[BIZTPOL] Magyarország

  • Ha nem vagy kibékülve az alapértelmezettnek beállított sötét sablonnal, akkor a korábbi ígéretnek megfelelően bármikor átválthatsz a korábbi világos színekkel dolgozó kinézetre.

    Ehhez görgess a lap aljára és a baloldalon keresd a HTKA Dark feliratú gombot. Kattints rá, majd a megnyíló ablakban válaszd a HTKA Light lehetőséget. Választásod a böngésződ elmenti cookie-ba, így amikor legközelebb érkezel ezt a műveletsort nem kell megismételned.
  • Az elmúlt időszak tapasztalatai alapján házirendet kapott a topic.

    Ezen témában - a fórumon rendhagyó módon - az oldal üzemeltetője saját álláspontja, meggyőződése alapján nem enged bizonyos véleményeket, mivel meglátása szerint az káros a járványhelyzet enyhítését célzó törekvésekre.

    Kérünk, hogy a vírus veszélyességét kétségbe vonó, oltásellenes véleményed más platformon fejtsd ki. Nálunk ennek nincs helye. Az ilyen hozzászólásokért 1 alkalommal figyelmeztetés jár, majd folytatása esetén a témáról letiltás. Arra is kérünk, hogy a fórum más témáiba ne vigyétek át, mert azért viszont már a fórum egészéről letiltás járhat hosszabb-rövidebb időre.

  • Az elmúlt időszak tapasztalatai alapján frissített házirendet kapott a topic.

    --- VÁLTOZÁS A MODERÁLÁSBAN ---

    A források, hírek preferáltak. Azoknak, akik veszik a fáradságot és összegyűjtik ezeket a főként harcokkal, a háború jelenlegi állásával és haditechnika szempontjából érdekes híreket, (mindegy milyen oldali) forrásokkal alátámasztják és bonuszként legalább a címet egy google fordítóba berakják, azoknak ismételten köszönjük az áldozatos munkáját és további kitartást kívánunk nekik!

    Ami nem a topik témájába vág vagy akár csak erősebb hangnemben is kerül megfogalmazásra, az valamilyen formában szankcionálva lesz

    Minden olyan hozzászólásért ami nem hír, vagy szorosan a konfliktushoz kapcsolódó vélemény / elemzés azért instant 3 nap topic letiltás jár. Aki pedig ezzel trükközne és folytatná másik topicban annak 2 hónap fórum ban a jussa.

    Az új szabályzat teljes szövege itt olvasható el.

  • Az elmúlt évek tapasztalatai alapján, és a kialakult helyzet kapcsán szeretnénk elkerülni a (többek között az ukrán topikban is tapasztalható) információs zajt, amit részben a hazai sajtóorgánumok hozzá nem értő cikkei által okozott visszhang gerjeszt. Mivel kizárható, hogy a hazai sajtó, vagy mainstream szakértők többletinformációval rendelkezzenek a fórumhoz képest a Wagner katonai magánvállalat oroszországi műveletével kapcsolatban, így kiegészítő szabály lép érvénybe a topik színvonalának megőrzése, javítása érdekében:

    • a magyar orgánumok, közösségi média oldalak, egyéb felületek hírei és elemzései (beleértve az utóbbi időkben elhíresült szakértőket is) nem támogatottak, kérjük kerülésüket.
    • a külföldi fősodratú elemzések, hírek közül az új információt nem hordozók szintén kerülendők

    Ezen tartalmak az oldal tulajdonosának és moderátorainak belátása szerint egyéb szabálysértés hiányában is törölhetők, a törlés minden esetben (az erőforrások megőrzése érdekében) külön indoklás nélkül történik.

    Preferáltak az elsődleges és másodlagos források, pl. a résztvevő felekhez köthető Telegram chat-ek, illetve az ezeket közvetlenül szemléző szakmai felületek, felhasználók.

Aladeen

Well-Known Member
2021. július 17.
18 188
34 829
113
Az, hogy ki miért harcol, az nem egységes, homogén, egyszerű dolog. Vannak, akik


- populizmusból / karizmából lelkes hívei lettek Zelenszkijnek

- valódi, agresszív neonácik

- az SzBU az kábé a Gestapó és az NKVD szellemi utódja,

- lokálpatrióta, átcsap simán nacionalizmusba,

- 18-at eléri, és automatikusan besorozzák,

- kényszersorozással fogdozzák a 40 éves építőipari munkást, akit 4 nap gyorstalpaló után Kalasnyikovval küldenek Herszonba ...



A riporterek szorgosan kérdezgetik, Miért sikeres a Harkovi ellenoffenzíva. Az egyik Ukrán katona nyilatkozott erről a helyzetről. Annyit mondott: annyi a szerencsénk hogy ezek ilyen felfoghatatlanul hülyék, és puskalövés nélkül haladunk a közutakon, még az ezeréves BMP-kel is.

F5AEfJp.jpg



Különben az Oroszok nem ilyen demoralizált, és még hülyék is lennének, az ilyenekkel felszerelteknek meddig lenne a morál ?

Az Oroszok is a bénázási sorozatukkal azt keltik, hogy legyőzhetők, nem pedig gőzhenger, mint az USA.
Nagyjából jó értékelés. :)

Napóleon mondta volt, hogy a jó morál háborúban 10x-es erével ér fel. (nagyjábóli idézet)
 

Mark1993

Well-Known Member
2010. augusztus 23.
4 467
13 241
113
Ezt nem is értem mire és mért mondod...

Aki a NATO-ból normális, Nr.1, és bizonyított fegyvereket gyárt, az az USA, és a Franciák. A Britek leépültek, elsorvadtak. A Németek megválogatják, hogy kiknek adnak el, még NATO-n belül is, és kétes minőségűek. Az Európai NATO az Német fegyverekkel van, Portugáliától Lengyelországig, Romániánál és Bulgáriánál is az az opció, de csak bemutatóteremben használhatók, a harctéri körülmények közt, amikor menni kell árkon bokron, és még lőnek is rájuk, befagynak / elolvadnak / koszolódnak / szétesnek / repül a tornyuk. A Lengyelek is szabadulnak tőlük, és gonoszkodnak, hogy a PT-91-es is tud jobb lenni, mint egyes Wunderwaffék.

