[HÍREK] Ukrajnai fegyveres konfliktus

  • Ha nem vagy kibékülve az alapértelmezettnek beállított sötét sablonnal, akkor a korábbi ígéretnek megfelelően bármikor átválthatsz a korábbi világos színekkel dolgozó kinézetre.

    Ehhez görgess a lap aljára és a baloldalon keresd a HTKA Dark feliratú gombot. Kattints rá, majd a megnyíló ablakban válaszd a HTKA Light lehetőséget. Választásod a böngésződ elmenti cookie-ba, így amikor legközelebb érkezel ezt a műveletsort nem kell megismételned.
  • Az elmúlt időszak tapasztalatai alapján házirendet kapott a topic.

    Ezen témában - a fórumon rendhagyó módon - az oldal üzemeltetője saját álláspontja, meggyőződése alapján nem enged bizonyos véleményeket, mivel meglátása szerint az káros a járványhelyzet enyhítését célzó törekvésekre.

    Kérünk, hogy a vírus veszélyességét kétségbe vonó, oltásellenes véleményed más platformon fejtsd ki. Nálunk ennek nincs helye. Az ilyen hozzászólásokért 1 alkalommal figyelmeztetés jár, majd folytatása esetén a témáról letiltás. Arra is kérünk, hogy a fórum más témáiba ne vigyétek át, mert azért viszont már a fórum egészéről letiltás járhat hosszabb-rövidebb időre.

  • Az elmúlt időszak tapasztalatai alapján frissített házirendet kapott a topic.

    --- VÁLTOZÁS A MODERÁLÁSBAN ---

    A források, hírek preferáltak. Azoknak, akik veszik a fáradságot és összegyűjtik ezeket a főként harcokkal, a háború jelenlegi állásával és haditechnika szempontjából érdekes híreket, (mindegy milyen oldali) forrásokkal alátámasztják és bonuszként legalább a címet egy google fordítóba berakják, azoknak ismételten köszönjük az áldozatos munkáját és további kitartást kívánunk nekik!

    Ami nem a topik témájába vág vagy akár csak erősebb hangnemben is kerül megfogalmazásra, az valamilyen formában szankcionálva lesz

    Minden olyan hozzászólásért ami nem hír, vagy szorosan a konfliktushoz kapcsolódó vélemény / elemzés azért instant 3 nap topic letiltás jár. Aki pedig ezzel trükközne és folytatná másik topicban annak 2 hónap fórum ban a jussa.

    Az új szabályzat teljes szövege itt olvasható el.

  • Az elmúlt évek tapasztalatai alapján, és a kialakult helyzet kapcsán szeretnénk elkerülni a (többek között az ukrán topikban is tapasztalható) információs zajt, amit részben a hazai sajtóorgánumok hozzá nem értő cikkei által okozott visszhang gerjeszt. Mivel kizárható, hogy a hazai sajtó, vagy mainstream szakértők többletinformációval rendelkezzenek a fórumhoz képest a Wagner katonai magánvállalat oroszországi műveletével kapcsolatban, így kiegészítő szabály lép érvénybe a topik színvonalának megőrzése, javítása érdekében:

    • a magyar orgánumok, közösségi média oldalak, egyéb felületek hírei és elemzései (beleértve az utóbbi időkben elhíresült szakértőket is) nem támogatottak, kérjük kerülésüket.
    • a külföldi fősodratú elemzések, hírek közül az új információt nem hordozók szintén kerülendők

    Ezen tartalmak az oldal tulajdonosának és moderátorainak belátása szerint egyéb szabálysértés hiányában is törölhetők, a törlés minden esetben (az erőforrások megőrzése érdekében) külön indoklás nélkül történik.

    Preferáltak az elsődleges és másodlagos források, pl. a résztvevő felekhez köthető Telegram chat-ek, illetve az ezeket közvetlenül szemléző szakmai felületek, felhasználók.

milagro

Well-Known Member
2019. szeptember 28.
11 785
25 338
113
Meséld ezt annak, aki otthagyta a végtagjait... ebben a műbalheban... Kisse kevesebb konteo az tobb lenne..
Pontosan erről van szó!
A vezénylőket vajmi kevéssé érdekli a feláldozandó kisemberek száma, nyomora, szenvedése!
De ha te neked nem ordít az egész elmúlt 3 évünk szürrealitása, akkor hát nem. Én semmiről nem akarlak meggyőzni. (Senkit sem amúgy!) Nézd hát a mozit tovább, szurkolj, drukkolj, mint egy gyerek!
 

Ursula

Well-Known Member
2022. február 25.
5 346
45 448
113
A helyzet Donyeck-Zaporozhye irányban
2022. szeptember 11. 17.00

▪️
Az ukrán parancsnokság tartalékokat von fel Ugledar irányába. Egy lépcső 150 egységnyi katonai felszereléssel érkezett a pokrovszkij állomásra , és az ukrán fegyveres erők egységei megkezdték saját aknamezőik felszámolását Vugledar külvárosában.

