[HÍREK] Ukrajnai fegyveres konfliktus

  • Ha nem vagy kibékülve az alapértelmezettnek beállított sötét sablonnal, akkor a korábbi ígéretnek megfelelően bármikor átválthatsz a korábbi világos színekkel dolgozó kinézetre.

    Ehhez görgess a lap aljára és a baloldalon keresd a HTKA Dark feliratú gombot. Kattints rá, majd a megnyíló ablakban válaszd a HTKA Light lehetőséget. Választásod a böngésződ elmenti cookie-ba, így amikor legközelebb érkezel ezt a műveletsort nem kell megismételned.
  • Az elmúlt időszak tapasztalatai alapján házirendet kapott a topic.

    Ezen témában - a fórumon rendhagyó módon - az oldal üzemeltetője saját álláspontja, meggyőződése alapján nem enged bizonyos véleményeket, mivel meglátása szerint az káros a járványhelyzet enyhítését célzó törekvésekre.

    Kérünk, hogy a vírus veszélyességét kétségbe vonó, oltásellenes véleményed más platformon fejtsd ki. Nálunk ennek nincs helye. Az ilyen hozzászólásokért 1 alkalommal figyelmeztetés jár, majd folytatása esetén a témáról letiltás. Arra is kérünk, hogy a fórum más témáiba ne vigyétek át, mert azért viszont már a fórum egészéről letiltás járhat hosszabb-rövidebb időre.

  • Az elmúlt időszak tapasztalatai alapján frissített házirendet kapott a topic.

    --- VÁLTOZÁS A MODERÁLÁSBAN ---

    A források, hírek preferáltak. Azoknak, akik veszik a fáradságot és összegyűjtik ezeket a főként harcokkal, a háború jelenlegi állásával és haditechnika szempontjából érdekes híreket, (mindegy milyen oldali) forrásokkal alátámasztják és bonuszként legalább a címet egy google fordítóba berakják, azoknak ismételten köszönjük az áldozatos munkáját és további kitartást kívánunk nekik!

    Ami nem a topik témájába vág vagy akár csak erősebb hangnemben is kerül megfogalmazásra, az valamilyen formában szankcionálva lesz

    Minden olyan hozzászólásért ami nem hír, vagy szorosan a konfliktushoz kapcsolódó vélemény / elemzés azért instant 3 nap topic letiltás jár. Aki pedig ezzel trükközne és folytatná másik topicban annak 2 hónap fórum ban a jussa.

    Az új szabályzat teljes szövege itt olvasható el.

  • Az elmúlt évek tapasztalatai alapján, és a kialakult helyzet kapcsán szeretnénk elkerülni a (többek között az ukrán topikban is tapasztalható) információs zajt, amit részben a hazai sajtóorgánumok hozzá nem értő cikkei által okozott visszhang gerjeszt. Mivel kizárható, hogy a hazai sajtó, vagy mainstream szakértők többletinformációval rendelkezzenek a fórumhoz képest a Wagner katonai magánvállalat oroszországi műveletével kapcsolatban, így kiegészítő szabály lép érvénybe a topik színvonalának megőrzése, javítása érdekében:

    • a magyar orgánumok, közösségi média oldalak, egyéb felületek hírei és elemzései (beleértve az utóbbi időkben elhíresült szakértőket is) nem támogatottak, kérjük kerülésüket.
    • a külföldi fősodratú elemzések, hírek közül az új információt nem hordozók szintén kerülendők

    Ezen tartalmak az oldal tulajdonosának és moderátorainak belátása szerint egyéb szabálysértés hiányában is törölhetők, a törlés minden esetben (az erőforrások megőrzése érdekében) külön indoklás nélkül történik.

    Preferáltak az elsődleges és másodlagos források, pl. a résztvevő felekhez köthető Telegram chat-ek, illetve az ezeket közvetlenül szemléző szakmai felületek, felhasználók.

mindenen kívül

Well-Known Member
2019. szeptember 18.
6 491
18 408
113
Az MLRS "HIMARS" éjszakai megsemmisítése Harkov irányában a Rotary arkangyaloktól.
Nem is olyan régen az ukrán fegyveres erők közzétett egy videót arról, hogyan telepítik a "HIMARS"-okat Harkov irányába, de most megsemmisítik.

