[HÍREK] Ukrajnai fegyveres konfliktus

  • Ha nem vagy kibékülve az alapértelmezettnek beállított sötét sablonnal, akkor a korábbi ígéretnek megfelelően bármikor átválthatsz a korábbi világos színekkel dolgozó kinézetre.

    Ehhez görgess a lap aljára és a baloldalon keresd a HTKA Dark feliratú gombot. Kattints rá, majd a megnyíló ablakban válaszd a HTKA Light lehetőséget. Választásod a böngésződ elmenti cookie-ba, így amikor legközelebb érkezel ezt a műveletsort nem kell megismételned.
  • Az elmúlt időszak tapasztalatai alapján házirendet kapott a topic.

    Ezen témában - a fórumon rendhagyó módon - az oldal üzemeltetője saját álláspontja, meggyőződése alapján nem enged bizonyos véleményeket, mivel meglátása szerint az káros a járványhelyzet enyhítését célzó törekvésekre.

    Kérünk, hogy a vírus veszélyességét kétségbe vonó, oltásellenes véleményed más platformon fejtsd ki. Nálunk ennek nincs helye. Az ilyen hozzászólásokért 1 alkalommal figyelmeztetés jár, majd folytatása esetén a témáról letiltás. Arra is kérünk, hogy a fórum más témáiba ne vigyétek át, mert azért viszont már a fórum egészéről letiltás járhat hosszabb-rövidebb időre.

  • Az elmúlt időszak tapasztalatai alapján frissített házirendet kapott a topic.

    --- VÁLTOZÁS A MODERÁLÁSBAN ---

    A források, hírek preferáltak. Azoknak, akik veszik a fáradságot és összegyűjtik ezeket a főként harcokkal, a háború jelenlegi állásával és haditechnika szempontjából érdekes híreket, (mindegy milyen oldali) forrásokkal alátámasztják és bonuszként legalább a címet egy google fordítóba berakják, azoknak ismételten köszönjük az áldozatos munkáját és további kitartást kívánunk nekik!

    Ami nem a topik témájába vág vagy akár csak erősebb hangnemben is kerül megfogalmazásra, az valamilyen formában szankcionálva lesz

    Minden olyan hozzászólásért ami nem hír, vagy szorosan a konfliktushoz kapcsolódó vélemény / elemzés azért instant 3 nap topic letiltás jár. Aki pedig ezzel trükközne és folytatná másik topicban annak 2 hónap fórum ban a jussa.

    Az új szabályzat teljes szövege itt olvasható el.

  • Az elmúlt évek tapasztalatai alapján, és a kialakult helyzet kapcsán szeretnénk elkerülni a (többek között az ukrán topikban is tapasztalható) információs zajt, amit részben a hazai sajtóorgánumok hozzá nem értő cikkei által okozott visszhang gerjeszt. Mivel kizárható, hogy a hazai sajtó, vagy mainstream szakértők többletinformációval rendelkezzenek a fórumhoz képest a Wagner katonai magánvállalat oroszországi műveletével kapcsolatban, így kiegészítő szabály lép érvénybe a topik színvonalának megőrzése, javítása érdekében:

    • a magyar orgánumok, közösségi média oldalak, egyéb felületek hírei és elemzései (beleértve az utóbbi időkben elhíresült szakértőket is) nem támogatottak, kérjük kerülésüket.
    • a külföldi fősodratú elemzések, hírek közül az új információt nem hordozók szintén kerülendők

    Ezen tartalmak az oldal tulajdonosának és moderátorainak belátása szerint egyéb szabálysértés hiányában is törölhetők, a törlés minden esetben (az erőforrások megőrzése érdekében) külön indoklás nélkül történik.