▪️A csapatok átadása más akciókkal együtt az Ugledar irányú offenzíva előkészítésének terveit jelzi. Célja az lehet, hogy a Volnovakhába nyomuljon , hogy több irányban ugródeszkát teremtsen az előrelépéshez.

▪️Felfigyeltek az ellenséges erők koncentrációjára a Donyeck melletti Krasznogorovka térségében is. Az elmúlt napokban az ukrán fegyveres erők többször is indítottak sikertelen ellentámadást a DPR fővárosának határában fekvő Peski falu ellen , ezúttal azonban Avdiivka felől próbálhatnak csapást mérni. Nagy felbontású térkép Donyeck-Zaporozzsja térkép külföldi változatai: DE | HU | ES | F.R. | IT #digest #Donyetsk #térkép #Zaporozhye #Oroszország #Ugledar #Ukrajna @rybar * Támogass minket :
 
  • Tetszik
Reactions: Robur and Totya
W

Wilson

Guest
Vedd már észre, hogy sületlenségeket beszélsz.

Ha az orosz hetente 1000km2 veszítene, akkor 2,6 évig tartana kiűzi az országból. Becslések szerint egy ilyen manőverben több százezer ukrán katona hagyná ott a fogát, hogy az orosz teljesen és véglegesen kiszoruljon az összes elfoglalt területről, persze mindezt pár száz milliárd USD katonai segély tenné csak lehetővé. Amit eddig adtak az csak erre volt elég. (25 védtelen falu/kisváros elfoglalása, 1000km2) Ukrajnát eközben havi 6-8 milliárddal kell majd támogatni, hogy az állam túlélje.

De még ekkor is kétesélyes a történet. Mert lehet, hogy ezután Ukrajna területén a grillcsirkét percek alatt el tudod készíteni a szabadlevegőn az ég alatt, rendkívül energiatakarékosan. Csak kirakod az ablakba 2-3 perce.

Ukrajna már hetekkel ezelőtt elbukott, csak még nem mondták be a TV-ben. Te meg addig úgy sem hiszed el.

Emlékezz a szavaimra 2-3 hónap múlva, amikor az ukrán katonák fagyhalál és éhínség közepette hullanak el, az orosz meg simán "dzsihádmobilozva" kirakja mindenhová is a zászlót.
Persze mi az EU-ban nem jutunk erre a sorsa, csak szimplán lenullázódunk, családok, vállakozások tízezrei mennek csődbe.
A folyamat már elindult, csak Te nem veszed észre. Hajtod az öngyilkos narratíva mentén a szokásos mantrádat.
Te már áprilisban is azt jövendölted,hogy mindjárt széthullik az ukrán hadsereg és az ukrán állam ahhoz képest éppen most koppantottak egy nagyot az oroszok orrára Harkovban, az ukrik meg nem fognak megfagyni télen felesleges erre számítani, ami pedig az ukrán állampénzügyi támogatását illeti azt az USA és a nyugati nagyhatalmak biztosítják,lehet szembe kellene nézned a valósággal...
 

Öregtankos

Well-Known Member
2022. február 26.
5 872
40 721
113
Az ukrán ellentámadás taktikai sikere közvetlenül összefügg az amerikai hírszerzéssel való fokozott együttműködéssel - New York Times Most az amerikai hírszerzés nemcsak információkat oszt meg, hanem közvetlenül részt vesz az offenzívák tervezésében is – írja a New York Times .

Az Ukrán Fegyveres Erők sikerét befolyásolta az Ukrán Fegyveres Erők különleges erőinek hadműveleti kiképzése, valamint az Egyesült Államok és Ukrajna közötti operatív hírszerzési csere megszervezése. Július-augusztus folyamán a hírszerzési adatok gyűjtése és elemzése nagymértékben kiigazításra került.

Z hadművelet: Az orosz tavasz katonai biztosai
‼️‍☠️Az ellenség totális háborút üzent Oroszországnak: népünknek sürgősen mozgósítania kell

az ellenség 3 arcátlan és őszinte nyilatkozatát ma
▪️
Ben Hodges, az Egyesült Államok hadseregének volt parancsnoka Európában: Oroszország „deimperializálására”
van szükség „...Az USA katonai céljai között ebben a konfliktusban Oroszország „deimperializációja” is szerepelnie kell. ... Oroszország végének kezdetét látjuk jelenlegi formájában. Erre fel kell készülni…”
▪️Danilov, a Nemzetbiztonsági és Védelmi Tanács titkára:
„Ukrajna többé nem lesz elégedett azzal, hogy Oroszország „feladja” a Krím-félszigetet és Donbászt, sem az „invázióért” járó jóvátételt. Kijev nyugati szövetségeseivel együtt „az Orosz Föderáció teljes megadására és demilitarizálására” fog törekedni.
▪️Ukrajna védelmi minisztere, A. Reznikov:
Kijev készen áll a tárgyalásokra Ukrajna összes területének megszállása után - 1991. december 1-jén belül. Ukrajna számára nincs több lehetőség „február 24-re”.
❗️MOST VAGY MIVAGY ŐK‍☠️
 

Ember

Well-Known Member
2022. április 21.
975
8 224
93
A február 24.-én megindított háború stratégiai vereség Oroszországnak, függetlenül a harctéri technikai győzelemtől vagy vereségtől, első perctől kezdve ez a véleményem.