Én nem ismertem fel a HIMARS -ot.
Honnan tudni, hogy az?
Mert a RUSZKIFOS média állítja?
Nincs jobb felvétel?
Eddig egyszer S sikerült, pedig már a világ összes HIMARS-át kilőtték, kétszer.

Értem én, márciusi cikk, ...

Azóta:
  • Kína többször (tényleg nagyon sokszor) hangoztatta több helyen, hogy jogos volt Oroszország fellépése, és nem tehetett mást Putyin, ...
  • India egyre nagyobb mértékben vesz mindent is az oroszoktól és meg is mondták, hogy soha nem fogják elítélni, mert Oroszország volt az egyetlen, aki kiállt mellettük, amikor megcsinálták a saját atomjukat.
  • Irán adja a drónokat, meg egyéb technikákat.
  • Brazília nem hajlandó elítélni.
  • Pakisztán nem hajlandó elítélni.
  • Egyiptom nem hajlandó elítélni.
  • Irak sem hajlandó elítélni.
  • Argentína sem.
  • Venezuela sem.
  • Kuba sem.
  • Indonéziának most köszönte meg Putyin a támogatást.

Tuvalut kihagytad!
:)


Az ENSZ az USA-t több tucat alkalommal ítélte el. Erről ennyit. Az ENSZ-nek nincs elérhető célja, nincs hatalma, egy szinte értelmezhetetlen szervezet. Mindent is elítélnek, de soha nem változik semmi. AZ ENSZ simán csak egy vicc társulat.

Kész is. Te okos vagy.

Az orosz haderő 85 százaléka csak teljes mozgósítás esetén harcolhatna Ukrajnában, mivel ennyi ember és technika már óriási logisztikai lábnyommal tudna csak operálni.
Arról nem is beszélve, hogy furcsa lenne, ha a hatalmas Oroszország teljes haderejének mintegy 85 százaléka szinte eltörpülne a jóval kisebb ukrán haderő kb feléhez képest. Mert kb az ukrán haderő fele érintett folyamatosan a keleti fronton, az orosz meg létszámhátrányból támad.
És nyilván egy két kontinenst átszelő világ legnagyobb országa nem fogja a hadereje 85 százalékát egy kis frontszakaszra összezsúfolni.

A szöveg valójában arról szól, hogy Oroszország nem a hadereje 85 százalékát, hanem az Ukrajnában bevetett hadereje 85 százalékát használja csak ki.

A ruszki szárazföldi erő kb. 280 ezer fő lenne.
Ebből alig két harmada volt hajlandó rabló háborúba menni.

De már nem akarnak azok sem harcolni.
Ezért buknak ekkorát.
;)
 

grigorij3

Well-Known Member
2016. szeptember 1.
1 479
19 260
113
@cirqle
Ebben mi a vicces? Nem igaz, hogy a Russian Ground Forces létszáma ~280,000 fő és nem 1 millió?
Tehát ha 280,000 főből 200,000 már Ukrajnában van, akkor maradt még 80,000 katona?
Nem így van?
Orosz oldalról te békeidős létszámmal számolsz, miközben az ukránok a 6. mozgósítást hajtják végre. Próbáljuk meg újraszámolni az orosz mozgósítási létszámmal... :D Szerintem @cirqle ezen mosolygott.
 

gerimaster

Well-Known Member
2022. február 24.
701
8 484
93
Sokan abban tévednek, hogy mivel az orosz haderő ~ 1 milliós, ezért az Ukrajnában harcoló 200,000 fő, az annak csak az ötöde, ~ 20%.
A tévedés abban van, hogy az 1 milliós orosz haderőben már benne számoltatik:

