[HÍREK] Ukrajnai fegyveres konfliktus

  • Ha nem vagy kibékülve az alapértelmezettnek beállított sötét sablonnal, akkor a korábbi ígéretnek megfelelően bármikor átválthatsz a korábbi világos színekkel dolgozó kinézetre.

    Ehhez görgess a lap aljára és a baloldalon keresd a HTKA Dark feliratú gombot. Kattints rá, majd a megnyíló ablakban válaszd a HTKA Light lehetőséget. Választásod a böngésződ elmenti cookie-ba, így amikor legközelebb érkezel ezt a műveletsort nem kell megismételned.
  • Az elmúlt időszak tapasztalatai alapján házirendet kapott a topic.

    Ezen témában - a fórumon rendhagyó módon - az oldal üzemeltetője saját álláspontja, meggyőződése alapján nem enged bizonyos véleményeket, mivel meglátása szerint az káros a járványhelyzet enyhítését célzó törekvésekre.

    Kérünk, hogy a vírus veszélyességét kétségbe vonó, oltásellenes véleményed más platformon fejtsd ki. Nálunk ennek nincs helye. Az ilyen hozzászólásokért 1 alkalommal figyelmeztetés jár, majd folytatása esetén a témáról letiltás. Arra is kérünk, hogy a fórum más témáiba ne vigyétek át, mert azért viszont már a fórum egészéről letiltás járhat hosszabb-rövidebb időre.

  • Az elmúlt időszak tapasztalatai alapján frissített házirendet kapott a topic.

    --- VÁLTOZÁS A MODERÁLÁSBAN ---

    A források, hírek preferáltak. Azoknak, akik veszik a fáradságot és összegyűjtik ezeket a főként harcokkal, a háború jelenlegi állásával és haditechnika szempontjából érdekes híreket, (mindegy milyen oldali) forrásokkal alátámasztják és bonuszként legalább a címet egy google fordítóba berakják, azoknak ismételten köszönjük az áldozatos munkáját és további kitartást kívánunk nekik!

    Ami nem a topik témájába vág vagy akár csak erősebb hangnemben is kerül megfogalmazásra, az valamilyen formában szankcionálva lesz

    Minden olyan hozzászólásért ami nem hír, vagy szorosan a konfliktushoz kapcsolódó vélemény / elemzés azért instant 3 nap topic letiltás jár. Aki pedig ezzel trükközne és folytatná másik topicban annak 2 hónap fórum ban a jussa.

    Az új szabályzat teljes szövege itt olvasható el.

  • Az elmúlt évek tapasztalatai alapján, és a kialakult helyzet kapcsán szeretnénk elkerülni a (többek között az ukrán topikban is tapasztalható) információs zajt, amit részben a hazai sajtóorgánumok hozzá nem értő cikkei által okozott visszhang gerjeszt. Mivel kizárható, hogy a hazai sajtó, vagy mainstream szakértők többletinformációval rendelkezzenek a fórumhoz képest a Wagner katonai magánvállalat oroszországi műveletével kapcsolatban, így kiegészítő szabály lép érvénybe a topik színvonalának megőrzése, javítása érdekében:

    • a magyar orgánumok, közösségi média oldalak, egyéb felületek hírei és elemzései (beleértve az utóbbi időkben elhíresült szakértőket is) nem támogatottak, kérjük kerülésüket.
    • a külföldi fősodratú elemzések, hírek közül az új információt nem hordozók szintén kerülendők

    Ezen tartalmak az oldal tulajdonosának és moderátorainak belátása szerint egyéb szabálysértés hiányában is törölhetők, a törlés minden esetben (az erőforrások megőrzése érdekében) külön indoklás nélkül történik.

    Preferáltak az elsődleges és másodlagos források, pl. a résztvevő felekhez köthető Telegram chat-ek, illetve az ezeket közvetlenül szemléző szakmai felületek, felhasználók.

enzo

Well-Known Member
2014. augusztus 4.
12 827
31 840
113
Valaszonline-s bejegyzés:
"
3) Aki az Oroszország elleni büntetőintézkedések ellen beszél, nem is annyira burkolt kódnyelven azt mondja: hagyni kell az oroszokat győzni. Mivel Moszkva imperialista területszerző háborút vív felmérhetetlen mennyiségű civil áldozattal, ez az álláspont elfogadhatatlan. Ukrajna függetlenségét feb. 24-ig 5 db nemzetközi szerződés (köztük a Budapesti memorandum) garantálta. Az oroszok az összeset megszegték. Oroszország háborús bűnös.
4) Az orosz vezetés nyilvános közlésekben fenyegeti Moldovát és beszél arról, hogy Kazahsztán északi területe nem is Kazahsztánhoz tartozik, hanem Dél-Szibéria történelmi része. Semmilyen garancia sincs arra, hogy ha a Nyugat most hagyja Oroszországot győzni, akkor az imperialista terjeszkedés megáll."