Ennek a háborúnak a megindítása egyben stratégiai vereség Európának is.

Soha nem volt titok, én a mai napig egy EU-orosz szövetség létrejöttét szerettem volna, a Hidegháború végétől ennek a sikerében reménykedtem, mert meggyőződésem, hogy Európának akkor jó, ha jó az oroszoknak is és fordítva. Európa stratégiai önállósága, jóléte és hosszú távú geopolitikai biztonsága nem képzelhető el Oroszország nélkül. Egy EU-orosz szövetség ráadásul „medveszelídítő” hatásokkal is járt volna, mindkét Centrum számára pozitív szerepet biztosítva.
De úgy látom, hogy a de gaulle-i álmok egyre távolabb és távolabb kerülnek, sajnos az angolszász machinációk, az EU-ra kényszerített amerikai béklyók és az oroszok ostobasága ezt újabb száz évre elintézte.

Az USA nem megfelelő szövetséges és partner Európa számára hosszú távon, ez szintén ténykérdés, most a tengernyi okba nem mennék bele.

Az északi fronton az orosz hadsereg katonai vereséget szenvedett. Engem nem érdekelnek a magyarázatok arról, hogy nem volt ott elég erő (vihettek volna), az sem érdekel, hogy a felderítés-hírszerzés miért nem látta az ukrán erőösszevonást (kizárt, hogy nem látta) és az a magyarázkodás sem érdekel, hogy az orosz csapatok bevetési metodikája miért hibás és szar (miközben nem ezt tanítják az akadémiáikon és nem ezt gyakorolják a hadgyakorlataikon).
Ez mind duma és mellébeszélés.

A lényeg, hogy Putyin megindított egy hibás módon szervezett, időzített és lebonyolított hadműveletet, ami több szinten is orosz vereség. Technikai vereség a frontokon, politikai vereség a bel- és külpolitikai színpadon, presztízs vereség a katonai-szakmai körökben és stratégiai vereség a geopoltikai játéktérben.

Ellenben hatalmas győzelem az angolszász-neokon geostratégiának, a katonai-ipari komplexumnak és a szénhidrogén exportőröknek, beleértve természetesen a Gazprom részvényeseit is. Putyin ezzel a hadművelettel eladta harminc ezüst tallérért Oroszország és Európa geopolitikai-stratégiai közös jövőjét, akkor is, ha nyernek Ukrajna ellen és akkor is, ha nem. Ez ugyanis tökmindegy a fenti szempontból.

Hogy érthetőbb legyek: például az amerikai katonai-ipari komplexumnak a győzelem egy háború kirobbantása és minél további fenntartása függetlenül annak végeredményétől. Tök mindegy, hogy végül az USA nyer vagy veszít, ez totál hidegen hagyja őket, a lényeg, hogy legyen minél több és minél hosszabb ideig tartó fegyveres konfliktus. Maga a háború folyamata a projekt, amit majd megfizetnek a háborúval sújtott szerencsétlen kisemberek meg az amerikai adófizetők, a nyereség pedig vándorolhat a megfelelő zsebekbe.

Ami Ukrajnában folyik, az számomra egyre gyanúsabb és egyre inkább azt érzem, hogy ennek a háborúnak a valódi céljai pár sorra feljebb olvashatóak, a lényeg, hogy minél tovább tartson és néhány oligarcha Keleten és Nyugaton hatalmasat kaszáljon rajta.

Ja, hogy közben hazavágják az EU gazdaságát, lerombolják Ukrajna városait, meghal egy csomó ember mindkét oldalon és közben tönkre teszik Oroszországot is, nagy kaland, kit érdekel. Ezek csak járulékos és mellékes veszteségek vagy épp nyereségek, attól függ, honnan nézzük.

Egyre inkább azt látom, hogy az USA-t, az EU-t és Oroszországot/Ukrajnát szimplán köztörvényes bűnözők, maffiózók irányítják, nekünk pedig tolják az esti meséket minden oldalról. Nem tudom, hogy ki ért velem egyet, de ez tényleg az a pont, amikor értelmetlenné válik bármiféle geopolitikai vagy katonai elemzés és okoskodás, ez ugyanis csak egy színpadi műsor…, sok halottal és tönkretett élettel.

Biden, Truss, Macron, Zelenszkij és Putyin is elmehet a jó édes ……anyjába a főnökeikkel együtt.

Tényleg ideje letennem a klaviatúrát, semmi értelme.
TÖKÉLETESEN egyetértek, sajnos már régóta az az érzésem, hogy a világpolitika is egy brazil sorozat amit mi a nyugdíjas mamikhoz hasonlóan bámulunk. Aztán ránézek az ipari komplexumok profit grafikonjára, és ahogy mondod, valahogy minden nagy csoport csak kaszál, és tök mindegy a világ melyik részén van bejegyezve.

Mit tegyek, imádom a geopolitikát és a politikát is, de ma ezek nem léteznek. Platon barlanghasonlata van egy az egyben.

