[HÍREK] Ukrajnai fegyveres konfliktus

  • Ha nem vagy kibékülve az alapértelmezettnek beállított sötét sablonnal, akkor a korábbi ígéretnek megfelelően bármikor átválthatsz a korábbi világos színekkel dolgozó kinézetre.

    Ehhez görgess a lap aljára és a baloldalon keresd a HTKA Dark feliratú gombot. Kattints rá, majd a megnyíló ablakban válaszd a HTKA Light lehetőséget. Választásod a böngésződ elmenti cookie-ba, így amikor legközelebb érkezel ezt a műveletsort nem kell megismételned.
  • Az elmúlt időszak tapasztalatai alapján házirendet kapott a topic.

    Ezen témában - a fórumon rendhagyó módon - az oldal üzemeltetője saját álláspontja, meggyőződése alapján nem enged bizonyos véleményeket, mivel meglátása szerint az káros a járványhelyzet enyhítését célzó törekvésekre.

    Kérünk, hogy a vírus veszélyességét kétségbe vonó, oltásellenes véleményed más platformon fejtsd ki. Nálunk ennek nincs helye. Az ilyen hozzászólásokért 1 alkalommal figyelmeztetés jár, majd folytatása esetén a témáról letiltás. Arra is kérünk, hogy a fórum más témáiba ne vigyétek át, mert azért viszont már a fórum egészéről letiltás járhat hosszabb-rövidebb időre.

  • Az elmúlt időszak tapasztalatai alapján frissített házirendet kapott a topic.

    --- VÁLTOZÁS A MODERÁLÁSBAN ---

    A források, hírek preferáltak. Azoknak, akik veszik a fáradságot és összegyűjtik ezeket a főként harcokkal, a háború jelenlegi állásával és haditechnika szempontjából érdekes híreket, (mindegy milyen oldali) forrásokkal alátámasztják és bonuszként legalább a címet egy google fordítóba berakják, azoknak ismételten köszönjük az áldozatos munkáját és további kitartást kívánunk nekik!

    Ami nem a topik témájába vág vagy akár csak erősebb hangnemben is kerül megfogalmazásra, az valamilyen formában szankcionálva lesz

    Minden olyan hozzászólásért ami nem hír, vagy szorosan a konfliktushoz kapcsolódó vélemény / elemzés azért instant 3 nap topic letiltás jár. Aki pedig ezzel trükközne és folytatná másik topicban annak 2 hónap fórum ban a jussa.

    Az új szabályzat teljes szövege itt olvasható el.

  • Az elmúlt évek tapasztalatai alapján, és a kialakult helyzet kapcsán szeretnénk elkerülni a (többek között az ukrán topikban is tapasztalható) információs zajt, amit részben a hazai sajtóorgánumok hozzá nem értő cikkei által okozott visszhang gerjeszt. Mivel kizárható, hogy a hazai sajtó, vagy mainstream szakértők többletinformációval rendelkezzenek a fórumhoz képest a Wagner katonai magánvállalat oroszországi műveletével kapcsolatban, így kiegészítő szabály lép érvénybe a topik színvonalának megőrzése, javítása érdekében:

    • a magyar orgánumok, közösségi média oldalak, egyéb felületek hírei és elemzései (beleértve az utóbbi időkben elhíresült szakértőket is) nem támogatottak, kérjük kerülésüket.
    • a külföldi fősodratú elemzések, hírek közül az új információt nem hordozók szintén kerülendők

    Ezen tartalmak az oldal tulajdonosának és moderátorainak belátása szerint egyéb szabálysértés hiányában is törölhetők, a törlés minden esetben (az erőforrások megőrzése érdekében) külön indoklás nélkül történik.

    Preferáltak az elsődleges és másodlagos források, pl. a résztvevő felekhez köthető Telegram chat-ek, illetve az ezeket közvetlenül szemléző szakmai felületek, felhasználók.

