korszerű nyugati manpads
A Piorun az Lengyel Igla modernizáció, és azzal is mennyi Orosz helikoptert és repülőt lőttek le ?
Mindegy, hogy Sztrela / Igla / Stinger, mindegyik ugyanolyan veszélyes és halálos, és bizonyított is, oldalfüggetlen.
Az elmúlt időszak tapasztalatai alapján házirendet kapott a topic.
Ezen témában - a fórumon rendhagyó módon - az oldal üzemeltetője saját álláspontja, meggyőződése alapján nem enged bizonyos véleményeket, mivel meglátása szerint az káros a járványhelyzet enyhítését célzó törekvésekre.
Kérünk, hogy a vírus veszélyességét kétségbe vonó, oltásellenes véleményed más platformon fejtsd ki. Nálunk ennek nincs helye. Az ilyen hozzászólásokért 1 alkalommal figyelmeztetés jár, majd folytatása esetén a témáról letiltás. Arra is kérünk, hogy a fórum más témáiba ne vigyétek át, mert azért viszont már a fórum egészéről letiltás járhat hosszabb-rövidebb időre.
Az elmúlt időszak tapasztalatai alapján frissített házirendet kapott a topic.
--- VÁLTOZÁS A MODERÁLÁSBAN ---
A források, hírek preferáltak. Azoknak, akik veszik a fáradságot és összegyűjtik ezeket a főként harcokkal, a háború jelenlegi állásával és haditechnika szempontjából érdekes híreket, (mindegy milyen oldali) forrásokkal alátámasztják és bonuszként legalább a címet egy google fordítóba berakják, azoknak ismételten köszönjük az áldozatos munkáját és további kitartást kívánunk nekik!
Ami nem a topik témájába vág vagy akár csak erősebb hangnemben is kerül megfogalmazásra, az valamilyen formában szankcionálva lesz
Minden olyan hozzászólásért ami nem hír, vagy szorosan a konfliktushoz kapcsolódó vélemény / elemzés azért instant 3 nap topic letiltás jár. Aki pedig ezzel trükközne és folytatná másik topicban annak 2 hónap fórum ban a jussa.
korszerű nyugati manpads
Mivel mennek kaszával? Már rég nem gyártanak annyi kaszát….Egy megjegyzésem lenne. Belegondoltak, hogy ha mégis úgy alakul, hogy mozgósít az orosz, előkap minden lekonzervált haditechnikát, és a veteránok segítségével 20 milla orosz megindul Ukrajna ellen, 20+:1 lesz kialakítva, akkor vajon megáll-e majd ez a 20+ milla ember, a maradék ukrán után, plusz a haditechnika bármelyik határnál? Feltette-e valaki a NATOban azt a kérdést, hogy ezek után ez az Ukrajnát az őskorba rakétázó tömeg meddig megy el? Van arról elképzelés, hogy mi van, ha az Elbáig, mi van ha a Rajnáig, és mi van ha Franciaország Atlanti-óceáni partszakaszáig mennek?
Mert ha nem, akkor sürgősen végig kellene gondolni ezt az eshetőséget, ha pedig igen, nem értem ezt a qurva nagy magabiztosságot a fegyverszállítások kapcsán Ukrajna felé, mert ha úgy alakulna, nem Ukrajna lesz az a tényező, ami miatt aggódni kell. Meg ha nem lesz fegyver, mivel és kikkel is fognak védekezni a 20 milla ruszki ellenében?
Hogy értsd a forráskritikát:Ne kezd már el te is, az orosz katonai szakértők is elmondták amíg az orosz hadvezetés buta bombázni meg UB blokkozni küldi be pl a Szu-34-t egy korszerű nyugati manpads-l teli harctérre mert nincs megfelelő mennyiségű preciziós fegyverzetük és célzó konténereik minősége sem éri el a nyugati konténerek színvonalát akkor nagyon nem csak a politikai és irányítási rendszerükkel van a probléma.
A nagykövetség területe az adott ország területe. Pl. Budapesten az USA nagykövetség területe USA területnek számít. Ha szétlövik szándékosan a olyan mintha az USA-t támadnák meg mondjuk Washingtonban. Ergo jöhet az atom...Jelzésértékű...+ esetleges külföldi irányítóközpont, khmm "pénzügyi segélyosztóhely" lerombolása.. stb
Nins már itt olyan nagy lelkesedés....Egy megjegyzésem lenne. Belegondoltak, hogy ha mégis úgy alakul, hogy mozgósít az orosz, előkap minden lekonzervált haditechnikát, és a veteránok segítségével 20 milla orosz megindul Ukrajna ellen, 20+:1 lesz kialakítva, akkor vajon megáll-e majd ez a 20+ milla ember, a maradék ukrán után, plusz a haditechnika bármelyik határnál? Feltette-e valaki a NATOban azt a kérdést, hogy ezek után ez az Ukrajnát az őskorba rakétázó tömeg meddig megy el? Van arról elképzelés, hogy mi van, ha az Elbáig, mi van ha a Rajnáig, és mi van ha Franciaország Atlanti-óceáni partszakaszáig mennek?