Kiskorom óta az eurázsiai únióra vágytam, ahol nincsenek határok, nincsenek háborúk és együtt erősek vagyunk. És persze akkor még hittem az ENSZ-ben is, most már csak az Alapokmány elveiben hiszek, de a szervezet elszakadt ezektől.

Szeretem a Szent Korona tan eszmeiségét is, bár azt senki nem képviseli a politikában.

Elhiszem, hogy Nagy Sándornak volt egy álma, hogy hellenizálja a keletet, és nem csak egy szimpla hódító volt.

Hiszek a templomosok kezdeti jó szándékában, hiszem hogy voltak jó szabadkőművesek is és nem csak ármánykodók, hiszem, hogy Attila valóban nem akarta elpusztítani Rómát, hogy Temüdzsin nem csak pusztításra egyesítette a törzseket, hogy Napóleonnak is volt egy küldetése, hogy a Hunyadiak aranygyűrűje hűséget jelentett Európa védelmére, hogy a rózsakeresztesek, katharok nem voltak eretnekek, egyáltalán, hogy igenis van szellemi civilizációt építő szándék a történelemben. Hogy léteznek humanista társaságok a legsötétebb középkorban is.

Arra is vágytam, hogy "drukkolhassak" a "jóknak" a politikai, világpolitikai színtéren, es most is vágyom rá.

Olvasom a híreket, kombinálok pedig tudom, hogy az az igazság amit írtál.

És az az érdekes, hogy bármerre járok a világban, személyesen mindenhol találkozom jó emberekkel, akikkel az élet nagy kérdéseiben egyetértünk. Aztán olvasom az interneten a sok marhaságot.

És sajnos egyre több olyan ország van, ahol személyesen békés együttélést tapasztaltam, és egy két év alatt polgárhaború, háború, machetés mészárlás, népirtás lett. Mindez azért mert materialista üzleti logikával működik a média és a politika.

Az EU sem az "európai eszméből" született, mint ahogy a Római Birodalom, hanem tröszt és gyarmat alapon, csak a mese mellé az európai értékek. Néha olyanokkal vigasztalom magam, hogy a reneszánsz is a sötét középkorból született, meg hogy nem létezik, hogy harmadszorra is világháborúba őrjítsék az embereket.

Még ami segíteni szokott, az Marcus Aurelius. Az ő idejében is széthullott már az erkölcs, és végül is értelmetlennek tűnhetett minden erőfeszítés, de mégis békés szívvel megtette amit tudott. Nekünk is keresni kell valami kis dolgot amire van ráhatásunk, és abban "politizálni".

Egy kis mihaszna vágyvezérelt okfejtés a végére: a háromszög felfestéssel nem vicceltem, most is úgy gondolom, hogy tervezett orosz barbatrükköt látunk, kihasználják, hogy passzívak a médiatérben, és rájátszanak az ukrán győzelmi mámorra. Cannae-i csata taktikája, húzzák be az ukránokat. Teljesen mindegy mit látunk a médiában, ez további jelentős ukrán élőerő és tech veszteséget jelent, mert most beküldenek mindent amijük van. Szóval tudom, hogy értelmetlen de mégis olyan jó agyalni a taktikán meg geopolitikán :D
 
W

Wilson

Guest

Sztrelkov Igor Ivanovics


szeptember 11., 15:30

Egyre több jelentés érkezik arról, hogy az ellenséges erők Ugledar irányába összpontosulnak. (Én is kapok ilyeneket, nem csak az internetről).
Amennyire én tudom (első kézből származó beszámolókból), a kép ezen a területen nem sokban különbözik attól, ami egy héttel ezelőtt Balaklija közelében történt. Nem tudok részleteket mondani, ha valakinek szüksége van rá - tájékoztattam.
Az ellenség szempontjából egy ilyen irányú csapás teljesen logikus - amíg az RF fegyveres erők parancsnokságának nem lesz ideje kivonni a tartalékait az elhagyott Harkovi területről. És kiváló kilátásokat ígér - áttöréssel az Azovi-tenger partvidékére és közvetlenül Volnovakha és Mariupol felé. Ha szerencsénk van, a front pontosan ugyanúgy összeomlik, mint Izyumnál.
És egyébként egyáltalán nem zárják ki a Zaporizzsjai front más irányú csapásait sem a Pology - Gulyai-Poly térségében.

Nincs információm arról az interneten terjedő információról, hogy az Orosz Föderáció fegyveres erői elhagyták Volcsanszk és Kozacha Lopan városát.
 

tomippo

Well-Known Member
2016. május 16.
3 304
10 211
113
Jézus, Mária, ki a mennyben lakozik titokba! Téged meg honnan szalajtottak? Ezt komolyan gondolod?
Az első követett háborúnál szinte mindenki elhiszi a propagandát mindkét oldalon, sok embernek az hogy egy oldalhoz "tartozik" olyan mint másnak a vallás. Mikor vége lesz majd néznek ki a fejükből amíg nem jön a következő, kiábrándulás, black pilled stb. Szíriában is ez volt.