23px-Flag_of_the_Russian_Federation_Ground_Forces.svg.png
Russian Ground Forces
23px-Flag_of_the_Russian_Aerospace_Forces.svg.png
Russian Aerospace Forces
23px-Naval_ensign_of_Russia.svg.png
Russian Navy
23px-Flag_of_the_Russian_Airborne_Troops.svg.png
Russian Airborne Forces
23px-Flag_of_Strategic_Rocket_Forces_of_Russia.svg.png
Russian Strategic Rocket Forces
Russian Special
amiből a Russian Ground Forces létszáma csak ~ 280,000 fő. Ebből van 200,000 fő Ukrajnában. Maradt még 80,000 fő Oroszországban.
Tehát a kb. 85% úgy jön ki, hogy 200,000 fő / 280,000 fő = 71%
Tehát a ~ 1 millió fő az nem mind szárazföldi harcoló katona, hanem abban már benne van a légierő, a haditengerészet, a stratégiai nukleáris erők stb. - és ezek nyilvánvalóan nincsenek Ukrajnában, és nem is vethetőek be szárazföldi gyalogosként.
Tehát NINCS Oroszországnak 1 millió gyalogosként Ukrajnába beküldhető katonája.
Ami meg van, annak már 71%-a már most Ukrajnában harcol, és maradt még kb. 80,000 katonájuk, amelyből kb. 50,000 a Vosztok 2022 hadgyakorlaton volt a Távol-Keleten. Ennyi.
Ha a 71%-hoz hozzávesszük, hogy a légierő, légvédelem, haditengerészet egy része is részt vesz az Ukrajna elleni harcban, akkor teljesen reális a 85%-os szám.
Ezt lenne már jó, ha fölfognák azok, akik olyanokat mondanak, hogy az orosz haderő a 5%-át használja Ukrajnában.
Ha jól tudom 2017-es wikipédia adatokra lenne ez igaz.

"Vlagyimir Putyin orosz elnök csütörtökön aláírta azt a rendeletet, amely 1,9 millióról 2,04 millióra növeli az orosz hadsereg létszámát."
 

amper

Well-Known Member
2011. december 12.
911
10 349
93
És nekem jobbosként, nacionalistaként, Brüsszel ugyanaz mint Moszkva. Mindegyik csak addig fontos, amig az előnyünkre használjuk. Moszkva az elmúlt 1 évben lassan több kárt okoz Mo. nal, mint a brüsszel kultrmarxista, woke elit.
Ha az Eu nem szankcionálna, és nem állna be egyik oldal mögé sem, szinte semmit nem éreznék a háborúból (és erkölcsileg sem kompromittálná magát hogy egy neonáci rezsimet támogat). Az ukrajnai Eu befektetések szenvednének veszteséget, ami a teljes Eu szempontjából marginális.
Akkor miért Moszkva okoz nekünk kárt?
 

Bubu bocs

Well-Known Member
2021. január 6.
3 721
15 528
113
Közben az ukránok mindent megtesznek az orosz/oroszokkal szimpatizáló lakosság megfélemlítésére, elüldözésére.
Ezen a telegram csatornán elvileg névvel és címmel posztolnak minden személyről egy adott faluban, akit kollaboránsnak tartanak.

Aztán Medvegyev nekik mondja majd el jópofizva a szokásosat, hogy jaj, mi milyen cukipofák vagyunk, pedig mennyivel keményebbek is tudnánk lenni!!!
Az ukrajnai oroszokat legalább úgy veri át a saját kormánya, mint az ukránokat az ő kormányuk.

 

honved

Well-Known Member
2010. június 2.
9 955
18 449
113
A kárpátaljai magyarság kérdését Putyin február 22-én megoldotta. Aki fiatal lelécelt, páran maradtak meg az öregek, ők pedig idővel meghalnak. Így ukrán részről a magyar kérdés lezárult.