Vitatható vélemény, de ez van, diszlájkolom a Német fegyvereket.

Vélemény különbságünk ellenére veled egész kulturáltan lehet vitatkozni. Ezt értékelem! ;)

Erről is szól a vita, tartózkodni a szélsőségektől, és emberi hangnem.

Nagyon nem szeretem ezt a konteót miszerint kívülről lett az egész megszervezve! erre semmi bizonyíték!

Nem tartom igazoltnak, hogy Janukovicsot az "EU meg az USA" buktatta meg. Belső forradalom volt, amink sokan örültek nyugaton

Ukrajna már 1993 - 2014 lett olyan rossz hely, és Janukovics az utolsó csepp volt a pohárban. Ukrajna olyanokat termelt ki a rendszerváltásuk során, mint Szemjon Mogiljevics és sok társa, akik a Közép-Európai maffiával is összefonódtak. Ukrajna kis túlzással a világ éléskamrája, hatalmas acélművekkel stb, és mégis Európa legkoldusabb állama, 1993 óta. Értem én hogy nagy a korrupció de akkora van, hogy azt mi elképzelni nem tudjuk.

Egy rakat kettős állampolgárságú (több között amerikaival is bíró) került kormányközeli pozícióba meg nagy cégek vezetőségébe utána. Ez a többes állampolgársággal visszaélés mind az Ukránokra, mind az Oroszokra, és a Fehéroroszokra is jellemző, a tetszőleges Orosz / Fehérorosz / Ukrán politikus / állami vezető / oligarcha családjában a felmenő - lemenő rokonság rendre bír Amerikai, Izraeli, Dél-Afrikai állampolgárságokkal, arra az esetre, ha süllyedne a hajó.

Porosenkó és Zelenszkij alatt is ugyanakkora, sőt még nagyobb szegénység, korrupció, és jövőkép nélküliség lett. És hogy Ukrajnában is ugyanaz a maffializmus van, mint Oroszországban. Ukrajnában nem egy politikust hol színleges tárgyalással küldtek kivégzőosztag elé, más meg az ellenőrző pontnál tűzharcba keveredett és a helyszínen megölték. Ilyenek akarnak demokráciát tanulni.

Még pár év korrupció a jelenlegi kormánytól és Ukrajnában megint erőszakkal elzavarták volna a kormányt, és lehetett volna óvatosan kormányozni másabb irányba.

Ugyanannyi szavazat van az EU tanácsban mint másnak és tagfelvételhez az ő szavazat is kell meg egy csomó más ügyben is.
Ez elég erős ütőkártya: bőven elég a kárpátaljai magyarok jogainak javítására ha bármit is akar Ukrajna az EU-val...majd kellő időben elő veheti.

Előszeretettel dobálóznak elvekkel, hogy mindenki egyenlő, de közben gazdasági teljesítőképességileg, akkor Soft Power, Hard Power, és sok más befolyási lehetőséggel mégsem. Nem lehetséges örökké ellenkezni.

Személy szerint a honvédő háborút leszámítva semmilyen háborút nem tartok legitimnek, elfogadhatónak.

Ha mindenki csak védekezne, és támadni nem, akkor ennyi erővel az összes sereget le is lehetne szerelni ? :)
 

Mark1993

Well-Known Member
2010. augusztus 23.
4 467
13 241
113
Remélem a jövőben is ezt teszik! :D

Horribile dictu, nekem mekkora nagy kedvenceim a T-64-es, a T-80U-n alapuló Black Eagle, a T-90M megszokható, a Szu-27-es Flanker család, és a Ka-52-es Alligátor :)

És Nyugati oldalról az Abrams, a Leclerc az már csak funkcionális, a Mirage-ok, az F-15-ös Eagle és F-16-os Falcon-ok.
 
  • Tetszik
Reactions: Venom85

Mark1993

Well-Known Member
2010. augusztus 23.
4 467
13 241
113

Politikai okból az USA túl kevés erőt dobott át miközben ömlött folyamatosan az utánpótlás, hadianyag, ami nem a Kalasnyikovban merült ki, hanem csúcskategóriás fegyverek, akkori mércével, MiG-15 Fagot vs F-86 Sabre, MiG-21 F-13 Fishbed / SA-2 Guideline vs F-4 Phantom II. És még a hadsereg is kézivezérelt volt, hogy hol, mikor, mennyit szabad harcolni, aki önállóan, 100 %-os sikert akart, mint MacArthur, rövid úton leváltották.

Afganisztán (80-as és 2001-2021)

Afganisztán törzsi társadalom, a világtól elzárva, értelmetlenség.

Irak (2003) egyik sem érte el a célját

Az aktív, inváziós fázist megoldották 1,5 hónap alatt, és a harcok utáni békefenntartás az tartott 8 évig, és lett kudarcos.


az ukránok nem lesznek orosz gyarmat és a nyugati befolyás sokkal elviselhetőbb, mint a Putyini elnyomó rendszer.

Románia és Bulgária periféria országok, semmi javulást nem hozott nekik az EU és NATO-tagság. És az Ukránokat sem felebaráti szeretetből toborozzák. Itt inkább két tűz közé kerültek, mert Putyin is valóban egy autoriter, és sajátosan igen buta politikus.
 
  • Tetszik
Reactions: Aladeen

Aladeen

Well-Known Member
2021. július 17.
18 188
34 829
113
Aki a NATO-ból normális, Nr.1, és bizonyított fegyvereket gyárt, az az USA, és a Franciák. A Britek leépültek, elsorvadtak. A Németek megválogatják, hogy kiknek adnak el, még NATO-n belül is, és kétes minőségűek. Az Európai NATO az Német fegyverekkel van, Portugáliától Lengyelországig, Romániánál és Bulgáriánál is az az opció, de csak bemutatóteremben használhatók, a harctéri körülmények közt, amikor menni kell árkon bokron, és még lőnek is rájuk, befagynak / elolvadnak / koszolódnak / szétesnek / repül a tornyuk. A Lengyelek is szabadulnak tőlük, és gonoszkodnak, hogy a PT-91-es is tud jobb lenni, mint egyes Wunderwaffék.

