Bár nem értem,hogy miért osztottad meg velünk azt a tényt, hogy felkeltél, de én személy szerint örülök neki és remélem szép napod lesz...
Ami pedig a többit illeti, már tavasszal és nyár elején is jeleztem ebben a topikban, hogy nem kellene előre inni a medve bőrére az orosz fanoknak amikor Szeverodonyeck meg Liszicsanszk elfoglalásánál örömködtek és már az utolsó harcképes ukrán egységek bedarálásáról fantáziáltak, engem az akkori helyzet kísértetesen emlékeztetett arra, hogy amikor Göring az angliai csata második felében nagy hangon kijelentette,hogy már csak 50 Spitfire vadászgéppel rendelkeznek az angolok, azok a német Messerschmitt 109 pilóták akik a német bombázókat kísérve beléptek az angol légtérbe azzal szembesültek, hogy vagy 150 angol Spitfire zúdult rájuk és ekkor jelezte meg keserűen az egyik német pilóta, hogy éppen most támadt rá az utolsó 50 angol Spitfire....
Most is ez a helyzet csak most fordított a helyzet nem szabad sem túlértékelni sem lebecsülni az ukrán ellentámadás sikerességét...
Más....
Terjednek a fantazmagóriák és jellenek meg hírek zömmel az orosz propagandában, hogy Ukrajna lőszerfogyasztását nem tudja kezelni az USA itt a cáfolat erre a dezinfóra...
Az USA lőszergyártásba fektet be Ukrajna szükségleteinek kielégítésére
2022. október 5
Az Egyesült Államok lőszergyártásba fektet be, hogy támogassa az ukrán hadsereg szükségleteit a harctéren.
Ezt Laura Cooper, az Egyesült Államok Oroszországért, Ukrajnáért és Eurázsiáért felelős helyettes külügyminisztere
jelentette be október 4-én a Pentagonban tartott tájékoztatón.
Megjegyezte, hogy az Egyesült Államok "szorosan figyelemmel kíséri" az ukrán fegyveres erők lőszerfogyasztási arányát, hogy kielégítse igényeiket.
"Nagyon figyeljük a lőszerfogyasztási arányaikat, hogy megbizonyosodjunk arról, hogy megvannak az ellentámadáshoz szükséges eszközök" - mondta .
A Pentagon képviselője újságírók kérdéseire válaszolva, hogy az Egyesült Államoknak van-e elég lőszere saját szükségleteire és Ukrajna segítségére, megerősítette, hogy az országban növekszik a lőszergyártás.
„Idővel egyenletes termelési ütemben lesz részünk mind magunk, mind az ukránok számára” – hangsúlyozta.
Cooper abban is bízik, hogy az Egyesült Államok által az új segélycsomagban biztosított további HIMARS rendszerek megerősítik Ukrajna képességeit a harctéren.
A Pentagon augusztusban jelentette be, hogy az Amerikai Egyesült Államok
feltölti saját GMLRS nagypontosságú rakéta lőszerkészletét, amely HIMARS és M270 rakétarendszereket használ.
A GMLRS család rakétáinak gyártása. Fotó a gyártó cégétől
Amerikai tisztviselők felkeresték azokat a gyárakat, amelyek nagy mobilitású HIMARS rakétarendszereket és GMLRS rakétacsaládot gyártanak számukra.
M142 HIMARS a 321. amerikai tábori tüzérezredből. 2016 év. USA. Fotó: army.mil
A Pentagon hangsúlyozta, hogy az Egyesült Államok a 84 kilométeres hatótávolságú GMLRS irányított rakéták Ukrajnába
történő szállításának növelésére összpontosít .
Az Egyesült Államok Védelmi Minisztériuma egyeztet Kijevvel az Ukrán Fegyveres Erők aktuális igényeiről a fronton.
Franciaország 155 mm-es hadseregének lőszerei. Fotó: Alamy Stock
Szeptember 28-án Brüsszelben az USA és a partnerországok tárgyaltak az ukrajnai fegyvergyártás
növeléséről .
США «уважно стежать» за темпами витрат боєприпасів Збройними Силами України, аби забезпечувати їхні потреби
mil.in.ua