[BIZTPOL] Nyugat-Európa és Észak-Európa (Európai Unió)

• Ha nem vagy kibékülve az alapértelmezettnek beállított sötét sablonnal, akkor a korábbi ígéretnek megfelelően bármikor átválthatsz a korábbi világos színekkel dolgozó kinézetre.

Ehhez görgess a lap aljára és a baloldalon keresd a HTKA Dark feliratú gombot. Kattints rá, majd a megnyíló ablakban válaszd a HTKA Light lehetőséget. Választásod a böngésződ elmenti cookie-ba, így amikor legközelebb érkezel ezt a műveletsort nem kell megismételned.
  • Az elmúlt időszak tapasztalatai alapján házirendet kapott a topic.

Ezen témában - a fórumon rendhagyó módon - az oldal üzemeltetője saját álláspontja, meggyőződése alapján nem enged bizonyos véleményeket, mivel meglátása szerint az káros a járványhelyzet enyhítését célzó törekvésekre.

Kérünk, hogy a vírus veszélyességét kétségbe vonó, oltásellenes véleményed más platformon fejtsd ki. Nálunk ennek nincs helye. Az ilyen hozzászólásokért 1 alkalommal figyelmeztetés jár, majd folytatása esetén a témáról letiltás. Arra is kérünk, hogy a fórum más témáiba ne vigyétek át, mert azért viszont már a fórum egészéről letiltás járhat hosszabb-rövidebb időre.

• Az elmúlt időszak tapasztalatai alapján frissített házirendet kapott a topic.

--- VÁLTOZÁS A MODERÁLÁSBAN ---

A források, hírek preferáltak. Azoknak, akik veszik a fáradságot és összegyűjtik ezeket a főként harcokkal, a háború jelenlegi állásával és haditechnika szempontjából érdekes híreket, (mindegy milyen oldali) forrásokkal alátámasztják és bonuszként legalább a címet egy google fordítóba berakják, azoknak ismételten köszönjük az áldozatos munkáját és további kitartást kívánunk nekik!

Ami nem a topik témájába vág vagy akár csak erősebb hangnemben is kerül megfogalmazásra, az valamilyen formában szankcionálva lesz

Minden olyan hozzászólásért ami nem hír, vagy szorosan a konfliktushoz kapcsolódó vélemény / elemzés azért instant 3 nap topic letiltás jár. Aki pedig ezzel trükközne és folytatná másik topicban annak 2 hónap fórum ban a jussa.

Az új szabályzat teljes szövege itt olvasható el.

tarzaan

Well-Known Member
2014. március 25.
12 987
18 106
113
Ausztriai kerítés építés rövid sztori,

- szinte még el sem kezdtem, csak egy 1,5 méteres támfal alapját ásogattam,mikor már feljelentett a kedves szomszédasszony... jöttek rögtön fotozkodni a gemeindétől mit csinálok, miért hogyan, stb... ezt meg kell ám terveztetni baumeisterrel , különben is ki lesz a kivitelező, hámondom én ki más,ez csak egy kerítés, kb néztek rám mint ufora.;)