Vitatható vélemény, de ez van, diszlájkolom a Német fegyvereket.
Nekem nincs bajom a német fegyverekkel - pláne ha nem használt szarok. Azért A7-est még nem láttunk harcban és a török torony dobálós A4-esek is hülyén voltak bevetve: gyalogsági támogatás nélkül városias környezetben kínálták magukat a kurdoknak a kilövésre.
Egy komplett hadipart nem írnék le...

Erről is szól a vita, tartózkodni a szélsőségektől, és emberi hangnem.
Hát igen, kár hogy sokaknak ez nem megy.

Ukrajna már 1993 - 2014 lett olyan rossz hely, és Janukovics az utolsó csepp volt a pohárban. Ukrajna olyanokat termelt ki a rendszerváltásuk során, mint Szemjon Mogiljevics és sok társa, akik a Közép-Európai maffiával is összefonódtak. Ukrajna kis túlzással a világ éléskamrája, hatalmas acélművekkel stb, és mégis Európa legkoldusabb állama, 1993 óta. Értem én hogy nagy a korrupció de akkora van, hogy azt mi elképzelni nem tudjuk.

Egy rakat kettős állampolgárságú (több között amerikaival is bíró) került kormányközeli pozícióba meg nagy cégek vezetőségébe utána. Ez a többes állampolgársággal visszaélés mind az Ukránokra, mind az Oroszokra, és a Fehéroroszokra is jellemző, a tetszőleges Orosz / Fehérorosz / Ukrán politikus / állami vezető / oligarcha családjában a felmenő - lemenő rokonság rendre bír Amerikai, Izraeli, Dél-Afrikai állampolgárságokkal, arra az esetre, ha süllyedne a hajó.

Porosenkó és Zelenszkij alatt is ugyanakkora, sőt még nagyobb szegénység, korrupció, és jövőkép nélküliség lett. És hogy Ukrajnában is ugyanaz a maffializmus van, mint Oroszországban. Ukrajnában nem egy politikust hol színleges tárgyalással küldtek kivégzőosztag elé, más meg az ellenőrző pontnál tűzharcba keveredett és a helyszínen megölték. Ilyenek akarnak demokráciát tanulni.

Még pár év korrupció a jelenlegi kormánytól és Ukrajnában megint erőszakkal elzavarták volna a kormányt, és lehetett volna óvatosan kormányozni másabb irányba.
Sosem volt kánaán az világos, de az "önző magyar érdek" szerintem az, hogy tartsák nekünk a Dnyeperen túl az oroszokat. Hogy nem lesz egy erős állam a szomszédunkban, az nem feltétlen baj...
Az EU és NATO tagság eléggé sci-fi nekik - sem őke sem az EU nincs készen egy ekkora "probléma halmaz" befogadására. Valami köztes állapotban fognak dekkolni 1-2 évtizedig...

Előszeretettel dobálóznak elvekkel, hogy mindenki egyenlő, de közben gazdasági teljesítőképességileg, akkor Soft Power, Hard Power, és sok más befolyási lehetőséggel mégsem. Nem lehetséges örökké ellenkezni.
Ezt Orbán is tudja, többnyire megy is az árral. A "nyugat-orosz konfliktusban" nem is mer fontos kérdésekben egyedül szembe menni a többiekkel. A gáz meg az olaj témánál érthető volt az ellenállása, az most nekünk adottság, hogy keletről jön: ebben nem is voltunk egyedül. Csehek, szlovákok bolgárok is velün voltak.

A kisebbségek védelem viszont fontos EU-s téma elvileg, aminek számon kérésével jogosan lépfel bármilyen ukrán-EU közeledés esetén. Hiába neheztálnek ránk Kijevben "nem legendő" segítség miatt kényetelenk lesznek a magyarok kedvében járni, ha szeretnének az EU-hoz és NATO-hoz közeledni. Legkésőbb akkor megoldjuk a nyelvtörvényt problémát...

Ha mindenki csak védekezne, és támadni nem, akkor ennyi erővel az összes sereget le is lehetne szerelni ? :)
Ha teljesen biztosak lehetünk benne, hogy soha senki nem fog háborúzni, akkor tényleg nem kell hadsereg. Sajnos ebben nem lehetünk biztosak, bár az elmúlt 20-30 évben Európa eléggé így csinált...oroszok rácáfoltak a "történelem vége" naiv feltételezésre.
 

Mark1993

Well-Known Member
2010. augusztus 23.
4 467
13 241
113
Azért A7-est még nem láttunk harcban és a török torony dobálós A4-esek is hülyén voltak bevetve: gyalogsági támogatás nélkül városias környezetben kínálták magukat a kurdoknak a kilövésre.

A Törökök semmivel sem vetették be rosszabbul a harckocsijaikat, mint a Szaúdiak, az Emirátusok, Izrael, sőt az Amerikaiak vagy a Britek. Az Abrams, a Leclerc, a Merkava, és a Challenger olyan szintű háborúban vett részt mint a Leopárd 2-es.

És nem is az első négynek a darabkáit kellett összeszedni a sivatagban, pedig azokra is lőttek, találták el őket, és átütötték a páncélzatot, de csak sérültek, amik javíthatók, hol tábori körülmények között, hol hazaszállítva. És MEDEVAC a bennük ülőknek.

De ezenkívül Miért válogatják meg, hogy kiknek adnak el ?

Az Egyiptomiak már 1985-ben érdeklődtek a Leó 2-esek irántuk, eleve letiltották őket a Németek, viszont a Britek a Challenger 1-est, és az Amik az Abrams-üket vitték eladásra.

HIyhVrx.jpg


És 2012-ben meg a Szaúdi és Emirátusbeli rendelést tiltották le, köszönték az Amik és Franciák.

Egy komplett hadipart nem írnék le...

A Leopárdon kívül ott van az Eurocopter Tiger, a Franciák és az Ausztrálok AH-64-es Apache-ra cserélik.