Amúgy igen, ezek Oroszország történelmi részei. A bolsevikek által meghúzott belső határokat nem olyan szándékkal húzták meg, hogy azokon túl Oo.-val ellenséges államok lesznek majd.
Moszkva számára független, de semleges államokként ezek elfogadhatóak voltak, garantálta is a határokat. Arról nem volt szó, hogy ezek az országok oroszellenes katonai tömbhöz csatlakozzanak idővel... Persze tudom, "joguk van hozzá". Biztosan Mexikónak is joga lenne Kína katonai szövetségesévé válni...
 

Raszputyin

Well-Known Member
2022. február 20.
1 587
4 826
113
Sztrelkov nem ezt mondta! Sőt! Azt mondta, hogy folytatni kell az ingrastruktúra megdsemmisítését, mer a viszontválasz így is úgy is meglenne. Ezzel számolni kell! A harkovi oroszok sorsát ő is nehezményezi! Ez igaz!

Tudom, hogy mit mondott Sztrelkov és azt is mondta, hogy 1) jó lenne, ha ezt a tegnapi erőmű elleni csapást úgy mérték volna, hogy ELŐTTE felkészülnek a VÁLASZcsapásra is (nem tették) 2) és ennek ellenére folytassák, mert legalább felébred a Kreml a rózsaszínű csillámpóni álmából.
De figyeld meg, majd nem az lesz, hogy gyorsan szétcsapják Putyinék az ukrán infrastuktúrát, hanem SZÉPEN LASSAN TESZIK, MEGVÁRVA, hogy az ukránok mindig üthessenek utána Donyecken!
Mint ahogy tegnap is! Miért nem csapták szét tegnap az egész villamosenergia-hálózatot?
 
W

Wilson

Guest
Sztrelkov mai helyzetértékelése




Sztrelkov Igor Ivanovics


szeptember 12., 15:27

Tehát, röviden és tömören, következtetések:

Az orosz fegyveres erők súlyos vereséget szenvedtek az AFU gyors hadművelete során a Harkivi terület déli részén, gyakorlatilag az összes korábban elfoglalt területet feladták a szóban forgó területen. Az összes várost és nagyobb települést harccal vagy harc nélkül adták meg, amelyek közül sokat már február végén, az úgynevezett "SWO" első napjaiban elfoglaltak az RF fegyveres erői.
Izyum, Balakleya, Kupiansk, Volchansk és Kozachya Lopan városok kapituláltak. Az orosz csapatok az Orosz Föderáció és az LNR határára vonultak vissza. A harc és a visszavonulás során az Orosz Föderáció és az LPR fegyveres erői érzékeny veszteségeket szenvedtek el személyi állományban és (különösen) felszerelésben és lőszerben.

Ugyanakkor sikerült elkerülni az Orosz Föderáció fegyveres erőinek a térségben lévő legnagyobb csoportosulásának, az 1. páncéloshadseregnek a bekerítését, amely a csata harmadik napján elfoglalta a Szeverszkij Donyec folyó nyugati partján lévő hídfőállást Izjumtól délre (és Szlavjanszk-Kramatorskot vette célba). Ugyanakkor az ellenség nagyon is képes lett volna ezt a sikert elérni, de - számomra még nem világos okokból - nem tette meg. Ennek részben az az oka, hogy a Szlovjanszk-Kramatorszki agglomeráció hídfő elleni heves támadásai ellenére az AFU nem tudta áttörni az utóvéd egységeket, és még ezek az egységek (bár súlyos veszteségeket szenvedtek) is képesek voltak rendezetten kivonulni a bekerítésből.
Ugyanakkor - úgy tűnik - az ellenség nem ismerte fel időben csapataink általános visszavonulását Izyumból, és nem volt ideje északról nagy erőket küldeni a város teljes elfoglalására. Amikor a csapatok kivonása a hídfőből éppen csak megkezdődött, az AFU-nak csak a könnyű felszerelésekkel rendelkező előretolt csoportjai hatoltak be Izyum északi részébe, és nem volt elegendő erejük a város teljes elfoglalásához. Így a brutális, sőt (személyes véleményem szerint) sértő vereség ellenére a személyzet nagy részét és szinte az összes hadsereg egységet a kudarcot vallott Izyum katlan déli részéből vereség nélkül kivonták. Ennek lehetővé kell tennie a donyecki és a zaporizzsjai front megerősítését, ahová az ellenség most sietve átcsoportosítja csapásmérő erőit.