    Preferáltak az elsődleges és másodlagos források, pl. a résztvevő felekhez köthető Telegram chat-ek, illetve az ezeket közvetlenül szemléző szakmai felületek, felhasználók.

ghullaire

Well-Known Member
2019. május 4.
210
1 717
93
A tegnap esti orosz helyzetkezelés után, mind csapatok, mind légierő, mind tűzérség tekintetében azért én sok esélyt nem adnék az ukrán előrenyomulásnak, főleg, hogy valami hasonlót láttam már tőlük 2014-15ben, melynek a vége közismert:


Viszonty legalább mindenkinek leeshetett, hogy februárban miért támadta meg Oroszország Ukrajnát. Ha akkor ez és ami már megsemmisült ráment volna a DLNRre, abból olyan népírtás kerekedett volna ki, mint Jugoszláviában. Rossz fiúk lettek az oroszok, de legalább élni fognak.

Kérdezitek miért nem qurják szét az infrastruktúrát, vasútat, stb. Mert más volt a cél de hogy ezek után se fogják, na az már más kérdés. Mintha erre a támadásra vártak volna, hogy rájuk ereszthessék amit hónapokig gyűjtögettek és saját biztonságuk érdekében menjenek tovább.

Tulkép az ukránok a hónapokig tartó rejtegetés és gyűjtögetés helyett házhoz mentek a pofonért. Ezt ki fogják használni az oroszok, és tovább mennek. Ne felejtsétek el már első nap Kijevben voltak!

Mintha az egész beindításához, a sorozáshoz, önkéntesekhet, nemcsak eredetileg is orosz, hanem DLNR területen is ez kellett volna, hogy lássák, ha nem vagyunk elegen, nem megyünk előre, akkor ezek visszajönnek!

Innentől viszont lehet végre háborút vívni hagyományos módon, sok nehéztechnika repcsik, stb., mert lesz hová mutogatni, hogy ha nem, akkor ez lesz. Mi tha Strelkov csipogása ezt készítette bolna elő, meg amit Demkó ír.

Viszont, ameddig a most linkeltet kb. minden este meg tudják lépni az oroszok, én az ukránok helyében húznék visszafelé, mint 2014-15ben, ameddig van híd ahol át tudnak kelni nehogy a vége 2024-15ös legyen.

Mert ez az egész onnan 8smerős, hogy ugyanezzel a média felhajtással ezt én már 2x láttam, és egyiknek se ukrán győzelem lett a vége hanem csúfos menekülés. Most is ez lesz, de most nem az a cél, mint 2014-15ben, hofy tárgyalások, kevés áldozat, most az ukrán hadsereg megsemmisítése a cél. És erre tökéletesen alkalmas ez az ukrán támadás ami inkább tűnik ardenneki szintű pr támadásnak, mint valós erejű előretörés ek, de legalább mindent bedobnak efy szűk frontszakaszra, mint 1944ben a németek, miközben a légi fölény az oroszoké ...
Legyen úgy, ahogy írod! De szerintem Putyin a gyávasága miatt alkalmatlan elnöknek ebben a helyzetben. S mivel beszari, így továbbra sem fog jelentősen megváltozni semmi. Esetleg az ukránok szégyenszemre további terlüteket foglalnak el. Vagy további merényleteket hajtanak végre egyre inkább Oroszországban. Remélem neked lesz igazad!
 

MangaMonguz

Well-Known Member
2021. április 14.
999
8 945
93
Dehogy van meg! Az oroszországi polgárháborúnak van meg a társadalmi támogatottsága! :(:confused:
Mert a Putyin az istennek se fog mozgósítani és a hatalomhoz viszont ragaszkodik! Tehát a keményvonalasoknak puccsolniuk kell, tehát lesz Oroszországban minden... a nyomorult életbe, hogy ezt mér' kell elbaszni.......
amikor egyébként eddig is megvolt volna a tárdalmi támogatottsága a mozgósításnak, hát gondoljatok bele több mint 1 millió (!!!) Junarmijás tizenéves fiatal is összegyűlt az utóbbi pár év során, gondoljátok, hogy azoknak a családjai nem hazafiasok? Akkor ez már legalább majd 1 millió család, aki bármire képes lenne a hazájáéért! Minden Putyinon bukik el... nem a társadalmon! :(
Ebben most mi a vicces? Kibaszottul szomorú!
Eddig te mondtad, hogy az USA a Szovjetunió visszaállítását akarja. Hát ehhez már van egy bevált forgatókönyv, az is valami háború során kirobbant polgárháború + egy nagy októberi volt.
 