A Puma / Lynx is akkorák, mint a ház, és mégis semmivel nem védettebbek, mint a kipróbált Bradley és BMP-3-as. Az UAE-nél harckocsi a Leclerc, de IFV az BMP-3, és Jemenben nem lőtték ki őket.

Sosem volt kánaán az világos, de az "önző magyar érdek" szerintem az, hogy tartsák nekünk a Dnyeperen túl az oroszokat. Hogy nem lesz egy erős állam a szomszédunkban, az nem feltétlen baj...

Gyenge győztes Oroszország, a seregüket önhibából amortizálták le, hogy azt egy ideig nem építik vissza, és Ukrajna meg területeinek felét - harmadát veszítve is lélegeztetőgépes lesz.

Ha teljesen biztosak lehetünk benne, hogy soha senki nem fog háborúzni, akkor tényleg nem kell hadsereg. Sajnos ebben nem lehetünk biztosak, bár az elmúlt 20-30 évben Európa eléggé így csinált...

Énnekem anélkül is tetszenek a puskák, harckocsik, repülők, hogy rombolásra használnák, és akkor lőtéren vagy tesztpályán békésen bőgessék fel őket.
 
  • Tetszik
Reactions: fip7 and Aladeen

Aladeen

Well-Known Member
2021. július 17.
18 188
34 829
113
A Törökök semmivel sem vetették be rosszabbul a harckocsijaikat, mint a Szaúdiak, az Emirátusok, Izrael, sőt az Amerikaiak vagy a Britek. Az Abrams, a Leclerc, a Merkava, és a Challenger olyan szintű háborúban vett részt mint a Leopárd 2-es.

És nem is az első négynek a darabkáit kellett összeszedni a sivatagban, pedig azokra is lőttek, találták el őket, és átütötték a páncélzatot, de csak sérültek, amik javíthatók, hol tábori körülmények között, hol hazaszállítva. És MEDEVAC a bennük ülőknek.

De ezenkívül Miért válogatják meg, hogy kiknek adnak el ?

Az Egyiptomiak már 1985-ben érdeklődtek a Leó 2-esek irántuk, eleve letiltották őket a Németek, viszont a Britek a Challenger 1-est, és az Amik az Abrams-üket vitték eladásra.

HIyhVrx.jpg


És 2012-ben meg a Szaúdi és Emirátusbeli rendelést tiltották le, köszönték az Amik és Franciák.

Elvileg változás lesz ebben: a hadügyminiszterük jelezte, hogy nem fenntartható, hogy gáncsolják a hadiparuk eladásait.


Leopárdon kívül ott van az Eurocopter Tiger, a Franciák és az Ausztrálok AH-64-es Apache-ra cserélik.
A Tiger tényelg szar lett. Amúgy németek sem kérnek már belőle: nem szállnak be Mk3 upgradbe.


A Puma / Lynx is akkorák, mint a ház, és mégis semmivel nem védettebbek, mint a kipróbált Bradley és BMP-3-as. Az UAE-nél harckocsi a Leclerc, de IFV az BMP-3, és Jemenben nem lőtték ki őket.
Azért a Level 5-6 védelem és StrikeShuled APS magasan jobbá teszi Lynxet mint a legtöbb IFV - pláne BMP-khez képest.

Gyenge győztes Oroszország, a seregüket önhibából amortizálták le, hogy azt egy ideig nem építik vissza, és Ukrajna meg területeinek felét - harmadát veszítve is lélegeztetőgépes lesz.
Nekem a lényeg hogy az oroszok maradjanak a Dnyepetől keletre! :)
Én azért Kherszon felszabadítását még kinézem az ukrnokból - a többit meglátjuk. Ami gazdasági kilátásaikat illeti sosem lesznek Svájc, de nyugati irányultsággal azért biztos jobban járnak mint a Putyinnal járnának...

Énnekem anélkül is tetszenek a puskák, harckocsik, repülők, hogy rombolásra használnák, és akkor lőtéren vagy tesztpályán békésen bőgessék fel őket.
Ajánlom neked a bovingtoni Tankfestet ha még nem voltál. Az erről szól... ;)
 

tarzaan

Well-Known Member
2014. március 25.
11 462
14 174
113
1849, 1944/45 és 1956 - három alkalom amikor fegyverrel lerohantak minket radikálisan átalakítva történelmünk menetét. Te nem vágod a történelmet!


Túl sok orosz propagandát olvasol!
Az a népirtás amit msot csinálnak a ruszkik Ukrajnában.

Ebből az egyik alkalommal mi rohantuk le őket.
 