Sajnos esélyes amit leírtál. Akik maradtak, azokra szomorú sors vár, ha megmarad az ukrán állam. Elképzelhető hogy elüldözik őket. Én ezzel is számolnék. Kis létszámú kisebbség a magyar ott, nem okoz nekik problémát hogy kikészítsék őket. Mi megvédeni nem tudjuk őket, Brüsszelt nem fogja érdekelni.
 

zsolti

Well-Known Member
2015. augusztus 8.
16 537
45 037
113
A felét sem mondtam, amit irsz ezért sztem egymast ne idézgessük. Alapvetően meg tudja oldani az EU az alternativ beszerzést, de nem 2 ev alatt és drágábban. Ettől függetlenül Mo. stratégiai erdeke, hogy legyen alternativ beszerzési lehetőség!!

Csak 1 példa. Augusztus elején elzárták az ukránok az orosz olajtranzitot. Ha a MOL nem perkál, nézhettünk volna mint a lukinyúl, mert Batta, Pozsony máshonnan nem tud orosz olajat kapni. Ha ebből nem érted, miert fontos alternativ beszerzési lehetőség, nem tudok segíteni. .

Ezért volt dicséretes a déli gázvezeték Ukrajnát megkerülve, mégha jelenleg csak orosz gáz jön belőle. De olaj eseten, mind a ruszki, mind az ukrán rezsimnek ki vagyunk szolgáltatva.
Tudom erre a terv a magyar-orosz határ. De augusztus elejéhez képest az oroszok haladtak 100km-t, hátra.....

Már ezerszer leírtam, hogy Mo. érdeke a gyors orosz győzelem lett volna nem ez a szerencsétlenkedés, amit Putyin művel. Ezzel Mo. mozgásterét folymatosan szűkíti. A tököm se csápol Zselének, de egyszerűen ha kettőt hátrébb lépsz lathatood, hogy a háborúban jobban teljesit mint Putyin. Eddig mindenképp. Ez független a szimpátiától.

És nekem jobbosként, nacionalistaként, Brüsszel ugyanaz mint Moszkva. Mindegyik csak addig fontos, amig az előnyünkre használjuk. Moszkva az elmúlt 1 évben lassan több kárt okoz Mo. nal, mint a brüsszel kultrmarxista, woke elit.
Ez eddig igen szarul néz ki, valóban. Mind keletről, mind nyugatról hülyékkel vagyunk körbevéve...

Még a végén velünk kezdenek el jó dolgukban keménykedni az ukránok, nem örülök a sikereiknek, még túlgondolják magukat!

Az oroszokkal sem tudom hogy mi van, de ezt már azért nehéz lesz eladni sikernek, szenvednek fél éve.
 
  • Tetszik
Reactions: Vogon

Autodidaktakatona

Well-Known Member
2019. január 13.
1 561
7 006
113
A kárpátaljai magyarság kérdését Putyin február 22-én megoldotta. Aki fiatal lelécelt, páran maradtak meg az öregek, ők pedig idővel meghalnak. Így ukrán részről a magyar kérdés lezárult.
Ezzel persze leegyszerűsítetted, de akkor is ez lett volna, ha minden így marad és csordogálva lassan asszimilálódnak, kihalnak, elköltöznek... és persze Ukrajna baráti hozzáállása is segítette volna a maradásukat háború nélkül is ugye...
 

Atlas

Active Member
2018. június 20.
44
127
33
Ezzel persze leegyszerűsítetted, de akkor is ez lett volna, ha minden így marad és csordogálva lassan asszimilálódnak, kihalnak, elköltöznek... és persze Ukrajna baráti hozzáállása is segítette volna a maradásukat háború nélkül is ugye...
És akkor a helyzetükön sokat segített a kormány oroszbarátsága szerinted?
 

amper

Well-Known Member
2011. december 12.
911
10 349
93
Közben az ukránok mindent megtesznek az orosz/oroszokkal szimpatizáló lakosság megfélemlítésére, elüldözésére.
Ezen a telegram csatornán elvileg névvel és címmel posztolnak minden személyről egy adott faluban, akit kollaboránsnak tartanak.