Mert ha nem, akkor sürgősen végig kellene gondolni ezt az eshetőséget, ha pedig igen, nem értem ezt a qurva nagy magabiztosságot a fegyverszállítások kapcsán Ukrajna felé, mert ha úgy alakulna, nem Ukrajna lesz az a tényező, ami miatt aggódni kell. Meg ha nem lesz fegyver, mivel és kikkel is fognak védekezni a 20 milla ruszki ellenében?
Nem az. Egyetlen nagykövetség területe sem a delegáló ország területe, minden nagykövetség száz százalékben annak az országnak a szuverén területéhez tartozik, ahol található. Ez egy ordernáré nagy tévhit, urban legend, népi hülyeség.A nagykövetség területe az adott ország területe. Pl. Budapesten az USA nagykövetség területe USA területnek számít. Ha szétlövik szándékosan a olyan mintha az USA-t támadnák meg mondjuk Washingtonban. Ergo jöhet az atom...
"Mellélőttünk, minek volt ott, és faszé' nem ürítettétek ki?!" - meg egyéb hasonló nyilatkozatok. Az amerikaiak is telibeverték a szerbeknél a kínai nagykövetséget, valószínűleg nem véletlenűl.A nagykövetség területe az adott ország területe. Pl. Budapesten az USA nagykövetség területe USA területnek számít. Ha szétlövik szándékosan a olyan mintha az USA-t támadnák meg mondjuk Washingtonban. Ergo jöhet az atom...
Egy megjegyzésem lenne. Belegondoltak, hogy ha mégis úgy alakul, hogy mozgósít az orosz, előkap minden lekonzervált haditechnikát, és a veteránok segítségével 20 milla orosz megindul Ukrajna ellen, 20+:1 lesz kialakítva, akkor vajon megáll-e majd ez a 20+ milla ember, a maradék ukrán után, plusz a haditechnika bármelyik határnál? Feltette-e valaki a NATOban azt a kérdést, hogy ezek után ez az Ukrajnát az őskorba rakétázó tömeg meddig megy el? Van arról elképzelés, hogy mi van, ha az Elbáig, mi van ha a Rajnáig, és mi van ha Franciaország Atlanti-óceáni partszakaszáig mennek?
Basszus összesen 8 dandárral rohantak le 5 BTG-t+belügyi csapatokat. Én ezt nem kreatív hadviselésnek nevezném, mint @Vogon, hanem masszív túlerőnek. Szerintem az oroszoknak is szüksége lenne egy részleges mozgósításra, mível a jelenlegi erők az elmúlt fél év tapasztalata alapján elégtelenek a feladatra.Azért nem szedett vetett csürhe védte azt a szakaszt sem ahol annyit nyomultak előre. Itt olyan lázálmokkal küzdenek az elvakult foteltábornokok. Még ha van is eszköz, ha nincs ember vagy nincs motíváció akkor baszhatod. Neked nagyobb a motívációd mint sok orosz katonának. Szerintem várjuk ki. Ha visszanézed hónapokkal ez elött megírtam az ukrán ellentámadás esélyét, igaz én augusztus közepére tippeltem. Most is mondok valamit. Amint nagyobb falba ütköznek, megállnak beássák magukat a télre. Az oroszok meg írtozatos erőfeszítések árán araszolnak makd előrte, ha tudnak. Aztán majd tavasszal indítanak egy nagyobb offenzívát. Addig meg kiképzik és felszerelik a friss csapatokat. Havi szinten kb 1 dandárt. Számold ki. Az orosz erők nem gyarapszanak annyira, főleg nem az ukrán fronton. Makd tavaszra rakd félre ezt a kis szösszenetet. Most ne is vitázzunk róla. Majd akkor told az orrom alá ha tévedtem.
Egy megjegyzésem lenne. Belegondoltak, hogy ha mégis úgy alakul, hogy mozgósít az orosz, előkap minden lekonzervált haditechnikát, és a veteránok segítségével 20 milla orosz megindul Ukrajna ellen, 20+:1 lesz kialakítva, akkor vajon megáll-e majd ez a 20+ milla ember, a maradék ukrán után, plusz a haditechnika bármelyik határnál? Feltette-e valaki a NATOban azt a kérdést, hogy ezek után ez az Ukrajnát az őskorba rakétázó tömeg meddig megy el? Van arról elképzelés, hogy mi van, ha az Elbáig, mi van ha a Rajnáig, és mi van ha Franciaország Atlanti-óceáni partszakaszáig mennek?
Basszus összesen 8 dandárral rohantak le 5 BTG-t+belügyi csapatokat. Én ezt nem kreatív hadviselésnek nevezném, mint @Vogon, hanem masszív túlerőnek. Szerintem az oroszoknak is szüksége lenne egy részleges mozgósításra, mível a jelenlegi erők az elmúlt fél év tapasztalata alapján elégtelenek a feladatra.