Baumeister az én A4-es kezdetleges kis rajzaimat, melyet otthon a konyha asztalnál egy vonalzóval meg tollal rajzoltam , na szóval ezt lefénymásolta 5 példányba dossziéban lefüzve , elejére rakott egy stemplit 300 eur.
Papírok beadva a Gemeindéhez, jött az ajánlott levél helyszini bejárás lesz , minden 17 méteren belüli szomszéd, a közut kezelő, a baumeister a polgármester asszony , a helyi főépítész, a helyi politikai megbízott, (igen az is van! mi kápó-nak hívjuk :) ) egy kissebb falu gyűlést rittyentettek össze ca. 20-25 ember.
Csak jöttek jöttek az autók, há mondom egy büfé sátrat csak kellett volna állítani snapszal szendviccsel, sütikével.. ;) bár akkor lehet maradtak volna vacsorára is :D
Van egy kis zsák út ami csak hozzánk és a szomszédasszonyhoz jön be de gemeinde tulajdon, ők tolják a havat télen na szóval tegyem beljebb a kerítést legalább 50 centivel, mert a hótoló ha megsérti a kerítést ők azt nem fizetik, az ut másik oldalán egy kaszáló rét van mondom tolja abba az irányba probléma megoldva, a végén 30 centivel beljebb rakva meg egyeztünk.
Jött az ujabb hűlyeség hogy egy főldmérővel méressem ki a telek határt, ott már a főépítész szolt nekik hogy ezt nem kéne erőltetni, mert a rajz szerint ennek a kis útnak egyenesnek kéne lenni innen a ház saroktól, de ez olyan görbe be mifelénk, hogy valószínű még nekik kéne kárpotlást fizetni vagy ujjra épiteni az utat! :D
A végén Jegyzőkönyv hogy milyen magas lehet (1,5 m Burgenland, minden tartomány más) meg hogy megnézték bejárták, senkinek nincs ellenvetése stb.
Röpke 1,5 hónap után megkaptuk az engedélyt egy 300 euros számla kiséretében hogy akkor épithetünk KERÍTÉST !
Há vazzzeeeee ez egy szaros kerítés ,még el sem kezdtük és már 600 eur, meg egy falu gyülés jött össze ;):D:D:):)

Nézd, te döntöttél úgy, hogy idegenbe mész, szóval akkor alkalmazkodj, és ne húzd a szád...

aquarell

Well-Known Member
2015. január 20.
16 891
61 761
113
No jó. Könnyű úgy virgonckodni, hogy Erdélyben szabályos erdő irtásokat végeznek és Erdélyből hordják a fát már előfeldolgozva és dicsekszenek a környezetvédelemmel.
Könnyű úgy működtetni gyárakat, hogy a szennyvizet Magyarország fele eresztik. Talán már nem, mert elég nagy balhé volt belőle.
Ez mind igaz. De komolyan gondolod, hogy ez van az osztrák sikerek mögött?

reich_und_roll

Well-Known Member
2016. szeptember 27.
4 627
25 895
113
Vettem, a lényeg az, hogy a migránsnak áll feljebb.
Roppant nagy szerencse, hogy jolnevelt feher europainak tartom magam, ellenkezo esetben kenytelen lettem volna megjegyezni, hogy baszdszajbaaztakitegedmegszultretardaltkisbaratom! Igy inkabb csak csendben atleplek, mint egy darab azott kutyaszart. :)

SilvioD

Well-Known Member
2018. december 23.
27 811
98 597
113
Ki . És a Meloni / Salvini duó az öreg Berluszkónival olyan erő lesz ami alapjaiban fogja megrázni a libsi EU-t ! Ha mellé bukik Micron és Shulcz elvtárs is akkor meg eljő az igazi fordulat élhetünk megint normálisan ! Legalábbis remélem !
Én nem mennèk ilyen messzire. Először várjuk meg, engednek-e nekik olasz 23-as költségvetést csinálni. Itt csak Berlusconi régi kapcsolatai segíthetnek.Ha nem akkor elszállnak az olasz hitelkamatok és folyamatos válságkezelès lesz.

Egy a bankárok számára is elfogadható pénzügyminisztert kell találniuk, hogy időt nyerjenek. Az elején kevesebb kardcsörtetès, több pozitív üzenet, aztán ha átvettèk a politikai hatalmát, bele lehet csapni a lecsóba.

tarzaan

Well-Known Member
2014. március 25.
12 987
18 106
113
Én nem mennèk ilyen messzire. Először várjuk meg, engednek-e nekik olasz 23-as költségvetést csinálni. Itt csak Berlusconi régi kapcsolatai segíthetnek.Ha nem akkor elszállnak az olasz hitelkamatok és folyamatos válságkezelès lesz.

Egy a bankárok számára is elfogadható pénzügyminisztert kell találniuk, hogy időt nyerjenek. Az elején kevesebb kardcsörtetès, több pozitív üzenet, aztán ha átvettèk a politikai hatalmát, bele lehet csapni a lecsóba.