Raszputyin

Well-Known Member
2022. február 20.
1 587
4 826
113
Oszt ha elfoglalják Kupjanszkot, mi van ott?
1000 milliárd dodó hogy kihúzzák magukat a totális eladósodásból???
Mert ha nem... felesleges.

A lakosság. A lakosság is kellene, hogy számítson. Akik most menekülnek. Gyakorlatilag Putyin közreműködik Ukrajna teljes orosztalanításában. Kiknek csinál helyet???

Monte:
"Eddig te mondtad, hogy az USA a Szovjetunió visszaállítását akarja. Hát ehhez már van egy bevált forgatókönyv, az is valami háború során kirobbant polgárháború + egy nagy októberi volt."

Igen, sajnos EZ fog történni. Mivel Putyin nem akar SZU-t, tehát csak úgy lehet SZU, ahogy most leírtad.
 

Rex Meus Deus Meus

Well-Known Member
2020. július 26.
1 904
10 338
113
Ennyi nyafogó , hisztis , fotel tábornok vénasszonyt egy rakáson ritkán látni! Gratulálok . Mindenkinek legyen a hite szerint, jövő héten meg majd meglátjuk! Azért komolyabb összegeket tennék rá , hogy lesz hohol vinnyogás rendesen!
De ugyanezek a nyavajgó punczik kb két havonta eljátsszák ezt amikor orosz átcsoportosítás, vagy ez a húzd meg erezd meg taktika megy. Tényleg szánalmas ami ebben a topikban megy sokszor.

Tök gáz lehet katonaként az itteni agymenéseket olvasni...
 

ogretankHU

Well-Known Member
2019. december 21.
7 613
26 009
113
Legyen úgy, ahogy írod! De szerintem Putyin a gyávasága miatt alkalmatlan elnöknek ebben a helyzetben. S mivel beszari, így továbbra sem fog jelentősen megváltozni semmi. Esetleg az ukránok szégyenszemre további terlüteket foglalnak el. Vagy további merényleteket hajtanak végre egyre inkább Oroszországban. Remélem neked lesz igazad!
Putyin nem egy rinocérosz ész nélkül! Ő egy farkas egy igazi farkas és a falkája is erős . A ravaszsága keveredik egy sakknagymester gondolkodásával . Veszélyes kombó ! Olvassd rendszeresen a Szun-ce-t minden le vagyon írva benne csak értelmezni kell és adoptálni a jelen korhoz ! És mindezt nála megfejeli a KGBs kiképzés és múlt . Lenézni , degradálni óriási hiba!
 

cirqle

Well-Known Member
2021. december 5.
8 904
48 419
113
Most bizonyosodott be, hogy mennyire nincs meg az az erő, ami a vágyaidhoz kellene.
Egy ekkora fronton csak kis helyen lehetett helyi erőfölényt kialakítani.
Más szakaszok kárára. Ezt az ukrán jól ki is használta.
Úgy látszik a déli támadás tényleg sok erőt vont el innen, így csellel, gyors, rejtett átcsoportositással érték el hadműveleti sikert.
Az ukrán azt használta ki, hogy az orosz harcoló alakulatok összlétszáma hoholisztánban nagyságrendileg ugyanakkora, mint február végén volt (csak rotálták őket), illetve, hogy belekényelmesedtek a helyzetükbe és megengedték maguknak, hogy belügyes alakulatok meg LNR harmadvonalbeli katonák tartsák a frontot pl Izjum környékén.
Jól tették, hogy kihasználták, nincs ebben tévedés.
Ezek szerint nem az ukrán volt a hülye az elmúlt hónapokban.
Kurva nagy veszteségeik voltak délen az elmúlt két hétben. Nem tudom, ez vajon nem hülyeség-e.
Miért gondolod, hogy a következőben más lesz a helyzet. A ruszki kevés, fogyó erejét rosszul csoportosította, az ukrán átverte.
Ha egy katlant próbálná itt kialakítani az orosz, ahhoz honnan vonná össze a csapatokat?
Délről? Herszon, Donbassz környékéről?
Oroszországból, megdöbbentő módon. Nekik még van honnan, az ukránoknak nincs.

