US Army - Amerikai Egyesült Államok Hadserege

  • Ha nem vagy kibékülve az alapértelmezettnek beállított sötét sablonnal, akkor a korábbi ígéretnek megfelelően bármikor átválthatsz a korábbi világos színekkel dolgozó kinézetre.

    Ehhez görgess a lap aljára és a baloldalon keresd a HTKA Dark feliratú gombot. Kattints rá, majd a megnyíló ablakban válaszd a HTKA Light lehetőséget. Választásod a böngésződ elmenti cookie-ba, így amikor legközelebb érkezel ezt a műveletsort nem kell megismételned.
  • Az elmúlt időszak tapasztalatai alapján házirendet kapott a topic.

    Ezen témában - a fórumon rendhagyó módon - az oldal üzemeltetője saját álláspontja, meggyőződése alapján nem enged bizonyos véleményeket, mivel meglátása szerint az káros a járványhelyzet enyhítését célzó törekvésekre.

    Kérünk, hogy a vírus veszélyességét kétségbe vonó, oltásellenes véleményed más platformon fejtsd ki. Nálunk ennek nincs helye. Az ilyen hozzászólásokért 1 alkalommal figyelmeztetés jár, majd folytatása esetén a témáról letiltás. Arra is kérünk, hogy a fórum más témáiba ne vigyétek át, mert azért viszont már a fórum egészéről letiltás járhat hosszabb-rövidebb időre.

  • Az elmúlt időszak tapasztalatai alapján frissített házirendet kapott a topic.

    --- VÁLTOZÁS A MODERÁLÁSBAN ---

    A források, hírek preferáltak. Azoknak, akik veszik a fáradságot és összegyűjtik ezeket a főként harcokkal, a háború jelenlegi állásával és haditechnika szempontjából érdekes híreket, (mindegy milyen oldali) forrásokkal alátámasztják és bonuszként legalább a címet egy google fordítóba berakják, azoknak ismételten köszönjük az áldozatos munkáját és további kitartást kívánunk nekik!

    Ami nem a topik témájába vág vagy akár csak erősebb hangnemben is kerül megfogalmazásra, az valamilyen formában szankcionálva lesz

    Minden olyan hozzászólásért ami nem hír, vagy szorosan a konfliktushoz kapcsolódó vélemény / elemzés azért instant 3 nap topic letiltás jár. Aki pedig ezzel trükközne és folytatná másik topicban annak 2 hónap fórum ban a jussa.

    Az új szabályzat teljes szövege itt olvasható el.

  • Az elmúlt évek tapasztalatai alapján, és a kialakult helyzet kapcsán szeretnénk elkerülni a (többek között az ukrán topikban is tapasztalható) információs zajt, amit részben a hazai sajtóorgánumok hozzá nem értő cikkei által okozott visszhang gerjeszt. Mivel kizárható, hogy a hazai sajtó, vagy mainstream szakértők többletinformációval rendelkezzenek a fórumhoz képest a Wagner katonai magánvállalat oroszországi műveletével kapcsolatban, így kiegészítő szabály lép érvénybe a topik színvonalának megőrzése, javítása érdekében:

    • a magyar orgánumok, közösségi média oldalak, egyéb felületek hírei és elemzései (beleértve az utóbbi időkben elhíresült szakértőket is) nem támogatottak, kérjük kerülésüket.
    • a külföldi fősodratú elemzések, hírek közül az új információt nem hordozók szintén kerülendők

    Ezen tartalmak az oldal tulajdonosának és moderátorainak belátása szerint egyéb szabálysértés hiányában is törölhetők, a törlés minden esetben (az erőforrások megőrzése érdekében) külön indoklás nélkül történik.

    Preferáltak az elsődleges és másodlagos források, pl. a résztvevő felekhez köthető Telegram chat-ek, illetve az ezeket közvetlenül szemléző szakmai felületek, felhasználók.

dockirose

New Member
2018. augusztus 7.
1
0
0
Minden olyan haditechnikai téma, ami az Amerikai Egyesült Államok Hadseregével kapcsolatos és nincs külön topikja.
Jelenlegi és jövőbeli eszközök, felszerelések...
 