SenkiFia

Well-Known Member
2022. április 4.
1 443
12 410
113
Ha van esze Európának (főleg a keleti felének és persze a németeknek), akkor nem állítja újra elő ugyanezt a függő helyzetet, csak most egyoldalú orosz helyett egyoldalú amerikai/norvég/arab/bármilyen kitettséggel, hanem azt csinálja, amit mindig is kellett volna, csak épp lusta és naiv volt: elfogadja végre a nyilvánvaló tényt, hogy az ellátásbiztonságnak bizony ára van és diverzifikálja a beszerzési forrásait. És persze kiváltja megújulóval, amit ésszerűen ki lehet váltani.
És ez a diverzifikálás mennyire tetszene amerikának? Szerintem semennyire, hisz amerikának az a célja, hogy:
1) Mindenképp függjön európa tőlük
2) Semmiképp se legyünk jóba az oroszokkal

Egyébként én azt látom, hogy febr. 24 előtt tökéletesen megfelet az orosz gáz, semmi probléma nem volt vele. Aztán hirtelen, utasításra le kell válni az orosz gázról. Nemtudom kinek az érdekeit szolgálja ez, de hogy a polgárokét nem, az biztos.
Már csak azért sem, mert mindegyik alternatív megoldás drágább, és ugye tudjuk, hogy kik fizetik ezt meg. Nem a politikusok..

Egyébként bocs az offért.
 

GI83

Well-Known Member
2022. március 13.
1 427
12 113
113
És vajon ezért hányszor kerül többe, mint egy egyébként minden szempontból korszerűnek és a maga kategóriájában kifejezetten jónak mondható Kh-101?

Úgyértem mindenestül, az atommeghajtás miatti összes extra tárolási-karbantartási-biztonsági és egyszer majd leszerelési költségekkel együtt?

Nézd.. a manhatten terv sem volt olcsó.
Stratégiai nukleáris arzenál nélkül ma pedig még egy ország szuverenitása is elképzelhezetlen. Mert különben az olyan agresszor országok, mint az Usa, gyarmattá teszik.
A szabadság ára.
Szerintem hosszútávon óriási jentősége van. Megreformálhatja az iparágat. És megfelelően kompakt.
Annak idején a sugármeghajtás is drága volt. Ma meg elképzhelhetetlen.
Usa sem hiaba próbálkozik, az űrprogramból megfinanszírozni.nem tudom mennyi lehet a lemaradásuk.
 

Catles

Well-Known Member
2021. február 5.
497
1 688
93
Ahogy eddig Szíriában az atlantisták, most az orosz figyel és tanul, majd hasznosítja a megszerzett tudást. És közben - amíg a nyugati ifjúság bulikázik - addig ő edzi a lándzsa hegyét az ukrán tűzben.
Kb. erre megy ki a mostani orosz tesze-tosza-ság!

Nagyon nem tudom elfogadni amit írsz. Természetesen van amikor az ember kénytelen harcolni, de szerintem csak egy beteg ember indítana háborút és nyomorítana meg egy generációt csak azért hogy megedze azokat. Ennek megfelelően szerintem most sem ez történik.

(Amúgy nem tudom a társadalom számára mennyire nagy edzés egy traumatizált frontszolgálatos)
 

orosz_macska_bad

Well-Known Member
2022. március 3.
594
6 309
93
Ahogy eddig Szíriában az atlantisták, most az orosz figyel és tanul, majd hasznosítja a megszerzett tudást. És közben - amíg a nyugati ifjúság bulikázik - addig ő edzi a lándzsa hegyét az ukrán tűzben.
Kb. erre megy ki a mostani orosz tesze-tosza-ság!
Oo.-nak nem Ukrajna a célja, csak szólok, ha eddig nem jött volna le.
Elmondta decemberben Putyin, hogy mi az elvárása, csak - többségében - nem figyeltetek, és nem is vettétek komolyan. Ahogy most sem akarja a többség komolyan venni, mert, hogy: "az ukrikat sem tudja legyőzni, hogy jönne ő a dicső NATO-hoz!".
Csak figyeljetek!
Lehet pozitív dolgokat mondani az orosz haderőről, de a megszerzett tudás hasznosítása nincs köztük. Egyébként ez inkább a politika sara, mint magáé a haderőé.
 
