[HÍREK] Ukrajnai fegyveres konfliktus

  • Ha nem vagy kibékülve az alapértelmezettnek beállított sötét sablonnal, akkor a korábbi ígéretnek megfelelően bármikor átválthatsz a korábbi világos színekkel dolgozó kinézetre.

    Ehhez görgess a lap aljára és a baloldalon keresd a HTKA Dark feliratú gombot. Kattints rá, majd a megnyíló ablakban válaszd a HTKA Light lehetőséget. Választásod a böngésződ elmenti cookie-ba, így amikor legközelebb érkezel ezt a műveletsort nem kell megismételned.
  • Az elmúlt időszak tapasztalatai alapján házirendet kapott a topic.

    Ezen témában - a fórumon rendhagyó módon - az oldal üzemeltetője saját álláspontja, meggyőződése alapján nem enged bizonyos véleményeket, mivel meglátása szerint az káros a járványhelyzet enyhítését célzó törekvésekre.

    Kérünk, hogy a vírus veszélyességét kétségbe vonó, oltásellenes véleményed más platformon fejtsd ki. Nálunk ennek nincs helye. Az ilyen hozzászólásokért 1 alkalommal figyelmeztetés jár, majd folytatása esetén a témáról letiltás. Arra is kérünk, hogy a fórum más témáiba ne vigyétek át, mert azért viszont már a fórum egészéről letiltás járhat hosszabb-rövidebb időre.

  • Az elmúlt időszak tapasztalatai alapján frissített házirendet kapott a topic.

    --- VÁLTOZÁS A MODERÁLÁSBAN ---

    A források, hírek preferáltak. Azoknak, akik veszik a fáradságot és összegyűjtik ezeket a főként harcokkal, a háború jelenlegi állásával és haditechnika szempontjából érdekes híreket, (mindegy milyen oldali) forrásokkal alátámasztják és bonuszként legalább a címet egy google fordítóba berakják, azoknak ismételten köszönjük az áldozatos munkáját és további kitartást kívánunk nekik!

    Ami nem a topik témájába vág vagy akár csak erősebb hangnemben is kerül megfogalmazásra, az valamilyen formában szankcionálva lesz

    Minden olyan hozzászólásért ami nem hír, vagy szorosan a konfliktushoz kapcsolódó vélemény / elemzés azért instant 3 nap topic letiltás jár. Aki pedig ezzel trükközne és folytatná másik topicban annak 2 hónap fórum ban a jussa.

    Az új szabályzat teljes szövege itt olvasható el.

  • Az elmúlt évek tapasztalatai alapján, és a kialakult helyzet kapcsán szeretnénk elkerülni a (többek között az ukrán topikban is tapasztalható) információs zajt, amit részben a hazai sajtóorgánumok hozzá nem értő cikkei által okozott visszhang gerjeszt. Mivel kizárható, hogy a hazai sajtó, vagy mainstream szakértők többletinformációval rendelkezzenek a fórumhoz képest a Wagner katonai magánvállalat oroszországi műveletével kapcsolatban, így kiegészítő szabály lép érvénybe a topik színvonalának megőrzése, javítása érdekében:

    • a magyar orgánumok, közösségi média oldalak, egyéb felületek hírei és elemzései (beleértve az utóbbi időkben elhíresült szakértőket is) nem támogatottak, kérjük kerülésüket.
    • a külföldi fősodratú elemzések, hírek közül az új információt nem hordozók szintén kerülendők

    Ezen tartalmak az oldal tulajdonosának és moderátorainak belátása szerint egyéb szabálysértés hiányában is törölhetők, a törlés minden esetben (az erőforrások megőrzése érdekében) külön indoklás nélkül történik.