Az offenzíva keleti irányában - Kupjansk közelében, ahová az ellenség a jelek szerint a fő csapást irányította - éppen ellenkezőleg, az elhamarkodott és rosszul előkészített kísérletek Kupiansk megtartására és ott az Oskol folyó mentén egy teljes értékű védelmi vonal létrehozására az átcsoportosított egységek súlyos veszteségeit eredményezték és súlyosbították a vereséget, arra kényszerítve parancsnokainkat, hogy Kupjanskot elhagyják és további visszavonulást hajtsanak végre a határ felé. Ez a kudarc és a megfelelő tartalékok hiánya képezte az alapját annak a döntésnek, hogy feladják Volcsanszk védelmét, és teljesen visszavonulnak az orosz államhatár vonaláig és az LNR határ mentén az egész Harkivi területen.
Nem tudom megítélni, hogy ez a döntés megfelelt-e a szükségletnek, mert egyrészt nagyjából ismerem az RF fegyveres erői és a Rosgvardiya védelmi vonalainak "VÁGÓ" állapotát ebben az irányban (különösen a személyi állomány létszámát, összlétszámát és a nehéz felszerelés rendelkezésre állását tekintve), másrészt a határvonalra való visszavonulással elvileg lehetetlen megerősíteni az állásokat, és az a számítás, hogy a tisztelt ukrán partnerek szigorúan tartózkodni fognak az orosz területre való behatolástól, illuzórikusnak tűnik számomra. (Ennek ellenére az AFU kezdettől fogva nem üldözte a visszavonuló orosz csapatokat a mi területünkön).

Nem tudok kezeskedni a következtetéseimért, de tisztán az én véleményem szerint mind objektív, mind szubjektív tényezők okozták az RF fegyveres erőinek vereségét Harkiv irányában.
A legjelentősebb objektív tényező az egységek és alakzatok akut hiánya a március végén (az úgynevezett de-eszkaláció után) kialakított teljes konfrontációs front megbízható lefedésére, valamint a rendelkezésre álló alakulatok, egységek és hadosztályok személyi állományának hiánya. Előbb-utóbb a teljes értékű Aktív Hadsereg helyett a mi "háromszőnyeges kaftánunk" (amelyben a "foltok" teljesen és részben harcképes egységek és alakulataink formájában ki-be dobálták, oda ahol "melegebb volt") bizonyára nagy robajjal fog kipukkadni. Ez történt a harkovi fronton (és nagyon valószínű, hogy más frontokon is).




Sztrelkov Igor Ivanovics


szeptember 12., 15:27

A fő szubjektív ok (ha csak nem gyanítunk triviális árulást a fegyveres erők vezérkarának szintjén) - valószínűleg abban rejlik, hogy "nagy tábornokaink" valamiért teljesen biztosak voltak abban, hogy az ellenség engedelmesen várni fog - hol és mikor hajlandóak legközelebb lecsapni, vagy - szívességből - hol állnak készen a sikeres védekezésre. Vagyis - az ellenségtől a szektorok többségében csak passzív védekezés (maximum - taktikai akciók) és - legfeljebb - "egy nagy offenzíva ugyanazon a fronton" volt várható. Ilyen volt augusztus második felében a Herszon Front (ahol az ellenség valójában nem kevesebb erőt vetett be, mint a Harkovi Fronton, de ahol nekünk sokkal több erőnk volt).
Azonban - "mint mindig, hirtelen jött a hideg időjárás"... Vagyis hirtelen kiderült, hogy az ellenség egyszerre több fronton is képes nagyszabású támadásra - beleértve azokat a helyeket is, ahol a front helyett ritka ritkás, egy sávban felsorakoztatott előőrsök láncolata volt a miénk, és még taktikai tartalékok sem voltak. Ami azt illeti, tábornokaink a jól ismert viccből ismert "khokhly" szerepében találták magukat: döbbent pózban, széttárt kezekkel: "és miért mi?
Nos, amikor két nagyszerű válasz közül kell választani a kérdésre: Mi volt az? Árulás vagy kreténség?" - Én az utóbbira szavazok. Valójában egy ilyen gyors vereség könnyen elkerülhető lett volna, ha a parancsnokság felfedte volna a Balakleja közelében lévő nagy ellenséges erők koncentrációját (és ez kiderült!), és időben lerövidítette volna az Izyum melletti hídfőt néhány igen hatékony (ott volt) BTGr hadsereg északra történő áthelyezésével, az összes szükséges tüzérséggel együtt. Természetesen aligha tudták volna teljesen megállítani az 5 friss ellenséges dandár támadását, de (az biztos), hogy időt adtak volna a parancsnokságnak, hogy teljes vereség nélkül gyorsan reagáljon a válságra, és az ellenséget drágán megfizettesse az elért sikerért. De - ahogy az a hadtörténelemben gyakran előfordul - nem voltak hajlandók semmit sem feláldozni, és ennek következtében mindent elvesztettek. - És a terület, a felszerelés, az ellátmány és jó néhány ember... KRETÉNEK.

