[HÍREK] Ukrajnai fegyveres konfliktus

  • Ha nem vagy kibékülve az alapértelmezettnek beállított sötét sablonnal, akkor a korábbi ígéretnek megfelelően bármikor átválthatsz a korábbi világos színekkel dolgozó kinézetre.

    Ehhez görgess a lap aljára és a baloldalon keresd a HTKA Dark feliratú gombot. Kattints rá, majd a megnyíló ablakban válaszd a HTKA Light lehetőséget. Választásod a böngésződ elmenti cookie-ba, így amikor legközelebb érkezel ezt a műveletsort nem kell megismételned.
  • Az elmúlt időszak tapasztalatai alapján házirendet kapott a topic.

    Ezen témában - a fórumon rendhagyó módon - az oldal üzemeltetője saját álláspontja, meggyőződése alapján nem enged bizonyos véleményeket, mivel meglátása szerint az káros a járványhelyzet enyhítését célzó törekvésekre.

    Kérünk, hogy a vírus veszélyességét kétségbe vonó, oltásellenes véleményed más platformon fejtsd ki. Nálunk ennek nincs helye. Az ilyen hozzászólásokért 1 alkalommal figyelmeztetés jár, majd folytatása esetén a témáról letiltás. Arra is kérünk, hogy a fórum más témáiba ne vigyétek át, mert azért viszont már a fórum egészéről letiltás járhat hosszabb-rövidebb időre.

  • Az elmúlt időszak tapasztalatai alapján frissített házirendet kapott a topic.

    --- VÁLTOZÁS A MODERÁLÁSBAN ---

    A források, hírek preferáltak. Azoknak, akik veszik a fáradságot és összegyűjtik ezeket a főként harcokkal, a háború jelenlegi állásával és haditechnika szempontjából érdekes híreket, (mindegy milyen oldali) forrásokkal alátámasztják és bonuszként legalább a címet egy google fordítóba berakják, azoknak ismételten köszönjük az áldozatos munkáját és további kitartást kívánunk nekik!

    Ami nem a topik témájába vág vagy akár csak erősebb hangnemben is kerül megfogalmazásra, az valamilyen formában szankcionálva lesz

    Minden olyan hozzászólásért ami nem hír, vagy szorosan a konfliktushoz kapcsolódó vélemény / elemzés azért instant 3 nap topic letiltás jár. Aki pedig ezzel trükközne és folytatná másik topicban annak 2 hónap fórum ban a jussa.

    Az új szabályzat teljes szövege itt olvasható el.

  • Az elmúlt évek tapasztalatai alapján, és a kialakult helyzet kapcsán szeretnénk elkerülni a (többek között az ukrán topikban is tapasztalható) információs zajt, amit részben a hazai sajtóorgánumok hozzá nem értő cikkei által okozott visszhang gerjeszt. Mivel kizárható, hogy a hazai sajtó, vagy mainstream szakértők többletinformációval rendelkezzenek a fórumhoz képest a Wagner katonai magánvállalat oroszországi műveletével kapcsolatban, így kiegészítő szabály lép érvénybe a topik színvonalának megőrzése, javítása érdekében:

    • a magyar orgánumok, közösségi média oldalak, egyéb felületek hírei és elemzései (beleértve az utóbbi időkben elhíresült szakértőket is) nem támogatottak, kérjük kerülésüket.
    • a külföldi fősodratú elemzések, hírek közül az új információt nem hordozók szintén kerülendők

    Ezen tartalmak az oldal tulajdonosának és moderátorainak belátása szerint egyéb szabálysértés hiányában is törölhetők, a törlés minden esetben (az erőforrások megőrzése érdekében) külön indoklás nélkül történik.

    Preferáltak az elsődleges és másodlagos források, pl. a résztvevő felekhez köthető Telegram chat-ek, illetve az ezeket közvetlenül szemléző szakmai felületek, felhasználók.

aquarell

Well-Known Member
2015. január 20.
15 726
55 708
113
Bor behütve, râgcsâlnivaló kikészitve....
Az nevet, aki a vègén nevet és a vèg mèg messze van. Ez a cirkusz még sokáig fog tartani, annak ellenére, hogy a végeredmèny nagy valószinüséggel elöre látható.