Zajlik a gépesített harc az online térben is:
A Twitteren tudósító felhasználók 60-80%-a bot lehet, 90% ukránpárti, állítják ausztrál kutatók.


Én ezt nem mertem betenni ide :)

"In addition to all shame, people wait for two days at border. For some reason, they are not allowed to enter Russia" (második videó!)
Benne van a pakliban, hogy diverzánsok is átjutnak a határon, kihasználva a tömeget :(

⚡️⚡️A haditudósítók közössége az orosz védelmi minisztérium támogatásával zárt távirati csatornát hozott létre, amelyen exkluzív felvételeket tettek közzé az AFU szörnyű sorsáról, amely ma szembeszállt az orosz SOBR-rel a Balaklejáért folytatott csatában.

Az AFU ellentámadásba induló 16. és 25. gépesített dandárjait egyaránt megsemmisítették. Több mint 1100 katona a 200-asok közül és ugyanennyi a 300-asok közül. Még senki sem mondta meg, hogy az AFU ma hány embert vesztett. A gyengébb idegzetűek, kérem, ne nézzék meg. Itt nem tudjuk közzétenni, a felvételeket és a hozzászólásokat a zárt Igazmondás csatornán láthatjátok, ahol naponta élő közvetítéseket tartanak, válaszolnak az előfizetők kérdéseire és elemzik a katonai akciókat.
Privát telegram csatorna
 

szegcsab

Well-Known Member
2015. január 25.
6 904
15 156
113

Vipera kapitány

Well-Known Member
2021. május 11.
940
8 105
93
Azt kell mondanom ez alapján,hogy nem gondoltam volna,hogy ennyire amatőr az orosz vezetés....

A megszállók kijelentették, hogy elhagyták Izyumot és más településeket​


2022. szeptember 10., szombat, 15:16


Az orosz csapatok elhagyták Izyum városát és néhány más települést a Harkov régióban.

Forrás : az úgynevezett "DPR információs miniszter első helyettese", Danylo Bezsonov a Telegramban, az RBC kiadványa

Bezsonov : "Igen, elhagyták Izyumot, valamint a harkovi régió néhány más települését. Természetesen ez rossz. Természetesen ez a főparancsnokság hibáinak eredménye. De nem kell keresgélni. ebben rejtett jelentésekért.Ez nem tárgyalópartnerek és nem árulás kérdése.Egyszerűen harcolunk,ahogy tudunk.Minden szinten.Hol jobban,hol rosszabbul.

A lényeg az, hogy beismerjük a hibákat, és levonjuk a megfelelő következtetéseket.”

Részletek : Az RBC azt írja, hogy az Izyumból való távozást Olekszandr Kots és Jevhen Piddubnij katonai tudósítók is megerősítették. Utóbbi „az adott körülmények között” helyesnek nevezte a parancsnokság ilyen döntését, szerinte „katasztrófa lenne az orosz csoport bekerítése Izyumban”.

Kots hozzátette, hogy a megszállók Balakliát és Kupjanszkot is elhagyták.


Szerintem ez egy kamu. Az egész hirtelen minden nélküli visszavonulás meg az ukráncsalogató hírek. Az ukránoknak nem lenne szabad belesétálni ebbe a csapdába. 10% esélyt adok a borzalmas orosz védelem hirtelen minden ellenállás nélküli feladásra menekülésre és 90%-ot egy "végre növelhetjük a fegyveres erők létszámát a naagy...nem is hanem a NAAAGY náci elleni honvedő" háborúban és becsalják az ukránokat egy tűzkatlanba és kicsalogassák a HIMARST a bokorból
 

DTheo

Well-Known Member
2020. augusztus 20.
1 165
3 449
113
Én nem vagyok benne biztos, hogy ott vonulgatnak így, viszont ha igen, akkor lehetnek/lehettek valóban komoly veszteségeik.

Szerk.:
Tegnap amúgy Putyin találkozót hívott össze az OF Biztonsági Tanácsával:

(Bocs ha már volt)
Mussolini-nek is sok szépet mondtak egykor.
 