W

Wilson

Guest
Az amerikai hadsereg neurális hálózati projektjei


Áttörést ért el idén nyáron az amerikai hadsereg kutatólaboratóriuma (ARL) két neurális hálózati projektben, amelyek segíthetnek a parancsnokoknak a harctéri döntések meghozatalában, és az egyenruhájukban lévő szálakon keresztül információkat szolgáltathatnak a katonák egészségi állapotáról - mondta Andrew Eversden a C4ISRNET-nek.

maxresdefault (30)
(c) Amerikai hadsereg

Ez a kutatás az amerikai hadsereg adatvezérelt hadviselésre való felkészülésével egy időben zajlik, amelyben az információcsomagokat a csatatéren keresztül továbbítják, feldolgozzák és felhasználják a parancsnok döntéshozatali folyamatában. A neurális hálózatok olyan algoritmusok kombinációja, amelyek az emberi agyéhoz hasonló folyamat révén együtt dolgoznak az adatstruktúrák felismerésében.

Az első projekt célja egy olyan eszköz létrehozása a harci parancsnokok számára, amely neurális hálózatok segítségével számszerűsíti az adatelemzés bizonytalanságát. Az amerikai hadsereg kutatólaboratóriumával (ARL) együttműködő kutatók új neurális hálózati feldolgozási keretrendszert hoztak létre, amely mesterséges intelligenciát (AI) használ a bizalmi besorolás létrehozására. Az eszköz elősegítheti a mesterséges intelligencia etikusabb használatát, és lehetővé teszi a parancsnokok számára, hogy magabiztosabban hozzák meg döntéseiket.

"Az ötlet az, hogy valamiféle mérőszámot adjunk az AI-rendszer pontatlanságairól, hogy az emberek felismerjék és elismerjék, hogy az AI nem lesz tökéletes. Megérthetjük azonban, hogy mennyire pontosak, majd ezeket az adatokat felhasználhatjuk arra, hogy több információn alapuló döntéseket hozzunk" - mondta Maggie Wigness, katonai tudós, a Battlefield Things Internet of Battlefield Things Collaboration Research Alliance (IoBT CRA) helyettes vezetője.

Wigness szerint több tényező befolyásolja a harctéri adatok pontatlanságát és az AI által levont következtetéseket. Az adatok manipulálhatók, tartalmazhatnak véletlenszerű "zajt", amely megzavarja az algoritmusokat, vagy a bizonytalanságot okozhatja egy meghibásodott érzékelő, amelyet az ellenség megrongált. A jövő bizonytalanságának számszerűsítése érdekében a kutatók osztályozták a katonai hálózatok bizonytalansági forrásait, felülvizsgálták az ismeretlenek ábrázolására szolgáló rendszereket, és megoldásokat hoztak létre az ismeretlenek kezelésére.

Ahogy a hadsereg a több területet átfogó (multi-domain) műveletek megszervezésén dolgozik, amelyekben a hadviselés öt területén konfrontálódnak az ellenfelekkel, mind az öt területről származó adatokat kombinálni és integrálni kell. A neurális hálózati munka illeszkedik az IoBT szövetség munkájába, amely "az érzékelők nagy hálózatán keresztül történő adatfeldolgozásra, összekapcsolásra és kommunikációra összpontosít, ezek az érzékelők bárhol lehetnek ezekben a "multioblasztokban", amelyeket aztán integrálni kell" - mondja Wigness.

Eközben az MIT Katonai Nanotechnológiai Intézetének (ISN MIT) katonai tudósai olyan programozható szálakat fejlesztettek ki, amelyek a jövőben a katonák egyenruhájának testre szabására szolgálhatnak, és biometrikus adatokat szolgáltathatnak a katonák állapotának nyomon követéséhez. Ez a szál képes a tevékenységi adatok rögzítésére, tárolására, elemzésére és kiadására. A digitális száltechnológia még csak a koncepcionális tesztelési fázisban van, amely azt mutatja, hogy a szál képes információt tárolni. A tudósok filmet töltöttek fel a szövetre, hogy megmutassák, hogy az jelentős mennyiségű adatot képes tárolni.