  • Tetszik
Reactions: Árpicsek

orosz_macska_bad

Well-Known Member
2022. március 3.
594
6 309
93
Politico amerikai kiadvány: Az iráni drónok orosz fegyveres erők általi használata nagy problémává vált az ukrán hadsereg számára
Nagyon hatékony fegyver lehet, ha így sírnak a kaprok miatta.
Ami nem fér a fejembe, hogy az orosznak miért kell Iránig menni ezért a technikáért. Aki erre tud racionális magyarázatot adni annak jár egy virtuális csoki.
 

vontod

Well-Known Member
2017. június 14.
718
7 286
93
Ami nem fér a fejembe, hogy az orosznak miért kell Iránig menni ezért a technikáért. Aki erre tud racionális magyarázatot adni annak jár egy virtuális csoki.
Talán azért mert valami "okos" szerint a drónozás az gyerekjáték és a mindent elsöprő tüzérségi fölény mindenre IS elég. Egyébként én már ezerrel szervezném a magyar speed drón bajnokságot, influenszereket állítanák a témára, megkönnyíteném a drónozást, pénzdíjakat ajánlanék fel. Tv, onlie közvetítés. Pár év és olyan durva drónpilótáink lennének, hogy gyakorlatilag az elitbe kerülnénk. Iskolákban drónépítő versenyek. Stb stb...
 

aamen

Well-Known Member
2015. november 28.
1 414
6 898
113
Ami nem fér a fejembe, hogy az orosznak miért kell Iránig menni ezért a technikáért. Aki erre tud racionális magyarázatot adni annak jár egy virtuális csoki.
ez ugyanaz a történet hogy miért nincs preciziós bomba a szuhojokhoz vagy hogy miért rozsdás a letárolt kalasnyikov: igor pont ugyanakkora fizetést előléptetést buksisimogatást kap akkor ha azt jelenti napról napra hónapról hónapra hogy ott van a raktárban 123.456 zsírúj állapotú kalasnyikov és ez így is van mint ha ugyanazt jelenti de hagyja azokat elrohadni a fenébe karbantartás helyett meg elmegy pecázni vodkázni vagy kurvázni
és pontosan ugyanez működik amikor szergej jelenti a főnöknek hogy nézze itt dübörög nyolc szu 35 és négy szu 57, nézze hogy pörögnek forognak, szergejnek pont ugyanakkora fizetés elismertség és pozíció azt a pörgőforgó szuhojt odaszervezni valami tíz példányban létező sorozatgyártásra alkalmatlan fegyver makettjével mint ugyanannak a sorozatban gyártott normális számban rendelkezésre álló igazi példányaival
és ugyanez igaz a drónokra vagy bármi másra is, elég ha jelentjük hogy fasza drónjaink vannak esetleg néha bemutatunk egyet-egyet amiből épül havonta egy példány egy manufaktúrában, jóleszaz
és mindegy hogy a hadsereg főparancsnoka egy alegység parancsnoka vagy egy kamcsatkaalsói raktáros vagyunk, ha az egész hadsereg ezzel az exszovjet mentalitással van átitatva akkor ez így fog működni
ld. még a tárgyban az alapművet:
 

mindenen kívül

Well-Known Member
2019. szeptember 18.
6 471
18 371
113
Kedves Roni!

