[BIZTPOL] Nyugat-Európa és Észak-Európa (Európai Unió)

Nem akarok senkit megsérteni, de én örülök, hogy vège ennek a dolognak, mert személyesen már rég tele van vele a hócipöm.
Undorodok attól, hogy a média mindenböl micsoda háipot képes kreâlni.
Ettöl függetlenül nyugodjon bèkében Bözsi néni. Szerintem jó király lesz Kâroly Is.

Ausztriâban hiâny mutatkozik föleg dizelben.Az osztrákok ezert most piacra dobnak 60000 tonna dizelt a stratégiai tartalékokból.
Ezutân az ország stratégiai üzemanyagtartalèka még 65 napra elég.
Amióta a schwechati olajfinomitó leâllt, két alkalommal kellett a strategiai tartalékokhoz hozzânyuljanak: Junius 4-én 112000 tonna dizelt ès 56000 tonna benzint szabaditottak fel, majd julius 12-èn tovâbbi 100000 tonna dizelt és 45000 tonna félkészterméket.
Az olajfinomitó elöreláthatóan oktobrerben áll megint üzembe.
( exxpress.at)

Úgy tűnik a téli hideg elmarad. Európa továbbra is erős.
Ez így igaz. Bár hozzá kell tenni, a német gáztározók 95 százalékos töltöttsége messze nem akkora nagy tartalék, mint azt sokan gondolnák. Így igen hamar elillan ez a letárolt mennyiség. És ez a nagy baj.

Jajj Lada. Ne fussuk már megint ugyanazokat a köröket. A németek kb az éves fogyasztásuk 1/4-ét tudják betárolni, ami jó eséllyel nem lesz elég, mert arányaiban télen többet fogyaszt mindenki gázból. Ezt pont pár napja már leírta valaki, de nem baj.

Szép számok vs. valóság

1. A német gáztárolók 100%-os feltöltöttsège az éves német fogyasztás 28%-át fedezik.

2. Milyen áron sikerült feltölteni Rekordáron, gratulálok!!!

3. Mire lesz elég, ki fogja tudni ilyen áron felhasználni, mekkora versenyképességi hátrányt okoz a német iparnak, gazdaságnak.

Így teljes a kép.

Remélem hamarosan abba marad itthon, az az eu-s propaganda, miszerint a szankciók nem érintették a gázzal kapcsolatos kereskedelmet:

"Ezt követően májusban a vállalat végrehajtotta Moszkva követelését, és rubelban fizetett a gázért, ami az Európai Bizottság szerint sérthette az akkor már alkalmazott szankciókat."