Az olaszok bedönthetik az eurozónát is...

duckdodgers™

Well-Known Member
2012. március 5.
3 592
19 650
113
Azok a pajkos kis "holland" csínytevők!!!
Hiába na, a fejlett nyugati értékek csak utat törnek! Brüsszel valószínűleg ezt hiányolja tőlünk.
Hát X elvtársat/elvtársnőt már meg sem akarják ölni?

kegyetlen petymeg

Well-Known Member
2020. április 18.
1 483
10 106
113
Ausztriai kerítés építés rövid sztori,

- szinte még el sem kezdtem, csak egy 1,5 méteres támfal alapját ásogattam,mikor már feljelentett a kedves szomszédasszony... jöttek rögtön fotozkodni a gemeindétől mit csinálok, miért hogyan, stb... ezt meg kell ám terveztetni baumeisterrel , különben is ki lesz a kivitelező, hámondom én ki más,ez csak egy kerítés, kb néztek rám mint ufora.;)

Baumeister az én A4-es kezdetleges kis rajzaimat, melyet otthon a konyha asztalnál egy vonalzóval meg tollal rajzoltam , na szóval ezt lefénymásolta 5 példányba dossziéban lefüzve , elejére rakott egy stemplit 300 eur.
Papírok beadva a Gemeindéhez, jött az ajánlott levél helyszini bejárás lesz , minden 17 méteren belüli szomszéd, a közut kezelő, a baumeister a polgármester asszony , a helyi főépítész, a helyi politikai megbízott, (igen az is van! mi kápó-nak hívjuk :) ) egy kissebb falu gyűlést rittyentettek össze ca. 20-25 ember.
Csak jöttek jöttek az autók, há mondom egy büfé sátrat csak kellett volna állítani snapszal szendviccsel, sütikével.. ;) bár akkor lehet maradtak volna vacsorára is :D
Van egy kis zsák út ami csak hozzánk és a szomszédasszonyhoz jön be de gemeinde tulajdon, ők tolják a havat télen na szóval tegyem beljebb a kerítést legalább 50 centivel, mert a hótoló ha megsérti a kerítést ők azt nem fizetik, az ut másik oldalán egy kaszáló rét van mondom tolja abba az irányba probléma megoldva, a végén 30 centivel beljebb rakva meg egyeztünk.
Jött az ujabb hűlyeség hogy egy főldmérővel méressem ki a telek határt, ott már a főépítész szolt nekik hogy ezt nem kéne erőltetni, mert a rajz szerint ennek a kis útnak egyenesnek kéne lenni innen a ház saroktól, de ez olyan görbe be mifelénk, hogy valószínű még nekik kéne kárpotlást fizetni vagy ujjra épiteni az utat! :D
A végén Jegyzőkönyv hogy milyen magas lehet (1,5 m Burgenland, minden tartomány más) meg hogy megnézték bejárták, senkinek nincs ellenvetése stb.
Röpke 1,5 hónap után megkaptuk az engedélyt egy 300 euros számla kiséretében hogy akkor épithetünk KERÍTÉST !
Há vazzzeeeee ez egy szaros kerítés ,még el sem kezdtük és már 600 eur, meg egy falu gyülés jött össze ;):D:D:):)
Egy jó sűrű, tövises sövénnyel jobban jártál volna.

kegyetlen petymeg

Well-Known Member
2020. április 18.
1 483
10 106
113

papajoe

Well-Known Member
2016. február 21.
17 412
58 641
113
To view this content we will need your consent to set third party cookies.
For more detailed information, see our cookies page.

Az EU-s nagyvállalatok már mennének az usába,mert ott hirtelen lett olcsó energia, igazi zsenik ezek a yenkik, de vajon honnan lett hirtelen olcsó olajuk,gázuk,atomenergiájuk?:D
De sebaj,mert az eu,Oroszország elleni szankciói mindjárt bedöntik az Orosz gazdaságot,megállítják a spec katonai műveletet,megbukik Putyin, és minden fasza lesz újra Európában....:rolleyes: