[HÍREK] Ukrajnai fegyveres konfliktus

  • Ha nem vagy kibékülve az alapértelmezettnek beállított sötét sablonnal, akkor a korábbi ígéretnek megfelelően bármikor átválthatsz a korábbi világos színekkel dolgozó kinézetre.

    Ehhez görgess a lap aljára és a baloldalon keresd a HTKA Dark feliratú gombot. Kattints rá, majd a megnyíló ablakban válaszd a HTKA Light lehetőséget. Választásod a böngésződ elmenti cookie-ba, így amikor legközelebb érkezel ezt a műveletsort nem kell megismételned.
  • Az elmúlt időszak tapasztalatai alapján házirendet kapott a topic.

    Ezen témában - a fórumon rendhagyó módon - az oldal üzemeltetője saját álláspontja, meggyőződése alapján nem enged bizonyos véleményeket, mivel meglátása szerint az káros a járványhelyzet enyhítését célzó törekvésekre.

    Kérünk, hogy a vírus veszélyességét kétségbe vonó, oltásellenes véleményed más platformon fejtsd ki. Nálunk ennek nincs helye. Az ilyen hozzászólásokért 1 alkalommal figyelmeztetés jár, majd folytatása esetén a témáról letiltás. Arra is kérünk, hogy a fórum más témáiba ne vigyétek át, mert azért viszont már a fórum egészéről letiltás járhat hosszabb-rövidebb időre.

  • Az elmúlt időszak tapasztalatai alapján frissített házirendet kapott a topic.

    --- VÁLTOZÁS A MODERÁLÁSBAN ---

    A források, hírek preferáltak. Azoknak, akik veszik a fáradságot és összegyűjtik ezeket a főként harcokkal, a háború jelenlegi állásával és haditechnika szempontjából érdekes híreket, (mindegy milyen oldali) forrásokkal alátámasztják és bonuszként legalább a címet egy google fordítóba berakják, azoknak ismételten köszönjük az áldozatos munkáját és további kitartást kívánunk nekik!

    Ami nem a topik témájába vág vagy akár csak erősebb hangnemben is kerül megfogalmazásra, az valamilyen formában szankcionálva lesz

    Minden olyan hozzászólásért ami nem hír, vagy szorosan a konfliktushoz kapcsolódó vélemény / elemzés azért instant 3 nap topic letiltás jár. Aki pedig ezzel trükközne és folytatná másik topicban annak 2 hónap fórum ban a jussa.

    Az új szabályzat teljes szövege itt olvasható el.

Raszputyin

Well-Known Member
2022. február 20.
1 582
4 824
113
W

Wilson

Guest
Azt kell mondanom ez alapján,hogy nem gondoltam volna,hogy ennyire amatőr az orosz vezetés....

A megszállók kijelentették, hogy elhagyták Izyumot és más településeket​


2022. szeptember 10., szombat, 15:16


Az orosz csapatok elhagyták Izyum városát és néhány más települést a Harkov régióban.

Forrás : az úgynevezett "DPR információs miniszter első helyettese", Danylo Bezsonov a Telegramban, az RBC kiadványa

Bezsonov : "Igen, elhagyták Izyumot, valamint a harkovi régió néhány más települését. Természetesen ez rossz. Természetesen ez a főparancsnokság hibáinak eredménye. De nem kell keresgélni. ebben rejtett jelentésekért.Ez nem tárgyalópartnerek és nem árulás kérdése.Egyszerűen harcolunk,ahogy tudunk.Minden szinten.Hol jobban,hol rosszabbul.

A lényeg az, hogy beismerjük a hibákat, és levonjuk a megfelelő következtetéseket.”

Részletek : Az RBC azt írja, hogy az Izyumból való távozást Olekszandr Kots és Jevhen Piddubnij katonai tudósítók is megerősítették. Utóbbi „az adott körülmények között” helyesnek nevezte a parancsnokság ilyen döntését, szerinte „katasztrófa lenne az orosz csoport bekerítése Izyumban”.

Kots hozzátette, hogy a megszállók Balakliát és Kupjanszkot is elhagyták.


 
K

Kopi2000

Guest
Nem nagyon látom jönni az ukránoktól az elfogott haditechnikáról készült képeket és híreket, pedig régebben nagyon szerettek villogni vele. Ekkora területi nyereség elvileg nagyon sok technikát és hátrahagyott lőszert kellett eredményezzen.
Csak neked, a náci ukránok a buzi, gyíkvállú, libsi nyugat támogatásával éppen egy jelentőset ütöttek a keresztény fehérembert állítólag védelmező 3. Rómátokon. Ideje lenne elhinni, hogy az orosz hadsereg ütőképessége csak a virtuális világban létezik.... A főtisztek kb. annyira tehetségesek, mint akik a sztálini tisztogatások után megmaradtak...

Foglyok..


a megszállók elhagyták a luhanszki régióbeli Szvatovét, a Kupjanszktól 50 km-re fekvő várost.


Izum határában, ukránok..

 

MangaMonguz

Well-Known Member
2021. április 14.
1 090
9 941
113
Kb. ennyire idiótának nem lehet lenni érzésem van nekem is. Egyszerűen nem tudom elhinni.
Vagy idióták, vagy más van a háttérben.
Ha idióták, azon nincs mit elemezni.
Ha nem azok, akkor valami egyéb dolog is lehet rejtve, de az nem biztos, hogy ez feltétlenül valami zseniális haditerv.
Egy "normális" háborúban a hadszíntéri események szokták a háttér alkudozásokat befolyásolni, de ebben a "normálisnak" (= megszokottnak) eleve nagyon nehezen nevezhető háborúban nem lennék meglepve, ha fordítva lenne, a háttérben zajló egyéb területeket érintő "sakkjátszmákhoz" igazítják a fronton a helyzetet. De ez is csak egy lehetőség.
 

gerimaster

Well-Known Member
2022. február 24.
701
8 484
93
⚡️⚡️A haditudósítók közössége az orosz védelmi minisztérium támogatásával zárt távirati csatornát hozott létre, amelyen exkluzív felvételeket tettek közzé az AFU szörnyű sorsáról, amely ma szembeszállt az orosz SOBR-rel a Balaklejáért folytatott csatában.

Az AFU ellentámadásba induló 16. és 25. gépesített dandárjait egyaránt megsemmisítették. Több mint 1100 katona a 200-asok közül és ugyanennyi a 300-asok közül. Még senki sem mondta meg, hogy az AFU ma hány embert vesztett. A gyengébb idegzetűek, kérem, ne nézzék meg. Itt nem tudjuk közzétenni, a felvételeket és a hozzászólásokat a zárt Igazmondás csatornán láthatjátok, ahol naponta élő közvetítéseket tartanak, válaszolnak az előfizetők kérdéseire és elemzik a katonai akciókat.

 

ghullaire

Well-Known Member
2019. május 4.
210
1 717
93
A tegnap esti orosz helyzetkezelés után, mind csapatok, mind légierő, mind tűzérség tekintetében azért én sok esélyt nem adnék az ukrán előrenyomulásnak, főleg, hogy valami hasonlót láttam már tőlük 2014-15ben, melynek a vége közismert:


Viszonty legalább mindenkinek leeshetett, hogy februárban miért támadta meg Oroszország Ukrajnát. Ha akkor ez és ami már megsemmisült ráment volna a DLNRre, abból olyan népírtás kerekedett volna ki, mint Jugoszláviában. Rossz fiúk lettek az oroszok, de legalább élni fognak.

Kérdezitek miért nem qurják szét az infrastruktúrát, vasútat, stb. Mert más volt a cél de hogy ezek után se fogják, na az már más kérdés. Mintha erre a támadásra vártak volna, hogy rájuk ereszthessék amit hónapokig gyűjtögettek és saját biztonságuk érdekében menjenek tovább.

Tulkép az ukránok a hónapokig tartó rejtegetés és gyűjtögetés helyett házhoz mentek a pofonért. Ezt ki fogják használni az oroszok, és tovább mennek. Ne felejtsétek el már első nap Kijevben voltak!

Mintha az egész beindításához, a sorozáshoz, önkéntesekhet, nemcsak eredetileg is orosz, hanem DLNR területen is ez kellett volna, hogy lássák, ha nem vagyunk elegen, nem megyünk előre, akkor ezek visszajönnek!

Innentől viszont lehet végre háborút vívni hagyományos módon, sok nehéztechnika repcsik, stb., mert lesz hová mutogatni, hogy ha nem, akkor ez lesz. Mi tha Strelkov csipogása ezt készítette bolna elő, meg amit Demkó ír.

Viszont, ameddig a most linkeltet kb. minden este meg tudják lépni az oroszok, én az ukránok helyében húznék visszafelé, mint 2014-15ben, ameddig van híd ahol át tudnak kelni nehogy a vége 2024-15ös legyen.

Mert ez az egész onnan 8smerős, hogy ugyanezzel a média felhajtással ezt én már 2x láttam, és egyiknek se ukrán győzelem lett a vége hanem csúfos menekülés. Most is ez lesz, de most nem az a cél, mint 2014-15ben, hofy tárgyalások, kevés áldozat, most az ukrán hadsereg megsemmisítése a cél. És erre tökéletesen alkalmas ez az ukrán támadás ami inkább tűnik ardenneki szintű pr támadásnak, mint valós erejű előretörés ek, de legalább mindent bedobnak efy szűk frontszakaszra, mint 1944ben a németek, miközben a légi fölény az oroszoké ...
Legyen úgy, ahogy írod! De szerintem Putyin a gyávasága miatt alkalmatlan elnöknek ebben a helyzetben. S mivel beszari, így továbbra sem fog jelentősen megváltozni semmi. Esetleg az ukránok szégyenszemre további terlüteket foglalnak el. Vagy további merényleteket hajtanak végre egyre inkább Oroszországban. Remélem neked lesz igazad!
 

MangaMonguz

Well-Known Member
2021. április 14.
1 090
9 941
113
Dehogy van meg! Az oroszországi polgárháborúnak van meg a társadalmi támogatottsága! :(:confused:
Mert a Putyin az istennek se fog mozgósítani és a hatalomhoz viszont ragaszkodik! Tehát a keményvonalasoknak puccsolniuk kell, tehát lesz Oroszországban minden... a nyomorult életbe, hogy ezt mér' kell elbaszni.......
amikor egyébként eddig is megvolt volna a tárdalmi támogatottsága a mozgósításnak, hát gondoljatok bele több mint 1 millió (!!!) Junarmijás tizenéves fiatal is összegyűlt az utóbbi pár év során, gondoljátok, hogy azoknak a családjai nem hazafiasok? Akkor ez már legalább majd 1 millió család, aki bármire képes lenne a hazájáéért! Minden Putyinon bukik el... nem a társadalmon! :(
Ebben most mi a vicces? Kibaszottul szomorú!
Eddig te mondtad, hogy az USA a Szovjetunió visszaállítását akarja. Hát ehhez már van egy bevált forgatókönyv, az is valami háború során kirobbant polgárháború + egy nagy októberi volt.
 

Raszputyin

Well-Known Member
2022. február 20.
1 582
4 824
113
Oszt ha elfoglalják Kupjanszkot, mi van ott?
1000 milliárd dodó hogy kihúzzák magukat a totális eladósodásból???
Mert ha nem... felesleges.

A lakosság. A lakosság is kellene, hogy számítson. Akik most menekülnek. Gyakorlatilag Putyin közreműködik Ukrajna teljes orosztalanításában. Kiknek csinál helyet???

Monte:
"Eddig te mondtad, hogy az USA a Szovjetunió visszaállítását akarja. Hát ehhez már van egy bevált forgatókönyv, az is valami háború során kirobbant polgárháború + egy nagy októberi volt."

Igen, sajnos EZ fog történni. Mivel Putyin nem akar SZU-t, tehát csak úgy lehet SZU, ahogy most leírtad.
 

Molon Labe

Well-Known Member
2020. július 26.
2 114
11 272
113
Ennyi nyafogó , hisztis , fotel tábornok vénasszonyt egy rakáson ritkán látni! Gratulálok . Mindenkinek legyen a hite szerint, jövő héten meg majd meglátjuk! Azért komolyabb összegeket tennék rá , hogy lesz hohol vinnyogás rendesen!
De ugyanezek a nyavajgó punczik kb két havonta eljátsszák ezt amikor orosz átcsoportosítás, vagy ez a húzd meg erezd meg taktika megy. Tényleg szánalmas ami ebben a topikban megy sokszor.

Tök gáz lehet katonaként az itteni agymenéseket olvasni...
 

ogretankHU

Well-Known Member
2019. december 21.
7 540
25 770
113
Legyen úgy, ahogy írod! De szerintem Putyin a gyávasága miatt alkalmatlan elnöknek ebben a helyzetben. S mivel beszari, így továbbra sem fog jelentősen megváltozni semmi. Esetleg az ukránok szégyenszemre további terlüteket foglalnak el. Vagy további merényleteket hajtanak végre egyre inkább Oroszországban. Remélem neked lesz igazad!
Putyin nem egy rinocérosz ész nélkül! Ő egy farkas egy igazi farkas és a falkája is erős . A ravaszsága keveredik egy sakknagymester gondolkodásával . Veszélyes kombó ! Olvassd rendszeresen a Szun-ce-t minden le vagyon írva benne csak értelmezni kell és adoptálni a jelen korhoz ! És mindezt nála megfejeli a KGBs kiképzés és múlt . Lenézni , degradálni óriási hiba!
 

cirqle

Well-Known Member
2021. december 5.
8 921
49 243
113
Most bizonyosodott be, hogy mennyire nincs meg az az erő, ami a vágyaidhoz kellene.
Egy ekkora fronton csak kis helyen lehetett helyi erőfölényt kialakítani.
Más szakaszok kárára. Ezt az ukrán jól ki is használta.
Úgy látszik a déli támadás tényleg sok erőt vont el innen, így csellel, gyors, rejtett átcsoportositással érték el hadműveleti sikert.
Az ukrán azt használta ki, hogy az orosz harcoló alakulatok összlétszáma hoholisztánban nagyságrendileg ugyanakkora, mint február végén volt (csak rotálták őket), illetve, hogy belekényelmesedtek a helyzetükbe és megengedték maguknak, hogy belügyes alakulatok meg LNR harmadvonalbeli katonák tartsák a frontot pl Izjum környékén.
Jól tették, hogy kihasználták, nincs ebben tévedés.
Ezek szerint nem az ukrán volt a hülye az elmúlt hónapokban.
Kurva nagy veszteségeik voltak délen az elmúlt két hétben. Nem tudom, ez vajon nem hülyeség-e.
Miért gondolod, hogy a következőben más lesz a helyzet. A ruszki kevés, fogyó erejét rosszul csoportosította, az ukrán átverte.
Ha egy katlant próbálná itt kialakítani az orosz, ahhoz honnan vonná össze a csapatokat?
Délről? Herszon, Donbassz környékéről?
Oroszországból, megdöbbentő módon. Nekik még van honnan, az ukránoknak nincs.

Zajlik a gépesített harc az online térben is:
A Twitteren tudósító felhasználók 60-80%-a bot lehet, 90% ukránpárti, állítják ausztrál kutatók.


Én ezt nem mertem betenni ide :)

"In addition to all shame, people wait for two days at border. For some reason, they are not allowed to enter Russia" (második videó!)
Benne van a pakliban, hogy diverzánsok is átjutnak a határon, kihasználva a tömeget :(

⚡️⚡️A haditudósítók közössége az orosz védelmi minisztérium támogatásával zárt távirati csatornát hozott létre, amelyen exkluzív felvételeket tettek közzé az AFU szörnyű sorsáról, amely ma szembeszállt az orosz SOBR-rel a Balaklejáért folytatott csatában.

Az AFU ellentámadásba induló 16. és 25. gépesített dandárjait egyaránt megsemmisítették. Több mint 1100 katona a 200-asok közül és ugyanennyi a 300-asok közül. Még senki sem mondta meg, hogy az AFU ma hány embert vesztett. A gyengébb idegzetűek, kérem, ne nézzék meg. Itt nem tudjuk közzétenni, a felvételeket és a hozzászólásokat a zárt Igazmondás csatornán láthatjátok, ahol naponta élő közvetítéseket tartanak, válaszolnak az előfizetők kérdéseire és elemzik a katonai akciókat.
Privát telegram csatorna
 

szegcsab

Well-Known Member
2015. január 25.
6 916
15 319
113

Vipera kapitány

Well-Known Member
2021. május 11.
948
8 236
93
Azt kell mondanom ez alapján,hogy nem gondoltam volna,hogy ennyire amatőr az orosz vezetés....

A megszállók kijelentették, hogy elhagyták Izyumot és más településeket​


2022. szeptember 10., szombat, 15:16


Az orosz csapatok elhagyták Izyum városát és néhány más települést a Harkov régióban.

Forrás : az úgynevezett "DPR információs miniszter első helyettese", Danylo Bezsonov a Telegramban, az RBC kiadványa

Bezsonov : "Igen, elhagyták Izyumot, valamint a harkovi régió néhány más települését. Természetesen ez rossz. Természetesen ez a főparancsnokság hibáinak eredménye. De nem kell keresgélni. ebben rejtett jelentésekért.Ez nem tárgyalópartnerek és nem árulás kérdése.Egyszerűen harcolunk,ahogy tudunk.Minden szinten.Hol jobban,hol rosszabbul.

A lényeg az, hogy beismerjük a hibákat, és levonjuk a megfelelő következtetéseket.”

Részletek : Az RBC azt írja, hogy az Izyumból való távozást Olekszandr Kots és Jevhen Piddubnij katonai tudósítók is megerősítették. Utóbbi „az adott körülmények között” helyesnek nevezte a parancsnokság ilyen döntését, szerinte „katasztrófa lenne az orosz csoport bekerítése Izyumban”.

Kots hozzátette, hogy a megszállók Balakliát és Kupjanszkot is elhagyták.


Szerintem ez egy kamu. Az egész hirtelen minden nélküli visszavonulás meg az ukráncsalogató hírek. Az ukránoknak nem lenne szabad belesétálni ebbe a csapdába. 10% esélyt adok a borzalmas orosz védelem hirtelen minden ellenállás nélküli feladásra menekülésre és 90%-ot egy "végre növelhetjük a fegyveres erők létszámát a naagy...nem is hanem a NAAAGY náci elleni honvedő" háborúban és becsalják az ukránokat egy tűzkatlanba és kicsalogassák a HIMARST a bokorból
 

DTheo

Well-Known Member
2020. augusztus 20.
1 239
3 535
113
Én nem vagyok benne biztos, hogy ott vonulgatnak így, viszont ha igen, akkor lehetnek/lehettek valóban komoly veszteségeik.

Szerk.:
Tegnap amúgy Putyin találkozót hívott össze az OF Biztonsági Tanácsával:

(Bocs ha már volt)
Mussolini-nek is sok szépet mondtak egykor.
 
K

Kopi2000

Guest
⚡️⚡️A haditudósítók közössége az orosz védelmi minisztérium támogatásával zárt távirati csatornát hozott létre, amelyen exkluzív felvételeket tettek közzé az AFU szörnyű sorsáról, amely ma szembeszállt az orosz SOBR-rel a Balaklejáért folytatott csatában.

Az AFU ellentámadásba induló 16. és 25. gépesített dandárjait egyaránt megsemmisítették. Több mint 1100 katona a 200-asok közül és ugyanennyi a 300-asok közül. Még senki sem mondta meg, hogy az AFU ma hány embert vesztett. A gyengébb idegzetűek, kérem, ne nézzék meg. Itt nem tudjuk közzétenni, a felvételeket és a hozzászólásokat a zárt Igazmondás csatornán láthatjátok, ahol naponta élő közvetítéseket tartanak, válaszolnak az előfizetők kérdéseire és elemzik a katonai akciókat.

A semmibe, a virtuális hírekbe kapaszkodtok. Ha megfigyelnéd, a szovjet-orosz rendszereknek a mai napig az alapja, minden rossz tagadása.. Aztán virtuálisan kompenzálandó a hátországi morálesést, minden alap nélkül bemondanak egy óriási ukrán veszteséget. Az elmúlt héten is 10 ezrével semmisítették meg a neten az ukránokat. Hazudnak, mint a vízfolyás. A valóság lejebb található....

HİMARS által hamuvá változtatott orosz technikák képei...


Orosz komp megsemmisítve.