  • Tetszik
Reactions: Mark1993

Centquri prime

Well-Known Member
2021. december 22.
4 915
24 603
113
Addig volt jó az oroszoknak a "semleges" Ukrajna, amíg a Putyin-báb Janukovicshoz hasonló politikusok vezették az országot
Mondjuk, ehhez talán választást illett volna nyerni, a nem inkább Moszkvához húzó erőknek. Nem nagyon jött össze. Volt viszont narancsos forradalom, meg Euromaidan...
Persze jött az ukáz Moszkvából, hogy be kell szállni a VSZ-be, ami további szovjet itt tartózkodást (megszállást) is lehetővé tette.
Ez miben különbözik a megszállt NSZKban ideiglenesen állomásozó USA csapatoktól?
Magyar lakosság aránya 10-12%, szóval még az sem mondható, hogy az ottani népesség hozzánk akarna tartozni.
Voltál valaha Kárpátalján? Bár nem kell mondanod, mert egyértelmű, hogy nem.
általában véve sohase jó, ha egy diktatórikus ország a szomszédod...
Igen, én is látom, hogy Kuba hány országot rohant le. Ellentétben a Demokratikus Nyugattal.
Oh wait...
osztrák-magyar monarchia
Mi köze az osztrákoknak a németekhez?
szétverték az osztrák magyar monarchiát
Pontosan.
Lehet, hogy a városokban voltak illúzióik az embereknek 56-ban, de aki orosz laktanya közelében lakott annak egy pillanatra sem volt, és nem is lehetett ilyen blődségekkel etetni őket... (pl. hogy az oroszok megkezdték a kivonulást kackac)
Konkrétan tényeket tagadsz.
A második világháborúban Győr és Debrecen felett bombáztak
Meg úgy durván minden nagyobb városban.
Leginkább lakónegyedeket.
Ahogy civil lakossággal bántak, azért nagyon is ők felelnek!
Mint mondjuk végigerőszakolni a nyugat németeket, majd röhögve közölni, hogy az élelemért meg kell dolgozni?
A lengyelek, csehek "nem mentek nekik" a szlovákok, horvátok meg nekik mentek
Látsz a Párizsi békében független szlovák és horvát államot, mert én nem.
ukrajna még mindig kissebb probléma mint a közvetlen orosz szomszédság.
Hmm, egy ország aki szerint nincsenek kisebbségek, vs egy ország, ahol azon megy a fújdiktatúra, hogy az orosz minden tagköztársaságában államnyelv. Nekünk mi a jó?
Felkészületlenül mentek, teljesen irreális célkitűzésekkel.
Én azért eléggé érzem, a "felkészületlenségüket" Mondjuk még egy kicsit marad ez, és megszűnt az iparunk.
propagandailag bukás lenne, és onnan rövid úton a Moszkva folyóban végezné, több kilónyi ólommal.
Miért lenne? Az egész nyugat ellen harcolunk elvtársak. Itt az ideje a mozgósításnak!
"a vörös hadsereg a nagy honvédő háború során nem követett el háborús bűnöket"
Ahogy persze a nyugati hadseregek se. Hogy is mondták a gallok Kr.e 390ben?
Az Osztrák - Magyar Monarchia létrejöttéhez is kellett egy forradalom és szabadságharc, passzív ellenállás, és a sorozatos külpolitikai vereségek, hogy eljussanak egy kiegyezésig, különben nem vettek minket emberszámba.
Ez pontosan így van. Ha nincs a forradalom, nincs szabadságharc és passzív ellenállás se. És 48ban létrejön minden ilyen nélkül az OMM. Lásd még áprilisi tvnyek.
A Magyart, mint hivatalos nyelvet is csak röviddel a forradalom és szabadságharc előtt egyenjogúsították.
A magyar nemesség kérésére, akik a latint követelték államnyelvnek.
A kalapos király még meg is kérdezte, hogy akkor ugye magyar? Mire jött a válasz a rendektől, hogy nem. Aztán a halála után, amikor ott lett volna a lehetőség lett megint a latin.
Ezzel szerintem mindenki tisztában van, de ez nem változtat a lényegen az orosz haderő megtámadta Magyarországot és nagy szerepet játszott a magyar szabadságharc leverésében.
Szövetségesi kötelezettségeit teljesítette, amit a trónfosztással országunk árulói idéztek elő.
Amúgy nem, a gazdasági realitások amúgy is maximum a kiegyezést tették lehetővé. Amit a trónfosztással sikeresen elbaszánk.
Van, aki az Oroszok előtt tette le a fegyvert, mint Görgey. És van, aki meg Osztrák kézre jutott.
Mindenki, Görgey is osztrák kézre jutott. A felségárulást csak azért kerülte el, mert az orosz tiltakozott. De pl Damjanics is az orosz előtt tette le a fegyvert.
hogy ők különbek mint a tobbi nagyhatalom, szerintem pedig nem azok...
Nem, a kérdés az volt, hogy ha a közös 300 éves határ alatt az egy darab 56 ahol ők kezdték félig meddig a balhét, akkor mégis miért a történelemre hivatkoztok?
Habsburg helytartói palotát visszaépítik.
Mármint magyar királyi. És igen, vissza kellene építeni még a Hősök terét is. Ja igen, és a Ferenc József híd neve is a rákosista nevét viseli még mindig.
Putyin most is kihirdette rendeletben
Mutasd a rendeletet.
amit katonák a rokonaikkal folytattak.
A katonák telefonjait elveszik.
Jelen állás szerint az orosz vezetés magasról szarnak ezekre, tagadnak mindet.
Mondjuk több bizonyíték kéne, mint, hogy az ukrán állami tv ezt mondta.
A nyugat tartja el őket, aminek egyelőre mi is részei vagyunk -
Ezt ne mond nekik, mert körberöhögnek.
Remekül tudjuk akadályozni, blokkolni a az EU és NATO törekvéseiket, ha nem változtatnak radikálisan a magyar kisebbség helyzetén.
Mint a szlovák, román magyar kisebbség helyzetén? Egy helyen sikerült radikálisan javítani. Szerbiában. Na ők nem EU/NATO tag.
Most is lényegesen több gázt nem kapunk és olcsónak sem olcsóbb, ellenben egész Európa pipa ránk - még a szoros szövetségesnek vélt V4-ek is.
Kapunk gázt. Ami figyelembe véve, hogy amúgy egy ellenséges tömb része vagyunk igazán meglepő. Amúgy akkor figyelembe véve, hogy mennyire szeretnek a következő vétókor majd nem bajlódnak mindenféle kamu indokkal, szimplán csak megy az utasítás:
Finuccsi. És ha mégis jófiúk leszünk, és a vesénket is odaadjuk, talán Finuccsi ül is elhangzik.
Összességében tehát Magyarország érdeke is, hogy Ukrajna sikeres legyen a honvédő háborújában amennyire csak tud.
Értem, te majd személyesen mész át segíteni lelőni a magyar kisebbséget, vagy csak nézni mész, ahogy felgyújtják őket?
 