Csak attól tartok, hogy télen nekünk nem lesz mit nevetnünk. Különösen 23 telén...
 

reich_und_roll

Well-Known Member
2016. szeptember 27.
3 981
21 949
113
Ez a putyin gyerek zsenilás stratéga.
b39ef51f23b2605dec994fcde0c70ee6.jpg
 

jimkirk

Well-Known Member
2011. december 16.
286
1 085
93

A fegyveres erők 5 települést szabadítottak fel Liman közelében. A város területén mintegy 5 ezer megszállót vettek körül​


2022. október 1. 11:50

Az ukrán hadsereg megközelítőleg 5-5,5 ezer orosz katonát vett körül a donyecki régió Liman régiójában. A megszállók megpróbálnak áttörni, de sikertelenül.

Ezt Szerhij Cserevaty, az ukrán fegyveres erők keleti csapatainak szóvivője jelentette be a teleton adásában.

"Az orosz csoportot Liman körzetében körülvették " - mondta a szóvivő.

Elmondása szerint ZSU városa közelében 5 település szabadult fel: Yampil, Novoselivka, Shandrygolovo, Drobyshevo és Stavky. Ott jelenleg stabilizációs intézkedések folynak.

Cherevatynak elmondták, hány orosz lehet körülzárva. Korábban a luhanszki OVA vezetője, Szerhij Gaidai azt nyilatkozta, hogy 5000 megszálló van ott.

„Adataink azt mutatták, hogy az orosz csoport [Liman térségében] körülbelül 5-5,5 ezer főt számlált. Az aktív hadműveletek azonban „levonják” a személyzetüket, valamint néhány csoportot, amelyek megpróbáltak áttörni ” – jegyezte meg Cherevaty. Hozzáteszi, hogy a körülvett megszállók végső számát később lehet megmondani.

Emellett a szóvivő elmondta, hogy a megszállók továbbra is próbálnak kitörni Limanból, de a fegyveres erők visszatartják őket. Cherevaty kifejti, hogy Liman felszabadítása fontos Donbász további felszabadítása szempontjából: onnan különösen Kreminnajába és Szeverodonyeckbe lehet költözni.

Wow, egy jelentéktelen 20 ezres település. Ez már megint a nyugati alulinfromált(köztük élek) közvéleménynek szól.
 

rappali_

Well-Known Member
2016. szeptember 18.
3 607
16 330
113
Igazából csődisznó /pipeline pig/, létező és használt berendezés a vezeték állapotának felügyeletére (is).
IMG_5282.jpg



1.vh -azok inkább az oroszok voltak a szerbekkel, RU-t meg kicsit sem kellett nógatni ('hitegetés'? ennyi erővel bármilyen diplomáciai manőverre rá lehet húzni - nagyon gyengusz érv)
2.vh - ki nem támogatta H-t a legeleje előtt? Inkább Mussolini volt, akivel keresték a közös nevezőt, Churchillnek volt
is fejfájása abból, hogy a levelezésük ne kerüljön elő.
Tudjunk mi a "pigging". De Te se gondolod komolyan, h betolnak elé/közé 50kg robbanóanyagot, hogy hátha megszorul az indító utáni első könyöknél.
 
  • Tetszik
Reactions: vontod

ogretankHU

Well-Known Member
2019. december 21.
7 613
26 012
113
Senki se beszélt orosz győzelemről.


Már tegnap este mentek orosz oldalról telegrammon, twitteren, hogy Liman megtette a dolgát, az ukrán vezetés nem fog örülni annak ami most jön.

Legtöbben egy masszív ellentámadásra gondoltak...

A népszavazásokkal lépéskényszerbe kerültek az ukránok, húzniuk kellett egy újabb látványos twitter győzelmet az nyugati npc-k meggyőzésére. Bármi áron.