    Preferáltak az elsődleges és másodlagos források, pl. a résztvevő felekhez köthető Telegram chat-ek, illetve az ezeket közvetlenül szemléző szakmai felületek, felhasználók.

gergo55

Well-Known Member
2014. július 16.
4 102
10 324
113
annak a támogatásnak nem is az a célja hogy kiszorítsák az oroszokat
annak a támogatásnak az a célja hogy a feszültség növelésével elvágják az európai gazdaságot az orosz erőforrásoktól
ez csak látszólag egy orosz-ukrán háború, igazából ezek az országok mind gazdaságilag mind politikailag mind katonailag (!) jelentéktelenek (az orosz atomerőt leszámítva), ami jelentős az európa politikai-gazdasági ereje, ami az európai unió létrejöttével a létrehozta a világ legnagyobb gazdasági tömbjét
erről a brexit aztán levágta nagybritanniát, most a maradék eu gazdasági potenciálja lesz zárójelbe téve az olcsó és biztonságos energiahordozóktól történő elvágással, láthatóan európa évtizedekig nem lesz világpolitikai tényező, mert elveszti nem csak jólétét hanem az azt eddig előteremtő gazdasági alapokat is
lassan rá lehet térni az usa-kína kétpólusú világrendre, és egy usa-kína versengésre a dominanciáért, amelyben oroszország a kínai másodhegedűs európa pedig egy usa harmadhegedűs státuszban fog résztvenni (az usa másodhegedűsok az aukus államok lesznek)
A migráció -még- nem térdeltette le teljesen a zeu-t, de 1-2 évtized múlva emiatt már esélye sem lesz a régi viszonyok megközelítő visszaállítására sem.
 

SirHiggins

Well-Known Member
2018. november 13.
14 623
21 326
113
az a baj,hogy amikor a pudingfejű angolokról van szó "véletlenül" mindig szelektív a memóriád .. semmi probléma vagyunk itt páran és segítünk ezen,most pl majd én ;)

tudom,tudom az Independent is Putyin szócsöve

https://www.independent.co.uk/news/uk/politics/liz-truss-nuclear-button-ready-b2151614.html

a mirror is egy orosz propaganda oldal :

https://www.mirror.co.uk/news/politics/emotionless-liz-truss-says-would-27816744

A huffingtonpostot a KGB üzemelteti ezért vetemednek ordas hazugságokra :

https://www.huffingtonpost.co.uk/en...y-leadership-race_uk_6305d5e4e4b00c150d662c87
szóval ha valami elhangzott a nő szájából,ne tegyél már úgy mint ha meg sem történt volna .. ( most majd jön a kifogás hogy óó hát akkor még nem volt miniszterelnök,csak jelölt .. ugyan már .. ) ,ja és direkt angol oldalakat citáltam be ide .. nem ilyen mondvacsinált fakenews hiradót.
Más dolog nyilatkozni egyet, hogy ha szükséges lenne, akkor használná (mégis mi a tökömet mondjon egy atomhatalom vezetője? Nem, soha nem használnánk? Akkor mégis mi értelme az egésznek?!).
Megint más csapatokat készültségbe helyezni, állami TV-ben atom apokalipszist vizionálni stb.
 

Kulso_54

Well-Known Member
2010. június 14.
2 964
5 910
113
  • Az orosz katona Putyinért
  • Az ukrán a HAZÁJÁÉRT

Sok volt a tündérmese látom.

A német katonának Hitlerre kellett esküdni a 30-40-es években. Szó szerint.
Mióta is kell az orosznak Putyinra esküt tenni?

A nyugati zsoldosok kire is esküdtek az ukrajnai kalandjuk előtt? Ők kiért, miért is harcolnak?
Sok antiszociális russzofób kiégett exkatona bármiféle a társadalomnak hasznos képesítés nélkül, ők csak gyilkolni mentek.

Azok a sorkatonák akik februárban átlépték a határt parancsra tették, nem sok választásuk volt ellenben a már előbb említett nyugati gyilkos söpredékkel.
 

Mivec

Well-Known Member
2022. március 2.
329
3 664
93
60.000 orosz halott egy ember miatt. Megérte még mindig?
A 60000 (ha ennyi) halottnak nem, a családjuknak sem.
De Oroszországnak lehet, hogy megérte, ebbe nem látunk bele, és a végét sem látjuk.
Azt nem mondhatjuk, hogy egy emberért, mert ez Putyinnak egyénileg sem érte meg. Oroszország gazdasági, politikai, és nemzeti vélt vagy valós érdekében robbant ki ez a háború, hogy a végén mi lesz a mérleg, még senki sem tudja.
 