Sok nato fannak még akkor is ellehetne adni az ilyen baromságokat ha lett volna kárpátalján is egy odesszai mészárlás, majd mikor a háború után még mindig elnyomják a magyarokat nyelvtörvényekkel meg jön majd a következő tornado, aidar, azov kínzás, háborús bűn stb jelentések még akkor is elhiszik majd.
 

jurgenbauer

Well-Known Member
2015. február 1.
24 845
82 217
113
Mindjárt Moszkva alatt az ukránok. Ez kimaradt a proukrán autista twitteréről.

Más.

"Dícséretes Wilson kolléga éleslátása az ukrán helyzet értékelése kapcsán. Valóban fent kell tartani a látszatot, hogy Ukrajnának vannak esélyei."

Mire is emlékeztet ez engem? Ja, magyar választás.
 

bnorbi

Active Member
2022. február 2.
17
113
28
Le lett írva már párszor.
A kérdést relatíve kell vizsgálni.
Jó-e nekünk egy győztes, megerősödött ukrajna? Nem.
Jó-e nekünk egy erős lengyel-ukrán tengely kisantanttal kiegészülve? Nem.
Jó-e európának egy megnövekedett amerikai befolyás, csökkent szuverenitás és erőprojekciós képesség? Nem.

Mi ugyanúgy ütközőállam lennénk, csak nem nyugat-orosz viszonylatban, hanem New Europe - Old Europe viszonylatban. Mi egyikhez sem tartozunk.

Magyarország érdeke, hogy ukrajna és a belti latorállamok visszakerüljenek orosz uralom alá, lengyelország pedig vagy felosztásra kerüljön, vagy olyan szinten meggyengüljön, hogy eszébe ne jusson mégegyszer nagyhatalmasdit álmodnia és/vagy Európát elárulnia és kiszolgálni az amerikai érdekeket.

Az ukránt megértem hogy utálod.
De a balti államokat és a lengyeleket is????
Ők jogosan utálják az oroszt, megszállta őket. Csodálkozol ha támogatják az ukránokat? Megjegyzem halkan hogy minket is megszálltak...
A lengyelek alapból baráti országként kezelnek minket amúgy, ha ez változott akkor csakis az elhibázott külpolitikánkat okold.

Szeretnéd hogy leválljon az EU és Magyar ország az usáról?
Hát rossz hír, ha mindenki F35öst meg himars-t vásárol , amraam rakétákat meg patriot ütegeket akkor ez mikor fog bekövetkezni szerinted?

Mert ez mind hosszútávú politikai elkötelezettséggel jár. A mi fegyvervásárlásaink is azok, amraam , gripen nasams.
Plusz paks2 is növelné az amcsi függőséget, mert vannak olyan elemek amit onnan kéne hozatni, az orosz nem képes rá.....

Ha függetlenebb EU-s politikát szeretnél, akkor nem szabadságharcot kell vívni Brüsszelben hanem integrálódni.
Katonailag és politikailag is egy egységet kell építeni, ha ez nincs meg akkor csak az amcsi függőség marad. Még a németek se elég erősek egyedül hogy ne így legyen, de gondolom mi majd megmutatjuk....

És nem, nem jó nekünk egy erős győztes ukrajna, főleg úgy hogy 10+ éve úgy keménykedünk velük hogy a NATO a hátunk mögött van nekünk meg kilóg a gatyából a seggünk.
Olyan erősek hogy a 2030as jövőbeli magyar hadsereg is kevés lenne ellenük.

Ha nem akarsz ütköző zónában élni akkor kell egy ország ami köztünk és az oroszok közt van és barátságos, jé ott van egy ország ha tetszik, ha nem, ezen kell dolgozni.
Nekem se tetszik, de ez van.

Amin nekünk dolgoznunk kellene, az egy lengyel magyar barátság, egy erős v4 és egy erős EU erős NATO-val.
Ami nekünk nagyon nem jó, az egy erős agresszív győztes oroszország.
 

blogen

Well-Known Member
2010. április 20.
16 020
26 548
113

Sztrelkov Igor Ivanovics


szeptember 11., 15:30

Egyre több jelentés érkezik arról, hogy az ellenséges erők Ugledar irányába összpontosulnak. (Én is kapok ilyeneket, nem csak az internetről).
Amennyire én tudom (első kézből származó beszámolókból), a kép ezen a területen nem sokban különbözik attól, ami egy héttel ezelőtt Balaklija közelében történt. Nem tudok részleteket mondani, ha valakinek szüksége van rá - tájékoztattam.
Az ellenség szempontjából egy ilyen irányú csapás teljesen logikus - amíg az RF fegyveres erők parancsnokságának nem lesz ideje kivonni a tartalékait az elhagyott Harkovi területről. És kiváló kilátásokat ígér - áttöréssel az Azovi-tenger partvidékére és közvetlenül Volnovakha és Mariupol felé. Ha szerencsénk van, a front pontosan ugyanúgy összeomlik, mint Izyumnál.
És egyébként egyáltalán nem zárják ki a Zaporizzsjai front más irányú csapásait sem a Pology - Gulyai-Poly térségében.