  • Tetszik
Reactions: fip7 and Mark1993

Centquri prime

Well-Known Member
2021. december 22.
4 915
24 603
113
az akció orosz állami támogatás nélkül aligha sikerült volna
Mármint azt mondod, hogy az orosz kisebbség kifejezetten szereti, ha rájuk gyújtják a székházat, és halálra erőszakolják a lányaikat?
És Putyin is beírta magát a történelembe, 20 évet regnált, szakadatlanul, államszolgálatosok generációját nevelte ki, azok az emberek nem halnak ki, továbbviszik ezt a korrupt és hasznavehetetlen örökséget.
Az átlag orosz ma jobban él, mint az elmúlt 100 évben bármikor. Mellékesen jobban él, mint az átlag magyar.
Mivel nem tudok oroszul, így ezt nem tudom.
Viszont fotók videók tucatjai igazolják a széleskörű lopkodást illetve itt egy elfogott telefon beszélgetés:
Szóval csak ezt mondta az ukrinfó?
A háborúk általános velejárója a rekvirálás, fosztogatás, sajnos.
Amire amúgy nincs bizonyíték, hogy tömeges lenne.
Kijev elfoglalását is leadták már az Orosz Állami tévében,
Mutasd légyszíves a felvételt...
Az Oroszokon kívül ki az, aki mélyen a háborús övezetben teljesen biztosítatlan, meztelen konvojokkal szaladnak előre (és mészárolják le őket) és csodálkoznak, hogy a villámháború miért fúlt kudarcba ?
Nem tudom, az oroszokon kívül ki háborúzott még kompetens reguláris erők ellen?
Az utolsó talán Korea volt. Na ott az usa támadás pont valami ilyesmin omlott össze.
Kelet-Ukrajnai kényszersorozottak (LNR / DNR)
Valahogy pont tavasszal és ősszel, a hivatalos sorozási időszakban vannak "kényszersorozottak"
Nem tudom miért olyan hihetetlen, hogy az embereknek bepipulnak ha egy számukra fontos már kialkudott EU társulási szerződést kukáz a frissen megválasztott elnök.
Nem tudom miért olyan hihetetlen, hogy az emberek bepipulnak, ha rájuk gyújtják a székházaz...
Teljesen logikus hogy meg nézik keleten vagy nyugaton jobb az életszínvonal és inkább a nyugathoz akarnak közeledni.
Amúgy ez így azért tudod, hogy nem igaz? Biztos vannak ilyen emberek. De hogy a többség? Volt választás, nem ők voltak az.
Pláne Majdanon tüntető fiatalok a nyugti világban vagy ahhoz minél közelebb képzelték el a jövőjüket, nem a leszakadó Oroszország alattvalójaként!
Mind a 10 ezren?
Nem tartom igazoltnak, hogy Janukovicsot az "EU meg az USA" buktatta meg. Belső forradalom volt, amink sokan örültek nyugaton
Ó nem, az nem igazolt. De az egyértelmű, hogy egy pogrom után az oroszok bújtogatnak...
hanem csúcskategóriás fegyverek, akkori mércével, MiG-15 Fagot vs F-86 Sabre, MiG-21 F-13 Fishbed / SA-2 Guideline vs F-4 Phantom II. És még a hadsereg is kézivezérelt volt, hogy hol, mikor, mennyit szabad harcolni, aki önállóan, 100 %-os sikert akart, mint MacArthur, rövid úton leváltották.
Milyen csúcskategória? Levedlett, generációs hátranyban lévő cuccok. Kb mint most a leo 1es
MacArthurt meg nem ezért váltották le
 
  • Tetszik
Reactions: fip7 and Ramzana

pöcshuszár

Well-Known Member
2019. március 21.
22 992
45 116
113
Nagyon nem szeretem ezt a konteót miszerint kívülről lett az egész megszervezve! erre semmi bizonyíték!
Hagyd már abba a standup-ot!
Meg a naív idiótizmust.
Nyilván egy külügyi államtitkár fontos tartozéka volt egy ukrajnai tüntetéssorozatnak.
El nem tudom képzelni, hogy addig hogy nem haltak éhen a tüntetők, amíg Nuland meg nem jelent a Maidanon. 5 nap alatt 3x volt az országban.

Gondold végig, hogy hogy jönne ki, ha ugyenezt Magyarországon csinálja meg! Várjálcsak!
Dehiszen MZP most ismerte el, hogy NGO-kon keresztül itthon is megpróbáltak beavatkozni a választásokba. Aztán nézd meg, hogy egy Schiffer is hogyan reagált erre. Pedig ő aztán minden csak nem Orbán híve.
Azt is próbálják mindenféle factcheck oldalak relaitivizálni, hogy mennyi lóvé ment el az ukrán fordulat támogatására. Pedig csak annyit sikerült leírnu, hogy nem lehet kideríteni, hogy pontosan mire ment el az addig Ukrajnába pumpált 5Mrd USD.
Ismerős?


Pontosan ennyi értelme van az egész - lassan 2 napos - ámokfutásodnak.
 

Centquri prime

Well-Known Member
2021. december 22.
4 915
24 603
113
Így is lehet látni a dolgokat, de ettől az még tény,hogy az orosz haderő úgy támadta meg Magyarországot 1849-ben, hogy nem provokáltuk őket...
De provokáltuk.
A lengyel különítménnyel
Bem támadásával
A trónfosztással.

De mindez kevés lett volna, hogy beszálljanak. Csak valami Ferenc József ott térdelt a cár előtt, hogy gyere légyszíííí

Btw még mindig azon rugóztok, hogy 300 év alatt 5-ször szembe kerültünk velük fegyveresen, amiből 3-szor MI támadtunk, egyszer az akkori 5. cikkely nevében behívták őket, a másik meg a 3. támadásunk egyenes következménye.

Ez alatt amúgy egy nm földet nem csatoltak el tőlünk. Szóval tudod mit, én kiegyezek egy ilyen szomszéddal a kövi 300 évre, és ha még hozzá kikötjük, hogy a kossuth féle felforgatókat fejbe lőjük, mi meg nem támadunk, akkor szerintem egészen jól megúsztuk azt a 300 évet.
 
W

Wilson

Guest
De provokáltuk.
A lengyel különítménnyel
Bem támadásával
A trónfosztással.

De mindez kevés lett volna, hogy beszálljanak. Csak valami Ferenc József ott térdelt a cár előtt, hogy gyere légyszíííí

Btw még mindig azon rugóztok, hogy 300 év alatt 5-ször szembe kerültünk velük fegyveresen, amiből 3-szor MI támadtunk, egyszer az akkori 5. cikkely nevében behívták őket, a másik meg a 3. támadásunk egyenes következménye.