K

Kopi2000

Guest
⚡️⚡️A haditudósítók közössége az orosz védelmi minisztérium támogatásával zárt távirati csatornát hozott létre, amelyen exkluzív felvételeket tettek közzé az AFU szörnyű sorsáról, amely ma szembeszállt az orosz SOBR-rel a Balaklejáért folytatott csatában.

Az AFU ellentámadásba induló 16. és 25. gépesített dandárjait egyaránt megsemmisítették. Több mint 1100 katona a 200-asok közül és ugyanennyi a 300-asok közül. Még senki sem mondta meg, hogy az AFU ma hány embert vesztett. A gyengébb idegzetűek, kérem, ne nézzék meg. Itt nem tudjuk közzétenni, a felvételeket és a hozzászólásokat a zárt Igazmondás csatornán láthatjátok, ahol naponta élő közvetítéseket tartanak, válaszolnak az előfizetők kérdéseire és elemzik a katonai akciókat.

A semmibe, a virtuális hírekbe kapaszkodtok. Ha megfigyelnéd, a szovjet-orosz rendszereknek a mai napig az alapja, minden rossz tagadása.. Aztán virtuálisan kompenzálandó a hátországi morálesést, minden alap nélkül bemondanak egy óriási ukrán veszteséget. Az elmúlt héten is 10 ezrével semmisítették meg a neten az ukránokat. Hazudnak, mint a vízfolyás. A valóság lejebb található....

HİMARS által hamuvá változtatott orosz technikák képei...


Orosz komp megsemmisítve.


 

szalaHUN

Member
2017. március 5.
8
53
13
A legrosszabb stratégiai döntés volt ez a "minden védelmet egy lapra offenzíva átmeneti sikerekért" a "hergeljünk provokáljunk ki egy háborút egy brutálisan nagy atomhatalom ellen" ötlet óta. Inkább politikai és morális okai lehettek, mert nincs gazdaság, energia, munició, utánpotlás és a helyzetkihasználással sikert kellett (!) felmutatni.

"Észak-Afrikát feltétlenül vissza kell szerezni!
-Igen? És? ...Akkor ki fogja majd védeni Berlint?"
Aztán hogy provokálták őket, elmondanád? Komoly kérdés, bárminemű rosszakarás nélkül
 

jurgenbauer

Well-Known Member
2015. február 1.
24 559
80 898
113
Ezt az orosz zsenialis haditervet, majd magyarázd el a menekülő oroszoknak, akik mindenüket hátrahagyták.
Bocs, hogy csak most, de 35 percet kellett várnom a korlátozás miatt.

Szerintem, csekkold le a község nevét (kb. 0:12nél), aztán ha megvan, hallgasd meg miről beszél a nő, hogy miért utazott "több, mint 600 kilométert". Aztán ha megvan a község neve, csekkold le a google mapsen, hogy mennyi a távolság Kijev és Piszki között ...

(Ha nem lenne egyértelmű, ezek Piszkiből kitelepített ukránok és oroszok, valamikor július vége-augusztus elején.


A többi videót azért nem minősítem, mert bárhol és bármikor készülhettek. Az offenzíva elején és bárhol máshol is.
 

Öregtankos

Well-Known Member
2022. február 26.
5 777
40 037
113
A helyzet Slavjansko-Barvenkovsky irányban
2022. szeptember 10-én 16:00-kor A jelenlegi órára megjelentek az első videók az ukrán fegyveres erők egységeiről

Izyum bejáratánál . Az egyik videón azt írják, hogy valami felszerelés maradt a városban. Nincsenek további részletek az RF fegyveres erők csatáiról vagy állásairól.

Katonai tudósítók és helyi lakosok számos vallomása arra utal, hogy az RF fegyveres erői Oskol falun túlra , az Oskol folyó túloldalára vonultak vissza . Izyum elhagyása arra utal, hogy Kamyshevakhi, Brazhkovka, Dolgenkiy vagy Bogorodichny területén a teljes front elhagyható . Ellenkező esetben a csapatokat bekeríthetik.
Liman alattcsaták: az Orosz Föderáció Fegyveres Erőinek tüzérsége az Ukrán Fegyveres Erők megfelelő tartalékain dolgozik, az orosz csapatok pedig visszaverik az Ukrán Fegyveres Erők azon csoportjainak támadását, amelyek a fordulónál átkeltek az északi partra. Stary Karavan - Brusovka - Dibrova . A hadsereg egységei a városban maradnak.