Írnánk érveket csak nem nagyon érted meg őket, sajnos.
Az Öböl háborúval példálózol, miközben ott egy akkora területre koncentrálódtak a szárazföldi harcok, mint a magyar alföld XD
Aztán ezt se sikerült elfoglalni, tűzsünet alatt kivonultak az irakiak és eközben bombázta meg őket a NATO. Mondjuk ez szerintem háborús bűn, de nekik ugye mindent is lehet.... Így szabadult fel Kuvait....
Ezzel szemben ukrajna sokkal nagyobb, mint Németország, (Konkrétan Németország+Lengyelország=Ukrajna).
Ezt "kellene" elfoglalniuk az oroszoknak tized annyi emberrel, mint amit a NATO és a fél világ bevetett a 3 magyar megyényi Kuvait ellen :D

Mi is sokszor leírtuk, hogy ez egy nagyon furcsa háború. Példának okáért mai napig van az ukránoknál villany, a hidak egy része még áll stb...
Valószínűleg inkább arról lehet szó, hogy nem ukrajnát akarják a ruszkik legyőzni, hanem Európát, amely már most is döglődik pedig nem is hadviselő fél.
Télen az EU lényegében meg fog semmisülni konkrétan.
Ki fogja ezen szarrá röhögni magát?
Az USA meg az Oroszok. ;)
Nem tudom, hogy feltűnt-e , hogy mindenki a levedlet szarját küldi oda harcolni. Miközben a gáz és az olaj ár a csillagos eget verdesi, az EU meg recesszióban. Elég csak megnézned a dollár-Euró árfolyamot, vagy, hogy hova vissza jött rubel.
A harccselekmények itt csak színházként funkcionálnak. Az igazi háború a gazdasági térben zajlik. Szerintem.

Történelmi dolgokkal sem vagy tisztában. 1991. januárban lejárt az a határidő, ami miatt februárban szétverték az iraki haderőt. Csak Oroszország alternatív történelmet szeretne magának utólag gyártani.
:)

Az EU pusztulását várhatod. Oroszországnak nem lesz hozzá köze.
Ez a fél éves szenvedés a bizonyíték rá, Ukrajnával sem bír. ;)
 

malleusorbis

Well-Known Member
2022. március 21.
770
7 008
93
Próbálod megint megmagyarázni, csűrni, csavarni, bizonyítani, hogy rendben van ez, nincs itt baj, ez volt a terv, csak fél kézzel háborúznak.
A szíved mélyén te is tudod, de nem mered kimondani: LESZEREPELT AZ OROSZ HADERŐ!
Hmm... Most azon gondolkodom, hogy melyik a fatálisabb, leszerepelni vagy megsemmisülni? Hmm...
 
  • Imádom
Reactions: Kim Philby

Öregtankos

Well-Known Member
2022. február 26.
5 787
40 099
113
Támadás Donbász ellen: helyzet Kelet-Ukrajnában
2022. szeptember 26-ig

Harkov irány:

▪️Az ukrán alakulatok fokozták offenzívájukat a harkovi régió keleti részén, hogy elérjék az LPR határait.

▪️Kupjanszktól északra az ukrán hadsereg 14. Ombre egységei kivonultak Gorobyevka és Dvurechnoye környékéről Tavolzhanka irányába.

▪️Tavolzhankán északnyugat felől nyomul előre az ellenség: pillanatnyilag a vasúti sínek közelében tudták megvetni a lábukat az ukrán katonaság.

▪️Az ukrán fegyveres erők parancsnoksága a Kupjanszktól északra fekvő erdőkben a Liman 1. elleni támadásra készül.

Liman irány:

▪️Az ukrán alakulatok képesek voltak északról megkerülni az Orosz Fegyveres Erők Drobisevo melletti hídfőjét, és Redkodub közelében kiterjeszteni a front áttörését, ellenőrzésük alá véve Novoét és Karpovkát. Később Novoye-t Katerinovkával együtt visszafoglalta a 20. egyesített fegyveres hadsereg.

▪️Drobisevo falut még mindig a szövetséges erők irányítják.

▪️Az ukrán fegyveres erők parancsnoksága erősítést ad át ebbe a szektorba a Szvatovo-Borovoe autópálya további elérése érdekében. Harcok folynak Redkodubtól északra.