Ez alatt amúgy egy nm földet nem csatoltak el tőlünk. Szóval tudod mit, én kiegyezek egy ilyen szomszéddal a kövi 300 évre, és ha még hozzá kikötjük, hogy a kossuth féle felforgatókat fejbe lőjük, mi meg nem támadunk, akkor szerintem egészen jól megúsztuk azt a 300 évet.
Úgy látom nem láttad azt a hozzászólásomat amelyben ott van feketén fehéren,hogy bizony az orosz csapatok már 1849 január 31-én bevonultak két erdélyi városba, hónapokkal Bem támadása előtt így aztán részben Bem támadására fogni az orosz beavatkozást szerintem abszolut nem állja meg a helyét annál is inkább mert Bem támadása előtt már májusban megindultak az orosz csapatok Magyarország ellen május 13-án törtek be először a kozák csapatok a felvidékre, így szerintem nyugodtan kijelenthetjük,hogy Bem támadásénak ehhez semmi köze.

Ha pedig szerinted a lengyel különítménnyel és Bemmel olyan szinten provokáltuk az oroszokat,hogy egy több mint százezres haderőt küld a magyar szabadságharc leverésére akkor szerintem nekünk az a jó ha minél távolabb vagyunk az ilyen szomszédságtól. De itt jegyzem meg, hogy történelmi tények bizonyítják, hogy nem a lengyel különítmény és Bem volt az oka az orosz intervenciónak.

Ami pedig a Kossuth féle felforgatók fejbe lóvését illleti, ebben mi nagyon eltérő álláspontot képviselünk, mivel én a 1848-1849-es magyar szabadságharcot a történelmünk fontos és büszkeségre okot adót eseményének tartok.
 

alali77

Well-Known Member
2011. szeptember 19.
3 962
9 881
113
Tényleg nem rosszból, de Te ezt az ukrán-orosz "filmet" csak a felétől nézed. 2014 majdan, odessza, nyelvtörvény, keleti két saját megye megtámadása, majd 7 évig kb folyamatos lövetése meg van esetleg? Ha az orosz nem támad februárban, nem védi meg a saját kisebbségét, akkor az ukrán támadott volna. Az teljesen rendben lenne neked? Nem olyan egyszerű ez a történet, hogy jaj a gaz orosz átlépte a hivatalos ukrán határt, szegény ukránok...
Ha a román-cigány koalició fellázadna a két keleti megyénkben az ukrán és román hadseregtől kapott fegyverekkel, mit várnál el a honvédségtől?
A: vonuljunk békésen odébb 60km-vel
B: minden erejét latba vetve küzdjön a területekeért
 

alali77

Well-Known Member
2011. szeptember 19.
3 962
9 881
113
A felhasználók a Vörös Hadsereg volt, de technikailag Sherman harckocsikkal értek elsőnek Berlinbe. Kérd számon Churchill-en, Roosevelt-en, és Sztálinon, hogy miért a végső, kikényszerített győzelemben vívták meg a világháborút, miért nem elégedtek meg a Német csapatok kiverésével országuk területéről, és 1 - 2 bónusz bombázóhadjárattal.

Nval1L9.jpg


A második világháborúban Győr és Debrecen felett bombáztak, megesett, hogy nagyon rossz volt az idő, rossz helyen oldották ki a bombaterhüket a Liberátorok, és a győri gyárkomplexumok helyett mondjuk Töltéstavánál a kiserdőt és a szántót bombázták meg, és van is kettő nagyméretű, 80 éves bombakráter. Ezt leszámítva puskalövés nélkül vészeltük át a háborút.

Most ezért is haragtartónak kéne lennem az Amerikaiakkal szemben ?

Nonszensz, hogy a világháborúért is az Oroszok a hibásak.
Én sváb vagyok, a nagyszüleim is azok. (jó, igazából jobbára sváb a helyes kifejezés, van még bennem matyó, lengyel és bakonyi szlovák vér is. Bár a szlovák ágiak otthon svábul és magyarul beszéltek)
Nagyanyám még 70+ is hetente azzal álmodott amikor az amerikaiak Csepel helyett Budafokot szórták meg, ő 14 évesen feküdt a kishúgán hogy megvédje, és pár órával a bombázás után találták meg őket, nem mertek maguktól felkelni.
Ő azt mondta hogy annak viszont örül, hogy azzal nem álmodik mikor megjöttek az oroszok Budafokra, aki nő volt azt erőszakolta mindenki, neki is volt nagybátyja akit lelőttek az oroszok mert baltával agyoncsapta a feleségét és lányát erőszakoló két oroszt. Napokig tartott az örület.
Aztán jött egy tiszt, akit lopáson, erőszakoskodáson ért a helyszínen agyonlőtte. A mama a 4 lánytestvérével egy padláson volt egy hétig, mikor előjöttek még egy csomó hulla volt mindenfelé.
Az a jó, ha a környéken nincsenek oroszok.
(dédapám két évet ült mert rajta volt a neve egy listán, hogy adakozott a német hadiárvák javára, mikor az oroszok elengedték nem volt hatvan kiló. 190cm magas volt az öreg, a család szerint 10 év volt mire rendbe jött, az erdélyi beovonulásnál rádölt egy gulyáságyú, azzal 44-ig volt kórházban, megbaszta az életét az a szar. Én meg három évesen eltörtem a nagylábujját egy kalapáccsal, mikor segítettem neki járdát csinálni.)
 

senkineksenkije

Well-Known Member
2020. november 22.
525
4 720
93
Moszkvából, a birodalom szívéből engedélyezték a szabadrablást és az erőszakolást. Putyin most is kihirdette rendeletben, hogy amit Ukrajnából lopnak azt megtarthatják, nem lesz felelősségre vonás. Viszikis a mosógépet és a WC-csészét is "tankszámra"
Hogy kit lőnek le és miért, azzal sem kell nagyon elszámolni a lehallgatott mobilbeszélgetések alapján, amit katonák a rokonaikkal folytattak.
Ez nem "etnikai dolog", hanem hogy egy állam miként áll a katonáihoz és civilekhez.

Minden hadseregben előfordulnak túlkapások, de lényeges kérdés hogy az adott hadsereg és állam hadereje miként kezei ezt. Lesz-e következménye, lesz-e felelősségre vonás. Jelen állás szerint az orosz vezetés magasról szarnak ezekre, tagadnak mindet.