Nincs információm arról az interneten terjedő információról, hogy az Orosz Föderáció fegyveres erői elhagyták Volcsanszk és Kozacha Lopan városát.
Ez alapján rosszabb a helyzet, mint gondoltuk. Az orosz haderő hivatásos/szerződéses része összeomlott. Nem hiszem, hogy Putyin a hónap végén még életben lesz és ez lenne a legjobb forgatóköny (agyonlőnék), mert ezért teljes mértékben ő a felelős. Ő épített patyomkin Oroszországot, ami nem több, mint egy szánalmas blöff.
 

Öregtankos

Well-Known Member
2022. február 26.
5 872
40 721
113
Rakétatüzérség Ugledartól nyugatra, Prechistovka térségében működik , egy lőszerraktárat megsemmisítettek
 

adam.bertok

Well-Known Member
2022. február 26.
358
1 129
93
127.000km2 elfoglalt terület, Zselé mai bejelentése alapján 700km2 visszafoglaltak. Ha Zselé mondta jobb ha elhiszed hogy még 350km2 sincs. Tudod Ukrán prop osztva 2-vel.
a terkepek alapjan ez mar inkabb 2800km2.
ezt az oroszoknak 2 honapig tartott elfoglalni mert kimeltek a civileket.

Nyitva és hűvös szellőn kívül más ott nem jön.
igen, az atlanti ocean teljesen nyitott, oroszorszag szinte be van zarva.
igenis jon gaz es olaj, dragabban es nem olyan mennyisegben mint eddig oroszbol de megfagyni a lakossag mar nem fog az biztos.
az ipar az valoban veszelyben van.
Erre vonatkozó adataidat megosztanád velünk? Valahogy azt látom, egyre több Eu ország kormánya lengeti a fehér zászlót.
melyik orszagra gondolsz ?
de tudod mit mindegy is mert amig USA UK tamogatja ukrajnat ugyhogy a csehek vagy a franciak ha kidolnek szinte nem szamit.
Nyugaton, a magyarról nem is beszéltem. A német csődeljárások rekordon vannak, több tízezer kisüzem zár be, valamint a nagyok csődvédelembe mennek. Van még kérdés?
hat ez az elhibazott politika eredmenye amibol most ebred fel nemetorszag eleg lassan es keseruen.
de a nemetek a 3. legnagyobb ukran donor.
nem akarnak haboruzni. de a jogrendszert sem akarjak feladni.
a szankciok hatnak az oroszokra, igenis fajnak. putyin akkor ad gazt ha felemelik a szankciokat.
de azt meg lesheti, mert ezerszser inkabb szankciok mint haboru az orosszal.
a nemet lakossag 70% tamogatja az ukrajnai tamogatast.
de igen recesszio lesz itt.

Azok már nem élnek, már csak náci ideológián nevelt 55kg-os vasággyal "férfiak" akik pár horogkeresztes tetkóval érzik magukat keménylegénynek. Felejthető nemzet.
Az ukranok mindenkinek bebizonyitottak hogy ok egy nemzet es kepesek es akarnak harcolni.
afganisztanban peldaul nem volt afgan. csak torzsek. itt ugy tunik vannak ukranok, bar ha szerinted nincsenek,
akkor az meg szanalmasabb az oroszokra nezve, mert akkor mi a francert tart eddig egy haboru.
ha nem lenne ukran nemzet, akkor egy het alatt ossze omlottak volna.
Putyinek ezzel szamoltak.
Persze csak negyadannyian sincsenek, és a szaros gatyájukon kívül más nincs.
ez igaz, de az oroszok nagy reszere is ugyanez igaz. moskva petervar gazdag.
a tobbiek a falvakban meg azt se tudjak hogy hol van ukrajna meg hol van haboru.
burjatok, tatarok, kazanyiak, novgorodiak leszarjak ez putyin bulija csak eddig.

Csak majd máshogy hívják.
Kijevet bevenni az orosozk altalanos mozgositas nelkul nem tudjak.
abba putyin belebukhat, mert ez egy specialis muvelet meg mindig.
Kijev 3 millios varos, egy 50-ezres sereg evekig tudja vedeni, es az orosz allam eredeti varosat szarra loni azert csunya mutatvany.
plusz kell hozza egy millio plusszos jol felszerelt sereg. es meg igy is nehez ugy.

Bármi megtörténhet, akár az is, hogy az orosz feladja. Lehet ezzel nem éri el a kezdeti céljait, de 50 évig csak egy romhalmazzal lesz határos, amit a nyugat próbál majd felépíteni. Akkor majd visszamegy és ismét szétdönti a gyerekek homokvárát.
ha barmikor lesz tuzszunet barmilyen hatarokkal - a maradek ukrajna nato lesz.
atomernyot leszamitva most is az.

amig az usa tamogatja ukrajnat az orosz nem tud gyozni.
az oroszoknak nincs jo kimenetel.

tegyuk fel altalanos mozgositas es elfoglaljak ukrajnat es gyoznek, ezt nincs az a nyugati allam aki elfogadja.
hideghaboru. mar volt ilyen, tudod mi lett vege te is.

nem vonulnak ki az oroszok marad ez a szitu. nincs az a nyugati nagy allam amelyik ezt elfogadja, szankicok maradnak.
hideghaboru. eredmenyet ismerjuk.

igazad van ukrajna folyamatosan pusztul kozben. de ha ezt lejatszak ok EU es nato lesznek.
vagy ha nem is NATO de nagyhatalmi megallapodas lesz arrol, hogy a teruletuk serthetetlen, ugy ertem akar Kinai, Brit, Francia garanciaval, ami lehet jobb is mint a nato megallapodas.
 

