Nagyon helyes, mármint, hogy helyre tették a taknyosakat.Ket felig OFF kis tortenet az utobbi 24 orabol:
Tegnap vonattal utaztam - Railjet Ruhe Zone vagon- 2 ukran pajtas a fedelzeten filmet nezett telefonon, zengett a vagon toluk. 2-en szoltak rajuk, le sem szartak, semmifele nyelvet nem voltak hajlandoak erteni. Egy ember elment a kalauznak is szolni, probalt normalisan barmit kezdeni veluk. Semmi eredmeny. Elment a rendorokert, 3 osztrak rendor kellett a ket neveletlen szarhazinak, hogy elkussoljanak es kulturaltan tudjanak utazni. Termeszetesen ingyen, mert ok ukran menekultek. Az rendorok elott le a kalappal, mert komolyak voltak nem sokat szaroztak.
Tolunk 3 hazra van egy automata benzinkut, tobbnyire ott tankolunk. Ma reggel 20 litert sikerult tankolnom, atmentem egy masikra es ott is ez volt a limit. 3 benzinkut kellett, hogy nagyjabol megtankoljak Becsben.
Egyébként az osztrák rendőrök nem szoktak szarozni (szemben a német rendőrökkel).
Sajnos energia és egyéb krízis várható. Én azt sem zárnám, ki hogy jegyrendszer lesz egyes termékekre. Mondjuk benzinre. És lakossági elektromos áramellátás korlátozások, mondjuk reggel és eset. Csak még nem merik meglépni, mert tartanak a néptől. De minél később lépik meg, annál nagyobb balhé lesz. Tavaszra fog ez kicsúcsosodni ny-Európában.