Aztán Medvegyev nekik mondja majd el jópofizva a szokásosat, hogy jaj, mi milyen cukipofák vagyunk, pedig mennyivel keményebbek is tudnánk lenni!!!
Az ukrajnai oroszokat legalább úgy veri át a saját kormánya, mint az ukránokat az ő kormányuk.


Döntsétek már el hogy most Putyin volt szemét és cserbenhagyta az oroszokat, vagy az ukránok voltak erősek és kizavarták az orosz sereget Putyin akarata ellenére. Mert a kettő együtt csak az ukrán propiban létezhet!
 

gacsat

Well-Known Member
2010. augusztus 2.
16 696
14 667
113
Megtalálják (=honnan lőtték ki a rakétákat), csak el nem találják (mert elpucolnak a rakéták kilövése után).
Azt meg semmilyen counterbattery radar nem mondja meg neked, hogy melyik gumiszerelő műhelybe rejtették el a HIMARSokat.
Bazz, ezt is nekem kell megmondani? A radar mellé kell telepíteni egy Tornado-Szt. Vagy négy Mesztát Krasznopollal. Bár ha jól figyeltem, a Krasznopol nem elektronikus programozású.
 
  • Tetszik
Reactions: Tumpek and aquarell

Lando

Well-Known Member
2011. június 29.
412
1 083
93
Ezt modta: „De ha azt ígérem az ukrajnai embereknek, hogy az ő oldalukon állunk, ameddig csak szükségük van ránk, akkor azt teljesíteni akarom. Mindegy, hogy mit gondolnak a német választóim.
Ez a google fordítós: "Ha megígérem az ukrajnai embereknek: „Addig állunk önökkel, amíg szüksége van ránk”, akkor teljesíteni akarom – nem számít, mit gondolnak német szavazóim, de teljesíteni akarom Ukrajna népét."



Tudom, hogy még ezt is megpróbálod tekergetni, csúsztatgatni.
“Ich gebe den Menschen der Ukraine das Versprechen, wir stehen an eurer Seite, solange ihr uns braucht – egal, was meine deutschen Wähler denken”
Hát pedig ez pontosan azt jelenti, még ha nem is 1:1 a fordítás… Épp csak nem sheissegalt mondott.
Amit gondol valaki és ami az érdeke az két külön dolog.
A választóknak nincs meg egy rakás minőségi információja, ami Baerbock asszonynak adott.
Ezért választották.

Németországi Nagyorosz rajongó szavazóknak például nincsenek meg az információi, hogy helyesen felmérhessék saját érdekeiket.
Azt gondolják, hogy tudják mik azok, azonban tévednek. Itt segít a választott képviselő. Felismeri a valós érdeket... nem a gondolt délibábot.



Az egyszerűség kedvéért: ↓

GONDOL ÉRDEKE


PS: el sem tudjátok képzelni mennyi élvezem az utóbbi napok eseményeit. Örömmámor van.
Imádom azt is, hogy azóta mindenről beszéltek, csak a hadi eseményekről nyúlfarknyit.
Csak így tovább. Vigyázom az érdekeiteket, nem baj, hogy önbecsapásaitok áldozataiként gondoltok bizarr dolgokat... én támogatlak benneteket.
Hívjátok szeretetnek!

PSS: hazudott az arc.

 

gacsat

Well-Known Member
2010. augusztus 2.
16 696
14 667
113
Megtalálják (=honnan lőtték ki a rakétákat), csak el nem találják (mert elpucolnak a rakéták kilövése után).
Azt meg semmilyen counterbattery radar nem mondja meg neked, hogy melyik gumiszerelő műhelybe rejtették el a HIMARSokat.
5 perc elpucolni. Ha a túloldalon minden elektronikusan és automatikusan megy, ez sokkal több, mint elég.
Biztos vagyok benne, hogy a tervező intézetben ezt kitalálták. 90%, hogy le is gyártották a szükséges kiegészítőket. 20% hogy értenek is hozzá a kezelők. Célszerű hely az, ahova az ukrik tuti odacsapnak a nagy kalapáccsal. Pl, az anrejevkai híd.
Kell még hozzá teljes helyi légifölény, beleértve a drónokat is. Sokra mész vele ha az ukrik mindent előre tudnak.
 

