[HÍREK] Ukrajnai fegyveres konfliktus

  • Ha nem vagy kibékülve az alapértelmezettnek beállított sötét sablonnal, akkor a korábbi ígéretnek megfelelően bármikor átválthatsz a korábbi világos színekkel dolgozó kinézetre.

    Ehhez görgess a lap aljára és a baloldalon keresd a HTKA Dark feliratú gombot. Kattints rá, majd a megnyíló ablakban válaszd a HTKA Light lehetőséget. Választásod a böngésződ elmenti cookie-ba, így amikor legközelebb érkezel ezt a műveletsort nem kell megismételned.
  • Az elmúlt időszak tapasztalatai alapján házirendet kapott a topic.

    Ezen témában - a fórumon rendhagyó módon - az oldal üzemeltetője saját álláspontja, meggyőződése alapján nem enged bizonyos véleményeket, mivel meglátása szerint az káros a járványhelyzet enyhítését célzó törekvésekre.

    Kérünk, hogy a vírus veszélyességét kétségbe vonó, oltásellenes véleményed más platformon fejtsd ki. Nálunk ennek nincs helye. Az ilyen hozzászólásokért 1 alkalommal figyelmeztetés jár, majd folytatása esetén a témáról letiltás. Arra is kérünk, hogy a fórum más témáiba ne vigyétek át, mert azért viszont már a fórum egészéről letiltás járhat hosszabb-rövidebb időre.

  • Az elmúlt időszak tapasztalatai alapján frissített házirendet kapott a topic.

    --- VÁLTOZÁS A MODERÁLÁSBAN ---

    A források, hírek preferáltak. Azoknak, akik veszik a fáradságot és összegyűjtik ezeket a főként harcokkal, a háború jelenlegi állásával és haditechnika szempontjából érdekes híreket, (mindegy milyen oldali) forrásokkal alátámasztják és bonuszként legalább a címet egy google fordítóba berakják, azoknak ismételten köszönjük az áldozatos munkáját és további kitartást kívánunk nekik!

    Ami nem a topik témájába vág vagy akár csak erősebb hangnemben is kerül megfogalmazásra, az valamilyen formában szankcionálva lesz

    Minden olyan hozzászólásért ami nem hír, vagy szorosan a konfliktushoz kapcsolódó vélemény / elemzés azért instant 3 nap topic letiltás jár. Aki pedig ezzel trükközne és folytatná másik topicban annak 2 hónap fórum ban a jussa.

    Az új szabályzat teljes szövege itt olvasható el.

  • Az elmúlt évek tapasztalatai alapján, és a kialakult helyzet kapcsán szeretnénk elkerülni a (többek között az ukrán topikban is tapasztalható) információs zajt, amit részben a hazai sajtóorgánumok hozzá nem értő cikkei által okozott visszhang gerjeszt. Mivel kizárható, hogy a hazai sajtó, vagy mainstream szakértők többletinformációval rendelkezzenek a fórumhoz képest a Wagner katonai magánvállalat oroszországi műveletével kapcsolatban, így kiegészítő szabály lép érvénybe a topik színvonalának megőrzése, javítása érdekében:

    • a magyar orgánumok, közösségi média oldalak, egyéb felületek hírei és elemzései (beleértve az utóbbi időkben elhíresült szakértőket is) nem támogatottak, kérjük kerülésüket.
    • a külföldi fősodratú elemzések, hírek közül az új információt nem hordozók szintén kerülendők

    Ezen tartalmak az oldal tulajdonosának és moderátorainak belátása szerint egyéb szabálysértés hiányában is törölhetők, a törlés minden esetben (az erőforrások megőrzése érdekében) külön indoklás nélkül történik.

    Preferáltak az elsődleges és másodlagos források, pl. a résztvevő felekhez köthető Telegram chat-ek, illetve az ezeket közvetlenül szemléző szakmai felületek, felhasználók.

beta

Well-Known Member
2011. október 26.
5 454
8 730
113
Nosza, torjek le az arakat. Csak vajon ki fog rabaxni a lenyomott arral? Na? Ja hogy a termelő. Ahha, szoval az allattartok utan a termelok is fel kell hogy adjak. Ugyes huzas.
Mondjuk azert megneznem azt az ukran kukoricat mennyire vilagit a sotetben.