Sniper

Well-Known Member
2018. április 10.
2 020
23 481
113
Más dolog nyilatkozni egyet, hogy ha szükséges lenne, akkor használná (mégis mi a tökömet mondjon egy atomhatalom vezetője? Nem, soha nem használnánk? Akkor mégis mi értelme az egésznek?!).
Megint más csapatokat készültségbe helyezni, állami TV-ben atom apokalipszist vizionálni stb.
elég színvonaltalan megmagyarázás .. azt hittem többre vagy képes,de ezek szerint nem .. (elég lett volna, egy " ja tényleg mondta,csak kiment a fejemből" is.
 

comandante

Well-Known Member
2010. május 11.
2 544
5 111
113
Árulás miatt bukott el (meg mert a Führer a végén lefújta az olaszországi partraszállás miatt, pedig ha nem teszi a szovjeteknek végük lett volna - na azért a háború nem fordult volna meg végleg, de a kurszki epizód akkor az utolsó nagy német sikerként vonult volna be a történelemben), bár így is majdnem megsemmisült a szovjet hadsereg abban a "hatalmas győzelemben". Csak hát a szovjetek tartalékai tényleg kimeríthetetlenek voltak. Akkor egy ütközetben vesztették el az akkori harckocsiállományuk több mint felét, ugyebár. A "dicsőséges" prohorovkai csatában kb. 1:100 volt a veszteségarány Számvéber adatai szerint stb.
Az lehet hogy igaz, de az 1 százalék német az orosz vwszteséghez volt számolva és az már sok volt a németeknek arányában , nem beszélve az emberveszteségről
 

megazez

Well-Known Member
2018. július 22.
7 494
24 193
113
Volt nato katonák, zsoldosok!? Egyre több lesz belőlük a fronton, a lengyelek mellett mán románokrul is hallani.
Ha nagyon sok ex katona kerül a nyugati sorból az élettel nem összeegyeztethető állapotba akkor majd csak elkezdenek a rokonok mocorogni, így pedig kiderülhet, hogy a nagy áttöréseket főként nyugatiak csinálták. Szerintem lehet kint már 5-10k nyugati, hirtelen leszerelt is.
 

enzo

Well-Known Member
2014. augusztus 4.
13 078
32 583
113
Más dolog nyilatkozni egyet, hogy ha szükséges lenne, akkor használná (mégis mi a tökömet mondjon egy atomhatalom vezetője? Nem, soha nem használnánk? Akkor mégis mi értelme az egésznek?!).
Megint más csapatokat készültségbe helyezni, állami TV-ben atom apokalipszist vizionálni stb.

Ha Skócia orosz támogatással éppen háborúzna az angolokkal, akkor előkerülne simán ez is a brit tv-ben...
 

SirHiggins

Well-Known Member
2018. november 13.
14 623
21 326
113
elég színvonaltalan megmagyarázás .. azt hittem többre vagy képes,de ezek szerint nem .. (elég lett volna, egy " ja tényleg mondta,csak kiment a fejemből" is.
De nem ment ki a fejemből +szarul is érintett, hogy ebédre mégsem belga gombaleves van, pedig a menün az szerepelt o_O
Ettől függetlenül még tartom, hogy nincs egy polcon a két változat.
 

Nemerson

Well-Known Member
2018. február 17.
8 936
35 897
113
T

Törölt tag 1711

Guest
Herszonnál megint magukat buktatták le az ukránok, ahova állítólag előtörtek és ahol a bizonyítékul szolgáló fotó készült:
Kr0bT8y.jpg



Putin presented the bills and what Moscow calls ratification treaties to the lower house of parliament on Sunday.
The legislation is expected to undergo deliberations at both chambers of parliament from Monday through Tuesday before Putin completes annexation procedures.