A jövőben a tudósok azt szeretnék, ha a szálak képesek lennének olyan algoritmusokat tárolni, amelyek elemezni tudják az általa gyűjtött adatokat. Az ARL tudományos áttörésről szóló közleménye szerint a szál 1650 összeköttetésből álló neurális hálózattal rendelkezik, és 270 percen keresztül sikeresen gyűjtött külső testhőmérsékleti adatokat. A laboratóriumban mesterséges intelligencia segítségével a szál 96 százalékos pontossággal azonosította a katona tevékenységtípusát.

A tudósok végső soron azt szeretnék, ha a szál képes lenne energiát termelni és tárolni a mesterséges intelligencia elemzéséhez vagy az érzékelőkkel és kommunikációs rendszerekkel való kommunikációhoz.

"Elképzelhető, hogy ha egy katona nem reagál, akkor ki tudunk szállni, hogy kommunikáljunk ezekkel a viselhető számítógépekkel ... így a katona egyenruhája kommunikál a központi parancsnoksággal vagy a harctéri bázisával" - mondta James Burgess, a Katonai Nanotechnológiai Intézet kutatólaboratóriumának programvezetője. - "Ha nem reagálnak, megtudhatjuk, hogy ... megsérültek-e, lélegeznek-e, milyen a szívverésük, vagyis már azelőtt információval rendelkeznénk, hogy a mentőcsapat a katonához érne."

Burgess szerint a potenciális fejlesztés még "korai stádiumban" van, és a csapat célja, hogy 2050-re már a harctéren is éreztesse hatását. Ezek a fejlesztések fontos szerepet játszanak majd abban is, hogy a katonák tájékoztatást kapjanak fizikai állapotukról.

"Az adrenalinlöket alatt fontos, hogy a katonák tisztában legyenek azzal, hogy mi történik velük, a fiziológiai állapotukkal, és képesek legyenek figyelmeztető jelzéseket kapni, amelyek akkor lépnek működésbe, ha túlhevülnek vagy kiszáradnak, ha olyasminek vannak kitéve, ami elkezdi korlátozni a kognitív vagy fizikai képességeiket" - számolt be Burgess.


Colonelcassad
 

Szittya

Well-Known Member
2016. szeptember 22.
20 678
32 327
113
Az amerikai hadsereg neurális hálózati projektjei


Áttörést ért el idén nyáron az amerikai hadsereg kutatólaboratóriuma (ARL) két neurális hálózati projektben, amelyek segíthetnek a parancsnokoknak a harctéri döntések meghozatalában, és az egyenruhájukban lévő szálakon keresztül információkat szolgáltathatnak a katonák egészségi állapotáról - mondta Andrew Eversden a C4ISRNET-nek.

maxresdefault (30)
(c) Amerikai hadsereg

Ez a kutatás az amerikai hadsereg adatvezérelt hadviselésre való felkészülésével egy időben zajlik, amelyben az információcsomagokat a csatatéren keresztül továbbítják, feldolgozzák és felhasználják a parancsnok döntéshozatali folyamatában. A neurális hálózatok olyan algoritmusok kombinációja, amelyek az emberi agyéhoz hasonló folyamat révén együtt dolgoznak az adatstruktúrák felismerésében.

Az első projekt célja egy olyan eszköz létrehozása a harci parancsnokok számára, amely neurális hálózatok segítségével számszerűsíti az adatelemzés bizonytalanságát. Az amerikai hadsereg kutatólaboratóriumával (ARL) együttműködő kutatók új neurális hálózati feldolgozási keretrendszert hoztak létre, amely mesterséges intelligenciát (AI) használ a bizalmi besorolás létrehozására. Az eszköz elősegítheti a mesterséges intelligencia etikusabb használatát, és lehetővé teszi a parancsnokok számára, hogy magabiztosabban hozzák meg döntéseiket.

