Ausztriai kerítés építés rövid sztori,
- szinte még el sem kezdtem, csak egy 1,5 méteres támfal alapját ásogattam,mikor már feljelentett a kedves szomszédasszony... jöttek rögtön fotozkodni a gemeindétől mit csinálok, miért hogyan, stb... ezt meg kell ám terveztetni baumeisterrel , különben is ki lesz a kivitelező, hámondom én ki más,ez csak egy kerítés, kb néztek rám mint ufora.
Baumeister az én A4-es kezdetleges kis rajzaimat, melyet otthon a konyha asztalnál egy vonalzóval meg tollal rajzoltam , na szóval ezt lefénymásolta 5 példányba dossziéban lefüzve , elejére rakott egy stemplit 300 eur.
Papírok beadva a Gemeindéhez, jött az ajánlott levél helyszini bejárás lesz , minden 17 méteren belüli szomszéd, a közut kezelő, a baumeister a polgármester asszony , a helyi főépítész, a helyi politikai megbízott, (igen az is van! mi kápó-nak hívjuk ) egy kissebb falu gyűlést rittyentettek össze ca. 20-25 ember.
Csak jöttek jöttek az autók, há mondom egy büfé sátrat csak kellett volna állítani snapszal szendviccsel, sütikével.. bár akkor lehet maradtak volna vacsorára is
Van egy kis zsák út ami csak hozzánk és a szomszédasszonyhoz jön be de gemeinde tulajdon, ők tolják a havat télen na szóval tegyem beljebb a kerítést legalább 50 centivel, mert a hótoló ha megsérti a kerítést ők azt nem fizetik, az ut másik oldalán egy kaszáló rét van mondom tolja abba az irányba probléma megoldva, a végén 30 centivel beljebb rakva meg egyeztünk.
Jött az ujabb hűlyeség hogy egy főldmérővel méressem ki a telek határt, ott már a főépítész szolt nekik hogy ezt nem kéne erőltetni, mert a rajz szerint ennek a kis útnak egyenesnek kéne lenni innen a ház saroktól, de ez olyan görbe be mifelénk, hogy valószínű még nekik kéne kárpotlást fizetni vagy ujjra épiteni az utat!
A végén Jegyzőkönyv hogy milyen magas lehet (1,5 m Burgenland, minden tartomány más) meg hogy megnézték bejárták, senkinek nincs ellenvetése stb.
Röpke 1,5 hónap után megkaptuk az engedélyt egy 300 euros számla kiséretében hogy akkor épithetünk KERÍTÉST !
Há vazzzeeeee ez egy szaros kerítés ,még el sem kezdtük és már 600 eur, meg egy falu gyülés jött össze
Nézd, te döntöttél úgy, hogy idegenbe mész, szóval akkor alkalmazkodj, és ne húzd a szád...