Állítólag a végleges határt a 2014-es választások alapján akarják meghúzni. #landlockedukrainetheory
ukraine_map_region_vote.jpg
 

stendre

Active Member
2014. december 4.
408
191
43
Ha nagyon sok ex katona kerül a nyugati sorból az élettel nem összeegyeztethető állapotba akkor majd csak elkezdenek a rokonok mocorogni, így pedig kiderülhet, hogy a nagy áttöréseket főként nyugatiak csinálták. Szerintem lehet kint már 5-10k nyugati, hirtelen leszerelt is.
Lesz az már a tik tokos videók és bemutatott nató felszerelések szint 30-40 ezer is. Főleg usa-s. Iszonyú sok a sebedült. Hová viszik ki külföldre titokban. Állítólag mo is segít, de hol? Mert körmyékünkön nehéz altató orvost találnia a kórházaknak. Amcsi szállító helik. csak úgy jönnek mennek.
 

megazez

Well-Known Member
2018. július 22.
7 494
24 193
113
Lesz az már a tik tokos videók és bemutatott nató felszerelések szint 30-40 ezer is. Főleg usa-s. Iszonyú sok a sebedült. Hová viszik ki külföldre titokban. Állítólag mo is segít, de hol? Mert körmyékünkön nehéz altató orvost találnia a kórházaknak. Amcsi szállító helik. csak úgy jönnek mennek.
Hát 30-40k szerintem túlzás még. Helikből tényleg sok repked manapság szolnok megyében is (bh és ch egyszerre), nálunk a hírek szerint 2014 óta látnak el ukri sebesülteket, szóval megoldották valahogy.
 

mindenen kívül

Well-Known Member
2019. szeptember 18.
6 497
18 457
113
Oké. Az oroszok eredetileg kb. 250.000 emberrel indítottak, és leamortizálták vele az ukrán hadsereg technikai készletét annyira, hogy már csak a nyugati lélegeztetőgép tartja életben. Elcsatoltak vagy 20 % Ukrajnát, és bár most van egy kis pezsgés ukrán oldalon, de annak az ára kb. a tartalékok és a behozott nyugati technika jó részének amortizációja lesz. Ha most egy újabb neyedmilliós hadsereg lép be a kapun azt ki fogja visszatartani?

Steiner vezeti őket?
:)




Nem igazán megy a mozgósítás sem.
Az orosz társadalom lassan szembesül a valósággal, az értelmetlen háború már az ő bőrünkre megy. ;)


 

Árpicsek

Well-Known Member
2016. október 7.
2 762
11 973
113
Szerintem lehet kint már 5-10k nyugati, hirtelen leszerelt is.
Aha. És mind frankón nyomja az ukrán/orosz nyelvet ugye? Mert mégis csak valahogy össze kell dolgozniuk egymással. Meg egymás között is ukránul/oroszul beszélnek rádión is igaz? Rengeteg nemukrán/nemorosz nyelvű elfogott rádióforgalmazással van tele a zinternet, amit az orosz figyelők rögzítettek és tettek közzé, hogy bizonyíccsák a nato zsoldosk harctéri jelenlétét! Ja, nem.
 

ravenlord

Well-Known Member
2016. december 31.
4 131
12 178
113
Na erre befizetek főleg a minden fronton egyszerre történő probálkozásban hiszen eddig még az egyetlen front egyetlen pontján történő előrenyomulással is kínkeservesen haladtak.És mivel egy 1200 km frontszakaszról beszélünk így erre különösen kíváncsi leszek.

Ami pedig az orosz légierőt illeti eddig sem volt kapacitásuk az ukrán infrastruktúra elleni fellépni mivel minden erejüket lekötötte az orosz haderő csapatainak földi támogatása , persze ha reaktiválják a Sturmovikokat akkor az így felszabaduló gépeket akár az ukrán infrastruktúra ellen is betudják vetni....:)
A aturmo
Van egy rossz hírem, 200 napja háborúznak az oroszok és odáig jutottak, hogy már védekezni sem tudnak az ukránokkal szemben, holott a létszámot tekintve mindenben többszörös fölényben vannak.
A létszám emberekre vonatkozik, a darabszám tárgyakra.
 

jurgenbauer

Well-Known Member
2015. február 1.
25 165
83 826
113
A Wargonzo forrásai szerint a moldávok elkezdtek mozgolódni.