Most, miután az AFU feltétel nélküli NYERT az INITIÁCIÓS CSATÁBAN, az ellenség a könnyű sikereken felbátorodott csapatait lázasan átvezeti a donyecki Frontra (nem tudom, hogy még csak arra), több csapásmérő csoportot létrehozva azokon az irányokon, amelyek (a NATO hírszerzése szerint) eléggé sebezhetőnek tűnnek egy sikeres csapással szemben. Nem tudom pontosan, hogy hol fogja elindítani a fő csapást, és hol lesznek a kiegészítő csapások. Jelentések szerint nagy ellenséges koncentrációk vannak a Donyeck és Horlivka közötti területen (Jaszinuvatától északnyugatra), Ugledar közelében (Volnovakha és Mariupol felé), és a Gulyai-Pole-Pologi területet is nagyon veszélyesnek tartom.
Mindenesetre az ellenség, amely a kezdeményezés birtokában van, a csapatok morálja a legmagasabb, és erős ütőképes csapatokkal rendelkezik, 90%-os valószínűséggel nem hagy időt csapatainknak az átcsoportosításra és a sebezhető állásaik megerősítésére, és megpróbálja kihasználni a szezonális olvadás valószínűsíthető kezdete előtt hátralévő 2-3 hetet. Más szóval, már ezen a héten újabb ellenséges támadásra kell számítani.
 

Venom85

Well-Known Member
2020. augusztus 20.
6 468
18 526
113
Tudom, hogy mit mondott Sztrelkov és azt is mondta, hogy 1) jó lenne, ha ezt a tegnapi erőmű elleni csapást úgy mérték volna, hogy ELŐTTE felkészülnek a VÁLASZcsapásra is (nem tették) 2) és ennek ellenére folytassák, mert legalább felébred a Kreml a rózsaszínű csillámpóni álmából.
De figyeld meg, majd nem az lesz, hogy gyorsan szétcsapják Putyinék az ukrán infrastuktúrát, hanem SZÉPEN LASSAN TESZIK, MEGVÁRVA, hogy az ukránok mindig üthessenek utána Donyecken!
Mint ahogy tegnap is! Miért nem csapták szét tegnap az egész villamosenergia-hálózatot?
Miért nem?
 

Ursula

Well-Known Member
2022. február 25.
5 293
44 906
113
Tudom, hogy mit mondott Sztrelkov és azt is mondta, hogy 1) jó lenne, ha ezt a tegnapi erőmű elleni csapást úgy mérték volna, hogy ELŐTTE felkészülnek a VÁLASZcsapásra is (nem tették) 2) és ennek ellenére folytassák, mert legalább felébred a Kreml a rózsaszínű csillámpóni álmából.
De figyeld meg, majd nem az lesz, hogy gyorsan szétcsapják Putyinék az ukrán infrastuktúrát, hanem SZÉPEN LASSAN TESZIK, MEGVÁRVA, hogy az ukránok mindig üthessenek utána Donyecken!
Mint ahogy tegnap is! Miért nem csapták szét tegnap az egész villamosenergia-hálózatot?
Nem tudom. Én annak a híve vagyok, hogy ne végezzünk félmunkát! Putyin óvatos, és nem tudjuk az okát. Én a sok beszédet, fenyegetést sem tartom hatékonynak. Cselekedmi kell. Egyszer már szólt, fölösleges ismételgetni, mert súlytalanná válik. Igaz, az ukránok is ezt csinálták, de sikeres ellentámadás lett belőle. Zelenszkij bohóskodik meg a tönbbi hasonszőrű politikus, az ukrán katonai vezetők hallgatnak! Azt sem értem, ezzel a nyálas Macronnal mit akar? Annyit beszéltek már telefonon, hogy regényt lehetne írni belőle. Mi újat tudnak még mondani egymásnak. Nem hiszem, hogy Putyin nem tudja, Macron a Nyugat előretolt helyőrsége.
 