"Az ötlet az, hogy valamiféle mérőszámot adjunk az AI-rendszer pontatlanságairól, hogy az emberek felismerjék és elismerjék, hogy az AI nem lesz tökéletes. Megérthetjük azonban, hogy mennyire pontosak, majd ezeket az adatokat felhasználhatjuk arra, hogy több információn alapuló döntéseket hozzunk" - mondta Maggie Wigness, katonai tudós, a Battlefield Things Internet of Battlefield Things Collaboration Research Alliance (IoBT CRA) helyettes vezetője.

Wigness szerint több tényező befolyásolja a harctéri adatok pontatlanságát és az AI által levont következtetéseket. Az adatok manipulálhatók, tartalmazhatnak véletlenszerű "zajt", amely megzavarja az algoritmusokat, vagy a bizonytalanságot okozhatja egy meghibásodott érzékelő, amelyet az ellenség megrongált. A jövő bizonytalanságának számszerűsítése érdekében a kutatók osztályozták a katonai hálózatok bizonytalansági forrásait, felülvizsgálták az ismeretlenek ábrázolására szolgáló rendszereket, és megoldásokat hoztak létre az ismeretlenek kezelésére.

Ahogy a hadsereg a több területet átfogó (multi-domain) műveletek megszervezésén dolgozik, amelyekben a hadviselés öt területén konfrontálódnak az ellenfelekkel, mind az öt területről származó adatokat kombinálni és integrálni kell. A neurális hálózati munka illeszkedik az IoBT szövetség munkájába, amely "az érzékelők nagy hálózatán keresztül történő adatfeldolgozásra, összekapcsolásra és kommunikációra összpontosít, ezek az érzékelők bárhol lehetnek ezekben a "multioblasztokban", amelyeket aztán integrálni kell" - mondja Wigness.

Eközben az MIT Katonai Nanotechnológiai Intézetének (ISN MIT) katonai tudósai olyan programozható szálakat fejlesztettek ki, amelyek a jövőben a katonák egyenruhájának testre szabására szolgálhatnak, és biometrikus adatokat szolgáltathatnak a katonák állapotának nyomon követéséhez. Ez a szál képes a tevékenységi adatok rögzítésére, tárolására, elemzésére és kiadására. A digitális száltechnológia még csak a koncepcionális tesztelési fázisban van, amely azt mutatja, hogy a szál képes információt tárolni. A tudósok filmet töltöttek fel a szövetre, hogy megmutassák, hogy az jelentős mennyiségű adatot képes tárolni.

A jövőben a tudósok azt szeretnék, ha a szálak képesek lennének olyan algoritmusokat tárolni, amelyek elemezni tudják az általa gyűjtött adatokat. Az ARL tudományos áttörésről szóló közleménye szerint a szál 1650 összeköttetésből álló neurális hálózattal rendelkezik, és 270 percen keresztül sikeresen gyűjtött külső testhőmérsékleti adatokat. A laboratóriumban mesterséges intelligencia segítségével a szál 96 százalékos pontossággal azonosította a katona tevékenységtípusát.

A tudósok végső soron azt szeretnék, ha a szál képes lenne energiát termelni és tárolni a mesterséges intelligencia elemzéséhez vagy az érzékelőkkel és kommunikációs rendszerekkel való kommunikációhoz.

"Elképzelhető, hogy ha egy katona nem reagál, akkor ki tudunk szállni, hogy kommunikáljunk ezekkel a viselhető számítógépekkel ... így a katona egyenruhája kommunikál a központi parancsnoksággal vagy a harctéri bázisával" - mondta James Burgess, a Katonai Nanotechnológiai Intézet kutatólaboratóriumának programvezetője. - "Ha nem reagálnak, megtudhatjuk, hogy ... megsérültek-e, lélegeznek-e, milyen a szívverésük, vagyis már azelőtt információval rendelkeznénk, hogy a mentőcsapat a katonához érne."