Mikor 2 hét peremoga után végre tényleg közel kerül a bekerítés lehetősége, az orosz légierő földbe bombázza a tüzérségüket és előretolt csapatokat, majd háborítatlanul visszavonulnak és erről még videókat is közretesznek.

Ez egy nagybetűs Pürrhoszi győzelem.

Ráadásul a twitter bot-okat már megint előre script-elték, mert öntik a kamuhíreket 2000-5500 bezárt oroszra Limannál.
Aranyapám az a baj , hogy még itt is sokan csak néznek de nem látnak ! De nem baj az ördög mindig a részletekbe van !
 

Aurél

Well-Known Member
2022. február 25.
590
4 482
93
Érdekes dolog a Pravdát olvasni ma! Soha nem látott őszinteséggel írnak Limanról, kemény kritikák az ukrán helyzetről, Kadirov dörgedelme is olvasható. Valami nem kerek a történetben. Főoldalon egyszerre látható a "Nagy győzelem Oroszország számára: Krasznij Liman túlélte" és Kadirov mérgelődése és a jelenlegi helyzet. Arra gondoltam, talán így akarnak hatni a hadkötelesekre, hogy fogjanak fegyvert, különben az erős Oroszország mítosza ledől, esetleg szokásos félre informálás, és bár tökéletesen ugyanazt írják, mint Wilson és lelkes csapata, a háttérben, valami készül... Eközben a diadalittas zeló több csík után beleszalad egy oltári nagy szívásba. Meglátjuk ! Izgalmas annyi biztos.
 

Öregtankos

Well-Known Member
2022. február 26.
6 059
41 947
113

PFZ

Well-Known Member
2022. március 23.
2 118
9 168
113
Legalább nem unalmas a fórum. Amikor futottak az ukránok és nem volt semmi akkor a propaganda (jóval kevesebben) Putyin haláláról, dublőrről, halálos betegségről, fellázadt katonákról, megfagyó és lőszerből kifogyó oroszokról írt. Most látszik igazán, hogy milyen elfojtott indulatok törnek felszínre. Nem probléma, de hatalmas pofont fognak kapni, kemény lesz a kijózanodás. Majd megint visszatérünk a halott Putyin témára.
 

boki

Well-Known Member
2012. május 18.
47 874
81 528
113
Az Ukrán Fegyveres Erők Ukrajnán kívüli NATO-parancsnoki struktúrájáról kiderültek a részletek. A hírek szerint a Christopher Donahue által vezetett oktatók a wiesbadeni bázison képzik ki a banderistákat. Az amerikai hadsereg 82. légideszant hadosztályának ugyanaz a parancsnoka, akire úgy emlékszünk, hogy ő volt az utolsó amerikai katona, aki elmenekült Afganisztánból.

Emellett továbbra is működik az ukrán fegyveres erőket irányító amerikai katonai központ Lvovben. Létrehozásáról tavasszal beszélgettek. Logikus feltételezés, hogy onnan kapja az ukrán vezérkar a NATO műholdkonstellációk és az AWACS repülőgépek által gyűjtött adatokat.

u.i : Látom az ukronácikkal szimpatizáló delikvensek igen aktivizálódtak. Nagyon élvezkednek az oroszok visszavonulásán Limannál.
 

gigabiga

Well-Known Member
2011. március 9.
1 107
1 991
113
Tételezzük fel, hogy igaz az ukrán állítás. Ha Zarichne-t beveszik, akkor a Lyman-ban körbezárt oroszok nyakig lesznek a fekáliában (de a fejük még ki fog látszani). Jelenleg térig vannak süllyedve a kakaóban.

Lassan el lehet kezdeni a Himarsokat Szeverodonyeckre programozni.
Vazze..
Írok egy bejegyzést, közben Lyman már elesett.

Pedig nekem azt mondták, hogy az ukrán hadsereg már minden tartalékát felélte.
Lehet, hogy csapdába csalogatják az ukránokat, egy tűzzsákba csalják őket!

:D :D
 

jurgenbauer

Well-Known Member
2015. február 1.
25 145
83 729
113
Senki se beszélt orosz győzelemről.