OhioNurse

Well-Known Member
2020. szeptember 14.
1 540
8 861
113
 

SilvioD

Well-Known Member
2018. december 23.
25 916
91 538
113
Ha az Eu nem szankcionálna, és nem állna be egyik oldal mögé sem, szinte semmit nem éreznék a háborúból (és erkölcsileg sem kompromittálná magát hogy egy neonáci rezsimet támogat). Az ukrajnai Eu befektetések szenvednének veszteséget, ami a teljes Eu szempontjából marginális.
Akkor miért Moszkva okoz nekünk kárt?
De már a 14es tapasztalatokból latni lehetett, hogy semlegesség nem lesz. Mondjuk arra kevesen számítottak, hogy ennyi fegyvert küld és ilyen kemény öngyilkos szankciókat tol.

Azért okoz Moszkva nekünk kárt, mert a baráti politikánkért ugyanazt kapjuk mint a lengyelek, alik a legnagyobb héják.

Vahy nézd a szlovakolat. Mindent elsőre megszavaznak, küldik a fegyvert lőszert. Tehát ők Brüsszelben jófiúk. Arra számítanál, a ruszkik ezt megtorolják nekik. De lóxart. Kapják a gázt, olajat, az atomerőműveikhez az üzemanyagot Oroszországból.

Mi meg vagyunk a balfaszJóska! Ugyannyit kapunk, ugyaannyiért az oroszoktól, mint a szlovákok, cserében Brusszelben az okoskodásunkért kapjuk a kokikat, de zsét kevésbé.


Megérte Mo. nak ez az orosz polotika? Ha már termelne Paks talan, de igy nem. Ez részben a magyar kormány geopolitikai tévedése, reszben Oroszország csicska kulpolitikájának fonákja.

Azzal hogy Putyin elinditotta a haborut az EUn, V4en belül elszigetelt minket. Pont azokkal baszik ki, akik leültek vele tárgyalni. És lóxart sem kompenzál.
 

cirqle

Well-Known Member
2021. december 5.
8 940
48 711
113
Bazz, ezt is nekem kell megmondani? A radar mellé kell telepíteni egy Tornado-Szt. Vagy négy Mesztát Krasznopollal. Bár ha jól figyeltem, a Krasznopol nem elektronikus programozású.
Mondjuk egy ennyire széthúzott frontnál ember legyen a talpán, aki jó helyre pakolja ki azokat a radarokat, és azok mindig pont a megfelelő irányzással nézik, hol fog épp felbukkanni egy HIMARS szalvó.
 

Faboo78

Well-Known Member
2018. január 4.
261
1 000
93
Értem én, márciusi cikk, ...

Azóta:
  • Kína többször (tényleg nagyon sokszor) hangoztatta több helyen, hogy jogos volt Oroszország fellépése, és nem tehetett mást Putyin, ...
  • India egyre nagyobb mértékben vesz mindent is az oroszoktól és meg is mondták, hogy soha nem fogják elítélni, mert Oroszország volt az egyetlen, aki kiállt mellettük, amikor megcsinálták a saját atomjukat.
  • Irán adja a drónokat, meg egyéb technikákat.
  • Brazília nem hajlandó elítélni.
  • Pakisztán nem hajlandó elítélni.
  • Egyiptom nem hajlandó elítélni.
  • Irak sem hajlandó elítélni.
  • Argentína sem.
  • Venezuela sem.
  • Kuba sem.
  • Indonéziának most köszönte meg Putyin a támogatást.
A portfólió cikke "Ororszország agressziójának" elítéléséről szól. Ennyit a Portfólióról, és az online médiumok lektorálásáról. Még az ország nevét sem tudják leírni, amiről szó van.
 