Egyszerű: ha megmarad Ukrajna, ők sokkal kevésbé veszélyesek ránk biztonság-politikailag. Akkor sincs a GDP-jük mint a mienk. A nyugat tartja el őket, aminek egyelőre mi is részei vagyunk - még ha sokan szeretnék itt, hogy Oroszország egy oblasztja legyünk inkább.
Remekül tudjuk akadályozni, blokkolni a az EU és NATO törekvéseiket, ha nem változtatnak radikálisan a magyar kisebbség helyzetén. Van fogásunk az ukrán kormányon, közép és hosszútávon mindenképp!

Ezzel szemben egy Oroszországba olvasztott Ukrajnával illetve magával Oroszországgal szemben semími ütőkártyánk nincsen. Annak ellenére, hogy fél kormányunk időről-időre Moszkvába jár hajbókolni és kitüntetést átvenni, azt tesznek velünk az oroszok, amit akarnak! Most is lényegesen több gázt nem kapunk és olcsónak sem olcsóbb, ellenben egész Európa pipa ránk - még a szoros szövetségesnek vélt V4-ek is.
Szóval egy Oroszország dominálta Ukrajna vagy egy orosz-magyar határ létrejötte nem érdekünk semennyire!
Bármikor tarthatnának ebben az esetben egy olyan hadgyakorlatot mint a télen Belaruszban, ami egyszer csak átcsap élesbe! ű
K. nem győz meg az "na de miért tenne ilyet?!?" érvelés.
Azért tenne ilyet, mert más országokkal már megtette és hazánk biztonságának a legjobb, ha nem is tudja megtenni, hogy lerohan.
Ez ne is lehessen egy reális opció egyetlen "birodalom építősdit játszó" orosz vezető szánmára sem!
Ezért úgy gondolom, hogy fontos, hogy Ukrajna meg maradjon legalább a Dnyeperig és fedezze seggünket! Minél távolabb vannak az oroszok, annál jobb nekünk!

Azt is gondolom, hogy nincs közvetlen veszély jelenleg és az orosz hadsereg eléggé gyengén szerepel - most épp.
A biztonságunkat azonban hosszútávra kell biztosítani, mert lehet hogy 10-15 év múlva már nem lesznek ennyire bénák.
Összességében tehát Magyarország érdeke is, hogy Ukrajna sikeres legyen a honvédő háborújában amennyire csak tud.


Teljesen semleges Ukrajna nem lehetséges, mert az oroszok azt sem fogadnák el: ha nem szimpi nekik az elnök, akkor beavatkoznak így vagy úgy (lásd Janukovics bukása utáni "kis zöld emberkés" Krím-foglalás, az ukrán kormányok folyamtos gázzal zsarolása).
A keleti megyék "fellázítása" (az akció orosz állami támogatás nélkül aligha sikerült volna), illetve Krím megszállása egyértelműen nyugat irányba lökte az ukrán vezetést. A februári támadás meg teljesen oda kötötte Ukrajnát felégetve minden hidat keleti irányba.
A semleges Ukrajna lehetősége már rég elúszott, most már végképp lehetetlen koncepció.
Itt a kérdés, hogy mennyire lesz ténylegesen beintegrálódva a nyugati világba. Ez a kérdés is csak évek múlva dőlhet el...NATO tagságuk elég esélytelen, az EU is necces.
"Hogy kit lőnek le és miért, azzal sem kell nagyon elszámolni" Ezt az oroszokra írtad.

Azt valahogy kifelejted, hogy az amerikaiakat sem vonják, vonták felelősségre, hogy ki kit lőtt le külföldön egy-egy hadművelet során. Céllövészet temetési vagy lakodalmi menetre. Meg ami nem kerül nyilvánosságra.
Az ukránok is felelősségre vonás nélkül lőhetnek le "együttműködőket", "kollaboránsokat".

Amúgy meg egyik nagyhatalom sem különb a másiknál. Érdekszféráik vannak, a megtartás érdekében bármit megtesznek. Nincs bíróság, amelyik elítélné őket. Lásd a Hágai bíróság egy piti állam Hollandia részvétele a Srebrenicai mészárlásnál.
 
  • Tetszik
Reactions: Mark1993

Mark1993

Well-Known Member
2010. augusztus 23.
4 467
13 241
113
Az a jó, ha a környéken nincsenek oroszok.

US military raped as many as 190,000 German women by the time West Germany regained sovereignty in 1955, with most of the assaults taking place in the months immediately following the US invasion of Nazi Germany. The author bases her claims in large part on reports kept by Bavarian priests"[82]

A study by Robert J. Lilly estimates that a total of 14,000 civilian women in England, France and Germany were raped by American GIs during World War II.[74][75]

Many of the American rapes were gang rapes committed by armed soldiers at gunpoint.[78]
 

Mark1993

Well-Known Member
2010. augusztus 23.
4 467
13 241
113
Mutasd légyszíves a felvételt...

Barokkos túlzás.

Nem tudom, az oroszokon kívül ki háborúzott még kompetens reguláris erők ellen?

A háborút nem úgy kell kezdeni, hogy fényes reggel a sztrádán km-es hosszúságú konvojokkal vonulunk, hanem légicsapások, minimum 1 hétig. És azután szétzilálva semmi védekezést nem tudnának. Továbbmegyek, a Szovjet korszakban sorozatgyártott dolognak tervezték az aktív védelmi rendszereket, ha most is ott csücsülne az Aréna az Orosz harckocsikon, a kilövések 90 %-a elkerülhető lett volna.

Milyen csúcskategória? Levedlett, generációs hátranyban lévő cuccok. Kb mint most a leo 1es
MacArthurt meg nem ezért váltották le

A Koreai háború 1950 - 53-ban volt, akkoriban mind az F-86-os Sabre, mind a MiG-15-ös Fagot egyenrangúak voltak, vagy nem ? És Vietnám idején is a MiG-21 F-13 Fishbed mivel lett volna rosszabb, mint az F-4 Phantom II ?
 
  • Tetszik
Reactions: ravenlord