orosz_macska_bad

Well-Known Member
2022. március 3.
594
6 309
93
Valaszonline-s bejegyzés:
"
A SZANKCIÓ A HIBÁS?
Az Oroszország elleni gazdasági-technológiai büntetőintézkedések (köznyelven: szankciók) miatt szállt el a gázár, miattuk van recessziós veszély szerte Európában és Magyarországon, ez hibás politikai eszköz, ezért abba kell hagyni – szól a magyar kormányzati álláspont.
Négy megjegyzés ehhez.
1) A február 23. és július 21. között elfogadott 7 db EU-s szankciós csomag közül egyik sem érinti a gázkereskedelmet. Egyetlen ponton sem. A gázár azért ilyen magas, mert az oroszok a háború kitörése előtt hónapokkal elkezdték tudatosan szűkíteni a kínálatot, és azóta is hajtják fel az árakat. Tény, hogy ez a gazdasasági hadviselés része, vagyis az EU-s büntetőintézkedések nélkül ma nem csinálnák. De az is tény, hogy már fél évvel a háború előtt elkezdték. Részletek az augusztusi cikkünkben: https://www.valaszonline.hu/.../oroszorszag-ukrajna-eu.../
2) A magyar kormányzat az összes eddigi szankciós csomagot megszavazta. Csak az „orosz nyersolaj és bizonyos kőolajtermékek uniós vállalkozások általi behozatalának, transzferének tiltását” is tartalmazó 6. csomagnál (2022. május 30. / június 3.) jelzett vétót, és végül más országok mellett ez alól mentességet kapott. Vagyis érvényesíthette az érdekeit az közös döntéshozatalban. (Az olajembargó egyébként még a többi ország esetében sincs érvényben.)
3) Aki az Oroszország elleni büntetőintézkedések ellen beszél, nem is annyira burkolt kódnyelven azt mondja: hagyni kell az oroszokat győzni. Mivel Moszkva imperialista területszerző háborút vív felmérhetetlen mennyiségű civil áldozattal, ez az álláspont elfogadhatatlan. Ukrajna függetlenségét feb. 24-ig 5 db nemzetközi szerződés (köztük a Budapesti memorandum) garantálta. Az oroszok az összeset megszegték. Oroszország háborús bűnös.
4) Az orosz vezetés nyilvános közlésekben fenyegeti Moldovát és beszél arról, hogy Kazahsztán északi területe nem is Kazahsztánhoz tartozik, hanem Dél-Szibéria történelmi része. Semmilyen garancia sincs arra, hogy ha a Nyugat most hagyja Oroszországot győzni, akkor az imperialista terjeszkedés megáll."
Én totál leszarom Kazahsztánt meg Ukrajnát is. Egyik sem a szövetségesünk. Ha te bele akarod ártani magad másnak a háborújába, azt javaslom, hogy csatlakozz vmelyik hadseregbe. Az oroszok szopatását be kell fejezni, mert ha nem lesz olcsó energia akkor semmi sem lesz.

Természetesen a hozzád hasonló Marvel univerzumon kitenyésztett széplelkeknek meg kell adni a lehetőséget, hogy bármelyik húsdarálóba beleugorjatok, hiszen liberlizmus van, nekem meg nem fogtok hiányozni ha szétcsap egy gránát.

De könyörgöm ne más faxával verjétek a csalánt állandóan. A saját kontótokra játszátok a világcsendőrt ne az enyémre meg a sok normálisan életet akaró emberére.
 