Mark1993

Well-Known Member
2010. augusztus 23.
4 505
13 392
113
Ott van még a nyugati fegyverek hatékonysága is.

A BMP-1-es, amiken előretörnek Harkovnál, az nem Nyugati fegyverzet. És az Ukrán katonák is egyetlen puskalövés nélkül haladnak Harkov környékén, Luhanszkot is fenyegetve.

Viszont a Herszoni offenzíva az látványos blama volt, a Portfólió / Washington Post is megírták :(
 

mindenen kívül

Well-Known Member
2019. szeptember 18.
6 478
18 386
113
Nem én raktam be azokat a visszavonulós videókat, hanem Ti. Videók a visszavonulásról. Megszervezett, rendezett visszavonulás az orosz részéről.
Milyen bátorságról beszélsz. Pár ezer orosz katonának, 35.000 ellen kellett volna védekeznie? A visszavonulás teljesen rendben van.
A hoholok kaptak lehetőséget, falunevekkel fotózkodni, műszakilag roncs páncélosokat hadizsákmánynak feltüntetni, és üres lőszerdobozokat fényképezgetni. Olcsón adták az oroszok a fényképeket alig pár ezer ukrán katona életébe került...

Minden ami elindult és mozdítható (hadianyag) volt szépen sorba rendezve távozik a területről. Ismétlem, nem én pakolgatom be ezeket a videókat.
Szerintem a narratívodat gondol át még egyszer, saját csapdába esel állandóan.

Az semmi, amit láttál. A többszáz ezer ukrán kiveréséhez egy háromszor akkorar MOTIVÁLT, HARCKÉPES erő kellene.
Az meg pont NINCS, és nem is lesz. Ez az oka a szégyenteljes menekülésnek. A ruszki vezetés inkább kivonja a motiválatlan erőket, nehogy megadják magukat az ukránnak!.
:)
Ezért vesztettétek el ezt a háborút.
Februárban.
:D

Hol tartunk, van már annyi hátrahagyott Orosz technika ami nem fér el egy tenis,pályán?
Vagy annyi Orosz fogoly,halott, hogy nem férnek fel 1 csuklós buszra?
Ja,hogy nincs?
Akkor Putyin biztos bukni fog,fellázad a hadsereg,összeomlik a gazdaság,az ipar,a társadalom,és szétdarabolják Oroszországot, még lehet mi is kapunk belőle pár olajmezőt 56-ért....
Eszem,fszom megáll b+ mi megy itt.
Nem lennék az ukránok helyében az "elfoglalt" területeken a következő napokban.
Csak,hogy tiszta legyen,akkor lesz mozgósítás ha azt a politika elrendeli,amíg 70-80%-os Putyin és kormányának támogatása addig ne pörögjünk már baromságokon.
A katona azt teszi amit parancsolnak neki,ha az a parancs,hogy vonuljon ki akkor kivonul.
Akkor, és ott támadnak,ahol azt parancsolják nekik,a vezérkarból,ahol az alsóbb,magasabb egységek parancsnokaitól kapott helyzetjelentések,műholdképek,földi,légi felderítés,hírszerzési adatok alapján jónak látják.
Nem bloggers,fórumozók, futónolondok,nehézgépkezelők,egyéb harcászathoz fogalmatlan hülyék pillanatnyi elmezavarai alapján.
Kb az infók 2%-ának vagyunk a birtokában,akár napos késéssel,ehhez képest kommentel itt mindenki mint kotrós a nyitva felejtett üzamanyag raktár belselyéből...
Kéretik nem etetni a trollokat,és önmérsékletet tanúsítani a baromság cunami közepén.
Különben is vasárnap van,menjetek vízközelbe,lazuljatok,eddig is szépen fogytak az ukránok, ezután is fogyni fognak.
Na,elkészült a bundáskenyér,léptem.

Egyél bundáskenyeret...
Támogasd a fórumot.

Vedd már észre, hogy sületlenségeket beszélsz.

Ha az orosz hetente 1000km2 veszítene, akkor 2,6 évig tartana kiűzi az országból. Becslések szerint egy ilyen manőverben több százezer ukrán katona hagyná ott a fogát, hogy az orosz teljesen és véglegesen kiszoruljon az összes elfoglalt területről, persze mindezt pár száz milliárd USD katonai segély tenné csak lehetővé. Amit eddig adtak az csak erre volt elég. (25 védtelen falu/kisváros elfoglalása, 1000km2) Ukrajnát eközben havi 6-8 milliárddal kell majd támogatni, hogy az állam túlélje.