Nincs politikai akarat.Katonáskodáshoz, harcászathoz értő kommentelők!
Lenne kérdésem hozzátok. Nekem az orosz cikkekből és orosz telegram csatornák olvasása nyomán csak az látszódik, hogy kevés az orosz haderő. Tömködik a lyukakat, és támadás helyett védekeznek. Mintha a Wagner lenne csak támadó fél, és érne el sikereket. Ennek fényében nem értem, miért nem emelik az orosz haderő létszámát. Mi állhat ennek a hátterében? Nincs elég felszerelés? 8 évig készültek rá, ezért ezt nem hiszem. Tartanak a NATO beavatkozásától? Van egy-két ilyen körülmény, lásd Zelenszkij biztonságia garanciatervezetét. Elkezdték az infrastruktúrát támadni, de ez nem csökkentette az ukránok aktivitását. Ráadásul ezt is abbahagyták. Vannak az oroszoknak is kémműholdjaik, akkor miért nem látják az ukránok erőkoncentrációit a front egy-egy szakaszán. Mire várnak? Rosszabb már nem lehet a kép róluk Nyugaton. Már annyi orosz katonai és biztonságpolitikai szakértő kongatja a harangot. Erre csak magabiztos válaszok jönnek az orosz politikai térből. Mintha meg se hallanák.
Hát ezt rosszul tudod.Nem az. Egyetlen nagykövetség területe sem a delegáló ország területe, minden nagykövetség száz százalékben annak az országnak a szuverén területéhez tartozik, ahol található. Ez egy ordernáré nagy tévhit, urban legend, népi hülyeség.
Vannak a diplomaták státuszát védő egyezmények, ezek védik a nagykövetséget a fogadó ország bizonyos állami intézkedéseitől. Ezek a diplomatáknak adott garanciák lényegében nem többek mint a képviselői mentelmi jog, ami egy analógiájuk. Ennyi és semmi több.
A lebombázásuktól is csak a fogadó ország légvédelme védi őket. Az se több, mint egyfajta gorombaság.
Hogyan veszíti el Ukrajna Bakhmut külvárosát.
Előző este Wagner sikereiről érkeztek hírek a bakhmut-i ipari övezetből.
Ezenkívül a Wagner PMC srácainak az LNR Nemzeti Front támogatásával sikerült közvetlen tűzkapcsolatot létesíteniük a felkelők 4. és 58. brigádjának erődítményeivel Zaitsevo faluban.
Kodoma község felszabadítása után vált lehetővé az új vonalak elérése.
A 111. és 112. brigádok egységeinek Krasznij Liman irányába történő átcsoportosítása miatt az ellenséges védelem ezen a területen kiegyensúlyozatlan volt.
Az offenzívát elősegítette az Orosz Fegyveres Erők nagy hatótávolságú Hyacinth-B ágyúinak aktív támogatása, amelyek Krasznahorában, Csaszovij Jarban és Berihivkában (Bakhmuttól nyugatra és északra) blokkolták az ukrán tüzérségi állásokat.
Az orosz légierő legalább három M777-es ágyút és lövedékeket semmisített meg a város északi peremén.
Ennek eredményeként a Bakhmut közelében lévő felkelők részben megfosztották őket a tüzérségi támogatástól.
Wagner-zenekar | Feliratkozás
https://t.me/c/1626866857/2240
ÉN még mindig szkeptikus vagyok és nem hiszek abban , hogy az oroszok sík hülyék ! Mindenki vakít 1000-el de , hogy mi a valóság azt nagyon kevesen tudják ! A háború az harci cselekmények és harci ellen cselekmények láncolata !Katonáskodáshoz, harcászathoz értő kommentelők!
Lenne kérdésem hozzátok. Nekem az orosz cikkekből és orosz telegram csatornák olvasása nyomán csak az látszódik, hogy kevés az orosz haderő. Tömködik a lyukakat, és támadás helyett védekeznek. Mintha a Wagner lenne csak támadó fél, és érne el sikereket. Ennek fényében nem értem, miért nem emelik az orosz haderő létszámát. Mi állhat ennek a hátterében? Nincs elég felszerelés? 8 évig készültek rá, ezért ezt nem hiszem. Tartanak a NATO beavatkozásától? Van egy-két ilyen körülmény, lásd Zelenszkij biztonságia garanciatervezetét. Elkezdték az infrastruktúrát támadni, de ez nem csökkentette az ukránok aktivitását. Ráadásul ezt is abbahagyták. Vannak az oroszoknak is kémműholdjaik, akkor miért nem látják az ukránok erőkoncentrációit a front egy-egy szakaszán. Mire várnak? Rosszabb már nem lehet a kép róluk Nyugaton. Már annyi orosz katonai és biztonságpolitikai szakértő kongatja a harangot. Erre csak magabiztos válaszok jönnek az orosz politikai térből. Mintha meg se hallanák.
A működés biztosítása érdekében a fórum alapvető, illetve opcionális sütiket használ..