Az elmúlt időszak tapasztalatai alapján házirendet kapott a topic.
Ezen témában - a fórumon rendhagyó módon - az oldal üzemeltetője saját álláspontja, meggyőződése alapján nem enged bizonyos véleményeket, mivel meglátása szerint az káros a járványhelyzet enyhítését célzó törekvésekre.
Kérünk, hogy a vírus veszélyességét kétségbe vonó, oltásellenes véleményed más platformon fejtsd ki. Nálunk ennek nincs helye. Az ilyen hozzászólásokért 1 alkalommal figyelmeztetés jár, majd folytatása esetén a témáról letiltás. Arra is kérünk, hogy a fórum más témáiba ne vigyétek át, mert azért viszont már a fórum egészéről letiltás járhat hosszabb-rövidebb időre.
Az elmúlt időszak tapasztalatai alapján frissített házirendet kapott a topic.
--- VÁLTOZÁS A MODERÁLÁSBAN ---
A források, hírek preferáltak. Azoknak, akik veszik a fáradságot és összegyűjtik ezeket a főként harcokkal, a háború jelenlegi állásával és haditechnika szempontjából érdekes híreket, (mindegy milyen oldali) forrásokkal alátámasztják és bonuszként legalább a címet egy google fordítóba berakják, azoknak ismételten köszönjük az áldozatos munkáját és további kitartást kívánunk nekik!
Ami nem a topik témájába vág vagy akár csak erősebb hangnemben is kerül megfogalmazásra, az valamilyen formában szankcionálva lesz
Minden olyan hozzászólásért ami nem hír, vagy szorosan a konfliktushoz kapcsolódó vélemény / elemzés azért instant 3 nap topic letiltás jár. Aki pedig ezzel trükközne és folytatná másik topicban annak 2 hónap fórum ban a jussa.
Igen, ezt nevezték gyarmatosításnak.Mert odahordtàk a kolbàszt a vilàg jó helyeiröl.
Igwn, itt Ausztriaban is komoly hiany van az egeszsegugyben es az otthon apolasban. A privat korhazak is alig-alig talalnak szakkepzett szemelyzetet. Az otthon apolas akkora cinkben van, hogy az AMS -osztrak munkanelkuli- kb. barkit elkuldene erre a melora, ha mar a minimalis szintet meguti a nyelvtudasa a tanfolyam elvegzesehez. Persze menni meg szinte senki nem akar.
Mert ez egy eszközük volt és ma is az arra, hogy maguk nagynak és jónak tünjenek, te kicsinek és hibàsnak érezd magad.Igen, ezt nevezték gyarmatosításnak.
Sajnos meg mertem kérdezni, hogy vajon hány százmillió ember élete árán lett gazdag az angol nemesség, köztük a királyi család? Ugyanez vonatkozik a franciákra, hollandokra. Jó, hogy meg nem lincseltek. A legfőbb ellenérv az volt, hogy a múltat nem szabad felhánytorgatni. Egye fene, de akkor ez a felhánytorgási tilalom miért csak egyoldalú?
nálunk ez itthon ugy szokott elhangozni hogy "kolbászból volt a kerítés ,de már megették a kutyák "Kolbaszbol is volt a kerites is, csak mar felzabaltak a migrik, a maradekot meg pont most tunteti el a retardalt Eu vezetese.
Semmi kétségünk se volt.
Azért van ott ipar...nálunk ez itthon ugy szokott elhangozni hogy "kolbászból volt a kerítés ,de már megették a kutyák "
aggódom Ausztria jövőjéért, ipar nem sok van, főleg szolgáltatás, és turizmus, márpedig egy recesszióba és gazdasági válságba vergődő EU-ban pont ezeket fogják az emberek először elengedni...
jahh az üzemanyag ár az egekben , eközben még mindig azon vergődnek hogy Okt. 1-től bevezessék a CO2 adót , +9 cent /liter, van baj a fejekben nem kicsi.
Az angol királyi család a FED egyik tulajdonosa.Igen, ezt nevezték gyarmatosításnak.
Sajnos meg mertem kérdezni, hogy vajon hány százmillió ember élete árán lett gazdag az angol nemesség, köztük a királyi család? Ugyanez vonatkozik a franciákra, hollandokra. Jó, hogy meg nem lincseltek. A legfőbb ellenérv az volt, hogy a múltat nem szabad felhánytorgatni. Egye fene, de akkor ez a felhánytorgási tilalom miért csak egyoldalú?