Már tegnap este mentek orosz oldalról telegrammon, twitteren, hogy Liman megtette a dolgát, az ukrán vezetés nem fog örülni annak ami most jön.

Legtöbben egy masszív ellentámadásra gondoltak...

A népszavazásokkal lépéskényszerbe kerültek az ukránok, húzniuk kellett egy újabb látványos twitter győzelmet az nyugati npc-k meggyőzésére. Bármi áron.

Mikor 2 hét peremoga után végre tényleg közel kerül a bekerítés lehetősége, az orosz légierő földbe bombázza a tüzérségüket és előretolt csapatokat, majd háborítatlanul visszavonulnak és erről még videókat is közretesznek.

Ez egy nagybetűs Pürrhoszi győzelem.

Ráadásul a twitter bot-okat már megint előre script-elték, mert öntik a kamuhíreket 2000-5500 bezárt oroszra Limannál.
Ennyi. Hónap eleje van. 9 milliárdért meg kell dolgozni. A múlt hónap végén volt a nagy támadás, amiből sok minden nem lett, max. ukrán hullák. Hónap eleje van. Ismét kellett egy valami a 9 milliárdért. Mint a hazai ellenzék. A hónap elején hatalmas nyilatkozatok, verbális és virtuális Orbán buktatás, majd miután kifizették őket, semmi se történik. Aztán hónap végén megismétlik. Ebből is látszik, hogy egy Hálózat az egész banda ... ;)
 

nyugger

Well-Known Member
2012. szeptember 30.
6 721
28 267
113
Holnap reggelre érkezek megint majd anyaggal benne Limanról. De rövidre vágva úgy tűnik a Nyugati Katonai Körzet egységei - akik jelentős részben megkapták az új harkovi, illetve észak-donbasszi frontot - finoman szólva nem voltak felkészülve a háborúra. Plusz amíg nem sikerül a védelmet stabilizálni akármilyen módon, az ukránok lesznek előnyben.
Látom az ukránbarát propaganda 5. sebességbe kapcsolt. Remélem akkor is ilyen lelkesek lesznek, ha fordul a kocka :)
Amit itt tolnak egyesek a fórumon, hát a szénné kénezett bortól nem kellett úgy másnap hányjak, mint amiket itt olvasok, hiába van nagyobb ignore listám, mint amit az oroszok kaptak a szankciókkal a nyakukba. És nem az a baj, hogy másképp látják a helyzetet, de amilyen stílusban ez megy az okádék. Egyszerűen az egész hitkérdéssé vált és a konzekvens vita halt el.
 

jurgenbauer

Well-Known Member
2015. február 1.
25 145
83 729
113
Bor behütve, râgcsâlnivaló kikészitve....
Az nevet, aki a vègén nevet és a vèg mèg messze van. Ez a cirkusz még sokáig fog tartani, annak ellenére, hogy a végeredmèny nagy valószinüséggel elöre látható.

Csak attól tartok, hogy télen nekünk nem lesz mit nevetnünk. Különösen 23 telén...
Ma elfogyott egy újabb Tescos Z borom. A legutóbbinál a ruszkik bevették Szeverodonyecket ... :D Látva mi zajlik a ruszkiknál, nos, hehe. Max kiderül, hogy nem értek hozzá. Na bumm! Max. a hülye Charles Michel megmozgósít.
 

boki

Well-Known Member
2012. május 18.
47 874
81 528
113
A Belbek repülőtéren történt repülőgép baleset részletei

Videófelvétel a belbeki repülőtéren történt incidensről. A videón az látható, ahogy a gép lecsúszik a kifutópályáról és lezuhan egy szikláról.

„Leszállás közben a repülőgép lesodródott a kifutópályáról, részleges lőszerrobbanás történt. A pilótának sikerült evakuálnia. A tüzet gyorsan eloltották, a repülőtér nem sérült meg” – mondta Mihail Razvozsaev, Szevasztopol kormányzója.

https://vk.com/video-50332460_456367567