Értitek már miért nem mozdult meg a teljes orosz haderő? És ehhez adjátok hozzá Kazahsztánt, Azerbajdzsánt, Belaruszt, ott vannak az Észtek, Lettek Litvánok, Kalinyingrád, stb.

Ki fogják provokálni a hülye EU az ukrán támadást.

Más.

Folyamatosan értetlenkedtek a ruszki vezetés miatt.

Fogjátok már fel, hogy a full NATO ellen háborúzik Szíria óta!

Láttátok, hogy mit tudnak:
-ott volt Grúzia, Peking alatt; mennyi volt? 7 nap?
-Szocsi alatt ott volt a Krím és az ukrán puccs. Azonnal léptek. De most hirtelen ultrabénák lettek? Így van a média beállva, pont azért, hogy elfogadd, hogy igen, béna oroszok, hős ukránok. Miközben a nagy haver náci, a másik csókos meg öli az örményt. De ők mondják meg ki a jó, így mert ők azt mondják Putyin rossz, Putyin és az oroszok csak rosszak, bénák és hülyék lehetnek, annak ellenére, hogy Portugália méretű február óta a hódítás úgy, hogy még el se kezdtek háborúzni.

Egyesek itt, csak mert az oroszok emberhátrányból nem akarják a teljes háborút, amit Ukrajna fullrafegyverzése és NATO tagság esélye miatt MINDENKÉPPEN meg kellett indítani, azonnal béna vezetés, hülye oroszok, stb. dumát nyomnak le itt, miközben úgy kell háborúzniuk, hogy:
-kb. mindenhol van másik háborúra esély, mert nagy ország
-tele van hülye szolgálatmegtagadó libsikkel Oroszország is, akik baj esetén azonnal utcára mennek, nem a frontra
-van egy olyan közvélemény otthon, aki nem akar háborúzni, teljesen jó okkal, mert nem érti meg, hogy ha ez most nincs, akkor a vége ennél sokkal durvább lesz (pedig észrevehetnék, az orosz macska, fa, bélyeg és sportoló kitiltásból, a szobordöntögetésből, az orosz szerzők, média letiltásából, a művészek bannolásából, hogy az orosz kultúrát akarják eltörölni, amit leöntenek Putyinnak mennie kell c. dumával; és mivel ha megy is, durvább jön, mert a libsihapsiknak nincs a kommunista párt mellett többségük és nem is lesz soha, tök mindegy ki az elnök, ki akarják törölni Oroszország történelmét is, és elvenni nyersanyagait, hogy még tovább hízzanak; aki ezt felfogta, megy a frontra és harcol, aki nem, menekül)
-aztán meg kell küzdeni a nyugati agitproppal, amikor még a teljesen nyilvánvalót is lehazudják
-olyan ez a háború, hogy tele a net ukrán sikerrel, egy semmilyen szart is felfújnak, miközben Portugália méretű területet foglalt el Oroszország február óta úgy, hogy még Kijevet is megjárták az első napon
-és mivel van és lesz elég szemét sunyi geci NATO ország, fóbiás lengyelektől bocskoros árulókig, észnél kell lennie, hogy ha a hadihelyzet úgy lesz alakítva, legalább papíron legyen annak oka, hogy miért foglalta el/állt bele egy libsi balti és egy hülye román, szloták, polák fosba, ha már úgy alakult!

Na, pont ezért is megy úgy ez a fostaliocska, ahogy, mert a két kibic, az USA és a britek a partvonalról bekiabálva verik a partjelzőt és szidják, megfélelmítik a bírót, miközben a ruszkik már csak kilencen vannak pályán az első perc óta. Na innen kellene 0:0ról nyerni úgy, hogy ne dobjanak ki többmilla civil életet, tegyék értelmetlenné a 7 év Szíriát, tegyék taccsra szövetségeseiket és atommal rontsanak el mindent.