ssgtzlan

Well-Known Member
2020. május 10.
1 171
4 961
113
Z hadművelet: Az orosz tavasz katonai biztosai
‼️Az NMD céljainak elérése érdekében úgy döntöttek, hogy csapatokat csoportosítanak át Balakliya és Izyum térségében, hogy fokozzák az erőfeszítéseket Donyeck irányába - Orosz Védelmi Minisztérium
▪️Három napon belül hadműveletet hajtottak végre az Izyum-Balakliya csapatok megnyirbálására és a DPR területére történő átszállítására.
▪️Számos figyelemelterelő és demonstrációs tevékenységet végeztek a csapatok valós akcióinak kijelölésével.
▪️Az Orosz Föderáció csapatainak károsodásának megelőzése érdekében az ellenséget légi közlekedéssel, rakétacsapatok és tüzérség segítségével erős tűzes vereséget mértek.
▪️Az RF fegyveres erők három nap alatt több mint 2000 ukrán és külföldi harcost, valamint több mint 100 páncélozott járművet és tüzérségi egységet semmisítettek meg.
(A veszteségadatokhoz nem férhet különösebb kétség, az Ukrán Fegyveres Erők előrenyomuló erői nyilvánvalóan súlyos veszteségeket szenvedtek).
Hát az ilyen tempóban történő előrenyomulásnál aligha voltak komolyabb harcok. Szerintem itt az ukránok nem sok embert veszítettek.
 

ghullaire

Well-Known Member
2019. május 4.
210
1 717
93
Hatalmas ötlet, a Nyugat fel akarja darabolni Oo -t, erre Putyin elindít egy decentralizációs folyamatot.
Mondom villámgyorsan el kéne távolítani a hatalomból! Ez az ember alkalmatlan elnöknek, főleg a gyávasága miatt ebben a háborús helyzetben. A kreténje állítom akkor se vetne be atomot, ha már Moszkvát szórnák meg, robbantanák fel a cia-sek vezetésével az ukránok. Nagyrészt ő az oka annak, hogy az ukránok népírtásokat követhetnek el büntetlenül 2014 óta. Akkor is gyáva volt, most méginkább az. De hogy a katonai vezetésben is van jópár áruló az fix. Beszélgettem egy orosz sráccal. Szerinte éppen most a nyugati, üztleti kapcsolatokkal rendelekezó orosz oligarchák bírkóznak az otthoni bizniszekben érdekeltekkel. S addig nem lesz változás, amíg az egyik le nem gyűri a másikat.
 

Halfdan

Well-Known Member
2019. január 9.
2 030
2 707
113
Az oroszoknak mennyi lenne a létszáma a 6. mozgósítási hullám idején? :D

Ebben az esetben az ukrán haderő 450 %-a van jelenleg bevetve? :D LEgyen már objektív az a matek!
Ha az oroszok mozgósítanak, akkor azokat is bele kell számítani (amennyit behívnak), vagy a magyar honvédséget is 200e katonával számoljuk?
 

aquarell

Well-Known Member
2015. január 20.
15 505
54 459
113
"Wargonzo" súlyos veszteségekről számol be az ellenségnek a donyecki repülőtér közelében megkísérelt támadásban.

Ma délután az ukrán fegyveres erők megkísérelték ellentámadni a donyecki repülőtér közelében lévő Szpartak állásokat. Az eső leple alatt, egy erdős területen keresztül, mintegy 40 ember gyalogosan közelítette meg a repülőtér területét, és a Spárta zászlóalj felderítői kiszúrták őket.

A vendégeket gyakorlatilag mindenféle fegyver tüzével fogadták.
Az AFU katonáit először aknavetőtűz vágta el, majd a kubáni tüzérek "jácintjai", majd az orosz hadsereg különböző egységeinek harckocsijai, IFV-i és AGS-ei találták el őket.

Az ágyúzás következtében az ellenség komoly emberveszteséget szenvedett. A neonácik háromszor is megpróbálták evakuálni halottaikat és sebesültjeiket, akiknek többsége a csatatéren maradt.
40 ember támadott? Nagy csata?
 
W

Wilson

Guest

Kelet-Lengyelországban egy ukrán berendezéseket javító központ létrehozását fontolgatják....​


Németország tárgyalásokat folytat Lengyelországgal egy karbantartó központ létrehozásáról az Ukrajnának szállított fegyverek javítására.

Ezt Christine Lambrecht német védelmi miniszter nyilatkozta a Politicónak.

Elmondása szerint a megbeszélések a fegyverek, például tarackok gyors javítására szolgáló központ megnyitásáról szólnak Kelet-Lengyelországban.

Christine Lambrecht emellett támogatja a közös fegyverfejlesztési projekteket az Európai Unión belül, és úgy véli, hogy e fegyverek harmadik országoknak történő értékesítését nem szabad megakadályozni.

A védelmi miniszter korábban a Bundestagban tartott beszédében kijelentette, hogy Berlin rengeteg fegyvert adott át a Bundeswehr tartalékából az ukrán hadseregnek.