Burgess szerint a potenciális fejlesztés még "korai stádiumban" van, és a csapat célja, hogy 2050-re már a harctéren is éreztesse hatását. Ezek a fejlesztések fontos szerepet játszanak majd abban is, hogy a katonák tájékoztatást kapjanak fizikai állapotukról.

"Az adrenalinlöket alatt fontos, hogy a katonák tisztában legyenek azzal, hogy mi történik velük, a fiziológiai állapotukkal, és képesek legyenek figyelmeztető jelzéseket kapni, amelyek akkor lépnek működésbe, ha túlhevülnek vagy kiszáradnak, ha olyasminek vannak kitéve, ami elkezdi korlátozni a kognitív vagy fizikai képességeiket" - számolt be Burgess.


Colonelcassad
mindnt bele a számitógépes vírus fejlesztésbe aki usa ellen készül. Achiles sarkát mutogatja...
 

Pogány

Well-Known Member
2018. április 26.
20 027
66 479
113
Az amerikai hadsereg neurális hálózati projektjei


Áttörést ért el idén nyáron az amerikai hadsereg kutatólaboratóriuma (ARL) két neurális hálózati projektben, amelyek segíthetnek a parancsnokoknak a harctéri döntések meghozatalában, és az egyenruhájukban lévő szálakon keresztül információkat szolgáltathatnak a katonák egészségi állapotáról - mondta Andrew Eversden a C4ISRNET-nek.

maxresdefault (30)
(c) Amerikai hadsereg

Ez a kutatás az amerikai hadsereg adatvezérelt hadviselésre való felkészülésével egy időben zajlik, amelyben az információcsomagokat a csatatéren keresztül továbbítják, feldolgozzák és felhasználják a parancsnok döntéshozatali folyamatában. A neurális hálózatok olyan algoritmusok kombinációja, amelyek az emberi agyéhoz hasonló folyamat révén együtt dolgoznak az adatstruktúrák felismerésében.

Az első projekt célja egy olyan eszköz létrehozása a harci parancsnokok számára, amely neurális hálózatok segítségével számszerűsíti az adatelemzés bizonytalanságát. Az amerikai hadsereg kutatólaboratóriumával (ARL) együttműködő kutatók új neurális hálózati feldolgozási keretrendszert hoztak létre, amely mesterséges intelligenciát (AI) használ a bizalmi besorolás létrehozására. Az eszköz elősegítheti a mesterséges intelligencia etikusabb használatát, és lehetővé teszi a parancsnokok számára, hogy magabiztosabban hozzák meg döntéseiket.

"Az ötlet az, hogy valamiféle mérőszámot adjunk az AI-rendszer pontatlanságairól, hogy az emberek felismerjék és elismerjék, hogy az AI nem lesz tökéletes. Megérthetjük azonban, hogy mennyire pontosak, majd ezeket az adatokat felhasználhatjuk arra, hogy több információn alapuló döntéseket hozzunk" - mondta Maggie Wigness, katonai tudós, a Battlefield Things Internet of Battlefield Things Collaboration Research Alliance (IoBT CRA) helyettes vezetője.

Wigness szerint több tényező befolyásolja a harctéri adatok pontatlanságát és az AI által levont következtetéseket. Az adatok manipulálhatók, tartalmazhatnak véletlenszerű "zajt", amely megzavarja az algoritmusokat, vagy a bizonytalanságot okozhatja egy meghibásodott érzékelő, amelyet az ellenség megrongált. A jövő bizonytalanságának számszerűsítése érdekében a kutatók osztályozták a katonai hálózatok bizonytalansági forrásait, felülvizsgálták az ismeretlenek ábrázolására szolgáló rendszereket, és megoldásokat hoztak létre az ismeretlenek kezelésére.

