - üzemi környezetben (általában a "szárazfölddel" összekötő burkolt utak nélkül) - nemcsak Balakleyát, hanem egész csoportosulásunkat a térségében és délre.

2. Az ellenség – a közvetlenül Balakleya elleni első támadások sikertelensége után – a helyőrség blokádjára korlátozódik. Ezzel egy időben zajlik a terület megtisztítása, amelyről kiderült, hogy a déli és keleti irányban áttörő sokkcsoport hátuljában található. Hogy ott maradt-e valamelyik egységünk (Sevcsenkovotól északnyugatra körülvéve) – nem tudom.

3. Keleti irányban az ellenség igyekszik kitágítani az áttörés "torkát", megpróbálja elfoglalni Sevcsenkovet, vagy túlszárnyalni azt. Ha sikerrel jár, az ellenség nemcsak az offenzíva bal szárnyának fenyegetését szünteti meg, hanem a Kupjanszk irányába történő áttörést is elkezdi fenyegetni. Valójában most ennek a pontnak a megőrzésén múlik, hogy az ellenség képes lesz-e megszilárdítani hadműveleti sikerét és továbbfejleszteni.

4. A Szeverszkij-Donyec nyugati partján az ellenség felszámolta a Balakleyával szembeni hídfőnket (amit a mieink láthatóan komoly harc nélkül hagytak el, és a hidat felrobbantva visszavonultak Balakleyába). Itt az ukrán fegyveres erők elfoglalták a települést. Új (Chervonaya) Gusarovka és Bairak. Ez a taktikai előretörés nem jelent jelentős veszélyt, de a hídfő felszámolásának ténye megfosztja tőle a jövőbeli offenzíva reményét. Most azonban csapataink nyilvánvalóan nem érik ezt az érvelést.

Ellentétben számos véleménnyel, miszerint "kiderült, hogy "elterelő offenzíva" volt Herson irányában - úgy gondolom, hogy ez nem így van. Az ellenség által a Balakleya irányában harcba hozott erők nem haladják meg a teljes erőket, amelyek az ellenség továbbra is Herson és Berislav irányokban alkalmaz, inkább két párhuzamos ekvivalens csapásról beszélünk.

Az ellenség Herson melletti „szoros” előrenyomulása és a Balakleyától keletre történő gyors áttörés közötti különbség pedig abban rejlik, hogy az utolsó szakasz szinte teljesen kimerültnek bizonyult a reguláris hadsereg egységeinek jelenlétében. - elöl és tartalékban is. Valójában itt a frontot a "mobilok" erődítményeiből álló "folyékony" lánc tartotta, az "orosz gárda" néhány helyőrséggel a nagy településeken.

Ez az ellenséges csapásmérő csoportok gyors áttöréséhez és előretöréséhez (a fő irányban - 30 km mélységig) vezetett, néhány településen áthaladva a legkisebb ellenállás nélkül (egyszerűen nem volt senki, aki ezt megadta volna). Ez a tényező pedig személy szerint engem (mint tartalékos biztonsági tisztet) ismét megerősít abban a véleményemben, hogy az ügy aligha történhetett volna ÁRULÁS nélkül. Mivel SZEMÉLYESEN kaptam adatokat az ellenség ilyen irányú csapásmérő erőinek koncentrációjáról legalább egy héttel az offenzíva megkezdése előtt. Nem tudom elismerni, hogy intelligenciánknak sikerült olyasmit "elhagyni", ami még az interneten sem volt titok. És ha a hírszerzés tudta, de a parancs nem hozott intézkedéseket, akkor ....



Sztrelkov Igor Ivanovics


szeptember 8., 23:17


A Herszon fronton ma az ellenség előrenyomul a település területén. Posad-Pokrovskoye - taktikai „szivárgás” volt. A falu a mi kezünkben van, intézkednek az áttört ellenséges gyalogos csoportok felszámolásáról.