Hm? Nincs elég kukorica az országban, szükség van importra. Ha lejjebb megy az ára, akkor az nem lenyomja az árat - a normális árról alacsonyra, hanem normalizálja inkább az árat - a túl magas árról. Ez jó az átlagpolgárnak és az állattenyésztőknek is. A kukoricatermelők meg ha tönkremennek, akkor nem ettől mennek tönkre.
 

tomippo

Well-Known Member
2016. május 16.
3 306
10 218
113
Mohajer ukrán kézen (Geran-1) lehet hogy az Odesszánál kihalászott

wUNGmff.jpg


zJ8T2Ge.jpg
9BLT9tB.jpg
 

Nemerson

Well-Known Member
2018. február 17.
8 909
35 762
113
Megerősítették a Nyugati Katonai Körzet új parancsnokának kinevezésére vonatkozó adatokat
Roman Berdnikov az Altáj tartomány szülötte. 1991-ben a kijevi Szuvorov Iskolában, 1995-ben a Moszkvai Fegyveres Fegyveres Fegyverek Felsőfokú Főiskoláján végzett. Ugyanebben az évben hadnagyi rangban kezdett szolgálni egy motoros lövész szakasz parancsnokaként Szibériában. 2005-ben szerzett diplomát az Orosz Föderáció Fegyveres Erők Kombinált Fegyveres Akadémiáján, 2014-ben pedig a Vezérkari Akadémián. Berdnikov altábornagy 48 éves.
 

alali77

Well-Known Member
2011. szeptember 19.
4 078
10 239
113
Az ukrán csapatok az LPR területén"tűzzsákban" találták magukat
"Az ukrán csapatok beléptek a" tűzzsákba ", és csapataink aktívan megsemmisítik őket. Sikerült egy kis távolságot előrehaladniuk - 1,5-2 kilométert. És ez azért történt, hogy Zelenszkij bejelenthesse a további sikereket.Csak ő elhallgatja a tényt, hogy "a harcosait a biztos halálba küldte. Most egyszerre vannak tűz alatt erőinktől és az Orosz Föderáció erőitől három oldalról - északról, keletről és délről, szisztematikusan megsemmisítik mindazokat, akik belépnek az LPR területére. – mondta Marochko újságíróknak.
Mint valami magyar újság 1944-ből: Csapataink az oroszokat Debrecen alatt csapdába ejtették, a a frontot megszilárdítva vonulunk vissza a Mátra felé.
 
K

Kopi2000

Guest

Az Ukrán Nemzeti Gárda katonai gyakorlatokat tart a fehérorosz határ közelében. ó drill ez a komoly harcok előtt....​


Halott katonák is vannak annak az iskolabusznak a kabinjában, amelyen az oroszok el akartak menekülni a Lymany katlanból..
Lacinak töredelmesen beallom, hogy lefordítom és egy kis kreativitással feltunningolom a hírek címeit. Nem az ukránoknál tanultam, hanem egy MJV helyi lapjában, ahová írogattam egy időben az aktuális környezetvédelmi kérdésekről. Ott tanítottak meg arra, mi a jó cím és cikk. Régen olt, 94-ben, még újságíró igazolványom is olt.

Így is hibázok. A szétlőtt tankok fölé tettem be az ukrán himnuszos éneklős videót.
Helyesen....

Egy nép, rokon nemzet, mind a kettő.... Újabb orosz katonák tanulják meg elénekelni az ukrán himnuszt...


A szerencsétlenül járt orosz tankok Harkov és Donyeck térségében harcoltak, miközben Ukrajna hadserege üldözi a csapataikat. ki

 
  • Vicces
Reactions: dragonman

alali77

Well-Known Member
2011. szeptember 19.
4 078
10 239
113

Az Ukrán Fegyveres Erők minden támadását a Herson régióban sikeresen visszaverték, - a Honvédelmi Minisztérium​


A védelmi minisztérium jelentése szerint a Herson régióban minden ellenséges támadást sikeresen visszavertek.

Nikolaev-Kryvyi Rih irányban az orosz csapatok folytatták a hadműveleteket az ellenséges offenzíva visszaverésére.

Nikolaev és Andreev taktikai irányokban az ukrán fegyveres erők összes támadását sikeresen visszaverték.

Az Orosz Légierőknek az Ukrán Fegyveres Erők 24. gépesített dandárának egységei elleni csapás eredményeként Davydov Brod település környékén, Herson régióban, legfeljebb 60 fegyveres és hét katona. berendezések megsemmisültek.

A Zolotaya Balka és Alekszandrovka irányába vezető harckocsi-alegységekkel az ellenségnek sikerült behatolnia védelmünk mélyére.


Az ukrán fegyveresek vesztesége a térségben körülbelül 130 főt és 23 egységnyi katonai felszerelést tett ki.


Источник: https://rusvesna.su/news/1664796443
A hasonlósága képzelet szüleménye a szöveg stílusában, ugye?
605378.jpg
 
K

Kopi2000

Guest

Ömlik az oroszokra az ukrán tűzeső....​


Nem úszta meg... Végül az ellenséges -orosz- BMP lángokban áll...


Heves csata Limanban: ukrán páncélos harcol az oroszokkal...

 
  • Vicces
Reactions: dragonman

ssgtzlan

Well-Known Member
2020. május 10.
1 178
5 037
113

mlace

Well-Known Member
2018. február 16.
1 902
5 208
113
Mondjuk ezeket a szàmokat érdemes összevetni az Oryx adataival. Kb 25% a megerősített. Ha ezt a halottak számànàl is alkalmazzuk pont megkapjuk a CIA vezetőjenek adatait.