▪️Délen a Drobyshevo-Shandrigolovo vonalon folytatódnak az összecsapások.

Az ellenség két csapásmérő csoporttal kísérelte meg áttörni a szövetséges erők védelmét Shandrigolovo közelében Karpovkától, de felszerelési és munkaerő-veszteséget szenvedett, ami után visszavonult eredeti állásaiba.

▪️Az ukrán hadsereg újabb kísérletei Liman megrohanására Ozernyből és Shchurovoból szintén kudarcot vallottak.

▪️Az orosz parancsnokság célja, hogy megpróbálja lekötni az ellenség előrenyomulását, és időt nyerni a védelem megerősítésére ezen a területen.

Bahmut (Artemovszk) irány:

▪️A "PMC Wagner" rohamosztagok kelet felől tudtak behatolni Otradovkába, és elvágták a falu déli részét az ellenségtől. Folytatódik a támadás az ukrán fegyveres erők fellegvára ellen az Artemovszk-Majorszk autópályán Nyikolajevka közelében.

A Wagner-egységek Zaitsevo déli peremén foglaltak állást, és mélyen behatoltak a falu délkeleti részének magánszektorába. A vadászgépek a Donbaszkaja alállomás felől is Zaicevo felé haladnak.

▪️Az orosz egységek akcióinak kombinációja a front ezen szektorában lehetővé teszi, hogy délről, keletről és északról elérjék Bahmutot (Artemovszk), hogy később több irányból megtámadják.

Luhanszki régió:

▪️A Luhanszki Népköztársaságban az ellenség Rubizsnét, Alcsevszket, Travnyevojét és Sztarobelszket ágyúzta, településeken megrongálódott a civil infrastruktúra.

Donyecki irány:

▪️Az 56. dandár és a 79. dandár ukrán egységei megpróbálták megrohamozni a szövetséges erők állásait Maryinkában, de miután hatalmas tüzérségi tűz alá kerültek, visszavonultak.

▪️Az Ugledar szektorban az ellenség arra készül, hogy megrohamozza a szövetséges erők pozícióit Prechistovkában, hogy további hozzáférést biztosítson a Pavlovka-Blagoveshchenka vonalhoz.

Zaporozhye irány:

▪️Az ukrán alakulatok az orosz fegyveres erők állásai elleni támadásra készülnek: mozgósított állampolgárok erősítése érkezett a 102. csapatdandár vozdvizenkai helyszínére. Több tucat ellenséges katonát telepítettek a Gulyai-Pólus környékére.

▪️Valószínűleg az ukrán parancsnokság dezinformációs kampányt indított az ukrán fegyveres erők helyzetéről a térségben, hogy az orosz fegyveres erőket felkészült és célzott állások elleni támadásra csábítsa.

▪️Az Orosz Fegyveres Erők egységei rakéta- és tüzérségi csapásokat indítottak az Ukrán Fegyveres Erők Gulyaipole-i parancsnoki állomására és a 65. OMB 3. századának Felsőtersán.

Krivoy Rog irány:

▪️A front ezen szektorában nincs változás, az ukrán fegyveres erők azonban erősítést gyűjtenek Petrovka és Vysokopole térségében.

▪️Az ukrán DRG-k Arhangelszk közelében működnek.
 

malleusorbis

Well-Known Member
2022. március 21.
770
7 008
93
Kicsit sajnálom ezt a jól lakott napközist.

Nem veszi észre, hogy proxy háborút vív, mások érdekeiért? Hogy eszközként használja Moszkva őt és a népét? Húsdarálóba küldi a jó muszlin csecsen ifjakat?
Mások háborúját vívja?
Kicsit sajnálom ezt a kokós bohócot.

Nem veszi észre, hogy proxy háborút vív, mások érdekeiért? Hogy eszközként használja USA őt és a népét? Húsdarálóba küldi a jó ukrán ifjakat?
Mások háborúját vívja?
 