Ahogy a hadsereg a több területet átfogó (multi-domain) műveletek megszervezésén dolgozik, amelyekben a hadviselés öt területén konfrontálódnak az ellenfelekkel, mind az öt területről származó adatokat kombinálni és integrálni kell. A neurális hálózati munka illeszkedik az IoBT szövetség munkájába, amely "az érzékelők nagy hálózatán keresztül történő adatfeldolgozásra, összekapcsolásra és kommunikációra összpontosít, ezek az érzékelők bárhol lehetnek ezekben a "multioblasztokban", amelyeket aztán integrálni kell" - mondja Wigness.

Eközben az MIT Katonai Nanotechnológiai Intézetének (ISN MIT) katonai tudósai olyan programozható szálakat fejlesztettek ki, amelyek a jövőben a katonák egyenruhájának testre szabására szolgálhatnak, és biometrikus adatokat szolgáltathatnak a katonák állapotának nyomon követéséhez. Ez a szál képes a tevékenységi adatok rögzítésére, tárolására, elemzésére és kiadására. A digitális száltechnológia még csak a koncepcionális tesztelési fázisban van, amely azt mutatja, hogy a szál képes információt tárolni. A tudósok filmet töltöttek fel a szövetre, hogy megmutassák, hogy az jelentős mennyiségű adatot képes tárolni.

A jövőben a tudósok azt szeretnék, ha a szálak képesek lennének olyan algoritmusokat tárolni, amelyek elemezni tudják az általa gyűjtött adatokat. Az ARL tudományos áttörésről szóló közleménye szerint a szál 1650 összeköttetésből álló neurális hálózattal rendelkezik, és 270 percen keresztül sikeresen gyűjtött külső testhőmérsékleti adatokat. A laboratóriumban mesterséges intelligencia segítségével a szál 96 százalékos pontossággal azonosította a katona tevékenységtípusát.

A tudósok végső soron azt szeretnék, ha a szál képes lenne energiát termelni és tárolni a mesterséges intelligencia elemzéséhez vagy az érzékelőkkel és kommunikációs rendszerekkel való kommunikációhoz.

"Elképzelhető, hogy ha egy katona nem reagál, akkor ki tudunk szállni, hogy kommunikáljunk ezekkel a viselhető számítógépekkel ... így a katona egyenruhája kommunikál a központi parancsnoksággal vagy a harctéri bázisával" - mondta James Burgess, a Katonai Nanotechnológiai Intézet kutatólaboratóriumának programvezetője. - "Ha nem reagálnak, megtudhatjuk, hogy ... megsérültek-e, lélegeznek-e, milyen a szívverésük, vagyis már azelőtt információval rendelkeznénk, hogy a mentőcsapat a katonához érne."

Burgess szerint a potenciális fejlesztés még "korai stádiumban" van, és a csapat célja, hogy 2050-re már a harctéren is éreztesse hatását. Ezek a fejlesztések fontos szerepet játszanak majd abban is, hogy a katonák tájékoztatást kapjanak fizikai állapotukról.

"Az adrenalinlöket alatt fontos, hogy a katonák tisztában legyenek azzal, hogy mi történik velük, a fiziológiai állapotukkal, és képesek legyenek figyelmeztető jelzéseket kapni, amelyek akkor lépnek működésbe, ha túlhevülnek vagy kiszáradnak, ha olyasminek vannak kitéve, ami elkezdi korlátozni a kognitív vagy fizikai képességeiket" - számolt be Burgess.


Colonelcassad
Parancsnok! Kurvája fáj a szétlőtt lábam!

Dehogy fiam, a számítógép szerint jól vagy, szóval hagyd abba a szimulálást!