De még ekkor is kétesélyes a történet. Mert lehet, hogy ezután Ukrajna területén a grillcsirkét percek alatt el tudod készíteni a szabadlevegőn az ég alatt, rendkívül energiatakarékosan. Csak kirakod az ablakba 2-3 perce.

Ukrajna már hetekkel ezelőtt elbukott, csak még nem mondták be a TV-ben. Te meg addig úgy sem hiszed el.

Emlékezz a szavaimra 2-3 hónap múlva, amikor az ukrán katonák fagyhalál és éhínség közepette hullanak el, az orosz meg simán "dzsihádmobilozva" kirakja mindenhová is a zászlót.
Persze mi az EU-ban nem jutunk erre a sorsa, csak szimplán lenullázódunk, családok, vállakozások tízezrei mennek csődbe.
A folyamat már elindult, csak Te nem veszed észre. Hajtod az öngyilkos narratíva mentén a szokásos mantrádat.

Játszottál a Titanic zenekarában?
Ezt elbukták a gazdáid...
:D


Egyetértek,de ne etessétek a románokat.

Téged?
:D


Majd télen kiderül mennyire éri meg és mennyire tanulékonyak hidegben a nyugati polgárok.

"Majd ha,..., Majd akkor....
Majd bosszút állunk...."

Nem olvasol újságot?
"Ha megdöglött a lovad, szállj le róla.."
;)


Ha az orosz nem törli el az ukrán náci soviniszta vezetést,akkor a barbár ukrán horda Magyarország ellen fog fordulni.Magyarországnak már meg kellene kezdeni a keleti hátrvonalon egy komoly védmű kiépítését amíg nem késő.

A ruszkináci gyűlöl minket, ezért lázítani próbálja az ukránt ellenünk. Ezt sem felejtjük el.
Az egyik náci most öli a másik nácit. Nekünk egy gyenge győztes az érdekünk, az az ukrán lehet.
Attól vissza lehet venni Kárpátalját
A ruszkitól soha.
Ezt érted?
;)
Akkor is így van.
 

gerimaster

Well-Known Member
2022. február 24.
701
8 484
93
Te már áprilisban is azt jövendölted,hogy mindjárt széthullik az ukrán hadsereg és az ukrán állam
Wilson, én egy olyan ember vagyok aki hajlandó elismerni, ha Te tévedsz :)

A háború kezdetekor már Ukrajna csődben volt. Évekig nem fizettek az orosz gázért, más államok fizettek helyettük, hogy nem omoljanak össze. Nem egyszer hanem többször gázt loptak a vezetékből, az EU államok kárára. El lett simítva az ügy.
Lélegeztető gépen voltak tartva, minimális elemózsiáért. Nem tévedtem, sőt beigazolódott mindent amit mondtam. A több tízmilliárd segélyből élnek most.

Az ukrán hadsereg külföldi támogatás nélkül a 3-ik napon már összeomlott volna.
ahhoz képest éppen most koppantottak egy nagyot az oroszok orrára Harkovban, az ukrik meg nem fognak megfagyni télen felesleges erre számítani,
Igen, ismét ukrán határcölöp vándorlásokat láthattunk, és vidám/bidám fényképeket. Twitter hadsereg az egész. Amikor kapnak valami nagyobb szállítmányt, látványos demó megy, mikor elfogy sírnak és hátrálnak, és mindenért is Orbán lesz a hibás. Ellentétben az oroszokkal, ők teli nyugati lőszerládákat hátrahagyva szoktak menekülni.
Az ukrán hadsereg nem több mint egy bohóc alakulat, pár tízezer megmaradt vérbeli nácival, és pár tízezer a nyugat által "agyonképzett" sorkatonával. Volt elég videó a fantasztikus kiképzésük gyümölcséről. Minden más katona erőszakosan a frontra delegált szerencsétlen állampolgár/terület védelmis.
Ezen a ponton megjegyzem, remélem nem őket küldik az első sorba.

ami pedig az ukrán állampénzügyi támogatását illeti azt az USA és a nyugati nagyhatalmak biztosítják,lehet szembe kellene nézned a valósággal...

Nincsenek "nyugati nagyhatalmak" egy van azt úgy hívják USA.
A "nyugati nagyhatalmak" a saját sebeiket nyalogatják, mert most eszmételtek rá a matekre. Az USA 40 milliárdot költött, ők meg ezer milliárdokat fognak és költenek/szenvednek el jelen pillanatban. (Pl. Ez csak egyetlen egy város ami most 20 milliárd eurót igényel a csőd lehetőségének fennállása miatt: BÉCS!) Tudod hány európai nagyváros van szarban, ne csak a fősodrású médiából tájékozódj.

Nincs több támogatás ami Ukrajnát megmentené, és az USA is fordulatot fog venni, Bidé támogatottsága a béka segge alatt.
Emlékszel Franciaországi vitánkra, mit is mondtam? Fogatlan kormány lesz ott ha győzne is Macron. Az is lett. A WC-re is csak integetni mehet. Nincs többé támogatottsága, jobboldali ellenzék oly mértékben megerősödött.
A következő Svédország... csak szólok előre.