Harkovtól délre - eddig a szervezett védekezés teljes "alles kaput". Balakleyát csapataink elhagyták. Harcok folynak Kupjanszk megközelítése közelében. Az ellenség mobil DRG-ket használva mély támadásokat hajt végre a dezorientált csapataink vonalai mögött, kis erőkkel pánikot keltve, megsemmisítve a hátsó ellenőrzőpontokat, elfoglalva/elfogva utakat és szállítóoszlopokat. A megbízható kommunikációnak köszönhetően - ezeket a csoportokat pontos rakétacsapások támogatják, légierőnk pedig nem tudja felismerni a "barátot vagy ellenséget" ebben a zűrzavarban -, ezért az ellenség ilyen portyáit egyelőre "megúszják". Tartalékaink folyamatosan az áttörések területére "költöznek".
 

monster

Well-Known Member
2016. február 21.
2 303
10 594
113
Üdv!

Mostanában elolvasni sincs időm az itt termelődő napi 15-20 oldalt, de úgy láttam most itt gyorsban, hogy nincs aktuális térkép.
Márpedig ez vétkes mulasztás, pótolom :)
08-09-eng.jpg
 

antigonosz

Well-Known Member
2013. június 30.
28 859
65 627
113
Nem ide tartozik de ha már szóba jött!
Csak elment a Nagyi!
Meghalt a kiraly, eljen a kiraly! Na, ezt se kell mar eltartania az alattvaloknak. Biztos sok penzt keresnek a temetessel, utana meg a koronazassal.
Szukseguk lesz ra, iden sokba fog kerulni a futesszamla a kastelyban!
Az alattvalok figyelmet (mar akeit erdekel persze) mindenesetre most el lehet terelni a hidegrol.
Valami uj idok jonnek, erzem, ezek az elaggot meghatarozo emberek mostanaban mind kiesnek.
 

Ember

Well-Known Member
2022. április 21.
975
8 224
93
es mi a masik opcio ? felvazolnad ?

az ukranok szepen elfogadjak hogy ok akkor innen oroszok lesznek a felegetett ukran varosok falvakra azt mondjak hogy hat istenem,ez van ?

az eu meg nezi ahogy elfoglaljak moldovat az oroszok, utana a baltiakat stb. stb.
hol allnak meg az oroszok ? majd nalunk meg lengyeleknel, esetleg drezda berlin ?
egyebkent az oroszok arrol almdoznak, hogy az amik kivonulnak es akkor a szep nyugati lanyok majd az ovek lesznek.
ok egy birodalom, berlin mar megvolt egyszer es Parizsban is jartak mar orosz bakak.

az oroszokkal meg kell egyezni hosszu tavon ok egy birodalom valoban, de Putyinnal nem igazan lehet egyezkedni, minden szerzodest felrugott megszegett, uzleti gazszerzodeseket is, megbizhatatlan partner lett.

Ukrajna le van rombolva ez igaz, de ez a sors varna a lengyelekre is, ha komolyan vesszuk amit Putyin beszel.

ezt eljatszotta a nyugat hitlerrel,mindig tobbet kert, es hagytak neki.

az ukranok ha megadjak magukat, mindenki akinek van egy ukran zaszlos kulcstartoja deportalasra kerul, ha van tetovalasa vmik ukran sassal akkor kivegeznek, ha a fia batyja apja kiderult hogy harcolt a seregben, akkor deportalas vagy meg rosszabb var az ukran lakossagra.

ha egy nep akar harcolni a szabadsagaert, akkor milyen alapon vonod meg a jogot tole. bezzeg mindenkinek itt faj a sziveben trianon, az szaz eve volt, es meg mindig faj. JOGOSAN. de akkor hogy varod el az ukranoktol hogy ok meg adjak meg magukat.
Ez fura. megmagyarazhatatlan.

Ukrajnat ha kap garanciat a haboru utan, marpedig fog kapni, mert ugy bekeszerzodest nincs ertelme alairni, hogy Ukrajna nem lesz nato tag.
Tömény ostobaság amit írogatsz sajnálom hogy ilyesmire kell vesztegetnem az időmet, mert hagynak téged itt garázdálkodni. A másik opció, hogy az ukránok, mivel az idegen báb rezsim lehetetlenné tette az orosz etnikummal való együttélést, most beletörődik, hogy ezek a területek, amelyek mellesleg nemrég Ukrajna részei, most Oroszország részei lesznek. És abba is beletörődnek, hogy vagy egy szegény kis landlocked ország lesznek, vagy lesz egy normális oroszbarát vezetés, és akkor talán maradhatnak EU tagjelöltek 30 évig mint a törökök. NATO nyista. De legalább béke lesz, és ha nem pattognak akkor megcélozhatnak egy Bulgária szintet.