Mivec

Well-Known Member
2022. március 2.
325
3 643
93
ez ugyanaz a történet hogy miért nincs preciziós bomba a szuhojokhoz vagy hogy miért rozsdás a letárolt kalasnyikov: igor pont ugyanakkora fizetést előléptetést buksisimogatást kap akkor ha azt jelenti napról napra hónapról hónapra hogy ott van a raktárban 123.456 zsírúj állapotú kalasnyikov és ez így is van mint ha ugyanazt jelenti de hagyja azokat elrohadni a fenébe karbantartás helyett meg elmegy pecázni vodkázni vagy kurvázni
és pontosan ugyanez működik amikor szergej jelenti a főnöknek hogy nézze itt dübörög nyolc szu 35 és négy szu 57, nézze hogy pörögnek forognak, szergejnek pont ugyanakkora fizetés elismertség és pozíció azt a pörgőforgó szuhojt odaszervezni valami tíz példányban létező sorozatgyártásra alkalmatlan fegyver makettjével mint ugyanannak a sorozatban gyártott normális számban rendelkezésre álló igazi példányaival
és ugyanez igaz a drónokra vagy bármi másra is, elég ha jelentjük hogy fasza drónjaink vannak esetleg néha bemutatunk egyet-egyet amiből épül havonta egy példány egy manufaktúrában, jóleszaz
és mindegy hogy a hadsereg főparancsnoka egy alegység parancsnoka vagy egy kamcsatkaalsói raktáros vagyunk, ha az egész hadsereg ezzel az exszovjet mentalitással van átitatva akkor ez így fog működni
ld. még a tárgyban az alapművet:
Sajnos ez szóról szóra igaz. És ami még szomorúbb, hogy ezt látom terjedni Magyarországon is.
 

zsolti

Well-Known Member
2015. augusztus 8.
16 425
44 144
113
Ha van esze Európának (főleg a keleti felének és persze a németeknek), akkor nem állítja újra elő ugyanezt a függő helyzetet, csak most egyoldalú orosz helyett egyoldalú amerikai/norvég/arab/bármilyen kitettséggel, hanem azt csinálja, amit mindig is kellett volna, csak épp lusta és naiv volt: elfogadja végre a nyilvánvaló tényt, hogy az ellátásbiztonságnak bizony ára van és diverzifikálja a beszerzési forrásait. És persze kiváltja megújulóval, amit ésszerűen ki lehet váltani.
Ezt kéne, közös EU-s haderővel. De nem USA bábokkal az EU vezető országainak kormányában, és olyan EU-s csúcsvezetőkkel mint Ursula.
 

Ursula

Well-Known Member
2022. február 25.
5 294
44 918
113

Oroszország új szövetségi körzetének élére Rogozin kerülhet​


A Vedomoszti a Szövetségi Tanácsban, az elnöki adminisztrációban és a krími kormányban található forrásokra hivatkozik.

A Roszkozmosz korábbi vezérigazgatója, Dmitrij Rogozin állhat az új közigazgatási-területi egység élén.

A források egy új szövetségi körzet létrehozásának szükségességét napjaink Taurida tartományának „nehéz helyzetével”, illetve azzal magyarázzák, hogy az új területek irányításához politikai nehézsúlyra van szükség.
Korábban olyan pletykák keringtek a weben, hogy a kegyvesztett ukrán oligarchát, Viktor Medvedcsukot éppen azért engedték szabadon egy fogolycsere során, hogy vezető pozícióba kerüljön a felszabadított területeken. Ez egyértelműen negatív értékelést kapott a lakosság szó szerint minden szegmense körében.