Nagy felbontású
 

DTheo

Well-Known Member
2020. augusztus 20.
1 165
3 449
113
Nem tudom, hogy mennyire hiteles infó, de a liveuamap szerint Sevcsenkovától északra is megindulhattak az ukránok.
 

jurgenbauer

Well-Known Member
2015. február 1.
24 559
80 898
113

Az amerikai PMC Academi hivatásos katonai zsoldosai részt vesznek az ukrán fegyveres erők támadásában Kupjanszk és Izyum ellen​


A Readovka Telegram csatorna Andrej Medvegyev orosz újságíróra hivatkozva arról számol be, hogy az Academi amerikai katonai magáncég, korábban Blackwater („Fekete Víz”) és Xe Services LLC hivatásos külföldi zsoldosait látták a fegyveres erők soraiban. Ukrajna megtámadja Izjumot és Kupjanszkot. Tapasztalt hivatásos katonákról van szó, akik közül sokan részt vettek az iraki, afganisztáni és szíriai háborúkban. Külföldiek láthatók az állítólag Kupjanszk térségében készült felvételeken.
Nem csak amerikai állampolgárok harcolnak az amerikai PMC-ben. A társaság még az iraki csatákban is vonzotta Dél-Amerikából a volt katona- és rendőrtiszteket. Most az ukrán Academi csoportban nagy valószínűséggel Kelet-Európából, a volt Szovjetunió tagköztársaságaiból és maguk az ukránok külföldiek is vannak – írja Medvegyev. Az újságíró szerint a tapasztalt amerikai katonaság irányítja az egységet. Lehetséges, hogy fő tanácsadóként működnek, sőt parancsot is adhatnak az ukrán fegyveres erők reguláris egységeinek.

Még egyszer vegye le a rózsaszín szemüvegét. Nemcsak a náci Ukrajna harcol ellenünk. Újra háborúban állunk a kollektív Nyugattal – a NATO-hadsereg és számos külföldi zsoldos vesz részt a harkovi front offenzívájában.

- írja Medvegyev a Telegram csatornájában, ezzel magyarázva különösen az ukrán fegyveres erők sikereit a harkovi irányú áttörési területen.
A hivatásos külföldi zsoldosok jelenléte az Izyum és Kupjanszk melletti harci övezetben ismét megerősíti, hogy a front ezen szektorában milyen jelentős áttörést jelent Kijev számára. Zelensky most szinte mindent kockára tett, és nem számol veszteséggel, hogy legalább megszilárdítsa sikerét. Nyilvánvaló, hogy Kijev nyugati kurátorai is ugyanezt a célt követik. Nem valószínű, hogy a legnagyobb amerikai PMC hivatásos harcosai, akik szorosan kötődnek az amerikai vezetéshez, a Pentagon és a Fehér Ház beleegyezése nélkül részt vesznek az ukrán konfliktusban.

A háború nem csak győzelem. Mindig győzelem a vereséggel. És jobbnak és erősebbnek kell lennünk. És a következő napok kemények lesznek. És ennek kell egyesítenie minket, és nem fordítva.

írja Medvegyev.

Biztos vagyok benne, hogya profi külföldi zsoldosok valóban ott harcolnak. De ezzel a ténnyel már régen tisztában vannak az oroszok. És nem tettek semmit Harkov területén a védelem megerősítéséért. Mindenféleképpen hibáztak! Nem kicsit! Leginkább a lakosságot sajnálom, most aztán lesz "orosztalanítás" ! Hogy bízzanak ezután az orosz haderőban a helyi lakosok?
Na, ezért kellett a 9 milliárd.
Apropó, van-e az Academinek légiereje, csak mert a Zenészeknek van ... és itten lesz az a bizonyos bibi, amit Afganisztánban és Irakban megszoktak és természetes volt.