Az oroszok nem fogják Berlint megostromolni ez már csillámfaszláma szint te. Ha tetszik se képességük méginkább semmi szándékuk.

Putyin megszegett minden szerződést, nagyot mondtál öcsi, öblítsél. Inkább vele szemben szegtek szerződést az ukránok: Helsinki, Budapesti memorandum, Ensz charta, Minszk mennyi kell még. + 11 ezer szankció. De nyilván Putyin a szerződésszegő.

Ukrán nép harcol a szabadságáért, azt 2014ben kellett volna a puccsisták ellen.

Nato garancia a békeszerződés után, na azt lesheted. Kártékony a tevékenységed az ukrán népnek leginkább, de mellesleg a mi agysejtjeinket égeted ki ezzel a Matula magazin színvonallal, de az legalább vicces volt.
 

antigonosz

Well-Known Member
2013. június 30.
28 859
65 627
113
Ukran barisnyak rossz vonatra szalltak Kijevben.

Csugujevet csapkodja a VKSZ, remelem sikerrel.

Baskir rendori egyseg vedte Balaklijat.


Ukran nobol akarnak Nato fotitkart csinalni.

Hohol volt, hohol nem volt.

Megsutott ukran Bmp Sziverszknel.
 

antigonosz

Well-Known Member
2013. június 30.
28 859
65 627
113
Ajandek M113 miutan aknara hajtott.

Ujjujujuj... Mindenki hekkel mindenfele. Meg az albanok is kidobtak az irani nagykovetet hekkelesert. Hm, ebedre rantok is ki magamnak.


Hamvi es brauningom a csataban.

Az ukran nehezipar megszunt letezni.
45%-os GDP eses iden.
 
K

Kopi2000

Guest
Hihetetlen örömkönnyek! A felszabadult Balaklia lakói találkoznak a fegyveres erőkkel.... (Szerintem ezek a filmek idegesíteni fogják az itteni oroszpártiakat. Ők márcsak ilyenek, mert nem illik bele a buborékukba.


Úabb orosz katonák fogságban. (Tegnap valaki hiányolta az ilyen filmeket. Talán Jurgen...)

 

Raszputyin

Well-Known Member
2022. február 20.
1 587
4 826
113

A németországi gazdasági válság az USA szándékos provokációjának eredménye. Az amerikaiak összeomlották a német gazdaságot, hogy megsemmisítsék a versenytársukat.​

Google fordítóval fordított cikk:​


Berlin, Németország (World Express). Az ukrajnai háború február 24-én kezdődött. Azóta az EU-országok által Oroszországgal szemben bevezetett szankciók elkezdtek negatív hatást gyakorolni az európai gazdaságokra. A szankciók bumerángja meglepetésként érte a szövetségi kormányt, a közlekedési lámpás koalíció legtöbb politikusát és az egyszerű szavazókat. Amint azonban nemrég kiderült, az oroszellenes szankciók ezen következményei csak a németek számára voltak váratlanok. Az USA minden következményt előre kalkulált, ráadásul tudatosan a német gazdaság gyengítésének útjára lépett.

A RAND Corporation már január 25-én – egy hónappal a háború kitörése előtt – elkészítette a „Németország megfékezése az Egyesült Államok és a világ számára” című titkos jelentést az amerikai titkosszolgálatok és az Egyesült Államok Demokrata Nemzeti Bizottsága számára. A jelentés célja nagyon egyszerű: az USA provokálja Oroszországot, hogy agresszornak nyilvánítsa, és Németországot öngyilkos szankciók bevezetésére kényszerítse az oroszokkal szemben.

Az Egyesült Államok politikájának célja Németország lehető leggyengítése a Rand jelentése szerint. Bár Németország továbbra is korlátozott szuverenitással rendelkező ország, az EU gazdasági fejlődésének üteme a német gazdaság állapotától függ. Németország fejlődése végül nemcsak politikai, hanem gazdasági versenytársává is teheti Európát az USA-nak – írják a Rand szakértői. Ennek nem szabad megtörténnie.

A német gazdaság sebezhető, mert az olcsó orosz energiához való korlátlan hozzáférésre támaszkodik. Ennek véget vethet az Oroszország ellen kiprovokált szankcióháború. Az orosz ellátás megszakadása rendszerszintű válságot idézhet elő, amely pusztító hatással lenne a német gazdaságra. A Rand-jelentés szerint ez a célja az Egyesült Államok provokációs politikájának.