:D
 

Terminator

Well-Known Member
Szerkesztőségi tag
2010. április 19.
37 508
72 504
113
US Army 2023-ra tervezett eszköz fejlesztési programjai

1. PrSM: Precision Strike Missile

2. ERCA: Extended Range Cannon Artillery

3. LRHW: Long Range Hypersonic Weapon

4. MRC: Mid-Range Capability

5. AMPV: Armored Multi-Purpose Vehicle

6. RCV: Robotic Combat Vehicle

7. MPF: Mobile Protective Firepower

8. FUA/FTUAS: Future Unmanned Aircraft Systems/ Future Tactical Unmanned Aircraft System

9. Unified Network: Integrated Tactical Network

10. COE: CPCE/MCE- Common Operating Environment: Command Post Computing Environment/Mounted Computed Environment

11. CPI2: Command Post Integrated Infrastructure

12. MAPS: Modular Active Protection Systems

13. DAPS: Dismounted Assured Positioning, Navigation, and Timing System

14. M-SHORAD: Maneuver-Short Range Air Defense

15. Indirect Fires Protection Capability: Iron Dome

16. LTAMDS: Lower Tier Air and Missile Defense Sensor

17. AIAMD: Army Integrated Air and Missile Defense

18. DE M-SHORAD: Directed Energy Maneuver-Short Range Air Defense

19. NGSW: Next Generation Squad Weapon

20. IVAS: Integrated Visual Augmentation System

21. ENVG-B: Enhanced Night Vision Goggle – Binocular

22. RVCT: Reconfigurable Virtual Collective Trainer

23. SiVT: IVAS Squad Immersive Virtual Trainer

24. OWT / TMT / TSS: One World Terrain/ Training Management Tools/ Training Simulation Software
 
  • Tetszik
Reactions: Nagy Csaba

pöcshuszár

Well-Known Member
2019. március 21.
23 116
45 431
113
  • Tetszik
Reactions: aquarell

Terminator

Well-Known Member
Szerkesztőségi tag
2010. április 19.
37 508
72 504
113
ATeMM - All-Terrain Electric Mission Module

9615549009573059611

Plasan-Lead-Image.png


Gyártó weboldala: https://www.plasan-na.com/atemm/
 

Aladeen

Well-Known Member
2021. július 17.
18 349
35 202
113
Amerikában is "lasszóval kell fogni" a katonákat. A fiatalok 23% felel csak meg a feltételeknek, az amerikai fegyvereserők a kitűzött toborzási létszám felét tudták csak leszerződtetni. Ez egy történelmi mélypont.

 
  • Tetszik
Reactions: Szittya
K

kamm

Guest
Amerikában is "lasszóval kell fogni" a katonákat. A fiatalok 23% felel csak meg a feltételeknek, az amerikai fegyvereserők a kitűzött toborzási létszám felét tudták csak leszerződtetni. Ez egy történelmi mélypont.

Ez 30 eve lefele megy, most csak begyorsult a halalspiral; tobb oka is van.

Iszonyu bereket tudsz keresni a piacon, ha ertesz a dolgodhoz, marpedig mind Annapolis, mind West Point kivalo mernokoket es egyeb szakembereket is kepez, azaz rengeteg a palyaelhagyo.

Masik, hogy az amerikaiak 30-40 eve nyomjak, hogy mindenkinek diploma kell, ami persze egy ektelen f@szsag; emiatt kulon iparag lett a tanulmanyi kolcson, mindenki iszonyat adossaggal indul, mikozben a teljesen ertektelen amerikai foiskolak altal adott kepzesek szerintem a teljes felsooktatas (2000-3000 intezmeny) minimum felet teszik ki.
Ez elvileg a katonai kepzesknek elonyt ad, hiszen ott nem kell kifizetned, sot, meg havi 1000-1200 koruli osztondijat is pakolnak a szamladra (azt hiszem, csak diplomaosztas utan kapod meg egy osszegben?), de:
  • egyreszrol pont emiatt nemcsak az elso (alairt) 5 ev utan lepnek le sokan, de van olyan is, aki inkabb utolag kifizeti a kepzest,
  • masreszrol ennek van egy baromi eros berfelhajto ereje, amivel viszont a fegyveres erok nem tudnak versenyezni, mert nekik nincsen szabad berkepzesuk, hanem torvenyileg szabalyozott ber- es illetmenytablaik vannak, amihez ha hozzanyulnak a torvenyhozok, az azonnal across the board ervenyes, azaz minimalis emeles is tizmilliardokkal dobja meg a DoD kifizateseit.