Christine Lambrecht Németország védelmi minisztere.  Fotó: német média
Christine Lambrecht Németország védelmi minisztere. Fotó: német média

Olaf Scholz német kancellár is korábban arról számolt be, hogy Németország elegendő fegyvert szállít Ukrajnának.

Emlékeztetjük Önöket, hogy ez év augusztusában az "Ukroboronprom" állami konszern létrehozott egy központot a külföldi fegyverek karbantartására és javítására.

A Nemzetközi Mérnöki Központ (röviden MITS) külföldi gyártású fegyverek és katonai felszerelések (OMT) javításával fog foglalkozni.

Ez lehetővé teszi a partnerek és szövetségesek által átadott külföldi fegyverek időben történő és magas színvonalú kiszolgálását, hogy növeljék az ukrán fegyveres erők képességeit az Orosz Föderációval vívott háborúban.

A központ szakemberei képzésen és tanúsításon vesznek részt, hogy külföldi katonai felszerelésekkel dolgozhassanak.

Egy amerikai katona, akit az 1. páncélosdandárhoz, a 3. gyalogoshadosztályhoz rendeltek, az Ukrán Fegyveres Erők egyik katonájával dolgozik együtt egy M109-es önjáró tarack karbantartási gyakorlat során a németországi Grafenwehr próbatéren, 2022. május 25-én. Fotó: U.S. Department a védelem
Egy amerikai katona, akit az 1. páncélosdandárhoz, a 3. gyalogoshadosztályhoz rendeltek, az Ukrán Fegyveres Erők egyik katonájával dolgozik együtt egy M109-es önjáró tarack karbantartási gyakorlat során a németországi Grafenwehr próbatéren, 2022. május 25-én. Fotó: U.S. Department

Az "Ukroboronprom" hangsúlyozza, hogy minden fegyveregységet, amelyet Ukrajna nemzetközi partnerektől kapott, harcolnia kell, és meghibásodás esetén azonnal meg kell javítani.

A múlt hónapban Oleksiy Reznikov védelmi miniszter bejelentette, hogy Ukrajna érdeklődik a nyugati berendezések javítására szolgáló bázisok építése iránt.


 

Ooorky

Well-Known Member
2016. szeptember 1.
9 779
44 961
113
Beszállsz egy háborúba az egyik fél oldalán. Majd meglepődsz, h a másik fél meg téged kezd el szopatni. Szóval a szankció a hibás, igen. Mert:
1, Nem érte el a célját (a háború abbafejezése).
2, Európát jobban szívatja, mint a célországot.
3, Amikor az általunk támogatott fél veszíteni fog, a vesztes pozíciójából tárgyalhatunk a győztessel. Szupcsi.

Ja, és nem az oroszok zárták le a Jamalt, nem az oroszok nem nyitották meg az Északi Áramlat 2-t és nem az oroszok nem akartak hosszú távú szerződést kötni. Na és igen, a szankciók nem érintik a gáz üzletágat, csak pl a turbinákat, amik feltétlenül szükségesek a gáz szállításához.
Tegyük hozzá, hogy a turbinák fizikailag ott vannak, lehetne használni, mert a német vezetés gerinctelenségébe simán belefért, hogy visszakönyörögték őket Kanadából.
Az orosz mondta azt, hogy uraim, hát EZEKRE SZANKCIÓ VAN (ilyen Hofisan nyomatékosítva).


Ha igaz, akkor ATACMS.
Még Podoljak jelentette be (ha más volt majd kijavítanak) vagy ~2hete, de akkor nem derült ki, hogy pontosan mire célzott, mármint, hogy megérkeztek, vagy arra, hogy az amcsik beleegyeztek a leszállításába.
Anno autisták azt írták, hogy ahol a Tocska elvérzik, ott az amerikai csoda még inkább, mivel hiába kisebb, lényegesen lassabb is, és az orosz légvédelem momentán kisebb rakétákat is lelövöldöz napi szinten.
+Elnézve az elmúlt napokat szerintem simán belefér egy false flag is a mai támadásokba.


Szerdára bibliai csapásokat ígérnek az ukrán haderőre, ezt meg kell alapozni valamivel.
 

Ramzana

Well-Known Member
2021. október 22.
4 783
26 902
113
Tegyük hozzá, hogy a turbinák fizikailag ott vannak, lehetne használni, mert a német vezetés gerinctelenségébe simán belefért, hogy visszakönyörögték őket Kanadából.
Az orosz mondta azt, hogy uraim, hát EZEKRE SZANKCIÓ VAN (ilyen Hofisan nyomatékosítva).