Németország még sebezhetőbb, mert a Német Zöld Párt túlságosan ideologikus. A jelentés szerint az önök szóvivői felhagynak a gazdasági pragmatizmussal a dogmák javára. „A zöldek lesznek az a „háborús párt”, amely tönkreteheti a német gazdaságot.

A jelentés pontosan megjósolja az Oroszországot sújtó szankciók német gazdaságra gyakorolt hatását: csak 2022-ben 200-300 milliárd eurós veszteség.A szerzők pontosan előre jelezték, hogy az euró árfolyama a dollár árfolyama alá süllyed. Azt is jósolták, hogy a német GDP évi 3-4%-kal csökken a következő 5-6 évben. A legtöbb jóslat már beigazolódott. Németország olyan gazdasági válságban van, mint a német gazdaságot a második világháború után elszenvedett veszteségek.

Fel kell ismernünk, hogy Németország az Egyesült Államok provokációjának áldozata lett. Az ukrajnai háborút az amerikaiak az EU gazdasági motorjának lerombolására, az euró leértékelésére és a német ipar leállítására használták fel. Azok a szankciók, amelyekkel Németország háborúban áll Oroszországgal, csak az amerikaiak kedvéért volt szükséges.

Megjegyzés:​

A WELTEXPRESS felveszi a kapcsolatot a RAND Corporationnel, és folytatja a probléma megoldását.



Link eredeti cikkre :

+

 
  • Tetszik
Reactions: TID and Renitens

Raszputyin

Well-Known Member
2022. február 20.
1 587
4 826
113
Ez lehet. De felvetődik bennem a kérdés: mit csinált a felderítés, hírszerzés. Itt nem gondolni kell, hanem információt szerezni. A négyszeres túlerő csak látszik. Mindenesetre a nyugati segítség négyszeresére nőtt! Kis városka, de mindennek van szimbolikus jelentősége és tanulsága. Én ezt a parancsnokot nem dicsérném meg.

Meg a Putyin bácsit se, aki félvállról veszi az egészet.
 
  • Tetszik
Reactions: PPP and Kopi2000

mindenen kívül

Well-Known Member
2019. szeptember 18.
6 488
18 398
113
Hihetetlen örömkönnyek! A felszabadult Balaklia lakói találkoznak a fegyveres erőkkel.... (Szerintem ezek a filmek idegesíteni fogják az itteni oroszpártiakat. Ők márcsak ilyenek, mert nem illik bele a buborékukba.


Úabb orosz katonák fogságban. (Tegnap valaki hiányolta az ilyen filmeket. Talán Jurgen...)


Korábban is jöttek infók az orosz csapatok nagyon rossz moráljáról.
Az, hogy az ukránok ilyen gyorsan, ilyen mélységben át tudtak törni, ezt igazolja.
Szerintem a gyenge morál az orosz foglyok nagy számával is igazolódik.
Most őrült kapkodás lehet, hogy csapatokat dobjanak át a betörés elreteszelésére a ruszkik. Ezzel igazodniuk kell az ukrán tervekhez.

Korábban azt mondtam, az ukránnak valami meglepőt kell tennie, hogy a kezdeményezést megtartsa, ezzel ő irányítson.

Ez megtörtént, de nem lehetnek elbizakodottak, mert az erőviszonyok nem változtak, csak hadműveleti átcsoportositással helyzeti előnybe kerültek ezen a szakaszon.

A kérdés, tudnak e újabb meglepetést okozni Putyinnak?
 
  • Tetszik
Reactions: DTheo and Kopi2000

Nemerson

Well-Known Member
2018. február 17.
8 872
35 529
113
Az ukrán csapatok potenciálisan a legnagyobb bekerítésben vannak Harkov régióban
Tekintettel a régió jelenlegi helyzetére, amint az ukrán csapatok megpróbálnak kelet felé haladni, az ukrán hadseregcsoportot egyszerűen be lehet keríteni, amihez több mint elegendő erő van.
Úgy tűnik csőbe húzták az oroszok a kaprokat.

Az ukrán csapatok súlyos veszteségeket szenvedtek a Pervomaisky irányban Pesoktól nyugatra