Ugyanezt érdemes alkalmazni az oroszok adataira is.
Hasonlóan nem fenntartásokkal kell ezeket kezelni mint az Orosz védelmi minisztérium álltal közölt Ukrán veszteségeket.
 
  • Tetszik
Reactions: mindenen kívül

tomippo

Well-Known Member
2016. május 16.
3 306
10 218
113
Újabb szörnyűsége a háborúnak. Harkiv régiójában: szétlőttek egy civileket gyerekeket szállító konojt, legalább 20 halott..

Az ukrán fegyveres erők olyan orosz "martalócoszlopot" küldtek a túlvilágra, amely megpróbálta elhagyni Limant.


Te ilyenkor mit érzel mikor beteszel két civil konvojt az egyik szegény a másik martalócoszlop ment a túlvilágra?

Az adminok szégyene hogy megengedik a kretén kommentárjaitokat, nyílván nem az elsőt választottad a "You Must Choose Between Kindness For Your Kin Or Hate For Your Enemies?" közül az se érdekel ha az utolsó ukránt is telibe verik.

 

ogretankHU

Well-Known Member
2019. december 21.
7 613
26 011
113
Azon sosem gondolkoztál még el, hogy feltétel nélkül hinni akarsz ezeknek a forrásoknak?
Kicsit sem gondoltál bele, hogy pont azért olvasod ezt, mert Putyin azt szeretné, hogy ezt olvasd?
Nem mert amit Ő végez az szimpla munka amiért ellenszolgáltatás jár ! Amiről meg te az a filozófia egy magasabb szintje amikor már nem veszel mindent kanyar nélkül !
 

ogretankHU

Well-Known Member
2019. december 21.
7 613
26 011
113
Mostanában kevés szó esik a Jawelinekről.
Azonban egyre többször látok profin kialakított "tyúkrácsot" az orosz tankokra szerelve.
Nem lehet, hogy összefüggés van a kettő között?

Netán, netán az oroszok kitapasztalták a nagy lándzsa ellenszerét?
Ha tényleg az a helyzet, hogy hatásosan lehet egy a tank tetejére szerelt ketrecráccsal védekezni a szuper-modern páncéltörő ellen, hát akkor érdekes sorsra jut hamarosan ez a fejlesztés is.
És bebizonyosodik, hogy egy probléma megoldása kapcsán feltett kérdésre, mindig a legegyszerűbb válasz a helyes.
Bezony bezony a történelem ezen belül is a hadtörténelem és hadtudomány ismétli önmagát azaz a kard és pajzs elv fut tovább és sokszor a legegyszerűbb megoldás a legnagyszerűbb !
 

RomperStomper

Well-Known Member
2016. december 4.
1 046
5 502
113
Váratlanul menesztették az orosz nyugati katonai körzet parancsnokát, Alekszander Zsuravljov tábornokot - értesült az orosz RBC hírportál.

Zsuravljov pozícióját Roman Berdnyikov tábornok veszi át.


 

RomperStomper

Well-Known Member
2016. december 4.
1 046
5 502
113
Peszkov szerint a nukleáris fegyverek alkalmazásának alapjait Oroszország nukleáris doktrínája tartalmazza. Ezek az irányelvek két fő esetben teszik lehetővé a nukleáris fegyverek alkalmazását: ha hasonló fegyverekkel támadnák meg Oroszországot, vagy ha az orosz állam területét hagyományos fegyverekkel fenyegetik.

A KREML AZONBAN VILÁGOSSÁ TETTE, HOGY EZ A NUKLEÁRIS VÉDELEM KITERJED UKRAJNA AZON NÉGY RÉGIÓJÁRA IS, AMELYEK HIVATALOS ANNEKTÁLÁSA MOSZKVA RÉSZÉRŐL FOLYAMATBAN VAN.

 

kaktusz

Well-Known Member
2010. december 7.
2 333
8 158
113
Peszkov szerint a nukleáris fegyverek alkalmazásának alapjait Oroszország nukleáris doktrínája tartalmazza. Ezek az irányelvek két fő esetben teszik lehetővé a nukleáris fegyverek alkalmazását: ha hasonló fegyverekkel támadnák meg Oroszországot, vagy ha az orosz állam területét hagyományos fegyverekkel fenyegetik.

A KREML AZONBAN VILÁGOSSÁ TETTE, HOGY EZ A NUKLEÁRIS VÉDELEM KITERJED UKRAJNA AZON NÉGY RÉGIÓJÁRA IS, AMELYEK HIVATALOS ANNEKTÁLÁSA MOSZKVA RÉSZÉRŐL FOLYAMATBAN VAN.

Ha ezt szigorúan vesszük, akkor ha az ukránok támadni fognak atomot kellene kapjanak. De már eddig is át-át lőttek s még csak megtorlás sem történt, szóval megint nem tudunk semmit.