Anno autisták azt írták, hogy ahol a Tocska elvérzik, ott az amerikai csoda még inkább, mivel hiába kisebb, lényegesen lassabb is, és az orosz légvédelem momentán kisebb rakétákat is lelövöldöz napi szinten.
+Elnézve az elmúlt napokat szerintem simán belefér egy false flag is a mai támadásokba.


Szerdára bibliai csapásokat ígérnek az ukrán haderőre, ezt meg kell alapozni valamivel.
A szankció ez esetben azt jelenti, h amennyiben a Gazprom alkalmazottai 1-2-5 év múlva az EU-ba utaznának, akkor letartóztathatják őket a szankciók megszegéséért. Az oroszok erre mondják azt, h adjanak nekik pecsétes papírt, h a turbina mégsenem szankciós. Nem adnak. Magyarul az EU azt a játékot játssza, h "ti adjatok gázt, mi meg cserébe szopatunk titeket".Erre mondják az oroszok, h nyet.
 

tong djagbu

Well-Known Member
2019. november 9.
2 942
19 451
113
Ezután legitim célpont lesz az orosz civilil infrastruktúra. is.




Az oroszok nem tudnak úgy háborúzni mint a NATO, mert Oroszország nem nagyhatalom. Nincs meg a gazdasági és a technológiai hátterük ehhez.

Oroszország akkor se fog tudni fordítani a háború állásán, ha elpusztítja az ukrán civil infrastruktúrát. Ez már csak kicsinyes bosszú a vereség miatt.
Ne röhögtess már, az USA-t leszámítva melyik NATO ország tudna úgy háborúzni mint az oroszok, még Líbiát se tudták lenyomni amerikai segítség nélkül

Krab önjáró löveg és BUK M1 megsemmisitése
 

Catles

Well-Known Member
2021. február 5.
497
1 688
93
A szankció ez esetben azt jelenti, h amennyiben a Gazprom alkalmazottai 1-2-5 év múlva az EU-ba utaznának, akkor letartóztathatják őket a szankciók megszegéséért. Az oroszok erre mondják azt, h adjanak nekik pecsétes papírt, h a turbina mégsenem szankciós. Nem adnak. Magyarul az EU azt a játékot játssza, h "ti adjatok gázt, mi meg cserébe szopatunk titeket".Erre mondják az oroszok, h nyet.
Azért szerintem annyira lehet objektívnek lenni hogy az oroszok nem a gazpromos dolgozók épségéért aggódnak, hanem jelenleg nem érdekük a gázszállítás az EU-ba (csak hogy főjenek a levükben az EU tagok)

Minden más indok csak marketing.
 

Aurél

Well-Known Member
2022. február 25.
590
4 482
93

Sivkov: Lengyelország és Németország hamarosan háborúba keveredhet​

2022.09.12. 19:56
Erős szerkezet
Varsó előrejelzése szerint Berlin hamarosan erőszakkal próbálja megoldani területi követeléseit.

Sivkov: Lengyelország és Németország hamarosan háborúba keveredhet


Ezért Lengyelország ehhez tankokat vásárol Dél-Koreától, az NSZK pedig új páncélozott járművek kibocsátására készül - a "borzasztóan" ismerős "Panther" néven.

Ezt Konsztantyin Szivkov katonai szakértő jelentette be.

"Tegnap az én csatornámon az volt az előrejelzés, hogy Lengyelország és Németország valószínűleg hamarosan háborúba fog kerülni. Ma olyan információk érkeztek, hogy Lengyelország pert készül indítani Csehország ellen 364 négyzetkilométernyi terület visszaadása miatt. Területi követelésről van szó? A lengyelek már azt jósolják, hogy a németek hamarosan megpróbálják erőszakkal visszaadni Lengyelország földjét, amely korábban Németországhoz tartozott" – mondta az elemző a Roy TV YouTube-csatorna adásában.
Szerinte Varsó is háborúra készül, de nem az Orosz Föderációval, hanem Németországgal. A lengyelekkel ellentétben az NSZK már bemutatott egy új KL-51 "Panther" tankot, amelynek hatalmas áthatoló képessége van a fegyvernek.

„Mire a lengyeleknek lesz 1300 új tankjuk, azok már elavultak, mert a németeknek addigra lesz Pantherjük” – összegezte Szivkov.

Читайте больше на https://military.pravda.ru/news/1747037-polsha_i_germanija_ochen_skoro/