Harmadik, hogy a renomejuk is megtepazodott. Nagyon nem tett jot, hogy Bush-Obama-Trump-Biden folyamatosan es egyre inkabb ugy kezelte es kezeli a hadsereget, mint valamifele CIA vegrehajto brigadot, eleg itt csak a kulonlegesek meg a SEAL stb erok, konstans, legalabb 20 eve tarto titkos bevetesekre felhasznalasarol, ami egyertelmuen nem tul dicsoseges, sot, sokszor kifejezetten illegalis (lenne, ha a Congress utana menne, de mivel gyakorlatilag a military-industrial complex warmongering lobbistaival van tele, erre nincs esely.)

Ha a kisebbik ilyesmire akarna adni a fejet, en csak a Navyhez engednem - pedig ott is akkora a kaosz, hogy felalomban levo seamenek rendszeresen egymasba vezetik a hajokat, emberek halnak meg, mert olyan szinten kialvatlanul, tulterhelve vegzik a feladataikat.
 

dudi

Well-Known Member
2010. április 18.
46 787
75 831
113
Ez 30 eve lefele megy, most csak begyorsult a halalspiral; tobb oka is van.

Iszonyu bereket tudsz keresni a piacon, ha ertesz a dolgodhoz, marpedig mind Annapolis, mind West Point kivalo mernokoket es egyeb szakembereket is kepez, azaz rengeteg a palyaelhagyo.

Masik, hogy az amerikaiak 30-40 eve nyomjak, hogy mindenkinek diploma kell, ami persze egy ektelen f@szsag; emiatt kulon iparag lett a tanulmanyi kolcson, mindenki iszonyat adossaggal indul, mikozben a teljesen ertektelen amerikai foiskolak altal adott kepzesek szerintem a teljes felsooktatas (2000-3000 intezmeny) minimum felet teszik ki.
Ez elvileg a katonai kepzesknek elonyt ad, hiszen ott nem kell kifizetned, sot, meg havi 1000-1200 koruli osztondijat is pakolnak a szamladra (azt hiszem, csak diplomaosztas utan kapod meg egy osszegben?), de:
  • egyreszrol pont emiatt nemcsak az elso (alairt) 5 ev utan lepnek le sokan, de van olyan is, aki inkabb utolag kifizeti a kepzest,
  • masreszrol ennek van egy baromi eros berfelhajto ereje, amivel viszont a fegyveres erok nem tudnak versenyezni, mert nekik nincsen szabad berkepzesuk, hanem torvenyileg szabalyozott ber- es illetmenytablaik vannak, amihez ha hozzanyulnak a torvenyhozok, az azonnal across the board ervenyes, azaz minimalis emeles is tizmilliardokkal dobja meg a DoD kifizateseit.

Harmadik, hogy a renomejuk is megtepazodott. Nagyon nem tett jot, hogy Bush-Obama-Trump-Biden folyamatosan es egyre inkabb ugy kezelte es kezeli a hadsereget, mint valamifele CIA vegrehajto brigadot, eleg itt csak a kulonlegesek meg a SEAL stb erok, konstans, legalabb 20 eve tarto titkos bevetesekre felhasznalasarol, ami egyertelmuen nem tul dicsoseges, sot, sokszor kifejezetten illegalis (lenne, ha a Congress utana menne, de mivel gyakorlatilag a military-industrial complex warmongering lobbistaival van tele, erre nincs esely.)

Ha a kisebbik ilyesmire akarna adni a fejet, en csak a Navyhez engednem - pedig ott is akkora a kaosz, hogy felalomban levo seamenek rendszeresen egymasba vezetik a hajokat, emberek halnak meg, mert olyan szinten kialvatlanul, tulterhelve vegzik a feladataikat.
Szerintem ennél sokkal prózaibb a helyzet, pont ugyanaz van ott is mint itthon: az illetmény nem áll arányban az elvárásokkal.