Источник: https://rusvesna.su/news/1664257847
 
  • Imádom
  • Tetszik
Reactions: cirqle and Nemerson

alali77

Well-Known Member
2011. szeptember 19.
4 001
9 976
113
Jaj.
Még mindig azt gondolom hogy nyernek az oroszok mert az ukrán hadsereg előbb fog kiverezni, aztán 20 év partizán háború Ukrajnában és utána kivonulnak egy európai Afganisztáni hagyva maguk mögött, de egyre inkább kiviláglik hogy az az egész ország olyan mint náluk egy leszakadt borsodi falu.
Ezzel a háborúval vége lesz évtizedekre az orosz nagyhatalmi álmoknak.
Amit sajnálok hogy űrkutatásban meg teljesen vissza fognak esni ahogy elfogy az a technológia amit a Szovjetunió felhalmozott. Az USA és Kína mindent elvisz a világ elöl, egy Eu-orosz űr együttműködés lehetett volna esély ellenük.
 

Ursula

Well-Known Member
2022. február 25.
5 294
44 918
113

Zaluzsnij, az ukrán fegyveres erők főparancsnoka bejelentette Kijev azon terveit, hogy az ellenségeskedést Oroszországba helyezi át.​


2022. szeptember 27., 09:06 - Közhírszolgálat - OSN
Valerij Zaluzsnij, az ukrán fegyveres erők főparancsnoka az Ukrinform honlapján megjelent cikkében arra buzdított, hogy ne tekintsék az Oroszországgal való konfliktust "közepes intenzitású helyi konfliktusnak".

Azt is közölték, hogy az ukrán parancsnokság tervei szerint 2023-ban fordulópontot kell elérni a fronton, ehhez pedig a Krím elfoglalására van szükség.

A Regnum kiadása megjegyzi, hogy Zaluzsnij az ellenségeskedést Oroszország területére fogja átvinni.

„Az is nyilvánvaló, hogy Zaluzsnij és Zabrodszkij nem Kijev, hanem Washington és London terveit hozta nyilvánosságra. A kijevi rezsim terve a 2023-as katonai hadjáratra pedig csak egy része az angolszászok globális tervének, amelynek végső célja az úgynevezett „Oroszország dekolonizálása” - hazánk több tucatnyi felosztása. a Nyugattól és az orosz nép fizikai megsemmisítésétől függő kvázi államok” – írja a kiadvány.

Korábban a Public News Service azt írta, hogy Gennagyij Alekhin katonai szakértő elmondta, milyen nukleáris fegyverei lehetnek Ukrajnának.

 

SenkiFia

Well-Known Member
2022. április 4.
1 443
12 410
113

Zaluzsnij, az ukrán fegyveres erők főparancsnoka bejelentette Kijev azon terveit, hogy az ellenségeskedést Oroszországba helyezi át.​


2022. szeptember 27., 09:06 - Közhírszolgálat - OSN
Valerij Zaluzsnij, az ukrán fegyveres erők főparancsnoka az Ukrinform honlapján megjelent cikkében arra buzdított, hogy ne tekintsék az Oroszországgal való konfliktust "közepes intenzitású helyi konfliktusnak".

Azt is közölték, hogy az ukrán parancsnokság tervei szerint 2023-ban fordulópontot kell elérni a fronton, ehhez pedig a Krím elfoglalására van szükség.

A Regnum kiadása megjegyzi, hogy Zaluzsnij az ellenségeskedést Oroszország területére fogja átvinni.

„Az is nyilvánvaló, hogy Zaluzsnij és Zabrodszkij nem Kijev, hanem Washington és London terveit hozta nyilvánosságra. A kijevi rezsim terve a 2023-as katonai hadjáratra pedig csak egy része az angolszászok globális tervének, amelynek végső célja az úgynevezett „Oroszország dekolonizálása” - hazánk több tucatnyi felosztása. a Nyugattól és az orosz nép fizikai megsemmisítésétől függő kvázi államok” – írja a kiadvány.

Korábban a Public News Service azt írta, hogy Gennagyij Alekhin katonai szakértő elmondta, milyen nukleáris fegyverei lehetnek Ukrajnának.

hahaha
El fognak párologni ezek a srácok.