Raszputyin

Well-Known Member
2022. február 20.
1 587
4 826
113
Orosz oldalról te békeidős létszámmal számolsz, miközben az ukránok a 6. mozgósítást hajtják végre. Próbáljuk meg újraszámolni az orosz mozgósítási létszámmal... :D Szerintem @cirqle ezen mosolygott.

De ne próbáljuk újraszámolni, mert az eredeti kérdés az volt, hogy igaz-e, hogy az orosz szárazföldi haderő 85%-a Ukrajnában harcol?
És a válasz az, hogy - sajnos - igaz.
Az orosz haderő törvényileg engedélyezett maximális létszáma (mozgósítás esetén) 2,04 millió fő. Ebből feltöltött állomány, amely ténylegesen rendelkezésre áll kb. 1 millió fő. Az 1 millió főből 280,000 fő a szárazföldi haderő mérete. Ebből 200,000 már Ukrajnában van (ez a szárazföldi haderő 71%-a), és maradt még 80,000 katona, aki nincs Ukrajnában.
 

Ursula

Well-Known Member
2022. február 25.
5 394
45 935
113

„Razvedchik”: Ukrajna és a NATO fegyveres erőinek sikerült egy erős csoportot létrehozniuk​


Az Ukrán Fegyveres Erők parancsnokságának számos döntése világossá vált, miután Kijev ellentámadást próbált végrehajtani – írják a Razvedcsik magazin Telegram csatornájának és a Szpecnaz Rosszi újságnak a szerzői. A kiadványok elemzői tisztázták, hogy az alakulatokat március vége óta kezdték létrehozni, miután az RF fegyveres erőit kivonták a kijevi régióból.

A NATO-vezetők segítségével tapasztalt katonákat válogattak be a csoportba, akik már harcoltak a Donbászban, 20-30 ezer embert tömörítve. Az ukrán harcosok kiképzését öt hónapon keresztül végezték oktatók Nagy-Britanniában, Lengyelországban és Németországban.

Az APU számos gyalogságra fogadott, ukrán raktárakból származó fegyverekkel. Aztán éjszakákon át felszerelést szállítottak és szétoszlattak az erdőkben – a páncélozott járműveket egy vagy két átmenetben osztották szét a fő támadási iránytól. Az ukrán fegyveres erők és a NATO egy meglehetősen erős csoportot hozott létre fegyverekkel és készletekkel.

De van egy gyenge láncszem is: a javítóbázisok és szakértők szinte teljes hiánya a NATO-berendezések helyreállításában. Fennáll a veszélye, hogy ez a probléma hosszú idő után fokozódik.

A közszolgálati hírszolgálat arról számolt be, hogy az Ukrajnában az ellenségeskedések várhatóan 2023-ig tartanak, ezt is beleértve, ebben biztosak az Institute for the Study of War (ISW) amerikai elemzői. A napi jelentés részeként amerikai szakértők rámutattak az Ukrán Fegyveres Erők (APU) északkeleti hadjáratára, amely biztosan nem lesz az ellenségeskedés fináléja .

 
  • Tetszik
Reactions: Vogon

Raszputyin

Well-Known Member
2022. február 20.
1 587
4 826
113
Ha jól tudom 2017-es wikipédia adatokra lenne ez igaz.

"Vlagyimir Putyin orosz elnök csütörtökön aláírta azt a rendeletet, amely 1,9 millióról 2,04 millióra növeli az orosz hadsereg létszámát."
1,01 millió a harcoló személyzet, ez azt jelenti, hogy ennyi katona áll ténylegesen rendelkezésre az összes fegyvernemet (szárazföldi haderő, légierő, haditengerészet, rakétás erők) beleszámolva.
A többi, az keretlétszám.
Olyan mint a cégeknél a felvételi keretlétszám. Van rá keret, de még nincs meg azt betöltendő személy.
Az 1,9 millió (most már 2,04 millió) pedig az a mozgósítás során törvényileg engedélyezett maximális létszám. De mivel nincs mozgósítás, ennek a létszámnak a fele üres.