Vannak versenyképes kkv-k, de lehet nemsokára ez már csak múltidő lesz sajnos. Viszont ez a versenyképesség is, jelenthet inkább minőségi előnyt, vagy üzleti kultúra béli előnyt, de árba többségében nem igaz.Azért van ott ipar...
Meg sok versenyképes kkv.
Meg kell hagyni, ügyesek.
Ne haragudj, most néztem építőanyag árakat, szóval lehet nálam tényleg kolbászból lesz a kerítés...kolbászból volt a kerítés ,de már megették a kutyák
hol akarod a kerítést építeni, Ausztriában, vagy Magyarországon???Ne haragudj, most néztem építőanyag árakat, szóval lehet nálam tényleg kolbászból lesz a kerítés...
Magyarországonhol akarod a kerítést építeni, Ausztriában, vagy Magyarországon???
Ausztriai kerítés építés rövid sztori,Magyarországon
Tyuuuu ez kemeny!Ausztriai kerítés építés rövid sztori,
- szinte még el sem kezdtem, csak egy 1,5 méteres támfal alapját ásogattam,mikor már feljelentett a kedves szomszédasszony... jöttek rögtön fotozkodni a gemeindétől mit csinálok, miért hogyan, stb... ezt meg kell ám terveztetni baumeisterrel , különben is ki lesz a kivitelező, hámondom én ki más,ez csak egy kerítés, kb néztek rám mint ufora.
Baumeister az én A4-es kezdetleges kis rajzaimat, melyet otthon a konyha asztalnál egy vonalzóval meg tollal rajzoltam , na szóval ezt lefénymásolta 5 példányba dossziéban lefüzve , elejére rakott egy stemplit 300 eur.
Papírok beadva a Gemeindéhez, jött az ajánlott levél helyszini bejárás lesz , minden 17 méteren belüli szomszéd, a közut kezelő, a baumeister a polgármester asszony , a helyi főépítész, a helyi politikai megbízott, (igen az is van! mi kápó-nak hívjuk ) egy kissebb falu gyűlést rittyentettek össze ca. 20-25 ember.
Csak jöttek jöttek az autók, há mondom egy büfé sátrat csak kellett volna állítani snapszal szendviccsel, sütikével.. bár akkor lehet maradtak volna vacsorára is
Van egy kis zsák út ami csak hozzánk és a szomszédasszonyhoz jön be de gemeinde tulajdon, ők tolják a havat télen na szóval tegyem beljebb a kerítést legalább 50 centivel, mert a hótoló ha megsérti a kerítést ők azt nem fizetik, az ut másik oldalán egy kaszáló rét van mondom tolja abba az irányba probléma megoldva, a végén 30 centivel beljebb rakva meg egyeztünk.
Jött az ujabb hűlyeség hogy egy főldmérővel méressem ki a telek határt, ott már a főépítész szolt nekik hogy ezt nem kéne erőltetni, mert a rajz szerint ennek a kis útnak egyenesnek kéne lenni innen a ház saroktól, de ez olyan görbe be mifelénk, hogy valószínű még nekik kéne kárpotlást fizetni vagy ujjra épiteni az utat!
A végén Jegyzőkönyv hogy milyen magas lehet (1,5 m Burgenland, minden tartomány más) meg hogy megnézték bejárták, senkinek nincs ellenvetése stb.
Röpke 1,5 hónap után megkaptuk az engedélyt egy 300 euros számla kiséretében hogy akkor épithetünk KERÍTÉST !
Há vazzzeeeee ez egy szaros kerítés ,még el sem kezdtük és már 600 eur, meg egy falu gyülés jött össze
Ki . És a Meloni / Salvini duó az öreg Berluszkónival olyan erő lesz ami alapjaiban fogja megrázni a libsi EU-t ! Ha mellé bukik Micron és Shulcz elvtárs is akkor meg eljő az igazi fordulat élhetünk megint normálisan ! Legalábbis remélem !Hétvégén reméljük kimulik az olasz bankár lrezsim.
No jó. Könnyű úgy virgonckodni, hogy Erdélyben szabályos erdő irtásokat végeznek és Erdélyből hordják a fát már előfeldolgozva és dicsekszenek a környezetvédelemmel.Azért van ott ipar...
Meg sok versenyképes kkv.
Meg kell hagyni, ügyesek.